招聘中
月薪 (面議)
$18,000+
月薪 (面議)
2022-10-28 26 瀏覽
甜姨姨 一早已經睇過好多人介紹 但成日覺得好多人懶得排所以未去試🫠今次朋友邀請下 決定排一排 最後好彩都只係排咗半個鐘啫🫣一場嚟到就一於試晒兩款推薦產品 係同好出名嘅台灣品牌蛋捲「海邊走走」聯承🥜• 醬爆 (HKD 98)份量 超!級!大!仲附有幾舊奶醬脆多添🍞花生醬味好香 仲有淋上煉奶個人覺得如果煉奶再多啲或者有得額外再加就好啦 因為食到一半就會覺得淡食到中間開始有啲花生碎同芝麻 有啲嘢咬吓 都係唔錯嘅😉• 黑極 (HKD 98)相比起醬爆 我更鍾意呢個黑芝麻味嘅刨冰😋超重嘅芝麻味 食到底竟然係有激滑溜嘅豆腐花🤩 味道超級夾呀!推薦 推薦🌟🌟🌟🌟仲不設加一添✨

今次朋友邀請下 決定排一排 最後好彩都只係排咗半個鐘啫🫣

• 醬爆 (HKD 98)
份量 超!級!大!仲附有幾舊奶醬脆多添🍞
花生醬味好香 仲有淋上煉奶

食到中間開始有啲花生碎同芝麻
有啲嘢咬吓 都係唔錯嘅😉

• 黑極 (HKD 98)
相比起醬爆 我更鍾意呢個黑芝麻味嘅刨冰😋

推薦 推薦🌟🌟🌟🌟仲不設加一添✨
2022-10-27 31 瀏覽
又係甜姨姨啦,要捉住夏天的尾巴呀!400次髒髒冰 $138今次食呢個冰係勁濃朱古力味呀! 黎到仲會有一包kitkat 一齊送黎, 有冰食又有朱古力食,正呀😍 朱古力冰入面會有好多朱古力粉,除左朱古力粉好似仲會有一啲碎左的kitkat,啖啖都係朱古力味,而且佢的朱古力味唔係化學果啲朱古力味黎,唔會食到好辛苦🤓 冰的份量都算大,對得起佢呢個價位呀,同朋友一齊share食岩岩好😋 甜姨姨的冰類甜品有好多唔同的款色, 而且款色都係比較特別,會吸引到我成日想去食同埋留意下佢有冇期間限定款色!☺️值得一試呀!甜姨姨私房甜品 (耀華街) (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街11號地舖
又係甜姨姨啦,要捉住夏天的尾巴呀!

400次髒髒冰 $138

甜姨姨私房甜品 (耀華街) (銅鑼灣)
2022-10-27 33 瀏覽
初心 $98呢款名叫初心的刨冰🍧鋪頭話佢係人氣第三位的刨冰,士多啤梨乳酪味🍓 成個冰勁粉紅勁少女,面頭會有一粒士多啤梨乾同埋豆腐味的cream,個cream唔會甜的配埋一齊岩岩好😋 食到中間果陣會有餡料,仲有啲士多啤梨碎碎,唔會食黎食去都係得啲冰太單調😁 餐廳仲會配埋士多啤梨醬,鍾意濃味小小的朋友仲可以加埋啲醬落啲冰入面一齊食,酸酸甜甜,夠晒開胃,負擔都唔會好重,可以試下呀!😍佢地仲好出名花生味的刨冰🥜,當然仲有好多好吸引的口味,其實都想試晒佢呀🤤我係紅日六點幾左右去的,呢個鐘數唔會太多人,唔需要排隊,要果平時見太多人唔想排隊而又想食的朋友,不妨考慮下係啲非繁忙時段去試啦😜甜姨姨私房甜品 (耀華街) (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街11號地舖

