招聘中
$17,500-$25,000
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
2018-04-30 476 瀏覽
黑松露意粉lunchset $82.介紹話哩間ok 不過服務就真心麻麻地😂😂😂😂.個店員一放上枱成個意粉冧左🤡唔使咁暴躁呱🤡🤡雖然收加一不過水就要自己出去拎 算啦 我係黎食野既.講返食品 黑松露味略淡 個source就咸左少少 不過我覺得味道還不錯既 意份既份量都唔少下 可惜成個感覺都好乾爭爭 好彩包左杯野飲🙈🙈🙈杯薄荷茶散叫都$42 我仲以為係咩特飲 點知原來係茶包😂😂😂.蘋果伯爵果醬花型窩夫 $82.唔計佢既服務質素 哩個窩夫算係整得好食 做到內脆外軟既鬆軟感🙈有少少cream 杏仁 同冇味既蘋果 感覺都幾fresh.球雪糕就普通左d但係 anyway 冇乜意欲再去返個蘋果伯爵果醬花型窩夫 $82.唔計佢既服務質素 哩個窩夫算係整得好食 做到內脆外軟既鬆軟感🙈有少少cream 杏仁 同冇味既蘋果 感覺都幾fresh.球雪糕就普通左d但係 anyway 冇乜意欲再去返個度食🙈度食🙈間野上菜好慢 食飯時間得一個鐘唔建議去 但扮文青都ok既
黑松露意粉lunchset $82
介紹話哩間ok 不過服務就真心麻麻地😂😂😂😂
蘋果伯爵果醬花型窩夫 $82

間野上菜好慢 食飯時間得一個鐘唔建議去 但扮文青都ok既
2018-04-28 513 瀏覽
今晚與好友來這裡晚飯聚會,原因很簡單,只是朋友說想來試試。不過雖然Open Rice有提供這家店的鋪號,但我發覺並不容易找,原因是K11不是每間店都有號碼顯示,另外就是這個店的鋪名不太明顯吧,所以我行經了兩次都沒有察覺。後來經朋友指示後才發現原來是很多年前曾與男友來過喝咖啡的地方,真是有點「意想不到」。說回這家店,它的佈置和裝飾都給人一種relax的感覺。至於食物方面選擇不算多,以意粉和小食為主,但有一個意粉我是很推介的,就是黑松露醬鮮菌意粉,我一向都比較避開點素食,因我是個食肉獸,但這個意粉竟然是我們點的三個意粉中最好味的,黑松露的香味令你無法抗拒,加上菇菌的香味,一流。而另一個白汁煙三文魚意粉則不過不失,但我建議大家最好不要點車打芝士鮮蝦意粉,因很稔口,意粉也煮得過淋了。另外我們還點了兩個小食,串燒和柚子雞翼。串燒一碟有三款,蝦餅、日本甜蕃薯和煙肉串。不特別好味,也不難吃,只是煙肉串較乾,還包著一粒龍眼肉,這個組合不太配吧。至於柚子雞翼則頗好味,皮脆且有啖啖柚子味,OK!!不過我們點的Blueberry Yogurt則一般,飲完還超口渴。整體來說這裡都算不錯,職員服務態度合格,等候

整體來說這裡都算不錯,職員服務態度合格,等候食物的時間合理,只是有時限規定,只有1小時45分鐘進餐,如「雞啄唔斷」的閨蜜,就可能要轉場再傾過。另外午餐跟晚餐的菜式基本上一樣,連價錢都是,只是好像午餐會包一杯飲品吧

要一提的是這家餐廳如出示Open Rice的會員QR code現在可以儲Asia Mile里數,優惠過後很可能會沒有,大家要密切留意Open Rice的更新資料
。我第一次用這種方法換里數,程序很簡單,大家要好好善用喔!

黑松露醬鮮菌意粉
黑松露醬鮮菌意粉
柚子雞翼
  • 黑松露鮮菌意粉
2018-04-26 350 瀏覽
晚飯後搵甜點,但朋友仔就話試下哩間因爲成九點幾所以不用排隊入到去大部份都已經食完晚餐,我們只係點各人一杯飲品。熱帶風情必點我點既菠蘿配咖啡,絕配。菠蘿汁加上咖啡既苦澀味再配上杯邊既糖粉,完全不會單調,口感層次一流。而且賣相用了1/4菠蘿頭,正!正!正!橙色歲月——得獎咖啡之一待應話飲既時候可以沾上杯邊糖飲一啖,第一啖因爲有糖沾上甜甜的,之後就有濃濃既橙汁味,為苦澀既咖啡帶來中和。而且賣相很好,有1/8橙同青檸點綴。奶油啤酒咖啡屋本地啤酒“鬼佬”gwei-lo, 不要一味倒啤酒入咖啡,要慢慢加入以至於不會滿溢先飲原味,一啖咖啡,香氣十足。啤酒一入口有點微微苦苦,之後有少許檸檬味。二者混合都幾夾,有點像baileys
晚飯後搵甜點,但朋友仔就話試下哩間因爲成九點幾所以不用排隊

