入座前有問有冇位,話有。好開心入座之後叫屋企人過來。即刻叫屋企人係附近泊好車,比埋車場錢。入座後,其他員工上來配菜同餐具。突然韓國oppa,即刻過來話今日太少人了,今日提早last order 叫我走😅😅咩操作?最尾附近車場錢比左,打回頭去第二間食。未過last order時間,有單都唔做埋。甘啱今日太少人就唔做生意,咁唔怪得點解少人啦。唔明,真系覺得bad feeling。d服務態度同營業時間真係有待改善
入座前有問有冇位,話有。
好開心入座之後叫屋企人過來。
即刻叫屋企人係附近泊好車,比埋車場錢。
最尾附近車場錢比左,打回頭去第二間食。
未過last order時間,有單都唔做埋。
2023-03-29 319 瀏覽
田浦食肉 @jeonpo_meatshop係以oppa服侍為gimmick既韓燒餐廳除左有oppa們 成個格局都幾正宗.ᐟ‪‪‬落好單後會上好多小碟開胃菜 可以refill ·͜-個人覺得個菇好好食 泡菜都唔錯◦ 烤豬肉套餐500g都足夠我地4個女仔食了.ᐟ‪‪‬Oppa店員會全程幫手將半熟既豬腩肉同豬頸肉連同幾款配菜烤熟同剪細但感覺當日oppa有啲厭世 十分寡言成日整整下好瀟瀟咁行開左 到整好都唔講聲ʅ( ・᷄֊・᷅ )ʃ整體就正常啦 豬肉無咩特別略嫌唔太夠味 靠自己再落鹽/調味◦ 雞蛋羹呢個真心失望 見人地食好fluffy好嫩但我地當日就蒸老左既蒸水蛋咁 黑黑地( ;ᯅ; )◦ 涼拌冷麵去到有少少熱就叫左呢個 都係正常啦 係expect既味道◦ 黃油炒飯成餐飯最好食就係食完肉埋尾既炒飯ჱ̒ ー̀֊ー́ )店員將炒飯既半製成品鋪平係烤爐上 慢慢烤到香口同芝士溶ɞ̴̶̷ ̫ ɞ̴̶̷臨走埋完單都聽到隔離枱話無咩服務可言 好彩都唔係淨係我地咁覺得|ω・)✿#lastbitematters #lastbitematters_taikoktsui#lastbitematters_wanchai✿
除左有oppa們 成個格局都幾正宗.ᐟ‪‪‬

整體就正常啦 豬肉無咩特別
略嫌唔太夠味 靠自己再落鹽/調味

◦ 雞蛋羹
呢個真心失望 見人地食好fluffy好嫩
但我地當日就蒸老左既蒸水蛋咁 黑黑地( ;ᯅ; )

◦ 涼拌冷麵
去到有少少熱就叫左呢個 都係正常啦 係expect既味道

◦ 黃油炒飯
成餐飯最好食就係食完肉埋尾既炒飯ჱ̒ ー̀֊ー́ )

#lastbitematters_wanchai
為咗慶祝兩位3月之星嘅朋友生日🎂而朋友又想食韓燒就揀咗呢間都知呢度好受歡迎 所以提早咗6點半就到咗唔洗點排隊呢度嘅侍應大部分都係韓國人加上裝修都好有韓國烤肉店嘅風味🇰🇷所以本來係覺得幾有feel餐單方面 佢分別有3個餐同各樣單點菜式啲set分別有豬+牛/ 淨豬/ 淨牛每個set都有2個份量揀咁我哋就嗌咗豬+牛嘅set、豬頸肉、黃油炒飯x2同米酒3款肉入面 牛排骨係最好食肥瘦分布剛好 肉味濃郁又夠Juicy豬皮烤完之後脆卜卜 送酒一流🍶五花肉就soso 最失望就係豬頸肉雖然肉質幾爽 但食落一陣豬除😩就算加埋生菜泡菜夾埋一齊食都食到陣味搞唔掂 食咗一半都冇就放棄咗😖米酒就好大支幾抵飲 好似飲極都仲有咁🤣唔知係我少食韓燒定咩 另外有樣嘅得意嘅係啲泡菜、芽菜同菠菜嘅配菜係會放埋上去一齊燒而唔係放喺啲細碟度呢3樣同其他細碟配菜都係可以最後就係我想講嘅服務問題!上菜時都有幫我哋燒肉同剪肉但每次燒好之後都唔會同我哋講可以食得牛肉都明嘅 可能覺得有啲人想食生啲有啲人想食熟啲但豬肉都係咁 其實真係唔知佢熟晒未就咁熄火就走人 講句可以食得都唔太難啫?一嚟到嘅時候 由於係生日飯所以我哋都有準備蛋糕所以就有問
為咗慶祝兩位3月之星嘅朋友生日🎂