初心 $98

甜姨姨私房甜品 (耀華街) (銅鑼灣)
2022-10-20 31 瀏覽
之前試過佢嘅刨冰味道尚算不錯 今次再特別試吓佢嘅港式特色刨冰同之前一樣冰感唔算好細好幼滑 冰粒都係比日式刨冰粗 今次嘅奶醬多味道好有特色口感偏Creamy 花生醬味道唔算太濃郁 半碟嘅奶醬多雖然酥脆但係比較硬 食到一半中間都好多餅碎 整體來講味道係濃郁嘅 但係個人都係比較喜歡食日式刨冰 味道同埋質感比較細緻 題外話就喺呢度嘅座位十分擠迫 食糖水都係想吹吓水但係感覺實在太迫都係想你快快食完就走差唔多價錢會有更加好嘅選擇。
1K
天氣涼左更加想食冰🤣🤣前排同朋友黎到「甜姨姨」食刨冰🍧,佢地既刨冰同中式糖水都好出名~~而家仲有bagel可以食添🥯,好多選擇❤️❤️-🍑桃之戀 $148✨呢個係期間限定既新口味!!望落白雪雪好靚,上枱後即刻要打卡先📸📸面頭有水蜜桃果肉同希臘乳酪,中間有蜜桃脆脆~~食到底仲有Haagen-Dazs桃味雪糕🍨同椰果,口感超豐富🤤🤤刨冰入口即溶,啖啖桃香!2個人share啱啱好🙌🏻🙌🏻🍹Oreo豆腐奶蓋紅茶 $40✨估唔到除左甜品,佢地仲有提供茶飲~~豆腐奶蓋又幾特別,入口綿密之餘好重豆香😋😋另外可以揀要珍珠/仙草,我就揀左要仙草~口感滑捋捋,好Q彈!!仲飲到啲oreo碎碎,十分抵飲👍🏻👍🏻
天氣涼左更加想食冰🤣🤣
而家仲有bagel可以食添🥯,好多選擇❤️❤️
🍑桃之戀 $148✨
呢個係期間限定既新口味!!
望落白雪雪好靚,上枱後即刻要打卡先📸📸
面頭有水蜜桃果肉同希臘乳酪,中間有蜜桃脆脆~~
刨冰入口即溶,啖啖桃香!2個人share啱啱好🙌🏻🙌🏻

🍹Oreo豆腐奶蓋紅茶 $40✨
估唔到除左甜品,佢地仲有提供茶飲~~
豆腐奶蓋又幾特別,入口綿密之餘好重豆香😋😋
仲飲到啲oreo碎碎,十分抵飲👍🏻👍🏻
邊個話天氣熱先可以食冰,食冰真正嘅精粹係一年四季都食得😤天氣涼涼地食起嚟更加爽🧊!佢哋又出咗新口味,我哋梗係要試吓🤘🏻.📍桃之戀($148)呢個桃味嘅新口味只係做到11月頂層有希臘乳酪同新鮮水蜜桃果肉🍑刨冰用上日本製成❄️口感細膩,蜜桃味香甜食到中間有大量烘乾水蜜桃脆脆最底仲有Haagen Dazs 🅿🅴🅰🅲🅷& 🅷🅾🅽🅴🆈雪糕同椰果🍨加埋令口感同味道都會豐富啲,喺嗰幾清新嘅選擇不過個人嚟講都係鍾意食啲邪惡嘅口味多啲😆.📍榴槤豆腐花($59)頂層有一球味道香甜嘅新鮮榴槤果蓉💛配上香滑濃郁嘅榴槤醬汁同滑溜嘅豆腐花成個口感都好夾又有榴槤香,榴槤控一定會鍾意食!.📍港式奶醬Bagel ($48)/莓莓Bagel ($78)2款Beagle賣相都好邪惡,睇到已經好吸引好想食😍奶醬嗰款雖然落咗花生醬同煉奶,但味道唔會好甜花生醬食落唔夠香🥜,冇咗最重要嘅精髓🥹士多啤梨個款中間係草莓乳酪,旁邊配有草莓乾🍓口感軟滑,酸酸地就好似食緊Yogurt咁唔會膩但層次又未夠豐富,都係上次食嘅朱古力味最好食!

