尋日同阿妹喺旺角一間新開嘅甜品舖度食野,竟然發現佢哋嘅椰皇系列超驚艷💕我地食左:⬇️⬇️✨楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋圓✨ (加配桃膠)$70加入左椰子水去燉既燉蛋椰香滿滿,味道清甜,幼滑到不得了🤩仲嫩過豆腐花‼️配料就揀左煙煙韌韌既芋圓,口感超好的👍🏻楊枝甘露個質地𤇍杰地,芒果味好濃郁,入面d芒果粒仲好大粒添,唔撈落過個椰皇度都一樣咁好食☺️加配既桃膠價錢唔貴份量大,滿滿一大碗咁,感覺好抵食‼️✨榴槤椰皇燉蛋白配小丸子✨(加配桃膠)$72椰皇燉蛋白上面有勁多榴槤肉,榴槤控既小妹表示極度滿足👍🏻👍🏻👍🏻配料小丸子Q彈既口感真係好有質感,若隱若現既米香味同榴槤、椰皇陣味都好夾👍🏻真心冇揀錯👍🏻👍🏻✨雪山奶凍✨$42富士山咁嘅造型真係令人眼前一亮,入口甜而不膩又勁滑,正‼️🛑甜悅📍旺角花園街11A號地舖 港鐵旺角站E2出口,步行約5分鐘

我地食左:⬇️⬇️

✨楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋圓✨ (加配桃膠)$70

加配既桃膠價錢唔貴份量大,滿滿一大碗咁,感覺好抵食‼️

✨榴槤椰皇燉蛋白配小丸子✨

(加配桃膠)$72

✨雪山奶凍✨$42

富士山咁嘅造型真係令人眼前一亮,入口甜而不膩又勁滑,正‼️

🛑甜悅

📍旺角花園街11A號地舖

港鐵旺角站E2出口,步行約5分鐘

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍨 甜蜜透心涼又養生暖胃@ 🌟 甜悅 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食:香蕉雪糕窩夫 HKD 54士多啤梨芭菲杯 HKD 58西瓜西米露 HKD 34合桃糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓 HKD 64.👽 比呢間甜品店嘅招牌吸引了,裝修簡潔得黎淡淡少女風,坐得舒服。餐牌超多選擇,中西式都有,凍嘅熱嘅大份輕量全部齊,樣樣都好想食!.🍌 呢個「香蕉雪糕窩夫」熱辣辣上枱,窩夫外脆內軟,雪糕勁濃郁好重奶味,焦糖香蕉係精髓,凍熱交融嘅口感正到痺,必嗌!.🍓 少女心大爆發嘅「士多啤梨芭菲杯」,頂層鋪滿新鮮士多啤梨,雪糕好濃郁嘅奶香味,最底仲有脆脆片同自家製果醬啫喱,相機食先第一名!.🍉 口渴嘅朋友仔揀左「西瓜西米露」,西瓜粒爽甜,西米煮到啱啱好Q彈,一次過滿足曬又想飲嘢,又想食甜品嘅願望。.🥥 冬天鍾意養生嘅朋友仔就最愛呢個「合桃糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓」。燉蛋白滑溜溜,合桃糊濃稠得嚟帶好順滑。最正係嗰兩粒芝麻湯圓同紫薯芋圓,煙韌唔黏牙,暖胃又好味!.🌟 呢個價錢起食到咁多款甜品,款款有驚喜,組隊仲可以一齊分享試勻晒,下次一定要再約齊FRD子們黎呢度聚腳!.📍 旺
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

