招聘中
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
$17,500-$25,000
月薪
更多筍工 (6)
之前喺k11就見過呢間餐廳,見佢裝修得幾好😍個名又幾特別,叫牧羊少年,諗住遲d就去試下。不過遲遲下就隔左好奈先去食😂仲要係食佢已經開左既第三定四間,喺屯門既分店☺️☺️☺️分店喺屯門市廣場,入面好多食店😳唔好話屯門,淨係呢個商場都係唔少食肆但就算選擇咁多,要食都係要拎飛等位,唔怪之得分店可以開完一間又一間😆😆😆等位既最佳活動就係睇定叫咩食,所以我地一坐低就可以order我地叫左一個明太子鮮蝦意粉、法式芥末雞肉pizza同埋炙燒荷蘭汁豬柳🥰🥰🥰最快黎到既係明太子鮮蝦意大利粉面頭有三文魚籽做點綴😍👍🏻雖然只係做點綴,但可能係時令同用料都好,三文魚籽既新鮮、味道又夠咸夠香😋餐廳係真係用明太子黎煮意粉而唔係用明太子既意粉醬,用料確實唔錯。😆👍🏻因為睇同食都feel到明太子既質感同埋個辣度,所以可以提醒食客個意粉都真係辣辣地🤗至於做主角既鮮蝦又係夠新鮮,非常爽口彈牙🤤水感好好而且事先醃好再煎,味道唔錯👍🏻配埋明太子醬食好夾好好食🍤跟住黎既係芥末雞肉pizza🍕pizza既size夠兩個人share,脆薄既批底加上豐富既餡料唔會令人覺得食到好口乾法式芥末醬有芥末香,但唔會好好攻鼻,少少酸甜配埋雞肉同芝士
之前喺k11就見過呢間餐廳,見佢裝修得幾好😍
仲要係食佢已經開左既第三定四間,喺屯門既分店☺️☺️☺️

分店喺屯門市廣場,入面好多食店😳
唔好話屯門,淨係呢個商場都係唔少食肆

最快黎到既係明太子鮮蝦意大利粉
面頭有三文魚籽做點綴😍👍🏻

至於做主角既鮮蝦
又係夠新鮮,非常爽口彈牙🤤水感好好
而且事先醃好再煎,味道唔錯👍🏻
配埋明太子醬食好夾好好食🍤

跟住黎既係芥末雞肉pizza🍕

法式芥末醬有芥末香,但唔會好好攻鼻,少少酸甜配埋雞肉同芝士,惹味得黎又唔會食一兩塊就會厭。所以我地都好快就清埋個pizza。

最後黎既係睇相睇落好正好吸引既炙燒荷蘭汁豬柳😍😍😍
雖然係小食,但豬柳都幾大份🤤
裝滿成個碟仲要疊左兩層👍🏻👍🏻
廚師煎好再厚切左豬柳,然後再淋上濃郁既特製荷蘭汁,口感細緻但味道豐厚😋
最後炙燒埋之後,再幫豬柳同個醬汁增添左火炙同香口既味道🥰超正!

