2021-06-17
聽朋友講屯門置樂有間餐廳食pizza幾出色,於是就入去試試佢。入到去都幾闊落,坐得舒服,疫情下都唔洗怕同人迫。食物嘅選擇都好豐富,睇相已經覺得吸引,似外國local風味,最後揀左莎樂美腸薄餅同墨魚汁意大利粉加2杯芒果拉西。芒果拉西 $38拉西係乳酪加水同水果同香料製成嘅印度飲品。口感有少少creamy ,甜度比想像中啱口味,個人覺得冇一般手搖咁甜,好飲。老闆仲好風趣咁畫左公仔係飲品上面,好親切。墨魚汁意粉 $115意粉口感彈牙爽口,索曬墨魚汁嚟唔會太濕。蝦仁新鮮結實,份量又夠多。蝦仁同意粉一齊擺入口,食完記得唔好依起排牙。莎樂美腸薄餅 $115重頭戲梗係pizza啦!睇menu嘅相已經想試,因為睇落同香港食到嘅有啲唔同。平時好多時食到嘅pizza餅底都好厚,而外國風味嘅餅底通常偏薄脆,食落我就覺得剛剛好,有厚度得嚟薄身咬落脆口,好正!而佢嘅配料同香料食每一啖都會充滿住口腔,縈繞係舌頭嘅味蕾上。拉絲拉到想幾高就有幾高,出色。食到最後,聽到侍應話有心太軟食,心思思想試下。嚟到一切開果然冇失望,流曬心。連埋雪糕一齊食,好邪惡啊!總結:個人認為呢間算係隱世餐廳,味道好出色都冇乜人知,值得再次翻
入到去都幾闊落,坐得舒服,疫情下都唔洗怕同人迫。
芒果拉西 $38
墨魚汁意粉 $115
蝦仁同意粉一齊擺入口,食完記得唔好依起排牙。
莎樂美腸薄餅 $115
拉絲拉到想幾高就有幾高,出色。
總結:個人認為呢間算係隱世餐廳,味道好出色都冇乜人知,值得再次翻食,menu選擇多及吸引,而且老闆同店員都好好服務同友善,令美食多左一份親切,係香港嚟講的確好難得一見。