2023-12-15 50 瀏覽
120分鐘任飲任食😍晚市有3個Plan,我地簡左中間個個$288鴛鴦鍋🔸牛駅秘製麻辣鍋🔸清甜椰子雞鍋麻辣鍋好足料,夠重味 。佢新出左羊腩煲湯底,見到隔離枱食,好似好正,下次一定要試下 。SRF美國極黑和牛片肉味濃郁,我地encore左幾次 。鮮甜海蝦同個名一樣,好鮮甜,完全唔痴殼 。台北鴨血麻辣鍋一定配鴨血,切得夠厚,口感軟嫩 。燒乳鴿皇燒到外皮幾香脆 。🔸魚肚🔸水蓮🔸珍寶蟹棒次次黎牛站,我都會夾魚肚食,好少火鍋店有,索哂湯汁食,好正 ,仲有水蓮任夾😋😋自助吧有火鍋配料、前菜、熟食、凍海鮮、甜品、水果 。而家仲有蛇羹、糯米飯食 。飲品有汽水、茶,仲好貼心有個熱飲櫃 。酒類除左啤酒,仲有梅酒、凍熱清酒🍶、白酒、真露 。

120分鐘任飲任食😍
晚市有3個Plan,我地簡左中間個個$288

🔸牛駅秘製麻辣鍋
🔸清甜椰子雞鍋

SRF美國極黑和牛片
肉味濃郁,我地encore左幾次 。

鮮甜海蝦
同個名一樣,好鮮甜,完全唔痴殼 。

台北鴨血
麻辣鍋一定配鴨血,切得夠厚,口感軟嫩 。

燒乳鴿皇
燒到外皮幾香脆 。

🔸魚肚
🔸水蓮
🔸珍寶蟹棒

自助吧有火鍋配料、前菜、熟食、凍海鮮、甜品、水果 。

而家仲有蛇羹、糯米飯食 。

2023-12-04
2023-12-14 271 瀏覽
之前食過其他分店,終於開到銅鑼灣呢間台式火鍋真係性價比高幾間分店既位置都非常方便裝修光猛開陽,座位舒適寬闊我地揀左SRF美國極黑和牛片餐經常會有不同食材加入秋涼最近加左糯米飯,蛇羹任食仲有最新加入羊腩煲鍋底呢個鍋底真係唔係好多地方有仲有好多其他湯底選擇冬瓜瑤柱豬骨鍋、胡椒豬肚鍋、喇沙海鮮鍋、美顏花膠竹絲雞鍋等最後我地揀左牛站秘製麻辣鍋同椰子雞鍋湯底非常足料,椰子雞鍋好清甜,麻辣小辣都好麻好辣食得過癮SRF美國極黑和牛片牛味濃郁手切封門柳口感煙靭西班牙豬五花肉比較爽口仲有多款熟食:乳鴿,小龍蝦,鹽酥雞,麻辣鮮魚皮等,新鮮炸嘅午餐肉、魚皮、響鈴、芋頭、薯角,都係非常有誠意之作其他火鍋邊爐配料大部份台灣直送例如水蓮菜,新竹米粉飲品都好多選擇,除咗一般紙包罐裝飲品,仲有手製花茶,而家最流行嘅鴨屎檸檬茶,仲有啤酒梅酒任飲 最後仲有甜品同雪糕,淨係雪條都有10幾款,食埋兩杯Häagen-Dazs超飽🤭
之前食過其他分店,終於開到銅鑼灣
呢間台式火鍋真係性價比高
幾間分店既位置都非常方便
裝修光猛開陽,座位舒適寬闊

