2024-05-10 112 瀏覽
夏天仍然要打邊爐!今次同朋友嚟到旺角牛站,兩個鐘任食邊爐,有牛有海鮮有熟食同大量飲品,最後仲有甜品!都幾抵食㗎!食物refill得好快,而且數量有好多,每樣試少少都夠晒飽!呢度落單用手機QR code好方便,而且樂園單好快就送到!啱晒餓底嘅我哋!今次我哋嘅餐有得食S R F美國極黑和牛片,份量好大片!食落啖啖肉好有口感!而且牛肉味好濃,油脂味豐富,淨係食呢一碟都抵呀!仲有得任叫添!場內有自助區仲有好多種配料,麻辣小龍蝦、台式小食、丸類、蔬菜、飲品等,而估唔到酒都有得任飲喎!清酒、梅酒、啤酒任飲!啱晒酒鬼好多選擇~今次湯底叫咗椰子雞鍋,同沙嗲麻辣鍋,湯底好多材料,椰子味好香,都有好多雞塊喺入面!沙嗲好香花生味,又唔會太辣!夏天食一清一濃湯底好好味!唔好唔記得仲有Haagen-Dazs雪糕甜品!有三款味,總有一款啱你!仲有其他布甸、仙草芋圓、蛋糕,食完飽到捧住個肚走!

2024-05-07 145 瀏覽
其實一直以黎都好好男經理都好好 要讚既男帶位職員 同大多數員工都好好有禮貌會帶位 會請問可唔可以收走咁食左好多次 不過一直都係8:30後食入位已經特別果位女職員 企位 問極都唔理一問男職員立即入到場今日提早收工去食 就真係好受氣我地已經係叫最貴果個餐 lv318:21入座 1905吹埋單都無所謂啦 可能真係想收左錢先驚走數.!但有個女性職員 中短頭髮 !啲態度好到不得了 仲要自己寫手提電話好趕好趕都無所謂啦 可能真係趕(當時唔係爆場)唔該 客氣 禮貌一啲都無比完錢之後仲命令式語氣叫你 碌野行到埋黎:黑哂面)仲有舊魚 你碌埋佢啦!哼!好似小左我地隻碟做唔到生意咁..半個鐘吹一次臨最後半個鐘仲要趕客咁 仲有夠鐘半個鐘呀你地!好似啲客磨時間咁 但我仲有半個鐘最後好啦 仲超過30分鐘想叫隻乳鴿食啦去到走 隻乳鴿都未嚟.....應該隻乳鴿仲捉緊 半個鐘都未到但其他枱有...最後成肚氣咁走我仲要安慰同枱既人唔好嬲...希望貴公司 會單獨管理下呢位中短頭髮 收錢收碟既女下屬啦..一粒老鼠屎影響哂成間公司..係味仲值得留低呢?比8舊水買難受..雖然依家做生意好難但最起馬既禮貌應該有掛寧願你唔出聲 好過
其實一直以黎都好好

我地已經係叫最貴果個餐 lv3
18:21入座 1905吹埋單
都無所謂啦 可能真係想收左錢先
驚走數.
!但有個女性職員 中短頭髮 !
啲態度好到不得了 仲要自己寫手提電話
好趕好趕
都無所謂啦 可能真係趕(當時唔係爆場)
唔該 客氣 禮貌一啲都無
比完錢之後仲命令式語氣叫你 碌野
行到埋黎:黑哂面)仲有舊魚 你碌埋佢啦!哼!
好似小左我地隻碟做唔到生意咁..
半個鐘吹一次
臨最後半個鐘
仲要趕客咁 仲有夠鐘半個鐘呀你地!
好似啲客磨時間咁 但我仲有半個鐘
最後好啦 仲超過30分鐘
想叫隻乳鴿食啦
去到走 隻乳鴿都未嚟..
...應該隻乳鴿仲捉緊 半個鐘都未到
但其他枱有...
最後成肚氣咁走
我仲要安慰同枱既人唔好嬲...
比8舊水買難受..雖然依家做生意好難
但最起馬既禮貌應該有掛
寧願你唔出聲 好過你命令語氣對啲客

