招聘中
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
2022-01-14 213 瀏覽
🍽【千島海鮮pizza】$138Pizza上面係滿滿嘅芝士&千島醬配料有蟹柳 墨魚 同蝦份量都幾多 蝦每一件都有一隻✨幾鍾意個餅底 係似餅乾嘅餅底唔係超級簿 但好脆!-🍽【小食拼盤】$138一上枱 真係比個份量嚇親勁多款 勁大份!有香腸、雞翼、八爪魚丸、春卷、炸魚柳、薯角每款都有4舊 薯角就再多啲醬汁有兩款:千島醬😍&沙律醬我最鍾意八爪魚丸同炸魚柳(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)八爪魚丸好彈牙 有八爪魚粒炸魚柳好surprise 好少小食拼盤會有 正!-🍽【Apple crumble】好耐之前試過 今次順便介紹埋🙈果次去本身係想食窩夫 但去到先知個日冇最後就揀咗apple crumble有少少驚喜✨ yum😋啱啱焗好出嚟 熱熱地加埋雪糕食真係好正!個餅底仲要勁香牛油味呢個都值得一試~
🍽【千島海鮮pizza】$138
Pizza上面係滿滿嘅芝士&千島醬
配料有蟹柳 墨魚 同蝦
份量都幾多 蝦每一件都有一隻✨
幾鍾意個餅底 係似餅乾嘅餅底
唔係超級簿 但好脆!
🍽【小食拼盤】$138
一上枱 真係比個份量嚇親
勁多款 勁大份!
有香腸、雞翼、八爪魚丸、春卷、炸魚柳、薯角
每款都有4舊 薯角就再多啲
醬汁有兩款:千島醬😍&沙律醬
我最鍾意八爪魚丸同炸魚柳(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
八爪魚丸好彈牙 有八爪魚粒
炸魚柳好surprise 好少小食拼盤會有 正!
🍽【Apple crumble】
好耐之前試過 今次順便介紹埋🙈
果次去本身係想食窩夫 但去到先知個日冇
最後就揀咗apple crumble
有少少驚喜✨ yum😋
啱啱焗好出嚟 熱熱地加埋雪糕食真係好正!
個餅底仲要勁香牛油味
呢個都值得一試~
2022-01-10 188 瀏覽
諗住去k11食,睇下睇下就去咗呢間.座位好奇怪.有d高枱喺舖頭出面.座椅係背住走廊. 即係你一路食嘢你背脊一路有人走嚟走去.舖頭入面啲枱都一樣咁衰,一張枱最多擺三個餸.同埋會叫啲人搭枱.逼到咁樣但係仍然有好多人食.食物方面:全日早餐-幾好食,算豐富,蜜糖乳酪幾正.腸仔就唔知熟未.蛋就加咗黑松露.Plastel意粉-都幾好味,都算幾大碟.舖頭位置好近地鐵出口,喺地面行落嚟就比較麻煩,最好喺地鐵站直接入去.地方太淺窄下次都係唔好搞我.
食物方面:
Plastel意粉-都幾好味,都算幾大碟.
2022-01-08
有分店,可以網上book位亦都可以walk in豬肉排 $68個汁好漏,不過d 豬肉煮得好juicy, 適合食肉獸😍不過個人覺得呢個cafe 有好多其他side dish, 更值得一試~呢個分量好足,其實可以變main dish🤭日式大阪燒風味煙三文魚薄餅 $128個配撘好得意,唔會好奇怪,食食下就會食灑😋鹹蛋黃大蝦意粉 $138呢個意粉真係好好食,佢嘅鹹蛋黃味好重,d 大蝦都好juicy!~200 pp (dinner)味道:4/5環境:3/5性價比:3/5回頭:⭕️
有分店,可以網上book位亦都可以walk in