就算加埋生菜泡菜夾埋一齊食都食到陣味
搞唔掂 食咗一半都冇就放棄咗😖
米酒就好大支幾抵飲 好似飲極都仲有咁🤣
唔知係我少食韓燒定咩 另外有樣嘅得意嘅係
啲泡菜、芽菜同菠菜嘅配菜係會放埋上去一齊燒
而唔係放喺啲細碟度
呢3樣同其他細碟配菜都係可以

最後就係我想講嘅服務問題!
上菜時都有幫我哋燒肉同剪肉
但每次燒好之後都唔會同我哋講可以食得
牛肉都明嘅
可能覺得有啲人想食生啲有啲人想食熟啲
但豬肉都係咁 其實真係唔知佢熟晒未
就咁熄火就走人 講句可以食得都唔太難啫?

一嚟到嘅時候 由於係生日飯所以我哋都有準備蛋糕
拎晒個蛋糕出嚟之後 有個OPPA侍應竟然指住我哋
再整個✖️手勢 示意我哋唔可以食

第一 做得服務性行業
可唔可以畀啲基本禮貌?😅
就算唔識講廣東話或英文 都可以嚟講句Sorry, cant eat?!
第二 我相信我哋唔係第一枱慶祝生日嘅客人掛

所以都忍唔住一定要寫返篇食評
以呢個價 我諗喺其他韓燒餐廳會有好服務同食品質素
題外話/補充資料: 用餐時間限100分鐘
2023-03-25
$378.5 (晚餐)
慶祝紀念
生日
2023-03-13 454 瀏覽
原來大角咀區都有好幾間韓國餐廳。同朋友經過呢間餐廳時,本身都唔知係食燒肉,睇到menu 覺得幾吸引,所以一於試下。店員多於一半都係韓國人,所以溝通方面要等本地店員負責。餐廳設計風格簡約,同韓國燒肉店差唔多。咁首先餐前小食就一貫韓國菜嘅慣例, 味道同其他餐廳好唔同,感覺好似地道啲咁。有成5-6款,全部都可以再refill。烤豬肉套餐套餐裡面有五花腩同豬頸肉,呢度上菜嘅時候,店員會幫你開始燒肉,過程完全唔需要自己動手,可以專心打卡。食得你就可以自己配搭其實嘢一齊食。海鮮豆腐湯呢款係食韓國嘢必叫嘅傳統嘢,湯底味道好濃好鮮,滑豆腐同料頭都好足,蝦同蜆size 都唔算細。相當抵食。雞蛋卷非常厚的雞蛋卷,一碟有8塊,好味

烤豬肉套餐

海鮮豆腐湯

雞蛋卷
非常厚的雞蛋卷,一碟有8塊,好味

2023-02-28 507 瀏覽
Served me peanuts when I checked with the waiter for no peanuts due to my severe allergy!Choked on lettuce for a long time while the waiter just watched me and I eventually coughed it up!Overpriced food and could be better.Service is bad if not almost lethal due to lack of care and attention.

2023-02-27
5 分鐘 (堂食)
2023-02-26 469 瀏覽
已經係第二次朋友提議黎呢間佢形容好有氣氛嘅韓式烤肉店 今晚就還佢心願,的確又真係好似去左韓國食咁。全店以黑色爲主,門口-排全部都係後生仔女,知道要walk-in 冇得book ,拎左個用飯勺代替既號碼牌(好funny) 問佢嗌到幾多號,佢話random, 以為要排好耐, 點知轉個頭就到。🤩🤩surprise 韓國侍應 唯有用英文/普通話交流,兩個人食嘅份量有限,只係叫左個烤豬肉set ($450)同埋雞旦羮($88)因為我本身都麻麻哋食咁多肉,不過又想陪朋友試吓,都係多啲人黎可以試多啲野。基本上ok既,有專人服侍,戴哂口罩全部都似靚仔靚女oppa, 又冇乜油煙味係爭在我哋兩個都唔飲下燒酒,爭左少少。雞旦羮呢⋯其實係蒸水蛋結實版,又係朋友喜歡吃呢類型嘅旦料理,查實lunch我哋已經食左個類似嘅西班牙旦餅😅坦白講$6xx我唔會選擇食呢類型,不過試吓都無防。
已經係第二次朋友提議黎呢間佢形容好有氣氛嘅韓式烤肉店

