今晚就喺銅鑼灣食韓式外賣🇰🇷🇰🇷呢間生生市場有好多唔同款式嘅韓國菜☺️而且仲有好多凍肉賣今晚我地就叫咗份甜辣味炸雞🍗蜜糖牛油味炸雞🍯🍯吞拿魚紫菜飯卷☺️韓式炒粉絲同埋海鮮煎餅❤️❤️炸雞外脆內軟相當Juicy😍😍😍甜辣味夠晒惹味😝蜜糖牛油味亦都好香甜😋兩個味道同香脆嘅炸雞都好夾🤤🤤💛💛吞拿魚紫菜飯卷超級足料💛💛滿滿嘅吞拿魚,再加上蘿蔔絲🥒🥒青瓜絲🐣蛋🥰黃瓜等等嘅配料😝😝口感十足,再加埋紫菜香味,真係超豐富呀😋😋海鮮煎餅有超香嘅蔥味💚💚配合埋野味嘅海鮮🦑🦑煎得香脆唔會太粉🤤🤤再配埋餐廳提供嘅醬汁😙超好味😍😍💛韓式炒粉絲🧡🩵粉絲炒得好乾身一啲都唔油膩🤤入邊有芝麻,紅蘿蔔絲🥕菇🍄撈埋一齊食超爽口😋😋入面無任何肉類😍啱晒素食人士🥬🥬
而且仲有好多凍肉賣
今晚我地就叫咗份甜辣味炸雞🍗蜜糖牛油味炸雞🍯🍯
吞拿魚紫菜飯卷☺️韓式炒粉絲同埋海鮮煎餅❤️❤️

炸雞外脆內軟相當Juicy😍😍😍甜辣味夠晒惹味😝
蜜糖牛油味亦都好香甜😋
兩個味道同香脆嘅炸雞都好夾🤤🤤

青瓜絲🐣蛋🥰黃瓜等等嘅配料😝😝口感十足,
再加埋紫菜香味,真係超豐富呀😋😋

再配埋餐廳提供嘅醬汁😙超好味😍😍

💛韓式炒粉絲🧡🩵
粉絲炒得好乾身一啲都唔油膩🤤
😍啱晒素食人士🥬🥬
  • 甜辣無骨炸雞
  • 韓式炒粉絲
2024-05-12 19 瀏覽
女兒同事介紹灣仔有間正宗韓國美食,今日專程過嚟買返屋企試吓。生生市埸是一間韓式外賣專門店,店內有韓國人人手製的韓式拌菜、熟食等,亦有韓國直送韓牛、急凍食品等出售。烤牛肉紫菜飯卷、吞拿魚紫菜飯卷:即叫即做,用料豐富,除咗主要材料,還有青瓜絲、紅蘿蔔絲、蛋、蘿蔔漬和牛蒡。食落有有厚實又香脆的豐富口感 。密封式包裝,乾淨又衛生。韓式炒粉絲:配料有洋蔥、紅蘿蔔、菠菜等蔬菜,粉絲口感煙韌。炸醬麵:炸醬麵賣相烏黑發亮,味道鮮美、微辣、微甜,香濃惹味。加咗隻蛋更豐富,炸醬和麵分開載,拎回家亦不會影響麵質。原味辣泡菜辣味和酸味比較濃,口感爽脆,味道酸酸辣辣,非常醒神開胃。

