2018-10-26 135 瀏覽
神戶屋一向係兆萬平價放題之選!價錢親民而且食物選擇又多!所以已經唔係第一次食神戶屋啦!不過今次再戰神戶屋,食左較多嘅熟食,所以介紹熟食先!一開始就食左牛肉壽喜燒,牛肉份量多,而且個鍋愈煮愈出味,都幾甜!不過d牛肉記得唔好煮咁耐啊,如果唔係好容易老!燒青魚都係好推薦嘅,燒得啱啱好,魚肉滑嫩唔會老。連外皮都處理得剛好,唔會烤焦或苦,好食!但鹽燒海蝦都好食!蝦殼上嘅鹽畫龍點睛咁帶出蝦嘅鮮甜味,而且蝦都好爽口彈口,唔錯!燒菠蘿都係必食嘅!上菜時間比較耐因為係即叫即燒!d菠蘿好新鮮,而且又甜又多汁。簡直係食完再食!仲有紫薯,口感綿密又甜甜地,仲細細粒好容易入口,不俗!日本枝豆咸咸地都幾好食,想食嘅朋友可以一試。至於魚生,神戶屋嘅刺身最好食嘅就係蝦刺身!天使蝦大大舊,鮮甜又爽口!甜蝦雖然細細地但好甜,好味。象拔蚌都幾彈牙。壽司方面,花之戀壽司d三文魚都新鮮。鰻魚就一般般,唔夠醬汁。吞拿魚腩都唔夠肥美。甜品方面,有多款韓國雪條,仲有Haagen Dozen 添!

不過今次再戰神戶屋,食左較多嘅熟食,所以介紹熟食先!

仲有紫薯,口感綿密又甜甜地,仲細細粒好容易入口,不俗!

日本枝豆咸咸地都幾好食,想食嘅朋友可以一試。

2018-10-26 77 瀏覽
自從變左輕熟女之後,就好少再去食放題,因為本身食得唔多,今次有中同約食飯,就提議食放題,重拾當年的感覺旺角的放題,一向價錢較親民,而中學時期無錢的我們通常都會去旺角搵食要回味當年就當然要去兆萬刺身的種類十分多,甫坐下不久,店員就已捧出一隻刺身船,原來餐廳會預先設定好首輪的刺身刺身船擺放得十分精緻,而且有生蠔,很少放題會有生蠔吃呢,還有我最喜歡吃的海膽,我們都十分驚喜。除了刺身外,不得不稱讚一下它的炸物,我特別喜歡它的香芋圓和榴槤炸蛋很喜歡這2種食材做的食物,味道香濃因一上碟就想馬上嚐榴槤炸蛋,因此沒有拍照既是懷舊之夜,又怎少得懷舊包裝的長青飲品,蜜瓜奶呢!吃飽結帳後,還會贈送一條雪條,而我選的是芒果味,它的口感在冰和jelly之間,十分好吃
自從變左輕熟女之後,就好少再去食放題
因為本身食得唔多,
今次有中同約食飯,就提議食放題,重拾當年的感覺
要回味當年就當然要去兆萬

刺身的種類十分多,
刺身船擺放得十分精緻,而且有生蠔,很少放題會有生蠔吃呢,
還有我最喜歡吃的海膽,我們都十分驚喜。

除了刺身外,不得不稱讚一下它的炸物,
我特別喜歡它的香芋圓和榴槤炸蛋
很喜歡這2種食材做的食物,味道香濃
因一上碟就想馬上嚐榴槤炸蛋,因此沒有拍照

既是懷舊之夜,又怎少得懷舊包裝的長青飲品,蜜瓜奶呢!