係爭在我哋兩個都唔飲下燒酒,爭左少少。

坦白講$6xx我唔會選擇食呢類型,不過試吓都無防。

雞蛋羮
2023-02-25 3559 瀏覽
23/2/2023一行三人聚會去咗大角嘴‘田浦食肉’食韓燒 (最近灣仔也開了分店)佢嘅賣點係有oppa 幫你燒😈😈我哋嗌左牛set (牛排骨、牛五花) 、豬五花、雞蛋羮我哋覺得豬好食過牛因為牛排骨近骨位,有d筋,oppa 又切得大件,所以好Un. 牛五花有d乾。豬五花好吃,juicy 又吾油膩。雞蛋羮好食,有芝士同埋粟米喺入邊。最搞笑佢啲小菜:泡菜完全唔夠味,感覺上醃製唔夠廿四小時🤣🤣🤣🤣但係烤盤上嘅泡菜咸到腎虧🤣🤣🤣🤣青瓜完全冇味 (正常應該係酸酸地)、個番薯最好食,本身舊番薯已經夠甜,再加上佢甜嘅汁。跟住我哋叫佢refill , 佢見我哋好欣賞,成碗上,搞到好似番薯糖水咁🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣同埋好騎呢咁我哋食晒啲肉,開始食啲小菜,失驚無神又有oppa出現同我哋剪埋牛骨黐住嗰啲肉(好少份量)(但係其實已經停咗火好耐)佢開返個爐將嗰啲少少嘅肉再剪碎多啲,燒俾我哋食🤣🤣🤣🤣🤣🤣我哋話係咪因為見到我哋係咁食小菜好慘咁樣,所以剪埋肉俾我哋食🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣(其實應該係oppa 唔記得咗,我哋見後邊嗰台冇隔開咁耐去剪嗰啲碎肉🤣🤣🤣🤣)整體嚟講,我覺得佢個定價貴左d, 同埋佢聲稱 set 係for
23/2/2023

一行三人聚會
去咗大角嘴‘田浦食肉’食韓燒
(最近灣仔也開了分店)
佢嘅賣點係有oppa 幫你燒😈😈
我哋嗌左牛set (牛排骨、牛五花) 、豬五花、雞蛋羮
我哋覺得豬好食過牛
牛五花有d乾。
豬五花好吃,juicy 又吾油膩。

雞蛋羮好食,有芝士同埋粟米喺入邊。

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

整體嚟講,我覺得佢個定價貴左d, 同埋佢聲稱 set 係for 3-4人,我覺得如果我哋唔係加咗豬五花, 應該唔夠食。尤其係個牛排骨,其實份量好少,我覺得條骨係啲肉嘅兩倍。

環境就好韓國feel 嘅,待應8成係oppa , 都識英文嘅、另外有香港人待應嘅,所以唔洗擔心溝通唔到。

睇返openrice d comment , 話冇收加一。不過尋晚有加一;同埋佢轉左menu ,好似貴咗。同埋現在有得whatsapp book 位 ,詳細可以喺佢IG 睇返。
2023-02-23
  • 雞蛋羹
2023-02-19 637 瀏覽
真係好耐無寫食評,今次真係唔寫唔得,星期六約朋友特別早些來排隊食呢個想試的韓燒。等左9個字入坐,入坐前已放好前菜同包肉菜,咁之後落order叫左幾次先有人過來,落完order,先發現枱上面無筷子,碟,無餐具,叫左起碼3至4次表示無餐具,叫你等等,等左起碼10分鐘,類似高級d會講野既拎俾我地,之後再落左order叫野飲又聽錯,我都廢事再叫, 補kimchi,補菜,成班侍應完全避開你眼神,,燒個牛排骨又燶,後來叫左個炒飯, 放低左開住個火走開左個火勁大又燶曬,我地熄左個爐,唔係食煎炭,過左5分鐘,叫左另一個人來,佢死死地氣倒曬d野落烤盆到,完全無掃走個d燶,即刻走左去,成堆芝士痴曬底,見隔離枱服務生係一路煮一路搞,睇見呢條友咁既服務態度真係火滾,之後返來是但撈兩野,又走左去,唔識英文講句ok都明你係咪煮完,不知所謂!公司人手安排大問題,服務幫烤肉,但都要夠人手應付其他客人需要,係咪唔收服務費就唔理人地,呢餐飯起碼叫左30幾次都無人採,係咪俾返服務費就會有服務?咁情願俾呢個服務費都唔想食到我地成肚氣

