2017-09-28 95 瀏覽
最近有一排時間無食放題, 就決定同朋友去兆萬食餐放題~~ 因為我哋去嗰日係平日所以唔算太多人~ 放題一開波食刺身拼盤是常識吧 我哋叫咗好多唔同種類嘅刺身 好似係三文魚鮑魚片甜蝦泰式蝦蟹柳帶子北寄貝等等 😍 啲刺身全部都勁厚切仲要係好肥美 入口即溶嘅感覺非常之正🙆 甜蝦好大隻有手掌咁長㗎! 北寄貝同埋帶子都非常鮮甜 好新鮮😗 呢個係我最鍾意食嘅泰式大蝦 肉質爽口彈牙 啖啖都係肉~ 我哋不斷encore咗好多次刺身拼盤呢😗 每一次嘅水準都非常之高😛 至於熟食方面 佢哋都整得好好食~ 紅黃椒炒牛肉粒~ 呢個炒得好香好惹味 好似食緊小炒咁好食! 啲肉汁完全鎖住曬 舊牛肉唔會變得乾柴柴~ 清酒煮蜆~ 上枱時熱辣辣勁香酒味 食落去嗰個湯底同個酒味係非常之夾 啲蜆肉都索曬酒味肉質非常之好 仲要啲蜆係冇沙嘅 😊😊 呢個係豉椒炒蜆 不過估唔到佢係同炒牛肉粒係一樣嘅汁😂 但炒出嚟又意外地香口惹味喎 仲有啲少少黑椒粒辣辣地 幾好食 🙆 炸物方面亦都做得非常之出色冇令我哋失望❤ 每次放題必叫嘅炸蠔炸天婦羅同埋炸香芋圓😍😍😍 炸蠔同炸天婦羅唔會包得好多粉 😋 最怕食天婦羅全部都係食炸粉咁嘅樣😡 食落去非常乾身

放題一開波食刺身拼盤是常識吧

刺身全部都勁厚切仲要係好肥美

呢個係我最鍾意食嘅泰式大蝦 肉質爽口彈牙
啖啖都係肉~

至於熟食方面 佢哋都整得好好食~

炸物方面亦都做得非常之出色冇令我哋失望❤

每次放題必叫嘅炸蠔炸天婦羅同埋炸香芋圓😍😍😍 炸蠔同炸天婦羅唔會包得好多粉 😋 最怕食天婦羅全部都係食炸粉咁嘅樣😡 食落去非常乾身 唔會感到好油膩
炸香芋圓同埋榴槤圓都好好味😍 食落去都係即炸熱辣辣的~~

芝士焗帶子
帶子雖然係細細粒 但夾埋啲汁撈埋一齊嚟食好正~

值得一提嘅係 佢竟然有呢個韓國芒果啤酒呀😍 冇乜酒味好似飲緊芒果汽水咁 女生必試呀👍👍

總括嚟講 呢次放題出菜時間好快 亦都冇漏單嘅情況🙆🙆 放題食品嘅水準非常之高 仲要係旺角有咁抵食嘅放題真係好難得呀👍
很早前曾經與朋友一起來食過神戶屋日韓放題一次之後,因為很好味, 選擇多,就連汽水飲品, 甜品雪糕都是這麼高質數, 所以留下很深刻的印象!9月是自己的生日, 沒有想到有一位認識了很多年的老朋友都是同一個月生日, 怪不得我們這麼談得來!?那我們就決定亙相為對方慶生, 但奇怪的事,我們不若而同都提議到神戶屋食飯! 上到來已經很熱鬧, 差不多坐滿人,幸好一早預約定了!多款汽水,啤酒和茶類飲品任飲!包括有一個牛肉火鍋提供,可惜, 我們不吃牛,可惜! 可惜!我們點的刺身來了! 就連刺身擺放, 裝飾都有用心設計啊!有頭甜蝦刺身有蝦膏的熟蝦就食得多了,但有膏蝦刺身都是第一次食,沒有幻想過,原來生蝦膏是如此鮮甜!!!希靈魚刺魚自己都頗喜歡食那些好像魚籽的脆口感,但與很多朋友研究過, 其實希靈魚刺身, 究竟是甚麼呢?松葉蟹蟹鉗刺身和大八瓜魚刺身這兩個口感一般.帶子刺身帶子比較細, 但還算厚身.不過味道比較淡淡的.每人送一件生蠔或海膽,我們都喜歡生蠔,生蠔算大隻, 肥美, 鮮甜!三文魚刺生鮮甜, 但細件了小小,北寄貝刺身味道OK.火炙岩鹽燒三文魚腩壽司燒得很漂亮, 少少鹹味, 不錯!溫室南瓜天婦羅和紫蕃薯天
很早前曾經與朋友一起來食過神戶屋日韓放題一次之後,
因為很好味, 選擇多,就連汽水飲品,
甜品雪糕都是這麼高質數, 所以留下很深刻的印象!