我唔係岐視呢位可能有特別需要既女職員 但希望佢既位置 搵個岩佢既職位啦..
過度活躍 心急過份緊張 命令式 ...真係好惡頂 。。

我入場之前上一張枱 6個人
佢又係要問男職員先識開單入座咁..
無論 入座 帶位 收菜 收錢 收錢後既態度都勁有問題...
2024-05-07
5 分鐘 (堂食)
今日有一試牛肉邊爐,當時是星期四晚上7:00 ,已經非常之多人,建議可先預約位置較為方便。我們選擇了2號餐,美國極黑和牛肉片餐$298加一可食120分鐘😊😊餐廳非常之貼心,已安排了圍裙,以防客人整污糟自己衣服,亦安排咗不少餐具、紙巾在外,以供客人提取。😍➡️湯底方面有10款可以選擇,款款都非常之吸引,最後我選擇了冬瓜瑤柱豬骨鍋湯底,湯底真材實料,有不少瑤柱在湯底內,而且非常之清,但又唔會冇味,好適合試到材料真正嘅味道😋😋😋➡️飲品方面有非常之多選擇,不但有好多唔同款式嘅罐裝飲品,亦有其他飲品類別,例如橙汁、羅漢果水、菊花蜜、豆漿等🥫最特別竟然會有港式奶茶同埋珍珠奶茶🧋,仲會有不同茶類可供選擇🥂最重要嘅係非常之適合鍾意飲酒嘅人士,不但有啤酒🍺、而且有清酒🍶、白酒🍾等,依度真係適合鍾意飲唔同類型嘅飲品嘅人🥛🍵☕️➡️食物方面🥗熟食亦有好多唔同款包括一啲麻辣醃製食品、小龍蝦,如果一定要食啲澱粉質仲有白飯、肉燥等🥬邊爐食材方面非常之多選擇,一排雪櫃擺放得非常之乾淨衛生,不但有不同類型的菜類,亦有不同款式丸、菇類、牛柏葉、魷魚等等,以供我們隨便適用😆而且亦有炸物類,例如炸魚皮、炸響鈴等等,總之諗到嘅都有

➡️湯底方面

➡️飲品方面

➡️食物方面
🥗熟食亦有好多唔同款

🥬邊爐食材方面

🍖肉類方面
2號餐可以已經選好多款肉類,例如極尚黑和牛片、安格斯牛板腱、封門柳、牛肩胛片、牛脷、羊肉片、豬肉片、花雕雞等
🥩每款肉類上到枱都非常之靚,亦都唔會話雪到冰曬,肉類亦有唔同嘅濃度同埋口感,適合鍾意唔同部位嘅人選擇
🍗另外最意想不到嘅係,竟然熟食會有乳鴿可以任食,仲要整得好好味。

🦪海鮮方面
有帆立貝、蝦、蜆、海參、花膠、墨魚、脆肉鯇魚等等,而且上菜時非常之貼心,每一個碗都會用冰坐住啲海鮮,已令海鮮保持新鮮👍🏻

🥓其他
最後當然唔少得會有餃子類別,同埋一啲熟食嘅炸物,例如炸雞炸雞翼等,真係你諗到啲乜嘢食物都有提供

🍦甜品方面
有不少蛋糕、泡芙等,另外仲有中式糖水以及不同類型的水果,當然唔少得軟雪糕、以及杯裝雪糕及雪條,最令我感到驚訝的是杯裝雪糕竟然會有Häagen-Dazs可以比我哋食用,非常抵食。🍮

