2023-02-13 105 瀏覽
✨神山麵屋 (ू•‧̫•ू⑅) ⁡🎀 <神山黑叉燒拉麵> 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 7.5/10⁡黑蒜油湯底如幾香麵條硬度適中,幾有口感有兩片半肥瘦薄叉燒溏心蛋加少少竹筍唔錯唔錯⁡🎀 <白神山叉燒拉麵> 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 7.5/10⁡配料同黑叉燒拉麵一樣八神山拉麵有兩片半肥瘦嘅叉燒溏心蛋食完好滿足湯底融合咗豚肉同魚介味唔算好油拉麵麵質度靭適中幾有咬口⁡🎀 <神山炸雞> 🐏𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 8.5/10⁡筆者到宜家仲係對餐廳嘅炸雞念念不忘炸雞炸得皮脆肉嫩炸粉唔算厚雞又大大嚿配埋沙律醬食到停唔到口⁡整體評分:😋味道: 7.5/10💰價錢: 人均約$200⁡*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*💖 神山麺屋 📍尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下AK及B號舖📞 (852) 2332 0383⁡#Foodiechk ⁡⁡ ⁡⁡
✨神山麵屋 (ू•‧̫•ू⑅)

🎀 <神山黑叉燒拉麵>
𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐: 7.5/10

黑蒜油湯底如幾香
麵條硬度適中,幾有口感
有兩片半肥瘦薄叉燒

💖 神山麺屋
📍尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下AK及B號舖
📞 (852) 2332 0383

#Foodiechk

Dinner @ 11 Jan 2023 (Wed)雖然知道神山麵屋係來自東京既過江龍, 最最最出名係食沾汁麵, 但由於小編同友人已經試過沾汁麵並且覺得好好食既前題下, 閒日一收工襯唔洗排隊就去神山麵屋度試下沾汁麵以外既主食。黑神山豚角拉麵: 黑神山即是黑蒜豚骨湯底, 唔知係咪因為神山麵屋專門做沾汁麵既關係, 拉麵既湯底都好濃厚, 比較稠身, 黑蒜味好香, 令人諗起黑蒜麻油味出X一丁, 不過係濃厚版。麵條同沾汁麵既坑紋麵條唔同, 係普通、無坑紋既拉麵, 食落都幾爽口。黑神山拉麵係有驚喜。湯咖喱豚角定食: 定食包含前菜、沙律同麵豉湯, 仲有主角湯咖喱豚角同日本米, 前菜、沙律、麵豉湯表現正常, 湯咖喱來自北海道札幌, 雖然嚴格黎講係一款湯品, 唔會好似日式咖喱既質地咁濃厚, 只係就算質地唔杰身, 但對味道而言確實有啲稀, 略為失望。總括而言, 神山麵屋入面比較推薦既都係沾汁麵同拉麵, 定食的話唔需要係神山麵屋度試, 會感到失望的。
Dinner @ 11 Jan 2023 (Wed)

2023-01-11
2023-01-03 119 瀏覽
香港啲沾麵拉麵呢~🍜其實我淨係睇得上一兩間😌😝但係朋友介紹呢間地理位置超開揚,但唔知點解會比世人遺忘嘅沾麵店!令我喜出望外🤩🤩🤩忍唔住要介紹下💁🏻‍♀️❣️柚子廣島蠔拉麵套餐 ($138)套餐包一碗麵、唐揚炸雞同一杯青檸梳打作為蠔嘅愛好者💓呢個麵我比90分😚碗麵有三粒大大隻廣島蠔,配一片薄叉燒🥩仲有啲柚子碎咁蠔味好濃,令到個湯底都好濃蠔味!!係好清嘅蠔味湯底🦪拉麵麵質彈牙好食😋係柚子我覺得有啲多餘左🤨但啲紅洋蔥碎就令到個湯都好香😊但整體個麵同個湯底都十分出色😜第一啖好有驚喜😚之後都飲埋啲湯❣️唐揚炸雞超薄的炸粉✨啖啖肉😋仲有好多舊配埋椰菜絲very good👍👍青檸梳打冇咩特別冇影相就唔講了~❣️神山豚角沾汁麵 ($88)沾麵係餐廳嘅招牌,果然都好好味😙沾汁湯頭用左大量豚骨豚肉同日本魚介調味🐟所以好香!坑紋麵好掛個湯汁🥰兩大舊叉燒燒得好靚😊配料有紫菜、荀同溏心蛋溏心蛋原隻上好甜,成個麵都係perfect😙❣️小食燒魷魚($?)唔記得幾錢😂但呢個魷魚雖然似炒多過燒因為好多汁😂但係都好食好香!硬度適中👍呢間麵店行過真係好容易被忽略🤨但係估唔到食物係高質的🫶大家除左食過江龍下次都可以試下本地野啊😽回頭
香港啲沾麵拉麵呢~🍜
其實我淨係睇得上一兩間😌😝
但係朋友介紹呢間地理位置超開揚,
但唔知點解會比世人遺忘嘅沾麵店!
令我喜出望外🤩🤩🤩忍唔住要介紹下💁🏻‍♀️

