11點旺角好多餐廳都打烊,抬頭見到呢間泰國菜收1AM,就入左去啦!一入到去 得2台客 打開MENU,比其他泰國菜貴成截,個春卷都99蚊,痴線!  樣樣粉面飯都90UP,洗唔洗咁貴?樓上店舖ONLY!咁見到有D SET 就叫左個SET 385蚊  得4樣野黃咖哩雞  <  完全冇咖哩味  少少辛辣都沒有的  雞係炸過  咖哩好水!生蝦  < 肉質好"妹"  一D都唔爽口  D辣汁舖晒係上面 唔係可以點既 而且冇青檸味 仲要得4件 但都差唔多架啦 咁難食炒通菜   < 正正常常囉 但冇味既又係!  付乳通菜仲好食!炒飯  <  都係冇味既! 淡到死. 但有2隻蝦同埋由魚青口 叫好睇D龍眼冰2杯 唔大杯 好甜 少龍眼加埋一要423.5  貴到無論  又唔好食 400蚊 有得選真係唔會想再黎樓下CAFE一個SET先百幾蚊   再者   400蚊係西頁食泰國野食到成台都係啦可以仲要好食 先200幾300
一入到去 得2台客 打開MENU,比其他泰國菜貴成截,
咁見到有D SET 就叫左個SET 385蚊  得4樣野

龍眼冰2杯 唔大杯 好甜 少龍眼

2013-11-16
$423.5 (晚餐)
2013-11-03 362 瀏覽
很久以前食過一次,當時覺得食物如其名,又大碟又好味,但今天再光顧,真的有點失望。首先來一客泰式沙律,味道ok, 但菜&蝦都很少,整碟大部分都是洋蔥。之後是泰式餅盤,有炸蝦餅,炸雞翼,還有炸。。。。其實都忘記了還有什麼,只知道所有東西都是一種味,就是無味。好似一舊加了泰式辣醬的麵粉。之後是黃咖哩雞,咖哩很稀,很水,雞件只有3件。這樣的東西,埋單每人200,好貴呀。

首先來一客泰式沙律,
味道ok, 但菜&蝦都很少,整碟大部分都是洋蔥。

之後是泰式餅盤,有炸蝦餅,炸雞翼,還有炸。。。。
其實都忘記了還有什麼,只知道所有東西都是一種味,就是無味。
好似一舊加了泰式辣醬的麵粉。

之後是黃咖哩雞,咖哩很稀,很水,雞件只有3件。

這樣的東西,埋單每人200,好貴呀。

2013-10-29
2013-10-27 305 瀏覽
好久沒有兩個人一起, 而且也有一段時間看戲, 熱愛電影的我, 這下子比較少見, 因通常最少兩個星期就會看一次。這天晚上, 看完一齣恐怖片, 心中猶有餘悸之際, 走到了旺角的街頭。素知朗豪坊旁有棟大廈基本上全部都是小品餐廳, 在外牆見到二樓寫著大大的一個"真心泰國菜", 於是便上來吃吃試試。見餐廳內容多是少麵飯類菜式, 而且樣樣HK$80-90以上價錢, 心想:"原來這樣的上樓餐廳收費也都不便宜呀!" 首先要了一個泰式炸蠔餅, 份量十分大, 應如一個細批薄餅般大, 可是厚卻有一節半手指。炸漿鬆化, 成形而脆, 香口感覺可以, 但是味道不夠惹味。表面芽菜爽口, 蠔餅蘸上辣醬, 味道跟口感都會好一點。蠔隻身厚, 有汁, 沒有什麼鮮味, 可是口感都算可以。蠔餅整體屬一般水平。第二個是醃豬頸肉沙律。惹味能力比炸蠔餅高, 調味的挑逗性更高。花生硬果碎香, 蝦醬鹹香, 以及其他酸辣作料, 令豬頸肉味道平衡惹味, 相信吸引。雖然越吃越覺得有點鹹, 但夾著生菜同吃, 感覺很好。豬頸肉肉質厚, 而好嚼勁, 入口淋而味道足, 是個不錯的菜式。而再繼續是有一個泰式炒貴刁。貴刁炒得煙韌, 口中有征氣, 只是入口
而再繼續是有一個泰式炒貴刁。貴刁炒得煙韌, 口中有征氣, 只是入口有點黏的感覺。醬汁偏甜, 但未算過膩, 捏上青檸檬汁, 令口感多回一份清爽平衡。喜歡的還是這個貴刁的彈力質感, 而且蝦球肉身也有彈力, 感覺都很不錯。
後來, 餐廳為我們送上兩件糕點作甜品。西米椰汁粟米糕, 入口香滑, 有濃烈的椰奶香味。上層白色椰奶味豐富, 下層西米粒粒晶瑩, 而且間中有粟米粒爽口而甜, 不錯。另外的椰汁大菜糕, 底層有椰汁味道, 上層爽口易溶, 感覺也不錯。

