招聘中
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
2021-06-06 447 瀏覽
見呢一間cafe咁出名所以搵日就同朋友嚟試咗呢到嘅all fay breakfast 😆不過餐廳冇得預先book位 所以都要預啲時間排隊!素食早午餐 ($108)-唔好以為素食就一定唔飽 其實都好豐富㗎🤣-包括最少七樣配料 有鮮果椰奶chia seed布甸 薯角 等等-而我自己最鍾意嗰個就係個炒蛋😍😍佢唔係普通嘅炒蛋而係加咗黑松露醬架 成件事即刻high class左!-炒蛋同黑松露醬呢個配搭就一定冇錯㗎啦😏而炒蛋都炒得好香好滑🔥
不過餐廳冇得預先book位 所以都要預啲時間排隊!

素食早午餐 ($108)
-唔好以為素食就一定唔飽 其實都好豐富㗎🤣
2021-06-02 552 瀏覽
前幾日在尖沙咀行街,行到K11覺得肚仔餓,見到間幾有文青feel既cafe就睇下menu,覺得都幾岩食就㩒飛等位 (呢間cafe用QR code等位的,記得手機cap圖)。等位既時候上openrice睇下食評,先發現原來呢間牧羊少年咖啡館係連鎖式cafe,好多地方都有。呢間cafe門口有圖書俾食客睇,都幾有文青feel。因為當時係lunch時間,都幾多人吃呢間,拎票之後大概等左10分鐘左右先入座,覺得唔算好耐,都OK。我地個日坐係cafe既左邊d高枱,可以睇到晒廚房煮野食既情況,都幾特別!當日一行三人吃飯,大家都好肚餓,每人都叫左一個set lunch。每個set lunch都包一個餐湯同一杯野飲。當日既餐湯係甘筍湯,好濃好好味!第一個set lunch係黑椒香蒜鴨胸意粉,鴨胸炆得好林,黑椒好香,好好味!第二個set lunch係忌廉汁鮮菌煙三文魚意粉,忌廉汁個味好濃,同煙三文魚好夾,好味!第三個set lunch係英式brunch,有黑松露醬炒蛋、鮮果椰奶奇椏杍、車厘茄、雞肉腸、煙三文魚、煙肉同埋蘑菇,好高質!3個set lunch叫左2杯凍美式咖啡 (一杯有落奶,一杯無落奶)。無叫

呢間cafe門口有圖書俾食客睇,都幾有文青feel。

每個set lunch都包一個餐湯同一杯野飲。

當日既餐湯係甘筍湯,好濃好好味!

3個set lunch叫左2杯凍美式咖啡 (一杯有落奶,一杯無落奶)。無叫cappuccino, latte呢d咖啡,因為好似要加十幾蚊。

另一杯係冰果茶,好香生果味但唔算好甜,仲有一舊橙同蘋果食。
2021-05-31
10 分鐘 (堂食)
  • 忌廉汁鮮菌煙三文魚意粉
  • 英式brunch
  • 黑椒香蒜鴨胸意粉
2021-05-30 503 瀏覽
武漢肺炎仲未爆完,大家都仲未回復返正常生活,但係都有限度地出街食飯~ 如果人少少即興食飯,我成日都會諗起牧羊少年咖啡館, 上次第一次食就已經上咗癮點解上癮?! ! 因為佢個黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉囉, 真係好好好好好好食~ 成碟意大利粉都鋪滿鹹蛋黃碎,真係好好食~ 苦瓜唔苦, 正!!! 今次我地試埋佢個pizza, 千島香芒牛油果雞肉薄餅, 點解叫呢個? 因為K11店冇得叫牛油果香芒烤雞沙律囉, 所以我地叫pizza但係都好好食, 佢嘅pizza係薄肶嚟,唔駛食一大舊包,食到飽晒, 咁就啱啱好 我仲叫咗杯玫瑰可可朱古力,真係有好香嘅玫瑰味喎, 都幾好飲, 唔錯唔錯佢原來有take away menu, $98 包嘢飲同甜品, 都幾抵食

