餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (皇室堡)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (皇室堡)
資訊:

好耐無食皇室堡牛角,千身萬苦係旅發局搶到特選25折優惠享用晚市2人特上燒肉海鮮套餐(原價 HK$1,084 , 優惠價 HK$271),早兩日就訂位黎食。晚市2人特上燒肉海鮮套餐包以下食物:前菜及沙律各兩客時令前菜(三色前菜)是日沙律燒肉盛合各兩客(味道有原味,燒肉汁,塩醬)日本九州極上黑毛和牛西冷 2片美國上級牛頸脊 2片牛舌 2片熊本豚梅肉 2片豚肉燒 2片鷄腿肉 2片燒野菜各兩客 粟米 2件鮮冬菇 2件雞脾菇 2件海鮮各兩客味噌蟹肉甲羅燒塩味北海道帆立貝飯(任選兩客)牛角飯/香葱溫泉玉子飯/珍珠飯時令前菜(三色前菜)時令前菜用醬汁碟上枱,每人一客。甜番茄好好食。明太子醬櫻花蝦豆腐都唔錯,豆腐好滑不過易散開。辣味青瓜墨魚嘴就重口味少少。是日沙律是日沙律大大碗,有新鮮番茄兩大件,青瓜兩片,生菜,粟米粒,加上大量胡麻醬,都唔錯。燒肉盛合留意返張相係兩個餐4人份量。味道我地揀左原味,可以自己加枱上既燒肉汁食。日本九州極上黑毛和牛西冷油脂豐富,我地燒到大概3成熟就未能一口咬開,肉汁就鎖住哂。美國上級牛頸脊都好嫩口,可以一口咬開。牛舌太薄,同埋好韌,可以另加檸檬汁。熊本豚梅肉又有豬味又嫩,好

晚市2人特上燒肉海鮮套餐包以下食物:

前菜及沙律各兩客
是日沙律

燒肉盛合各兩客(味道有原味,燒肉汁,塩醬)
日本九州極上黑毛和牛西冷 2片

牛角飯/香葱溫泉玉子飯/珍珠飯

燒肉盛合
燒肉盛合

日本九州極上黑毛和牛西冷
美國上級牛頸脊都好嫩口,可以一口咬開。
牛舌太薄,同埋好韌,可以另加檸檬汁。
熊本豚梅肉又有豬味又嫩,好正。
豚肉燒有豬味不過較韌。
鷄腿肉連皮,雞無雞味,最差。
燒野菜
燒野菜已經加咗豉油調味,所以味道少少鹹。今次有兩個爐可以慢慢燒蔬菜真係好正,鮮冬菇同雞脾菇燒完唔會太乾仲有汁。而粟米有少少燶好香。
燒野菜
味噌蟹肉甲羅燒

蟹殼上面有大大pat蟹膏,少少蟹肉,一隻鵪春蛋同蔥花,服務員提議先將所有材料撈埋,然後燒到起泡就食得。熱辣辣既蟹膏真係又滑又香好好食,鹹度適中。
塩味北海道帆立貝

連殼北海道帆立貝好鮮嫩,size都大粒,個塩味汁唔會太鹹,加左少少洋蔥絲。
香葱溫泉玉子飯, 牛角飯

牛角飯暖暖地上枱。原來係大大碗飯上面加上大量紫菜絲,蔥花,白芝麻粒,同豉油。珍珠米好黏,好濕潤,我鍾意好多紫菜撈飯食。紫菜本身加咗鹽,碗飯夠鹹。
香葱溫泉玉子飯就無咗白芝麻粒同豉油,多咗一隻溫泉玉子,整穿隻蛋撈飯食,蛋白令d飯好滑,反而蛋黃汁就唔夠香。

總括而言,海鮮高質,不過肉類份量每人先得一塊實在係太少,要靠食飯飽。個餐唔包甜品同飲品,唔太滿足。雖然要原價加一,不過計返人頭係人均$190,當然超抵,不過原價就好貴。座位正常。服務員成日行過,不過又唔收野又唔加水,唔明係度做乜。不過有一位服務員見到我地跌咗餐具居然主動拎乾淨既比我地,即刻加分。
2022-08-27
日本九州極上黑毛和牛西冷
香葱溫泉玉子飯, 牛角飯
2022-08-16 701 瀏覽
好耐無食牛角燒肉,平時要等位一定等唔到,難得今日訂到位,一個人去歎牛角燒肉😋佢嘅午餐有好多選擇,有燒肉盛合,自選三款肉類、有啲係set好晒嘅燒肉餐,重有一款係燒肉三步曲套餐,其他就係散叫。我就叫左燒肉盛合自選三款肉類,牛肩脊肉(4塊)、牛舌(4塊)同埋雞腿肉(4塊),套餐重包埋沙律、昆布清湯同埋飲品,我就揀左活乳酸飲料,走飲管重可以免凍飲加$2。套餐重有一碗飯,我加左$18轉牛角飯,最好味嘅牛角飯😋一個人慢慢燒,肉質同散叫就無得比,不過旨在過下癮燒下肉咁,好滿足😋