整體來說, 餐廳食物不算突出, 但是服務態度卻十分之好。我們沒有點特別飲品, 就只是清水也會不停為我們添, 不會視而不見。而且食物份量亦大, 我們兩人, 三個菜也不吃完, 還可打包給兩人做午餐。理解其策略是透過高一點收費, 但大一點的份量以提高最低門檻去保障餐廳人均清費來對抗鋪租。所以我相位信約埋三五朋友來吃, 分享多一點菜式是一個不錯的選擇。
2013-10-25
2013-09-21 334 瀏覽
同男朋友睇完戲抽起條筋想食泰國野,唔識行去九龍城,就上左朗晴坊食。預左唔平,但真係好唔抵食味道一般但分量極少!而且冷氣開到超大吹到d野食好快凍哂環境擠逼總結,呢個價錢有更多更好既選擇。
預左唔平,但真係好唔抵食

味道一般但分量極少!而且冷氣開到超大吹到d野食好快凍哂
環境擠逼
總結,呢個價錢有更多更好既選擇。
2013-09-05
2013-09-09 407 瀏覽
好耐都無食泰國菜, 之前都記得係朗晴坊有間, 所以就一早Book左位.我地Book左7點, 上到去都唔使等位就可以入.我覺得呢到既環保唔錯, 原本想叫個2人餐, 不過都係散叫鐘意/想試既野.我先Order杯龍眼冰, 好快就到了, 如果杯飲品可以少甜就好了~.~老公點左至愛既生蝦, 我只係食左一隻, 都OK, 老公話D蝦幾鮮甜, 個汁好味.之後就到炒通菜, 我覺得幾好味, 唔錯, 推薦.到泰式生菜包肉鬆,  不過不失, 如果可以辣D就好, 同埋D生菜洗得好乾淨, 放心食.最後就係炒貴刃, D蝦幾爽口又大隻, 炒得岩岩好, 而且又唔會感覺好油膩.整體上覺得呢到既食物唔錯, 係價錢貴左少少, 不過我都會再黎!

我地Book左7點, 上到去都唔使等位就可以入.

之後就到炒通菜, 我覺得幾好味, 唔錯, 推薦.

龍眼冰

泰式生蝦

2013-08-30
用餐優惠
其他
龍眼冰
泰式生蝦
2013-08-15 150 瀏覽
放工和同事出太子行街街~~到晚餐時候佢話突然想食泰國野所以去左搵真心~~~好彩唔洗等位~~店內坐位真係幾迫 , 搵位放低D戰利品都無 不過員工好細心 , 比左張膠登我地放袋值得一讚~~~為健康所以叫左個菜 西蘭花充滿蒜香好好味~~~~蝦好明顯就唔係新鮮蝦 , 因為無咩蝦味....不過好爽口 , 而且蝦的份量都幾多~春卷中間的餡係粉絲 , 味道OK , 不過個春卷皮好"UN"....蝦餅新鮮熱辣 , 終於食得出有蝦味了雞翼無咩特別 , 味道OK魚餅口感彈牙 , 不過唔知係咪入面香草的關係 , 我個人食到有"跌打酒"味炒得算乾身 , 微辣而且帶少許酸甜 , 蝦肉爽口 , 再加少少香脆的花生碎 , 令口感更豐富整體炒貴刁非常惹味 , 讚AR!!!我眼睇用料只有有蝦和菇 , 其他都係香草......今次蝦係新鮮的, 爽口彈牙~~不過味道偏辣 , 無左冬蔭公應有的酸味....飲左兩啖就放棄了.....有甜品(大菜糕)送的 , 我無影到相.....食左一啖 , 只有甜味.....知道送既都無好野.....所以放棄...不過我都欣賞佢地的誠意結尾: 我個人比較少食泰國野 , 因為我係完全唔受得辣的人
放工和同事出太子行街街~~
到晚餐時候佢話突然想食泰國野