整體嚟講,雖然係限時,但食物上菜非常快,而且完全冇漏單,所以亦都好夠時間食,加上食材新鮮,而且款式又多,依間任食牛肉邊爐真係非常值得推介。

• 美國肩胛肉
( ͡° ͜ʖ ͡°) 牛駅麻辣火鍋放題❝ 台式火鍋吃到飽多款肉類海鮮任食 ❞SRF美國極黑和牛放題 $288位坐底先揀湯底 有好多款式 仲見到佢有個新出嘅花膠雞湯底但我就揀左椰子雞 湯底足料 好清甜任食肉類海鮮qr code落單 送餐速度好有效率另外自助區有丸類菜類同埋飲品雪糕甜品酒鬼推介~梅酒啤酒任隊~重點!重要有Asahi!正喎!另外值得一提嘅係有手搖珍珠奶茶 唔會太甜 都幾高汁!最後黎到甜品 有haagen daz任食自助軟雪糕乳酪機 同有我最愛嘅榴連雪條真係食到攬住個肚走 非常滿足!以下都係我Enocre 之選~✿ SRF美國極黑和牛片 ✿ 手切封門柳✿ 美國安格斯牛板腱三款牛都各有特色 封門最濃牛味 其他肉質軟嫩✿ 竹笙釀蝦滑呢個個口感好得意 夠fusion 竹笙本身就爽口 包住鮮味既蝦滑滿滿既蝦肉 爽上加爽但兩種口感又截然不同 好特別!✿ 脆肉鯇魚片呢次有驚喜 真係爽脆肉彈淡淡既魚味食多幾轉都唔會滯!✿ 帆立貝 原粒刎埋肉上 直接放入鍋到淥一陣就食得大隻夠厚肉~✿ 沙白每一次黎既量唔算多 但肉厚味鮮帶甜我哋對貝殼類零抵抗力 最後點左5轉!✿ 鴨血完全係台式打邊爐既標配冇左佢都唔

( ͡° ͜ʖ ͡°) 牛駅麻辣火鍋放題

仲見到佢有個新出嘅花膠雞湯底
但我就揀左椰子雞 湯底足料 好清甜
任食肉類海鮮qr code落單 送餐速度好有效率
另外自助區有丸類菜類同埋飲品雪糕甜品
酒鬼推介~梅酒啤酒任隊~
重點!重要有Asahi!正喎!
另外值得一提嘅係有手搖珍珠奶茶
唔會太甜 都幾高汁!
最後黎到甜品 有haagen daz任食
自助軟雪糕乳酪機 同有我最愛嘅榴連雪條
真係食到攬住個肚走 非常滿足!

以下都係我Enocre 之選~

✿ SRF美國極黑和牛片

✿ 竹笙釀蝦滑
呢個個口感好得意 夠fusion
竹笙本身就爽口 包住鮮味既蝦滑
滿滿既蝦肉 爽上加爽
但兩種口感又截然不同 好特別!

✿ 脆肉鯇魚片
呢次有驚喜 真係爽脆肉彈
淡淡既魚味食多幾轉都唔會滯!

✿ 帆立貝
原粒刎埋肉上 直接放入鍋到淥一陣就食得
大隻夠厚肉~

✿ 沙白
每一次黎既量唔算多 但肉厚味鮮帶甜
我哋對貝殼類零抵抗力 最後點左5轉!

✿ 鴨血
完全係台式打邊爐既標配
冇左佢都唔知點算
一路由佢滾 之後吸哂湯底既味道
質感豐富 正!

✿ 田雞脾
嘩!第一次係香港打邊爐有任食田雞!
仲要係脾!肉質彈牙又夠滑 冇得頂!

