2021-07-18 139 瀏覽
經過九龍灣淘大商場,看見有間日式燒肉店名為神石燒牛扒水產專門店,立即與朋友一同入去試吓。神石燒係少有採用日式自助售賣機先付款後進餐的餐廳,經店員推薦,最後選了日本A5佐賀和牛二人前。神石燒最重要當然係個石板,就坐後不用多久店員便立刻把熱石板送上,另外唔少得當然係燒肉海鮮拼盤。不能不提的是套餐的主角A5佐賀和牛,粉嫩的肉色和雪花狀的脂肪,一睇都知道唔簡單。放到熱石上面不消一會,油脂香氣已經撲鼻而來,入口即化嘅和牛,絕對符合到我對它的期望。石燒嘅好處係可以按個人喜好燒到合適嘅熟度,配上海鹽與黑胡椒調味。除咗和牛,還有美國極黑豚、美洲羊扒、黑安格斯牛隔肌、北海道珍寶帶子和清酒煮蜆。其中珍寶帶子分量十足,非常鮮甜。而清酒煮蜆亦都有驚喜,喜歡海鮮嘅人一定非常鍾意。此外,還有自助沙律吧、日式麵豉湯、白飯可供食客享用。

此外,還有自助沙律吧、日式麵豉湯、白飯可供食客享用。
2021-07-17 123 瀏覽
今日去九龍灣見完客,係淘大附近,就黎左呢間好出名既神石燒食個lunch先! 平時成日食豬牛羊,今日叫左日本秋刀魚 (2尾) ($50)。雖然我都覺食得石燒就應該配牛係最夾,不過又想試下新野,所以叫魚。2條魚好幼長,份量都好夠送飯食既。不過秋刀魚都算多骨,所以好難大大啖咁食,冇咁爽。味道唔錯,有機會都會再食下石燒魚既~
2021-07-16 130 瀏覽
這天跟朋友去一家對荷包比較友善的餐廳。這類日式鐵板燒通常都是價格實惠的,而且還有任食沙律、湯及白飯!雖然任食的食物味道其實一般般,但真的很划算!我吃的是價格最實惠的美國牛扒。牛扒只是煎封表面,裡頭全是生的,需要按自己喜好用鐵板煎一下。肉的質量是有驚喜的,肉味濃郁,口感結實但不乾硬。我還點了柑子汁,我覺得是好喝的,味道亦很特別,感覺上柑子汁比汽水減了一點糖,所以可以大口大口喝,很爽!朋友吃的是池魚,手掌般大的原條魚,喜歡吃魚的自然會喜歡!我偷吃了一點,魚肉其實是不錯的,但我覺得吃牛扒會更加滿足!
這天跟朋友去一家對荷包比較友善的餐廳。
2021-07-16 1858 瀏覽
今日放假同朋友仔去睇戲行街,他說九龍灣開咗間吃神石燒好出名好多人去的,我們就去朝聖吧!裝修格局係日系風格,門口有個販賣機可供食客外賣即時有番去日本旅行嘅感覺。朋友想吃豪啲就點了二人餐 —— 日本A5佐賀和牛二人前(Japanese A5 Saga Wagyu Set For Two)日本A5佐賀黑毛和牛 100g美國極黑豚 200g美州頂級羊扒 120g美國黑安格斯牛膈肌 200g北海道珍寶帶子 2粒日式清酒煮蜆店內有麵豉湯、沙律同白飯供應同添加。二人份量好足料,喜歡日本和牛點此餐就啱晒,熱辣辣石燒放入和牛片聽到咋咋聲很興奮。A5和牛每邊燒幾秒已經足夠,色澤鮮嫩油脂分布均勻有牛味。黑豚肉有嚼勁,肉嫩多汁再加點醬汁可提升味覺。羊扒略帶煎封表面,自己再燒烤一下羊肉的羶味即時散發出來。牛膈肌很厚肉但內裡非常嫩腍,切薄片輕輕煎一煎已經足夠,因為牛肉因應自己喜歡生熟程度來吃,我們喜歡吃五成熟的。北海道珍寶帶子,大大粒又夠厚身味道鮮甜美味。最後還有清酒煮蜆,蜆肉新鮮又肥美而配合清酒吃真是絕配。