豬柳厚切但唔會鞋,啖啖肉又幾juicy,食得好過癮。重點係睇落好吸引既荷蘭汁,食落又真係唔錯。濃厚得黎,仲有一陣好似薑黃粉既香味,所以先話應該係餐廳特製。
🥰
餐廳既service都唔錯。因為我地鐘意多汁,所以果pat荷蘭汁係唔會夠配哂果兩層豬柳。所以,我地額外叫左荷蘭汁,而個汁都好快就黎到。整體黎講,食物質素確係唔錯,今次食完三樣野之後都飽哂。下次會再黎試下佢既特飲同甜品
2020-10-24 256 瀏覽
這間牧羊少年CAFE位於屯門時代廣場!CAFE都算幾大!地方坐著都幾舒適😚😚😚!尤其是店舖簡而清!望落都好穾別🤔🤔🤔!.金沙鹹蛋黃鳳尾蝦沙律醬吞拿魚焗酥盒卡魯哇咖啡酒提拉米蘇京都春日法式黑糖汁梳乎理 配雲呢拿雪糕蘋果蜜桃鮮打紅茶玫瑰可可朱古力.金沙鹹蛋黃鳳尾蝦:賣相都好吸引😍😍😍!睇見都想食😋😋😋!好香鹹蛋黃味!食入口鳳尾蝦好爽口又彈牙!感覺到一粒粒鹹蛋黃碎!味道十分之好正!食到停唔到口!.沙律醬吞拿魚焗酥盒:賣相好靚十分吸引😍😍😍!外脆內滑!好香滑嘅沙律醬!又食到小小鹹吞拿魚味道真係唔錯👍👍👍!.卡魯哇咖啡酒提拉米穌第一啖食入口好香咖啡酒嘅味道😚😚😚!相當之軟滑!味道恰恰好!又唔會過甜!感覺好特別🤔🤔🤔!.法式黑糖汁梳乎厘(配呍呢拿雪糕):梳乎厘外脆內好香嘅蛋味😚😚😚!加埋D黑糖汁好正😋😋😋!再放D呍呢拿雪糕更加好味👍👍👍!.蘋果蜜桃鮮打紅茶:飲入口第一啖好香蜜桃味道😚😚😚!之口再飲到蘋果嘅清香!又感覺到濃郁嘅紅茶香味!十分之好好味!.玫瑰可可朱古力:好香玫瑰嘅味道😚😚😚!又有朱古力嘅甜甜地濃郁味!飲入口兩者味道好夾👍👍👍!.這間cafe一般價錢!地方又唔錯!九龍,新界都有分店!值得
金沙鹹蛋黃鳳尾蝦

法式黑糖汁梳乎厘
(配呍呢拿雪糕):

蘋果蜜桃鮮打紅茶:

玫瑰可可朱古力:
這間cafe一般價錢!地方又唔錯!九龍,新界都有分店!值得試吓👍👍👍!
2020-10-20
15 分鐘 (堂食)
早前8號風球多咗日假期,風勢唔算大,過咗嚟新開呢間牧羊少年咖啡館 😋🤩📍英式早午餐🍽🥙($118)有黑松露醬炒滑蛋,白蘑菇,車厘茄,坎伯蘭腸,煙三文魚,煙肉,意大利軟包。腸腸好味汁多,欣賞佢哋唔似其他食店用方包/酸包/牛角好,佢哋係用鬆軟的意大利包💗喜歡!最正係有埋superfood 椰奶奇亞籽布甸 🥰📍法式蘋果撻配雲呢拿雪糕🍎🥧🍦($78) 好肯定係暫時全香港最好食嘅蘋果批,酥皮牛油香濃🧈,鬆脆可口,蘋果爽脆清甜,配上上面雲呢拿雪糕奶味濃郁,冰火交融,超級享受!😋😋😋必食之選!📍卡魯哇咖啡酒提拉米蘇☕️🧀🍰($68)這款簡單的甜品,卻一點都不馬虎,食到咖啡酒的味道,忌廉甜到配合很好,而且中間層更加有朱古力粒粒,令味道更多層次。📍冰果茶 🍹($46)📍美式咖啡☕️ ($40)———————————————好喜歡這間店,而且有好多特別的元素,店內有一個供場內閱讀的書架📚,仲有漂書和未來信件✉️💌📬!而且每樣食物質素都不馬虎,環境舒適休閒,播放輕鬆活潑音樂,侍應殷勤有禮,整體感覺很好!推薦推薦!好欣賞呢間店,有美食之餘,仲有文化交流,有漂書活動📕📙📚📔,如果你又唔捨得揼,但又唔會再睇嘅書,你可以

📍英式早午餐🍽🥙($118)

📍法式蘋果撻配雲呢拿雪糕🍎🥧🍦($78)

📍卡魯哇咖啡酒提拉米蘇☕️🧀🍰($68)

📍冰果茶 🍹($46)
📍美式咖啡☕️ ($40)

———————————————

好欣賞呢間店,有美食之餘,仲有文化交流,有漂書活動📕📙📚📔,如果你又唔捨得揼,但又唔會再睇嘅書,你可以帶來牧羊少年,他們會用一張餐飲現金券跟你交換!