吃飽結帳後,還會贈送一條雪條,
而我選的是芒果味,
它的口感在冰和jelly之間,十分好吃
2018-10-26 103 瀏覽
又食放題啦,今次決定平平地食d價錢親民嘅放題。神戶屋就係不二之選啦,中午時段黎食,199+1,仲可以任食四個鐘添!扺啊!各位朋友更可以主攻以下推薦嘅食物!因為係中午時段,所以唔洗等位!侍應仲好快手咁上左d前菜比我地,有螺肉,八爪魚同中華沙律!填下胃先!刺身上左好大碟,份量十足。最最推薦嘅就係蝦刺身!無論係甜蝦,天使蝦都好食好鮮甜爽口。 天使蝦仲好厚肉,唔錯!三文魚都好厚身同算新鮮!不過蟹棒同蟹鉗就一般般。之後就到壽司,黑松露系列嘅壽司一直係我最愛。今次嘅黑松露三文魚同黑松露帶子壽司都好食。尤其帶子大大粒仲好鮮甜!今次除左叫左好多魚生之外,都試左好多熟食!照燒醬雞串好食!雞肉嫩滑而且醬汁味道甜度都剛好。人參雞湯都有驚喜,雖然雞味唔重,但係就重蔘味,湯入面仲有d蔘鬚,而且唔油膩。最好食嘅就係燒菠蘿!今次嘅燒菠蘿又甜又多汁,比起貴價嘅放題更好食!今次仲試左唔少韓式料理, 但個人覺得唔太韓式同正宗。所以中意食日本料理嘅朋友都係食上面推薦嘅食物啦!仲有唔少雪糕。

之後就到壽司,黑松露系列嘅壽司一直係我最愛。

仲有唔少雪糕。

2018-10-25 105 瀏覽
最近真係成日都食放題,諗唔到食咩,又想放縱食一餐嘅話通常大家都會提議食放題。真係會變肥肥~已經好耐冇兆黎過萬食野,想當年間唔中都會黎呢度食下野。依家嘅餐廳都變晒。呢間餐廳其實我都未聽過,朋友話試就試下。呢度嘅舖面唔算勁大,但估唔到幾出名,有好多人食。一開始我入左座先等朋友,見到佢枱上面已經放左少少前菜同醬汁,真係一個幾方便客人又方便員工嘅方法,唔駛特登舉手問佢地攞~呢度好好嘅係佢有分首單落定係後來追加,侍應解釋比我地聽原來首單嘅會優先處理,真係好體貼~每個客人可以揀要生蠔、海膽定係雪條,餐廳會送其中一樣。我地一開始2個都揀左海膽,仲唔到餐廳係我地刺身上面再放左2隻生蠔~超級Surprised 又開心因為呢度嘅放題始終係比起出面嘅平,一開始我地都唔係對海膽同生蠔有好大期望。估唔到佢都唔錯,雖然唔係最好食,但質素絕對係唔係呢個價錢可以食到嘅~以送嘅黎講份量都唔算少~更何況我地仲賺左2隻生蠔~呢度嘅日韓唔係講緊有韓燒個隻,而係佢係有一D比較有韓國特色嘅小食。我地叫左人參雞湯同埋炸雞黎食。佢將雞翼開左邊,食落去方便D。唔係講笑,佢都幾辣完全係賣相上睇唔出佢嘅炸物都有幾多係平時放題唔太食到嘅。超
呢度嘅舖面唔算勁大,但估唔到幾出名,有好多人食。

佢將雞翼開左邊,食落去方便D。唔係講笑,佢都幾辣
完全係賣相上睇唔出

佢嘅炸物都有幾多係平時放題唔太食到嘅。超級驚喜嘅係佢有炸鮮奶同埋炸雪糕
炸雪糕係用芒果味雪米糍炸出黎嘅,完全係勾返D童心出黎呀,佢仲要有朱古力醬係上面
炸鮮奶嘅奶味都幾清香,口感幾好,我欣賞。有時就係鐘意食呢D有淡淡地香嘅野,唔駛咩都咁重口味~

點可以唔叫我每次必叫嘅芝士年糕同埋香芋丸呢~今次仲叫左榴蓮炸彈黎食。身邊實在有太多人唔鐘意榴蓮,平時都唔太敢叫黎食,廢事要大家難受。難得有朋友同我一樣係愛榴蓮之人,梗係要食一食~