朋友想吃豪啲就點了二人餐 ——

日本A5佐賀黑毛和牛 100g
美國極黑豚 200g
美州頂級羊扒 120g
美國黑安格斯牛膈肌 200g
北海道珍寶帶子 2粒
日式清酒煮蜆

店內有麵豉湯、沙律同白飯供應同添加。

A5和牛每邊燒幾秒已經足夠,色澤鮮嫩油脂分布均勻有牛味。

黑豚肉有嚼勁,肉嫩多汁再加點醬汁可提升味覺。

羊扒略帶煎封表面,自己再燒烤一下羊肉的羶味即時散發出來。

北海道珍寶帶子,大大粒又夠厚身味道鮮甜美味。

最後還有清酒煮蜆,蜆肉新鮮又肥美而配合清酒吃真是絕配。
  • 日本A5佐賀黑毛和牛
  • 美國極黑豚
  • 美州頂級羊扒
  • 美國黑安格斯牛膈肌
  • 北海道珍寶帶子
  • 日式清酒煮蜆
同事住觀塘,特登過來吃這間神石燒,燒肉專門店,超讚的😳要點就點貴的餐, 一分價錢一分貨😁😁多謝老公🙈🤤🤤日本A5佐賀和牛最吸引我的就是日本A5佐賀和牛,先用牛脂在熱呼呼的板上掃一掃😁再將一片片的和牛放上板上,和牛的肉脂分布平均😀將和牛片點醬汁,更能將和牛的肉味帶出,絕對有提鮮功效🥺🤨👍🏼超正!美國黑安格斯牛膈肌腍身得來有咬口,平時甚少吃到這部位,要好好book mark起來😏😏🤨美國極黑豚黑豚和極黑豚確有不同,這極黑豚的肉味龍,肉汁爆滿,吃起來很是投入😅🤣真的很美味,再配上珍珠米飯來吃,是一種享受。難怪客人絡繹不絕😆美洲頂級羊扒羊扒肉質鮮嫩,咬下來啖啖肉,配上醬汁👍🏼👍🏼👍🏼北海道珍寶帶子帶子是新鮮的,有鮮味🥰日式清酒煮蜆在等候燒肉期間,這些蜆肉已被我吃光,不錯不錯🥳🥳

日本A5佐賀和牛

美國黑安格斯牛膈肌

美國極黑豚

美洲頂級羊扒
羊扒肉質鮮嫩,咬下來啖啖肉,配上醬汁
👍🏼👍🏼👍🏼

北海道珍寶帶子
帶子是新鮮的,有鮮味🥰

日式清酒煮蜆
在等候燒肉期間,這些蜆肉已被我吃光,不錯不錯🥳🥳
2021-07-14 98 瀏覽
最近留意到石燒肉的餐廳越來越多,今晚在淘大商場經過這間神石燒便決定入去吃個晚餐。雖然是吃燒肉的地方,但也很乾淨衛生企理,而且不會覺得有油煙臭味。日本A5佐賀和牛二人前看了餐牌,我和朋友決定點這個套餐,有100g的A5日本佐賀黑毛和牛已經覺得很值回票價,還有200g的美國極黑豚,120g的美州頂級羊扒,200g的美國黑安格斯牛膈肌,以及2件北海道珍寶帶子和一碗日本清酒煮蜆。日本鹿兒島A5和牛肉眼佐賀的A5和牛賣光了,便用了相同等級的A5鹿兒島和牛取替。可以肯定的是和牛的雪花一樣是平均地分佈,放在燙熱的石板上面很快便聞到油香味,放入口腔時覺得它極為嫩滑,入口即融。美國極級黑安格斯牛膈肌這塊牛膈肌很厚身,初初會擔心它的口感會很差,但在燒熟時不但牛香味特別濃郁,而且還能保持到豐富嫩滑的肉汁。美國極黑毛豬除了牛之外,黑毛豬的份量也很舉足輕重,肉質雖然厚身但卻不會令口感變差。順帶一提的是,這裡的白飯,泡菜牛肉湯,日式麵豉湯及沙律菜都是任食的。白飯自行加上了紫菜芝麻碎,非常惹味。