❣️柚子廣島蠔拉麵套餐 ($138)

套餐包一碗麵、唐揚炸雞同一杯青檸梳打
作為蠔嘅愛好者💓呢個麵我比90分😚
碗麵有三粒大大隻廣島蠔,配一片薄叉燒🥩
仲有啲柚子碎咁

蠔味好濃,令到個湯底都好濃蠔味!!
係好清嘅蠔味湯底🦪
拉麵麵質彈牙好食😋係柚子我覺得有啲多餘左🤨
但啲紅洋蔥碎就令到個湯都好香😊
但整體個麵同個湯底都十分出色😜
第一啖好有驚喜😚之後都飲埋啲湯

❣️唐揚炸雞

超薄的炸粉✨啖啖肉😋仲有好多舊
配埋椰菜絲very good👍👍

青檸梳打冇咩特別冇影相就唔講了~

❣️神山豚角沾汁麵 ($88)

沾麵係餐廳嘅招牌,果然都好好味😙
沾汁湯頭用左大量豚骨豚肉同日本魚介調味🐟
所以好香!坑紋麵好掛個湯汁🥰
兩大舊叉燒燒得好靚😊配料有紫菜、荀同溏心蛋

溏心蛋原隻上好甜,成個麵都係perfect😙

❣️小食燒魷魚($?)

