2019-07-13 140 瀏覽
朋友生日,想搵啲靚靚cafe坐下影下相,咁岩見到荃灣呢間cafe有生日漢堡,見幾得意就一開鋪即打電話book 枱即日食tea。地面鋪望落去細細間已經滿座(大門真係好難推要超用力!),原來有樓梯上層都有五、六張枱,仲要裝飾幾靚,又有勁少女心嘅打卡位,影相真係一流!兩個人叫左一個白宮生日漢堡,一個意大利飯,兩杯特色飲品,埋單200蚊倒。白宮生日漢堡用pancakes 包住,睇得又好食;意大利飯汁濃足料,食物質素比預期高,推介!重要因為朋友生日,店員幫手係杯熱朱古力上整左Happy birthday 字眼,超貼心的!!!總體黎講,CAFE上層環境靚,食物質素幾好,岩曬一班女仔慶生打卡,過一個Happy weekend!
朋友生日
,想搵啲靚靚cafe坐下影下相,

地面鋪望落去細細間已經滿座(大門真係好難推要超用力!

白宮生日漢堡

白宮生日漢堡
忌廉什菌意大利燉飯
榛子朱古力
2019-07-11 29 瀏覽
是日大雨滂沱,我和妹妹在荃灣覓食,最後選擇了一直想嘗試的White house cafe。先說說White house cafe的位置,位於荃灣享和街16號,在荃灣廣場戲院出口的對面(要過馬路行多幾步),位置絕對不算難找,走進內街靠右手邊在角落位置丶擁有落地玻璃的小店就是White house cafe了。到埗時間尚早,但我們進餐後不久已經進來了幾組客人。小店的一面牆身用了白磚堆砌,與她的名字互相呼應,店內播著悠閒舒適的音樂,耳邊偶爾傳來清脆的風鈴聲,感覺很是寫意。我們點了幾款餐點——<白宮生日漢堡>丶<二重奏忌廉煙肉芝士長通粉>以及甜點< Tiramisu>,先來的是<白宮生日漢堡>,店員姐姐送它來時上面還插著蠟燭,很有生日的氣氛,若以生日漢堡代替生日蛋糕也是一個不錯的選擇:首先,它的外型十分美觀,最面層是一塊熱香餅,上層夾著生菜和蕃茄,中層再來一塊熱香餅,下層夾著煙肉和厚厚的炒蛋,最底也是熱香餅,旁邊伴以一塊薯餅及沙律菜,光是看到如此色彩繽紛的組合,已讓人食指大動,何況出色的不只是它的外觀,拿起上來傳來陣陣蜜糖和熱香餅

我們點了幾款餐點——<白宮生日漢堡>丶<二重奏忌廉煙肉芝士長通粉>以及甜點< Tiramisu>,先來的是<白宮生日漢堡>,店員姐姐送它來時上面還插著蠟燭,很有生日的氣氛,若以生日漢堡代替生日蛋糕也是一個不錯的選擇:首先,它的外型十分美觀,最面層是一塊熱香餅,上層夾著生菜和蕃茄,中層再來一塊熱香餅,下層夾著煙肉和厚厚的炒蛋,最底也是熱香餅,旁邊伴以一塊薯餅及沙律菜,光是看到如此色彩繽紛的組合,已讓人食指大動,何況出色的不只是它的外觀,拿起上來傳來陣陣蜜糖和熱香餅的香味,讓本來就很餓的我急不及待開動,那味道果然沒有讓我失望,這道菜本來就很出眾,但絲絲蜜糖絕對為生日漢堡作出畫龍點睛之用,把香氣提升了一個層次,蕃茄甜、生菜脆丶炒蛋醇丶煙肉香,但一次過放多種食材入口卻毫不疙瘩,互相配合發揮出一種好滋味。