豬肉排 $68

日式大阪燒風味煙三文魚薄餅 $128
個配撘好得意,唔會好奇怪,食食下就會食灑😋

鹹蛋黃大蝦意粉 $138

~200 pp (dinner)

味道:4/5
環境:3/5
性價比:3/5
回頭:⭕️
  • 日式大阪燒風味煙三文魚薄餅
2021-12-23 263 瀏覽
終於去左食牧羊少年🤣🤣真係好好食🥰鮮忌廉野菌帆立貝意粉🍝好好味!個忌廉汁好香又唔漏 帆立貝又粒粒大大粒🥰薄餅好薄好脆🤣上面啲芝士厚過塊餅一人食左三塊都唔會太飽🤣完全食得落🤤👍🏻雞翼炸到有少少似KFC巴辣雞翼🤣但點左個是拉差醬就當堂唔同曬!好辣好刺激!👹最後叫左個蘋果批 即叫即整🥰熱辣辣嘅批再加埋個雲呢拿味雪糕🍦正!Mark低呢間野 下次試埋其他野食同野飲先~🤤❤️
終於去左食牧羊少年🤣🤣真係好好食🥰
鮮忌廉野菌帆立貝意粉🍝好好味!
個忌廉汁好香又唔漏 帆立貝又粒粒大大粒🥰
薄餅好薄好脆🤣上面啲芝士厚過塊餅
一人食左三塊都唔會太飽🤣完全食得落🤤👍🏻
雞翼炸到有少少似KFC巴辣雞翼🤣
但點左個是拉差醬就當堂唔同曬!好辣好刺激!👹
最後叫左個蘋果批 即叫即整🥰
熱辣辣嘅批再加埋個雲呢拿味雪糕🍦正!
Mark低呢間野 下次試埋其他野食同野飲先~🤤❤️
2021-12-23 250 瀏覽
冬陰功海鮮意大利粉 $108呢樣好好食!酸酸辣辣味道好好會令人想不斷咁食😆冬陰功配合意大利粉好夾!另外海鮮餸菜都唔少有蝦丶蜆肉呢啲~仲有菇類呢啲蔬菜 幾好食☺️牛仔柳意大利粉 $118牛柳比嘅份量好多 上邊仲有忌廉撈埋啲意粉中和返該種鹹嘅味!酸酸鹹鹹 味道幾好㗎 🥰佢哋呢間啲意粉質素都幾高!燒汁焗八爪魚丸 $68講真呢個價錢就唔係好抵啦🥶其實就好似平時出邊食嘅章魚丸咁 不過熱辣辣食味道都唔錯嘅 冇乜特別啦😵‍💫😵‍💫
冬陰功海鮮意大利粉 $108

牛仔柳意大利粉 $118

燒汁焗八爪魚丸 $68
2021-12-08 504 瀏覽
牧羊少年餐廳是我常去的一間餐廳,他們的水準保持良好,尤其沙律方面保持新鮮給人客健康,擺盤精緻,每次我都一定會叫芒果藜麥沙律,至於是拉差雞翼及蛋黃黃金蝦球都是我的至愛,而且服務態度每一間都有一定水平,必定推介給大家的餐廳啊!
2021-12-02 466 瀏覽
同朋友叫咗一個香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意粉同一個芒果牛油果雞扒沙律 整體都唔錯幾好食 嘢食好足料 個意粉好好食有少少辣好嘢味 不過食完好口渴 個沙律都唔錯 雞扒幾大塊 2個人食到好飽
2021-12-01 397 瀏覽
之前有聽朋友說這家甜品不錯,咖啡也不錯,路過k11的店。看到都有人排隊,於是等了一會,有位置了,首先說三文魚pizza,不是我喜歡的味道,薄底pizza味道普通,小食拼盤,有春捲,薯條,章魚丸,雞翅,味道都是比較正常,不驚喜,甜品藍莓蛋糕和飲品也都是如此,不會再去
2021-11-19 552 瀏覽
前菜叫左煙三文魚凱撒沙律 ($88)🥗🥰主菜叫左香煎加拿大保濕豬鞍配蘋果泥($158)意粉正常發揮🥸豬豬鞍肉質極軟嫩,而且極 Juicy,蘋果泥極細滑,加埋香草更上一層樓🤤最係甜品,英式窩夫配雲呢拿雪糕🍓🧇 有蛋香,Waffle 外脆内軟,配埋士多啤梨同雲呢拿雪糕&cream一齊食,味道豐富🥰即叫即整,上枱仲係熱辣辣🤤 但放耐左就會有啲硬,所以一定要趁熱食啦💗美味程度:👅👅👅/5CP值:⭐️⭐️/5📍牧羊少年咖啡館尖沙咀河内道18號K11購物蓺術館B2樓27號舖
前菜叫左煙三文魚凱撒沙律 ($88)🥗🥰