唔記得幾錢😂但呢個魷魚雖然似炒多過燒

大家除左食過江龍下次都可以試下本地野啊😽

回頭率:4.6/5
2022-07-11
2022-12-17 186 瀏覽
呢間神山麺屋曾經被譽為「東京no.1沾汁麵」,見到佢係尖沙咀有分店,都算方便易去,就搵日同朋友去食左~  1️⃣神山豚角沾汁麵($88) 佢地出名食沾麵,咁緊係一定要試下啦🤩呢度既沾麵好特別,煙煙韌韌而且採用左獨有既坑紋設計,掛湯能力up~沾汁係極濃稠,仲有一粒糖心蛋😍豚角好厚,肉質軟淋,食落有少少入口即溶既感覺!  2⃣️神豚燒叉燒沾汁麵($88) 呢款同上一款唔同既就係件叉燒。呢款叉燒都幾大塊,有少少肥位,燒得帶焦香,本身既調味已經帶少少甜味,加埋啲洋蔥絲一齊食 ,掛汁又好食!
1️⃣神山豚角沾汁麵($88)
2⃣️神豚燒叉燒沾汁麵($88)
神山豚角沾汁麵
神山豚角沾汁麵
2022-12-15 142 瀏覽
平日lunch time 經過門口都會有條人龍今日落微雨+得13度可以直入!!門口有lunch menu 一碗拉麵+小食+汽水 最平$68 (另加一) 就有算係尖沙咀區內抵食選擇*黑神山叉燒拉麵 $78原本糾結要叉燒定豚角由於第一次食都係叉燒穩陣!麵上有半粒溏心蛋+2片叉燒+紫菜叉燒偏瘦但都有脂肪唔會太薄 重點唔柴 好嫰有驚喜!!黑蒜油好多,飲到落尾都仲有豬骨+魚介湯底偏杰,唔會太咸,無味精,飲完唔會好口渴又係加分位!拉麵比較普通,麵粉味唔突出見到佢係一包包獨立包裝嘅來貨麵但師傅唔會烚過淋*侍應遞上拉麵時話要趁熱食我就即刻開動,但發覺湯太熱😂😂上菜時覺得拉麵份量偏小,但食完再飲埋湯女仔係ok男仔可能要叫多碗/叫多個飯🤣*小食揀左炸雞即叫即炸,保留到肉汁,外脆內淋連炸雞都好出色!*野飲就普通汽水但整體以lunch set 黎講 CP值很高!味道仲要好食!*下午茶menu 價錢麵好相宜尖沙咀做到呢個價,呢個質素唔容易呀
平日lunch time 經過門口都會有條人龍
今日落微雨+得13度
可以直入!!
門口有lunch menu
一碗拉麵+小食+汽水 最平$68 (另加一) 就有
算係尖沙咀區內抵食選擇
黑神山叉燒拉麵 $78
原本糾結要叉燒定豚角
由於第一次食都係叉燒穩陣!
麵上有半粒溏心蛋+2片叉燒+紫菜
叉燒偏瘦但都有脂肪
唔會太薄 重點唔柴 好嫰
有驚喜!!
黑蒜油好多,飲到落尾都仲有
豬骨+魚介湯底偏杰,唔會太咸,無味精,飲完唔會好口渴
又係加分位!
拉麵比較普通,麵粉味唔突出
見到佢係一包包獨立包裝嘅來貨麵
但師傅唔會烚過淋
侍應遞上拉麵時話要趁熱食
我就即刻開動,但發覺湯太熱😂😂
上菜時覺得拉麵份量偏小,但食完再飲埋湯
女仔係ok
男仔可能要叫多碗/叫多個飯🤣
小食揀左炸雞
即叫即炸,保留到肉汁,外脆內淋
炸雞都好出色!
野飲就普通汽水
但整體以lunch set 黎講
CP值很高!味道仲要好食!
下午茶menu 價錢麵好相宜
尖沙咀做到呢個價,呢個質素唔容易呀
2022-12-15
$85.5 (午餐)
  • 神山炸雞
2022-12-03 139 瀏覽
神山麵屋來自東京神田,來到香港之後主打叉燒/豚角的拉麵/沾汁麵。當中拉麵和沾汁麵用上不同的麵條,沾汁麵的麵條偏粗身,帶有坑紋,方便掛汁。沾汁非常濃厚,以大量豚骨、日本魚介和秘製醬汁慢火煮成,厚而不膩,濃而不渴,小編很喜歡這裡的沾汁麵。配料方面可以選叉燒和豚角,豚角其實就是厚燒豚肉,中間的肥肉燒的焦脆,外脆內軟,入口有一種油脂感。而沾汁麵的叉燒也配有洋蔥和醬油烤過,大大塊好滿足。要注意,叉燒拉麵的叉燒是傳統的煮法,沒有烤過的,而且偏瘦。小編喜歡吃瘦肉,所以就很對味了,喜歡吃肥肉的人可能要留係一下了。神山麵屋在香港還有多款小食,全部即叫即製,上檯時還冒著煙,天寒地凍見到真的會流口水。值得點名一讚的是煎餃子和炸雞,肉汁飽滿,一口下去會冒油的,很好吃。總體來說用餐經驗很好,食物好高質素,店員服務殷勤,用餐環境舒適,價錢雖然要加一,但還是覺得性價比高。值得推薦。

2022-12-01
2022-11-27 91 瀏覽
夜晚唔知食啲咩,突然間諗到尖沙咀有間神山麵店,之前試過佢其他分店,今晚决定又過嚟試多次。一入到餐廳好似去咗日本,裝修設計都以日式為主,俾人嘅氣氛好溫暖👍🏻,咁啱安排咗卡位俾我哋,令到我哋有一個比較私隱嘅地方食飯🤓最後我哋各自叫咗一個神山豚角汁沾麵同神豚燒叉燒汁沾麵,肥同瘦嘅叉燒都可唔可以試到🤤🤤沾麵汁夠曬味但又唔會太油,而沾麵又可以掛到啲汁,每一啖都好滿足👏🏻👏🏻小食就叫咗餃子同芥末魷魚,賣相好吸引,食落味道都唔錯,但魷魚有少少咬唔斷, 不過整體唔錯

2022-10-01
  • 神山豚角沾汁麵
  • 神山手造餃子
2022-11-06 138 瀏覽
平時食lunch經過,見到餐廳外面有下午茶餐牌,價錢都係40幾蚊左右,霖住下次要試下,終於穩到一日去試下,入面坐得都幾舒服,不過下午茶分量唔算多,味道都可以接受,女仔食都夠既,如果男仔食可能要叫正價餐先夠食