除咗漂書活動,原來呢度仲有明信片售賣同埋代寄服務📝,鼓勵客人放下手機用筆記下感受和心情📝❤️,五年之內任何一個日子佢都會幫你寄出!呢個服務真係好有趣🤩,不論本地或海外都得,最低收費$20最高$70!大家可以試吓!
2020-10-22 222 瀏覽
諗諗下真係都好幾個月冇去過屯門市廣場喇,發現屯市新開左牧羊少年,心郁郁想試~諗住平日夜晚會少人d, 7點半去到都好多人等位了。好彩唔洗等好耐就入得☺入面裝修都幾chill, 又大間,坐得都舒服!我地兩個女仔唔太肚餓,叫左個日式大阪燒風味煙三文魚薄餅,燒汁八爪魚丸,一杯熱溶白朱古力牛奶咖啡同濃縮香料熱可可咖啡,已經飽到不行了😂個pizza係薄脆底,食落脆卜卜,煙三文魚都好足料,加埋日式醬汁都真係有大阪燒嘅感覺。個八爪魚丸一開頭我地以為係章魚小丸子咁,但原來係魚蛋嗰隻,不過佢炸過加埋d燒汁都幾好食~飲品泥講我都幾欣賞佢杯濃縮香料熱可可咖啡,質感超濃,又好香朱古力味,加埋個cream令杯野更滑,今晚又食到爆晒quota了🤯服務員都好nice啊,揾左其中一個幫我同朋友影合照,佢幫我地影完仲會問返我地影得o唔ok, 值得一讚👍

燒汁八爪魚丸
濃縮香料熱可可咖啡
燒汁八爪魚丸
濃縮香料熱可可咖啡
2020-10-22 278 瀏覽
最近在屯門市廣場開了很多新店舖,這次就去了一家人氣旺盛的咖啡廳,就是牧羊少年😆。開到屯門真的很方便新界的朋友,這次我們去吃小吃和甜品🤤。店舖位於商場2樓的食肆區最角落,環境燈光柔和挻舒適的。💥沙律醬吞拿魚焗酥盒 HKD$68,這個一份有三件,酥脆的外皮包圍著吞拿魚,面頭還有粒士多啤梨作為點綴。口感是外脆內軟🤤,酸酸的味道很開胃💕。💥金沙鹹蛋黃鳳尾蝦 HKD$98,上菜時已經聞到陣陣香味,很喜歡吃鹹蛋黃做的菜🥰,因為咸香味十足。這個蝦肉爽口而鮮嫰🤤,很快就被吃清光了。💥京都春日 HKD$108,這個一份有四件窩夫配士多啤梨醬/雲呢拿雪糕和鮮果,窩夫口感鬆軟😋,就算攤放了一陣子口感也沒有變軟,另有雪糕伴著來吃🤤。💥卡魯哇咖啡酒提拉米蘇 HKD$68,這個口感較滑身,同時間吃到酒香味🤤。這個甜品是甜而不膩,看到層次分明的賣相😋。💥法式黑糖薑汁梳乎厘配雲呢拿雪糕 HKD$88,原味就吃得多了,黑糖薑汁口味就是第一次吃😆。一切開梳乎厘已經聞到很強烈的薑味,但味道甜甜的很特別。💥玫瑰可可朱古力 / 蘋果蜜桃鮮打紅茶 HKD$52,點了這兩杯飲品來解渴。兩者比較之下較喜歡玫瑰可可朱古力,這是杯既美

💥玫瑰可可朱古力 / 蘋果蜜桃鮮打紅茶 HKD$52,點了這兩杯飲品來解渴。兩者比較之下較喜歡玫瑰可可朱古力,這是杯既美觀又好味道的飲品😋。雖然糖度固定,但可可味較重所以不算很甜可以接受。
2020-10-20
10 分鐘 (堂食)
屯門近來愈來愈多黃店可以試啦💛呢間超級文青咖啡店一直都很受歡迎,相信同佢既主題好有關係 ✨ 由太子白楊街「旅遊」主題開始,去到「未來的信」既屯門新店 📝 每一間分店總有唔同既感覺 🤤今次星期六晚上來到,等位都等左一段時間,但一進去後,好似去咗第二個空間,木系既裝潢真心好有心思 🤤 一家人order左「鮮忌廉鮮菌日本帆立貝意大利粉」「千島海鮮薄餅」「小食拼盤」「炙燒荷蘭汁豬肉排」「冰水果茶」「蘋果蜜桃鮮打紅茶」「凍牛奶咖啡」😝🍝🍕🥩🥓🍗🍹推介/意見‼️✨「鮮忌廉鮮菌日本帆立貝意大利粉」大推❗️連平日好少讚賞既爸爸都大讚好味 😋 忌廉汁濃郁creamy,配搭超香蘑菇及新鮮煎香既日本帆立貝,食到隻碟都乾淨曬 😝 證明幾好味啦❗️✨「千島海鮮薄餅」都係大推❗️原以為係普通既菜式,點知係意想不到既美味😍熱辣辣上枱,入口充滿千島醬再配上新鮮海鮮,🐻同媽媽每人都忍不住食左兩件 🙈✨「小食拼盤」超豐盛❗️多人食必叫 😋 香腸、雞翼同埋薯角都係🐻最欣賞既 🤣 「炙燒荷蘭汁豬肉排」唔算好特別,似中式感覺既豬扒再配上特別既荷蘭汁,不過份量幾多 🙂 希望豬排質感可以有改善 😛✨「冰水果茶」「凍牛