9月是自己的生日, 沒有想到有一位認識了很多年的老朋友
都是同一個月生日, 怪不得我們這麼談得來!?

那我們就決定亙相為對方慶生, 但奇怪的事,
我們不若而同都提議到神戶屋食飯!
上到來已經很熱鬧, 差不多坐滿人,
幸好一早預約定了!
雨前龍井茶
忌廉汽水

多款汽水,啤酒和茶類飲品任飲!

包括有一個牛肉火鍋提供,
可惜, 我們不吃牛,可惜! 可惜!
海鮮刺身

我們點的刺身來了!
就連刺身擺放, 裝飾都有用心設計啊!

有頭甜蝦刺身
有蝦膏的熟蝦就食得多了,
但有膏蝦刺身都是第一次食,
沒有幻想過,原來生蝦膏是如此鮮甜!!!
希靈魚刺身

希靈魚刺魚
自己都頗喜歡食那些好像魚籽的脆口感,
但與很多朋友研究過, 其實希靈魚刺身, 究竟是甚麼呢?
松葉蟹蟹鉗刺身, 大八瓜魚刺身

松葉蟹蟹鉗刺身和大八瓜魚刺身
這兩個口感一般.

帶子刺身
帶子比較細, 但還算厚身.不過味道比較淡淡的.
生蠔

每人送一件生蠔或海膽,
我們都喜歡生蠔,
生蠔算大隻, 肥美, 鮮甜!
北寄貝刺身, 三文魚刺身
三文魚刺身

三文魚刺生鮮甜, 但細件了小小,
北寄貝刺身味道OK.

火炙岩鹽燒三文魚腩壽司
燒得很漂亮, 少少鹹味, 不錯!
溫室南瓜天婦羅, 紫蕃薯天婦羅

溫室南瓜天婦羅
和紫蕃薯天婦羅,
這兩款外皮又脆又熱,
內裡又甜又夠軟熟!

韓國炸鮮奶
中菜式的炸鮮奶, 原來與韓國炸鮮奶完全不同.
口感有點像吃糯米團, 有牛奶味, 帶點甜甜, 鹹鹹,
而且, 外脆, 內軟, 好味!!!
韓國五花腩串, 韓式雞軟骨

上面灑滿炸香了的辣椒, 蒜粒等,
先講韓國五花腩串,
肉上灑了幼鹽和少少辣椒碎,
但如果幼鹽灑少一點, 沒有太鹹, 就真的很好味了,
韓式雞軟骨味道剛剛好!
菠蘿味啫喱

差不多食飽飽了,
到任食甜品,
先來個菠蘿啫喱,
牛乳布丁

彈性! 彈性! 牛乳布丁
很香牛奶味, 而且軟滑, 彈彈吓!
好味!
韓國芝士雪巴, 韓國藍莓芝士雪巴

臨走每人各任選一條名牌正正雪條或雪巴!
韓國藍莓芝士雪巴

藍莓芝士味雪糕巴,
酸中帶甜, 質感像雪糕, 內裡有一粒粒細細,
好像藍莓的果乾.
韓國芝士雪巴

芝士雪巴
size與藍莓雪巴一樣, 又大又厚身,
味道淡淡芝士甜甜的,
口感亦是雪糕質地.

