2023-04-25
又有帶住媽媽打邊爐啦,創興廣場二樓原本係大喜屋,而家轉左牛駅麻辣火鍋放題,新店佔地全層大又光猛又寬敞,入到去個人都醒神啲。我哋坐低就掃code 落單,媽媽想食椰子雞湯底,梗係要點啦!套餐有美國牛肩胛肉、美國SRF極黑和牛、豬肚、醉雞、象拔蚌、牛脷托。美國和牛同埋牛肩胛肉令人喜出望外,火鍋配料非常新鮮,肉非常味濃,椰子湯底非常清甜。上菜非常快,職員有禮又熱情,成日同媽媽講試多啲啦!佢仲有一個超級大嘅自助區,比起其他兩間分店選擇非常多。佢嘅中島擺喺自助區嘅中間上面放滿調味醬料,靠牆位置就擺飲品、蔬菜、甜品,動線流暢令到攞嘢食嘅人唔會撞埋一齊。估唔到而家火鍋放題都有冷熱清酒任飲。佢仲有自家製嘅波霸奶茶、人參烏龍、玫瑰冷泡茶,呢幾款飲品喺我食咁多放題第一間出現嘅,好有特色。我個人大力推薦人參烏龍飲後回甘。甜品估唔到佢有三色芋圓,雪糕機從來都係唔會令人失望,係抹茶同埋雲呢拿乳酪雪糕呀!估唔到佢嘅豆腐雪花同埋香芋雪糕一樣同出色。