入到去大部份都已經食完晚餐,我們只係點各人一杯飲品。

熱帶風情
必點

橙色歲月——得獎咖啡之一

奶油啤酒咖啡屋

2018-04-08 573 瀏覽
中午來到餐廳吃午餐,幸好不用等位,但亦已坐滿了人。很喜歡餐廳的用具,令視覺滿足,吃時心情也變好。這個沙律味道真的不錯,加了紅菜頭和藜麥感覺很健康,味道也很搭,加了生果令口感更豐富。明太子是我的最愛,另加了三文魚子鮮味更好,分量也算充足,整體感覺不錯。
中午來到餐廳吃午餐,幸好不用等位,但亦已坐滿了人。

很喜歡餐廳的用具,令視覺滿足,吃時心情也變好。
紅菜頭木瓜葡萄藜麥沙律

明太子蝦意粉

2018-03-31 484 瀏覽
食過幾間牧羊既分店咁岩去到尖沙咀決定試下K11呢間 睇下係咪間間質素都好唔錯果然無令我失望!三點半到去到由於我地兩個人就要同另外兩位客人搭台坐高枱櫈下面都有個籃俾你放手袋好細心先地叫左兩樣食物同兩杯飲品分別係明太子蝦意粉同埋朱古力香蕉窩夫明太子意粉有四隻蝦 幾塊鳴門卷明太子份量如果可以再多啲就好喇啲蝦都夠爽口 意粉亦煮得岩岩好算係唔錯至於窩夫一上枱果下已經非常養眼一定要相機食先八小塊既窩夫 配上曲奇雪糕鮮忌廉同埋香蕉片加上朱古力醬簡直就是享受野飲叫左士多啤梨yogurt同花生醬咖啡花生醬咖啡有驚喜!!即使加左花生醬 杯咖啡都唔會覺得漏反而多左一種花生醬既香好特別!!一定要試!!!
食過幾間牧羊既分店
咁岩去到尖沙咀
決定試下K11呢間 睇下係咪間間質素都好唔錯
果然無令我失望!

三點半到去到

鮮忌廉同埋香蕉片
加上朱古力醬
簡直就是享受

野飲叫左士多啤梨yogurt同花生醬咖啡
花生醬咖啡有驚喜!!
即使加左花生醬 杯咖啡都唔會覺得漏
反而多左一種花生醬既香
好特別!!一定要試!!!

2018-03-31
5 分鐘 (堂食)
2018-03-30 432 瀏覽
一行三人,叫的食物不算很多,quinoa salad 覺得做得比外面一些高級餐廳還好吃呢pesto pasta 香草味香濃,意粉夠彈牙all day breakfast 我是為了那個croissant 才叫的,但炒蛋讓我很驚喜,超好吃!貪得意加了這個pop corn coffee 好好味啊又靚又好味環境很文青,也很chill  值得來打下卡 和朋友聚聚尤其我們坐的高身BAR檯一般的座位,拍照挺好看的
一行三人,叫的食物不算很多,

pesto pasta 香草味香濃,意粉夠彈牙

貪得意加了這個pop corn coffee 好好味啊

又靚又好味

環境很文青,也很chill  值得來打下卡 和朋友聚聚
尤其我們坐的高身BAR檯一般的座位,拍照挺好看的
2018-03-29 448 瀏覽
星期六下晝同同事搵地方坐下,行到k11諗起呢間cafe又見到有位就入去啦,其實佢d咖啡係幾唔錯嘅被安排到高枱坐,可以望住入便咖啡師調製咖啡食物,感受下悠閒氣氛,都係件賞心樂事呀。點左杯凍美式咖啡,南意大利咖啡豆,首先夠凍,冇果種熱啡加冰比你嘅感覺。入口真係好香好正,沿住喉嚨直達胃嘅冰涼感同咖啡香,真係有講唔出口嘅滿足同事杯橙色歲月都好特別,侍應特別提醒飲時最好配合沾糖杯邊,入口好濃橙汁,反而唔似飲緊咖啡添不過小食方面相對失色。水牛雞翼落太多Tabasco,酸得太嗆,加上個外皮炸粉太厚食到後期得個膩字。Blueberry Cheesecake真係食唔到乜芝士香,Starbucks果件都仲有誠意過佢...最後有位樓面男侍應全程黑哂面咁態度又差,唔知係佢一直都咁對客定咩