香蕉雪糕窩夫
士多啤梨芭菲杯
西瓜西米露
合桃糊椰皇燉蛋白配湯圓芋圓
朋友話想食甜品,行經過旺角見到啲甜品幾吸引咁,有燉蛋白又有得食芝士蛋糕榴槤紫米露 $43甜品叫咗一款紫米露,入面加咗一球榴槤肉,仲有大量嘅紫米,側邊仲有一小杯椰奶,紫米口感軟糯楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋圓(凍)$62叫咗個楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋圓,蛋白口感順滑,原來加咗椰子水去燉,有明顯嘅椰香,入面仲有三色芋圓,出邊嘅楊枝甘露入面有大大塊芒果肉+柚子果肉,本身椰皇就有辦法幫助消化,味道清香,加埋酸甜嘅楊枝甘露更易入口!焦糖巴斯克芝士蛋糕$44巴斯克芝士蛋糕係店內嘅人氣之選,用上開心果口味嘅巴斯克芝士蛋糕,表面再加上炙燒過的焦糖,脆脆嘅焦糖加上軟心芝士蛋糕,口感豐富!

榴槤紫米露 $43

楊枝甘露椰皇燉蛋白配芋圓(凍)$62

焦糖巴斯克芝士蛋糕$44
花園街附近呢間糖水舖選擇真係多,無論中式定西式都好多款,味道又好,價錢都幾公道🥰.🐷 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓呢道甜品真係無得輸,鮮奶燉蛋夠曬滑 同桃膠混合 口感滑溜 椰皇香味十足 加埋勁有咬口嘅芋圓 同埋黑芝麻湯圓 真係好正🙌🏻 女性養生首選😻.🐷 芒果冰雖然而家天氣仲有比較清涼 但係朋友仔已經開始食刨冰 🍧 呢個清爽嘅芒果冰 芒果🥭果肉都唔少 食落冰冰涼涼 甜而不膩 絕對係芒果控嘅首選😌🔥.🐷 芒果芋圓仙草將芒果嘅鮮味同仙草嘅清香完美結合 芒果份量都唔少🤣 仲有Q彈嘅芋圓 同埋有啲珍珠 口感層次豐富😙 .甜悅 @joyful_dessertlab_hk📍 旺角花園街11A號地舖.#甜品 #旺角美食 #香港甜品店 #旺角 #香港甜品 #糖水舖 #香港探店 #旺角甜品店 #甜悅 #Joyfuldessertlabhk #sweetsoup🐷📌 #豬西食旺角.花園街附近呢間糖水舖選擇真係多,無論中式定西式都好多款,味道又好,價錢都幾公道🥰.🐷 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓呢道甜品真係無得輸,鮮奶燉蛋夠曬滑 同桃膠混合 口感滑溜 椰皇香味十足 加埋勁有咬口嘅芋圓 同埋黑芝麻湯圓 真係好正🙌🏻
🐷 鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓
🐷 芒果冰
🐷 芒果芋圓仙草
甜悅
📍 旺角花園街11A號地舖
小編今日來到旺角一間甜品店「甜悅」 🍨 小店帶日式木系簡約裝修,提供雪糕窩夫🧇、椰皇燉蛋白、雪糕芭菲杯、中式糖水,又有外賣區提供奶凍、布甸、班戟等多款甜品,大家來到旺角一帶行街食飯後又多個甜品選擇🧡「香蕉芭菲杯」賣相層次分明,打卡一流✨ 頂層是香濃的香蕉片和軟雪糕🍨🍌中間夾著朱古力醬和脆脆的粟米片,底層超驚喜,呈透明的是椰子味果凍🥥 每一口都能感受到熱帶風味🌴 冰涼可口,口感豐富而不膩口,大推的甜品之選🧡「多芒布甸小丸子」中間是口感滑嫩的芒果布甸,搭配新鮮芒果粒和煙韌的小丸子,層次豐富且口感十足 🥭 芒果布甸的香甜與的花奶香融合,每一口都讓人感受到滿滿的幸福感👏🏼「士多啤梨雪糕窩夫」窩夫外脆內軟🧇 熱騰騰的窩夫搭配軟滑雪糕,加上士多啤梨及珍寶藍莓🍓🫐 冷熱交替的口感,加上水果平衡甜度,整體味道清新又滿足,限時優惠加$5軟雪糕更是物超所值🙌🏻 🍽 :香蕉芭菲杯;多芒布甸小丸子;士多啤梨雪糕窩夫 👅好味指數:8.5/10;8.25/10;8.0/10 💰消費:HK$54;HK$36;HK$56(+$5軟雪糕) 📍 地址:甜悅 (旺角)旺角花園街11A號地舖