韓式炒粉絲:配料有洋蔥、紅蘿蔔、菠菜等蔬菜,粉絲口感煙韌。

2024-05-04
午餐
2024-05-10 26 瀏覽
生生市場韓國食品專門店喺銅鑼灣區到非常出名,因為有午餐盒,醃製食品,同好多高質嘅急凍肉類可以打邊爐或燒烤🍗今日難得黎開鵝頸橋呢頭,入去買返啲外賣返去同同事食lunch 🙌🏻今日買咗以下食品:♥️烤牛肉午餐盒- 好鍾意食呢個午餐盒,有齊兩三種前菜,前菜非常新鮮惹味,烤牛肉同韓國食嘅差唔多風味,一個午餐盒有齊唔同食物好滿足👍🏻♥️烤牛肉紫菜飯卷♥️芝士紫菜飯卷- 飯卷都係食韓國餐廳不可或缺嘅一個食品,韓國飯卷做得好好嘅就係佢就算好多好健康嘅蔬菜包喺飯入邊都可以做得好好味,冇乜調味料,但就係好清新👍🏻烤牛肉同芝士配搭喺飯卷入邊都係個Perfect match♥️甜辣無骨炸雞- 炸雞新鮮炸起,酸酸甜甜,冇得頂♥️辣泡菜- 重點係呢度嘅泡菜同醃製物係新鮮做起嘅,所以平時唔好泡菜嘅我都忍唔住買咗一盒送飯🙌🏻

今日買咗以下食品:

♥️甜辣無骨炸雞- 炸雞新鮮炸起,酸酸甜甜,冇得頂

午餐
2024-05-08 17 瀏覽
*呢一站灣仔*👉🏼👉🏼👉🏼韓國食品外帶店👈🏼👈🏼👈🏼😍韓式炒魚仔(細) $60 (9/10)*非常香口,調味剛好,又唔會好咸*當零食(即食)或者拌飯/加入飯都係超好食😍甜辣無骨炸雞(大) $78 (9/10)*份量總共有12粒,每粒都可以一啖食到*炸雞都唔算細粒,每次都要張大個口先可以一啖食到*炸粉唔會好厚,連同甜辣醬緊緊包圍雞粒,連我平時食炸雞點都會整走少少炸粉嘅人,今次完全係完整一粒放入口😋新鮮辣泡菜(細) $38 (8.5/10)*泡菜好新鮮,唔會有霉爛嘅感覺,口感爽口*唔會好辣或太酸,味道剛好😋烤牛肉紫菜飯捲 $53 (7.5/10)*份量超多,有12件*餡料密密麻麻:紅蘿蔔絲、青瓜絲、小黃瓜、牛蒡、牛肉、蛋*一啖食口感超豐富,又好有飽足感😋韓國梨汁 $7😋韓國提子汁 $7
*呢一站灣仔*
👉🏼👉🏼👉🏼韓國食品外帶店👈🏼👈🏼👈🏼

