2005-08-11
尋晚同3個朋友去左依度食,一座低侍應就拎左一籃薄脆+2款醬料(綠色=辣及深紅色=甜酸),俾我地醒醒胃,綠色果款真係好好味,加上d薄脆真係正。跟住我地叫左2款唔同既2人餐(少辣)。1)2粒咖哩角+1份鐵板+1份炒什菜+2特大塊薄餅併咖哩+2個甜品+2杯飲品2)2個湯+2粒咖哩角+1份鐵板+1份咖哩薯仔+2特大塊薄餅併咖哩+2個甜品+2杯飲品-湯唔知用咩做(好似有雞柳粒),但好清太過普通。-咖哩角好大粒唔係三角形果d,放左好多涵,但皮就厚左d。-鐵板(豬),好好食,好入味。-鐵板(什:雞牛羊),雞:佢俾左1隻小脾(好好食)+1塊雞扒(好似變左味=壞左);牛:好少份量,味道幾好;羊:好蘇,肉質幾好。-炒什菜,好油,冇乜味,用椰菜切碎炒。-咖哩薯仔,唔辣,薯仔唔硬好入味。-薄餅併咖哩(牛),牛切片,好入咖哩香味,比較辣。-薄餅併咖哩(羊),紅咖哩醬既關係,令到羊肉一d都唔蘇,而且似牛肉味,一舊舊羊肉,好有質感,但肉質唔夠滑及軟身。-甜品(雪糕),一個球,雲尼拿味,但入口牛奶味濃,好正。-飲品(鮮寧梳打),其實係任叫餐牌上的指定飲品,因為我地4個女仔都唔想冒太大險,所以只叫普通飲品^^"後記:等
跟住我地叫左2款唔同既2人餐(少辣)。
-湯唔知用咩做(好似有雞柳粒),但好清太過普通。
-咖哩角好大粒唔係三角形果d,放左好多涵,但皮就厚左d。
-鐵板(豬),好好食,好入味。
-炒什菜,好油,冇乜味,用椰菜切碎炒。
-咖哩薯仔,唔辣,薯仔唔硬好入味。
-薄餅併咖哩(牛),牛切片,好入咖哩香味,比較辣。
-甜品(雪糕),一個球,雲尼拿味,但入口牛奶味濃,好正。
後記:等結帳時,我朋友見倒隻小小強係牆度散步,不過侍應都好照顧周到,即刻幫我地消滅。
總括黎講,佢地既服務好好,因為唔係一d高級既餐廳,所以會有少許嘈吵,但食物品質及味道都係好好,尤其係味道簡直係回味無窮,有機會一定會再去,不過一班人去先可以試多d野,否則食唔晒就要打包喇^^