第二道菜是讓我們贊口不絕的<二重奏忌廉煙肉芝士長通粉>,上桌時熱氣騰騰,店員姐姐細心地提醒我們要小心燙,長通粉上滿佈著帶有焦香的芝士和為數不少的煙肉,身為重度芝士狂熱者的我馬上拿起叉子向長通粉刺了下去...誰知道這一刺,不得了!那拉絲效果源源不絕,把叉子拿到高過我的頭,那拉絲還是不斷,讓我繞了又繞才能送進口𥚃,這又是另一句不得了,我敢說它從此以後會成為我心心念念的味道,雖然整碟長通粉佈滿了芝士,但香而不膩,而吃到最後不會出現不夠醬汁的狀態,我和妹妹吃得一點也不剩,連最後的煙肉碎和小芝士塊也不放過,真是讓我們依依不捨。

吃過正餐以後,店員姐姐便拿出<Tiramisu>伴士多啤梨給我們吃,不要少看那幾瓣士多啤梨,吃進口𥚃才發現士多啤梨雪得冰凍,呈現了一點雪芭的口感,酸酸甜甜透心涼的很驚艷;而主角Tiramisu外表也是很漂亮,味道聞起上來十分濃郁,吃起上來沒有死甜,相信是男生也很容易接受的口味,為我們的晚餐畫上很完美的句號。

我已經打算月尾男友生日時要帶他來大快朵頤,期待再試試餐廳的其他菜式
2019-07-11
  • 白宮生日漢堡
荃灣呢度有間裝修幾精緻嘅咖啡館。😍 名為Whitehouse cafe,顧名思義裝潢都以白色為主調。⁣⁣⁣🏳⁣⁣⁣⁣⁣牛乳滑蛋飛碟意粉 ($79)⁣【好味度:7/10】⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣整個係一個蛋包意粉嘅概念。🤪 碟上面有好大塊滑蛋,切開滑蛋就會見到入面滿滿係紅紅嘅番茄意粉。😚 滑蛋的確係頗為滑溜,而且都幾有牛奶味。🍼 而入面嘅鮮茄意粉就偏甜,亦都唔會過淋。⁣⁣⁣🍅⁣⁣⁣⁣⁣二重奏忌廉煙肉芝士長通粉⁣($89)【好味度:7.5/10】⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣芝士控嘅話呢個係必食。🤗 因為係二重芝士,所以拉絲之餘又有好香濃芝士味。🧀 而且加上忌廉,所以特別creamy。😋 煙肉亦令到鹹味更有層次。😙 長通粉掛晒啲芝士汁,超邪惡。⁣⁣😈⁣⁣⁣⁣以上為Dinner Set價錢。⁣⁣💁🏻⁣⁣⁣⁣其他評分⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣食物外觀(4/5⁣⁣⁣⁣⁣⁣)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣性價比(3.5/5)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣環境(4/5)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣服務(3.5/5)⁣
⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
牛乳滑蛋飛碟意粉

⁣⁣⁣
二重奏忌廉煙肉芝士長通粉

以上為Dinner Set價錢。⁣⁣💁🏻⁣
⁣⁣⁣
環境(4/5)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
服務(3.5/5)⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
牛乳滑蛋飛碟意粉
二重奏忌廉煙肉芝士長通粉
2019-07-07 93 瀏覽
搵下食咩好先睇到呢間餐廳係eat it go有6折優惠就嚟試下之後見佢啱啱開果陣都好似唔錯咁可憎一直冇機會去試見又平又吸引一於就book你叫左個北海蟹柳蟹籽忌廉意粉嘩 個意粉好鞋 忌廉冇忌廉味其實呢個係set dinner 冇折架 都唔洗做到咁差真係好難食重有個紐西蘭肉眼扒如果以正價$198食絕對唔值見佢有優惠就試下點知係過鹹蜜糖雞翼又係冇蜜糖味嘅連鹹味都冇已經試到冇心情影相最搞笑嘅係唔好食都算啦餐飯最後$300埋單俾$500都話冇得找真係好難食!!!!!!唔會再去
搵下食咩好先
已經試到冇心情影相
最搞笑嘅係唔好食都算啦
餐飯最後$300埋單
俾$500都話冇得找
真係好難食!!!!!!
唔會再去
2019-07-05 125 瀏覽
放工施施然黎到荃灣相約朋友黎到呢間cafe晚飯🥣原來平日既夜晚呢間都有唔少既客人👭👫👭好在樓上有雅座🛋幾欣賞店主幾用心係唔同既位置都有好心思咁設計💁🏻‍♀️平時約班少女朋友黎打下卡 影下相都幾開心🥳試左幾款野食 推介以下呢兩樣多啲😋.香蒜芫茜什菌炒意粉🍝平時芫茜都係做配角 呢個芫茜什菌炒意粉既芫茜絕對唔係點綴咁簡單芫茜味好出✨出奇地令炒意粉幾惹味😋同行既朋友都好鐘意👍🏻.北海道蟹柳蟹籽忌廉意粉🦀蟹柳蟹籽一絲絲同食落卜卜聲加埋creamy既忌廉意粉🤤同朋友share有唔夠喉既感覺🥺.總括黎講 呢到環境都幾舒適 又有打卡位📸食物方面 主菜質素不錯👍🏻唯一係平日夜晚黎都幾full🤷🏻‍♀️要來的朋友仔們記得book位啦💁🏻‍♀️.推介指數:👅👅👅👅👅👅😋(6.5/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(6/10)
放工施施然黎到荃灣