埋單: 每人連加一
都是$241.

總結: 由一入到神戶屋餐廳裡,
從一開始任飲任食, 大約好像是一個半至兩個鐘
左右吧!可以食到埋完單還可以食靚靚雪糕巴,
真的是由頭飲, 食到尾, 都只是$200多,
豐富, 滿足, 大家開開心心! 正!
2017-09-26
韓國芝士雪巴, 韓國藍莓芝士雪巴
韓國藍莓芝士雪巴
韓國芝士雪巴
2017-09-27 98 瀏覽
朋友今晚約吃飯, 因為很久沒有吃放題, 又順道要去旺角, 提議到兆萬"大戶屋日韓放題"。 二話不說先找飲品。 大部分是韓色飲品也有地道香港選擇。 有款韓式可樂也很特別,味道有點似zero。淨係落單紙都有 A 到 H咁多, 唔知道要試均有冇難度了。 其實我哋本身食野唔多, 志在傾傾偈好free咁樣隨意點,點乜食乜。如提前訂座每位送 生蠔或海膽 我們各叫了一款 海膽非常鮮甜 而生蠔亦很creamy, 唔腥。刺身當然是必點。 服務員說可以叫師傅先砌刺身拼盤, 所以 如有不愛吃的刺身可先說明。刺身拼盤 非常豐富,有帶子,象拔蚌,三文魚,北寄貝,帶子及蟹鉗 等等, 還有四款蝦刺身, 擺設得非常豐富,七彩繽紛 頓時食指大動。吃完刺身 又需要吃些熱薰來補充一下暖吓胃。 清酒煮蜆蜆肉很多湯又有酒香清甜。 迷你鰻魚飯,鰻魚是薄切的不過是唔腥的那款鰻魚! 鰻魚汁鋪上暖暖的飯非常 美味( 間中吃連鎖快餐店的鰻魚飯是非常難吃及腥)。人參雞湯有淡淡的蔘味,夠熱!沙爹魷魚很重口味, 魷魚夠淋非常惹味! 豉椒炒蜆很有鑊氣,但偏鹹。 煮一口和牛 ,也煮得很入味且香濃有牛味。 鐵板炒芽菜也十分惹味 有鑊氣! 比炒雜菇

迷你鰻魚飯

人參雞湯有淡淡的蔘味,夠熱!

鐵板炒芽菜
沙爹魷魚很重口味, 魷魚夠淋非常惹味! 豉椒炒蜆很有鑊氣,但偏鹹。 煮一口和牛 ,也煮得很入味且香濃有牛味。 鐵板炒芽菜也十分惹味 有鑊氣! 比炒雜菇 更好吃。

燒烤方面只點了燒紐西蘭羊架及 串燒蝦 。紐西蘭羊架很軟滑! 唔會乾同韌。

壽司方面牛油果軟殼蟹卷。 亦做得細細粒,bite size 容易吃又不用太飽。 燒三文魚腩也肥美可口,海膽 燒蝦也很特別。 三文魚蓉軍艦也非常推介!
炸物有的也有很多選擇 :海蝦卷, 炸蠔, 炸椒鹽豆腐 都很推介。