日本鹿兒島A5和牛肉眼

美國極級黑安格斯牛膈肌
美國極黑毛豬
2021-07-12 1412 瀏覽
放工約了朋友到九龍灣淘大商場神石燒吃熱石燒牛,店舖不大,可容納30個人左右。我們當晚就點了日本A5佐賀黑毛和牛二人前,而上菜前我們就先去拿些沙律前菜和麵豉湯,當晚有薯仔沙律和生菜沙律兩款選擇,都是免費任食。日本A5佐賀黑毛和牛,A5和牛油脂分布非常平均,猶如雪花一樣,看上去已經非常吸引。牛肉快燒幾秒就可以吃,口感軟腍,油脂豐富,入口即溶,味道一流。牛肉油香再伴上帶有飯素的日本米飯,更是相當滿足。美國極黑豚,由於是豚肉的關係,上菜的時候已經有八成熟,稍為在熱石上燒一燒已經可以食用。豚肉的肉質有彈性,咬落不會覺得韌或嚡口,非常美味。美國黑安格斯牛膈肌,上菜時牛肉表面已經稍為烤過,但內𥚃只有大約三成熟,隨食客的口味可以調整牛肉熟度。牛肉非常厚切,所以吃起上來必須一件一件切開,才能燒得均勻。牛肉入口帶有濃郁的牛肉味,油脂成份不多,但卻不會乾身,只需要落少許海鹽、黑椒調味即可。美州頂級羊扒,入口並無羊肉騷味,而且肉質鬆軟,多肉汁,建議同樣可以切成塊狀才燒,除原味之外,也可以搭配少許燒肉醬汁解膩,同時亦增加風味上的變化。海鮮方面有北海道珍寶帶子,肉質新鮮甜美,非常大粒,稍為燒一燒已經可以食用。另外

海鮮方面有北海道珍寶帶子,肉質新鮮甜美,非常大粒,稍為燒一燒已經可以食用。另外也有日式清酒煮蜆,湯底清甜,蜆肉也頗有鮮味,且帶有微微的清酒香氣。
2021-06-28
2021-07-12 1028 瀏覽
假日同好姊妹去九龍灣shopping, 順便食個dinner先返屋企。經過淘大見到一間石燒牛餐廳, 正正就係我倆至愛, 異口同聲入去食餐!門口位置有一部自助售賣機, 從旁有職員協助落單, 付錢後就入內安排入座。餐廳面積不大, 角落位置為自助區, 沙律、白飯、湯設無限任飲任食, 亦免費提供開水。order咗【日本A5佐賀和牛二人前】HK$525食物排列好, 跟熱辣辣石板同時上檯,除和牛外, 所有肉表面已被預先煎熟, 中心位依然keep到生, 可因應個人想要嘅熟度放上石板上煎熟。北海道珍寶帶子: 有五蚊銀咁大粒, 表面煎至金黃, 中心位keep刺身口感, 食到鮮甜味美國黑安格斯牛隔肌: 牛味濃郁, 肉質比預期中林, 食落冇渣美國極黑豚: 估唔到豚肉都會咁嫩咁林, 味道甜甜地, 表面煎至金黃, 多一份焦香美州頂級羊扒: 沒有太重嘅羊羶味, 易入口日式清酒煮蜆: 有陣陣清酒嘅甘香, 帶出蜆嘅鮮甜日本A5佐賀和牛: 大理石般嘅油脂分佈, 煎至4成熟, 入口一咬, 口感超嫩很林, 牛脂慢慢滲出, 亦唔會食到成口油太膩, 唔洗額外點汁, 完全品嚐到和牛原汁原味, 正!!