📍地址: 尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下AK及B號舖✿😋味道😋:4/5✿👀賣相👀:3/5✿🏙️環境🏙️:3/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:4/5✿💰價位💰:4/5↠⏰時段:Dinner 19:30 ↞❀❀ 曾於05年被日本TBS電視台票選為拉麵四天王之一,「東京no.1沾汁麵」稱號嘅「神山」。❀❀🍜❝黑神山叉燒拉麵❞ $78☞ 呢碗係黑蒜豚骨湯底,顏色唔係墨黑色,食落黑蒜味都幾香,再加埋自家製嘅叉燒,薄肉有少少肥,肉質嫩香,加埋溏心蛋同竹筍,都唔差。🍜❝白神山叉燒拉麵❞ $78☞ 佢嘅秘製湯底以日本傳統配方製作,選用大量豚骨、豚肉、多種日本魚介及秘製醬油調味,湯底都夠濃郁鮮味,再加埋自家製嘅叉燒,加埋溏心蛋同竹筍。🔥🐓❝ 神山炸雞(芥末醬)❞ $42☞ 雞肉嘅皮炸到金黃色,入面都係嫰滑多汁,保留到雞肉嘅原有香味,配左芥末醬,側邊有埋沙律菜伴碟。🥟❝ 神山手造餃子❞ $38☞ 以豚肉新鮮包製,餃子煎到表皮金黃色,餃子小小脆,食落有肉香。
📍地址: 尖沙咀漢口道17號新聲大廈地下AK

🥟❝ 神山手造餃子❞ $38

白神山叉燒拉麵
神山炸雞
2022-10-30 80 瀏覽
一向好鍾意食沾麵嘅我,呢間鋪嘅坑紋沾麵吸引左我注意。店舖嘅外面同入面嘅裝潢都充滿日本風格🇯🇵,令我完全有置身日本嘅感覺。見到餐牌有沾麵、拉麵,同埋各類小食,當然要試下我最愛嘅沾麵啦,我係分別嗌左神山豚角沾汁麵同神豚燒叉燒沾汁麵。店員好貼心,上沾麵嘅時候專登教我地點用享用沾麵👍🏻,好貼心。每碗沾麵都配有一隻溏心蛋🥚、少量筍、蔥花。神山豚角沾汁麵🐖有兩舊大大件嘅豚角,厚肉肥美嘅五花腩🤤,有燒過嘅焦香味🔥,入口一啲都唔油膩。坑紋麵唔會太粗或太幼,軟硬度適中,比起外面嘅沾麵更特別,而且仲特別掛沾麵汁😳。沾麵汁嘅濃稠度也煮得恰當好處,味道濃郁,每啖都有好滿足嘅感覺。一開始見到唔係石鍋上沾麵汁,仲擔心會好快凍曬,完全唔會,熱度能夠保留到足夠食曬個沾麵👍🏻。神豚燒叉燒沾汁麵🐷兩塊大大塊嘅叉燒,鋪係麵上面,用秘製醬汁燒過🔥,表面見到燒過嘅網紋,賣相相當吸引🤩,入口嘅滋味更一試難忘,燒得好香口,肉質肉質嫩滑,同時保留肉嘅口感。本人更愛薄身嘅神豚燒叉燒😋。另外小食嗌左牛油蘆筍炒什菌同埋唐揚豆池魚牛油蘆筍炒什菌🧈🍄充滿牛油香味🧈,有蘆筍、金針菇、雞脾菇、冬菇等菇類🍄,蘆筍鮮嫩爽脆,各類菇類切到大細均等,好細
一向好鍾意食沾麵嘅我,呢間鋪嘅坑紋沾麵吸引左我注意。

神山豚角沾汁麵🐖

神豚燒叉燒沾汁麵🐷

另外小食嗌左牛油蘆筍炒什菌同埋唐揚豆池魚
牛油蘆筍炒什菌🧈🍄
充滿牛油香味🧈,有蘆筍、金針菇、雞脾菇、冬菇等菇類🍄,蘆筍鮮嫩爽脆,各類菇類切到大細均等,好細心,每啖都充滿牛油味,但唔會好油膩。