推介/意見‼️

✨「冰水果茶」「凍牛奶咖啡」正常發揮😋 「蘋果蜜桃鮮打紅茶」推介多點,因為有新鮮果肉配上紅茶 🤤 感覺好新鮮唷 🍹

價錢‼️
$98「鮮忌廉鮮菌日本帆立貝意大利粉」
$138「千島海鮮薄餅」
$138「小食拼盤」
$78「炙燒荷蘭汁豬肉排」
$46「冰水果茶」
$52「蘋果蜜桃鮮打紅茶」
$44「凍牛奶咖啡」

• 鮮忌廉鮮菌日本帆立貝意大利粉
  • 千島海鮮薄餅
  • 蘋果蜜桃鮮打紅茶
2020-10-20 202 瀏覽
難得平日5點幾係屯門,把握機會去食牧羊少年唔使等位嘛依到嘅lunch同tea都係去到5點半可以試晒2樣我哋3個人就嗌咗2個lunch加1個tea set shareEnglish Brunch $118 🤩好豐富一望到就覺得一定要嗌黑松露炒滑蛋🍳 好香好滑耶不過配個意大利包就一般般煙三文魚、煙肉、腸腸🥓都係正常正常質素啦鮮果椰奶奇亞籽布甸就難食到一個點奇奇怪怪嘅口感加埋唔好嘅味道白菌、車厘茄裝飾嚟 無食到鮮忌廉黑松露醬雜菌長通粉 $68 唔錯唔錯食落唔會太漏,如果加塊大雞扒就完美蜜糖芥末薯角 +$38 🥔薯角大大舊,新鮮炸起又熱又脆點埋honey mustard真係會食唔停一口小食拼盤 $48微辣腸、八爪魚丸、春卷、薯角,我嘅最愛一定係微辣腸個皮脆口,少少辣好好味如果唔使排隊,都值得嚟食💛
難得平日5點幾係屯門,把握機會去食牧羊少年