套餐重有一碗飯,我加左$18轉牛角飯,最好味嘅牛角飯😋

活乳酸飲品
昆布湯/沙律
牛肩脊、牛舌、雞腿肉
2022-08-04 576 瀏覽
首先要推介既係無敵牛角紫菜飯👍🏻👍🏻👍🏻牛角飯半份⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️牛油廣島蠔⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味噌蟹肉甲羅燒⭐️⭐️⭐️⭐️特選六品燒肉盛合⭐️⭐️⭐️⭐️牛舌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️王樣蜜糖香腸⭐️⭐️⭐️
首先要推介既係無敵牛角紫菜飯👍🏻👍🏻👍🏻

王樣蜜糖香腸
⭐️⭐️⭐️

• 牛角飯
2022-07-16 761 瀏覽
今日同朋友係銅鑼灣行街 揀左牛角做午餐個陣都已經3點幾 原來有做緊下午茶優惠成個menu都有75折 好抵!我揀左泡菜豆腐海鮮湯配牛角飯 好好食將湯隻蛋襯佢未熟撈落個飯到食🤣再加少少鹽醬 不得了!
今日同朋友係銅鑼灣行街 揀左牛角做午餐
個陣都已經3點幾 原來有做緊下午茶優惠
成個menu都有75折 好抵!
我揀左泡菜豆腐海鮮湯配牛角飯 好好食
將湯隻蛋襯佢未熟撈落個飯到食🤣
再加少少鹽醬 不得了!

難得冇咩人排隊,第一次試食,質素都唔錯,整體滿意。餐廳座位闊落,侍應服務勤快有禮。今次係食lunch,入座用餐時間限1.5小時。menu比較簡單,三種燒肉套餐,另外幾個飯麵定食。 叫咗兩個自選燒肉餐,一個燒肉盛合。 牛肉質素普遍偏高, 鮮嫩牛味濃,尤其和牛,真正做到入口即溶。 豬頸肉燒完都好香脆,帆立貝一般,唔夠鮮味。招牌牛角飯夠香甜,超多紫菜,小朋友食完一碗又一碗。join會員200蚊,即場可以減100,整體價格服務食物水平都良好 ,唔怪得咁好生意。
2022-07-12
用餐優惠
優惠券
2022-07-12 641 瀏覽
同啲同事一齊食因為唔想食飯,所以唔嗌貴餐,唔洗任食牛角飯,嗌左2碟牛,有8件都係156蚊,再追加碟豬頸肉。。都已經飽到5點,另外同事有這加玉子牛角飯,侍應仲幫我走飯添
2022-05-16 838 瀏覽
好閨密同我慶生🤩 揀左間出名有質素的日燒🤫 不過係貴左dd ,我們研究左好耐,套餐好定散叫好😅「嚴選牛肉併盤」各款都好味🥰 值得叫👍🏻「牛舌」😍 正呀,燒至金黃色「帶子」我本來想叫的不是這款🤭 不過不失啦🫤「大蝦」🫣麻麻地,隻蝦唔夠新鮮「雞翼」最愛燒雞翼🎤「牛角飯」必食😍 雖然只係白飯加紫菜,但係配上燒肉,👍🏻👍🏻👍🏻「抹茶雪糕燒餅」第一次食這個,超級好食🤩 每邊燒20秒👍🏻外脆熱內冰冰🤣😂🤣備註:🔺最終入左會,有coupon送,也即時有折😎🔺員工好有禮貌👍🏻

「嚴選牛肉併盤」各款都好味🥰 值得叫👍🏻
「牛舌」😍 正呀,燒至金黃色
「帶子」我本來想叫的不是這款🤭 不過不失啦🫤
「大蝦」🫣麻麻地,隻蝦唔夠新鮮
「雞翼」最愛燒雞翼🎤