我地揀左SRF美國極黑和牛片餐
經常會有不同食材加入

秋涼最近加左糯米飯,蛇羹任食
仲有最新加入羊腩煲鍋底
呢個鍋底真係唔係好多地方有

仲有好多其他湯底選擇

冬瓜瑤柱豬骨鍋、胡椒豬肚鍋、喇沙海鮮鍋、美顏花膠竹絲雞鍋等

最後我地揀左牛站秘製麻辣鍋同椰子雞鍋
湯底非常足料,椰子雞鍋好清甜,麻辣小辣都好麻好辣食得過癮

SRF美國極黑和牛片牛味濃郁

手切封門柳口感煙靭
西班牙豬五花肉比較爽口

仲有多款熟食:乳鴿,小龍蝦,鹽酥雞,麻辣鮮魚皮等,
新鮮炸嘅午餐肉、魚皮、響鈴、芋頭、薯角,都係非常有誠意之作

其他火鍋邊爐配料大部份台灣直送
例如水蓮菜,新竹米粉

超飽🤭
2023-12-14 207 瀏覽
朋友睇完9BoThew條片𠹷咗幾日(勁煩) present完即刻走咗去食😛-•晚市放題-SRF極黑和牛片• $288 [👅8.9/10]今餐完全out of expectation!首先湯底好出色 我地揀咗椰子雞🥥🐓同招牌麻辣🌶️ (鴛鴦鍋 +$48)超鐘意佢地嘅麻辣湯 勁香口惹味 係完全唔會辣到好辛苦嗰隻🤟🏻佢地嘅肉類都係超級新鮮🥩就算淥好耐都唔會柴出面自助吧除咗多款火鍋丸類 仲有大量飲品 包括清酒梅酒etc🍶最緊要係Häagen-Dazs同Ekselence都任食!🍨❤️‍🔥佢地最近都推出咗冬天必備嘅蛇羹同糯米飯 蛇羹唔腥臭 糯米飯暖笠笠🍲燒乳鴿係增磅選手 皮脆肉嫩🍖2個鐘真係唔夠喉啊!-📍牛站(駅)麻辣火鍋放題銅鑼灣分店: 駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓
今餐完全out of expectation!
超鐘意佢地嘅麻辣湯 勁香口惹味
係完全唔會辣到好辛苦嗰隻🤟🏻

佢地嘅肉類都係超級新鮮🥩
就算淥好耐都唔會柴

燒乳鴿係增磅選手 皮脆肉嫩🍖

2個鐘真係唔夠喉啊!
📍牛站(駅)麻辣火鍋放題
  • 燒乳鴿皇
  • 雪糕
  • SRF美國極黑和牛片
2023-12-13 124 瀏覽
天氣開始轉涼,晚餐最好同朋友嚟到銅鑼灣新開人氣火鍋放題——牛站(駅)麻辣火鍋,呢度環境闊落舒適,座位寬敞,絕對係一個聚會嘅好地方!自取區整齊乾淨,小食同飲品款式亦都好多,平日晚市都吸引好多人,記得要提早預約訂位啊!肉肉食愛好者🐮極黑SRF美國和牛套餐,只需$288就可以享受120分鐘嘅放題!湯底有10款選擇鴛鴦鍋(另加$48),我哋要咗新推出嘅枝竹羊腩鍋同龍蝦頭鍋,龍蝦頭鍋味道非常濃郁,羊腩肉嫩而且夠滋補主打🐮包括美國極黑和牛片、安格斯牛板腱、手切封門柳、巴西牛脷托等等,SRF和牛片均衡油花分佈,配埋蛋汁食最棒!除咗肉類,牛站嘅海鮮類同埋其他配料都非常豐富,有帆立貝、紐西蘭青口、鮮甜海蝦、沙鯭魚、水魷魚等等,絕對滿足你對海鮮嘅渴望!另外,有台式火鍋配料如台式餃子,有蝦仁棒棒、竹笙釀蝦滑、手打墨魚滑、台北鴨血等等,台灣控岩哂😂牛站嘅晚市冷盤小食同炸物有醉雞卷、藤椒魚皮、鹽酥雞同榴槤炸彈!特別推介係燒乳鴿皇,佢嘅乳鴿新鮮炸起,皮脆肉嫩又多肉汁👍🏼🌟今次自助區除咗有大家都鍾意嘅麻辣小龍蝦,仲新增咗秋天限定嘅糯米飯同蛇羹🐍飲品方便呢道酒類都超多選擇有啤酒🍺、白酒、梅酒🍶同埋日本有汽果汁味嘅啤酒

牛站嘅晚市冷盤小食同炸物

飲品方便呢道酒類都超多選擇有啤酒🍺、白酒、梅酒🍶同埋日本有汽果汁味嘅啤酒,任你飲到飽!