還是了炸榴槤 和炸雪糕。 炸榴槤內榴槤餡非常豐滿,榴槤香味濃郁。

反而炸雪糕外皮不是即炸,裏面雪糕差不多溶,有點奇怪。
還有一口小甜薯 ,非常 軟滑甜度到十足。

火鍋配料也很想試 但已飽到七七八八了,所以只點了餐肉和蔬菜。

甜品也是自取,有奶凍,雪米糍 ,豆腐花等等。

總括來說以這個時間入座 埋單每人唔使二百蚊絕對是抵吃之選。加上食物不是求求其其,如果只得三兩朋友可以試吓,因為真的吃到很多款食物, 在餐廳自選的話一定試不到。
迷你鰻魚飯
鐵板炒芽菜
2017-09-24 153 瀏覽
今天很早就放工, 嚟到旺角兆萬中心, 因為冇食lunch 又累又餓, 心諗不如放肆 一下吃放題。 兆萬有太多的放題選擇,個個廣告都差不多, 問了食家朋友意見,最後我們決定來到"大戶屋",這個時間入座(5:30pm), 限時兩小時,價錢只是179非常抵玩, 也標榜有超過200款食物。雖然時間尚早但坐低一會便陸續有客人入坐, 證明幾受歡迎。點菜紙也有數張,眼睛都很忙呀。先來一round刺身, 上枱時擺得好 靚, 蝦刺身都有四款:帶頭甜蝦,泰式刺身蝦,甜蝦及另一種刺身蝦。 蟹棒,三文魚,帶子刺身和象拔蚌也相當鮮甜。 只是這個刺身拼盤也足可回本。藍鯨吞拿魚軍艦: 難得有吞拿魚味的吞拿魚蓉, 這個有驚喜。壽司方面還推介海膽蝦及燒三文魚腩。芝士烤蝦和整體味道不錯。鐵板牙菜 :是現炒出來的 很久沒有吃過脹卜卜的芽菜,加入蒜蓉炒得很香。蒜香一口和牛肉:炆得很淋又入味。紐西蘭燒羊扒,燒得很香囗,又有肉汁很入味。粉麵類還有蟹粥, 粥底唔太綿。 可以再熱一點。天婦羅類別只嘗了天婦羅番薯及天婦羅蟹腳, 也炸得不錯。另外燒有機菠蘿亦非常甜,我們叫了兩round。火鍋方面我們選了芫茜魚片湯底 只点了稻庭烏冬和一些
雖然時間尚早但坐低一會便陸續有客人入坐, 證明幾受歡迎。
點菜紙也有數張,眼睛都很忙呀。
藍鯨吞拿魚軍艦
藍鯨吞拿魚軍艦: 難得有吞拿魚味的吞拿魚蓉, 這個有驚喜。
海膽蝦及燒三文魚腩

壽司方面還推介海膽蝦及燒三文魚腩。

焗生蠔
芝士烤蝦和整體味道不錯。
鐵板牙菜

蒜香一口和牛肉
蒜香一口和牛肉:炆得很淋又入味。
紐西蘭燒羊扒
紐西蘭燒羊扒,燒得很香囗,又有肉汁很入味。
蟹粥

粉麵類還有蟹粥, 粥底唔太綿。 可以再熱一點。

天婦羅類別只嘗了天婦羅番薯及天婦羅蟹腳, 也炸得不錯。
燒有機菠蘿
另外燒有機菠蘿亦非常甜,我們叫了兩round。
火鍋方面我們選了芫茜魚片湯底 只点了稻庭烏冬和一些油麥菜。

其實已經吃不下甜品,不過仍然開了一盆迷你豆腐花,很有趣!这是平時的 half size。
飲品方面選擇也很多,其中帶有菠蘿肉的菠蘿汁比較特別。

總括來說其實不能試勻咁多款美食, 重點是試勻自己喜愛的食物又可回本便算成功了。 偶然也有漏單的情況, 但工作人員很快便follow up 所缺食物, 讚!
藍鯨吞拿魚軍艦
海膽蝦及燒三文魚腩
焗生蠔
鐵板牙菜
蒜香一口和牛肉
紐西蘭燒羊扒
燒有機菠蘿
2017-09-23 83 瀏覽
今日下午放假和家人到旺角逛街,行到六點鐘在兆萬中心樓下,有人派放題傳單,正好肚餓又很久沒食放題 就一家去試試看,到達餐廳很快就可以入座,因為時間比較早,餐廳裏只有兩三枱客,我們可選擇到比較寛敞的卡位上坐餐廳地方不大,屋頂有小盆栽裝飾,尚算整潔優雅,服務員介紹收費情形後,我們開始點嘢食,先來一盤新鮮的刺身種類頗多,我最喜歡天使蝦厚肉爽甜,值得推介燒物也不錯,特別是那燒牛脷,可能是厚切的關係吃起來特別爽脆多汁還有芝士焗蠔和帶子都令人再三回味 不可不提是那炸榴槤丸外脆內軟,對於我這種喜歡吃榴槤的人來説,簡直是一種享受甜品種類不算很多,女兒選了牛奶凍及雪糕糯米糍,聽說也很好味,總的來説,今晚一家吃得開心飽飽的,這餐廳的服務和下單速度也算不錯,没有漏單情況,下次如再到旺角行街也可再試。