稍嫌個天婦羅炸得有少少過左龍,炸粉如果少D同埋炸短少少時間嘅話會更好。

串燒嘅選擇唔算勁多,但係都幾高成本,竟然係蝦食,仲要唔只一種~不過燒物永遠都係燒菠蘿係王者~佢嘅菠蘿好甜,好juicy

由於刺身食得太多嘅關係,好快就飽左~梗係要留肚食少少甜品。雪米糍係勁邪惡嘅野食,會忍唔住食完一粒又一粒~最後唔小心食左3粒

呢度仲有心太軟叫
其實佢係一件熱辣辣嘅小朱古力蛋糕。雖然冇流心嘅效果,但佢朱古力味都超濃,加埋面頭嘅朱古力醬真係勁邪惡勁肥肥嘅句號。但係有滿足嘅感覺~

埋完單臨走嘅時候侍應仲叫我地係門口甜品櫃揀一條雪條先走,所以個結論係咪3選1呢樣野上,我3樣都攞齊晒

2018-10-24 103 瀏覽
This is my first time to try this restaurant. We were a group of 6 friends and it was a reunion gathering. When we arrived, we were shown into a room with a big table and sofa seating. This is one of those all-you-can-eat Japanese buffet restaurants and as usual there is a time limit. I and my friends definitely wasted no time in laying out all the menus and started choosing what we want. The vast array of choices was a pleasant surprise. While we were still working hard on our food choices, the

While we were still working hard on our food choices, the waitress informed us that she will first prepare a sashimi platter for us. Usually in these all-you-can-eat places, if you order 10 pieces of something, you’ll only get 5. We therefore expected the platter to be just a small portion. So when the platter arrived, we were absolutely amazed by how humongous it was. There were even sea urchins in it!

My personal favourites:-
I love fried stuff, glutinous stuff and anything with cheese in it.

The Fried milk was divine and we couldn’t get enough of these. We kept ordering more. We all loved the fried chicken with honey mustard sauce. We enjoyed this one so much we ordered a repeat portion.

The fried cheese, cheese rice cake and fried shrimp rolls were also great. I loved the taro ball and fried durian as well but I understand that not everybody can take the durian smell / taste.

There was also a series of “black truffle sushi”. We ordered a few pieces of each to try. There were also some other specialty sushi with toppings such as avocado and cheese. Those were also quite decent.

The purple tiny Japanese sweet potatoes were also very cute and tasty.

Since the weather is getting cooler, we also tried their hotpot.

After we were all full, we ordered several rounds of grilled pineapple. Those were great for reviving our appetite for dessert. There is a dessert cabinet where you could just go and grab whatever you want. There were ice-cream mocha, sweet tofu, and an assortment of small cakes.
2018-10-20 127 瀏覽
本來想請朋友食餐好的,結果完全不行,我訂的是五個人,卻是給我四個人的坐位,實在太迫了。再來就是經常漏單,經常都要下两次單才有的。至於食物,不過不失,不會再有下一次了。
2018-10-20
2018年10月19日,2人食,試過刺身、火鍋、壽司、炸物,覺得全部出品都比較馬虎,服務和環境都麻麻,主要係食物有待改進,要認真啲先得,💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️
2018年10月19日,2人食,試過刺身火鍋壽司、炸物,覺得全部出品都比較馬虎,服務和環境都麻麻,主要係食物有待改進,要認真啲先得,💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️
2018-10-19
2018-10-19 129 瀏覽
朋友生日想食下放題上網搵下油尖旺有咩放題好食就揀咗呢間神戶屋~地方唔算太大,但係預訂有房坐就會靜啲舒服啲同朋友傾得大聲啲都唔會怕嘈到人,哈哈講翻啲嘢食先,落完單無耐就有得食 👍🏻有唔同種類嘅食物俾你選擇刺身壽司炸物都有一定嘅水準最正嘅就係有隻發曬光霸咗半張檯嘅刺身船 🤣係打卡呃 like 必影!如果鍾意食黑松露嘅朋友就一定要試下啲壽司加咗少少黑松露喺上面,口感都幾特別不過用塑膠容器裝鼓油同 wasabi 就扣咗少少分...炸鮮奶好脆又香口,食落嘅口感好豐富,必食~神戶就出名食牛,神戶屋嘅牛脷都俾到驚喜我哋飲品都幾多選擇,唔想飲凍飲可以同侍應拎杯熱茶飲反而甜品就相對失色少少不過都有雪糕雪條同雪米糍,算合格啦~總結,喺兩個鐘裡面同朋友食下傾下都幾滿足 😋
朋友生日想食下放題
上網搵下油尖旺有咩放題好食
就揀咗呢間神戶屋~
地方唔算太大,但係預訂有房坐就會靜啲舒服啲
同朋友傾得大聲啲都唔會怕嘈到人,哈哈

講翻啲嘢食先,落完單無耐就有得食 👍🏻
有唔同種類嘅食物俾你選擇
刺身壽司炸物都有一定嘅水準
最正嘅就係有隻發曬光霸咗半張檯嘅刺身船 🤣
係打卡呃 like 必影!

