2013-07-16
每次出沙田都唔知食咩,唔係貴,唔好食,就一定好多人等位.男友今日帶左黎呢度食牛腩麵.外面三十幾度,由新城市廣場行黎呢度都咪話唔熱,還在猶豫值不值行去為左食一碗麵...?一行到去門口,就覺得裝修好特別.只要踏進門口半步,好快就會有人招呼你(快到我想影下門口裝飾都來不及...只好食完再影).入面的座位擺設是很簡單的,但周圍的裝飾卻很特別.粉面都是27蚊,加8蚊配套餐有凍/熱飲品.因為太熱,我都忍唔住要左支汽水(6蚊). 試左個牛腩河同牛什河.餸都唔少,河粉都幾好食.老細的招呼很好,很街坊,親力親為的感覺. 很有cafe的感覺,佢地唔會要你食完就走,仲會叫你坐多陣.只要你一起身離開,佢地都會講多竤.走時門口收錢的婆婆都好好人.知道佢地每月都有義賣日,我覺得這些小店真的值得我們支持,現在香港這一些老店,還要服務好,食物價錢經濟又實惠的真的不多.我諗將來去沙田可以多左一個選擇了!
題外話/補充資料:
聽到老細話今日無飯,出到門口見到有飯的menu,下次應該會試!plus晚市是做火鍋,天氣涼返d,應該會食.:)