備註:
🔺最終入左會,有coupon送,也即時有折😎
🔺員工好有禮貌👍🏻

2022-02-22 830 瀏覽
做咗牛角會員之後,最鍾意就係得閒冇事去食餐勁嘅!今次就同老公兩個撐枱腳❤️ 最鍾意叫到成枱都係🤣用咗佢哋嘅特選燒肉六品盛合優惠券之後再叫埋車海老、牛油廣島蠔、雞腿肉、肩脊肉加埋都唔使$500落樓,真係爽丫丫!特選燒肉六品盛合分別有美國上級牛頸脊,熊本豚梅肉,豚肉燒,雞腿肉,肩脊肉,同牛舌。每款4件。我哋揀咗原味原味。美國上級牛頸脊牛味幾好,肉汁都算豐富。肩脊肉就較韌。我自己就鍾意食牛舌,食落爽口。熊本豚梅肉富豬味。豚肉燒好脆。雞腿肉不過不失,都算嫩滑。今次食嘢廣島蠔比起上次大隻,識落都幾有鮮味。呢個盛合其實食完都已經好飽! 再加埋其他食物,真係食到攬住個肚出門口!
做咗牛角會員之後,最鍾意就係得閒冇事去食餐勁嘅!
今次就同老公兩個撐枱腳❤️ 最鍾意叫到成枱都係🤣

皇室堡牛角居然做午市放題,星期一至四90分鐘每人$268加一,唔貴喎。疫情下平日兩點到唔洗等。落單用QR code,全部由服務員送上,衛生過要自己攞,不過要等。野食分幾大類。一)前菜辛奇:個名真係好新奇,其實係泡菜!麻麻哋,太鹹。味噌膳良豬青瓜青瓜墨魚嘴:墨魚嘴完全無特別,個汁同泡菜一樣太鹹紅酒煮牛舌麻香梛菜:梛菜非常新鮮,好似係日本貨色。可惜麻油味重手左。枝豆有冷有熱:太多鹽花,不過味道可以明太子蕃茄:明太子沙律醬幾好味道,蕃茄新鮮櫻花蝦明太子豆腐:豆腐上面加左明太子沙律醬,少少櫻花蝦同葱花,味道唔錯二)沙律海蜇柚子醋沙律:係生菜做底加昆布,海蜇,同白芝麻粒,味道較為重口味,唔夠柚子醋味。BLT凱撒沙律:生菜底上面有番茄,煙肉,雞蛋,洋蔥絲,麵包粒,芝士,同好多沙律醬,配料豐富,好大份。三)燒野菜燒野菜有粟米,秋葵,鮮山藥,牛油金菇,牛油本菇,鮮冬菇。只係試左鮮山藥,非常爽脆。四)牛肉牛肋肉,有3款調味揀:牛肋肉多肉汁又唔韌一口牛,有4款調味揀:一口牛夠腍又有肉汁,試左香蒜牛油一口牛同網燒一口牛燒肉汁,其實醬汁味道唔太濃牛胸腩,有3款調味揀肩脊肉,有3款調味揀:好韌牛舌,有3款調味揀

