2019-07-28 51 瀏覽
估你唔到既芫茜意粉我本身係個極愛芫茜既芫茜人一黎到見到menu 有呢個芫茜意粉簡直眼前一亮上菜既時候有陣陣既蒜香味配搭住主角我最愛既芫茜而意粉更加令我有驚喜平時食既意粉一般都太淋但係白宮既意粉軟硬適合十分之有咬口又吾過硬去到小食方面呢有佢地既咖哩角一黎佢地既份量唔會太少又唔會過量岩晒一班朋友仔開心 share 味道方面外皮酥脆唔會油淋淋夠晒乾身入面既咖哩唔會好咸又夠多 正正正仲有杯蜜桃梳打夏日炎炎飲番杯梳打簡直透心涼 桃🍑味岩岩好唔會假又唔會太甜
估你唔到既芫茜意粉

去到小食方面呢有佢地既咖哩角

味道方面外皮酥脆唔會油淋淋夠晒乾身
入面既咖哩唔會好咸又夠多 正正正

仲有杯蜜桃梳打
夏日炎炎飲番杯梳打簡直透心涼 桃🍑味岩岩好唔會假又唔會太甜
「🐱🐶讓我做一回公主👸🏼,尋求快樂救贖📍White House白宮🕌」.😃好開心比我哋搵到一間位於荃灣享和街16號嘉華樓地下、集「📍打卡📷影相😌Hea爆」於一身嘅Cafe,度過呢個不平凡嘅週末🙍🏻‍♀️.呢度好似成間🕌玻璃屋咁。落地玻璃令餐廳內外通透⚗️餐廳分別有兩層,樓上還貼心地佈置咗打卡位,可以滿足愛Selfie嘅女神,位位都可變天使💛👼.🎀當然變靚靚前要醫飽肚喇,我哋分別Order咗:🍴 🍊清新柚子X醬油雞絲炒意粉($79) - 醬油意粉味道不過不失,驚喜處在於柚子清新配搭,夏日消暑感覺出番曬嚟🏖🏝.🍴🧟‍♂️來自地獄的意粉($106)- 呢個啱啱相反! 🔥秘製辣汁炒洋蔥什菌意粉,火辣辣口味刺激味蕾,After Taste更令我哋彷如來回又折返人間😈.最後,嘆多杯🍹芒果梳打 &🥞比利時窩夫配雪糕🍦,❄️冰涼快感撲熄悶熱煩躁不安,憤怒得以Cool Down🆒.總結評分:7/10番啅指數:⭐️⭐️⭐️🌟
🎀當然變靚靚前要醫飽肚喇,我哋分別Order咗:
總結
評分:7/10
番啅指數:⭐️⭐️⭐️🌟
2019-07-28 33 瀏覽
之前見到white house 一直都好想試下,見book位有折,又去愉景附近,就特意前往。冇機會入d或者上上層,只係獲安排坐係門口旁, 覺得佢餐廳內既環境真係好窄。我地點左一個午餐同2個小食:忌廉蟹子意粉(會送熱茶),水牛芝士條,雞翼。個意粉好普通,我諗個蟹子已經係整碟最貴既材料啦, 好普通。水牛芝士遠比想像中細好多,得4條,幾貴。雞翼就睇相知道得4隻only, 但冇評詞講到既驚為天人, 只係BBQ雞翼咁。可惜既係當日lunch冇牛扒可以點,原本係諗住去鋸扒既。