😍韓式炒魚仔(細) $60 (9/10)
*非常香口,調味剛好,又唔會好咸
*當零食(即食)或者拌飯/加入飯都係超好食

😍甜辣無骨炸雞(大) $78 (9/10)
*份量總共有12粒,每粒都可以一啖食到
炸雞都唔算細粒,每次都要張大個口先可以一啖食到

😋新鮮辣泡菜(細) $38 (8.5/10)
*泡菜好新鮮,唔會有霉爛嘅感覺,口感爽口
*唔會好辣或太酸,味道剛好

😋烤牛肉紫菜飯捲 $53 (7.5/10)
*份量超多,有12件
*餡料密密麻麻:紅蘿蔔絲、青瓜絲、小黃瓜、牛蒡、牛肉、蛋
*一啖食口感超豐富,又好有飽足感

😋韓國梨汁 $7
😋韓國提子汁 $7

• 甜辣無骨炸雞
2024-05-07 31 瀏覽
這間生生市場在公司附近,主打韓國料理外賣。見餐牌的價錢合理,而且款式頗多,所以就趁午饍時和同事去買幾個菜試一試。店面位置相當闊落企理,也有足夠位置等外賣,所以即使外面天氣炎熱也不會等得太辛苦,最後等了十分鐘左右就可取餐,相當快速。見有不少人經openrice 訂餐取餐,下次可以再試,更慳等候時間。見店內有不少肉類、泡菜和醃菜包出售,賣相相當不錯。烤牛肉紫菜飯卷 ($53)這個飯卷的材料很豐富,烤牛肉、紅蘿蔔、醃蘿蔔、青瓜和蛋絲等都塞得滿滿的,非常慷慨。毎樣食材的口感都各有不同,除了牛肉和蛋的軟綿,還能吃到蔬菜的新鮮爽口,質素很不錯。泡菜豬肉湯 ($68)這個泡菜豬肉湯十分開胃,但又不會過辣,很適合不能吃太辣的人。豬肉和豆腐吸收了泡菜湯,十分入味,而且材料煮得軟淋,是一個非常下飯的菜式,會令人忍不住一口湯、一口飯的接着吃。烤牛肉拌飯 ($65)烤牛肉拌飯有多款食材,將牛肉和各種蔬菜混在一起,配上食材本身的麻油和韓式辣醬,相當惹味。雜菜煎蛋卷 ($55)煎蛋卷的份量多,非常厚身,吃到陣陣的蛋香。蛋卷內加入點點雜菜和紫菜點綴,比日本的玉子燒多了點變化,調味也恰到好處。雖然叫了四個菜式,但完全

見店內有不少肉類、泡菜和醃菜包出售,賣相相當不錯。

烤牛肉紫菜飯卷 ($53)

泡菜豬肉湯 ($68)

烤牛肉拌飯 ($65)

雜菜煎蛋卷 ($55)

雖然叫了四個菜式,但完全夠五人份,非常抵食!
2024-05-03 13 瀏覽
韓式外賣店,外賣整出黎同出面堂食嘅水準可以話係一樣咁好!烤牛肉紫菜飯卷 $53芝士紫菜飯卷 $48呢到嘅紫菜飯卷係我嘅favourite,調味好啱我口味,甜甜地又好fresh嘅感覺,想食重口味啲嘅時候仲可以夾埋泡菜一齊食芝士無骨炸雞(L) $88估唔到冇因為外賣而影響到佢口味,個粉係韓國食到嘅味道,而雞都好滑,炸粉唔會好厚泡菜(M) $58泡菜係必嗌!(ps 中size其實姐係2包細)Overall都幾好食同抵食!

韓式外賣店,外賣整出黎同出面堂食嘅水準可以話係一樣咁好!

烤牛肉紫菜飯卷 $53
芝士紫菜飯卷 $48

芝士無骨炸雞(L) $88

泡菜(M) $58
泡菜係必嗌!(ps 中size其實姐係2包細)
Overall都幾好食同抵食!
2024-04-30 20 瀏覽
今日中午喺銅鑼灣返工,見到呢間生生超市幾吸引 一於試下佢辣豬肉紫菜飯捲紫菜飯卷餡料很足 很飽滿辣豬肉很惹味 ! 超級正宗 好正👍🏻韓式炒魚仔呢個係我最愛嘅前菜 簡單又美味🥰🥰魚仔調味做到啱啱好 送酒也好合適仲有少少芝麻係上面 增添豐富口感 很加分唷新鮮辣泡菜 & 生醃八爪魚兩款也是韓國傳統菜式超好送飯 泡菜口感爽脆帶點微辣 生醃八爪魚口感獨特 質地彈牙甜辣無骨炸雞炸雞熱辣辣 係即叫即炸ahhh食落好多汁 咬咬肉 ~很愛很愛
今日中午喺銅鑼灣返工,見到呢間生生超市幾吸引 一於試下佢