總結餐廳嘅服務員都好友善有禮貌,唔怪得佢哋嘅餐廳咁受歡迎!

🎈牛站(駅)麻辣火鍋放題🎈
灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓
2023-12-13 182 瀏覽
牛站火鍋放題真係好出色,所以天氣一轉冷,二話不說即刻約朋友食😍呢度食物款式多質素又好,竟然有羊腩煲,蛇羹同糯米飯,呢啲真係好少餐廳有得食,仲要係任食😜而且飲品甜品好豐富,重點係有無限量供應嘅啤酒🍻,清酒🍶梅酒😍真係飲飽食醉呀😎不得不讚佢哋個醬料區,真係咩醬料都齊,我特別欣賞佢哋嘅炸蔥油同埋XO醬❤️完全係出面俾錢買嘅質素😊我哋湯底揀咗鴛鴦湯底,麻辣同清甜椰子雞,兩款各有特色,用嚟食火鍋配料,真係一流!另外啲牛肉品質都好靚,佢哋個美國和牛肉質非常鮮嫩,入口即化咁呀☺️除咗牛之外,佢仲有豬同羊肉食👍🏻另外仲有海鮮,佢哋啲蝦同沙白都真係冇得頂,勁鮮甜美味😋我真係不停encore😈

2023-12-07
2023-12-13 126 瀏覽
天氣咁凍又係時候打邊爐🍲啦依間牛站最近係銅鑼灣開左新分店餐廳用哂成層 超級大同闊落一上到去感覺好光猛好舒服😌120分鐘放題 當日揀左個中間價位星期一至四成人每位💲2️⃣8️⃣8️⃣任食SRF美國極黑和牛/少量海鮮 仲有自助區所有配料🤩極多選擇❗️湯底方面我地揀左個新推出嘅支竹羊腩煲mix椰子🥥雞雙拼(+$48)兩個湯都好出色 羊腩煲唔會太咸同羶 椰子雞湯好甜 打到最後啲食材都仲索緊陣椰子味😋自助區除左火鍋配料 仲有啲熟食例如新加入嘅糯米飯同蛇羹 都好岩冬天食🤤配料種類繁多 而且款式好特別 有少見嘅鵪鶉蛋/豬血糕/山藥粉皮等飲品櫃亦好巨大🧃特別一提餐廳仲提供白酒🥂燒酒梅酒🥃清酒🍶任飲真係想唔回本都難🤣順帶一提 餐廳細心係碗入面加隔湯層極之方便食客👍🏻
天氣咁凍又係時候打邊爐🍲啦

真係想唔回本都難🤣

順帶一提 餐廳細心係碗入面加隔湯層
極之方便食客👍🏻
2023-12-12 114 瀏覽
銅鑼灣廣場二期新開左一間牛站分店,仲係試業階段的火鍋放題,但平日夜晚去都已經非常滿座!最主要性價比真係非常高。牛站火鍋放題為秋冬天天氣打造一系列限時食品,例如羊腩煲鍋底,先食香嫩又唔蘇既羊腩煲,再打邊爐都幾正!另外自助區有糯米飯、蛇羹,好貼切秋冬天天氣,而且仲要任食!最吸引酒鬼既一件事就係紅白酒梅酒啤酒任飲,不醉無歸太多酒品選擇。個人認為最回本既一件事就係高質雪糕任食,包括Haagen Dazs任食,呢個真係可以食到回本!食物種類選擇真係非常多,無論以QR Code落單:牛、羊、雞、豬等;自助區以多款蔬菜菇菌等,大量選擇性價比真係非常多。

另外自助區有糯米飯、蛇羹,好貼切秋冬天天氣,而且仲要任食!