又有打卡位📸
食物方面 主菜質素不錯👍🏻
唯一係平日夜晚黎都幾full🤷🏻‍♀️
要來的朋友仔們記得book位啦💁🏻‍♀️

推介指數:👅👅👅👅👅👅😋(6.5/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(6/10)
2019-07-05 95 瀏覽
今次同朋友去到座落係荃灣街角嘅「白宮」用餐。位置嚟講唔難搵,只要識去荃灣廣埸就會搵到。眼看呢個白宮唔大,而今次我地被安排坐左係坐位少既樓下。唔好以為位置少就差,呢點正正係佢既優點所在—服務周到。相信大家去過大間少少既餐廳都會遇過嘈既問題, 想傾下計又唔夠人大聲,想傾下心事又無氣氛,呢度會係其中一間可以畀你放鬆心情,安樂用餐既場地。隨著住2杯水既送到,第一個餐亦都送到。價錢大家可以係餐牌搵到架啦。對於一個少食芫茜,亦都少食菇類既人嚟講,呢個意粉既味道有D出乎想像,因為佢既芫茜味未去到好重,係可接受既範圍,而菇類亦都炒到好香,忍唔住食多幾嚿。而對於一啲好鐘意芫茜同菇類既朋友,相信呢個意粉會滿足晒你2個願望。未食完上面個碟,下一碟又嚟左。係All Day Breakfast啊!煙肉香口,隻蛋調味適中,pancake係最大既賣點。如圖中所示,滿滿既芝士撻左係pancake上,放入口時芝士味與pancake既甜味融合埋一齊,比起普通pancake多左種層次感。只係價錢略嫌貴,但鐘意芝士既朋友唔可以錯過!
今次同朋友去到座落係荃灣街角嘅「白宮」用餐。
位置嚟講唔難搵,只要識去荃灣廣埸就會搵到。

眼看呢個白宮唔大,而今次我地被安排坐左係坐位少既樓下。
唔好以為位置少就差,呢點正正係佢既優點所在—服務周到。
呢度會係其中一間可以畀你放鬆心情,安樂用餐既場地。

隨著住2杯水既送到,第一個餐亦都送到。
香蒜芫茜什菌炒意粉
價錢大家可以係餐牌搵到架啦。

未食完上面個碟,下一碟又嚟左。
All Day Breakfast

係All Day Breakfast啊!
煙肉香口,隻蛋調味適中,
pancake係最大既賣點。
如圖中所示,滿滿既芝士撻左係pancake上,
只係價錢略嫌貴,
但鐘意芝士既朋友唔可以錯過!
香蒜芫茜什菌炒意粉
All Day Breakfast
2019-07-02 35 瀏覽
荃灣小清新cafe店內裝飾好靚 仲有打卡位可以影相🥳📸今次試咗兩個菜分别係二重奏忌廉煙肉芝士長通粉 ($75) 同埋 熱香餅配牛奶炒滑蛋及煙肉 $72熱香餅嗰蜜糖醬幾好食 配落熱香餅啱啱好芝士通粉芝士份量好多好正 食落都好飽肚
荃灣小清新cafe
店內裝飾好靚 仲有打卡位可以影相🥳📸
今次試咗兩個菜
熱香餅嗰蜜糖醬幾好食 配落熱香餅啱啱好