辣豬肉紫菜飯捲

超好送飯 泡菜口感爽脆帶點微辣
生醃八爪魚口感獨特 質地彈牙

炸雞熱辣辣 係即叫即炸ahhh
食落好多汁 咬咬肉 ~很愛很愛
韓式料理外賣專門店🇰🇷生生市場ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡由韓國媽媽主理嘅生生市場 主打正宗韓式料理✨更加有好多唔同款式 全部都係即叫即整🫶🏻▪️甜辣無骨炸雞 💲4️⃣8️⃣ small size 食韓國野當然少不了要有炸雞🍗無骨炸雞啖啖肉就最正 經典嘅甜辣口味!酸酸甜甜❤️炸粉唔會太厚 肉都夠嫩✨▫️水冷麵💲4️⃣8️⃣咁熱嘅天氣真係要食返個水冷麵🍜麵質彈牙 好索湯 酸酸地嘅冷麵汁 好消暑!仲有簡單配料 有隻蛋、青瓜同酸蘿蔔!▪️辣豬肉紫菜飯捲💲5️⃣0️⃣▪️韓式火腿紫菜飯捲💲4️⃣2️⃣一份嘅紫菜飯捲份量都幾多!有成8-9舊✨同埋冇乜點添加調味料 夠哂健康🫶🏻兩款都有青瓜、紅蘿蔔、玉子、醃黃蘿蔔等等配料..真係好多餡料 口感好豐富(・∀・)韓式火腿呢款味道就偏清淡啲~辣豬肉就醃過嘅豬肉微辣 好惹味🔥仲有啲款係加左cheese 感覺上都幾正💛▫️雜菜煎蛋捲💲5️⃣5️⃣煎蛋捲蛋味香濃 其實口感有啲似玉子燒咁✨⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚📍 生生市場 灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號舖
韓式料理外賣專門店🇰🇷生生市場
由韓國媽媽主理嘅生生市場 主打正宗韓式料理✨
更加有好多唔同款式 全部都係即叫即整🫶🏻

▪️甜辣無骨炸雞 💲4️⃣8️⃣ small size
食韓國野當然少不了要有炸雞🍗
無骨炸雞啖啖肉就最正 經典嘅甜辣口味!
酸酸甜甜❤️炸粉唔會太厚 肉都夠嫩✨

▫️水冷麵💲4️⃣8️⃣
咁熱嘅天氣真係要食返個水冷麵🍜
麵質彈牙 好索湯 酸酸地嘅冷麵汁 好消暑!
仲有簡單配料 有隻蛋、青瓜同酸蘿蔔!

▪️辣豬肉紫菜飯捲💲5️⃣0️⃣
▪️韓式火腿紫菜飯捲💲4️⃣2️⃣
一份嘅紫菜飯捲份量都幾多!有成8-9舊✨
同埋冇乜點添加調味料 夠哂健康🫶🏻
兩款都有青瓜、紅蘿蔔、玉子、醃黃蘿蔔等等配料..
真係好多餡料 口感好豐富(・∀・)
韓式火腿呢款味道就偏清淡啲~
辣豬肉就醃過嘅豬肉微辣 好惹味🔥
仲有啲款係加左cheese 感覺上都幾正💛

▫️雜菜煎蛋捲💲5️⃣5️⃣
煎蛋捲蛋味香濃 其實口感有啲似玉子燒咁✨

📍 生生市場
灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號舖
2024-04-27 14 瀏覽
灣仔開了一間韓式外賣店,店中售賣多款韓式食品,雖然未有堂食供應,只好外賣取走,再好好享受一番。店中其實都有售賣多款食品:炸雞、紫菜飯捲、拌飯、煎餅等,總有一款適合你。烤牛肉紫菜飯捲烤牛肉紫菜飯捲當中加入了烤牛肉、醃蘿蔔、青瓜、甘筍、蛋,入口帶有芝麻油香氣,吃起來鹹甜鹹甜的味道 ·,咬下去口感豐富,嚼勁十足,層次豐富。甜辣炸全雞甜辣炸全雞金黃色的酥脆外殼,外脆內嫩,配上其甜辣甜辣醬汁,口感酥脆多汁,味道豐富,難怪會成為大眾歡迎的美食,下酒菜或聚會必叫小吃。

