招聘中
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
$16,500-$25,000
月薪
更多筍工 (6)
2022-06-22 503 瀏覽
同朋友係銅鑼灣行完街,想搵個地方坐下,見牧羊少年唔使排隊,於是就過來。雖然有限時間,不過個半鐘都足够嘅。1.芒果雞肉沙律,芒果好甜,似係泰國水仙芒,燒雞肉啲肉幾滑又香。2.蘋果撻,開頭都驚太甜,好多蘋果撻都會甜得淛,呢個完全唔會,酸甜度好幾好,配上個雪糕好味。3.小食拼盤,份量都幾大,薯條係甜薯條,好食,其他餐廳多數都係正常薯條少用紅薯。4白桃烏龍,蘋果蜜桃冰茶,抹茶朱古力,三杯野飲都唔錯,而且唔會太甜。總體唔錯,唔使等位坐得舒服。

總體唔錯,唔使等位坐得舒服。

2022-06-21 363 瀏覽
要落CWB拎件,近近地去牧羊少年食個lunch,順便行下Sogo感謝察。係屋企遙距拎定飛,去到岩岩好有位✌️牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬羅馬沙律菜非常新鮮、爽口。牛油果熟度岩岩好,車厘茄、芒果都好甜,雞烤得入味,加埋胡麻醬撈埋一齊食,可以食唔停口,份量好大但一個人KO一碟完全冇難度。厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包配酸忌廉炸番薯條雞扒非常厚,包好軟熟,係我鐘意既包款,包入面醬汁岩岩好,食既時候唔會流到成手都係汁。蕃薯條炸得香脆內軟,好香蕃薯味。份量又係好大,食半個都好飽。Weekend lunch menu 都成日轉款,所以次次都可以試新野。

牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬

厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包配酸忌廉炸番薯條

2022-06-19
2022-06-21 282 瀏覽
今次係二訪,牧羊少年咖啡廳不嬲都有一定水準,上次都很滿意,所以今日就同另一個朋友過黎再戰啦~作為早食飯既我,6半已到餐廳,但餐廳都有8成滿,以平日夜晚黎講都算幾多人,如果晚飯時間過黎就要等位啦~小食就叫咗個時拉差雞翼,夠熱夠脆,但有d油,時拉差係個醬到,變咗時拉差醫,應該係混合咗mayo, 食落唔辣唔夠時拉差,反而似蛋黃醬多。本人好好卡邦尼,估唔到加埋腐乳又幾夾,腐乳味好出,加埋流心蛋好cramy,又夠鹹香,呢個有驚喜我鐘意。至於ribs with sweet potatoes fries 就不過不失啦,但以$178黎講,份量算幾多,性價比真係算係咁,好大份,可以2個人分,但個ribs略嫌有d鞋,但醬汁係好夠既。Sweet potatoes fries 要趁熱食,紅薯條偏幼身,配埋個配酸忌廉可以中和一下油膩感,唔錯唔錯。P.S. 用qr code order但如果你坐角位,連wifi 較好,因為收得唔係姆好~