🍽 :香蕉芭菲杯;多芒布甸小丸子;士多啤梨雪糕窩夫
👅好味指數:8.5/10;8.25/10;8.0/10
💰消費:HK$54;HK$36;HK$56(+$5軟雪糕)
📍 地址:甜悅 (旺角)旺角花園街11A號地舖
2025-02-24 150 瀏覽
餐廳: 甜悅地址: 旺角花園街11A號地舖芒果班戟 ($34)碟中的芒果班戟外觀優雅,色澤鮮亮,令人一眼就能感受到夏季的清新氣息。班戟的外皮呈現出明亮的芒果黃色,光滑而柔軟,彷彿是用新鮮芒果製作而成,散發著淡淡的果香。兩個班戟整齊地擺放在淺碟中,擁有豐滿的形狀,邊緣微微捲起,讓人感受到它的柔嫩。班戟的表面有著輕微的紋路,顯示出手工製作的巧妙,讓它看起來更具親切感。當輕輕切開班戟時,內部的餡料立刻顯露出來,令人垂涎欲滴。裡面包裹著新鮮的芒果肉,果肉鮮嫩多汁,黃色的果肉與班戟的色澤完美融合,讓人感受到自然的甜美。搭配著絲滑的奶油或香甜的芒果醬,整體口感更加豐富,讓每一口都充滿驚喜。班戟的外皮柔軟,入口即化,與內餡的鮮甜形成了完美的對比,讓人感受到一種無比的滿足感。整道芒果班戟不僅是一道視覺上的享受,更是一種味覺的愉悅,適合在炎熱的日子裡品嚐,帶來清新的感受,讓人心情愉悅。雪山奶凍 ($42)碟中的雪山奶凍呈現出令人驚艷的視覺效果,宛如一座色彩斑斕的冰雪山丘。奶凍的表面光滑,顏色由淺藍至粉白漸變,讓人感受到一種清新而夢幻的氛圍。奶凍的頂部以一片造型精緻的餅乾裝飾,餅乾上印有「Belolf C
餐廳:
甜悅
地址:
旺角花園街11A號地舖

芒果班戟 ($34)

雪山奶凍 ($42)

奶凍的頂部以一片造型精緻的餅乾裝飾,餅乾上印有「Belolf CookieStyle」的字樣,增添了趣味性。這片餅乾的紅色與周圍的奶凍形成鮮明對比,讓整道甜品看起來更加吸引人。

周圍的奶凍巧妙地搭配了不同的顏色,淺藍色的底部與奶白色的上層形成了獨特的層次感。細緻的裝飾粉末撒在奶凍表面,營造出如雪一般的效果,讓人忍不住想要品嚐。

整體口感上,雪山奶凍滑嫩綿密,入口即化,清新的奶香與甜味相互交融,給人一種愉悅的享受。這道甜品不僅是一種視覺的盛宴,更是一種味覺的愉悅,非常適合在聚會或慶祝場合中分享,讓人流連忘返。

D24榴槤雪糕窩夫 ($58)
碟中的D24榴槤雪糕窩夫呈現出一種誘人的美味組合,讓人一眼就想品嚐。金黃色的窩夫外脆內軟,表面帶有微微的焦糖色澤,散發著香甜的氣息,令人垂涎欲滴。窩夫的格子紋理清晰,增添了視覺上的層次感。

搭配在窩夫旁的是一球榴槤雪糕,雪糕呈現出柔和的奶白色,表面光滑。這款D24榴槤雪糕以其濃郁的榴槤香氣而聞名,入口即化,帶來豐富的果香與奶香,讓人感受到榴槤的獨特風味。