唐揚豆池魚🐟
第一次食豆池魚,細細條,一啖一條啱啱好,炸得金黃香脆。配埋醬汁同青檸,絕不油膩,味道一流🤤。

食熱焫焫嘅沾麵當然要叫埋凍冰冰嘅嘢飲。餐廳仲有提供日本清酒🍶。
巨峰梳打🍇
一支仔嘅巨峰梳打,餐廳好貼心會俾埋冰底🧊,特別消暑。

蜜桃焙茶🍑
第一次見到呢個配搭,好特別仲出奇好飲。唔會齋得蜜桃嘅甜味或者焙茶嘅苦味,味道恰當好處,而且飲到蜜桃味同時又有茶香🤩好驚喜,啱曬平時飲開少甜飲品嘅我。

餐廳環境乾淨闊落,食物質素唔錯,特別係香港首創自家特製坑紋麵絕對唔會失望,性價比高,非常推薦俾大家👍🏻。
  • 神山豚角沾汁麵
  • 蜜桃焙茶
2022-10-29 66 瀏覽
今日又同同事試新嘅餐廳睇門面以為係勁高級嘅日本居酒屋點知原來佢哋嘅午餐都好抵食㗎幾十元就有一碗拉麵配小食同埋飲品赤豚角煮拉麵肥美嘅豚角豬肉配埋流心蛋仲有濃郁嘅微辣湯底真係非常好食唔食得辣嘅亦都可以揀白豚角拉麵濃郁嘅湯底食到連湯都想飲埋仲有白叉燒拉麵薄薄嘅叉燒同厚厚嘅豚角煮口感好唔同本身想食沾麵不過聽同事講沾麵的湯汁不夠熱冇拉麵咁好食或者下次再試下啦小食方面我哋揀咗炸雞球菠菜沙律同埋煎餃子飲品方面套餐本身有汽水一罐如果唔想飲汽水亦都可以加錢配特色飲品總結尖沙咀區有好多唔同嘅拉麵店不過這一間CP值真的很高雖然店內環境細細不過暫時未去日本旅行之前可以先試一下這家日本麵店的氣氛也不錯
今日又同同事試新嘅餐廳

不過暫時未去日本旅行之前
可以先試一下這家日本麵店的氣氛也不錯
  • 白神山豚角拉麵
2022-10-25 83 瀏覽
最近愛上食拉麵嘅我都幾經常去周圍食,前排行過tst見到呢間好有日本風嘅拉麵店!門口感覺幾有特色,決定入去食下。店內有富士山畫作,真係好想呢一刻就去了日本!言歸正傳,呢到嘅拉麵/沾麵都幾有水準,而最出色嘅係上面嘅豚肉!🍜黑神山叉燒拉麵味道如其外觀一樣,黑神山叉燒拉麵嘅黑蒜湯底好香濃,食麵時每啖都係濃濃蒜香滲出來😍叉燒是他們自家製的,薄片肉少少肥,肉質嫩香。拉麵用上流心日本蛋,有誠意!🍜神豚燒叉燒沾汁麵沾麵係呢到嘅signature,都幾耐無食到有水準嘅沾麵!神豚燒叉燒沾汁麵嘅沾湯係好濃香豬骨湯味 ,幾重骨膠原香,麵條沾落去,啖啖甜香豬骨湯味。拉麵上嘅神豚燒🔥更加係重點,厚厚嘅豚肉燒到超香口😋🥟神山手造餃子餃子皮幾有咬口,薄片皮+肉份量好balance。🍄牛油蘆筍炒雜菌大大碟,菇款式多之餘,食落去滿滿牛油香。呢到的確係拉麵同好者值得一去嘅地方~

