餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (皇室堡)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (皇室堡)
資訊:

2024-01-31 678 瀏覽
之前做緊promotion都只係$288就有二人任飲任食嘅放題!仲要豬牛雞都有🥹勁開心牛角飯超多紫菜撈汁勁好食🙏🏻仲要可以揀嘅款都幾多✨佢嗰個嘅海蜇前菜又多海帶🥹仲要麻油椰菜勁香‼️食得超滿足🥹🤍叫咗勁多一口牛同埋生菜🤭醬汁依然係燒肉汁或者係鹽味最好食!我覺得最感動嘅係平時咁多客佢依然做呢啲promotion🙏🏻呢個價錢全日都有👍🏻真係好抵佢哋愈做愈大愈嚟愈成功🥹👏🏻👏🏻
2023-10-15 926 瀏覽
同朋友仔一早諗好左收工要食牛角,貪佢周圍都有,又可以用app拎飛。星期一既夜晚好快就有位,埋單仲有驚喜,原來星期一幫襯仲有額外既八五折,抵😼🐄極上燒肉五品盛合揀左鹽醬,分別有美國上級牛頸脊,壺漬日本國產牛肩胛肉,王樣!日本國產牛肩胛肉,牛角上級牛肋肉同埋日本九州極上黑毛和牛牛肋肉🥩每份肉都有一定質素,尤其係原塊上既牛肩胛肉,肉味最為濃郁,油脂係口腔爆發,入口多汁,諗返起都好回味🤤其他肉肉都好嫩滑唔韌,可以一口咬開,cp值幾高!👅厚燒牛舌名乎其實咁厚身,同樣揀左鹽醬,用鹽吊出牛肉既鮮味!牛舌有嚼勁,燒至外面小小焦脆裏面就軟身,口感一流。雖然同日本無得比,不過係香港食到咁既質素都收貨🫶🏻🥢牛角冷麵冷麵好有咬口有啲似中華冷麵既麵質🥰配料都好豐富,有溫泉蛋🥚兩片叉燒,雞絲,京蔥,一大堆泡菜同青瓜絲🥒,仲有曬左巨量白芝麻!湯底酸味味,非常清新又消滯,中和返燒肉既重口味!食既時候將所有配菜撈勻,唔單止令味蕾有多層次感受,仲食到唔同口感既食材,令人胃口大開。📍牛角日本燒肉專門店銅鑼灣告士打道311號皇室堡1樓112-115號舖

🐄極上燒肉五品盛合

👅厚燒牛舌

🥢牛角冷麵

📍牛角日本燒肉專門店
銅鑼灣告士打道311號皇室堡1樓112-115號舖
餐廳:牛角日本燒肉專門店地點:銅鑼灣皇室堡菜式:日式燒肉餐牌:主餐牌有前菜,沙律,燒野菜,水果,素肉,牛肋肉,熟成牛,牛頸脊,牛板腱,牛舌,內臟,燒肉盛合,和牛,豚肉,雞肉,海鮮,麵飯,湯,甜品。落單用手機落單。薄燒牛肉山 $178 另加一醬汁三選二,包括黑松露野菌醬,秘製芫茜醬同蒜味韭菜醬,我地揀左前兩款,原來係分開上,似前菜多d,好搞笑。菇片爽口,個黑松露醬油油地,不過都香。個秘製芫茜醬好清爽,不過芫茜味唔算出。牛肉係牛板腱,不過都唔係山既,上枱已經塌左落黎。一共10片左右,切割都靚,都算嫩,不過本身無醬汁,自己點。特選燒肉六種盛合 $312 另加一特選燒肉六種盛合包括以下六款肉,每款4塊,面頭灑上白芝麻粒:熊本豚梅肉:算嫩豚肉燒:頗肥,油脂豐富肩脊肉:都唔夠嫩美國上級牛頸脊:呢款最嫩牛舌:有咬口雞腿肉:都頗嫩醬汁3選1,我地揀左燒肉汁,味道都好好呀。韓國辣牛肉湯拉麵 $75 另加一韓國辣牛肉湯拉麵係幼身彈牙麵條,配有嫩口牛肉粒,大量韭菜,京蔥,辣泡菜,蛋花,同芽菜,面頭灑上白芝麻粒。個湯都少少辣。牛肉粒個醬好味道。今餐燒肉質素算可以啦。特選燒肉六種盛合性價比都過得去。薄燒牛肉山牛
餐廳:牛角日本燒肉專門店
地點:銅鑼灣皇室堡
菜式:日式燒肉