如果鍾意食黑松露嘅朋友就一定要試下啲壽司
加咗少少黑松露喺上面,口感都幾特別
不過用塑膠容器裝鼓油同 wasabi 就扣咗少少分...

炸鮮奶好脆又香口,食落嘅口感好豐富,必食~

神戶就出名食牛,神戶屋嘅牛脷都俾到驚喜我哋

飲品都幾多選擇,唔想飲凍飲可以同侍應拎杯熱茶飲
反而甜品就相對失色少少
不過都有雪糕雪條同雪米糍,算合格啦~

總結,喺兩個鐘裡面同朋友食下傾下都幾滿足 😋

2018-10-19 90 瀏覽
今日又有朋友約我黎食放題而家既放題選擇都好多不過好食既放題話多唔多話少唔少呢間就係其中一間值得推薦既放題 不得不讚既就一定係呢到既服務真係超級好服務唔會因為叫得太多次而無禮貌而且成日都分收走枱既空碟好係又組心又好禮貌 講返呢到最重要既野食先呢到既野食都有好多款好多選擇 刺身有好多款式連海膽同生蠔都試到食刺身最驚唔夠新鮮一陣雪凍味而呢度既刺身質素都唔錯食落完全唔會凍得太硬  壽司質素亦都算高每一件都唔會太大件而且飯既比例岩岩好特別鍾意黑松露壽司黑松露味好香加埋魚生味道一流另外芝士鰻魚壽司都好正芝士既香味同鰻魚本身既鮮味夾得好好 呢到既日式日式料理都好多竟然有爐端燒雖然唔係係現場燒但都好特別而且燒得好好有好香濃既芝士同沙律醬配唔同海鮮好惹味 而韓式料理方要我就特別推介炸雞雞炸得唔錯最正既係蜜糖芥末醬唔會好嗆鼻但又有好鮮既芥末味加埋蜜糖既甜味好正 食到咁上下其實都好飽呢到每類食物都好多熟食都係有好多款而且每樣送到都熱辣辣出住煙 最後就緊係食甜品甜品除左一般既雪糕仲有豆腐花同埋韓式雪條如果唔鍾意食凍野都有熱既甜品例如心太軟送到既時候仲係熱辣辣天氣轉涼食真係暖入心 呢度野飲既款式都唔少而且係自助
今日又有朋友約我黎食放題

雖然要自己走出去拎
但就更加方便

唔使等野飲
2018-10-16 115 瀏覽
今日約咗一班舊同事食飯,一大班人最好嘅選擇就梗係放題啦!放題都有好多間 ,講真差別都唔大,而家一係食貴啲嘅新鮮嘅,多數都要三四百蚊,如果平啲嘅,選擇就好類似,今日揀咗呢間神戶屋,因為睇到有好多好評,而且選擇幾多 ,於是去試佢一試。首先嚟咗個刺身拼盤,好正呀,有海膽、帶子,當然有我哋大家最愛嘅三文魚。帶子超新鮮,encore咗好多round。三文魚肥美。放題好小有得食海膽,除非比較貴嗰啲,好開心神戶屋都有,二百幾蚊有海膽食我哋已經好滿足啦。熟食嘅必食推介有燒羊架同埋韓式牛肋骨, 牛肋骨好入味 ,炆到淋曬 。仲有一定要試嘅就係炸鮮奶同埋溫泉蛋,炸鮮奶外脆內軟,出面仲加咗煉奶,成個味道提醒晒。溫泉蛋加左麻醬同蔥, 成件事好夾、好好味。下次一於再黎幫襯!!!