前排路經銅鑼灣廣場發現 原來牛站又開咗新分店😳之前食過覺得性價比幾高因為佢地會定期加啲新嘢入menu包你每隔一排去食都有返啲新鮮感😆.好似最近就黎入冬 佢地就新加咗一系列期間限定食品🆕好似糯米飯同蛇羹 就連羊腩煲鍋底都有一炮過食到咁多應季美食 真係大癲🫨想飲返杯酒暖暖身 呢到又幫到你啤酒梅酒任飲 可以係到暢飲一番🍶.當然唔可以漏咗講 最重點嘅火鍋方面啦新分店都保持到其他分店嘅良好水準 👏🏻上枱速度快 種類選擇多最緊要食物質素掂先食得多㗎嘛😛今次叫咗美國極黑和牛片套餐中等價位嘅set已經好滿足🥰有多少少budget嘅朋友想再食好啲可以upgrade試埋特上牛小排同海鮮添㗎😋
前排路經銅鑼灣廣場發現
有多少少budget嘅朋友想再食好啲
可以upgrade試埋特上牛小排同海鮮添㗎😋
午餐
2023-12-11 75 瀏覽
秋意起邊爐癮起,銅鑼灣終於開左牛站,以後打邊爐又多個選擇系樓下見到廣告,上去原來仲系試業中,所以所有野都好新淨鋪面好大,乾淨企理,食物擺得整齊人均三百蚊已經食到最貴個餐,牛、豬、海鮮好多野簡,掃QR code 即落單,快捷方便小食好似鹽酥雞、醉雕雞、甜薯一樣可以掃Code落單,味道唔錯秋冬應節食品,有糯米飯同任食蛇跟,食完暖笠笠其他丸類、蔬菜類、小食類,可以系自助區拎甜品亦有十幾款,雪糕更加有哈牌簡,幾唔錯

秋意起邊爐癮起,銅鑼灣終於開左牛站,以後打邊爐又多個選擇
系樓下見到廣告,上去原來仲系試業中,所以所有野都好新淨
鋪面好大,乾淨企理,食物擺得整齊
秋冬應節食品,有糯米飯同任食蛇跟,食完暖笠笠
其他丸類、蔬菜類、小食類,可以系自助區拎
甜品亦有十幾款,雪糕更加有哈牌簡,幾唔錯

2023-12-11 175 瀏覽
牛駅 - 全新分店進駐銅鑼灣今日嚟到銅鑼灣一間火鍋專門店,主打麻辣火鍋,形式是任食,喺九龍、新界都有分店,今次終於進駐港島啦,就係非常出名嘅牛站!SRF美國極黑和牛片 $288晚市總共有三個級別嘅套餐,叫咗中間價位嘅,可以任食兩小時。肉類當然要推介SRF美國極黑和牛片,油脂豐盈,肉質粉嫩,配合埋沙嗲湯底,加埋個公仔麵,自家製嘅沙嗲牛肉公仔麵。另外中間級別嘅套餐仲可以有海鮮任食,有象拔蚌、海蝦、青口、帆立貝等等,推介帆立貝,大大粒又鮮味。自助區亦都唔輸蝕,有糯米飯同埋蛇羹,秋冬時節食就暖笠笠。另外仲有多款啤酒梅酒任飲。最後就係甜品同埋雪糕區,甜品有自助餐形式嘅雪櫃,又有多款唔同牌子嘅雪糕, Häagen-Dazs、台式老虎堂雪條、skippy花生醬雪條等等!
牛駅 - 全新分店進駐銅鑼灣

SRF美國極黑和牛片 $288
晚市總共有三個級別嘅套餐,叫咗中間價位嘅,可以任食兩小時。

自助區亦都唔輸蝕,有糯米飯同埋蛇羹,秋冬時節食就暖笠笠。

另外仲有多款啤酒梅酒任飲。

最後就係甜品同埋雪糕區,甜品自助餐形式嘅雪櫃,又有多款唔同牌子嘅雪糕, Häagen-Dazs、台式老虎堂雪條、skippy花生醬雪條等等!
近排黎咗銅鑼灣新分店食火鍋放題,餐廳環境闊落,地方整潔,而家仲新加入咗羊腩煲鍋底、糯米飯、蛇羹等食材,最岩涼涼地嘅天氣食,再加上火鍋放題會包埋啤酒梅酒任飲 ,十分豐富SRF美國極黑和牛片$288當中有多款湯底選擇,椰子雞鍋味道清甜又足料,湯底飲落滋補又暖身SRF美國極黑和牛片大大一片, 脂肪比例平均 ,色澤鮮嫩,肉質嫩滑海鮮有海蝦、沙白、青口、象拔蚌片、帆立貝、水魷魚等,款式選擇好多,沙白食落肥厚又鮮甜小食有芝麻雞翼、麻辣小龍蝦、乳鴿等,麻辣小龍蝦惹味香口,乳鴿食落鮮嫩多汁自助區有菜類、丸類、菇類、炸魚皮、蟹棒,除左火鍋配料外,仲有多款甜品,如大福、和菓子、布丁及雪糕雪條等,飲品就有啤酒、梅酒、波霸奶茶、汽水等