芝士通粉芝士份量好多好正 食落都好飽肚
2019-07-02 122 瀏覽
放假同朋友去Cafe 食野同傾計的確係唔錯既選擇,荃灣越開越多Cafe ,住呢區既朋友真有福。—————————————————————#熱香餅配牛奶炒滑蛋及煙肉 💰75好香好滑既炒蛋,賣相都幾吸引,配搭住兩塊煙肉,真係可以歎住食。熱香餅有三塊,仲有蜜糖同牛油,熱香餅整得岩岩好,唔會過燶。#二重奏忌廉煙肉芝士長通粉 💰72二重奏個名都唔惹小,芝士份量落手都算幾重,忌廉汁配搭埋長通粉一齊食,好正,而且食落都幾飽肚,同朋友share就岩岩好。

—————————————————————
#熱香餅配牛奶炒滑蛋及煙肉 💰75

#二重奏忌廉煙肉芝士長通粉 💰72
2019-06-30
2019-07-01 61 瀏覽
📍白宮咖啡室 (荃灣) 必推👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼 @whitehouse.cafe 寧靜嘅cafe 分左兩層,店主精心設計,坐落好舒服,好靚,除左2個知已談下心,仲非常適合包場,十幾廿人用黎搞生日派對同求婚❤️ .下面食嘢然後帶佢上去求婚 好浪漫喔!❤️❤️.✅白宮生日漢堡 $98必食👍🏻原來同朋友慶生,生日漢堡特別又好食,一定要試下,少少甜嘅班戟夾煙肉夾蛋同蕃茄,口感好豐富.✅二重奏忌廉煙肉芝士長通粉 $89濃濃嘅芝士配埋忌廉汁,唔會太乾,岩曬芝士控嘅朋友.✅精選蛋糕有成十層嘅千層蛋糕,有淡淡咖啡香味,甜而不膩.✅蜂蜜柚子茶唔太甜,茶味岩岩好,可多d 柚子,第一次見咁靚嘅匙羹😍.好食指數:🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇8/10分地址:荃灣享和街16號嘉華樓地下D舖Tel: 39565854 / 67434630人均消費:$130
✅白宮生日漢堡 $98
✅二重奏忌廉煙肉芝士長通粉 $89
濃濃嘅芝士配埋忌廉汁,唔會太乾,岩曬芝士控嘅朋友
✅精選蛋糕
有成十層嘅千層蛋糕,有淡淡咖啡香味,甜而不膩
✅蜂蜜柚子茶
唔太甜,茶味岩岩好,可多d 柚子,第一次見咁靚嘅匙羹😍

好食指數:🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇🥇8/10分
地址:荃灣享和街16號嘉華樓地下D舖
Tel: 39565854 / 67434630
人均消費:$130
2019-06-26 166 瀏覽
因為朋友剛剛出院,所以今日約左另一朋友過來荃灣探佢,探佢之前我們去附近食晏先!我們經過這間白色小店,店裡唔算好多人,所以決定食這間!白色小店有2層,裝修走文青風,地下這層有一大塊白色磚牆,好適合打咭影相,雖然廚房係開放式,但沒有太多油煙味,實在不錯!今次掛住食野傾計無上樓上,下次有機會一定上2樓睇睇!餐牌有意粉薯菜和各式飲品,午餐時段有Lunch menu可免一杯錫蘭紅茶或綠茶!<All Day Breakfast> 有炒蛋,薯餅,番茄,沙律,茄汁豆,煙肉,粟米,煙肉和格仔餅等,非常豐富!!每款都煮得好好味,但唔知點解格仔餅食起來有苦味!<炸魚薯條配沙律> 大大塊魚柳炸到金黃色,口感鬆脆!薯條切得剛剛好,唔會太粗唔會太幼,剛炸好的薯條熱辣辣,特別好食!最後飲埋<荔枝梳打>&<水蜜桃綠茶>,今餐食得非常滿足!!

