2020-10-25 407 瀏覽
百味堂的鐵板燒及雪糕甜品,吃過不下二、三十次,是高質美味的,但同時價格也偏高,也不知為何,暫時沒有什麼衝動去為這兩類產品寫食評。反而,今次因為late lunch原故,鐵落場休了息,又不想甜品當午餐,便點了吞拿魚牛奶包配熱cappuccino 。吃過這包,驚喜萬分,覺得賣$68元,也算物有所值,而且味道可能是城中最好的吞拿魚包。首先,這接近快滿瀉的吞拿魚醬没有丁點兒腥味,質感滑潤,不雪及壓得死實,上面灑滿粒粒芝士薄碎,跟着有新鮮的香草,令每一啖,也會吃出不同的享受。最重要是混入了爽甜的洋蔥幼粒,帶出清爽、芳甜的滋味,而且吞拿醬當中應加了少量的辣椒粉,讓您的味蕾會間歇的感覺到辛香刺激,配上甜甜的牛奶包,是一客十分出色的吞拿魚包。不過,這兒的咖啡底,對於我來說是偏苦一些,喝過了兩次才確認,以後也未必會再order了。
鐵板燒餐
紅豆牛奶雪糕

吞拿魚牛奶包
鐵板燒餐
紅豆牛奶雪糕
吞拿魚牛奶包
2020-08-05 493 瀏覽
【 k11 Frozen Treats @百味堂 】 炎炎夏日,每日keep 住三十幾度,在外走一圈已混身是汗 ..... 即刻想衝入 K11 Musea 涼冷氣,搵下有咩冰凍又消暑嘅美食降下溫先, 即刻跟住我睇睇有咩好介紹~第一站小寶姐已經急不及待自己衝入@百味堂 買佢最愛嘅牛奶雪糕, 香濃幼滑,充滿奶香,個cone 都脆,食完都己經降左一半溫啦, 完全滿足左我地想食 Frozen Treats 嘅慾望。#K11MUSEA #MUSEAeat #FrozenTreats #百味堂 #Desserts #Foodie #Annielittlecake #小寶姐

【 k11 Frozen Treats @百味堂 】
即刻跟住我睇睇有咩好介紹~

完全滿足左我地想食 Frozen Treats 嘅慾望。

2020-07-22
2020-07-10 251 瀏覽
百味堂既日本白桃🍑牛奶雪糕🍦回歸啦🤩 之前希慎pop up有幸試過一次 已經一試難忘😋 雪糕用上原個白桃 真係好足料👍🏻 白桃又香又juicy 真心正😋 黎多杯都得 😂百味堂另外仲推出左兩款大麥草甜品 - 大麥草tiramisu同大麥草杏仁法式蛋糕🍰 tiramisu個底有好多紅豆 開頭望落去仲以為係抹茶tiramisu😂 食落去仲有淡淡既炭香味 係正的👍🏻 蛋糕仔好濕潤一d都唔乾 食落都有少少抹茶味 兩款甜品都有驚喜

2020-06-24
夏天除了為大地帶來美腿,還有帶來了白桃。百味堂 在今年夏天再次推出了日本山梨縣原個白桃牛奶雪糕🍑是我每年最期待的,因為用上甜到高達13度的日本桃,半個切片,半個打成果蓉,再加入招牌的牛奶雪糕,兩個味道融合得好好,啱哂夏天消暑!好滿足啊!無得去日本都可以感受到幸福的感覺💕🌈另外有機大麥草意大利芝士蛋糕都幾得意!大麥草好有益,因為佢含有好多活性酵素,可以壓止膽固醇吸收㗎!食落去有好清新的草青味🌱😂果然有益嘅嘢都唔係太啱我!

2020-07-02 184 瀏覽
今日喺k11musea 行街,見到百味堂 #白桃牛奶雪糕,喺香港可以食到了🎊!百味堂 源自韓國高級雪糕品牌,歷史悠久,主打係牛奶雪糕🍨,採用農場直送有機牛奶🐄製造,喺世界各地都設有分店。 我同寶貝女即刻點咗一個嚟分享!而家係日本桃季當造時期, 餐廳標榜由日本山梨縣產地直送 ,每杯雪糕🍨都用上一隻白桃🍑, 絕不吝嗇👍🏻! 部分打成果蓉伴雪糕, 再切片鋪上半個白桃🍑。淡淡粉嫩💖色澤,賣相精緻吸引。桃香🍑果甜清新,果肉嫩滑多汁, 配搭有機牛奶雪糕🍨,天然純正,奶味濃郁細緻,與白桃🍑味道和口感和諧融合🌈,滿足每一顆味蕾😋!