好豐富
一望到就覺得一定要嗌

黑松露炒滑蛋🍳 好香好滑耶
不過配個意大利包就一般般
煙三文魚、煙肉、腸腸🥓都係正常正常質素啦

鮮果椰奶奇亞籽布甸就難食到一個點
奇奇怪怪嘅口感加埋唔好嘅味道

白菌、車厘茄
裝飾嚟 無食到

鮮忌廉黑松露醬雜菌長通粉 $68
唔錯唔錯
食落唔會太漏,如果加塊大雞扒就完美

蜜糖芥末薯角 +$38 🥔
薯角大大舊,新鮮炸起又熱又脆
點埋honey mustard真係會食唔停
一口小食拼盤 $48

微辣腸、八爪魚丸、春卷、薯角,我嘅最愛一定係微辣腸
個皮脆口,少少辣好好味

如果唔使排隊,都值得嚟食💛
2020-10-18 173 瀏覽
🉑:外賣自取​⭐評分: 7/10​———————————————​自從元綠執咗,十世無行過屯市呢個位,依家仲開埋牧羊少年,嗰個角落頭堆滿排牛角同佢嘅人😹 屯門人又多個選擇💛​——————————————————
▪️牛油果雞排香芒沙律 ($108)​▪鮮忌廉黑松露雜菌長通粉 ($78)▪️藍莓乳酪 ($56) 冰水果茶 ($56)​晚市定價唔平,因為全部都冇套餐跟,所有嘢都要散嗌。午市同下午茶就介乎六十幾至百零蚊呢個價位,算係屯市價😹不過睇得出店家幾揼本裝修​​牛油果雞扒沙律係新菜式,份量都幾大兜(不過百幾蚊佢唔俾咁大真係會嬲)。烤雞扒份量都幾多,雞肉幾嫩滑,牛油果就好似有保護色咁,差啲睇唔到😂 雖然好熟好creamy,但份量好少得幾片,唔係幾夠喉。好彩芒果、車厘茄同埋沙律都好新鮮,上面灑上杏仁片,成個配搭清爽得來又健康🥰​​鮮忌廉黑松露野菌意粉,係成個餐牌最平嘅主食🤣一上台噴緊煙個刻,隔住個口罩都聞到勁香黑松露味,應該係落咗好多黑松露醬,雖然一pat 黑松露醬就唔算係乜好貴嘅材料,但個味道好出,係幾好食。長通粉彈牙,忌廉汁比較稀,相對冇咁漏。不過略嫌成個意粉份量都太細,食完其實唔係話真係

🉑:外賣自取​
⭐評分: 7/10​
———————————————​
——————————————————
▪️牛油果雞排香芒沙律 ($108)
​▪鮮忌廉黑松露雜菌長通粉 ($78)
▪️藍莓乳酪 ($56) 冰水果茶 ($56)

長通粉彈牙,忌廉汁比較稀,相對冇咁漏。不過略嫌成個意粉份量都太細,食完其實唔係話真係好飽​

藍莓乳酪冇諗過咁大杯,酸酸甜甜,好似食緊emmi 藍莓乳酪但超低糖嘅版本,唔覺有假甜確喉嘅感覺,仲要幾飽肚(尤其係呢度食物份量唔大,嘢飲真係要飽肚啲🚬)冰水果茶就比較細杯,生果好新鮮,唔會過甜,幾清新。​

食西餐大家都有唔同嘅Budget,不過以呢個食物份量同質素來講,我自己就覺得唔係算好抵食,不過環境都幾好,如果想見客,或者同好耐冇見嘅朋友相聚,去屯市唔想幫襯藍店,呢個都係一個好選擇!🥰​

✨ 牧羊少年咖啡館 ✨​
📍屯門市廣場2樓2151號舖​
📍將軍澳香港單車館地下G53號舖​
⏰1100-2245​
2020-10-18 178 瀏覽
咖啡館進駐屯市🎈牧羊少年咖啡館内裏裝修有格調 燈光柔和👍🏻主打西式主食 意粉、pizza等等 都有去cafe一定會叫嘅甜品🤪.👉🏻鮮忌廉黑松露醬雜菌長通粉配料以素食為主 有蘑菇同黑松露鮮忌廉加黑松露呢個配搭清新唔膩~鮮忌廉甜甜地 黑松露味可以更重長通粉出色 軟硬度適中且creamy.👉🏻炙燒荷蘭汁豬肉排一上枱好驚喜 份量比想像中多一倍🤣荷蘭汁酸酸甜甜 有稍微炙燒過 豬肉排好香口 食落個口感似豬頸肉但脂肪比豬頸肉少同均勻👍🏻.👉🏻日落巴黎窩夫口感外脆内鬆軟 唔會太甜☺️幾香牛油味 個熱度提升會更加好香蕉配雪糕可以中和到雪糕甜度朱古力醬較杰身 倒落去窩夫有困難————————牧羊少年咖啡館 @thealchemistcafehk 屯門屯順街1號屯門市廣場2樓2151號舖
咖啡館進駐屯市🎈

👉🏻鮮忌廉黑松露醬雜菌長通粉
配料以素食為主 有蘑菇同黑松露
鮮忌廉加黑松露呢個配搭清新唔膩~
鮮忌廉甜甜地 黑松露味可以更重

————————
牧羊少年咖啡館 @thealchemistcafehk
屯門屯順街1號屯門市廣場2樓2151號舖
2020-10-14
10 分鐘 (堂食)
2020-10-17 172 瀏覽
牧羊少年終於開到入大西北啦😍 又黄又多分店嘅鋪真係唔多 牧羊少年都算係唔錯選擇 不過份量就比較啱女士啦🔹 千島香芒牛油果雞肉薄餅 $138之前試過個pizza都幾好味 今次就揀個特別啲嘅款試吓先 芒果勁甜勁好味!食完甜去到後面有牛油果嘅味中和返 整體平衡得唔錯🔹黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉 $88苦瓜意粉幾特別 又係想試新嘢 原本都唔係好食苦瓜 不過呢個又唔係好苦喎 仲幾爽口,鹹蛋味有但唔會好膩,忌廉汁唔會太多 整體濕潤度夠🔹是拉差醬法國雞翼 $68好好味 有5隻雞翼 即炸夠脆夠熱 加埋是拉差醬 辣辣地又開胃 🔝店舖有兩個活動 第一個係舊書捐贈 客人可獲$10現金卷,相反 睇啱邊本書想要都可以捐$10取走,相關收益會用作慈善用途。第二個活動係寫明信片,可以係寄俾未來嘅自己。🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_屯門#食在屯門