玫瑰可可朱古力
2021-05-20
10 分鐘 (堂食)
玫瑰可可朱古力
2021-05-26 365 瀏覽
四月生日月朋友都約吃生日飯,試了牧羊少年,價錢超平宜😊😊最好吃萍果批了!食物的份量也偏大份,我哋四個女仔都食唔曬,剩返好多下😂。銅鑼灣也有分店,經過見到,面積比尖沙咀大!
2021-05-24 315 瀏覽
喜歡飲朱古力咖啡Mocha 的朋友請注意,呢度嘅朱古力咖啡係同其他咖啡店嘅好唔同,呢度做得好「杰」身,冇乜咖啡香,除非你鐘意飲厚身杰嘅嘢,如果你係想飲一杯正常厚薄程度又有咖啡香嘅Mocha,我認為呢度做唔到囉⋯⋯仲有,呢度嘅服務水平真係有待改進,當待應了解到客人唔係想要呢樣野嘅時候,其實可以主動提出幫客人更換飲品或再做過一杯調較一下乎合客人所需吧,畢竟客人願意付出額外價錢去點呢杯飲品,當餐廳知道質素不太符合客人口味,再做過一杯或主動提出更換其他飲品我相信會令客人留下更好印象,否則只會令客人得唔到滿意嘅體驗,以後有可能不再回頭囉⋯⋯
⚠️💛🧡⛑🚃香港美食➡️尖沙咀餐廳色調偏暗,讓人感覺缺乏空間感,而且當日不知道為什麼,我背後總是定時有閃燈,有點被騷擾的感覺,不是個太良好的用餐經驗🍝 忌廉味很重,菇菌味濃郁有回甘,雞肉香烤嫩滑,牛油果軟綿綿,跟意大利粉十分合襯
⚠️💛🧡⛑
🚃香港美食➡️尖沙咀

🍝
2021-03-15
2021-05-06 372 瀏覽
想朝聖食好耐,但假期一定係大排長龍,甘啱平日午餐經過,無乜人食就去試,鋪頭裝飾係文青木系風格,枱之間距離足夠,當日我一人坐張4人枱添🌟明太子鳳尾蝦意大利粉 $108午市套餐唔貴,百零蚊就包左主菜、飲品同餐湯,當日係椰菜花湯,幾好飲。滿滿都係明太子,仲有少少三文魚子鋪係面添,意粉咸香味十足,鳳尾蝦有5隻,幾爽口彈牙,仲有幾塊日本名門卷,都算幾足料~飲單揀感日本煎米茶,都好香茶味,嘆完杯茶好滿足甘埋單走人

🌟明太子鳳尾蝦意大利粉 $108
2021-05-02 462 瀏覽
✨有無人同我一樣每次點餐都會點多汁多cream多糖漿我非常重口味🤪士多啤梨窩夫🍓🧇$78 好好味 雖然得兩舊窩夫但都抵食配餐加$24 mocha 無啡味無朱古力味 好淡好稀🥲覺得好失望🙍🏻‍♂️英式全日早餐🍳$118 麻麻地 感覺好無心機🥱雖然雞蛋夠滑 但係腸仔好鹹 煙肉都好鹹 有少少吃不消的感覺全日早餐影相真係幾色彩繽紛,不過可惜未到有少少失望,麵包相當硬,不好吃配餐加$24 玫瑰latte🌹好好飲✨推薦~燒汁八爪魚丸 $68 幾好食 不過好似唔係幾抵食 食粒魚蛋咁明太子鮮蝦意大利粉 $108 意粉煙韌 都ok一入坐 就講明用餐限時90分鐘其實唔講既話我食完就會走但我一聽到 我就馬上坐夠90分鐘 才走鬥氣心態~ 📍牧羊少年咖啡館尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓27號舖

有無人同我一樣每次點餐都會點多汁多cream多糖漿

覺得好失望🙍🏻‍♂️

英式全日早餐🍳$118 麻麻地 感覺好無心機🥱
雖然雞蛋夠滑 但係腸仔好鹹 煙肉都好鹹
有少少吃不消的感覺

配餐加$24 玫瑰latte🌹好好飲✨推薦~

明太子鮮蝦意大利粉 $108 意粉煙韌 都ok

一入坐 就講明用餐限時90分鐘
其實唔講既話我食完就會走
但我一聽到 我就馬上坐夠90分鐘 才走
鬥氣心態~

📍牧羊少年咖啡館
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓27號舖
2021-05-01 309 瀏覽
April 25 ☕️💬這天跟朋友來到 牧羊少年咖啡館 K11 尖沙咀店 吃下午茶短聚。那時不算太餓,所以點了一杯抹茶可可朱古力凍飲,飲品有三種不同的層次,有忌廉、朱古力,最後是抹茶。朱古力味道濃郁但不會苦澀,我比較喜歡抹茶那一層,甜甜的奶綠的味道。朋友分別點了那裡自家調配菠蘿Lemonade 配伯爵茶鳳梨酥凍飲和英式早午餐。我嚐了一些煙肉⋯把嫩滑的炒蛋配搭著鬆脆的意大利包一起吃,又吃了一點鮮果椰奶奇椏籽布甸,味道不錯。
April 25 ☕️💬