Ice  Americano  (South  Italian)

橙色歲月

不過小食方面相對失色。

Buffalo  Wings

Blueberry  Cheese cake
水牛雞翼落太多Tabasco,酸得太嗆,加上個外皮炸粉太厚

最後有位樓面侍應全程黑哂面咁態度又差,唔知係佢一直都咁對客定咩
橙色歲月
2018-03-06 472 瀏覽
K11食完晚飯,大家都唔夠飽,直衝到牧羊食返個甜品.....我地叫左個 ‘‘蘋果伯爵果醬花形窩夫”, ‘花生醬焦糖法式可麗餅” , 揀呢兩樣純粹因為俾d圖吸引,點知野食來到既時候真係同d圖一樣咁靚同,真係睇見都開心!‘‘蘋果伯爵果醬花形窩夫”中間有個雲喱拿味雪糕球再係上面加左小小蜜糖&伯爵茶味既汁,真係食到好醒神,每格窩夫上有一小粒蘋果,酸酸甜甜好滋味,d cream 好滑呀!又唔似平時既咁甜!個窩夫又好鬆化👍🏻值得encore! 另外 ‘花生醬焦糖法式可麗餅”,屬「個樣好靚系列」,但味道一般,我略厭佢太甜,花生醬太多,成碟最好味係d香蕉,面有焦糖,係不錯既!今次食完,下次都可以試埋佢地d晚餐,好似都幾吸引,環境又幾岩朋獲聚腳,幾relax!

蘋果伯爵果醬花形窩夫
花生醬焦糖法式可麗餅
2018-03-05
宵夜
蘋果伯爵果醬花形窩夫
2018-02-23 626 瀏覽
又來到K11行街,由地鐵站入口沿左邊路走到最入見到裝潢得似酒吧的食店。看看餐牌先知道是近期大熱的牧羊少年,即管入內試試菜。星期四晚上7點,店內不多人,只坐滿三分一,反而有些慢活感。可惜是桌子擺位略逼,但旁邊幾張桌都沒有人,所以整體環境也算舒適。最欣賞餐廳的碟子,每隻花紋都不同,充滿復古美感。-首先上的是沙律,藜麥木瓜紅菜頭沙律$88我們要求醬汁on side,因為怕醬汁太多,吃起來太膩。沙律很大份,蔬菜新鮮,各蔬果和水果配搭合適,很清新的感覺。喜岀望外的是醬汁不是一般的沙律醬,如無猜錯應該是蜜糖芥末,配著蔬菜吃更添清新的甜味。-沙律上了沒久,主菜也陸續上枱。青醬松子雞胸肉意粉🍝碟子又是一種新的花紋。青醬意粉上灑下些巴馬臣芝士碎和松子仁。增添美感之餘吃下感覺更有層次,青醬下得不少,羅勒橄欖油味很岀。旁邊幾塊雞肉亦非常嫩滑,每樣食材都做得恰到好處,不像連鎖集團旗下餐廳般胡亂堆砌賣錢的作品。-忘記這份牛的餐名。牛肉煎得嫩,可惜醃得過咸,即便擠下青檸汁仍然蓋不住醃料味道。但賣相令人驚喜,是洋溢著古樸藝術的一份肉,與餐廳環境互相輝映。-要說令人失望的,必然是這杯人參茶。餐廳用的是茶包,但茶包沒發
看看餐牌先知道是近期大熱的牧羊少年,即管入內試試菜。