所以去左搵真心~~~
好彩唔洗等位~~店內坐位真係幾迫 , 搵位放低D戰利品都無

不過員工好細心 , 比左張膠登我地放袋
值得一讚~~~
西蘭花炒鮮蝦
為健康所以叫左個菜

西蘭花充滿蒜香
好好味~~~~
泰式小食拼盤(細)
蝦餅新鮮熱辣 , 終於食得出有蝦味了

雞翼無咩特別 , 味道OK
泰式炒貴刁
整體炒貴刁非常惹味 , 讚AR!!!
冬蔭公

甜品(大菜糕)送的 , 我無影到相.....
不過我都欣賞佢地的誠意

結尾: 我個人比較少食泰國野 , 因為我係完全唔受得辣的人

好彩佢地的炒貴刁只係微辣 , 令我可以嚐到這個美食~~~
絕對會為左炒貴刁再幫襯

報告完畢~~~

2013-08-14
西蘭花炒鮮蝦
2013-04-15 109 瀏覽
晚飯時間朗豪坊各餐廳也見排隊的人龍,怕等位的我倆轉移陣地到隔壁食肆林立的朗晴坊,朗晴坊食店眾多,應該不愁沒枱的了。友人帶我到真的泰國菜館 (Bonnie’s Thai Restaurant),店舖英文名與我名字相同的,真是巧合。時為8時,店子差不多滿座,幸好還有一張2人枱,不過餐廳環境非常狹窄,枱與枱之間的空間也只有數吋,手部動作太大也會鄰坐客人相碰撞,所以到這店開飯只而速戰速決!由於我們不肚餓,只點了兩款餸菜,以免浪費~椰菜苗炒鹹豬肉($73):友人點了這款菜,由於我未吃過椰菜苗,點來試下也好,椰菜苗很爽脆的,有點像介蘭,不過介蘭有苦味這款沒有,吃愛脆口蔬菜的朋友不妨點來一試,味道也不錯的,至於鹹豬肉放上了燒味店的燒肉,類似燒煵仔的肉類,對於不太鐘愛吃鹹肉的我只吃了一舊,只能說味道真的很鹹,但與菜同炒則菜很入味!炒金邊粉($78): 我們點的是炒貴刁,不過送來了炒金邊粉,店員指兩款是一樣的,我也沒有深究了,這款金邊粉炒得很有少喉,而且伴碟還有大量花生碎,拌好一起吃也很惹味,雖然蝦只有2-3隻,但現在食材貴,也就沒辦法了~我們吃罷餸菜店員送來兩件黃色的大菜糕,吃落有少許芒果味,顯然是用

由於我們不肚餓,只點了兩款餸菜,以免浪費~
椰菜苗炒鹹豬肉($73):
炒金邊粉($78):
我們吃罷餸菜店員送來兩件黃色的大菜糕,吃落有少許芒果味,顯然是用香精做出來的味道,不過我們只點兩件菜也送來甜點,也算不錯了~
鄰坐情侶結帳時,店方送上2個細小的公仔吊飾給他們,不過見到他沒只放在桌上沒拿走,店員見到我望著那2個小巧別緻的玩偶就把它送給我倆,雖然只是一個小玩意,但也可見店方的心思,吊飾背後有餐廳的網址,也是以Bonnie作開頭的,我就是對那字有所著迷~

雖然店中食物只是中規中矩,但店子待客人的細心那是難能可貴的,有機會也會再來的~
2013-04-11
2013-04-12 70 瀏覽
想不到平日(星期四)的朗豪坊, 四處都是人滿之患, 餐廳, food court均一位難求。我們只好退到隔壁的朗晴坊, 雖然裝潢是遠不及朗豪坊的食肆, 但不是太多識途老馬懂找上門, peak hour有位的機會大得多, 而且內裡大多是廉價食肆, 錫住我們的荷包。這次我們選了二樓的真心泰國菜, 剛好有兩個吉位。四字詞形容店內情況- 肩摩轂擊, 食客互相肩碰肩, 實在不是一個宜久留的地方。只可以快手快腳快口, 吃完快點走。由於飯前吃了點東東, 兩個人只點了兩款食物, 有點寒酸是嗎?椰菜苗炒鹹豬肉($73)- 價錢都偏貴, 但是值! 椰菜苗不是人人都會喜歡, 因為它的質地較硬。但是我偏偏喜歡它極有咬口, 像芥蘭的口感, 卻沒有芥蘭的苦澀味, 味道就是椰菜的清甜。用金銀蒜同炒, 味道相得益彰, 很惹味! 鹹豬肉的味道就像港式的燒肉, 但是像放置了一段時間的燒肉, 較為乾硬, 亦略鹹, 但這是泰國的特色吧! 用來炒菜十分搭配, 但是如果“空口食”, 還是港式燒肉好吃十倍。炒金邊粉($78)- 我們明明點了泰式炒貴刁, 但來了一個炒金邊粉。但店員解釋炒金邊粉等如炒貴刁。據我理解, 炒貴刁是用醬油炒