邊個話天氣熱先可以食冰,食冰真正嘅精粹係一年四季都食得😤
天氣涼涼地食起嚟更加爽🧊!
佢哋又出咗新口味,我哋梗係要試吓🤘🏻
📍桃之戀($148)
呢個桃味嘅新口味只係做到11月
頂層有希臘乳酪同新鮮水蜜桃果肉🍑
刨冰用上日本製成❄️口感細膩,蜜桃味香甜
食到中間有大量烘乾水蜜桃脆脆
加埋令口感同味道都會豐富啲,喺嗰幾清新嘅選擇
不過個人嚟講都係鍾意食啲邪惡嘅口味多啲😆

📍榴槤豆腐花($59)
頂層有一球味道香甜嘅新鮮榴槤果蓉💛
配上香滑濃郁嘅榴槤醬汁同滑溜嘅豆腐花
成個口感都好夾又有榴槤香,榴槤控一定會鍾意食!

2款Beagle賣相都好邪惡,睇到已經好吸引好想食😍
奶醬嗰款雖然落咗花生醬同煉奶,但味道唔會好甜
花生醬食落唔夠香🥜,冇咗最重要嘅精髓🥹
士多啤梨個款中間係草莓乳酪,旁邊配有草莓乾🍓
口感軟滑,酸酸地就好似食緊Yogurt咁
唔會膩但層次又未夠豐富,都係上次食嘅朱古力味最好食!
有一日真係真係真係好想冰,本身我係想帶男朋友食附近另一間都好岀名嘅日式刨冰,但去到勁多人排隊,於是就行返過嚟甜姨姨呢邊試吓😛前面有4,5個人排隊,但都好快入得!其實好懊惱到底要花生醬味定楊枝甘露,最後都係揀咗楊枝甘露!即叫即整都等咗一陣~嚟到份量好大,兩個人一定夠喉 冰都算幼身,乳酸味,整體酸甜比例唔錯,芒果沙田柚都足料入面仲有啲脆脆,整體都好食,不過我個人都係鐘意真芒果個種香甜多過呢種乳酸芒果嘅組合。如果下次再食,應該會試花生醬味了。
黃到金

有一日真係真係真係好想冰,

前面有4,5個人排隊,但都好快入得!

其實好懊惱到底要花生醬味定楊枝甘露,
最後都係揀咗楊枝甘露!

即叫即整都等咗一陣~

嚟到份量好大,
兩個人一定夠喉
冰都算幼身,乳酸味,
整體酸甜比例唔錯,
芒果沙田柚都足料
入面仲有啲脆脆,
整體都好食,
不過我個人都係鐘意真芒果個種香甜
多過呢種乳酸芒果嘅組合。

如果下次再食,
應該會試花生醬味了。
10 分鐘 (堂食)
黃到金
2022-10-18 41 瀏覽
點樣食推介✨💛銅鑼灣人氣甜品鋪💛💛銅鑼灣黃店💛甜姨姨私房甜品地址:銅鑼灣耀華街11號地舖🍖桃之戀 $148 (7.2/10)甜姨姨耀華街分店最出名就係佢地各式各樣嘅刨冰,今次嗌依個桃之戀外型夠曬可愛,成個刨冰都係呼應返Haagen-Dazs最新嘅蜜糖桃味雪糕,外層滿滿淋左乳酪汁,頂層有比較濃稠嘅乳酪醬同埋蜜桃冰粒,味道清新唔會膩,刨冰內有蜜桃乾增加口感,食到最底就會有一球蜜糖桃味雪糕同椰果,成個冰由頭到尾都有唔同配料,超滿足~🍖榴槤豆腐花$59 (7.3/10)除左刨冰之外仲有好多款港式糖水同小食,佢地依個豆腐花口感超級順滑,同榴槤軟綿綿嘅口感相映成趣,咕一聲就可以滑入喉嚨🙌🏻,值得一試回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)
點樣食推介✨

💛銅鑼灣人氣甜品鋪💛
💛銅鑼灣黃店💛

甜姨姨私房甜品
地址:銅鑼灣耀華街11號地舖

🍖桃之戀 $148 (7.2/10)

🍖榴槤豆腐花$59 (7.3/10)