一)前菜

辛奇

辛奇:個名真係好新奇,其實係泡菜!麻麻哋,太鹹。
味噌膳良豬青瓜
青瓜墨魚嘴

青瓜墨魚嘴:墨魚嘴完全無特別,個汁同泡菜一樣太鹹
紅酒煮牛舌
麻香梛菜

麻香梛菜:梛菜非常新鮮,好似係日本貨色。可惜麻油味重手左。
枝豆

枝豆有冷有熱:太多鹽花,不過味道可以
明太子蕃茄

明太子蕃茄:明太子沙律醬幾好味道,蕃茄新鮮
櫻花蝦明太子豆腐

鮮山藥

四)牛肉

牛肋肉燒肉汁

牛肋肉,有3款調味揀:牛肋肉多肉汁又唔韌
肩脊肉燒肉汁,網燒一口牛燒肉汁

牛胸腩,有3款調味揀
肩脊肉,有3款調味揀:好韌
牛舌鹽醬

牛舌,有3款調味揀:唔算太韌,少少彈牙,不過太薄身,試左鹽醬味道

五)豚肉

豬頸肉燒肉汁

豬頸肉,有5款調味揀:好爽口,啖啖肉。辛味醬汁最好味,燒肉汁同原味都可以
豬頸肉辛味醬汁,燒肉汁

熊本豚梅肉,有5款調味揀:好嫩又脆口,不過冇乜豬味
熊本豚梅肉,新潟雞爽肉辛味醬汁,香蒜牛油一口牛

泡菜熊本豚角燒
豚肉燒,有5款調味揀

六)雞肉

雞翼,有3款調味揀
雞腿肉,有4款調味揀:肉質算嫩,連皮,如果燒到雞皮脆皮都好食,燒肉汁唔濃
新潟雞爽肉原味,辛味醬汁,雞腿肉燒肉汁

新潟雞爽肉,有4款調味揀:超正,好爽脆,燒到燶燶哋仲正。好冶味。辛味醬汁最好味,燒肉汁同原味就較淡

七)海鮮

蜜糖香腸

十)湯飯麵

白飯
昆布湯

昆布湯:似滾水加鹽,有少少昆布,好清
香蔥拉麵
香蔥温泉玉子飯
沖繩塔可肉醬飯
韓國辣牛肉湯拉麵

飯麵完全冇試,驚太飽

十一)飲品

可樂
雪碧
梳打水

梳打水:正常,可以揀有冰冇冰或少冰
薑味汽水
烏龍茶
橙汁,柚子蜜

柚子蜜有熱有凍:正常
活乳酸梳打,橙汁

活乳酸梳打:味道好過梳打水
橙汁:似係OJ

總括而言,食物選擇唔算太多不過都可以,其實有幾款夠好食可以不斷燒就夠,我最鍾意係新潟雞爽肉,豬頸肉同熊本豚梅肉。可惜無平時最鍾意既香蒜燒肉汁。
新潟雞爽肉,豬頸肉辛味醬汁

個爐好夠勁,90分鐘夠時間食個飽。上食物同收野就慢啲。服務員會提你截單,俾錢之後唔會催你交枱,又幾好喎。呢個價錢都抵食,因爲一定平過散叫!
2022-01-13
鹽味牛油帶子
新潟雞肝味噌
新潟雞爽肉,豬頸肉辛味醬汁
2021-12-14 601 瀏覽
日本佐賀產A5薄燒月見和牛油脂分布平均兩邊各燒10秒即食得配合蛋醬汁入口好嫩滑 油香味充斥口腔忍唔住再叫多份食😋新瀉雞爽肉即雞頸部分肉比較嫩身從細到大都鐘意食雞頸位置因為鐘意肉嫩但平時食開都係帶骨見到去埋骨緊係要試試啦方便又好食岩晒我🤟🏻
日本佐賀產A5薄燒月見和牛

見到去埋骨緊係要試試啦
方便又好食
岩晒我🤟🏻
2021-12-11 679 瀏覽
晏晝係銅鑼灣唔知係邊度食好可以試吓去牛角食下午茶時段仲有七五折優惠!我今次揀咗個自選3食 $105七五折後再加一價錢$86.6👍🏻沙律可選 -海蜇柚子醋沙律 / 凱撒沙律🥗自選燒肉可選-牛舌 / 肩脊肉 / 網燒一口牛 /雞腿肉/豬頸肉/豚肉燒 多款肉類選擇自選飯/麵可選 -迷你叉燒拉麵 / 迷你牛肉飯今次我揀咗海蜇柚子醋沙律份量都多 感覺上要兩個人先食得晒沙律菜好新鮮爽口而且昆布吸收晒d柚子醋食薄酸酸地感覺好開胃肉類方面我揀咗牛舌醬汁選擇了辣汁薄切牛舌 燒一燒就熟 好快食得而且表面配合面頭辣汁相當入味牛舌控表示六塊都要自己食晒😍如果食開濃味嘅客人可以自己添加燒汁或蒜鹽醬加埋一齊食味道層次會昇華最後揀咗牛肉丼飯雖然係叫迷你版但係份量都唔少絕對可以填飽個肚😂
晏晝係銅鑼灣唔知係邊度食好
可以試吓去牛角食
下午茶時段仲有七五折優惠!