炒金邊粉($78)- 我們明明點了泰式炒貴刁, 但來了一個炒金邊粉。但店員解釋炒金邊粉等如炒貴刁。據我理解, 炒貴刁是用醬油炒, 炒金邊粉是用茄汁炒。不過算了, 來了就照食。金邊粉的外表像幼身的河粉, 但比河粉有韌性。店子炒金邊粉炒得條條分明, 不會一餅餅, 口感特佳。金邊粉有茄汁的甜酸, 有青檸汁的清新, 有泰國蝦米的鹹鮮, 有花生的香口, 味道有層次, 是越食越想食的一道。炒金邊粉只有蝦兩隻, 肉質還算爽口彈牙, 其餘還有些豆芽, 香蔥, 豆乾, 餸料不多, 但金邊粉出色就足夠了!
我們只點了兩款食物, 店方仍然贈送甜品甜品是大菜糕, 彈性彈性的, 但沒有什麼味道, 朋友說這個有隱約的芒果味, Sorry, 我連那個”隱約”都嚐不到出來! 不過有免費甜品清清味蕾, 還是很不錯的!
結帳時, 店員還贈我們兩個可愛的娃娃吊飾, 原來是他們特意在泰國訂造來送給客人的, 窩心至極!
女孩子的心實在太易收買, 尤其是貪小便宜的我!
2013-04-11
2013-03-23 45 瀏覽
位於朗豪坊旁邊的朗晴坊門口不太顯眼,其實裡面有好多食肆。今日去2樓的真心食泰國菜,門面不太光鮮,放了不少雜物。推門內進,這裡的女侍應幾乎全是泰國人(之前有變性人的侍應),加上擺放了不少充滿泰國風味的擺設,例如有四面佛、泰王肖像及掛在天花的泰國傘。營造出一片泰國風,不禁覺得這裡的泰國菜式幾地道!午市的湯粉大約$40以下,炒粉麵飯大約 $50以下,而且有飲品及甜品送;真心的午市價格理,因此午市經常坐滿。炒貴勺 $45每次都會叫的菜式,因味道甜甜酸酸,令胃口大增。配料不太多,只有幾隻蝦,但味道真的不錯。特別是把花生碎撈埋再加上青檸汁,令口感加強及令味道更加突出。泰式蝦醬炒飯 $45蝦醬味不太重,得跟蛋食都幾好味。可惜旁邊有幾舊豬肉,大大件又唔嫩滑,好似煲湯瘦肉。泰色撈米線 $38配料不是太多,只有大量生菜及蝦米仔,另有小量雞肉。食落香口魚露汁不是按客人喜好自由加入,覺得落得太多味道太酸。另外,配米線唔幾太適合,都係鍾意檬粉多D。有汽水及甜品送不要有太大期望,汽水好似開水,沒有「汽」及汽水味,只有甜味。所以每次都要求走冰,如果有冰,味道會差上差。甜品:唔知乜東東,一撈起,好似槳糊,「結」身得好
位於朗豪坊旁邊的朗晴坊門口不太顯眼,其實裡面有好多食肆。
今日去2樓的真心食泰國菜,門面不太光鮮,放了不少雜物。

炒貴勺 $45
每次都會叫的菜式,因味道甜甜酸酸,令胃口大增。
配料不太多,只有幾隻蝦,但味道真的不錯。

泰式蝦醬炒飯 $45
蝦醬味不太重,得跟蛋食都幾好味。
可惜旁邊有幾舊豬肉,大大件又唔嫩滑,好似煲湯瘦肉。

泰色撈米線 $38
配料不是太多,只有大量生菜及蝦米仔,另有小量雞肉。食落香口
魚露汁不是按客人喜好自由加入,覺得落得太多味道太酸。
另外,配米線唔幾太適合,都係鍾意檬粉多D。
有汽水及甜品
所以每次都要求走冰,如果有冰,味道會差上差。