最後飲埋<荔枝梳打>&<水蜜桃綠茶>,今餐食得非常滿足!!
2019-06-23 116 瀏覽
假日去了White House Cafe食個豐富Brunch。餐廳提供各式意粉和小食,適合相約三五知己相聚。週末更有各式豐富Brunch set。點了熱香餅配牛奶炒滑蛋及煙肉 All day brunch set,香蒜芫荽雜菌炒意粉同埋炸魚手指。All day brunch set非常豐富,牛奶炒蛋十分嫩滑,煙肉不會太乾炒,配上楓糖牛油pancake和沙律。意粉炒得乾身彈牙,充滿芫荽和蒜香。最值得一提的是炸魚薯條,外脆內軟,內裡的魚肉啖啖軟熟,配上沙律醬一流。

意粉炒得乾身彈牙,充滿芫荽和蒜香。

• 炸魚手指
  • All day brunch set
2019-06-21 106 瀏覽
🥢荃灣小清新cafe 有心思的生日漢堡🥢請支持即刻俾心👍🏻仲有follow @eatgoodwesteatbadwest 🥢荃灣一向都有好多小店cafe , 今次去到隱藏在車房旁邊的一間全白色的 ,感覺很清新簡潔🥢dinner set 牛乳滑蛋飛碟意粉$79(+10%服務費)鮮茄意粉蓋上滑蛋皮,意粉炒得乾身爽口,茄汁味道酸甜剛剛好,內有些磨菇大大粒有咬口,加上超大蛋皮,感覺很大份都幾飽🥢set dinner 白宮生日漢堡 $98(+10%服務費)上檯時很吸引的班戟插了生日蠟燭,這個主菜很適合跟朋友興祝生日,味道非常滿意,班戟皮是甜食的,本身是甜甜地幾易入口加上新鮮番茄,蕃茄味道很爽甜,加埋煙肉及蛋同吃味道很夾,不可不提伴碟的沙律醋汁調味相當好🥢炸魚手指炸得非常香脆可口,上檯時勁熱🥢latte 超級可愛的line兔子,不捨得飲🥢caemel macchiato 顏色白雪雪的,同這間餐廳的裝修很match ,最可愛的是用上環保紙飲管白宮咖啡室 white house cafe 地址: 荃灣享和街16號嘉華樓地下D舖 按右上角按三點
🥢荃灣小清新cafe 有心思的生日漢堡

🥢dinner set 牛乳滑蛋飛碟意粉$79
(+10%服務費)

🥢set dinner 白宮生日漢堡 $98
(+10%服務費)

🥢炸魚手指
炸得非常香脆可口,上檯時勁熱

🥢latte
超級可愛的line兔子,不捨得飲

🥢caemel macchiato

白宮咖啡室 white house cafe
地址: 荃灣享和街16號嘉華樓地下D舖

按右上角按三點,要按[貼文通知] 就唔會錯過貼文啦

#荃灣美食#荃灣cafe#香港美食#香港小店#今晚食咩好#今晚食乜好#食好西#食好西系列#非廣告#吃貨#吃貨日常#吃貨人生#吃貨日記#支持小店#旅行日記#食評#食好西理想與現實#白宮咖啡室
#hongkongfood#food#foodie#hkfoodie#hongkongfoodie#eat#eatgoodwesteatbadwest#Eeeeeats#FoodPhotography#whitehousecafe
外賣送餐
店舖雖少,但裝修主要白色為主,配上大自然系的布畫,十分舒適。Although it's a small restaurant, the paintings are nice, which makes the atmosphere comfortable. *Please note that the followings are not official English translation of the dishes地獄辣子爆谷雞 | Spicy Popcorn chicken ($62)用上迷你煎pan上菜,加上鋪滿煎pan的辣椒,賣相一流,爆谷雞雖沾有醬汁但還是脆口的,配上辣汁,十分惹味,愛吃辣的朋友一定喜歡。It's spicy chicken meat served with a mini pan filled with chili. This is recommended for spicy-lovers. 香蒜芫茜雜菌炒意粉 | Mushrooms Spaghetti with garlic and pesto ($76)這道菜用上了蒜片、芫茜、雜菌等材料。整體味道配合得

這道菜用上了蒜片、芫茜、雜菌等材料。整體味道配合得不錯,不會覺得太淡或太濃。
The overall taste of the dish is quite good, made of mushrooms, garlic, pesto, etc.