🔹 千島香芒牛油果雞肉薄餅 $138

🔹黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉 $88

🔹是拉差醬法國雞翼 $68

第二個活動係寫明信片,可以係寄俾未來嘅自己。

2020-10-16 395 瀏覽
終於屯市又開多間💛店,以後又有多個選擇。今次牧羊係fb搞咗個新開幕優惠,係fb share post晚市就有8折!(優惠已完結)可能又有優惠,新店位置又近牛角,六點九去到已經要等三十幾張枱。最後都等咗成個鐘先入到去。大家都好肚餓所以就叫咗比平時多嘅份量。黃店就梗係要多支持啦!藍莓乳酪好足料,淡淡都食到果肉,唔會太甜,但係如果成杯飲品涷多少少就好啦!我地三個人食見到有三個帆立貝真係好開心。意粉煮得al dente,口感超級好。成碟意粉份量都多,又好掛到啲充滿洋蔥香味嘅忌廉汁。蘑菇雖然唔係主角但係份量都唔少㗎小食拼盤份量比想像中多,每款都有4舊。上到枱全部種類都係熱辣辣。整體上隻隻都好食,自己排就(最好食)雞翼👉🏽豬肉腸👉🏽薯格👉🏽花枝丸👉🏽春卷👉🏽雞肉腸。中間仲有千島醬同他他醬俾你配嚟食,當然都會俾埋茄汁啦!Pizza就相對上差少少。主要係因為個餅底超級硬同乾。三文魚都有六大片嘅,但係呢個口味可能醬嘅份量都比較少,所以入口除咗會覺得乾仲會冇乜味(只有咸味),可以唔洗試。食埋個甜品先 窩夫份量超級大,係外脆內軟,算係厚實類型。中間嘅朱古力醬同兩球雪糕真係俾得好足,香蕉分量亦唔少。食完就勁飽

藍莓奶酪

鮮忌廉野菌帆立貝意大利粉

中間仲有千島醬同他他醬俾你配嚟食,當然都會俾埋茄汁啦!
小食拼盤

食埋個甜品
窩夫份量超級大,係外脆內軟,算係厚實類型。中間嘅朱古力醬同兩球雪糕真係俾得好足,香蕉分量亦唔少。食完就勁飽同滿足啦!
香蕉朱古力窩夫

整體上,食物分量大,材料都俾得好足,重點係有幾樣都好好食!我好耐都冇食過咁好食嘅連鎖店啦
今次有優惠所以平咗百幾蚊,係抵食嘅,但係以質素同味道嚟講就算冇折CP值都成正比。有下次
2020-10-09
60 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
藍莓奶酪
鮮忌廉野菌帆立貝意大利粉
小食拼盤
香蕉朱古力窩夫
2020-10-16 125 瀏覽
知道牧羊少年cafe開到黎屯門,真係好興奮!因為一直都好鍾意呢間Cafe嘅格調,而且食物質素都係好好。屯門依間都坐得好舒服,如果日頭黎陽光曬入餐廳就更有活力!首先叫咗個雙重口味蜜糖芥末黑松露薯角($68),個薯角炸得好靚,食落感覺唔會好多油,而且舊舊都好足料啖啖薯仔。呢兩隻醬都同薯角好夾。另外叫左鮮忌廉鮮菌帆立貝意大利粉($98),個帆立貝真係大大粒嘅!而且個意粉好creamy,食落好滑。份量都唔少!最後仲叫咗個日式大阪燒風味煙三文魚薄餅($128),幾特別,呢度個pizza係類似餅乾底咁,好脆,個大阪燒醬同煙三文魚其實又唔算好夾,但各自配個Pizza就好好食哈哈!整體黎講環境同食物都幾好,一定會繼續幫襯下。

屯門依間都坐得好舒服,如果日頭黎陽光曬入餐廳就更有活力!