甜品:唔知乜東東,一撈起,好似槳糊,「結」身得好厲害!見到都怕怕。
晚市同樣試了幾多次,晚上食物選擇較多及特出。
每次有日本客人到港,都會到這裡暢飲暢食,客人對這裡的食物口味都十分欣賞,
下次寫 「真心之晚餐篇」!
2013-03-15
2013-02-20 26 瀏覽
$228二人餐青咖哩牛肉偏水及淡。男朋友說唔似泰國菜味道馬拉盞通菜好味豬頸肉好味,好喜歡個辣汁,份量少左少少。泰式肉片炒反十級普通另叫$98 生菜肉碎包味道OK~特別節日唔駛等位都OK^^下次都會再試
$228二人餐
青咖哩牛肉
偏水及淡。男朋友說唔似泰國菜味道

好味

豬頸肉
好味,好喜歡個辣汁,份量少左少少。

泰式肉片炒反

慶祝紀念
情人節
  • 生菜肉碎包
2012-12-23 71 瀏覽
放工太晚沒煮飯,回家途中見到這個想試很久的店子,把電話叫老公前來一同試。一進店子見到鮮艷的傘子,感覺醒神,可能太晚的關係,店裏除了我們之外,只有2-3桌人。 老公的泰式炒貴刁,吃了兩口,很好吃!微辣的貴刁很惹味,青檸汁帶上一絲酸味,酸酸辣辣的很醒胃,再加些花生碎,令豐富的味道加上一點脆脆的口感及點點油香,合格有餘。這個是我點的菜,很久沒有食過生菜包,點了一個試一試。籃子裏約有十多片生菜葉,每一片都十分翠綠,沒有黑邊或虫洞,食得很安心,肉鬆有泰國的香草味,炒得香之餘還有點微辣,份量也多,我每個生菜包都包得滿滿的,吃罷生菜都還有肉鬆,但碟底的肉鬆有點油膩。雖然以上的菜都只是微辣,但我不太吃得辣,所以點了一個龍眼凍飲,龍眼肉爽甜,但不是甜得嗆仗喉那種,喝一口已經能夠解辣。最後是免費附上的甜品--椰汁大菜糕,雖然沒什麼特別,但欣賞這份心意。
樓底矮,但色彩繽紛的傘子很養眼
泰式生菜包肉鬆--帶點辣
龍眼凍飲--解辣一流
2012-12-19
樓底矮,但色彩繽紛的傘子很養眼
泰式生菜包肉鬆--帶點辣
龍眼凍飲--解辣一流
  • 泰式肉鬆生菜包,泰式炒貴刁
2012-08-27 12 瀏覽
兩個人夜晚唔知食乜好, 就入左呢間食左個 set, 有烏頭,炸蝦春卷,炒飯,炒菜同甜品, 包兩杯飲品 相比九龍城果堆泰國餐廳, 呢間野味道好普通, 但就貴過九龍城一截, 同區以咁既價錢, 應有更好選擇, 最多只係 ok 同埋野都未食完就上甜品, 問都唔問下, 但係又冇人等位喎

同埋野都未食完就上甜品, 問都唔問下, 但係又冇人等位喎
2012-07-27
2012-08-13 29 瀏覽
本身好少寫食評, 但呢餐飯真係唔寫唔得食完呢餐之後, 我發現我是但煮都好味過佢多多聲lor!貴, 唔緊要, 唔抵食都算, 但真係唔好食!正確d 講, 係難食+貴, 第一次感覺自己做咗水魚叫咗泰式蝦飯(唔記得個名), 上枱, 我同friend 都O晒咀, 得幾粒蝦(好細粒)同炸蒜蓉同白飯, 賣相好唔得, 飯無炒底, 真係白飯+蝦咁簡單(早知影低比你地睇有幾經典), 嘩, 記得好似七十幾蚊(仲要加一), 唔係平ga la, 一路食一路火, 食水深到咁, 又唔好食, 食食下我整走d 炸蒜唔食添, 好油, 又熱氣, 好快食晒d 蝦, 剩返白飯 街邊廿蚊飯盒都一定好食過佢!! 可惡 離譜另外叫了雞絲湯檬, 個樣正常d, 因為已不抱寄望, 雞絲同粉都少得可憐, 味道一般, 好似要4x蚊, 不值!! 平時廿蚊貨都足料過佢咁o既質素, no service, 呢個價錢(仲要已經係樓上舖), 完全物非所值, 唔使錢都唔會再幫襯!! 聽到隔離枱d人走o個時話食唔飽同貴, 唔係我偏見, 唔明點解仲要等位
本身好少寫食評, 但呢餐飯真係唔寫唔得