薄燒牛肉山 $178 另加一
薄燒牛肉山

黑松露醬油

個秘製芫茜醬好清爽,不過芫茜味唔算出。
秘製芫茜醬

薄燒牛肉山

牛板腱

特選燒肉六種盛合 $312 另加一

熊本豚梅肉:算嫩
豚肉燒:頗肥,油脂豐富
肩脊肉:都唔夠嫩
美國上級牛頸脊:呢款最嫩
牛舌:有咬口
雞腿肉:都頗嫩
醬汁3選1,我地揀左燒肉汁,味道都好好呀。
肩脊肉

韓國辣牛肉湯拉麵 $75 另加一

韓國辣牛肉湯拉麵

今餐燒肉質素算可以啦。特選燒肉六種盛合性價比都過得去。薄燒牛肉山牛肉就麻麻地。
2023-07-23
黑松露醬油
2023-05-30 1236 瀏覽
牛角相信都係一家供應好好食嘅韓燒的餐廳,除咗啲嘢食非常高質,而且仲有好多種類可以選擇~首先,他們的烤肉真係好好食,好鍾意食佢哋嘅和牛🐄肉質鮮嫩多汁,個人認為叫佢嘅拼盤會抵食啲,因為有唔同嘅種類可以是,而且都算多。同埋佢仲會有各種唔同既調味,可以滿足各種口味。另外佢哋嘅配菜都好豐富,通常我自己都會叫泡菜、燒菠蘿、雞髀菇等等,每個配菜都好味😋最後就係出晒名嘅牛角飯🍙配上溫泉蛋同埋紫菜,冇一間燒烤餐廳可以做到嘅好食,真係牛角先有嘅必叫食品‼️

2023-04-28 927 瀏覽
如果人生四大美事要添一項,「有得食燒肉」絕對係首選。點餐個陣,我望住個屏風,突然諗起東邪西毒,呢度無得點醉生夢死酒,但有得食燒肉就已經令我醉生夢死啦。我唔係慕容燕或者慕容嫣,呢度無湖面俾我練劍,但有個烤網俾我用鉗,佢個外號係東方不敗,我又何嘗唔係有個外號叫燒肉不敗呀。午飯定食可以選三味,我一於高中低價位各揀一碟。78蚊嘅肩脊肉,嫰下Tiger,好食到Error;52蚊四片牛舌,牛舌我期望厚過姜濤,點知呢舖做神徒,因為佢喺薄切嘅,但理得佢姜濤定Anson Lo,一於放入自己肚。姐姐腦中充滿鏡仔,食到以為自己回春,唔識死點左個雞肝,幾十歲人今舖真係食到膽固醇超標。我唔係叉燒炳,燒味店個d外脆內軟先係王道,所以下次都係唔好慳,點多幾件牛。呢度白飯可以無限encore,食到你變肥阿哥。肥婆就無添飯啦,但十二蚊雪糕點可以唔加,抹茶雪糕配上黑糖黃豆粉,為這餐盛宴畫上完美句號,簡直係一百分。

2023-04-26
餐廳:牛角日本燒肉專門店地點:銅鑼灣皇室堡菜式:日式燒肉餐牌:主餐牌有前菜,沙律,燒野菜,水果,素肉,牛肋肉,熟成牛,牛頸脊,牛板腱,牛舌,內臟,燒肉盛合,和牛,豚肉,雞肉,海鮮,麵飯,湯,甜品。落單用手機落單。SRF美國極黑和牛座布團 $298 另加一SRF美國極黑和牛座布團一客13片,圓圓一大碟,賣相不俗,一邊加左白芝麻粒,一邊加左蔥花調味。座布團係位於肩里脊肉至肋骨肉之間,因為形狀看似日式座墊而命名。座布團好薄切,唔好燒太熟都唔錯。蔥花好香,芝麻味都好濃,各有所長。燒肉汁味好好味。呢個價錢都唔算太貴。美國上級牛頸脊 $95 另加一美國上級牛頸脊一客5片,面頭灑上白芝麻粒。都夠厚身,質感嫩口,食落多汁,燒肉汁好味道,唔錯。特選燒肉六種盛合 $312 另加一特選燒肉六種盛合包括以下六款肉,每款4塊:熊本豚梅肉:算嫩,不過豬味欠奉豚肉燒:半肥瘦,好脆口肩脊肉:都算嫩而多汁美國上級牛頸脊:更好食牛舌:算咬到,唔算太鹹,配有檸檬汁雞腿肉:就無雞味,不過可以自己燒到脆皮醬汁3選1,我地揀左燒肉汁,味道都好好呀。韓國辣牛肉湯拉麵 $75 另加一韓國辣牛肉湯拉麵係幼身彈牙麵條,雞蛋味香,配有嫩口
餐廳:牛角日本燒肉專門店
地點:銅鑼灣皇室堡
菜式:日式燒肉