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

2022-10-17 28 瀏覽
依家10月都日日超過30度,日日行到出哂汗,點都要食番啲凍嘢降一降溫。《甜姨姨私房甜品》最出名當然係佢地嘅刨冰,今次一次過試哂兩款。依一間餐廳係銅鑼灣數一數二嘅人氣甜品店,有多款港式甜品特色刨冰同埋其他甜品另外佢哋仲有提供一啲小食,特別推薦佢哋嘅刨冰第一款係佢地新出嘅桃之戀$148,淨係睇住成座山咁嘅刨冰已經好震撼。材料亦都相當豐富,最上層係椰果、同埋乳酪。之後下面就係雪白色嘅桃味沙冰,口感幼細,充滿空氣感。食完外面嘅沙冰,就會見到裡面嘅黃色白桃乾,口感好crunchy, 中間仲會食到Haagen Dazs嘅桃味雪糕。整體而言,味道清香,鍾意桃味嘅朋友唔可以錯過。第二款係佢地嘅人氣刨冰之一,醬爆$98,平時我就已經好鍾意奶醬多,估唔到佢地唸到以刨冰方式去呈現。最上層係花生味蛋卷,同埋豆腐cream,食落都好香脆。中層就係日本直送嘅冰,整完黎嘅冰沙真係特別幼細,再淋上花生醬同埋煉奶,好邪惡。除此之外,仲會附送三件多士,估唔到奶醬多都有咁多玩法。

2022-10-16 22 瀏覽
上次試過呢間人氣甜品小店幾好食,感覺店鋪好用心。今次見到新款又經開銅鑼灣,一於抓住夏天嘅尾巴再去試💟🥰 今次試咗兩款刨冰🤭好大個好滿足 桃之戀 $148🍑一個有大概2-3人分量左右🥰面頭有香甜爆汁桃肉,混合適量乳酪,好好食。刨冰部分充滿清新桃汁,入面仲有啲炒米同埋桃味雪糕🤩超好食。 奶醬脆多刨冰🧇 $98呢款真心有創意,但你又估佢唔到真係好夾好好食。刨冰樓上有條春卷,所加一碟超脆嘅一口多士,真係好正。無諗過花生醬、煉奶,同以豆腐、豆乳味為主調嘅刨冰會咁襯。如果有機會,一於試下呢個咁有本土特色嘅刨冰啦🌸

今次試咗兩款刨冰🤭好大個好滿足

桃之戀 $148🍑

奶醬脆多刨冰🧇 $98
2022-10-15 32 瀏覽
想去呢間人氣甜品店好耐,某個星期日晏就終於試到,唔係淨係得個樣打卡,連味道都超級好😋😋😋 like x100000000000000😍🍧 黑極 黑芝麻豆腐冰 $98 因為屋企人係芝麻fans所以揀咗呢個😙 一入口芝麻味超濃🥹 頂部放咗海邊走走蛋捲,食到中間會有芝麻花生碎,芝麻雪糕,最底仲有豆腐花😍 成個combination都好夾同好有誠意,唔同stage食到唔同配料,仲要全部都好夾,帶出超香芝麻味😙 呢個超級大推!!!!😚🍑 桃之戀 $148新品推出加上本身鍾意桃所以試吓,一樣完全唔會令人失望🥹 桃味冰入口即融,味道唔假,好香桃味~ 頂部有frozen蜜桃粒,入面有蜜桃果乾、Haagen-Dazs桃味雪糕,最底就有椰果,一樣層次好豐富,酸酸甜甜咁超開胃😚 呢個都超級出色!!!!!呢次係我第一次食甜姨姨,但保證必會再嚟!feel到真係好有誠意,而且真係高質🥹🥹🥹 如果九龍新界都有分店就好啦🥲

🍧 黑極 黑芝麻豆腐冰 $98

🍑 桃之戀 $148

一如尾圖所見,的確係人氣滿滿的長期人龍店,不過想到訪的朋友不用太過擔心,店面細細但流動率都算係咁,等位時間係合理範圍之內,當係比時間自己「落格」﹑再戰甜品啦yeah!❝桃之戀❞ | $148 香桃口味的刨冰相當特別,入口絕對唔係藥水味!另外配合底層脆脆﹑桃味雪糕,令味道層次更豐富。上枱時店員亦有細心提醒食用方法,加分~❝芒果紫糯米❞ | $44椰汁紫糯米係童年回憶呢~唔係間間港式甜品鋪都有紫糯米出品,依到嘅紫糯米黏性糯性都十足,椰汁椰香突出,而且係芒果唔算當造的十月都食到極香甜芒果!𓂃𓈒 𓂂𓏸 甜姨姨私房甜品 𓏸𓂂 𓈒𓂃 銅鑼灣耀華街11號地舖銅鑼灣A出口/3mins每日13:30 - 23:30
一如尾圖所見,的確係人氣滿滿的長期人龍店,
不過想到訪的朋友不用太過擔心,
店面細細但流動率都算係咁,等位時間係合理範圍之內,
當係比時間自己「落格」﹑再戰甜品啦yeah!