我今次揀咗個自選3食 $105

最後揀咗牛肉丼飯
雖然係叫迷你版但係份量都唔少
絕對可以填飽個肚😂

2021-12-04 428 瀏覽
天氣凍咗好想食燒肉牛角食lunch真係好抵百幾至二百一個人假日午餐定食牛角四品燒肉盛合$189特選五品燒肉盛合$159最愛吃溫泉蛋牛角飯佩牛肉超好味套餐有得選擇菇類同埋帶子加多$12牛角雪糕呢個午餐好滿足又平又好味
天氣凍咗好想食燒肉

加多$12牛角雪糕
呢個午餐好滿足
又平又好味

• 香蔥溫泉玉子飯
天氣轉涼,今晚晚餐食燒肉先,去左牛角。周六6點到達,陣間就有位。一如既往,牛角主打牛,有唔同地方同唔同部位嘅牛。主餐牌亦有豬肉,雞肉,海鮮,麵飯,燒野菜,水果,同甜品。究極佐賀產A5極上和牛牛肋肉 $168 另加一究極佐賀產A5極上和牛牛肋肉可揀原味,燒肉汁,塩醬,或者黑椒塩。我哋揀左原汁原味。呢款係數量限定,係稀少部位,一客得4件,伴有名牌上枱。我哋燒到3成熟就食,所以唔太稔。不過食落油花豐富好多汁。當然價錢唔平。特選燒肉六品盛合 $278 另加一特選燒肉六品盛合分別有美國上級牛頸脊,熊本豚梅肉,豚肉燒,雞腿肉,肩脊肉,同牛舌。每款4件。可揀原味,燒肉汁,或者塩醬。我哋揀左原汁原味。美國上級牛頸脊牛味幾好,肉汁豐富,唔算太韌。肩脊肉就較韌。牛舌太薄切而冇乜質感,又太韌。熊本豚梅肉幾稔又富豬味。豚肉燒好脆。雞腿肉雖然冇乜雞味,不過都算嫩滑。呢個盛合有好有唔好,價錢可以啦。王樣!魷魚 $108 另加一魷魚原條上枱,只係剪左鬚出黎。質素好新鮮,燒完有少少脆皮,真係好食。王樣! 腹胸肉 (蒜香炭燒醬) $89 另加一睇餐牌都唔知係咩肉。原來係一條長牛肉條醃好左,上面加左蒜蓉。我哋燒到外面脆皮

究極佐賀產A5極上和牛牛肋肉 $168 另加一

特選燒肉六品盛合 $278 另加一

特選燒肉六品盛合

王樣!魷魚

王樣!魷魚 $108 另加一

王樣! 腹胸肉 (蒜香炭燒醬) $89 另加一

王樣! 腹胸肉 (蒜香炭燒醬)

睇餐牌都唔知係咩肉。原來係一條長牛肉條醃好左,上面加左蒜蓉。我哋燒到外面脆皮,而入面仲稔,蒜香炭燒醬味道調得好好味,正。
牛角冷麵

牛角冷麵 $75 另加一

牛角冷麵一大兜,冷麵幼身好有嚼勁,上面有一隻温泉蛋,伴有兩塊叉燒,少少泡菜同青瓜絲。上面灑上少少白芝麻粒同京蔥。個汁芝麻味好香,另上香醋俾你加。呢個冷麵我會推介。

今餐食物質素都唔錯。服務座位正常。以冇得任食黎講,呢個價錢都可以。
2021-11-20
王樣!魷魚
牛角冷麵
2021-11-17 281 瀏覽
cwb食物質素高又夠新鮮👍👍👍 和牛雪花夠靚, 食落只溶响口, 唔溶响手!🤭🤭🤭牛油帶子燒夠彈牙!👏👏👏腩肉片肥瘦均匀適中!😍😍😍order返2杯凍飲, perfect!😊😊😊整體環境、服務、食物都幾好!👍👍👍
[牛角] cwb

食物質素高又夠新鮮👍👍👍
和牛雪花夠靚, 食落只溶响口, 唔溶响手!🤭🤭🤭
牛油帶子燒夠彈牙!👏👏👏
腩肉片肥瘦均匀適中!😍😍😍
order返2杯凍飲, perfect!😊😊😊

整體環境、服務、食物都幾好!👍👍👍
2021-11-17 238 瀏覽
銅鑼灣牛角... 地點方便... 位於皇室堡內! 場地乾淨企理... 座位與座位之間又夠闊落... 幾好坐㗎!👍👍👍食材方面都算優質同海鮮... 我最like係有豬大腸!😍😍😍 牛油帶子錫燒出嚟好香好彈牙... 和牛雪花夠吸睛... 油脂响口裏面溶化實在好美妙!🤤🤤🤤 正、正、正!👏👏👏想有d飯🍚送吓肉... 可以order碗紫菜温泉蛋飯... yummy yummy!😋😋😋值得再幫襯!😊😊😊

值得再幫襯!😊😊😊