SRF美國極黑和牛座布團 $298 另加一
SRF美國極黑和牛座布團

美國上級牛頸脊 $95 另加一

特選燒肉六種盛合 $312 另加一
特選燒肉六種盛合包括以下六款肉,每款4塊:
熊本豚梅肉:算嫩,不過豬味欠奉
豚肉燒:半肥瘦,好脆口
肩脊肉:都算嫩而多汁
美國上級牛頸脊:更好食
牛舌:算咬到,唔算太鹹,配有檸檬汁
雞腿肉:就無雞味,不過可以自己燒到脆皮
醬汁3選1,我地揀左燒肉汁,味道都好好呀。

韓國辣牛肉湯拉麵 $75 另加一
韓國辣牛肉湯拉麵

韓國辣牛肉湯拉麵係幼身彈牙麵條,雞蛋味香,配有嫩口牛肉粒,大量韭菜,京蔥,辣泡菜,一大隻雞蛋,同芽菜,個湯都少少辣,辣到喉嚨。

今餐食燒肉都大滿足,個爐夠力,抽氣都好好,唔會成身油煙味。服務就麻麻地,需要改善。
2023-04-23
SRF美國極黑和牛座布團
2023-03-03 914 瀏覽
要數場地乾淨企理、位同位之間又夠闊落、食完個身唔好咁大陣燒烤味既燒肉店,一定會諗起牛角😍 本身以為收工既時間會好多人等位,點知用app拎飛既時候發現都只係等2張枱only,所以即刻飛過去😆牛角十品燒肉盛盒 (燒肉汁) 十品盛合即係有十款唔同部位嘅牛肉,每款兩塊。佢哋用左一塊牛形既木板上枱,幾特別。10款牛肉包括厚燒牛舌、肩脊肉、特選熟成牛、美國上級牛頸脊、牛角上級牛肋肉、日本九州極上黑毛和牛肉眼+牛肋肉+西冷+一口牛,同埋一款隱藏版牛肉😍 牛肉質素唔錯,尤其黑毛和牛的牛味濃,油脂分布平均,燒完之後超香,油香味充斥住整個口腔🤤 香蔥溫泉玉子飯食牛角真係必點牛角飯!大量紫菜加埋蔥、蛋🥚同秘製醬汁,我仲特登叫左多蔥&多醬😆 真係好味到想再叫多一碗😋 (可惜我細食🤭)Sapporo 生啤 500ml食日式燒肉又點可以冇啤酒🍻?於是就點左一杯Sapporo黎啤啤佢😆 呢款啤酒好容易入口,不知不覺就會飲哂🤪

牛角十品燒肉盛盒 (燒肉汁)

香蔥溫泉玉子飯

Sapporo 生啤 500ml

2023-02-27 817 瀏覽
放lunch 走到銅鑼灣食牛角,見人話lunch set 都抵食就去一試😅,我未食過牛角的🥹,只是平時在奧海城店外晚上都總是堆滿了等位的客人😂12:45唔多人,大約坐了4成位,不用等位就可入去😃,四人枱,坐下看著窗前維園的景色多麼悠閒啊😀Order 了燒肉定食,可㨂兩或三款肉,我㨂了牛板腱,一碟4片,$75,另一碟是網燒一口牛,一碟5 粒,$55,有湯,沙律,白飯/牛角飯(可免費添加)和飲品,加10%,約$150 ,我平時lunch 都係約$80-$90,這餐都算貴😂,我平時都鐘意食野,所以這餐唔太飽🥹,散叫一碟都起碼$55, 幾貴🥹,下次試buffet 會抵d😅牛肉都已不錯😉,點了燒汁和很美味鹽醬,真是錦上添花,肉和醬的味道非常夾👍😋,湯,沙律和熱柚子茶都是有一般的水準🙂