碟中還有一小坨輕盈的鮮奶油,搭配著窩夫與雪糕,帶來了絲滑的口感,讓整體味道更加豐富。淋上的白色醬汁像是巧克力醬或奶醬,增添了甜蜜的層次,讓每一口都充滿驚喜。

此外,一個脆脆的冰淇淋蛋筒優雅地竖立在碟中,形成了整體的焦點。蛋筒的香脆與雪糕的柔滑形成了完美的對比,增添了一份趣味。

整道D24榴槤雪糕窩夫不僅外觀精緻,還是一道令人愉悅的甜品,適合在炎熱的日子裡享用,讓人感受到無比的清新與滿足。每一口都是榴槤愛好者的夢幻享受,令人回味無窮。

荔枝龍眼冰 ($45)
碟中的荔枝龍眼冰呈現出清新而誘人的視覺效果,讓人感覺仿佛置身於炎熱夏季的一抹清涼。冰品的底部是一層細膩的刨冰,潔白如雪,質地鬆軟,彷彿雲朵般輕盈,帶來無比的清爽感。

冰上方則擺放著幾顆晶瑩剔透的龍眼,肉質鮮嫩,散發著自然的果香,透出微微的光澤。龍眼的圓潤形狀和柔和的奶白色,讓整碗冰品增添了一份豐富的層次感。每一口龍眼都能感受到它的甜美與多汁,讓人回味無窮。

此外,碟的一側還有一堆透明的荔枝果凍球,圓潤的形狀和彈性的口感,讓人忍不住想要一口咬下去,果凍球的清香與冰品的清甜相互交織,形成了絕妙的搭配。

整體而言,這道荔枝龍眼冰不僅在外觀上吸引人,味道上也帶來了極大的享受。清新的水果搭配鬆軟的刨冰,讓人感受到一種無比的涼爽與清新,無論是炎熱的夏天還是想要解渴的時刻,都是一個完美的選擇。每一口都是對味蕾的滋養,讓人感受到自然的美好。

埋單💰: $179 (二人前)
  • D24榴槤雪糕窩夫
  • 雪山奶凍
2025-02-24 133 瀏覽
同朋友食完飯,覺得仲爭啲嘢,原來係甜品嗰part 🍰!我哋去咗旺角新開嘅一間糖水店——甜悅 🍬。從門口睇以為得幾張枱,其實再行入啲佢哋仲有間房仔,真係可以坐到好多人啊 👥。呢度有中西式糖水,價錢公道 💵,質素又高,真係唔錯,下次一定會再嚟!✨—————————————————🗻 雪山奶凍 $42雪山奶凍外觀好吸引,牛奶味布丁🍮,面頭覆蓋住厚厚嘅白色奶蓋,仲灑咗啲紫薯粉,正中間插住一塊粉紅色嘅曲奇,上面印有“Bedolf Cookiestyle”字樣。🍧 荔枝龍眼冰 $45 荔枝肉好多,是真的真材實料。上面仲有啲爆珠,爆珠喺口入面爆開嗰陣,帶嚟多重感官享受。荔枝同龍眼嘅甜味好出,食落去透心涼。🧇 D24榴槤雪糕窩夫 $58榴槤迷唔好錯過,榴槤嘅份量好多,每一啖都可以食到滿滿嘅榴槤肉,同雪糕同窩夫一齊食,真係天作之合。🥭 芒果班戟 $34芒果份量多,又新鮮,班戟皮薄,甜而不膩。‼️ 限時優惠:加$5仲有軟雪糕食,真係抵到爛!