我地點左一個午餐同2個小食:
忌廉蟹子意粉(會送熱茶),
水牛芝士條,
雞翼。

個意粉好普通,我諗個蟹子已經係整碟最貴既材料啦, 好普通。

水牛芝士遠比想像中細好多,得4條,幾貴。

可惜既係當日lunch冇牛扒可以點,原本係諗住去鋸扒既。
2019-07-25 169 瀏覽
(感謝 White House Cafe嘅邀請)0️⃣香蒜芫茜什菌炒意粉 $76主打用芫茜炒意粉真係幾有創意👍🏻炸蒜酥同芫茜配埋一齊炒真係幾香,食落唔會有油膩嘅感覺。意粉份量唔算特別多,夠兩個人開心share過下口癮。唯獨意粉嘅質地有啲偏硬,如果彈牙翻啲就更好啦!1️⃣白宮生日漢堡 $98用pancake做漢堡嘅概念,入面夾蕃茄、菜、煙肉同厚蛋,另外有跟埋沙律同塊薯餅。Pancake口感鬆軟,唔似平時食個啲咁乾爭爭,仲有陣蜂蜜味(個人幾鐘意蜂蜜嘅味道),夾埋啲餡食就啱啱好唔會膩。沙律薯餅就正正常常。2️⃣地獄辣子爆谷雞 $62 係cafe大家應該會諗到炸薯條呢啲小食,冇諗過會有辣子雞咁「違和」嘅中式小食!一見到勁多辣椒真係心都離一離,但好彩食落冇睇到咁辣。佢係炸雞塊嚟嘅,個醬嘅味道鹹鹹辣辣,似加辣嘅豆瓣醬味,但對我嚟講就真係鹹咗啲啦。🌟整體嚟講,食物勝在芫茜意粉夠創新同吸引,而生日漢堡用嚟打卡影相定食都幾滿足。(記住有加一服務費🧡感謝用心睇到呢度嘅你地🧡)
(感謝 White House Cafe嘅邀請)

0️⃣香蒜芫茜什菌炒意粉 $76
香蒜芫茜什菌炒意粉
主打用芫茜炒意粉真係幾有創意👍🏻

1️⃣白宮生日漢堡 $98
白宮生日漢堡

沙律薯餅就正正常常。

2️⃣地獄辣子爆谷雞 $62
地獄辣子爆谷雞

(記住有加一服務費🧡感謝用心睇到呢度嘅你地🧡)
用餐優惠
試食活動
2019-07-24 63 瀏覽
🔺白宮咖啡室White House Cafe返shift嘅小編好多時放假都係放平日😗難得搵到朋友一齊放假 就去cafe坐下傾下計😀.白宮生日漢堡🎂蜂蜜pancake夾住煙肉、炒滑蛋、蕃茄、生菜上面仲插住蠟蠋 賣相吸引 適合打卡📸.二重奏忌廉煙肉芝士長通粉🍝睇落平平無奇 食落芝士醬汁夠濃郁👏🏻仲好拉絲 水準之作🤤
🔺白宮咖啡室White House Cafe
返shift嘅小編好多時放假都係放平日😗
難得搵到朋友一齊放假 就去cafe坐下傾下計😀
白宮生日漢堡🎂
蜂蜜pancake夾住煙肉、炒滑蛋、蕃茄、生菜
上面仲插住蠟蠋 賣相吸引 適合打卡📸
二重奏忌廉煙肉芝士長通粉🍝
睇落平平無奇 食落芝士醬汁夠濃郁👏🏻
仲好拉絲 水準之作🤤
2019-07-22 46 瀏覽
第一次食用辣椒炒既意粉,出乎意料地好食,而且對於鍾意食辣既我簡直正中紅心,辣味夠❤️白宮生日漢堡都係呢間招牌之一,味道都相當唔錯而且賣相特別👍🏼👍🏼🤩最後就緊係黎個甜品做結尾,窩夫都十分鬆軟。好味🤤😋
最後就緊係黎個甜品做結尾,窩夫都十分鬆軟。好味🤤😋

2019-07-21 32 瀏覽
明明我同朋友先到 職員叫我地係餐廳門口到等 等左5分鐘後 比左張枱比後黎walk in既人跟住職員黎話比張飛我地出面再排隊以後都唔黎食 安排差勁 以後都唔黎食 以後都唔黎食 以後都唔黎食
明明我同朋友先到 職員叫我地係餐廳門口到等
等左5分鐘後 比左張枱比後黎walk in既人
跟住職員黎話比張飛我地出面再排隊