2022-06-02
  • 腐乳
  • 卡邦尼
2022-06-19 342 瀏覽
.🔖 牧羊少年咖啡館 | 𝑪𝒂𝒖𝒔𝒆𝒘𝒂𝒚 𝑩𝒂𝒚係銅鑼灣想平平地食個Cafe Lunch Set/ Tea Set 呢間餐廳絕對係唔錯嘅選擇~ 之前食過牧羊少年嘅尖沙咀同葵芳分店,覺得今次銅鑼灣嘅食物最好食!👅難怪Openrice上面銅鑼灣最高分。下午三點幾去到可以食Lunch Set 又或Tea Set,選擇都幾多。Lunch Set會有意粉同飯,而Tea Set就會比較多甜品,Apple Tart同Waffle都好吸引,而且價錢合理,仲包埋一杯飲品。.今次就叫咗俄式牛仔柳意大利粉同法式芥末雞肉薄餅。個意粉好有驚喜,上面有pat酸忌廉,配埋個蘑菇醬汁好新奇又好夾,真係第一次食呢個combination嘅意粉。🍝而且意粉煮得啱啱好,唔會太稔好彈牙。雞肉薄餅都有兩大塊,每塊都好足料,舖滿雞肉粒同芝士。.有次去過葵芳店Lunch食過一個冇咩味嘅意粉 (唔知係未落調味定點),本身唔敢再去。但呢間銅鑼灣店絕對可以Recur!🙌🏻* 俄式牛仔柳意大利粉 $108(Lunch Set includes soup & drinks)* 法式芥末雞肉薄餅 $68(Tea Set with drink
🔖 牧羊少年咖啡館 | 𝑪𝒂𝒖𝒔𝒆𝒘𝒂𝒚 𝑩𝒂𝒚

* 俄式牛仔柳意大利粉 $108

* 法式芥末雞肉薄餅 $68
(Tea Set with drinks)
2022-06-16 301 瀏覽
銅鑼灣一間人氣長期非常旺的牧羊少年咖啡館。牧羊少年咖啡館位於銅鑼灣的Fashion Walk,店內環境闊落,裝修漂亮,座位舒適n所以經常都大排長龍。是晚同朋友一行四人,在晚上6:00入座,餐廳已經一路開始多人,餐廳採用QR code落單, 坐低分別叫咗牛油果香芒烤雞沙律,牛油果足足有半個而且縮到啱啱好,芒果又香又甜,雞肉嫩滑,黃金鹹蛋忌廉意大利粉,好夠鹹蛋味分量充足. 小食拼盤裏面嘅返薯條又香又甜又脆.總括嚟講十分推薦地址:銅鑼灣記利佐治街11-19號
銅鑼灣一間人氣長期非常旺的牧羊少年咖啡館。
總括嚟講十分推薦

地址:銅鑼灣記利佐治街11-19號
2022-06-02
5 分鐘 (堂食)
2022-06-13 396 瀏覽
行行下街有啲肚餓,咁岩見到附近有牧羊少年,就入去坐低嘆個tea抖下。卡魯哇咖啡酒提拉米蘇 $68Tiramisu 咖啡味香濃,帶有淡淡既酒味,配上手指餅增加層次感,整體唔會太甜膩。份量合適,性價比不俗。牧羊少年月餅適逢中秋節,埋單個陣仲送左一個流心奶黃同流心抹茶月餅。收到既時候都冇抱太大期望,但返到屋企叮熱一試,竟然完全唔輸比其他品牌!流心抹茶加熱後帶着濃濃抹茶香,抹茶控表示非常滿足🥰🥰推薦大家下年中秋節買返盒試下!

卡魯哇咖啡酒提拉米蘇 $68
卡魯哇咖啡酒提拉米蘇

牧羊少年月餅
凍檸茶
2021-09-20
卡魯哇咖啡酒提拉米蘇
凍檸茶
2022-06-12 207 瀏覽
其實成日行過都見到呢間台式cafe 不過咁耐都未食過😜 食物比想像中高質 一定會再嚟幫襯👍🏻 不過如果奶類飲品可以有得轉豆奶或者燕麥奶就更好  📸: 1️⃣ 黃金鹹蛋法國雞翼 ($68) 2️⃣ 鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉 ($108) 3️⃣ 玫瑰牛奶咖啡 ($46)
 📸: 1️⃣ 黃金鹹蛋法國雞翼 ($68)
2️⃣ 鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉 ($108)
3️⃣ 玫瑰牛奶咖啡 ($46)
2022-06-10 201 瀏覽
鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉這碟意粉味道一般,是普通磨菇同煙三文魚及忌廉配合埋長通粉的味道。素肉醬意大利粉呢個意粉偏酸,素菜多,整體份量比較少。我覺得這間咖啡店的意粉一般,下次可以試吓佢既其他食物。#牧羊少年咖啡館 #鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉 #素肉醬意大利粉 #fashionwalk
鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉

素肉醬意大利粉
呢個意粉偏酸,素菜多,整體份量比較少。

我覺得這間咖啡店的意粉一般,下次可以試吓佢既其他食物。

有日一個人係銅鑼灣行行下 好想食甜品醒起fashion walk 開左牧羊(太開心啦)就衝左去食窩夫同飲朱古力咖啡 之前食過其他分店 食物質素好好👍🏻黎到銅鑼灣都唔例外 都係咁正呀😍😍😍叫左士多啤梨窩夫 個份量真心冇食都滿足左 有四大件窩夫 仲有2球雪糕👻窩夫熱辣辣配埋雪糕食冰火交融 好爽 加埋鮮士多啤梨 酸酸甜甜 好享受呀😋😋😋😋之前係度飲過朱古力咖啡 有d掛住 今次再叫 呢杯野真係出面飲唔到咁正好濃郁 提提大家 佢係比較杰身既 唔鍾意呢個質地唔好叫呀 我就覺得超濃同特別😋😋😋
有日一個人係銅鑼灣行行下 好想食甜品
醒起fashion walk 開左牧羊(太開心啦)
就衝左去食窩夫同飲朱古力咖啡

之前食過其他分店 食物質素好好👍🏻
黎到銅鑼灣都唔例外 都係咁正呀😍😍😍

叫左士多啤梨窩夫 個份量真心冇食都滿足左
有四大件窩夫 仲有2球雪糕👻

之前係度飲過朱古力咖啡 有d掛住
今次再叫 呢杯野真係出面飲唔到咁正

2022-05-18 390 瀏覽
一本書·一個音樂會·一個旅行分享·一杯咖啡·通通都係今日主角既創業理念~舉辦既活動·帶俾大家知道cafe可以不一樣·唔係單一做餐飲咁沉悶·為大家介紹最近5年左右連開6間分店亦受唔小年青人歡迎既~牧羊少年咖啡館🥳——————————————————☻非專業食評·純個人口味☻經常常滿要排隊·大家趕時間真係預下次·免得餓住個肚又等得耐·不過員工都保持有禮快手·無停手密密做·大家俾d耐性就會小d摩擦😃小編會繼續為個肚~為大家不斷搵食·不論美食~劣食都一一報道·下次再見大家😜

——————————————————
☻非專業食評·純個人口味☻

2022-05-17 324 瀏覽
好耐無食牧羊少年咖啡館之前成日去沙田文化館旁的分店CHILL今次同朋友在公司附近食下Fashion walk分店原本以為午餐會幾多人呢~反而唔使等太耐就有得入兩個人揀來揀去 都係決定食同一款青醬雞肉意粉份量幾適合女仔一個人食青醬唔會太漏 都幾好味雞肉可以再多些更好午餐仲包左每人一杯餐飲,朋友話cappuccino咖啡都唔錯仲叫左個蕃薯條偏幼身 炸得有少少乾 加上份量太多 我地食完意粉都幾飽只好外賣帶走每人埋單都不用百五, 係銅鑼灣一個CAFE午餐而言都幾抵食丫
好耐無食牧羊少年咖啡館
之前成日去沙田文化館旁的分店CHILL
今次同朋友在公司附近食下Fashion walk分店
原本以為午餐會幾多人呢~
反而唔使等太耐就有得入

