2023-05-27
話說最近血庫告急,所以比老婆大人捉左去捐血,獻出左我人生中既第一次。不過估唔到既係香港人真係好有善心,2點半左右到旺角捐血站,排隊排到6點半先捐完血咁捐完血就自然要搵野食補返D血啦,食牛就啱晒啦,之前認識牛站都係佢尖沙咀分店,而且仲有燒乳鴿任食,本來都諗住去試下既,不過見時間都唔早而且捐完血已經唔想郁,所以就近近地過左對面馬路試下呢間新開既分店上到去見到D人潮多到呢,好彩有人book位no show所以我地先有機會入去食咋,所以大家下次黎試一定要記得book位呀。由於打完針唔敢郁隻手,所以完全唔記得左影相,所以就純文字介紹下啦今次叫左中辣麻辣湯底,差D比只可以食小辣既老婆大人小到上天,好彩大部份食材都唔太吸辣,再加上有凍飲輔助,所以佢都順利食到。佢個香味唔重不過麻辣味都幾出,所以如果唔太食得辣建議最多叫小辣好了,或者直接叫其他湯底小食比較特別既係有麻辣小龍蝦,不過辣度都唔低,食得多會堆積所以自己量力而為,另外佢豬手都好冧好入味,不過同樣地偏辣,至於肉燥飯個味道唔錯,可以少少地試下費事食飽左打邊爐材料方面,牛肉既質素唔錯,就算最basic既牛都幾好食,如果想要牛味重D就建議叫封門柳,其他
打邊爐材料方面,牛肉既質素唔錯,就算最basic既牛都幾好食,如果想要牛味重D就建議叫封門柳,其他果D都係軟冧但少D牛味,海鮮質素還好,可以叫少少試下,不過唔會係重點關注對象,花雕雞翼可以叫,煮完仍然食到佢非常入味,醉雞卷亦都幾好食,糍粑都好食可以一試,其他果D就正常發揮,但整體質素係ok既
最後甜品佢有台式芋圓,唔同既布甸,雪糕有哈根大師,主要係草莓同朱古力味,另外仲有雀巢雪糕筒等等,選擇都幾多,大家如果中意多選擇的話呢間可以一試,唯一就係冇乳鴿食比較可惜