主菜叫左香煎加拿大保濕豬鞍配蘋果泥($158)

意粉正常發揮🥸

最係甜品,英式窩夫配雲呢拿雪糕🍓🧇

美味程度:👅👅👅/5
CP值:⭐️⭐️/5

📍牧羊少年咖啡館
尖沙咀河内道18號K11購物蓺術館B2樓27號舖

牧羊少年係近年發展得唔錯嘅連鎖咖啡店之一,除左提供飲品輕食亦供應主食,係情侶約會或三五知己聚會一個幾唔錯嘅選擇。由最初要特登出太子食到依家屋企附近都開咗間,分店遍佈港九新界,可見人氣旺盛。-🍝拿破崙蕃茄煙豬腿肉意大利粉 $108意粉蕃茄底通常都無死,酸酸甜甜幾開胃。味道同份量正常,整體未算有驚喜,都係上次屯門分店個俄式牛仔柳意粉好食啲😋-🍖慢煮BBQ醬美國豬仔骨 配 酸忌廉番薯條 $178番薯條經常性賣晒,上次食唔到轉左薯條今次都一樣,睇嚟想試嘅要lunch嚟食🌝薯條普普通通無特別,下次再賣曬應該唔會簡要配薯條嘅主食。豬仔骨雖然話慢煮但係肉質唔夠腍,同類出品做得比佢出色嘅比比皆是,呢份質素平平勝在大份。-總結:分店多,水準穩定,keep住有回頭。
🍝拿破崙蕃茄煙豬腿肉意大利粉 $108
🍖慢煮BBQ醬美國豬仔骨 配 酸忌廉番薯條 $178
總結:分店多,水準穩定,keep住有回頭。

拿破崙蕃茄煙豬腿肉意大利粉
慢煮BBQ醬美國豬仔骨 配 酸忌廉番薯條
拿破崙蕃茄煙豬腿肉意大利粉
慢煮BBQ醬美國豬仔骨 配 酸忌廉番薯條
2021-11-07 582 瀏覽
星期日早上9:48到。我地都知道係10點開,打算睇吓menu 先,但係都未行到埋去,已經有個戴眼鏡鬈髮女仔大叫未開門。我老公隨口問一句,有無high chair 㗎? 個女仔:態度繼續惡劣!無seatbelt 㗎喎 我老公因為外國返,一時意識唔倒咩意思。我話即係有booster chair無seatbelt 唔洗咁激動既。無seatbelt 咪無囉。到左10點,我地返去準備同朋友一家食個早餐,又係同一個人行過來。今次仲精彩! 對話內容無花無假:女:洗唔洗bb餐具呀我地:好呀。唔該女:你地一共幾多人呀!我地:4個大人,3個bb.女:我地得2張bb凳咋吓!無得「拍檯」㗎吓。我地:ok呀。另外一個咁細都坐唔倒。咁坐隔離檯得唔得?女:總之無得「拍檯」啦!女:你等陣啦!大叫入店,阿xx你得未呀!女:安心出行左未呀!(明明睇住我地scan😮‍💨) 女:bb 都要填紙呀吓!(填囉。咁但係意義何在就唔知啦!我地2個b得1.5歲同1.5個月大😵)好不容易坐低之後。。。同一個女:今日無。。。。全日餐 (因為佢企我老公果邊急口令,我一句都聽唔倒) 之後我問我老公,佢話個女仔話唔知無咩無咩同無咩。😓再好不容易