今晚晚餐黎左久違既牛角日本燒肉專門店食燒肉。晚上5時半入座,唔洗等位。不過入面原來都有好多人。主餐牌有前菜,沙律,燒野菜,水果,素肉,牛肋肉,熟成牛,牛頸脊,牛板腱,牛舌,內臟,燒肉盛合,和牛,豚肉,雞肉,海鮮,麵飯,湯,甜品。好多食品之前放題都包,可惜而家已經無放題。落單用手機落單。日本九州極上黑毛和牛牛肋肉 $142 另加一日本九州極上黑毛和牛牛肋肉一客6件,醬汁3選1,我地揀左燒肉汁,面頭有白芝麻粒。極上黑毛和牛牛肋肉肉質果然嫩口,牛味濃又多汁,個燒肉汁好惹味。熟成牛板腱 $109 另加一熟成牛板腱係經過靜置同天然發酵。牛板腱一大塊份量唔少。我地燒到大概8成熟,食落都淋,不過無乜肉味。質素唔得。牛舌三品盛合 $145 另加一牛舌三品盛合有牛舌4塊,厚燒牛舌鹽醬兩片,角切牛舌6粒(用黑胡椒蒜蓉調味)。牛舌好有嚼勁,味道少少鹹。厚燒牛舌無咁韌,都唔錯。角切牛舌少少脆皮,有咬口,啖啖肉,呢個更加好味。日本雞腿肉 $62 另加一日本雞腿肉一客5件,醬汁4選1,我地揀左辛味醬汁。皮都燒唔到脆,肉質算係嫩,味道無特別。少少失望。味醂魚乾 $62 另加一味醂魚乾一客11條左右,另上沙律醬。燒到

日本九州極上黑毛和牛牛肋肉 $142 另加一

日本雞腿肉

日本雞腿肉 $62 另加一
味醂魚乾

味醂魚乾 $62 另加一
味醂魚乾一客11條左右,另上沙律醬。燒到熱辣辣食,點d沙律醬降溫,食落有咬口而帶魚香,味道鹹中帶少少甜。
整體而言,食燒肉真係要食放題先夠喉,食左少少野質素有好有唔好,都好貴下。
2023-02-12
日本九州極上黑毛和牛牛肋肉
2023-02-05 508 瀏覽
想要坐得舒服,食完個身唔好咁大陣燒烤味,價錢唔貴又嘆到高質素燒肉,肉類款式選擇又要多,第一時間諗到嘅一定係牛角。乾淨企理,手機點單超方便,好快就有得食。首先必點牛角飯🐮🔺️🍚,大量紫菜加上蔥同秘製醬汁,真係好味到大人細路都添完又添!😋 雞腿肉🐔係必點,燒完嘅雞柳又嫩又原汁原味,啱哂小朋友食。味噌豬頸肉🐷都係超級推介,味噌醬汁入哂味,燒完之後又香又好味!至於我嘅最愛一定係厚切牛舌🐮👅同美國上級牛頸脊🐮🥩!厚切牛舌夠哂厚,燒完唔會靭仲好有口感,必叫!牛頸脊燒到五成熟啱啱好,好香牛味!飲品方面首推巨峰提子梳打🍇,解油膩又唔太甜,走飲管既平又環保啲,餐廳呢個做法真係非常好。唯一可惜嘅係冇左牛油蕃薯,只得迷你蕃薯,冇咁香。

雞腿肉🐔係必點,燒完嘅雞柳又嫩又原汁原味,啱哂小朋友食。

唯一可惜嘅係冇左牛油蕃薯,只得迷你蕃薯,冇咁香。
2023-01-28
2023-01-14 567 瀏覽
星期五就快假嘅節奏,又襯工作無咁忙,就快閃即慶出去食lunch。價錢相宜又想滿足度高,就近近地揀咗牛角。話就話lunch Time,其實都非常多人等位,好在同行友人係金卡卡主,有fast pass,前後等咗都無5分鐘就入得,如果唔係都幾難lunch time 排隊食燒肉。Lunch set 都幾多選擇,想自己揀2,3款又有(價錢$34至78),一set配好都有,或者簡單丼飯又得,咁今次就試下佢一set啦。🍴燒肉盛六品 $149-牛舌-豬頸肉-雞腿肉-豚肉燒-肩脊肉-牛肋肉每款2小片,女仔份量其實都足夠。個人覺得燒肉嘅話,燒牛會比較好食。晚市嘅肉質素比百幾元set好啲,擺盤同味道都係,不過百幾元嚟講,佢交足功課,無投訴。午市重點係牛角飯,可以任添,鍾意嘅朋友仔唔好錯過。

