2005-09-12 22 瀏覽
三文魚菠菜寬條面-- 好好食!!!!一間比較舊既reaturant, 不過d野食有水準唔好試甜品. 佢個凍櫃唔夠凍.服務一般, 價$ 同區屬中上
三文魚菠菜寬條面-- 好好食!!!!

一間比較舊既reaturant, 不過d野食有水準

唔好試甜品. 佢個凍櫃唔夠凍.

服務一般, 價$ 同區屬中上
2005-07-21 18 瀏覽
$22 一個雙蛋加雞扒OR牛OR豬OR火腿OR餐肉跟餐飲。雪糕甜品餐包全部來貨,咖啡用即沖機,係好大份,但聽過貴精不貴多味?如果招呼好D都可以平衡下,但而家…唉
$22 一個雙蛋加雞扒OR牛OR豬OR火腿OR餐肉跟餐飲。

雪糕甜品餐包全部來貨,

咖啡用即沖機,

係好大份,但聽過貴精不貴多味?

如果招呼好D都可以平衡下,但而家…唉
餐廳位置雖然較偏僻,但為食好野,遠一點也值得!今晚系度食左個Set Din, 簡直Perfect!頭盤有蒜容包,沙律及紅湯:蒜容包蒜香濃烈,包身香脆,似是剛剛局好.沙律用新鮮的水果及蔬菜造,清甜醒胃.羅送也湯很好飲,材料十足.主菜方面,每日都有列出新鮮肉食及海鮮,今晚我選左石班--龍蝦汁蘑菇石班,食落口,石班肉超級新鮮,肉質有彈性,明顯不一是般雪藏貨.龍蝦汁香味濃烈,食後龍蝦鮮味在口中良久不散,口感一流,令人回味無窮!甜品方面有雪糕+ Puff, Puff 在中間打橫切開,加上朱古力忌廉, 雲呢哪雪糕加在Puff 上, 四圍圍住新鮮的水果,最後塗上朱古力汁.看來像一件藝術品.淨食甜品已值回票價!最後還有餐飲.整個Set Din 分量充足,價錢在100 蚊左右,嚴重超值.而且餐廳現場裝修古典優雅,氣氛高雅浪漫,實為三五知己相聚首選.特此強烈推介!
餐廳位置雖然較偏僻,但為食好野,遠一點也值得!
今晚系度食左個Set Din, 簡直Perfect!
最後還有餐飲.

特此強烈推介!
2004-04-18 25 瀏覽
和友人吃lunch,點了焗白汁海鮮飯及煙三文魚菠菜麵。(海鮮飯足料,但個人不喜它太濕; 菠菜麵相當不錯,但煙三文魚太少了。)其實兩個course 份量都好大,但見到menu 有「紅豆香蕉雪糕」(英文是red bean and banana ice cream),好像幾特別,就要了一客。怎料,「紅豆香蕉雪糕」真的是「紅豆+ 香蕉+ 雪糕」,我們還以為是紅豆味及香蕉味的雪糕,不過,這個甜品都好味。service 好好,不會趕客走。埋單around $120,不算太貴,但又不是太特別。
怎料,「紅豆香蕉雪糕」真的是
service 好好,不會趕客走。
埋單around $120,不算太貴,但又不是太特別。
2003-11-17 40 瀏覽
幾年前開始去呢間餐廳, 雖然裝修有點舊, 但無論氣氛,招呼,食物水準都好好.不過對女孩子食物既可能會多左d. 甜品好好味, 就算跟佢既甜品都好食,尤其係熱布丁.鐘意食蠔既可以試下鮮蠔磨菇湯,每次去我都一定飲.仲有煎鵝肝都有水準,價錢都唔貴.
仲有煎鵝肝都有水準,價錢都唔貴.
2003-04-13 52 瀏覽
It is a good place for u to have a date with lovers or friends!The atmosphere is great!Gorgeous!!!I think how to define a restaurant is good or not mainly is not only on the quality,but also the service.the price is resonable!I love to have dinner here!
2003-04-12 32 瀏覽
招呼唔錯!價錢又唔貴!咖哩同甜品好好味,好恃別!正!
招呼唔錯!價錢又唔貴!咖哩同甜品好好味,好恃別!正!
2003-01-11 27 瀏覽
咖啡有水準,焗西米布甸+cream 十分好吃,待應有D 好有D 麻麻地,整體來說是一間很不錯的喝茶吃甜品cafe.