order咗【日本A5佐賀和牛二人前】HK$525
食物排列好, 跟熱辣辣石板同時上檯,
日本A5佐賀和牛二人前

美州頂級羊扒: 沒有太重嘅羊羶味, 易入口

日式清酒煮蜆: 有陣陣清酒嘅甘香, 帶出蜆嘅鮮甜

2021-07-11
日本A5佐賀和牛二人前
見同事一星期去3次神石燒食lunch, 終於都忍唔住要去試下,佢推介鴨肝,我就揀左雜扒拼盤。去到門口有部機先付錢,會有店員幫忙下單, 之後就入座, 午飯時好多人,個個都去拎餐具,沙律,湯,白飯等等,仲有圍巾。。咁就唔怕鐵板彈到件衫喇, 但就好忙碌好擠迫同好嘈。食物質素好的, 生牛肉肉質有色澤, 自己用鐵板煎, 有得玩有得食。而我的 神石燒美洲頂級拼盤西班牙極級豚肉/美洲頂級羊扒/美國天然雞送上時已經煎熟左, 無得自己煎,口感豐富嫩滑。
見同事一星期去3次神石燒食lunch,

終於都忍唔住要去試下,佢推介鴨肝,我就揀左雜扒拼盤。

去到門口有部機先付錢,會有店員幫忙下單, 之後就入座,

而我的 神石燒美洲頂級拼盤
西班牙極級豚肉/美洲頂級羊扒/美國天然雞
送上時已經煎熟左, 無得自己煎,口感豐富嫩滑。
2021-06-25
2021-07-10 106 瀏覽
臨放假之前想食好西,所以去咗九龍灣呢間石板燒食A5和牛。見到部點餐機,係香港人嘅故鄉日本呀!不過係道具嚟嘅,職員會幫你撳。去到叫咗一個三人前嘅佐賀和牛餐,雖然主打和牛,但係亦都有黑豚、羊扒、帶子同埋清酒煮蜆,非常豐富。套餐之外,沙律、白飯、同埋湯都係任拎,湯有麵豉湯同埋泡菜牛湯可以揀。醬汁選擇亦都超級多,有烏麻汁、柚子醋汁、千島醬、意大利黑醋汁、燒肉汁、生薑燒肉汁,仲有岩鹽同黑胡椒可作調味。每個餐會有一塊超熱嘅石板,但係唔需要太擔心,如果食到一半覺得塊板唔夠凍,可以叫職員幫你換另一塊。雖然唔係主要食海鮮,但係個清酒煮蜆非常之好食,蜆肉鮮甜。北海道珍寶帶子大大粒亦都好好肉地。嚟到重頭戲日本A5佐賀和黑毛和牛,肉身非常之柔軟,切到薄薄地,一燒就差唔多即刻食得,絕對係入口即溶。再嚟就係美國極黑豚,非常之高質,口感鬆化, 即使唔識燒嘢食如我都唔會令到豚肉太乾。應該係因為豚肉太厚嘅關係,餐廳亦都會預先整熟咗少少,唔需要擔心整極唔熟。美洲頂級羊扒啖啖肉,一啲都唔羶。美國黑安格斯牛膈肌,口感非常之結實,肉質鮮嫩又唔韌,A5和牛滿足咗食好西嘅慾望,而牛膈肌就令人食到非常滿足。
臨放假之前想食好西,所以去咗九龍灣呢間石板燒食A5和牛。