2021-04-25
下午茶
2021-04-23 352 瀏覽
武漢肺炎搞到大家坐咗成年監, 呢排武漢肺炎少咗出嚟咬人,係時候出嚟行吓街啦~ 今日收工約friend響尖沙咀行一陣, 都唔行得太耐, 因為第二日都仲要返工, 我地行街shopping行到差d冇飯食。。。。 鬼咩, 呢個垃圾正苦嘅垃圾防疫政策,晚市開到10 點, 我地太耐冇出街,都唔鬼記得咗 行到差唔多9 點嚟到牧羊少年咖啡館,佢話已經last order咗, 好彩個姐姐仔好好人,俾埋我地食, 我地拿拿臨叫咗兩個意粉入去坐~最衰而家武漢肺炎搞到大家生活咁唔正常,如果唔係,真係可以響度慢慢飲,慢慢食, 店仔細細,但係感覺都好舒服我地嘅意粉好快嚟到, 隔離飯香,我梗係偷食個friend嗰碟先啦, 佢叫咗黑椒香蒜煙鴨胸意大利粉, 真係好黑椒,辣得嚟好過癮, 煙鴨胸又有好多, 好好食~ 意粉又andante, 煮得啱啱好 我就叫咗個黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉, 真係不得了~ 條條意粉都有滿滿嘅鹹蛋黃碎, 苦瓜又唔苦, 個配搭好特別, 仲特別好食~ 真係好正!!! 下次再嚟要encore呢個

我就叫咗個黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉, 真係不得了~
黑椒香蒜煙鴨胸意大利粉
2021-04-22
黑椒香蒜煙鴨胸意大利粉
2021-04-21 306 瀏覽
難得平日放假襯早少少嚟避開放Lunch時間所以都好快入到座Menu上面好多嘢都好吸引值得一讚係有素食餐,可以照顧埋素食嘅朋友或者係唔想食得咁heavy嘅人Lunch set包一杯飲品,不過我同朋友都有加錢,各加 $12Cappuccino同Flat White普普通通Lunch set嘅餐湯南瓜湯唔算好濃嘅南瓜味但都幾滑重要叫咗啲小食嚟share加咗蜜糖芥末薯角 -38唔係太特別,蜜糖芥末醬都唔係好濃味朋友叫嘅English Brunch -118正常發揮我叫嘅鮮忌廉鮮菌煙三文魚意大利粉 -98比想像中大碟,濕濕哋我都幾鐘意啖啖都食到啲煙三文魚之後再加多個是拉差醬法國雞翼 -48雞翼大隻熱辣辣,sauces惹味,唔錯唯一有樣要改善嘅係員工嘅態度當日落單時其實人唔算太多但員工就不斷催促要落單而且會好急咁收碟令到全餐飯都食得好急
難得平日放假