種類頗多,我最喜歡天使蝦厚肉爽甜,值得推介

還有芝士焗蠔和帶子都令人再三回味

2017-09-23 88 瀏覽
第二次黎神戶屋食放題,今次約埋一大班人預早book左位,唔使等就即刻入得!餐廳環境舒適,座位同檯都好寬敞,音樂幾乎全部都係我嘅飲歌,店員服務周到,上菜速度快,值得一讚!首先當然係由刺身大盛開始!每樣幾件結果就變左一大盆!擺盆靚而且仲有乾冰煙霧,好頂癮!刺身之後固然係壽司大盛,味道不過不失但勝在料足夠新鮮!炸物居然已經無左上次我的最愛炸蟹鉗,不過今次試左個炸鮮奶一樣咁得!另外訂座二選一素喜燒or部隊鍋,上次叫過素喜燒今次就食部隊啦!好鬼辣啊嗜辣嘅人真係啱曬!!!終點講下呢個好味嘅炸鮮奶,外脆內軟,一咬開就有濃稠嘅牛奶流心,微甜香口,一定要試!最後一定係甜品環節啦!推薦心太軟,雖然最後食朱古力好膩,但係呢個心太軟流心好成功,朱古力味好濃好香,暖入心值得一試!最後臨走店員仲俾左我地一人一條Melona雪條作結!訂座先有架大家記得訂座啊!食左個半鐘但係坐左兩個幾鐘店員都唔趕我地走去,果然係一班人reu嘅好地方!

刺身大盛

刺身之後固然係壽司大盛,味道不過不失但勝在料足夠新鮮!
壽司大盛

炸鮮奶
心太軟
Melona雪條
2017-09-22 73 瀏覽
提前一日book左週五夜晚7點嘅台,到左前台話唔好意思同事寫漏左,成三十幾個人企係40尺嘅電梯間,逼過下班時間金鐘mtr,全部人都係訂左位嘅,尼間店根本唔理左唔坐得晒,有人book位就比,搞到成班人 門口等,根本就係漆線。仲有個肥姐來話“小龍係唔係度啊,我地有兩個細佬仔嘎,先比我地位啊”。以后都唔会来尼家,奉劝各位都唔好来。我book左七点依家八点,仲等緊,逼到轉身都轉唔到原來寫到200個字先可以評分,好,滿足你

原來寫到200個字先可以評分,好,滿足你
  • 比客人派戲飛,睇完來食可能岩岩好
2017-09-21 192 瀏覽
心血來潮想食放題,最後去左神戶屋,因為睇食評好似幾吸引先來刺身,第1輪寫既刺身紙係唔同色味道算唔錯係哩幢野放題黎計,但係寫既數量同出黎係2樣野黎,第1輪既蝦同3文魚唔錯,但係第2輪刺身,出黎既質素差左啲,無咁新鮮,同埋食唔到啲刺身既味不過刺身類都係唔好食生蝦刺身 因為都係配泰式醬好食啲 就咁食其實唔好食同埋哩到一個始都會問你要咩煲,原來哩到可以叫埋配料打邊爐,所以幾抵食壽司方面,燒3文魚壽司幾好食,花之戀個cream就比教淡口牛肉幾un所以食左幾舊無食到,燒芝士蝦,蝦肉無咩味,不過芝士落得好重手仲有芝士焗扇貝同蠔,都係重手芝士另外都有叫到豬頸肉個啲試下,熟食炒野類別其實個味道都煮得唔錯,不過size有啲大,我食果個豬頸肉,有啲好似1隻麻雀咁大,有啲好似2隻咁大,但係個味唔錯打邊爐配料就叫左牛肉,芝士丸,貢丸,都係standard 既味道,不過為哩個放題增加左唔同既選擇性甜品有雪糕,雪條,木槺布丁,泡芙,好多選擇野飲由汽水,茶,韓國類汽水都有 選擇唔錯
心血來潮想食放題,最後去左神戶屋,因為睇食評好似幾吸引