烤牛肉紫菜飯捲

甜辣炸全雞

外賣自取
一直都知新國華嘅存在 而一直都知佢地賣凍肉 急凍食品為主🥩估唔到而家佢地都有即叫即整嘅韓式外賣🥡仲要由韓國媽媽打理🇰🇷相比其他一定會正宗好多去開銅鑼灣灣仔個頭 久違無食韓國菜嘅我經過見到幾新奇下就外賣左😙順便益埋男朋友一齊試😏❣️甜辣無骨炸雞 S$48 L$78炸雞size大細岩岩好🐔做到一啖一口而個甜辣醬好地道 韓國風味仲有大份 細份叫💁🏻‍♀️💕❣️烤牛肉紫菜飯卷 $53紫菜飯卷包得好實 餡料十足👀飯卷嘅蔬菜好新鮮🥬食落去好多層次仲有好多唔同味道嘅選擇❣️韓式海鮮嫩豆腐湯 $68豆腐嫩滑又帶有鮮甜海鮮味🐟🥣就算唔配飯食當湯飲都夠曬正有叫埋紫菜飯卷可以學韓國人點豆腐湯一齊飯❣️泡菜煎餅 $48煎完都唔覺油膩 要點埋醬汁就係完美配搭就算外賣都仲可以保持到脆口😋❣️涼拌菠菜 S$25 M$50好多時好難靠自己整到韓國嘅味道🥺佢地都有唔少韓國小菜嘅選擇 我就揀左我鍾意食嘅菠菜菠菜入曬味 咬薄又爽口🤩🤩而蒜味同麻油兩者味道平衡岩岩好
一直都知新國華嘅存在 而一直都知佢地賣凍肉 急凍食品為主🥩

而蒜味同麻油兩者味道平衡岩岩好
韓式海鮮嫩豆腐湯
泡菜煎餅
2024-04-21 18 瀏覽
有沒有人像我一樣很愛吃韓國料理?會不時去買小菜帶回家或公司吃,又或者到訪韓餐館用餐!這天下班後來到灣仔與銅鑼灣交界,來購入點點韓餐回家吃~新鮮辣泡菜 $38(細) $58(中) $78(大)小菜類首選必定是泡菜無誤!泡菜也有分很多種類和味道,店家有供應甜辣的新鮮辣泡菜跟酸辣的原味辣泡菜,就看你想吃哪種了~ 這次就選了妹妹比較喜歡的甜辣口味,泡菜爽脆,酸度明顯沒有太多,辣勁都是狂比較中後段滲出來,不會太辣很惹味!涼拌豆芽 $25(細) $50(中)另一款入手的小菜就是媽媽很愛吃的涼拌豆芽~ 比較清淡不帶辣的豆芽,加入少許醬油、芝麻油、鹽、糖等稍作調味,豆芽爽脆,簡單味美又開胃!醬煮黑豆 $40(細) $80(中)自很久以前狂韓國旅遊時吃到一間韓餐館送上的醬煮黑豆後便愛上那甜甜的,像吃蠔油豆般的質感和味道!不過由於每家做醬煮黑豆配方不太相像,要吃到那種美味不是太易找卻在這邊找到呢!自帶微甘的黑豆用醬煮至熟透變得軟糯,鹹鹹甜甜的令我吃不停口韓式炒魚糕 $40(細) $70(中)另一款很喜愛的就是魚糕!冬天就愛吃鰹魚湯煮魚糕暖身,想惹味點就吃這款炒魚糕~ 醬炒切成細條的薄身魚糕,加入醬油、糖等
新鮮辣泡菜 $38(細) $58(中) $78(大)
涼拌豆芽 $25(細) $50(中)
醬煮黑豆 $40(細) $80(中)
韓式炒魚糕 $40(細) $70(中)
另一款很喜愛的就是魚糕!冬天就愛吃鰹魚湯煮魚糕暖身,想惹味點就吃這款炒魚糕~ 醬炒切成細條的薄身魚糕,加入醬油、糖等調味,魚糕綿密又吸收了醬汁的味道,甜甜的很下飯!
韓式炒粉絲 $48
不能少的還有炒粉絲啊!這個在當地被定義為前菜的美食,用上浸軟熟透的韓式粉絲加入大量已切絲切段再炒好如紅蘿蔔、洋蔥、冬菇、菠菜、木耳,加入以醬油、芝麻油等簡單調味就成為國民級美食~ 很喜歡店家的調味配方,不過太濃太油但味道很好想一直在吃,份量也很慷慨,灑上白芝麻粒更見香口
韓式炒魚仔紫菜飯捲 $53
自己跟媽媽都是很喜歡紫菜飯捲,跟日本的壽司不同之處在於飯粒不能厚身只可以鋪上薄薄一層,再配以80%蔬菜跟20%肉類,捲好以後再塗上芝麻油增加香氣,好吃健康又沒有太大負擔!中間的肉類配料多以豬肉牛肉為主,但加入炒魚仔的還是首次,味道絕對有驚喜!炒過的銀魚仔加入糖份中和甘澀味道,口感更見豐富有層次,當然營養價值就更高啦!
店家在港島跟新界各設分店,這次到訪的是鄰近銅鑼灣鵝頸橋的那一間,店內應有盡有,由各款小菜、前菜跟主食也有供應,外帶的絕對沒有問題;也售賣需要冷藏的韓國急凍食品或其他特色韓國美食等,方便客人把韓食帶回家慢慢烹調!但對我來說最重要的是小菜夠地道好吃而且價錢不會貴,那當然啦口味是一種非常主觀的東西,不過吃過這麼多款也衷心要說真的很好吃,而且網評也很好呀~ 可以買幾款心儀的小菜回家與家人分享呢!
2024-04-08
1K
今次同大家介紹呢間韓式外賣店 —「生生市場」~~小店主打多款韓式料理、小菜、急凍食品等,由韓國媽媽主理,味道十分正宗!鍾意食韓國菜的朋友一定要試試😋😋📍新鮮辣泡菜泡菜每日新鮮醃製,口感好爽脆~每次嚟都必買!!食落冇一般泡菜咁酸,味道香辣惹味!越食越開胃🌶🌶📍汁煮鵪鶉蛋想試呢款小菜好耐,見到呢度有就即刻買咗😍😍鵪鶉蛋口感滑嫩🥚,煮得好入味!每啖都充滿濃郁醬油香,送飯一流!!📍蜜糖蒜蓉無骨炸雞(L)上次食咗甜辣炸雞已覺得好好食,今次就試下新口味~~炸雞大大舊,炸得外脆內軟!配上香甜惹味的蜜糖蒜蓉醬🍯,啖啖滋味👍🏻👍🏻📍芝士紫菜飯捲餡料包括有芝士、雞蛋、醃蘿蔔、青瓜、紅蘿蔔、牛蒡等,十分豐富!!而且飯的比例少,其餘都係各款蔬菜同配料~件件飽滿紥實,食完好飽肚🤤🤤
今次同大家介紹呢間韓式外賣店 —「生生市場」~~

