2017-09-28
最近有一排時間無食放題, 就決定同朋友去兆萬食餐放題~~ 因為我哋去嗰日係平日所以唔算太多人~ 放題一開波食刺身拼盤是常識吧 我哋叫咗好多唔同種類嘅刺身 好似係三文魚鮑魚片甜蝦泰式蝦蟹柳帶子北寄貝等等 😍 啲刺身全部都勁厚切仲要係好肥美 入口即溶嘅感覺非常之正🙆 甜蝦好大隻有手掌咁長㗎! 北寄貝同埋帶子都非常鮮甜 好新鮮😗 呢個係我最鍾意食嘅泰式大蝦 肉質爽口彈牙 啖啖都係肉~ 我哋不斷encore咗好多次刺身拼盤呢😗 每一次嘅水準都非常之高😛 至於熟食方面 佢哋都整得好好食~ 紅黃椒炒牛肉粒~ 呢個炒得好香好惹味 好似食緊小炒咁好食! 啲肉汁完全鎖住曬 舊牛肉唔會變得乾柴柴~ 清酒煮蜆~ 上枱時熱辣辣勁香酒味 食落去嗰個湯底同個酒味係非常之夾 啲蜆肉都索曬酒味肉質非常之好 仲要啲蜆係冇沙嘅 😊😊 呢個係豉椒炒蜆 不過估唔到佢係同炒牛肉粒係一樣嘅汁😂 但炒出嚟又意外地香口惹味喎 仲有啲少少黑椒粒辣辣地 幾好食 🙆 炸物方面亦都做得非常之出色冇令我哋失望❤ 每次放題必叫嘅炸蠔炸天婦羅同埋炸香芋圓😍😍😍 炸蠔同炸天婦羅唔會包得好多粉 😋 最怕食天婦羅全部都係食炸粉咁嘅樣😡 食落去非常乾身
呢個係我最鍾意食嘅泰式大蝦 肉質爽口彈牙 啖啖都係肉~
至於熟食方面 佢哋都整得好好食~
炸物方面亦都做得非常之出色冇令我哋失望❤
每次放題必叫嘅炸蠔炸天婦羅同埋炸香芋圓😍😍😍 炸蠔同炸天婦羅唔會包得好多粉 😋 最怕食天婦羅全部都係食炸粉咁嘅樣😡 食落去非常乾身 唔會感到好油膩 炸香芋圓同埋榴槤圓都好好味😍 食落去都係即炸熱辣辣的~~
芝士焗帶子 帶子雖然係細細粒 但夾埋啲汁撈埋一齊嚟食好正~
值得一提嘅係 佢竟然有呢個韓國芒果啤酒呀😍 冇乜酒味好似飲緊芒果汽水咁 女生必試呀👍👍
總括嚟講 呢次放題出菜時間好快 亦都冇漏單嘅情況🙆🙆 放題食品嘅水準非常之高 仲要係旺角有咁抵食嘅放題真係好難得呀👍