聽人講兆萬嘅放題好劣質,但係行完街真係好肚餓,見價錢唔貴又可以任食,所以就去試一試。星期一嘅1930時段唔算多人,可以坐到幾寬敞嘅卡位,田園風裝修都令人坐得幾舒服。呢到嘅野食種類好多,滿足曬我擦餐飽嘅欲望,我地點左刺身,一口牛,人蔘雞湯,天婦羅,壽司卷。刺身上枱非常之靚,味道亦算新鮮,可以一試。一口牛肉質頗淋,味道都幾入味,可惜多筋。人蔘雞湯係我最鍾意嘅野食之一,首先好少地方放題有得飲,其次雖然佢人蔘味唔算好出,所以亦無咩苦味,雞味濃郁,熱辣辣咁上枱,正。天婦羅就比較失色,唔知係咪放左係枱太耐之後先記起佢,比起脆佢多少少硬嘅感覺。不過佢個香蕉天婦羅好特別,原本以為會伏,點知香蕉炸完出黎又香又甜,仲有脆皮包住,都幾有驚喜。而本身對壽司卷無咩特別興趣嘅我都叫左4款,有芝士蟹柳,和牛,牛油果軟殻蟹同芒果炸蝦。整體味道唔錯,但係我特別鍾意和牛,因為佢味道相對較重,唔會被白飯遮蓋。我同朋友2人去,佢會送和牛壽喜燒,啲肉質的確係嫩滑啲,但係數量就比較少得4塊,其餘嘅都係菜同菇。不過啲菜同菇都吸曬醬油湯嘅甜味,都唔錯嘅。其實放題咁多野食就真係好難樣樣都好食,但係就價錢同普遍食物質素黎睇,神户屋都算係

刺身上枱非常之靚,味道亦算新鮮,可以一試。

一口牛肉質頗淋,味道都幾入味,可惜多筋。

其實放題咁多野食就真係好難樣樣都好食,但係就價錢同普遍食物質素黎睇,神户屋都算係水平以上,而且上菜速度快,職員態度都幾有善,如果甜品種類再多啲就好啦。
2018-10-14 163 瀏覽
突然發現近來放題的頻率增加了,所以各位還是要被迫看小弟分享放題的經歷。這次又來了兆萬中心,在這間放題雲集的大廈進餐。這次這間「神戶屋」,看上去是日式放題,但其實集合了日韓兩國的特色食物,食物的選擇極多。剛走出升降機,便是一個巨大的雪條櫃,裏面放滿了十數款韓國雪條,十分吸引。等了一會,終於能進去了。餐廳內的通道頗為狹窄,原以為進食會不太方便。誰知坐下來,座位卻是十分寬敞,絲毫沒有侷促感。先說說小弟認為這裏比較優勝的地方吧。首先,不得不讚的是這裏的飲品和甜品。這裏的飲品從汔水,果汁到茶飲都一應俱全,適合不同口味的朋友。小弟特別推介其中一款「得米」的荔枝烏龍茶,除了十分少見,它的味道也是一流的。喝下去首先出現的是濃郁的荔枝果香,雖然喝得出有人工成份,但依然十分香甜。果香過後,便到烏龍茶的甘香出現了。一般來說,果茶都是魚與熊掌不能兼得的,要不有果香,要不有茶香。但這款荔枝烏龍茶卻是不同,既有荔枝香味,其後而來的烏龍茶香亦十分醇厚,而且兩款味道清晰之餘又搭配得宜。至於甜品,剛才已略為提及,主要是韓國雪條。小弟研究過,大多都是頗高質的。除了飲品和甜品,小弟亦頗欣賞這裏的炸物。這裏的炸物大多炸得十分

除了飲品和甜品,小弟亦頗欣賞這裏的炸物。這裏的炸物大多炸得十分脆口,而小弟特別推介炸鮮奶和炸一口芝士。一口芝士外皮不算很厚,而內裏的芝士卻是份量十足,而且十分香滑。再加上外面的芝士沙律醬,十分可口。至於炸鮮奶,小弟認為是十分特別的。本以為裏面全是鮮奶,但原來還加入了麫包,吃起來炸麫包的香味和鮮奶的甘甜夾雜在一起,有點像香口的西多士,十分特別。

至於刺身壽司,小弟則特別欣賞火炙三文魚壽司。這裏的火炙三文魚壽司有兩款,一款有沙律醬,一款則沒有,但兩款都十分高質。先說說火炙三文魚,燒得剛剛好,魚肉處於半溶的狀態,咬下去油脂十分豐富,三文魚獨有的甘香味在口腔爆開,剛上壽司飯既香口,又不會太油膩。而當加上沙律醬時,雖然會增加了肥膩感,但沙律醬的香味與火炙三文魚配合得很好,更添了一份香氣。總的來說,兩者都十分好,但相比之下,有沙律醬的會略為肥膩。

事實上,這裏的熟食款式亦甚多,小弟也沒有試遍,也不可能在這裏一一詳述。不過有一樣較為特別的,就是這裏竟然有拉麫吃!不過小弟由於太飽,沒有嚐過,有興趣的朋友可以試一試。