❝桃之戀❞ | $148
香桃口味的刨冰相當特別,入口絕對唔係藥水味!
另外配合底層脆脆﹑桃味雪糕,令味道層次更豐富。
上枱時店員亦有細心提醒食用方法,加分~

❝芒果紫糯米❞ | $44
椰汁紫糯米係童年回憶呢~
唔係間間港式甜品鋪都有紫糯米出品,
依到嘅紫糯米黏性糯性都十足,椰汁椰香突出,
而且係芒果唔算當造的十月都食到極香甜芒果!

𓂃𓈒 𓂂𓏸 甜姨姨私房甜品 𓏸𓂂 𓈒𓂃
銅鑼灣A出口/3mins
每日13:30 - 23:30
2022-10-15 44 瀏覽
銅鑼灣行街買嘢,行到成身汗,想食冰凍甜點,來到甜姨姨私房甜品必食刨冰打下卡,刨冰有8款選擇,以港式口味為主,例如楊枝甘露、榴槤豆腐花、奶醬脆多、火龍果等,款款即刨堆如山高,顏色鮮艷,用上日本硬冰及日本刨冰機,刨出來的冰碎會較輕而薄身,入口綿綿。今次我食新品髒髒冰HKD138顧名思義食到污糟,太鬆未食已溶化掉下來,我衫褲都髒髒⋯⋯,老實說,有點失望,碗底偷工減料材料少了很多。甜度適中還算可以。

今次我食新品髒髒冰HKD138
顧名思義食到污糟,太鬆未食已溶化掉下來,我衫褲都髒髒⋯⋯[憨笑],老實說,有點失望,碗底偷工減料材料少了很多。甜度適中還算可以。
2022-10-15 25 瀏覽
甜姨姨嘅花生醬刨冰聽講好出名~好多花生之外,仲有海邊走走嘅蛋卷, 所以就過黎食飯後甜品~▶醬爆奶醬脆多$98份量好巨型,要同朋友share食先得😂建議兩三個人一齊食,一個人食太飽!有齊花生控鍾意嘅花生醬、煉奶、花生粉、迷你多士、豆腐忌廉同海邊走走嘅花生蛋卷~全部都係花生!花生味濃郁,有堅果香,但係好多黃豆粉都有機會濁親~同埋中間都會出現啲冰粒而面頭嘅海邊走走蛋卷係無得彈,超級好味,d餡好濃好香花生味!!店舖資料地址:銅鑼灣耀華街11號地舖 前往方法:銅鑼灣站A出口

▶醬爆奶醬脆多$98

店舖資料
地址:銅鑼灣耀華街11號地舖 前往方法:銅鑼灣站A出口
2022-10-15 28 瀏覽
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 甜姨姨私房甜品銅鑼灣耀華街11號地舖再一次黎人氣滿滿嘅甜姨姨,而家天氣仲係咁熱緊係要食冰啦(๑˃̵ᴗ˂̵)✦ 桃之戀呢個係9-11月限期嘅口味,冰底好綿呀,入面有Haagen Dazs Peach & Honey口味雪糕、水蜜桃果肉、椰果、水蜜桃脆脆,有咁多配料真係好豐富,而且層次分明,唔同口感,好正!✦ 汪阿姐睇見就覺得正,呢個入面有紅火龍果乾、椰果、奇亞籽,冰底都係一樣好綿,唔會太甜,又靚又好食٩( 'ω' )و呢到除左有刨冰、甜品之外,仲有Bagel食,真係每次黎都可以有唔同選擇,一定滿足到唔同要求。
☆ 甜姨姨私房甜品

✦ 桃之戀