📍新鮮辣泡菜
泡菜每日新鮮醃製,口感好爽脆~每次嚟都必買!!
食落冇一般泡菜咁酸,味道香辣惹味!越食越開胃🌶🌶

📍汁煮鵪鶉蛋
想試呢款小菜好耐,見到呢度有就即刻買咗😍😍

📍蜜糖蒜蓉無骨炸雞(L)
上次食咗甜辣炸雞已覺得好好食,今次就試下新口味~~

📍芝士紫菜飯捲
2024-04-18 16 瀏覽
呢幾日都成三十幾度,非常炎熱除左飲凍野降暖食韓國冷麵或者日本既冷烏冬都係消暑的方式今日收工係鰂魚涌搭叮叮電車呢到銅鑼灣係鵝頸橋,2000年廣場附近有間賣韓國料理的店舖生生市場門口有韓國料理,例如飯捲,湯,拌飯,炸雞,小食等等仲有幾個大雪櫃擺放住靚靚韓牛同大大個螢幕卜講燒烤,睇見到流口水冷麵$48牛肉湯汁清甜帶點肉味冷麵夠彈牙有半隻蛋同梨片非常清甜芝士炸雞$58雞雞沒有骨大大舊啖啖肉芝士粉似細個時食芝士圈個種超喜歡的牛肉拌飯$65牛肉好淋甜甜地均衡飲食有菠菜,細蘿蔔仲有煎蛋飯粒較淋岩我口味辣海鮮豆腐湯$68非常香辣豆腐非常嫰滑海鮮有蜆,八爪魚非常鮮味韓國魚糕$40街頭小食有咬口食咁多野都唔洗$300認真抵食所以好多人黎買要預15分鐘等食物生生市場灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G15號元朗教育路2-6號捷榮路地下C號
呢幾日都成三十幾度,非常炎熱
除左飲凍野降暖
食韓國冷麵或者日本既冷烏冬都係消暑的方式

