2022-06-19
.🔖 牧羊少年咖啡館 | 𝑪𝒂𝒖𝒔𝒆𝒘𝒂𝒚 𝑩𝒂𝒚係銅鑼灣想平平地食個Cafe Lunch Set/ Tea Set 呢間餐廳絕對係唔錯嘅選擇~ 之前食過牧羊少年嘅尖沙咀同葵芳分店,覺得今次銅鑼灣嘅食物最好食!👅難怪Openrice上面銅鑼灣最高分。下午三點幾去到可以食Lunch Set 又或Tea Set,選擇都幾多。Lunch Set會有意粉同飯,而Tea Set就會比較多甜品,Apple Tart同Waffle都好吸引,而且價錢合理,仲包埋一杯飲品。.今次就叫咗俄式牛仔柳意大利粉同法式芥末雞肉薄餅。個意粉好有驚喜,上面有pat酸忌廉,配埋個蘑菇醬汁好新奇又好夾,真係第一次食呢個combination嘅意粉。🍝而且意粉煮得啱啱好,唔會太稔好彈牙。雞肉薄餅都有兩大塊,每塊都好足料,舖滿雞肉粒同芝士。.有次去過葵芳店Lunch食過一個冇咩味嘅意粉 (唔知係未落調味定點),本身唔敢再去。但呢間銅鑼灣店絕對可以Recur!🙌🏻* 俄式牛仔柳意大利粉 $108(Lunch Set includes soup & drinks)* 法式芥末雞肉薄餅 $68(Tea Set with drink
🔖 牧羊少年咖啡館 | 𝑪𝒂𝒖𝒔𝒆𝒘𝒂𝒚 𝑩𝒂𝒚
* 俄式牛仔柳意大利粉 $108
* 法式芥末雞肉薄餅 $68
(Tea Set with drinks)