—————————————————

🗻 雪山奶凍 $42

🍧 荔枝龍眼冰 $45

🧇 D24榴槤雪糕窩夫 $58

🥭 芒果班戟 $34
芒果份量多,又新鮮,班戟皮薄,甜而不膩。

‼️ 限時優惠:加$5仲有軟雪糕食,真係抵到爛!
想吃点夜宵,看到旺角这家甜品店营业得挺晚就来了,十一点多都还坐满食客。【荔枝龙眼冰】 荔枝味和龙眼味就是绝配,强推!就这龙眼肉的数量就已秒杀以前吃过的其他家龙眼冰ƪ(˘⌣˘)ʃ 。分量足,价格也比之前吃的甜品店龙眼冰便宜,我宣布这是目前我心目中🇭🇰Top1的龙眼冰!!【蜜瓜芋圆仙草(椰汁底)】蜜瓜挺甜的,芋圆好好吃!服务态度挺好!门面看着不大但里面还蛮多位置的!营业到凌晨,夜宵好选择😋(图片已附上menu!)甜悅Joyful Dessert Lab 📍11A Fa Yuen St, Mong Kok个人消费无广好吧🤣?到底谁在说是餐厅款待呀😂
【荔枝龙眼冰】
荔枝味和龙眼味就是绝配,强推!
【蜜瓜芋圆仙草(椰汁底)】
蜜瓜挺甜的,芋圆好好吃!
个人消费无广好吧🤣?到底谁在说是餐厅款待呀😂

龙眼冰

龙眼冰
2025-02-20 231 瀏覽
我哋個晚食完晚飯,經過波鞋街發現咗呢間新開嘅甜品店。我哋叫咗3個唔同嘅甜品。首先喺榴槤班戟,好香陣陣嘅榴槤味,爆多餡料,本身我自己好中意榴槤,喺香港好食嘅榴槤其實唔易搵,推介呢間俾大家。另外,我哋叫咗個楊枝甘露+雪糕,起初覺得芒果雪糕+$10有啲貴,但係呢個真係隱藏食法因為芒果雪糕加咗落去,楊枝甘露個嘅奶香味更出色、勁滑溜、勁好食最後,原盅椰皇燉蛋白加芋圓加黑芝麻糊,個芝麻糊好杰身好有口感,我覺得芝麻糊份量唔多,少少扣分,而芋圓份量多、煙煙韌韌,拉均都算抵食。整體成間舖設計簡約,令人舒服,店員好有禮貌,大家可以試吓。
榴槤班戟

楊枝甘露
楊枝甘露+雪糕(融合圖)

原盅椰皇燉蛋白加芋圓加黑芝麻糊

原盅椰皇燉蛋白加芋圓加黑芝麻糊 (原盅椰皇燉蛋白加芋圓)

原盅椰皇燉蛋白加芋圓加黑芝麻糊(黑芝麻糊)
整體成間舖設計簡約,令人舒服,店員好有禮貌,大家可以試吓。
2025-01-27
5 分鐘 (堂食)
$75 (宵夜)
榴槤班戟
楊枝甘露
楊枝甘露+雪糕(融合圖)
原盅椰皇燉蛋白加芋圓加黑芝麻糊
原盅椰皇燉蛋白加芋圓加黑芝麻糊 (原盅椰皇燉蛋白加芋圓)
原盅椰皇燉蛋白加芋圓加黑芝麻糊(黑芝麻糊)
  • 楊枝甘露+雪糕(分開圖)
  • 原盅椰皇燉蛋白加芋圓加黑芝麻糊(黑芝麻糊版)
2025-02-18 221 瀏覽
今日去咗旺角一間新開嘅甜品舖「甜悅」試吓佢哋嘅甜品,環境舒適,裝修簡潔明亮,感覺幾舒服。整體甜品質素都算唔錯,價錢合理。首先試咗佢哋嘅招牌甜品:1. 芝麻糊椰皇燉蛋白配湯丸芋圓(凍):呢個甜品嘅層次感幾豐富。椰皇燉蛋白清香滑溜,椰香味突出,建議先食椰皇燉蛋白,再將芝麻糊倒落去,同湯丸同芋圓撈埋一齊食。芝麻糊夠濃稠,芝麻味香濃,配搭軟糯嘅湯丸同芋圓,口感豐富,甜度適中,唔會過甜。2. D24榴槤雪糕窩夫:呢個榴槤雪糕窩夫賣相吸引!窩夫新鮮熱辣,外脆內軟,榴槤雪糕味道濃郁,榴槤味突出,cream 嘅份量適中,唔會搶咗榴槤嘅味道。配埋雪糕甜筒,整體口感豐富,味道香甜。3. 火炙芝士蛋糕:芝士蛋糕口感幼滑creamy,芝士味濃郁,火炙後嘅表面帶有少少焦香,有種熔岩嘅感覺,賣相吸引。芝士蛋糕嘅甜度適中,唔會過甜,整體味道平衡。4. 蜜瓜紫米露:蜜瓜新鮮甜美,紫米露煮得軟糯,奶味香濃,配搭得幾好,甜度適中,清甜解渴。總體嚟講,「甜悅」嘅甜品質素唔錯,用料新鮮,味道唔會過甜,價錢都算合理。環境舒適,服務態度友善,係一個值得推薦嘅甜品店。下次有機會一定會再嚟試吓其他甜品!