今日收工係鰂魚涌搭叮叮電車呢到銅鑼灣
係鵝頸橋,2000年廣場附近有間賣韓國料理的店舖
生生市場
門口有韓國料理,例如飯捲,湯,拌飯,炸雞,小食等等

冷麵$48

芝士粉似細個時食芝士圈個種
超喜歡的

牛肉拌飯$65
牛肉好淋甜甜地
均衡飲食有菠菜,細蘿蔔
仲有煎蛋
飯粒較淋
岩我口味

辣海鮮豆腐湯$68
非常香辣
豆腐非常嫰滑
海鮮有蜆,八爪魚非常鮮味

韓國魚糕$40

生生市場
灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G15號
元朗教育路2-6號捷榮路地下C號

2024-04-15
10 分鐘 (堂食)
  • 芝士炸雞
  • 拌飯
2024-04-17 22 瀏覽
一直以為這間只是賣凍肉和小菜,經開打算買泡菜才知原來還有買熟食🤩🤩而且種類也多😏💠蜜糖蒜蓉無骨炸雞 $58(S)味道酸甜中帶有蒜香,非常開胃。雞肉炸得酥脆,外層酥皮包裹著嫩滑的肉質,醬汁滲透入每一塊雞肉中.😝💠甜辣無骨炸雞 $48(S)炸雞炸至金黄酥脆,咬落有脆爽的口感,雞肉非常嫩滑🤭🤭香甜的味道帶少少辣的口感,真是停不了口😍💠辣炒年糕 $45年糕咬落很煙韌,辣度剛剛好,不會太辣👍🏻連同魚糕片,彈牙爽口!💠泡菜煎餅 $48有酸辣的味道,煎餅的外層酥脆,內部軟綿.💠新鮮辣泡菜 $58(中)很新鮮,有辣辣的口感,非常開胃。可以單獨食,也可以跟其他韓國料理一起食🤪

💠蜜糖蒜蓉無骨炸雞 $58(S)

💠甜辣無骨炸雞 $48(S)

💠辣炒年糕 $45

💠泡菜煎餅 $48
有酸辣的味道,煎餅的外層酥脆,內部軟綿.

💠新鮮辣泡菜 $58(中)

係鵝頸橋附近有間隱藏著唔起眼嘅韓國食店,原來佢啲蛋卷呀,飯卷都幾好食。佢唔只熟食,仲有冷藏食物添。如果鐘意韓國食物,大家不防可以去逛呢間食店🤗以下望落簡單嘅食物要整得好食真係好考功夫。辣豬肉紫菜飯卷極力推介!辣醬汁配好豬肉令豬肉好juicy,唔會好辣,令飯卷有幾分野味。烤牛肉紫菜飯卷烤牛肉食落有啲質感,有啲甜甜味。雜菜煎蛋卷煎到金黃色嘅厚厚蛋卷好,中間有紫菜,再有野菜粒,口感層次豐富。魚餅串湯啖啖肉魚餅,有啲彈牙嘅口感,魚味十足。

以下望落簡單嘅食物要整得好食真係好考功夫。

烤牛肉紫菜飯卷
烤牛肉食落有啲質感,有啲甜甜味。

雜菜煎蛋卷

魚餅串湯
啖啖肉魚餅,有啲彈牙嘅口感,魚味十足。

2024-04-11
15 分鐘 (堂食)