先來刺身,第1輪寫既刺身紙係唔同色

壽司方面,燒3文魚壽司幾好食,花之戀個cream就比教淡口

仲有芝士焗扇貝同蠔,都係重手芝士

甜品有雪糕,雪條,木槺布丁,泡芙,好多選擇
野飲由汽水,茶,韓國類汽水都有 選擇唔錯
2017-09-20 63 瀏覽
同幾個朋友聚會,旺角就最就腳。我地訂咗位,獲安排坐喺靠邊嘅半開放式房仔入面,坐得幾舒服。菜式選擇好多,各類都揀咗啲,唔洗等好耐就開始有野食送過黎。1. 刺身拼盤賣相精美,角螺、象拔蚌同帶子彈牙,都有鮮味嘅。2.  花之戀、炙燒三文魚壽司、蟹子壽司花之戀味道正常,飯壓得唔太實,比較容易散。個人認為炙燒三文魚係刺身壽司入面最出色,燒得幾香;蟹子壽司就普通。3.  部隊鍋份量唔大,湯底係韓式嘅甜辣,甜味好出,我個人就幾中意,如果中意食辣嘅話就要加埋辣雞麵嘅辣粉先過癮。4. 韓式炸奶 炸漿略厚,但係入面做到炸奶應有嘅質感,味道唔錯。5. 韓式蜜糖芥末炸雞呢個唔得,完全唔係韓式炸雞,蜂蜜芥末醬係分開上,雞塊本身無味,係類似台式炸雞排嗰種做法,無韓式炸雞嫩滑嘅口感。6. 日本和牛粒牛粒唔韌,加咗炸蒜等煎香,食落幾香口。7. 心太軟細細粒,賣相一般,諗住味道應該麻麻,但係食落有驚喜,真係有流心之餘朱古力味唔會死甜,有少少朱古力應有嘅苦,相當濃郁,有啲後悔無嗌多碟。其餘仲嗌咗唔少野,印象中燒雞肉串肉質嫩滑、味道算唔錯,其他食物就普通。自助甜品角有自製嘅啫喱、奶凍、百福豆腐花同雀巢雪糕杯。試咗奶凍,奶味