• 日本白桃牛奶雪糕
之前食過覺得食物唔錯,所以昨天同幾個朋友去食晚餐, 我一去到想要多杯水, 朋友幫手同侍應講, 佢就話「咪講左會比多一杯囉」.....佢講時我地聽唔到....都唔使咁晦氣.....除咗食物,個人都好注重服務質素, 如果差不多價錢的餐廳會有更好的選擇食物方面, 普遍水平都唔錯, 特別係三文魚扒, 味道做得幾好, 因為掛住傾計上菜後到食用有一點點時間, 魚皮仍然是脆脆的, 食完飯各人都有叫甜品, 牛奶雪糕好味, 對得住呢個價錢

2020-06-29
2020-06-13 123 瀏覽
一直都好喜歡呢家既雪糕,經過尖沙咀都會特登去買一杯黎食不過佢地既雪糕價錢都偏貴,一杯最平都要$45-78,可以食到餐飯啦間中食下都好既,今次就試左蜜瓜味雪糕同埋叫左個軟心牛奶麵包試下$24蜜瓜雪糕好多果蓉,超鮮甜如果有多D雪糕就好啦軟心牛奶包好香牛奶味,有D似食緊custard,中意牛奶產品既人一定會喜歡

蜜瓜牛奶雪糕

蜜瓜雪糕好多果蓉,超鮮甜
如果有多D雪糕就好啦
2020-05-23
蜜瓜牛奶雪糕
  • 軟心牛奶麵包,豆奶雪糕,抹茶雪糕
2020-05-31 98 瀏覽
牛奶雪糕 $48.話說K11 gold member 有生日禮遇 我就走左去musea間百味堂買牛奶雪糕換蛋糕😋.百味堂既牛奶雪糕真心好食 勁重奶味 不過唔中意奶味既你地就可以唔使試😕 價錢唔平 不過食落口既質感係值回票價 想平d就等遲d疫情好轉去旅行食吧啦 不過我想信我今年唔會有計劃去韓國lu都係我第一次試佢既鮮忌廉蛋糕😅 .成件蛋糕都好鬆軟 又多cream d cream好似就黎流出黎咁 入口都幾香 幾大件下 不過賣$48個賣相就普通左少少 都係佢既雪糕吸引好多☺️☺️☺️
牛奶雪糕 $48

都係我第一次試佢既鮮忌廉蛋糕😅 .
2020-05-25 105 瀏覽
周圍都排隊,只有這裡有位。吃熟食的都是坐裡面,外面是吃甜品的。店員問我們介不介意坐外面。只想快快吃個午餐,有位就好了。有魷魚有豬肉的泡菜炒飯,味道不錯。魷魚有咬口而不韌,豬肉醃得入味,辣味不錯,飯不太濕,不過份量很少。點了個放滿一枱的餐。有沙律、漬物、豆腐湯、海鮮、泡菜炒飯和豆腐扒。海鮮是一隻蝦和魷魚,但魷魚沒有上面那個飯的魷魚好吃。泡菜炒飯也沒有上面那個飯那麼香口。豆腐扒的茨偏甜。一人一個餐,一人一杯飲品,差不多$500埋單,都幾貴。
只想快快吃個午餐,有位就好了。

一人一個餐,一人一杯飲品,差不多$500埋單,都幾貴。
2020-05-10
午餐
2020-04-25 115 瀏覽
K11MUSEA 百味堂《🍊🍫橙香手工棉花糖熱可可》厚厚濃甜嘅熱朱古力,配上表面焦脆嘅橙味棉花糖,多重口感滋味,愛甜嘅一定要試。 《烤軟心牛奶麵包配果仁芝士醬》軟綿麵包與入口即化嘅奶油同香脆果仁芝士醬,口感豐富,味道唔錯。《碎蛋牛奶麵包 》簡簡單單嘅碎蛋加入沙律醬再配以鬆軟100%有機牛奶麵包,平凡中卻十分滋味。
K11MUSEA 百味堂
《🍊🍫橙香手工棉花糖熱可可》

《烤軟心牛奶麵包配果仁芝士醬》

《碎蛋牛奶麵包 》
2020-03-04 180 瀏覽
來到尖沙咀搵食,好耐都冇試到食完想再食的餐廳了未到六點到,冇咩人,坐左張角落的二人枱,太好了,不用同其他食客太接近叫了個牛扒同三文魚扒set,牛扒既質素應該唔錯,只係我唔慣太油膩,另外一個三文魚扒就啱哂我,睇得出唔係比好hea既大陸貨Set裡面其他配菜小食都好有驚喜,泡菜炒飯正!一啲都唔油,個麵豉湯豆腐都好飲,唔係日式嗰種麵豉味,雞肉沙律好清新,略嫌雞肉太薄,口感爭少少,如果係雞粒厚返少少會好啲,另外個辣醬炒海鮮,隻蝦冇咩味,但個辣醬好正!用黎點魚蛋一定好好食士多啤梨牛奶雪糕,士多啤梨係新鮮既,所以冇咩味,唔甜唔酸咁,雪糕就非常非常正,下次就咁買牛奶雪糕就得
來到尖沙咀搵食,好耐都冇試到食完想再食的餐廳了