2019-07-21 49 瀏覽
係荃灣區睇完戲,見用eatigo訂有六折,再加快閃優惠減25蚊便試一試。係外面看,環境很細,得幾張枱,以為店員會叫我喺外面等下,原來佢樓上仲有閣樓,有個適合打卡既地方,不過現場好亂葬崗feel。一看menu原來套餐和A La Carte的野食完全唔同,我覺得A La Carte真係冇乜野選,除非你想叫小食,重點係唔夠set果d咁吸引。咁唯有唔要6折優惠去叫set啦。因為set都唔係好貴。不過跟餐的飲品只有紅茶或綠茶,其他飲品+$12。可惜最簡單的紅茶及綠茶都唔夠茶味,連茶包既質素都冇! 咁我不如飲自己帶來既清水算了(餐廳連清水都冇提供)。所謂set我唔覺得係set囉。人地茶餐廳一入去坐都俾杯茶或水你啦!叫了白宮生日漢堡$79,清新柚子x醬油雞絲炒意粉$66,份量出奇的小。意粉冇柚子肉但真係有柚子味,雞絲就變了免治雞肉碎,係小量的肉碎,意粉較硬,你唔好有太大期望便可。生日漢堡只係d Gimmick野,千其唔好俾佢呃到,3塊熱香餅加2片蕃茄,一片煙肉,一些炒蛋,一堆菜加一件迷你薯餅。讚的只有炒蛋係滑既。至於服務質素,我哋兩個人,佢居然把2套餐具放在一起,正常的服務員都會分開擺放,唔會咁唔尊

清新柚子x醬油雞絲炒意粉

白宮生日漢堡

至於服務質素,我哋兩個人,佢居然把2套餐具放在一起,正常的服務員都會分開擺放,唔會咁唔尊重人。你可以見到d餐具係唔一致,叉有長有短,咁唔係問題,最有問題係匙羹有2款,一款係湯匙,一款係餐匙,再額外送你銹跡! 真係多謝晒。另外佢強調了2次因為用app訂枱,得1.5hrs時間食飯,明既,不過你煮野食既時間快少少得唔得?