SRF美國極黑和牛片$288

2023-12-11 93 瀏覽
銅鑼灣新開台式放題 麻辣火鍋———牛站天氣涼涼地, 岩晒飯聚我地選擇左 極黑和牛片套餐$288 餐廳座位多數是卡位,環境乾淨舒服👍🏻火鍋湯底有10種,秘製麻辣鍋、椰子燉雞鍋、花膠竹絲雞鍋、胡椒豬肚鍋、豬骨湯等等我哋揀左麻辣鍋及椰子燉雞湯底!麻辣越食越辣好過癮,椰子燉雞比較清甜肉類有牛、豬、羊、雞都有岩晒食肉獸牛更分有SRF美國極黑和牛、美國特級肩胛肉眼片、澳洲M5和牛、封門柳、牛板腱等,當中美國牛肉厚薄適中,肉質軟嫩海鮮有海蝦、水魷魚、沙白、象拔蚌片、脆肉鯇魚片等等火鍋配料,仲有田雞腿、爆漿福袋、手打墨魚滑、蝦肉雲吞、韭菜餃等等自助區甜品,小食及飲品 超多選擇熟食有麻辣小龍蝦、臘味糯米飯、蛇羹所有炸物都放在保溫箱,感覺好乾淨及新鮮仲有好多台式小食,包括鹽酥雞、泡椒魚皮、榴槤炸彈、爆漿糍粑等等必食👇🏻👇🏻泡椒魚皮,麻辣爽口榴槤炸彈,外脆內軟,流心榴槤,好正爆漿糍粑,外脆內軟,咬開仲有流心黑糖甜品有多款雪糕、雪條、台式三色芋圓等等仲有軟雪糕🍦、爆谷機及夾糖,小朋友至愛整體性價比高回頭率高
銅鑼灣新開台式放題 麻辣火鍋———牛站