食完呢餐之後, 我發現我是但煮都好味過佢多多聲lor!
街邊廿蚊飯盒都一定好食過佢!! 可惡
離譜

題外話/補充資料:
15 分鐘 (堂食)
2012-08-07 22 瀏覽
是日休假,晚上約了「為食chan」開餐,本來想兩人一起去看薛海琪、杜汶澤所演出的「懸紅」,奈何時間不是太早就是太晚,於是今次兩人只有一起吃飯,電影還是留在週末罷!想試一些新菜式,於是自己提議去嘗泰國菜,雖該地方隱閉,但如其名一樣是真心製造。今次是第3次去,7時前往,眼見有不少坐位,坐下後叫了三道菜: 1) 炸蝦餅 – 炸得恰到好處,不會吃完太飽,蝦餅亦不會太多麵粉。2) 蝦醬炒通菜 – 我與「為食chan」的至愛之一,不過蝦醬並不如我所想那麼濃郁,中規中距啦。品嘗兩道菜後,7時半多場內已將近滿座,很多顧客都是三五成群光顧,幸好於較早時間入座,否則一定向隅。最後來的是泰式菠蘿炒飯,個人覺得每次來這個一定是「必食」,因為炒飯的底很乾身,炒得不膩,最喜歡就是它用一個菠蘿盛載,色與味俱全。最後有一個「開心大發現」,可能因與「為食chan」研究甜品的關係,炒飯吃了一半後,兩人的目光移至那一個大大的半個菠蘿,我問「為食chan」:「你想那菠蘿可不可以吃?」,「為食chan」說不妨試試。於是大力一挖,菠蘿肉就走出來了,菠蘿肉連同炒飯一起伴著吃,別有一番風味。或許你會問: 之前你沒有發現嗎? 你畢竟來
重量級Menu!
蝦餅一般。
真心菠蘿飯!
最後來的是泰式菠蘿炒飯,個人覺得每次來這個一定是「必食」,因為炒飯的底很乾身,炒得不膩,最喜歡就是它用一個菠蘿盛載,色與味俱全。最後有一個「開心大發現」,可能因與「為食chan」研究甜品的關係,炒飯吃了一半後,兩人的目光移至那一個大大的半個菠蘿,我問「為食chan」:「你想那菠蘿可不可以吃?」,「為食chan」說不妨試試。於是大力一挖,菠蘿肉就走出來了,菠蘿肉連同炒飯一起伴著吃,別有一番風味。或許你會問: 之前你沒有發現嗎? 你畢竟來了兩次啊! 我只可以解釋是因為之前走漏了眼之故,另兩次都是午飯時間光顧,時間倉促,都未有心思研究菠蘿的問題,這次悠閒一些,所以想到這主意。最後,可憐的菠蘿被「洗劫」一空了,所有肉都被挖清了,不過這也好,可以防止食肆再循環使用水果作菜,我老爸之前教我糯米雞亦要破壞一下包裹的荷葉,防止人們再次重用。不過,我相信香港食肆不會如內地那麼倡狂 (麻辣火鍋的湯底會一樣都可以循環使用,可怕!)。
2012-06-27
重量級Menu!
真心菠蘿飯!
蝦餅一般。
  • 泰式菠蘿炒飯
2012-07-19 18 瀏覽
叫左一個套餐,1)有咖喱(揀左雞),汁好似水甘,無咖喱味可言2)炒通菜,好油3)炸蝦餅,不過不失因為熱辣辣4)海鮮炒飯,見到既有一隻蝦,半條蟹柳,蛋,蕃茄粒,仲有好多好多好油,無誇張,真係油到d飯好濕,"北"落自己碗仔食,見到碗底泛油OMG!! 吃兩啖忍吾住同侍應講,佢黑哂面同幾個同事講,最後被送入廚房,無人同我地講會樣做,心諗算數,當食小個,到差不多食完拉,有個侍應再拎個炒飯出來,今次無甘油不過一舊舊4)散叫一個無骨鳳爪,辣到噴火😡5)飲品同甜品,無特別總括黎講BAD
4)散叫一個無骨鳳爪,辣到噴火😡
5)飲品同甜品,無特別