2021-02-20
呢餐其實係上年十一月份食,由於社交措施逐步放寬,我覺得係一個好時機出呢篇食評!😙當日同條佬嚟到烏溪沙,一心想去白石燒烤,因為都差唔多成年無燒過嘢食喇😣 白石燒烤場位置較偏僻,九曲十三彎,無捷徑🙊 只係勢估唔到由巴士總站行過嚟都要十五至二十分鐘,沿途有斜路、貨櫃場&高爾夫球練習場,大熱天時行過嚟都咪話唔辛苦,建議大家可以搭的士入嚟。一去到門口就覺得好有異國風情,別緻嘅木框木牌+舊式吉普車,唔講以為去咗黃金海岸🤣 一入門口右手邊就有個位比你量體溫+消毒雙手,行入啲就有個收銀處!大家記得要喺度先點餐或者散叫嘢食,如果想追加食物都係喺呢度俾錢!另外亦可上網預先訂餐,咁就會更加方便快捷👍🏻 提提大家,成為會員可以有迎新禮物$100 coupon,會員喺生日月份到訪仲會免費獲贈金牌乳豬一隻🐖(原價要$638㗎)!今次我哋散叫,無點二人海鮮餐,點完餐佢會俾一個拎餐傳呼機你,之後你就可以行入去燒烤場喇!⚠️星期一至五免$200爐費!行去燒烤場前,會經過士多同食物/餐具換領區。當傳呼機響咗,就可以去食物/餐具換領區拎嘢食同餐具,飲品就去士多拎。燒烤場要落一層樓梯,樓梯底有扭蛋機、彈珠機、夾公仔機、籃球機等
⚠️星期一至五免$200爐費!
蜜汁珍寶雞中翼 & 蜜汁叉燒
❤️ 蜜汁珍寶雞中翼 $42
蜜汁珍寶雞中翼
蜜汁珍寶雞中翼
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨ (4.5/5)
❤️ 蜜汁叉燒 $45
蜜汁叉燒
個人建議可以搽多2-3次蜜糖,燒到有少少燶邊仲好食😜
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
❤️ 粟米 $24
粟米
好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️✨(4.5/5)
除咗地方有啲遠,幾乎無乜缺點,算係我去過咁多個燒烤場令我最滿意。空間大,又唔逼,可以望住海燒嘢食已經加哂分!