天氣涼涼地, 岩晒飯聚

我地選擇左 極黑和牛片套餐$288

餐廳座位多數是卡位,環境乾淨舒服👍🏻

我哋揀左麻辣鍋及椰子燉雞湯底!
麻辣越食越辣好過癮,椰子燉雞比較清甜

肉類有牛、豬、羊、雞都有
岩晒食肉獸

海鮮有海蝦、水魷魚、沙白、象拔蚌片、脆肉鯇魚片等等

自助區甜品,小食及飲品 超多選擇
熟食有麻辣小龍蝦、臘味糯米飯、蛇羹
所有炸物都放在保溫箱,感覺好乾淨及新鮮

必食👇🏻👇🏻
泡椒魚皮,麻辣爽口

榴槤炸彈,外脆內軟,流心榴槤,好正
爆漿糍粑,外脆內軟,咬開仲有流心黑糖

甜品
有多款雪糕、雪條、台式三色芋圓等等
仲有軟雪糕🍦、爆谷機及夾糖,小朋友至愛

整體性價比高
回頭率高

2023-12-10 99 瀏覽
我啱啱去左間新開嘅銅鑼灣火鍋餐廳,真係唔錯啊!佢哋有台式風味嘅火鍋,任食任揀,最吸引係佢哋啲湯底。我揀咗豬骨筒湯底,超清甜滑口,真係好適合開胃!😁💖啲食材真係多!特別係啲肉同海鮮😋牛肉質感好好,選擇亦都非常多~而且仲有新嘅糯米飯同蛇羹可以任食😂依家佢哋仲有羊腩煲鍋底,濃郁嘅羊肉香氣,鍾意食羊肉一定唔可以錯過😗好好食最吸引係佢哋台式飲品,有珍珠奶茶🧋同各款甜品,好似係糯米糍布朗尼呢啲甜品杯😁最誇張嘅竟然係可以任食Häagen-Dazs雪糕🥹🥹啲飲品甜品應有盡有!最意外係佢哋提供啤酒梅酒任飲,無限暢飲㗎!真係貼心又豐富嘅服務,令飯局更加開心!😋❤️‍🔥總括嚟講,呢間銅鑼灣台式火鍋餐廳真係唔錯啦,食物多樣化,氣氛又舒服,特別係啲任飲嘅服務,係值得一試嘅好去處!😄

午市有成4小時任飲任食 唔怪得之有咁多人嚟食啦🤣 銅鑼灣分店新開張都已經大排長龍 分店嘅坐位闊落 環境光猛 坐得都幾舒適枝竹羊腩鍋俾呢個鍋底驚艷到😮 冇諗過任食火鍋放題有呢啲咁高質素嘅鍋底 呢個鍋底拍得住大排檔嘅冬日羊腩煲 入面嘅配料有炆得好腍好入味嘅羊腩 馬蹄 枝竹☺️ 肉類呢個level 3嘅套餐都有好多肉類選擇✌🏻 SRF美國極黑和牛片 入口嫩滑 手切封門柳 肉味香濃 牛肉選擇仲有美國安格斯牛板腱 同埋美國特級肩胛肉眼片🐮 巴西牛脷托 都幾薄身 灼完都唔會好韌 美國豬梅肉片 同埋西班牙豬五花片 肉質實淨 肥瘦分明🐷 花雕酒雞翼 呢個醃得幾入味自助下單用QR code落單 除咗有肉類之外 仲有丸類可以選擇 有魚皮餃 韭菜豬肉水餃🥟 仲有台北鴨血 煮完仲好嫩口😋 秘製滷大腸 象拔蚌片 質素唔錯 蝦仁棒棒 份量充足 最鍾意係佢嘅手打墨魚滑同埋手打蝦滑🦐 真係有好多蝦喺入面 自助吧期間限定嘅有蛇羹 臘味糯米飯🍚 味道唔錯 好快就清晒一鍋😳 勁搶手 要等refill先拎到 仲有其他丸類同埋蔬菜可以拎🥬 乾淨衛生 排列整齊 可以均衡飲食🥣甜品有好多種類 有brownie 牛乳布甸 Puff等等

枝竹羊腩鍋
枝竹羊腩煲

肉類

自助下單

自助吧
臘味糯米飯

甜品
有好多種類 有brownie 牛乳布甸 Puff等等🥰 任君選擇 仲有超過十款嘅雪糕雪條可以揀 簡直係小朋友嘅天堂🤪 仲可以自助唧軟雪糕添呀🍦

飲品
各款汽水 無糖茶等都有 更加緊要嘅係連啤酒同梅酒都可以任飲 係一個啱晒同朋友聚首一堂嘅地方🍻 可以飲飽食醉添呀

呢間放題真係性價比超高啊 可以食餐超飽嘅午餐😎 難怪可以由九龍開到港島嘅分店 住港島嘅朋友就更加方便啦
午餐
2023-12-08 181 瀏覽
呢間火鍋放題好抵食👍🏻 有新加入糯米飯,蛇羹等食材任食,仲有羊腩煲鍋底,冬天飲暖粒粒,餐廳啤酒梅酒任飲。最後湯底我們選了鴛鴦鍋,分別是椰子雞鍋及麻辣鍋。小食好推薦泡椒鳳爪,麻辣小龍蝦,乳鴿。香辣十足,龍蝦肉質鮮嫩多汁,配上辣椒和香料的烘托,真是美味至極。還有香脆乳鴿,外皮酥脆,肉質嫩滑。火鍋配料應有盡有,海鮮,肉類,丸類等各種食材琳琅滿目,我可以隨心所欲地選擇喜愛的食材放入鍋中烹煮。甜品還有Häagen-Dazs雪糕🥰🥰🥰環境就有點嘈吵,這個位置經過有人走來走去。

環境就有點嘈吵,這個位置經過有人走來走去。