✿ 乳鴿王
第一次打邊爐有得食乳鴿
黎到熱辣辣 皮又香又脆
滑捋捋既嫩肉質配上咬落去啖啖肉
我覺得打邊爐質素黎講係無得輸

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌗

‘𖤘◦″ 𖤣 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場2樓

🤤跟我搵食~請follow: @when_she_bites

✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿

#旺角美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #旺角探店 #放題 #香港好去處 #旺角推薦食品
2024-05-02 129 瀏覽
牛站愈來愈多分店,之前都吃過尖沙咀跟銅鑼灣的店,感覺放題任食質素都高,這次第一次到旺角再試試!餐廳有三個牛肉放題套餐選擇,由$258至$338,任食120分鐘,十個湯底選擇,今期最新湯底:花膠雞鍋,最重要個爐滾得快,完全夠時間!最推薦美國極黑和牛片、安格斯牛板腱,同樣肉質嫩滑,厚度適中,肉味香濃,不錯選擇。除了牛之外當然還有非常多美食選擇,豬肉、羊肉、海鮮如魚片、帆立貝等,自助吧還有數十種蔬菜魚丸選擇,種類多到很難一次選擇太多!

2024-05-01 115 瀏覽
之前收工約咗成班friend去旺角打邊爐,呢間餐廳超大間,閒日晚上都幾乎滿座,睇嚟呢間餐廳好似都唔錯 。放題任食120分鐘,湯底選擇多 。今次試咗餐廳最新推介嘅花膠雞鍋,有原隻雞脾肉,花膠都燉得好腍滑 。成餐飯最吸引是Haagen Dazs雪糕及其他品牌雪糕可以無限任食,如果120分鐘瘋狂吃Haagen Dazs 應該可以賺翻!除了甜品另一樣就是酒類飲品都無限任喝,啤酒有asahi、嘉士伯等都非常多選擇,日本清酒、梅酒都無限任飲,同友人談天說地都非常吸引!肉類方面牛小排、美國極黑和牛同澳洲羊肉片等都幾正。海鮮有海蝦、帆立貝、魚片等 。自助吧還有好多菜,平時好少係其他餐廳見到嘅羽衣甘藍同冰菜都有 。

2024-04-27 160 瀏覽
*牛站*火鍋放題,真係回顧過好多次,性價比高食物質素又好👍🏼列入最愛餐廳之一❤️簡SRF美國極黑和牛餐~$298加一湯底~鴛鴦鍋 *清甜椰子雞+香辣沙嗲鍋*牛肉色澤鮮艷盤盤都咁靚SRF和牛肉質柔軟且多汁,脂肪分佈均勻,鍋中輕輕一灼,唔加任何調味都已經好好食,牛味香濃加上椰子雞湯食落清甜而濃郁😋牛板腱,肉質鮮嫩👍🏼食落好有咬口香濃沙嗲湯配牛食 簡直正✊🏼自助區*前菜、水果、火鍋配料、各類生菜雪糕櫃🥰任食Haagen-Dazs,Ha韓國Melona雪條、雀巢甜筒⋯放題必點:芝麻雞翼同燒乳鴿熱辣辣~正甜品選擇好多~仲有芋圓仙草凍食
列入最愛餐廳之一❤️

簡SRF美國極黑和牛餐~$298加一

湯底~鴛鴦鍋 *清甜椰子雞+香辣沙嗲鍋*

牛肉色澤鮮艷
盤盤都咁靚

加上椰子雞湯食落清甜而濃郁😋

牛板腱,肉質鮮嫩👍🏼食落好有咬口
香濃沙嗲湯配牛食 簡直正✊🏼

自助區*前菜、水果、火鍋配料、各類生菜

放題必點:芝麻雞翼同燒乳鴿
熱辣辣~正

甜品選擇好多~仲有芋圓仙草凍食

2024-04-27 109 瀏覽
牛站系大食妹近排最鐘意的任食打邊爐店非牛站莫屬,皆因呢間台式邊爐店又平又多款式又就腳晚市一位$300左右,基本上肉類、小食、飲品,全部任食,真系唔錯晚市幾旺場,最好卜定位,費時摸門釘喇食物的保存做得幾好,整潔同乾淨,冰櫃夠凍唔怕食壞肚牛類方面極推和牛,薄薄一片好快熟,五秒內好食丸類推介花枝棒,好多花枝粒粒,勁彈牙芋泥貢丸都好好食,系台式打邊爐先有,必試雪榚、甜品好多種類,食到幾杯哈根大師已經回番本喇