首先試咗佢哋嘅招牌甜品

2025-02-10
  • 紫米露
2025-02-17 224 瀏覽
呢一間喺旺角新開嘅甜品舖,裝修採用咗柔和嘅木色,座位唔會太迫,而且入面嘅員工仲好友善,絕對係三五知己聚腳嘅好地方!👯‍♀️👯‍♀️鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓 🥥$60呢一個椰皇桃膠爆炸足料,一上枱就聞到好香椰皇味,燉蛋白都幾飽肚㗎,未食飯嘅我食完已經半飽啦,細食又鍾意食甜嘢嘅女仔,分分鐘仲可以當晚餐食~冬天食返個椰皇燉蛋白,養顏又暖胃,非常推薦!荔枝龍眼冰🍨 $45呢個荔枝龍眼冰好大碗,荔枝味比龍眼味重,旁邊仲有啲荔枝肉,感覺上好足料,而且味道唔會太甜~焦糖巴斯克芝士蛋糕🍰 $44巴斯克蛋糕就成日見,會用嚟配搭焦糖脆皮嘅就比較少有,多一層口感,估唔到又幾好食喎!佢哋嘅巴斯克蛋糕,芝士味都好香濃,好邪惡㗎!

鮮奶桃膠椰皇燉蛋白配芋圓 🥥$60

荔枝龍眼冰🍨 $45

焦糖巴斯克芝士蛋糕🍰 $44
2025-02-16 212 瀏覽
糖水鋪好大間,有中西式甜品,最出名嘅椰皇好養生😍🥥椰皇燉蛋配湯圓芋圓 +桃膠 $66美顏之選😜蛋白好滑,配埋椰子水去燉,好重椰子味🥥配料有芝麻湯圓、芋圓,都好煙韌💕加左桃膠再增添口感,亦好養顏💯🍰火炙芝士蛋糕+軟雪糕 $51當日有軟雪糕優惠,加$5就食到,好抵🤣雪糕一入口好甜,之後牛奶味就好出,有驚喜!芝士蛋糕係流心🥰配上焦糖嘅表面,甜味同苦味一齊食就更豐富💕📍甜悅 (旺角)旺角花園街11A號地舖

糖水鋪好大間,有中西式甜品,最出名嘅椰皇好養生😍

🥥椰皇燉蛋配湯圓芋圓 +桃膠 $66

🍰火炙芝士蛋糕+軟雪糕 $51

📍甜悅 (旺角)
旺角花園街11A號地舖
2025-02-10 255 瀏覽
在這個新年,雖然日子過得有些苦澀,但我決定用一碗糖水來為自己增添一點甜蜜。糖水不僅是甜品,更是一種慰藉,能讓人瞬間感受到溫暖與快樂。甜悅位於旺角花園街11A號地舖,主打多款糖水,有中式糖水,仙草、西米露、 刨冰、紫米露、芭菲杯、雪糕窩夫、特式甜品,是一間糖水愛好者的天堂。椰皇燉蛋白配湯圓芋圓(+桃膠、椰果、爆珠)蛋白燉得滑嫩,椰香濃郁,搭配Q彈的湯圓和芋圓,口感層次豐富,桃膠和椰果更添清新感補腦合桃露配湯圓合桃露香滑,湯圓軟糯蓮子陳皮紅豆湯蓮子和紅豆相得益彰,陳皮的香氣增添了不少風味芒果班戟薄薄的班戟包裹著鮮甜的芒果,芒果味突出,口感輕盈