白宮生日漢堡 | White House Birthday Burger ($98)
創意十足的一道菜,漢堡由pancake砌成的,漢堡上還點起蠟燭,很有驚喜。這其實是一個all day breakfast,pancake漢堡夾著蕃茄、炒蛋、煙肉、洋蔥等,由三層pancake組成,炒蛋香滑份量多、洋蔥夠新鮮。另外,熱哄哄的薯餅都十分美味。
This is a creative dish with candles on the pancake-burger. It is actually an all day breakfast. The pancake-burger are made of tomatoes, fried eggs, bacon, onions, etc. Onions are fresh, and the hash brown is also tasty.

榛子朱古力 | Hazelnut ($38)
賣相十分吸引,有一個很可愛的表情符號拉花。榛子味香,不錯。
It has a cute smiley face, the hazelnut is sweet smelling.
  • 榛子朱古力
  • 地獄辣子爆谷雞
2019-06-15 84 瀏覽
朝聖生日漢堡✨ 偶然經過呢間純白主題cafe發現佢地有樣幾過癮嘅菜色,叫白宮生日漢堡😮 生日蛋糕就聽得多,到底生日漢堡又係咩嚟㗎呢😂原來漢堡唔係真係漢堡包,而係用班戟代替麵包而成嘅漢堡,入面仲夾住蕃茄生菜同煙肉蛋,再加埋半碟嘅沙律同埋薯餅,根本就係早餐嘅變奏版😂 班戟配煙肉蛋其實呢類甜撞鹹風格不嬲都好得我心,如果有埋糖漿食落冇咁乾口就完美✨另外仲叫咗個二重奏忌廉煙肉芝士長通粉,一上枱已經流哂口水,勁多芝士勁拉芝,而芝士有兩隻色,用咗兩種唔同嘅芝士所以先叫二重奏,再焗到微焦狀態超惹味✨而主菜加十八蚊嘅是日餐湯係忌廉蘑菇湯,好鐘意成個碗都係菇菇碎果種質感,不過就有啲過鹹😗小食方面就點咗個白酒忌廉藍青口,青口都幾有嫩口,個汁都幾重白酒味,不過個人唔討厭隻酒香😍

2019-06-10 106 瀏覽
荃灣我食黎食去都係大河道個邊,今次想試下其他,係網上見到白宮評語不錯,決定試下~Cafe位置係荃灣站同荃灣西站中間,我由荃灣地鐵站行去,都要行10幾分鐘,位置有d偏僻。去到附近,要留心望下店名,因為其實佢店名係"White House cafe” ,外觀係冇寫"白宮"嫁~ 預先係網上book左位,入到去被安排坐係門口靠廚房位置。後來先知有2層,冇上去唔知點樣,但門口個到得幾張台,都坐得幾逼下。燈光係昏暗,每張台上都有裝飾。Menu款式以cafe黎講都算多,原本想食all day breakfast 但怕唔夠飽,所以叫左蟹柳蟹籽沙律,卡邦尼意粉,同黑椒牛柳粒炒意粉。飲品就叫左杯蜂蜜柚子茶同榛子朱古力。朱古力好有心思係上面加左笑哈哈,榛子味淡,朱古力唔係加左好多水個種,都香濃嫁! 柚子茶話不過不失,不過睇落唔係加左好多柚子醬。蟹柳蟹籽沙律:食沙律最怕醬唔均勻,白宮廚師都有拌好,當然都仲有d菜冇咩醬,不過都ok。蟹肉蟹籽再多d就好,而份量以呢個價錢都合理卡邦尼意粉:冇諗過甘多汁,好似湯。意粉軟硬適中,配料都多。不過味有d淡。份量其實較少,但因為係忌廉汁,食完都剛好夠飽黑椒牛柳粒炒意粉: 雖然

份量其實較少,但因為係忌廉汁,食完都剛好夠飽

黑椒牛柳粒炒意粉: 雖然係炒但未到好乾身。牛柳粒唔錯! 不過個人覺得黑椒味有d重

Cafe 黎講,擺盤都幾靚,加上店的裝修,適合影下(偽)文青相。

因為我地share 泥食,店員好貼心,俾左2隻可愛的碟我地用~
2019-05-22