晚市幾旺場,最好卜定位,費時摸門釘喇

食物的保存做得幾好,整潔同乾淨,冰櫃夠凍唔怕食壞肚

牛類方面極推和牛,薄薄一片好快熟,五秒內好食

丸類推介花枝棒,好多花枝粒粒,勁彈牙
芋泥貢丸都好好食,系台式打邊爐先有,必試
雪榚、甜品好多種類,食到幾杯哈根大師已經回番本喇

2024-04-15 194 瀏覽
近來好鍾意去牛站打邊爐因為佢實在有太多選擇飲品、甜品、台灣小食、菜、唔同種類嘅丸等等,而佢嗰啲台灣小食就係放咗喺呢個大型嘅自助區,入邊仲要有唔同沙律冷盤、丸類、蔬果、麵食、醬料同精甜品,超級抵食最緊要係佢哋嘅套餐包含豬、牛、羊、雞肉,而且款款肉質都係有返咁上下其中牛肉更有已經有好多部位提供選擇,包括美國極黑和牛、美國安格斯牛板腱、美國肩胛肉等,誠意十足。湯底方面,我一開始嗌咗冬瓜瑤柱豬骨湯清清地但係又有瑤柱同埋豬骨嘅香味仲要食到其他食材嘅鮮味其中我最鍾意安格斯牛,啲花紋分佈好靚,輕輕喺湯底滾一滾,牛味濃,正我就覺得大家一定要試吓乳鴿外脆內軟熱食就不得不介紹麻辣小龍蝦蝦尾彈牙新鮮好食到停唔到口仲有記得定要留返個肚食甜品,因為佢包括有任食Haagen-Dazs,Ha韓國Melona雪條、雀巢甜筒、仲有台灣小甜品黑糖嘅芋圓選擇性超多,真係食到捧住個肚走
近來好鍾意去牛站打邊爐

因為佢實在有太多選擇
飲品、甜品、台灣小食、菜、唔同種類嘅丸等等,
而佢嗰啲台灣小食就係放咗喺呢個大型嘅自助區,

最緊要係佢哋嘅套餐包含豬、牛、羊、雞肉,
而且款款肉質都係有返咁上下
其中牛肉更有已經有好多部位提供選擇,

湯底方面,我一開始嗌咗冬瓜瑤柱豬骨湯
清清地但係又有瑤柱同埋豬骨嘅香味
仲要食到其他食材嘅鮮味

我就覺得大家一定要試吓乳鴿
外脆內軟

熱食就不得不介紹麻辣小龍蝦
蝦尾彈牙新鮮
好食到停唔到口

仲有台灣小甜品黑糖嘅芋圓
選擇性超多,真係食到捧住個肚走
自從小編第一次在銅鑼灣品嚐過牛站以後就一直念念不忘, 這次終於有機會約友人一嚐旺角分店。就算近期的天氣回暖, 仍然無損香港人熱愛打邊爐的心情, 要吃牛站的話不論哪間分店, 都強烈建議事先預訂。小編和友人在星期五的晚上去吃牛站, 點了$308的套餐, 肉類的話可以任點SRF美國極黑和牛、美國安格斯牛板腱、封門柳、美國牛肩胛片、巴西牛脷托、澳洲羊肉片、西班牙豬五花、美國豬梅肉, 海鮮的話可以任點帆立貝、青口、海蝦、沙鯭魚、沙白等等, 當然還可以去自助吧自取火鍋配料, 包括冷盤、蔬菜、丸類、冷盤、熟食、甜品、飲品等等, 認真豐富, 種類很多, 相信每款淺嚐一件都已經滿肚腸肥。小編比較喜歡瘦的牛肉, 所以$308這個套餐很適合我們, SRF美國極黑和牛帶有少許油脂, 只要不要煮得過長時間其實很嫩口, encore了很多次。點沙白的話要小心, 有很多魚刺。自助吧的食材用料新鮮, 可惜當日並沒有糯米飯、蛇羹、牛肉羹, 只有白飯和魯肉, 魯肉很肥, 愛吃肥肉的人士應該很喜歡。整體體驗還是不錯, 覺得與價錢相配。但服務態度認真「趕客」, 先說晚市套餐可以吃120分鐘, 剛剛開始只吃了30分鐘左右店員就

