2024-04-15
今日響銅鑼灣辦完事,途經鵝頸橋附近,未食午餐,即刻諗起生生市場,一於買韓式外賣回家食。烤牛肉紫菜飯卷$53 唔好睇佢好似好少件數咁,其實個盒好深,一盒有12件,好抵食。每件壽司卷都爆餡,有牛肉,雞蛋,紅蘿蔔絲,青瓜絲,牛蒡以及酸蘿蔔。一件壽司卷做到營養豐富又健康,味道亦很不錯。紫菜上面仲掃上了麻油,好香。烤牛肉拌飯$65配料有菠菜,紅蘿蔔絲,紫菜,泡菜,大豆芽,牛肉還有流心煎雞蛋。將所有材料與白飯撈勻,再加上店舖提供的韓式辣醬,味道惹味,口感爽口。炒粉絲$48炒粉絲係涼拌,好適合而家天氣開始熱嘅時候吃,粉絲口感爽滑,富麻油香,加上大量嘅菠菜,紅蘿蔔絲及雲耳,口感清爽。甜辣炸雞(大)$78即叫即做,熱辣辣。炸雞炸得香脆,唔會好油膩,甜辣醬味道啱啱好,越食越想食,加上少少芝麻,好香口。梨汁$7店舖仲有好多多款罐裝飲品,我就揀咗呢款韓國梨汁,清潤一下。
烤牛肉紫菜飯卷$53
烤牛肉拌飯$65
炒粉絲$48
甜辣炸雞(大)$78
梨汁$7
店舖仲有好多多款罐裝飲品,我就揀咗呢款韓國梨汁,清潤一下。