唔算好濃嘅南瓜味
但都幾滑

重要叫咗啲小食嚟share
加咗蜜糖芥末薯角 -38
唔係太特別,蜜糖芥末醬都唔係好濃味

朋友叫嘅English Brunch -118
正常發揮

我叫嘅鮮忌廉鮮菌煙三文魚意大利粉 -98
比想像中大碟,濕濕哋我都幾鐘意
啖啖都食到啲煙三文魚

之後再加多個是拉差醬法國雞翼 -48
雞翼大隻熱辣辣,sauces惹味,唔錯

唯一有樣要改善嘅係員工嘅態度
當日落單時其實人唔算太多
但員工就不斷催促要落單
而且會好急咁收碟
令到全餐飯都食得好急
2021-02-05
2021-04-13 647 瀏覽
都食過好多次,每次食都好多人,價錢我覺得都唔貴又好食,所以等下位都值得,今次5點幾去食都係咁多人90分鐘限時,坐低叫了2碟意粉,意粉的忌廉汁好creamy,我嫌佢份量小左d,不過係我大食叫左個沙律,沙律係必食既,同埋我好鍾意食佢個沙律醬,好清新,所以要叫多醬再叫埋小食拼盤,個墨魚丸都好香,人面有墨魚粒。雞翼勁脆,唔乾,好juice,腸好辣薯角熱辣辣春卷脆卜卜2條友食咁多野吓死人我都無晒野,全部食晒嫁
薯角熱辣辣
春卷脆卜卜
2條友食咁多野吓死人
我都無晒野,全部食晒嫁
小食拼盤
2021-04-05
8 分鐘 (堂食)
小食拼盤
  • 明太子鮮蝦意大利粉
  • 紅菜頭木瓜葡萄藜麥沙律
2021-04-09 288 瀏覽
今次就去咗尖沙咀呢一間分店,室內環境唔算大,但舒服乾淨,我係平日下午茶時間去的,仍然有lunch menu,但都有幾枱客人。-一口小食拼盤小食拼盤內有幾款小食,分別係煙辣腸、八爪魚丸、春卷、薯角,除咗薯角之外,每款小食有2件,八爪魚丸口感唔錯,春卷就唔夠脆口,其他整體無咩特別。-明太子鳳尾蝦意大利粉意粉有啲櫻花蝦配明太子醬,味道都好足夠,又唔會過鹹,意粉軟硬度適中,份量都好足夠,有幾隻大蝦,配鳴明卷,表面有啲三文魚籽,增添口感。-鮮忌廉黑松露醬雜菌意大利粉意粉好香黑松露味,但略為忌廉味道不夠濃郩 ,但雜菌份量都多,唔會得幾片,面頭有少許芝士碎增添口感。-冰果茶 味道不會太甜,茶底比較濃郩,所以水果味道唔會太出,但整體幾清新。-Flat White拉花就一般,咖啡味唔夠濃。-總結,係尖沙咀K11嚟講價錢都算合理,而且lunch menu 去到17:30pm,啱晒未食午餐的我,所以份量都好足夠,而且lunch menu 會跟湯&飲品,但我食當日話得返沙律🥗但沙律都新鮮。
一口小食拼盤

明太子鳳尾蝦意大利粉

鮮忌廉黑松露醬雜菌意大利粉

冰果茶

Flat White

拉花就一般,咖啡味唔夠濃。
15 分鐘 (堂食)
下午茶
2021-04-07 204 瀏覽
K11 牧羊少年咖啡館成日都大排長龍,見少人排隊即刻衝去食,等左15分鐘就可以入座✌🏻.🍗是拉差醬雞翼🥔薯角配蜜糖芥末醬&黑松露醬是拉差醬、🍯蜜糖芥末醬同🍄黑松露醬都係另上,crossover 無論配炸雞翼定炸薯角都好match😋.另外仲叫左🐔香草青醬雞肉蘆筍意大利粉🍝青醬味道我覺得可以再濃味少少🤏🏻 加分位係意粉有落左啲nuts🥜,整體口感同味道都唔錯😙.嘆埋杯☕️黑糖牛奶咖啡,黑糖香味幾突出,滿足☺️

🍗是拉差醬雞翼
🥔薯角配蜜糖芥末醬&黑松露醬

另外仲叫左🐔香草青醬雞肉蘆筍意大利粉🍝
青醬味道我覺得可以再濃味少少🤏🏻
加分位係意粉有落左啲nuts🥜,整體口感同味道都唔錯😙

嘆埋杯☕️黑糖牛奶咖啡,黑糖香味幾突出,滿足☺️
2021-04-06 320 瀏覽
吃貨日常❤️ 💖燒汁焗八爪魚丸$68粒粒八爪魚丸都大大粒,好有咬口,而且口味鹹而鮮👍初初order嘅時候以為係章魚🐙小丸子🧆,點知黎到原來係食湯粉麵嗰種丸類,加埋外皮揸到脆,外脆內軟,都幾好食😋💖千島香芒牛油果雞肉薄餅$138脆片薄餅,仲有拉斯芝士,加埋好清新嘅芒果同牛油果🥑而且雞肉又鹹鹹地,食落口唔會好油膩👍💖日落巴黎(香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕)(二人用) $108呢份窩夫份外驚喜!!個窩夫好好味😋再加埋朱古力醬,而且份量亦都好充足,百零蚊兩個人share真係好抵食食物味道👍👍👍👍用心製作👍👍👍👍食物價錢👍👍👍👍服務態度👍👍👍👍地理位置👍👍👍👍👍LIKE總數 21/25

吃貨日常❤️

💖燒汁焗八爪魚丸$68
燒汁焗八爪魚丸

💖千島香芒牛油果雞肉薄餅$138
千島香芒牛油果雞肉薄餅

日落巴黎(香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕)(二人用)

食物味道👍👍👍👍
用心製作👍👍👍👍
食物價錢👍👍👍👍
服務態度👍👍👍👍
地理位置👍👍👍👍👍
LIKE總數 21/25
2021-04-05
20 分鐘 (堂食)
千島香芒牛油果雞肉薄餅
日落巴黎(香蕉朱古力窩夫配朱古力雪糕)(二人用)