1. 刺身拼盤
賣相精美,角螺、象拔蚌同帶子彈牙,都有鮮味嘅。

2.  花之戀、炙燒三文魚壽司、蟹子壽司

3.  部隊鍋

4. 韓式炸奶
炸漿略厚,但係入面做到炸奶應有嘅質感,味道唔錯。

5. 韓式蜜糖芥末炸雞

6. 日本和牛粒
牛粒唔韌,加咗炸蒜等煎香,食落幾香口。

7. 心太軟

自助甜品角有自製嘅啫喱、奶凍、百福豆腐花同雀巢雪糕杯。試咗奶凍,奶味唔算出但係入口舒服,食咗甘多野可以當作解膩。

訂座嘅話,賣單後出到門口仲有雪條送。

總體黎講,食物質素唔算一流但係環境服務搭救,另外背景音樂選曲唔錯,值得一讚。
2017-09-19
2017-09-18 62 瀏覽
首先有樣嘢要讚一讚,全程冇漏單,有一啲快有一啲慢,資訊留完單好快送到,但炸物方面可能需要製作,所以上菜嘅時間都比較慢。Order紙好清楚咁俾你睇到有咩種類嘅嘢食,直接喺個架度拎出嚟都幾方便。北寄貝同甜蝦夠爽口,帶子厚肉,本人較喜歡食有頭甜蝦多個普通甜蝦,覺得鮮甜味比較重,首輪刺身有得選擇生蠔同海膽,但呢兩款要加錢先可以任食,我哋都有選擇兩款,味道都OK,生蠔帶少少海水味,海膽唔算話係好甜嗰啲,但都唔錯。放題有火鍋,而且仲有我鍾意嘅肥牛,都係任叫嘅。我哋叫咗個壽喜燒湯底,味道較甜。配料都會有好多款選擇。味增湯,昆布較為多,味道會比較略鹹。天婦羅外面嘅炸粉都唔唔會好多,食落外面好脆口。番薯天婦羅味道甜幾好,蟹棒天婦羅外脆內軟炸得不獨油。
放題火鍋,而且仲有我鍾意嘅肥牛,都係任叫嘅。我哋叫咗個壽喜燒湯底,味道較甜。配料都會有好多款選擇。
味增湯,昆布較為多,味道會比較略鹹。
2017-09-18 78 瀏覽
冇返香港兩個月,一返黎就好想食放題😍😚因為我朋友都對放題好有要求,所以我就介紹佢黎神戶屋食!一黎到,真係水準高咗唔係講笑,款式仲要比幾個月前多咗好多!🤘🏻好似黑松露系列😆 冇諗過配壽司都咁好味呀!仲有韓式炸物,好似蜂蜜芥末炸雞,一口芝士,雖然呢個唔係韓式餐廳但係水準都唔差,好值得試🤘🏻當然一定要叫嘅就係呢到嘅刺身啦!最特別係天使蝦 又大隻又肥美 每次黎都必點架!三文魚好新鮮,對於三文魚愛好者就一定唔會失望啦!當然啦 咁鐘意食刺身嘅我點少得帶子,玉子,赤蝦!食放題最着重就係刺身🤤呢到嘅刺身認為高質!順帶一提,呢到嘅象拔蚌都係必試嘅!我亦都叫咗炒雜菌、地獄烏冬、燒五花腩🤤🤤🤤熱食都推介! 最後,當然唔少得甜品啦🙆🏻
冇返香港兩個月,一返黎就好想食放題😍😚

好似黑松露系列😆 冇諗過配壽司都咁好味呀!

我亦都叫咗炒雜菌、地獄烏冬、燒五花腩🤤🤤🤤熱食都推介!
最後,當然唔少得甜品啦🙆🏻
2017-09-18 59 瀏覽
又到糧尾但係又要同另一半慶祝 最後都係去神戶屋食平平之選但應有盡有放題🤤一坐低即刻叫刺身先 啲天使蝦真係好正 仲有爽口象拔蚌真係好正🤤當然唔少得三文魚鮑魚片希靈魚帶子依啲基本必備野🤤🤤🤤🤤之後再上嘅係燒三文魚壽司 真係燒得啱啱好😍仲有黑松露帶子壽司 真係好重黑松露味🤤仲有一口牛同五花腩串燒 一定有野啱你食🤤 仲有天婦羅牛舌火鍋小食真係應有盡有😍😍食到飽飽地可以食下甜下飲下野吹下水抖下 咁所以雪糕飲野梗係唔少得 抖完又繼續食😍跟住試下炒飯同烏冬 細細碗等你可以食下其他野 perfect呀!!!!!! 啲烏冬唔會太冧煮得啱啱好 仲有唔同湯底揀 炒飯一粒粒唔會太濕 都幾好食!!!! 平價之選一定係你呀神户屋🤤🤤
2017-08-31
10 分鐘 (堂食)
2017-09-17 113 瀏覽
某日星期日同呀妹經過比人拉左入去, 但其實同呀妹食放題好唔抵。。我地食得少又好多生野都唔食無咩影相, 果日兩點左右食,全場得幾枱,但有時候d野食催幾次都唔到🙄,午餐來講又無咩特別優惠, 試一次就算