日本A5佐賀和牛三人前

清酒煮蜆

雖然唔係主要食海鮮,但係個清酒煮蜆非常之好食,蜆肉鮮甜。
日本A5佐賀和黑毛和牛

北海道珍寶帶子大大粒亦都好好肉地。

美洲頂級羊扒

美洲頂級羊扒啖啖肉,一啲都唔羶。

2021-06-29
日本A5佐賀和牛三人前
清酒煮蜆
日本A5佐賀和黑毛和牛
  • 美國極黑豚
  • 美國黑安格斯牛膈肌
2021-07-10 66 瀏覽
上一次行經淘大商場見門口排滿人,今日特意來吃晚飯。點餐紙可散叫或叫套餐,有三款套餐,選了日本A5佐賀和牛二人前。等候期間,可以自助取沙律、湯、飯和水。到石燒上枱時,店員會提醒’小心熱‘。<日本A5佐賀黑毛和牛>和牛的油分充足,油花分佈均勻,在熱石上燒一燒即可放入口,和牛入口即融,油香在口內散發,感覺一流。<北海道珍寶帶子>帶子鮮味,肉質鮮嫩可口。<日本清酒煮蜆>蜆肉沒有過熟,煮到剛剛好,湯頭清甜。<美國極黑豚>豚肉的纖維緊密,很有咬口,而且肉汁夠多,因為用熱石的關係,肉的表面易有焦香的味道。<美洲頂級羊扒>羊扒真的使人又驚又喜,怕羊肉羶味的人可以放心一試,而羊肉的香味比羶味更濃郁。<美國黑安格斯牛隔肌>牛肉最理想的吃法是一部份全熟,另一部份半熟,全熟的部份沒有半點乾身的感覺,肉汁的味道更濃烈,半熟的部份則是軟滑,肉汁更多,而味道比較鮮。啖啖肉配米飯,好美味。
上一次行經淘大商場見門口排滿人,今日特意來吃晚飯。

等候期間,可以自助取沙律、湯、飯和水。
到石燒上枱時,店員會提醒’小心熱‘。

<日本A5佐賀黑毛和牛>

<北海道珍寶帶子>
帶子鮮味,肉質鮮嫩可口。
<日本清酒煮蜆>
蜆肉沒有過熟,煮到剛剛好,湯頭清甜。
<美國極黑豚>

<美洲頂級羊扒>

<美國黑安格斯牛隔肌>

啖啖肉配米飯,好美味。
2021-07-09 82 瀏覽
今天出糧和朋友想食好喲,找到了這間由rubberband 成員開的熱石燒肉店。我地點了個日本A5佐賀和牛二人餐($525),套餐相當豐富,有A5 和牛﹑羊扒﹑豬扒﹑帶子和牛隔肌,極適合無肉不歡之人,或是要食low carb的生酮飲食人士。點了餐以後可以先自行任取)湯﹑沙律和白飯。湯有泡菜湯和中湯兩款,沙律也有生菜和薯仔沙律兩款,味道正常,都是免得只吃肉太膩才吃啦~夾完沙律不用等很久店員便上肉食和熱石板,便可開始燒肉。套餐也附上清酒煮蜆,味道甜甜地。A5 和牛肉味豐富有油香,豬扒大大塊一定要切薄才燒。除了和牛,值得一讚是羊扒一點也不羶,燒過後非常香,唔會因乾水而食落好UN。燒燒吓熱石板會無咁熱,可請店員換一塊熱的。店內環境好似日本拉麪店,唔係話特別好坐,不過以燒肉店來說都唔會話煙霧瀰漫。

夾完沙律不用等很久店員便上肉食和熱石板,便可開始燒肉。
日本A5佐賀和牛二人前 ($525)