咁情願俾呢個服務費都唔想食到我地成肚氣
2023-02-18
45 分鐘 (堂食)
2023-02-18 390 瀏覽
已經黎食過幾次 見佢質素好 帶左朋友去試今次係佢落完場 5點幾去食 第一轉肉好失望見到有新menu多左肉既種類同埋野飲既款式  仲有就係加左價啦.我地嗌左PA同BA SetPA: 五花肉+豬頸肉 500g $450BA: 烤牛排骨 500g $580都係有店員燒好比你 不過唔知點解上肉既時候已經係熟左既狀態 好似翻燒咁 明明平時食啲肉係生上即燒 之前食過幾次都唔覺得啲肉會鞋口同五花腩會有白骨…朋友表示 咬唔開又唔好食😵‍💫😵‍💫😵‍💫.之後再追加左個SB SetSB:烤牛排骨+牛五花肉+五花肉+烤豬皮 1150g $1200嘩 依次係生肉上 好食好多 去返以前食既水準 同埋牛五花腩 其實似肥牛 佢係薄身一片片肉 都幾重牛味.同埋試左雞蛋羹同泡菜海鮮湯 味道都唔錯.新出左米酒 朋友叫左梅子汽水 超級難飲 大家千祈唔好試!!!.只可以講第一round啲肉質素參差 無理由平時7-8點去食 最繁忙時段都生肉即燒 岩岩落完場開鋪會比燒過既肉客人食 好奇怪!
已經黎食過幾次 見佢質素好 帶左朋友去試
今次係佢落完場 5點幾去食 第一轉肉好失望
我地嗌左PA同BA Set
PA: 五花肉+豬頸肉 500g $450
BA: 烤牛排骨 500g $580
之後再追加左個SB Set
同埋試左雞蛋羹同泡菜海鮮湯 味道都唔錯
2023-02-15 399 瀏覽
這間位於大角咀的韓式燒肉店應該是剛開業不久,但已累積相當大的人氣,6點後來到已馬上需要排隊,非常受歡迎。入座後,先點了一份經典的大份豬肉套餐,有豬頸肉、豬排和五花腩。所有肉職員都會來為客人代燒,把火候燒得剛好後便關火讓客人品嘗,省卻了客人的麻煩,也令肉質保持在最好的狀態讓客人享用。豬頸肉煙韌且有口感;豬排醃製得相當入味,配合生茶和酸蘿蔔食十分開胃滿足;五花腩肥瘦分明,脂肪厚實,肉質彈牙,也是一流。

2023-02-13 514 瀏覽
見到新開韓國烤肉即刻狗衝過去咁啱又約到時間同언니一齊食❣️⭐️烤豬肉套餐500G $450就咁睇價錢其實真係唔平嘅咬落去有肉汁 仲有人燒埋嘅話 係唔錯嘅不過無得自己邊食邊燒就會好快凍哂🫣🫣⭐️水冷麵 $80正常發揮 同韓國差唔多味 咁已經好滿足⭐️雞蛋羹 $70呢個係有些少失望嘅 味道唔係我想要嘅我自己覺得唔似韓國食嘅 不過有機會間間唔同整法~🌝⭐️啤酒 $60可惜在環境好空曠,一枱大聲講嘢就會變成全部人大聲講嘢🤭
見到新開韓國烤肉即刻狗衝過去

呢個係有些少失望嘅 味道唔係我想要嘅
我自己覺得唔似韓國食嘅 不過有機會間間唔同整法~🌝
雞蛋羹

⭐️啤酒 $60

可惜在環境好空曠,一枱大聲講嘢就會變成全部人大聲講嘢🤭
水冷麵
2023-02-12 361 瀏覽
餐廳換咗餐牌之後價錢加咗唔少….但質素似乎下降⬇️🥲牛肉蓋飯洋蔥太生食落好辣, 牛肉洋蔥同醬汁味道好分離, 好似分開來調味咁….唔知點樣形容😅 最奇怪嘅係lunch set前菜並唔係每人一份, 而係三四碟份量好少嘅小菜一枱人share….感覺唔太好🥲而且韓國餐廳嘅錢前菜竟然連泡菜都冇, 感覺好奇怪🤔餐湯味道還可以但唔熱嘅🫢同事叫嘅豬肉泡菜鍋同其他幾款lunch set 肉嘅份量好少, 食都食唔飽🥲性價比非常一般, 同樣價錢同區有其他好多更好嘅選擇🥹應該唔會再來了!!