我老公隨口問一句,有無high chair 㗎?
個女仔:態度繼續惡劣!無seatbelt 㗎喎

唔洗咁激動既。無seatbelt 咪無囉。
女:洗唔洗bb餐具呀
我地:好呀。唔該
女:你地一共幾多人呀!
我地:4個大人,3個bb.
女:我地得2張bb凳咋吓!無得「拍檯」㗎吓。
我地:ok呀。另外一個咁細都坐唔倒。咁坐隔離檯得唔得?
女:總之無得「拍檯」啦!
女:你等陣啦!大叫入店,阿xx你得未呀!
女:安心出行左未呀!(明明睇住我地scan😮‍💨)

好不容易坐低之後。。。

再好不容易搵倒另外一個女仔落單。(直頭髮戴眼鏡)好彩呢個態度幾好又無落錯單。一直都幾ok。。。直至。。我朋友張檯無啦啦有蜥蜴😨。叫左直頭髮戴眼鏡既女仔過來,居然唔識處理😧 我朋友叫佢攞嘢(cup)著先。就攞左個碗來(cup) 。。 當時未有嘢食。亦無安排換位。無奈既程度唔知點形容好。我朋友怕麻煩唸著算啦!食完就走。食到差不多食到一半,有另一個職員過來話要處理蜥蜴。咁人地食緊嘢又搞咩蜥蜴呀😵

最無厘頭係,到最後埋單既時候。無啦啦合併左2張檯既單。仲要搞一輪先肯分番開張單! 咩事呢究竟?!2 家人分開檯坐點解會一張單呢?!

成個早餐明明幾好食,明明會再返去。但係俾呢班唔知未瞓醒定係無訓練過既人搞到我地好迷惘。

想食個早餐之嘛。好心唔想做就咪鬼做啦!
學阿邊個話齋:今時今日咁既服務態度,負評啦你!

2021-11-07 421 瀏覽
由長沙灣食到去➡️太子,再由太子食到嚟➡️尖沙咀,一直都keep 住水準👍🏻尖沙咀呢度坐高枱,可以望見廚房入面☺️可以睇到啲食材,滿足到好奇心重嘅我🤣牛油果🥑香芒🥭烤雞沙律🥗配胡麻醬$118芒果🥭好鮮甜、烤雞🐓肉好軟熟睇見廚房入面用一個個好巨型嘅芒果🥭素食早午餐🥗$118驟眼睇好似份量好少咁,但食完會覺得好飽肚💚冬陰功海鮮意大利粉🍝 $108好惹味又唔會太辣😋偷偷望下廚師點煮同用咩。。。好想自己試下煮😍

牛油果🥑香芒🥭烤雞沙律🥗配胡麻醬$118
芒果🥭好鮮甜、烤雞🐓肉好軟熟
睇見廚房入面用一個個好巨型嘅芒果🥭
牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬

素食早午餐🥗$118
驟眼睇好似份量好少咁,但食完會覺得好飽肚💚

冬陰功海鮮意大利粉🍝 $108
好惹味又唔會太辣😋
偷偷望下廚師點煮同用咩。。。好想自己試下煮😍
牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬
  • 紅菜頭木瓜葡萄藜麥沙律
  • 冬陰功海鮮意大利粉
  • 素食早午餐
有段時間好鐘意食牧羊少年館,食lunch食tea 都會去坐下,今日返工調咗區經過見到就坐低食個lunch。叫咗白酒香蒜蜆肉意大利粉。Waiter 話今日只得菇湯,無其他湯選擇,唔緊要菇湯都好湯,香濃菇湯味,超鐘意飲湯嘅我覺得大碗d仲好!今次碟白酒香蒜蜆肉意大利粉有d失準,意粉好咸連d 蜆肉都好咸,食幾啖就要飲橙汁中和下,加上好少蒜味,意粉份量較少,男仔食就唔夠飽la,有段時間無食,今次去食就有點失望了!