套餐也附上清酒煮蜆,味道甜甜地。

燒燒吓熱石板會無咁熱,可請店員換一塊熱的。
題外話/補充資料: 套餐冇跟飲品,要的話就另外叫。
2021-07-09 70 瀏覽
今日於九龍灣行街後就去淘大搵食,見到神石燒主打石燒肉,愛吃石燒肉嘅我地就入內一試。店內好香燒肉味,我哋就唔太介意,咁先夠風味🤪門口有部自助下單機。飯,餐湯,薯仔沙律,醬汁,自助形式,可無限添加。餐湯有麵豉湯,泡菜牛肉湯,飯選用日本米,醬汁亦有數款👍🏼我地點了一個日本A5佐賀和牛二人前$525餐由店員一次過端上,石非常熱,小心燙手。燒燒下如塊石唔夠熱,店員會幫手換塊新嘅熱石。😃日本A5佐賀黑毛和牛 100g 色澤好靚,油花均勻,牛味濃,入口即溶,每邊燒十秒就食得,好正😋美國極黑豚 200g基本上已有八成熟,我地覺得豬肉要全熟,所以再燒,肉汁都還是很豐富,肉味很濃又軟嫩,一點都唔嚡口👍🏼美國黑安格斯牛膈肌200g端上時三成熟左右,再用石燒嘅溫度燒至五成熟,雖無和牛般入口即溶嘅口感,但肉質真的很不錯,很軟腍,牛味都很濃郁。美洲頂級羊扒 120g羊🐑扒一定有羊騷味,我就麻麻地,朋友話呢個味先正,食左一啖後,我全部比晒佢,佢食得好開心😂😂北海道珍寶帶子 2pc帶子都幾大粒,新鮮嘅,刺身級所以不用全熟,燒兩燒就食得👍🏼日式清酒煮蜆 蜆鮮嫩飽滿,不過清酒味唔太岀。
今日於九龍灣行街後就去淘大搵食,
見到神石燒主打石燒肉,
愛吃石燒肉嘅我地就入內一試。
店內好香燒肉味,我哋就唔太介意,
咁先夠風味🤪
門口有部自助下單機。

飯,餐湯,薯仔沙律,醬汁,
自助形式,可無限添加。餐湯有麵豉湯,
泡菜牛肉湯,飯選用日本米,
醬汁亦有數款👍🏼
我地點了一個日本A5佐賀和牛二人前$525
餐由店員一次過端上,石非常熱,
小心燙手。燒燒下如塊石唔夠熱,
店員會幫手換塊新嘅熱石。😃

日本A5佐賀黑毛和牛 100g
色澤好靚,油花均勻,牛味濃,
入口即溶,每邊燒十秒就食得,好正😋

美國極黑豚 200g
肉味很濃又軟嫩,一點都唔嚡口👍🏼

美國黑安格斯牛膈肌200g
端上時三成熟左右,
再用石燒嘅溫度燒至五成熟,
雖無和牛般入口即溶嘅口感,
但肉質真的很不錯,很軟腍,
牛味都很濃郁。

美洲頂級羊扒 120g
羊🐑扒一定有羊騷味,我就麻麻地,
朋友話呢個味先正,食左一啖後,
我全部比晒佢,佢食得好開心😂😂

北海道珍寶帶子 2pc
帶子都幾大粒,新鮮嘅,
刺身級所以不用全熟,燒兩燒就食得👍🏼

日式清酒煮蜆
蜆鮮嫩飽滿,不過清酒味唔太岀。

2021-07-08 79 瀏覽
常常下班見到這間燒肉店大排長龍,食肉獸的我們,今晚即興就來試過二人餐,避開收工時間,一到即入座,非常好😎有沙律自助吧,麵豉湯和泡菜牛肉湯白飯任裝,加了我喜歡的味素美洲極級羊西冷150g肉味濃,油脂分布平均👍🏼屬靚牛,簡單調味已經足夠😇❤️美國黑安格斯牛膈肌150g我老公果然食家🙈他必點這牛膈肌,說是牛的橫膈膜,吃起來腍身得來又有咬口,兼有牛脂香,實在不錯,也有濃濃的牛味🤓日式清酒煮蜆蜆肉雖然不是大主角,但店家誠意十足👍🏼但配料充足,有蒜頭和蔥等等,蜆肉量也不少👍🏼👍🏼燒到中段,我們還加了另一燒板再慢慢燒,以保持熱度,侍應姐姐有禮貌美國天然雞扒200g先煎雞扒,雞皮煎得焦香,雞肉的嫩滑度都控制得好好,重點是天然喔❤️現在我們都追求健康,必須是無激素的才會吃呢😋美國極黑豚150g黑豚肉的豬味好濃,加上火喉自己控制,肉質都是嫩嫩的,頗厚切🥳下次再來,再試試其他套餐