整體黎講環境同食物都幾好,一定會繼續幫襯下。
2020-10-15 173 瀏覽
啱啱屯門開業 晚市做八折所以去試吓~🥧芝士沙律醬吞拿魚焗酥盒 酥盒焗得脆 但略嫌硬身左少少 唔夠鬆化 入面就係沙律醬同吞拿魚 整體味道都夾 但食唔到芝士味都幾特別賣相精緻 味道唔差 可以一試👍🏻🍝鮮忌廉黑松露醬雜菌長通粉(素) $78 冇諗到vegan都咁好食😋黑松露好香 長通粉有口感帶點煙韌 唔算好creamy好滑但每條長通粉都吸哂醬汁🍝黑椒香蒜煙鴨胸意大利粉 $88 意粉好惹味 炒都唔乾身亦都唔太油同長通粉一樣都有口感 整體感覺都唔錯——————————————————餐廳食物都唔錯 但如果正價黎講晚市都比較貴 食lunch會抵啲始終有set~

啱啱屯門開業 晚市做八折所以去試吓~

🥧芝士沙律醬吞拿魚焗酥盒

意粉好惹味 炒都唔乾身亦都唔太油
同長通粉一樣都有口感 整體感覺都唔錯
——————————————————
餐廳食物都唔錯 但如果正價黎講晚市都比較貴
食lunch會抵啲始終有set~
2020-10-14 132 瀏覽
呢間文青咖啡店終於入到嚟大西北啦🤣 雖然係屯門市廣場,但個位係好入 都要揾一揾先得🙈小編係去食晚餐,六點半左右入到去都唔駛等位😆為咗留肚食甜品,小編就同同行友人嗌咗個薄餅、兩款小食同一杯嘢飲▶️ 法式芥末雞肉薄餅餅身超脆🤣 好似咬緊餅乾咁,薄餅主要係有雜菌+雞肉,有葷有素🙈 法式芥末醬甜甜地,但又唔會過多醬,唔錯🤤▶️灸燒荷蘭汁豬肉排睇張相賣相唔錯就叫咗😂 一上到嚟個份量超符想像,身為小食嘅佢本身以為得一排豬肉排,點知係雙層🌝 食到小編同友人好飽。豬肉排屬性軟身嘅口感,荷蘭汁好清爽💁🏻‍♀️加埋豬肉排就啱啱好▶️燒汁八爪魚丸八爪魚丸同章魚燒嘅大細差唔多,但就成粒都係八爪魚,口感都幾彈牙🤤 加埋燒汁就係日本嘅味道🙈▶️抹茶可可朱古力(凍)又係比相吸引而嗌🤣上到嚟同相一樣,面頭係滑滑嘅忌廉,撒上一半朱古力粉同抹茶粉🙈 朱古力聽聞係意大利嘅朱古力,食落都好滑,唔會有出要啲朱古力係粉狀嘅口感💁🏻‍♀️ 加埋抹茶飲落就似kitkat個隻抹茶朱古力🙈甜得嚟又唔會苦 推薦😆成間店鋪裝修都好靚,夜晚嘅時候有燈光好有feel,非常適合小情侶去約會同埋閨蜜聊天🙈 小編見有意粉本身都想試,但睇嚟要等下次再去先有肚試🤣

▶️ 法式芥末雞肉薄餅

▶️灸燒荷蘭汁豬肉排

▶️燒汁八爪魚丸

▶️抹茶可可朱古力(凍)

2020-10-14 114 瀏覽
是日休息。回到舊地方,與舊同事開申訴大會。雖然我聽多過講,但大家也有抒發的地方呵…知道在香港不同地方均有分店,曾到太子分店光顧,現在屯門新開張,便來試試。忌廉汁雜菌長通粉、明太子大蝦忌廉汁意粉、英式早午餐、生薑檸檬茶、蘋果肉桂茶、南瓜忌廉湯。食物是配角,傾訴是主菜,坐在餐廳的一角,不被打擾(除了限時時間到要買單外),有說有笑有惱有苦,時間就是這樣過了。這間咖啡店開在這個位置,靜靜的商場巷仔一角,靜靜的讓人放鬆心情,若然沒有限時,可以坐到打垟。
2020-10-14