2017-07-16
午餐
2017-09-16 63 瀏覽
今日要去旺角交收 所以約埋中學同學去行下街 行到差不多八點幾 佢想食放題 我地就去左神戶屋度食放題了!一如既往 神戶屋刀系好多食客 逼爆甘禁 等左一陣就入左座 果度既店員大部份系後生仔 但服務態度一樣好有禮貌~到到點食物 先發現原來神戶屋有新菜單又可能試試新野!刺身:同之前食開一樣,款款刺身刀好新鮮 吾會有陣腥臭味。特別要讚既有幾款!三文魚厚度十足,食上去好有口感之餘 又有三文魚鮮味!珍寶帶子帶有鮮甜味 細細粒易入口~象拔蚌爽口 而且長條形的 食落帶點點海水味。激巨赤蝦比我好驚喜 對比甜蝦更有鮮味又大隻 超級推介比大家!海老天婦羅:對依款有點失望,蝦比較細假 外面炸出黎吾脆身 反而油同林身 但系蝦隻依舊爽口~豉椒魷魚鬚:餐廳話系人氣推介 所以叫左黎食!由於系豉椒炒 所以味道特別香口又野味,雖然系炒 但魷魚鬚一點刀吾硬身!不錯喔~朱古力心太軟:雖然食款心太軟啲朱古力吾系由中間滲出黎 但系心太軟上面既朱古力醬帶有濃郁既甜味!心太軟口感鬆軟 細細個可以一口一個呢~芝士燒黃金沙律開邊蝦:芝士佈滿系蝦身 蝦隻好香口 又特別呢!鹽燒活海蝦:SIZE適中,蝦隻口感好爽口 帶有鮮甜味 不會太咸身 不錯

又可能試試新野!

鹽燒活海蝦:SIZE適中,蝦隻口感好爽口 帶有鮮甜味 不會太咸身 不錯呢!

飲品 推介有搶手既忌廉溝鮮奶! 甜品 推介奶凍 又滑 帶有少少甜~
2017-09-15 74 瀏覽
天氣悶熱,放工在街上行一定受不了,一定要在有冷氣的地方才舒服,今天約埋同事,去食放題,倾下食下解解悶,記得上次去旺角兆萬神戶屋食,食物味道吾錯,我最喜歡和欣賞師傅為我們擺設的刺身,真的像一盤藝術品,真的色香味俱全!飲品和甜品是自助的!刺身拼盤:同事們都同意我的說法,真的好似一件藝術品,砌得非常用心,而且刺身好新鮮,三文魚肥美,激巨赤蝦、甜蝦、珍寶帶子、泰式生蝦鮮甜,北寄貝、象拔蚌刺身爽口。火炙沙律燒三文魚腩壽司:三文魚腩油脂豐富,用火燒一燒,令魚油更凸出,加上沙律醬,使整件三文魚腩更惹味!鹽燒活海蝦(上):海蝦新鮮,味道鮮甜彈牙!芝士燒黃金沙律開邊蝦(左):芝士惹味,大蝦彈牙,美味!黃金芝士燒廣蠔(右):芝士加埋沙律醬,酸酸甜甜的滋味,蠔熟了雖然比較細隻,但鮮味十足!招牌炒蜆:豉汁味濃,味帶辣,蜆肉鮮甜冇沙!豉椒魷魚鬚:魷魚鬚炒得剛剛熟,有口感不會靭,豉汁加埋炸蒜更添美味!燒有機菠蘿:菠蘿香甜,食不停口!日本芝麻雞翼:雞翼入味,加了芝麻更香口!牛乳奶凍:滑滑的奶凍,甜度適中,美味的餐後甜品!

飲品和甜品是自助的!

鹽燒活海蝦(上):海蝦新鮮,味道鮮甜彈牙!
芝士燒黃金沙律開邊蝦(左):芝士惹味,大蝦彈牙,美味!

招牌炒蜆:豉汁味濃,味帶辣,蜆肉鮮甜冇沙!

燒有機菠蘿:菠蘿香甜,食不停口!
日本芝麻雞翼:雞翼入味,加了芝麻更香口!

牛乳奶凍:滑滑的奶凍,甜度適中,美味的餐後甜品
2017-09-11
15 分鐘 (堂食)
  • 日本芝麻雞翼
  • 燒有機菠蘿