2023-02-11
肉既部分有分豬同牛烤豬肉套餐 500g $450烤牛排骨 600G $580如果唔夠食仲可以追加五花腩/豬頸肉 200g $200.個人覺得烤牛肉香氣出啲 食落嫩口juicy 唔會話好多筋 好好食 烤豬都好食 其實岩岩燒好熱辣辣真係好出色 配埋生菜/娃娃菜 小菜一齊食 真係好似去左去韓國食燒肉咁 好地道😂.烤肉都會有店員幫你燒好 剪好比你食用 咁就唔洗驚唔識燒 嘥左舊肉啦!另外會有滿滿既小菜(不定期款式有變) .烤豬皮同出面有少少唔同 佢口感好海參 食落唔會好油膩👍🏻.記得記得食完要嗌埋黃油炒飯 有紫菜粟米芝士同辣醬炒成 仲會有飯焦 好好食 用黎做結尾一流.如果唔夠飽 店鋪仲有麵類同湯類 不過我就未試過啦 見到雞蛋羹都好多人叫!下次我又試下先🤤🤤🤤
肉既部分有分豬同牛
烤豬肉套餐 500g $450
烤牛排骨 600G $580
如果唔夠食仲可以追加五花腩/豬頸肉 200g $200
另外會有滿滿既小菜(不定期款式有變)
烤豬皮同出面有少少唔同 佢口感好海參 食落唔會好油膩👍🏻
2023-01-10 958 瀏覽
坦白講知道呢間店係因為喺IG上面見到好多好靚嘅相。一直以來都未抽到時間嚟呢間餐廳,加上冇得book位,下下要排長龍真係未必有咁嘅恆心。終於今日五點開舖,就去食一個早飯。五點時段未算多人,但去到六點後就人頭湧湧了。餐牌很簡單,主要得烤豬肉同烤牛肋骨。你要先叫一份大嘅,然後可以再配一些主食例如麵食,或者炒飯等等。我哋兩個人就嗌左一份牛肋骨。全程是有人幫你燒的,而且店內都是後生、會講韓文嘅後生仔女用餐體驗其實非常不錯。另外附上很多不同的泡菜、生菜包、蒜蓉和醬料等等,感覺非常地道。當然餐廳內都係播放着流行嘅韓國快歌,加上人氣很足,很有置身外國嘅感覺。說真話,肉比我想像中是失望的。這種質素和味道其實一般韓國店也可以提供得到。反而點了一個水冷麵非常好吃。下次來可以再試試其他小食。如果你掛住韓國又暫時冇得飛出去的話,這家餐廳會適合你。
坦白講知道呢間店係因為喺IG上面見到好多好靚嘅相。
終於今日五點開舖,就去食一個早飯。

五點時段未算多人,但去到六點後就人頭湧湧了。

2023-01-05 679 瀏覽
暫時未有plan去韓國? 吾緊要🌝大角咀新開左間燒肉...吾講以為自己係新村,弘大啲燒肉店🤣店鋪裝修完全係韓野...什至店員全部都係Oppa...而食肉獸嘅我係好鐘意食牛...但係見到好多食評都介紹佢款"烤豬肉套餐" 同埋"黃油炒食"咁我就試試佢啦...豬肉嫩口而不膩😳而且有啲啲肥豬肉痴住...食落都好爽口✔️食到咁上下店員就幫我地落埋個炒飯...全都有芝士覆蓋住...超級香口✔️*重點Oppa 幫我地燒埋肉,仲剪埋細細舊,而個飯仲要做埋個心心樣….好sweet 丫❤️*大家快啲去幫襯下啦👍🏼
暫時未有plan去韓國? 吾緊要🌝
大角咀新開左間燒肉...

吾講以為自己係新村,弘大啲燒肉店🤣
店鋪裝修完全係韓野...什至店員全部都係
Oppa...而食肉獸嘅我係好鐘意食牛...

豬肉嫩口而不膩😳而且有啲啲肥豬肉痴住...食落都好爽口✔️
食到咁上下店員就幫我地落埋個炒飯...
全都有芝士覆蓋住...超級香口✔️

*大家快啲去幫襯下啦👍🏼