2020-03-01
2020-03-03 92 瀏覽
讓世界繼續充滿著愛❤️1️⃣ //𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓢𝓮𝓪𝓼𝓸𝓷 𝓲𝓬𝓮 𝓬𝓻𝓮𝓪𝓶//係為2-3月情人節而推出既雪糕🍦! 牛奶雪糕以韓國有機牛奶製成🇰🇷, 上面放上紅桑莓、玫瑰花瓣🌹, 賣相好靚❣️啖啖濃厚牛奶味🥛, 夾雜著紅桑莓果醬, 酸酸甜甜, 食完一口又一口~2️⃣ //Tea set//自選即叫即製的三文治🥪, 再配上Americano ☕️。3️⃣ 有機生朱古力朱古力口感軟滑, 黑朱古力味好香濃。
讓世界繼續充滿著愛❤️

1️⃣ //𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓢𝓮𝓪𝓼𝓸𝓷 𝓲𝓬𝓮 𝓬𝓻𝓮𝓪𝓶//

2️⃣ //Tea set//
自選即叫即製的三文治🥪, 再配上Americano ☕️。
3️⃣ 有機生朱古力
朱古力口感軟滑, 黑朱古力味好香濃。
2020-02-29
5 分鐘 (堂食)
下午茶
2020-01-26 134 瀏覽
百味堂一向主打牛奶雪糕, 🇰🇷以韓國農場直送既有機牛奶製成, 啖啖香濃牛奶味。今次又有新甜品 - 推出數款獨家限定藝術甜點!1️⃣ //百味堂 x 芳油堂麻油牛奶雪糕//採用擁有40年麻油製作歷史既芳油堂純香麻油, 麻油味香純, 為黑豆豆乳牛奶雪糕添上獨特滋味, 冇乜違和感, 估唔到麻油同牛奶雪糕味道又夾到咼2️⃣ //韓國海南甘薯牛奶雪糕//烤韓國甘薯🍠, 配上韓國牛奶雪糕, 地瓜軟熟香甜, 牛奶雪糕有濃厚既奶香。3️⃣ //黑豆豆乳牛奶雪糕 🍦//雪糕用上有機牛奶、韓國黑豆、黑芝麻、黑米等穀物製作, 黑豆豆乳牛奶雪糕好香, 唔會太甜。4️⃣ //雪芝酪//原味雪芝酪用上 Mascarpone cheese🧀 製成, 食落輕盈creamy, 有軟棉、滑順既口感, 有如入口即化既雪花❄️, 食落有奶香, 微甜, 仲可以沾少少海鹽以提升味道。

1️⃣ //百味堂 x 芳油堂麻油牛奶雪糕//

2️⃣ //韓國海南甘薯牛奶雪糕//

3️⃣ //黑豆豆乳牛奶雪糕 🍦//

4️⃣ //雪芝酪//
2020-01-26
下午茶
2020-01-24 86 瀏覽
在職媽媽難得放工後有少少METIME,來到K11 MUSEA 吃過晚飯後,當然要去百味堂K11 MUSEA旗艦店享用甜品啦﹗原來推出了幾款全新限定甜品 – 韓國海南甘薯牛奶雪糕、雪芝酪 (椰子味)、黑豆豆乳牛奶雪糕我最喜歡這款韓國海南甘薯牛奶雪糕HK$86,烤地瓜是韓國國民美食,而海南甘薯更是高品質,色澤鮮黃,糖份特高,甜美可口。甘薯經烤焗後熱哄暖心,口感香甜軟綿,隨即放上韓國農場直送的100%有機牛奶製作的百味堂皇牌牛奶雪糕,奶香濃郁,半溶地流到甘薯上,更顯美味,無可挑剔﹗黑豆豆乳牛奶雪糕$58,除了黑豆、還加入了黑芝麻、黑米等20多款穀物,絕對是養生雪糕,含豐富營養價值,美顏補腎,豆香濃郁,威化筒也相當的香脆﹗比較另類的「雪」糕,有百味堂獨創的雪芝酪 (椰子味)HK$48,採用了未熟成的義式傳統軟質新鮮乳酪Mascarpone cheese,濃郁豐富的奶香味,口感非常滑順,入口即化,想衝擊一下味蕾,可以沾點海鹽,那咸甜的搭配,減低了飽膩感呢﹗

韓國海南甘薯牛奶雪糕

黑豆豆乳牛奶雪糕

雪芝酪
韓國海南甘薯牛奶雪糕
2019-12-16 158 瀏覽
We were walking around the new k11 mall on a Tuesday night. The mall was pretty quiet around 6pm. We passed by the this cafe and think their cream cheese looks super attractive. My friend and I decided to try out the regular cream cheese before dinner. It tastes very soft. The taste wasn’t extremely strong and it would not be greasy after all. We think it would taste even better with bread with it.