最欣賞餐廳的碟子,每隻花紋都不同,充滿復古美感。
首先上的是沙律,藜麥木瓜紅菜頭沙律$88

沙律上了沒久,主菜也陸續上枱。青醬松子雞胸肉意粉🍝
青醬雞肉意粉

忘記這份牛的餐名。

要說令人失望的,必然是這杯人參茶。
人參茶

餐廳用的是茶包,但茶包沒發岀仼何茶的清香,喝下去只有淡淡蜜糖味。自立為咖啡館的飲料如此質素實在令人失望。

看下去顏色美艷,充滿視覺享受的一餐
青醬雞肉意粉
2018-02-18 547 瀏覽
之前去過荃灣的分店,覺得質素不錯,所以今天經過K11的分店見有位,就打算嘆杯咖啡,食個午餐,誰知令人失望。我點了一個意粉,味道尚可,但不夠熱。咖啡我想要flat white,但侍應說只有餐牌上的cappuccino或latte才可以供應⋯一間不能提供flat white的店又怎可叫作「咖啡店」,實在令人費解,所以我最後只要了美式咖啡,以免中伏。最大問題係工作人員服務很差,由入座、落單、上菜到結賬,全程招呼、笑容欠奉。尖沙咀選擇那麼多,試過這一次,不會回頭再幫襯。
2018-02-18
2018-02-17 404 瀏覽
首先,完全沒有服務可言,一個人行入去要主動問店員坐邊到。下午茶時間,店内只有數枱客人,點左杯特色咖啡等左好耐,見比我遲來有點食物的隔離枱d野都到晒,明明睇見店員見到我望住佢都若無其事,開口追無耐就送黎,點知熱嘅咖啡只係微温,這就是特色?最離譜係叫埋單,店員飛快行過就咁掉低張單,完全唔識尊重客人,到找錢時就企係你隔離等你俾tips. 找贖尾數係兩蚊,竟然俾一個一蚊加兩個5毫,分明就係等客嫌麻煩唔攞嗰兩個5毫,d咁嘅技倆都出埋,cheap 到爆。老實講如果你係正常服務顧客,嗰兩蚊唔找散好多客都好願意留低,自己都曾經做過parttime waitress, 有心定無心一眼就睇得出。咁不知所謂嘅餐廳,就算d野幾好食都唔會再幫襯,更何況只是一般質素。
2018-02-14
下午茶
牧羊少年有不同系列,走到位於K11的創意咖啡館 By Gabee 特別覺得寧靜。雖然店子小小但氣氛卻有一種說不出的舒適。下午茶時間被安排坐於高椅及搭枱,唔緊要,各自各上網及放空,感覺就在台北咖啡店一樣☕️下午茶時段惠顧飲品可以優惠價追加指定食品。另外午市套餐供應至6:00pm. 今日點煙三文魚凱撒沙律 - 份量足,沙律出奇地好味,每塊菜都均勻地沾上醬汁,調味相當唔錯。餐飲選 Iced Cafe Latte, 原來咖啡豆可以揀「甘」味或 “fruity”果味 (帶酸)。我喜歡偏苦,所以揀甘味,咖啡味道亦合我心意。沙律午餐還附上雪糕😋好滿足😍 飽到晚餐都食唔落😛

下午茶時段惠顧飲品可以優惠價追加指定食品。

另外午市套餐供應至6:00pm.

沙律午餐還附上雪糕😋

好滿足😍 飽到晚餐都食唔落😛
2018-02-08
2018-02-03 432 瀏覽
間唔中喺尖沙咀做嘢都會搵間Cafe hea下,喺k11入面地庫二樓嘅牧羊少年咖啡館就係其中一個我常去嘅地方。呢度咖啡都唔錯,尤其係佢果啲好有創意嘅咖啡。與其叫做創意咖啡,個人覺得叫做咖啡特飲仲更加貼切,因為溝埋生果、爆谷、冰糖蓮子等,都已經唔係好算咖啡了。呢杯最招牌嘅啡你莫薯,上面有片薄番薯做裝飾,而隔住佢同下面咖啡嘅,就係一層奶泡。飲落唔會太甜,亦有番薯香味,啡中帶薯,係值得一試嘅飲品,慢慢坐下飲幾啖,真係好悠閒!

啡你莫薯

2017-12-04
啡你莫薯
2018-01-10 569 瀏覽
The lunch set here is worth trying. The set includes salad, main course and a drink (which is $44 or below).The salad was made of frisée, romaine lettuce, kidney beans, sweet corn with Japanese style sesame dressing. Not bad~The spaghetti with mushroom and garlic in black truffle sauce looked a bit dry but actually tasted good! The vegetarian All Day Breakfast was great too! The mushrooms and scrambled egg were well-cooked The most appreciated moment was to enjoy a hot chocolate or coffee after

Lunch  set  salad

Vegetarian  all  day  breakfast

The most appreciated moment was to enjoy a hot chocolate or coffee after meal. The hot almond chocolate was thick and creamy! For coffee, you can pick either North Italian roast blended (floral & fruit) or South Italian roast blended (buttery & nutty) beans.

2018-01-09
  • 啡你莫薯
2017-12-31 569 瀏覽
除夕正午,在尖沙咀K11附近,約了做facial。但未夠鐘,所以找餐廳吃點東西。見到這間餐廳有位,便坐下。叫了碟白汁三文魚意粉。問要一杯水。侍應說自己去櫃面倒水。意粉到了。白汁甜似鍊奶,三文魚似鹹魚干。我吃了兩口,便放棄。埋單時發覺有加一服務費,共$97。全無服務,竟收加一。侍應的面口似他們的制服:全黑。