椰皇燉蛋白配湯圓芋圓(+桃膠、椰果、爆珠)

補腦合桃露配湯圓
合桃露香滑,湯圓軟糯

蓮子陳皮紅豆湯
蓮子和紅豆相得益彰,陳皮的香氣增添了不少風味

芒果班戟
薄薄的班戟包裹著鮮甜的芒果,芒果味突出,口感輕盈

2025-02-09 219 瀏覽
💜杏汁桃膠椰皇小丸子個椰皇材料好豐富,啲桃膠同小丸子滿滿鋪咗喺上面。個椰皇隔離跟咗一細壺好濃郁既杏汁。杏汁既份量可以隨心加。食完可以滋陰養顏,值得一試!🩵薑汁燉蛋(加雪糕)個燉蛋甜甜地,加埋充滿薑味既薑汁簡直係絕配!試完薑汁辣辣地,加埋燉蛋就可以中和返啲辣味。我亦都非常推薦加埋另上既雪糕。食完一啖燉蛋,加上一啖雪糕,就可以試埋冰火相融既滋味。💙楊枝甘露 (加芒果雪糕)楊枝甘露既芒果、西米、同碌柚肉都好足料。而且入面用埋新鮮既芒果汁。另外加埋芒果雪糕既話,口感會更加豐富。🧡榴槤班戟個榴槤班戟遞上來個陣望落好大個。食落去之後又有好香既榴槤味,而且因為加埋入面少少既忌廉,食完之後唔會覺得太膩,食完之後會覺得好滿足!

💜杏汁桃膠椰皇小丸子

🩵薑汁燉蛋(加雪糕)

💙楊枝甘露 (加芒果雪糕)

🧡榴槤班戟
2025-02-08 193 瀏覽
🥥 鮮奶桃膠,椰皇燉蛋白配芋圓(凍) $60椰皇的清甜與鮮奶的豐富口感相得益彰。桃膠的口感滑嫩,搭配Q彈的芋圓,增添了層次感。整體來說,這是一道四季皆宜的滋潤佳品,特別適合炎熱的夏天。🧇 榴槤雪糕窩夫 $58濃郁的榴槤香氣撲鼻而來,雪糕的口感綿滑,配搭埋酥脆的窩夫,非常夾。每一口都是D24榴槤濃郁的香味。🍎燉紅棗蘋果桃膠(熱) $38這道熱甜品的溫暖感令人感到舒適。紅棗的甘甜與蘋果的清爽相結合,搭配滑嫩的桃膠,燉煮得恰到好處,是一道非常適合寒冷天氣的甜品,既暖身又養生。🍨整體而言,「甜悅」多樣化的甜品選擇,不僅美味,還有助於健康。這裡的甜品都能滿足不同的需求。
🥥 鮮奶桃膠,椰皇燉蛋白配芋圓(凍) $60
椰皇的清甜與鮮奶的豐富口感相得益彰。

🧇 榴槤雪糕窩夫 $58
濃郁的榴槤香氣撲鼻而來,
雪糕的口感綿滑,
配搭埋酥脆的窩夫,非常夾。
每一口都是D24榴槤濃郁的香味。

🍎燉紅棗蘋果桃膠(熱) $38
這道熱甜品的溫暖感令人感到舒適。
紅棗的甘甜與蘋果的清爽相結合,
搭配滑嫩的桃膠,
燉煮得恰到好處,