偏幼身 炸得有少少乾
加上份量太多 我地食完意粉都幾飽
只好外賣帶走

2022-05-05
5 分鐘 (堂食)
2022-05-17 301 瀏覽
呢間想試好耐,今次就同朋友睇完戲就食佢嘅午餐選擇都算多而且價錢都幾抵,包湯同埋嘢飲蘑菇湯幾好飲,有一粒粒蘑菇碎,不過就唔熱試咗兩款都係雞😂😂牛油焗春雞幾好食,調味唔錯,有啲辣辣地加埋佢個薯蓉一齊啱啱好另外仲有啲雜菜個人幾推介佢個雞扒漢堡包,都幾大個而且啲雞煎得好滑,加埋芝士、蕃茄同生菜一齊食可以中和油膩感番薯條炸得啱啱好,感覺上健康過薯條因為佢嘅酸忌廉一齊好夾整體幾好,有機會會想試埋佢嘅甜品🤣
呢間想試好耐,今次就同朋友睇完戲就食佢嘅午餐
選擇都算多而且價錢都幾抵,包湯同埋嘢飲
蘑菇湯幾好飲,有一粒粒蘑菇碎,不過就唔熱
試咗兩款都係雞😂😂
牛油焗春雞幾好食,調味唔錯,有啲辣辣地
加埋佢個薯蓉一齊啱啱好
另外仲有啲雜菜
個人幾推介佢個雞扒漢堡包,都幾大個
而且啲雞煎得好滑,加埋芝士、蕃茄同生菜一齊食可以中和油膩感
番薯條炸得啱啱好,感覺上健康過薯條
因為佢嘅酸忌廉一齊好夾
整體幾好,有機會會想試埋佢嘅甜品🤣
2022-05-16 210 瀏覽
見呢間嘢咁多人排隊 嗰日就同朋友一齊嚟咗食🥳個全日早餐真心有驚喜 算係我食過最滿意嘅😍首先佢價錢唔太貴 同埋真係可以食到好飽😝除咗賣相吸引之外 營養都好豐富❣️最鍾意就係佢個穀物脆脆希臘乳酪同埋佢個酸種麵包😎
之前在尖沙咀初嚐牧羊少年後覺得挺不錯~這次就來試試銅鑼灣分店 話說每次都是吃他們的pasta menu外加一份小吃 份量也是足的!▪️黑椒香蒜煙鴨胸意粉 ($98)看他的樣子好像沒有很辣 我也是這樣想 黑椒能有多辣呢!但是錯了😂真的挺辣 味道比較單一(話說他們的pasta menu雖然一直換挺有新鮮感 但有時候沒有很中我喜歡吃的 如果他們能keep幾個恆常的option就好了)▪️照燒汁乾蒜牛柳粒 ($78)雖然睇落細細碟 但係份量都算多!牛柳粒OK淋 牛肉味濃 加上乾蒜豐富口感同味道 不錯!

▪️黑椒香蒜煙鴨胸意粉 ($98)
黑椒香蒜煙鴨胸意粉

▪️照燒汁乾蒜牛柳粒 ($78)
照燒汁香蒜牛柳粒
照燒汁香蒜牛柳粒
2022-04-24 341 瀏覽
為處於銅鑼灣Fashion Walk內嘅牧羊少年咖啡館,不嬲都有排排隊,今次居然見都唔使排隊,我哋梗係即刻入去啦!白酒香蒜蜆肉意大利粉 ($118):蜆肉新鮮,驚喜為係意粉口感好好,唯一要改善嘅位係蒜味唔夠🧄日式大阪燒風味煙三文魚薄餅 ($138):成件事好好味,大阪燒燒汁加煙三文魚口感出乎地夾,餅底唔油膩,正🤤金沙鹹蛋黃鳳尾蝦 ($98):呢個就一般般,蝦肉正常,鹹蛋味未夠香甜品日落巴黎($108):佢係兩人份量,窩夫上枱熱辣辣,唔錯!不過連埋個朱古力醬食同雪糕食,會真係好飽😂總結,呢間餐廳食物質素都OK嘅,我哋最鍾意嘅係佢將閱讀風氣、文化和美食融合埋一齊,令到食客唔淨止得個食字,而且仲有文化上嘅得益,就例如如果你有一啲舊嘅書籍,可以給他們。