這天在旺角又忍不住想吃魚生,於是就去了兆萬去回味魚生的美味。這間餐廳燈光十分充夠,菜式以日韓特色為主。我們一坐下不久就點了一大盤刺身,完全沒有漏單,我寫20片三文魚刺身,餐廳真的給了我們20片,沒有漏單。帶子也很新鮮,北寄貝很有咬口,大蝦亦很鮮甜。食物份量不會太多,可以多吃幾個菜式。至於炸物方面,我們點了炸雪糕,榴槤炸彈,沖繩網紙蝦卷等。炸雪糕外脆內軟,內餡十分軟滑。沖繩網紙蝦卷也不錯,外皮酥酥的,內裡有滿滿的蝦肉,十分惹味。榴槤炸彈更是必推,一咬開整桌都是榴槤的味道,很足料。炸蠔十分金黃,裡面的蠔也充滿肉汁。當然不少得要飲忌廉溝鮮奶啦!隨桌送的部隊鍋一點也不遜色,十分足料,味道濃。還有附上的公仔麵,湯底很惹味,麵條讓我們更飽足。另外,還點了壽司,有我最愛的火灸三文魚壽司,入口即融,多食幾塊也不膩。最後,還有Haagen Daz雪糕,大概這就是我愛食放題的原因吧。

這間餐廳燈光十分充夠,菜式以日韓特色為主。

食物份量不會太多,可以多吃幾個菜式。

至於炸物方面,我們點了炸雪糕,榴槤炸彈,沖繩網紙蝦卷等。

榴槤炸彈更是必推,一咬開整桌都是榴槤的味道,很足料。

炸蠔十分金黃,裡面的蠔也充滿肉汁。

當然不少得要飲忌廉溝鮮奶啦!

隨桌送的部隊鍋一點也不遜色,十分足料,味道濃。

還有附上的公仔麵,湯底很惹味,麵條讓我們更飽足。

2018-09-26
2018-10-13 74 瀏覽
兆萬的店人多地方细改掉不了,座位之間嘅活動空間很迫;但勝在食物款式多,刺身賣相也有驚喜👍🏻放題連甜點也有好幾款選擇☺️😋值得一讚店裏的職員超有禮貌👍🏻👍🏻👍🏻,服務又有效率😊
2018-10-10 294 瀏覽
約埋一大班同事放工食飯,選址係最重要 der!皆因同事來自港九新界,食肆地點必須方便各位可以快閃返歸,旺角就最方便喇!第一次嚟到神户屋,其實都係因為佢响旺角兆萬,店內比坊間嘅放題店細少少,通風又差少少,房與房之間嘅隔音就弱咗唔止少少!雖然如此,但佢嘅食品又比坊間高質少少。有食開放題都會發現啲飛仔其實間間一樣,但出品有時都差幾遠…… 但神户屋就可以放心,絕對冇伏味!神户屋主打係日韓放題,但80%以上都係日式,韓式食品只有部隊鍋、炒粉絲,炸雞、紫菜飯卷、雪條。日式就比較多元化而且每款味道好好,令人encore 又encore !魚生刺身款款新鮮,特別係有三款蝦刺身,款款彈牙爽口,象拔蚌鮮味十足,帶子刺身大大隻。入場每位送生蠔/海膽,質素不過不失!熟食方面,馬拉盞炒通菜,味道偏辣非常刺激,而且好有鑊氣,非常正!神户屋嘅炸物係超水準作品 - 炸芝麻雞翼,炸醬非常薄,雞翼外脆內爆汁!炸一口芝士,脆醬封住成塊芝士,一口咬落去啲芝士馬上响嘴入面散開。天婦羅炸蝦,吉列炸蠔,當然亦唔可以錯過啦!店內優惠,四人就送一個鍋物可以揀韓式部隊鍋或日式壽喜燒,鍾意嘅話仲可以加料打吓邊爐,一字記之“爽”燒物方面,燒

燒物方面,燒牛舌、燒羊架、芝士焗爐都係誠意推介!

甜品方面,榴槤炸彈就啱晒榴嗜榴槤嘅朋友仔,唔啱嘅就有炸雪糕,即炸即食,冰火兩重天!(小心爆醬)

服務方面要讚吓,佢哋好少漏單。Last call 後仲會問你有冇漏單未嚟,有咩漏都會補返晒(讚)!

刺身拼盤

清酒煮蜆