🍜黑神山叉燒拉麵

🍜神豚燒叉燒沾汁麵

神豚燒叉燒沾汁麵

拉麵上嘅神豚燒🔥更加係重點,厚厚嘅豚肉燒到超香口😋

🥟神山手造餃子
神山手造餃子

餃子皮幾有咬口,薄片皮+肉份量好balance。

牛油蘆筍炒雜菌

🍄牛油蘆筍炒雜菌大大碟,菇款式多之餘,食落去滿滿牛油香。
巨峰梳打

呢到的確係拉麵同好者值得一去嘅地方~
牛油蘆筍炒雜菌
巨峰梳打
2022-10-23 89 瀏覽
晏就3-4點左右,行過尖沙咀,見到呢間拉麵店,就入去試下,即場開OpenRice app睇下有咩出名,見到幾多人叫沾麵,心諗應該唔差,就入去試一試。首先,內裏嘅服務,影真麻麻,叫咗一陣都冇人嚟,終於經過等咗10分鐘之後就有服務員過嚟,就叫左一碗叉燒沾麵。 到碗麵來到左後,見到碗湯有少少煙,心諗應該入面係熱嘅。開始食第一口,發覺沾麵湯係接近微暖,好似喺微波爐叮出嚟,但係並不足夠時間,心入面極度失望。下次唔會再試,$88一碗沾麵係尖沙咀係咁嘅質素係認真失望。另外亦叫咗一碗溫泉蛋牛肉飯,牛肉份量可以,但也不是溫泉,應該可以說是生蛋,但是飯是不熱的,同樣是和暖的。對這間餐廳十分失望,日後可免則免。
2022-10-22 45 瀏覽
神山意指富士山 除咗係日本第一高峰 更展現咗大和民族和諧嘅美觀 入門口前已經見到成間好別緻嘅暗黑日風拉麵店 獨特嘅圓形窗戶更有「領悟之窗」嘅意思 內裡嘅氛圍營造得不錯 展現咗有神山嘅特式。。。🦔👉神山沾汁麵 $88獨特嘅豚角就好似東坡肉咁大嚿🤪燒得好靚好有光澤 微微焦香 又唔太肥膩 不過係肉稍微老咗啲 最吸引係佢嘅坑紋麵突出沾汁麵嘅掛湯力!半熟溏心蛋都好正😚。。。🦔👉神豚燒叉燒沾汁麵 $88湯底同以上一樣用大量靚豚、日本魚介、秘製醬汁慢熬多過8個鐘 濃稠度一流 不同之處係塊叉燒比起豚角薄切 秘製醬汁嘅調味真係好惹味 可惜係真係有啲難咬。。。🦔👉神山手造餃子 $38咁啱賣哂豚肉串同牛肉卷🥺唯有試餃子啦 果然日式餃子點都唔會令人失望 排得精緻且煎得靚靚仔仔 滿滿嘅肉餡又幾juicy。。。🦔👉蒜香魷魚鬚 $42一場黎到都想試下佢啲海鮮類嘅小食😚除咗煎炸外 蒜香炒魷魚味道都幾獨特 魷魚爽彈又幾juicy。。。🦔👉蘋果焙茶 $28唔會好似包裝蘋果汁咁甜 啖啖果汁相襯焙茶香。。。🦔👉蜜桃焙茶 $28呢款比較啱飲開正常甜嘅朋友😉水蜜桃味混合焙茶飲落幾清爽又健康 但注意叫咗走冰份量會少啲

👉神山沾汁麵 $88

👉神豚燒叉燒沾汁麵 $88

👉神山手造餃子 $38

👉蒜香魷魚鬚 $42

👉蘋果焙茶 $28
唔會好似包裝蘋果汁咁甜 啖啖果汁相襯焙茶香
👉蜜桃焙茶 $28
係日式麵食黎講以前我係比較鍾意食拉麵嘅但近呢幾年 沾汁麵成為了我的必選麵條更有嚼勁 熱湯更香濃 好嘅沾麵掛湯力強又不失溫度和嚼勁🥢神山豚角沾汁麵🥢神豚燒叉燒沾汁麵👉🏻沾汁麵麵條呈坑紋形 就好似兩條幼拉麵合拼埋 中間有一條坑道咁 呢種麵形令麵條掛湯力大增 並保持彈牙口感👉🏻湯底係用大量豚骨、豚肉、魚介和秘製醬油熬製超過8小時嘅 豚香濃厚但口味唔油亦唔會過鹹👉🏻豚角和燒叉燒都燒得好惹味 個人更喜歡燒叉燒 肉香又比較有嚼勁 👉🏻男友則更喜歡燒豚角 厚切半肥瘦 油脂味香濃🥢吉列廣島蠔👉🏻炸衣香脆又唔油 內裡廣島蠔厚嫰juicy 係必選香口小食🥢蘆筍苗牛肉卷👉🏻蘆筍苗無渣又爽脆 吸收了牛肉的油脂和醬汁味 十分惹味🍹梅子青檸梳打🍹蘋果焙茶👉🏻兩款都係味道酸甜 清新解膩嘅飲品

係日式麵食黎講
以前我係比較鍾意食拉麵嘅