2021-10-18
2 分鐘 (堂食)
2021-10-22 526 瀏覽
❤️今日特登約咗朋友去尖沙咀試呢間餐廳🍴預咗要等位😊但係好彩今次唔係等咗好耐就可以有位喇😋😋..💜佢個位置相當之方便,連住尖沙咀地鐵站🚉攞咗飛仔行一陣街就有位喇。環境雖然有啲迫😊但整體感覺不錯👍員工服務態度很好很有禮貌👍食物不單止好吃仲好大份👍👍..🍴牛油果香芒烤雞配胡麻醬 $118❤好大份😋好多雞肉👍份量好大😊..🍴黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉 $118❤呢個意大利粉size適中,兩個女仔share啱啱好👍啲客都幾大隻🥰佢嘅意粉嘅質地好彈牙,比起出邊嘅意粉好食好多👍..☕️四季清茶 $38❤雖然都夠大杯,但係味道比較普通,下次可以試飲其他特飲😊..🥤凍檸檬茶 $34❤朋友係凍檸檬茶粉絲,佢都覺得幾好飲,鍾意飲嘅你都可以試吓👍..💰:$339 / 2人 (晚餐)📍:K11 購物藝術館B2 27鋪
🍴牛油果香芒烤雞配胡麻醬 $118

❤好大份😋好多雞肉👍份量好大😊
🍴黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉 $118

☕️四季清茶 $38

❤雖然都夠大杯,但係味道比較普通,下次可以試飲其他特飲😊
🥤凍檸檬茶 $34

💰:$339 / 2人 (晚餐)

📍:K11 購物藝術館B2 27鋪
話說上次去完牧羊少年試唔到佢嘅weekend menu 今次就諗住完夢!人龍過左幾個月依然不減 呢間真係好受歡迎😂🍕日式大阪燒風味煙三文魚薄餅💰128同最初expect嘅唔同 呢個係薄批之中嘅薄批 係餅底 咬落脆卜卜咁 個人唔係咁鍾意 另外可能大阪燒醬多 成個pizza蛋黃醬味太濃厚食耐左好膩 肉眼都見到餅底上面好多油 攞紙巾印左一下真係成達油漬 食得多真係會覺得鹹同埋好膩😩🥐芝士沙律醬吞拿魚焗酥盒💰68三個吞拿魚酥盒上面都有一細塊士多啤梨 其實就係好酸嘅😿食落酥皮盒口感唔錯 相對上面兩個冇特別油膩 吞拿魚都幾融合 還可以🍝香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意大利粉💰108一開始食第一啖覺得味道好新奇好惹味 充滿泰式風情嘅冬陰功味道好突出 鳳尾蝦亦好彈牙 但係食耐左會覺得意粉整體偏甜 都會覺得好膩🥲 不過醬料份量真係值得稱讚整體來講個人覺得呢度調味都比較重 醬料好鹹同埋易膩 而排隊人龍亦都太長 性價比唔高下次未必再encore😿📌 牧羊少年咖啡館 (屯門市廣場) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2151號舖

🍕日式大阪燒風味煙三文魚薄餅

芝士沙律醬吞拿魚焗酥盒

🍝香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意大利粉
💰108
香炒泰國香椒膏鳳尾蝦意大利粉

📌 牧羊少年咖啡館 (屯門市廣場) (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2151號舖
2021-06-05
30 分鐘 (堂食)