透過果個app,午餐時段及好多時間都有6折以為好抵,點知根本就冇選擇,後來埋單先知連果個快閃優惠減25蚊都用唔到就因為冇叫散叫。唉,你早d講聲,我即閃啦,野食又唔係話好食,份量又少,真心覺得唔抵食。荃灣區d個價錢,好d既質素其實仲有好多選擇,唔會再有下次啦! 最後睇番openrice d comment,原來有同病相憐的人,真後悔做乜唔睇清楚先。
2019-07-21
2019-07-21 22 瀏覽
上網見人好多介紹。所以有一日夜晚去定同朋友嚟試吓 環境好細。裝修幾靚適合打卡 服務亦都唔錯服務生會主動推介 仲會主動幫手開門 叫咗一個晚餐既吞拿魚白汁長通粉。叫完先知原來係冇六折 $80港紙但係好一般 執唔夠多而且長通粉比較乾身所以食落去冇咩大驚喜 如果冇六折嘅話唔係太抵食
2019-07-21 16 瀏覽
香蒜芫荽雜菌意粉幾鐘意陣味,用芫荽做主角好特別,d雜菌好入味,整體個意粉好香口好好食而且食完又唔口渴。生日漢堡熱香餅有陣陣蜂蜜味,好細緻。個炒蛋落足料好厚,整體食落好清新。雲石芝士蛋糕面頭個幅畫好有feel,充滿藝術氣息食落有種自家製既feel
香蒜芫荽雜菌意粉
生日漢堡
雲石芝士蛋糕
面頭個幅畫好有feel,充滿藝術氣息
食落有種自家製既feel
2019-07-17
5 分鐘 (堂食)
2019-07-19 28 瀏覽
很少會給食評,大致這間餐廳令我失望至極完全不明為何可以拿到OpenRice 的最佳餐廳由7點10分入去,點了一個肉眼扒同芫荽意粉,結果等到45分鐘先來齊芫荽雜菇意粉味道還可以,但份量太少,不值$98至於肉眼扒和普通荼餐廳冰鮮牛扒一樣有雪藏味道,配菜沙律是苦的,至於明太子沙律$68,少到比麥當勞還少,而且芝士大概用火熗燒,一點也沒有溶,不值一試而且還是時間最久叫了2杯餐飲,一杯凍綠茶和熱紅茶,熱飲還漏單
很少會給食評,大致這間餐廳令我失望至極
完全不明為何可以拿到OpenRice 的最佳餐廳
芫荽雜菇意粉味道還可以,但份量太少,不值$98
而且還是時間最久
叫了2杯餐飲,一杯凍綠茶和熱紅茶,熱飲還漏單
2019-07-19
45 分鐘 (堂食)
2019-07-15 86 瀏覽
週末趁看電影前去了 White House Cake 和男朋友吃了 Brunch~ 白宮的裝潢是小清新風格,很適合拍照~來到白宮當然要吃吃他們的招牌菜式 – 白宮生日漢堡 ($98) 生日漢堡這個名字有點陌生,來到了才發現他們的「漢堡」是用班戟代替麵包組成的漢堡包,創意十足✨✨再加上番茄、炒蛋、生菜、薯餅等餡料,就是一個 vertical 版本的 all-day breakfast 吧 😂另外還嚐了一個很有挑戰性的意粉 – 來自地獄的意粉 ($78) 😈 伴著煙肉、雜菌的意粉,加上秘制辣汁🌶,果然非常刺激!需要很吃得辣的我才能把他們 KO 掉~特別一提!他們這裏的熱飲可以自選很可愛的杯中圖案~~ 竟然有心愛的 cony 🐰
白宮生日漢堡,來自地獄的意粉
朱古力蛋糕~
2019-07-13
白宮生日漢堡,來自地獄的意粉
朱古力蛋糕~
2019-07-15 45 瀏覽
Dinner Set的確幾抵食😋 送飲品紅茶或綠茶🍵 加$18跟餐湯及餐包🍞 加左$52試了件蛋糕🍰-#白宮生日漢堡 🎂 ($98)生日唔一定要食生日蛋糕🎂 Cafe新推出呢款生日漢堡以班戟代替個包🥞 中間就好似All day breakfast咁有炒蛋、煙肉、番茄、沙律菜🍔-#香蒜芫茜什菌炒意粉 🍝 ($76)鍾意芫茜或唔怕芫茜既人可以試下呢款意粉😏 芫茜味都幾濃😎 加埋黑椒、什菌幾香口😊 意粉亦炒得乾身👌🏻
#白宮生日漢堡 🎂 ($98)
#香蒜芫茜什菌炒意粉 🍝 ($76)
2019-07-15 93 瀏覽
本身諗住呢間餐廳會係好grand好靚,但係去到都有少少失望😶又細又唔係好通風咁...但係野食嚟講選擇都幾多!我就同朋友叫咗一個小食:地獄辣子爆谷雞,而正餐就叫咗蒜香白酒蜆肉意粉同埋黑椒牛柳粒炒意粉,嘢飲就叫咗caramel latte~辣子雞都唔算辣,但係份量好少...兩個意粉味道唔錯😋尤其是蜆肉意粉嘅蒜味好足!!!嘢飲來講個caramel latte味道比較淡...整體嚟講嘢食都係普通啦🤔

地獄辣子爆谷雞
黑椒牛柳粒炒意粉
蒜香白酒蜆肉意粉
Caramel  Latte
2019-06-29
蒜香白酒蜆肉意粉
2019-07-15 18 瀏覽
環境好靚好舒服嘅cafe食物嘅質素都唔差好適合約埋朋友一齊嚟食下嘢聚下-二重奏忌廉煙肉芝士長通粉-芝士味好濃郁  仲有拉絲 鍾意食芝士嘅朋友千祈唔好錯過-白宮生日漢堡-係用pancake砌出嚟嘅漢堡 感覺好新鮮餡料都好豐富 每個漢堡都會有埋蠟燭喺上面好有心思-朱古力凍餅-朱古力味香濃但又唔會太甜太膩做飯後甜品一流!整體成間嘅食物 衛生 同服務質素都唔錯十分推薦!樓下設計簡單 做background夠晒靚樓上仲有個影相區食飽仲可以同朋友上去影下相去 打個卡下次會再嚟!
環境好靚好舒服嘅cafe

餡料都好豐富 每個漢堡都會有埋蠟燭喺上面
好有心思

-朱古力凍餅-
朱古力味香濃但又唔會太甜太膩
做飯後甜品一流!

整體成間嘅食物 衛生 同服務質素都唔錯
十分推薦!