有沙律自助吧,麵豉湯和泡菜牛肉湯
白飯任裝,加了我喜歡的味素

美洲極級羊西冷150g
肉味濃,油脂分布平均👍🏼屬靚牛,簡單調味已經足夠😇❤️

美國黑安格斯牛膈肌150g

美國天然雞扒200g

美國極黑豚150g

下次再來,再試試其他套餐

2021-07-08 33 瀏覽
之前已經去過佢地油麻地分店,雖然上次比我嘅印象係啲牛好韌,係今次經過佢地淘大分店見到入面個個張枱都出哂煙又好想食下,決定比多次機會佢🤪🎫買餐程序:1️⃣係門口排隊用自助售票機點餐再入內進食,成個feel好似置身於日本咁🏮🎏2️⃣臨入去之前店主會幫你售票機點餐,可以係個陣問下店員按自己想要咩類型嘅肉而作推薦3️⃣入到去沙律、湯同飯係任食,唔洗怕唔夠飽😋而且飯用左珍珠米👍🏻👍🏻🍚白飯仲比左啲飯素可以用黎餸飯😋就咁撈埋一齊已經可以直接食😋湯同沙律都有兩款:🥣除左味僧湯仲有泡菜牛肉湯,飲落似羅宋湯但係又會辣辣地,仲有啲肉碎係入面🥗沙律有薯仔沙律同椰菜絲4️⃣到份扒準備好店員仲會直接拎埋過黎,唔洗怕自己拎會彈到🐮美國極級黑安格斯牛膈肌 200g $119一上菜個陣雖然表面睇落好似熟哂,但係之後一定要逐少逐少咁切返薄再慢慢燒先可以食,因為切開會發現入面係未熟,仲會出血水🩸超surprise,雖然未到好鬆軟,但係唔會韌,而且冇筋!只係可能需要用多少少時間咀嚼,成舊牛食哂都冇問題👍🏿加上一到煎可以見到舊牛好juicy,食落都好有牛味,最後可以用每枱旁邊嘅調味汁/鹽落自己鍾意嘅口味,令成舊牛嘅味道再昇華🐮追加1++頂級

🎫買餐程序:
湯同沙律都有兩款:
🥗沙律有薯仔沙律同椰菜絲
4️⃣到份扒準備好店員仲會直接拎埋過黎,唔洗怕自己拎會彈到

🐮美國極級黑安格斯牛膈肌 200g $119

🐮追加1++頂級韓牛 50g $65
🐮追加日本鹿兒島A5和牛肉眼 $ 85
兩個都好正!基本上每邊燒一陣就食得😋兩款表面都有好多油脂,望落個樣已經幾靚仔!對比起牛膈肌,呢兩隻牛肉質都非常鬆軟,食落唔洗太用咀嚼太耐就可以食完,而且好juicy,有牛味亦有油香!超推薦😋

🐣鹿兒島元氣雞 $99
呢個一上菜就要好小心,唔好影相影太耐,如果唔係個表面就會燶左🔥
呢個係有啲失望,雞扒黎講未至於非常嫩滑

🌟如果食野好慢,食食下舊石唔熱可以同店員講聲可以換過舊新既,咁就唔怕要趕住食或者生食🤪
💡之後發覺可以係OpenRice買定coupon會有折,但係記得要早幾日買定❗️

經過今次我對呢間餐廳又改觀,覺得又唔係我想像中咁差,可以再黎食,或者下次試下食lunch好似幾抵😋係店入面食野好有日本feel,當去左短trip去日本食飯都得(自我催眠🤣)
  • 1++頂級韓牛
  • 日本鹿兒島A5和牛肉眼