🍴燒肉盛六品 $149

-牛舌
-豬頸肉
-雞腿肉
-豚肉燒
-肩脊肉
-牛肋肉

午市重點係牛角飯,可以任添,鍾意嘅朋友仔唔好錯過。
2022-10-24 838 瀏覽
去牛角又唔一定次次都要開爐食燒肉嘅,其實佢哋嘅定食都幾唔錯架,不過當中有兩款真係誠意推介。一款係石鍋泡菜牛肉飯,辣醬同泡菜好惹味,唔算太辣,連溫泉蛋,紫菜及靚牛肉撈勻食,簡直一流,仲有少少香口嘅飯焦添。另一款就係牛角冷麵,份量比想象中多,冷麵好有嚼勁,加埋温泉蛋、叉燒、泡菜及青瓜絲,真係非常開胃。
2022-10-12 813 瀏覽
朋友係牛角銀卡會員,可遙距攞枱,唔使等位,星期一至五下午茶,可按午市餐目再75折,非常抵食。我們點了1客燒肉定食+1客牛角流自選3食,可試不同部位的牛,定食仲有飯、沙律、湯、飲品,再追加左2客牛角雪糕,十分滿足。
2022-10-11
2022-09-15 853 瀏覽
平時經過要等位,所以今次攞到位就食個大午餐🥰 午餐有沙律、湯、燒肉、牛角飯(可加$轉溫泉蛋牛角飯)燒牛肉texture 好好,唔會好韌 👍🏻又有牛味燒豬腩肉又香又脆溫泉蛋牛角飯真係好好味😋所以食咗2碗午餐可以無料追加牛角飯真係可以滿足每位嘅胃👍🏻👍🏻👍🏻 另外,我地叫咗沙律燒肉餐,就有Caesar Salad, 燒肉一碟(8件)同埋rice with cream of beef sauce. 沙律🥗份量足夠,沙律醬份量適中👍🏻因之前有張特選燒肉六品嘅coupon, 今次就兌換了😋😋 大碟又好味👍🏻
平時經過要等位,所以今次攞到位就食個大午餐🥰

午餐有沙律、湯、燒肉、牛角飯(可加$轉溫泉蛋牛角飯)

燒牛肉texture 好好,唔會好韌 👍🏻又有牛味
燒豬腩肉又香又脆

午餐set
牛肩肉
Caesar salad
2022-09-13 629 瀏覽
作為牛角會員,諗唔到食咩,又知道附近有牛角,就梗係要去食牛角呢,用app拎位,喺時代廣場行到過去就有位有得食。蒜香芫茜醬熊本豚梅肉$79.0呢一個芫荽豚肉,每一次都係必叫item,本身啲豚肉已經用鹽水腌好,另外會比一個錫紙兜入面仲有新鮮芫荽同埋蒜頭,另外再燒熟,咁啲肉都燒好之後就放埋一齊食。辛辣味噌膳良豬凍豆腐$29.0個人覺得佢嘅味道好難食,好奇怪🥲感覺好似有啲凍咗嘅麵豉湯,然後加咗少少辣椒油😨不過同行朋友就話好好食自己一個人食極上燒肉五品盛合(原味)$345.0每一款都唔係話有好特別出色,除咗最近嘅日本九州之外,其他都唔會話特別油份香或者肉味重,所以有少少失望🥲🥲🥲王樣!腹胸肉(蒜香味噌醬)$95.0牛角飯$32.0- - 多蔥

蒜香芫茜醬熊本豚梅肉
$79.0

辛辣味噌膳良豬凍豆腐
$29.0
不過同行朋友就話好好食自己一個人食

極上燒肉五品盛合(原味)
$345.0

王樣!腹胸肉(蒜香味噌醬)
$95.0

牛角飯