整體體驗還是不錯, 覺得與價錢相配。但服務態度認真「趕客」, 先說晚市套餐可以吃120分鐘, 剛剛開始只吃了30分鐘左右店員就拿收據過來請你「Check單」,然後60分鐘左右就來問你「用什麼方式支付」, 變相就是催促你要找數, 然後90分鐘last order後就馬上來把火鍋和餐具收走, 120分鐘就站在你身後, 等你起身離座, 一旦離座就馬上收拾桌面。雖然明白這間餐廳很旺場, 但這樣的服務態度實在有損整體體驗, 希望可以改善一下。
2024-02-23
2024-04-10 239 瀏覽
之前食過觀塘分店覺得唔錯,今次嚟旺角呢間食,空間都幾大下,係common area 拎食物飲品的時候唔會覺得好迫。叫了鴛鴦鍋-小辣牛駅秘製麻辣鍋及藥膳牛骨鍋,推薦藥膳牛骨鍋,食物完全吸哂藥膳味,唔洗點醬料,岩曬食開淡口味嘅人。話明牛站當然重點食牛肉,套餐包了美國牛肩胛片、封門柳、美國安格斯牛板腱、SRF美國極黑和牛片,個人最鍾意和牛片,大大塊而且好滑好香牛香味。呢到另一重點係可以食乳鴿王,size唔會好大,岩曬想試少少嘅我,調味剛剛好唔會好咸,推薦。係common area 可以拎配菜、雪糕、飲品等等。個人幾鍾意啲雪糕,因為同出面放題任食嘅選擇有少少唔同。而且呢間有日本柚子酒,但觀塘個間無。

2024-04-09 199 瀏覽
𓊈牛站𓊉絕對係入選我呢一年最喜愛火鍋放題🥺無論係旺角或尖沙咀分店,我起碼食咗最少10次😆配料多選擇之餘,每款亦有特色,重點係有我最愛嘅珍珠奶茶,唔係死甜嗰隻👍🏻.絕對係超超超推介‼️😍.湯底有成10款湯底選擇,花膠雞鍋、椰子雞鍋、藥膳牛骨鍋、龍蝦頭鍋⋯⋯真係每款都想試!.我今次揀咗藥膳牛骨鍋,藥膳味超濃郁,是我喜歡的味道.▪️美國肩胛肉超正,重牛香😍食唔停口▪️連平時最普通的丸類,入面好多都有餡,超惹味▪️ 珍珠奶茶🧋珍珠超超彈牙,奶茶唔會太甜,好啱口味👍🏻▪️ 雪糕🍦Häagen-Dazs 雪糕、雲呢嗱雪條,全部都好正😊
絕對係超超超推介‼️😍
我今次揀咗藥膳牛骨鍋,藥膳味超濃郁,是我喜歡的味道
▪️美國肩胛肉超正,重牛香😍食唔停口
▪️連平時最普通的丸類,入面好多都有餡,超惹味
▪️ 珍珠奶茶🧋
珍珠超超彈牙,奶茶唔會太甜,好啱口味👍🏻
▪️ 雪糕🍦
Häagen-Dazs 雪糕、雲呢嗱雪條,全部都好正😊
  • 麻辣小龍蝦
  • 珍珠奶茶
牛站係近來我既大愛,因為性價比非常高,人均258起 就能任吃120 分鐘!.牛站有三款套餐,我選了中規中矩的SRF美國極黑和牛片套餐。選好了套餐就可以用手機落單,配料超級多,自助區還有很多熱食。飲品選擇非常多,清酒更是任飲。鍋底有很多選擇,特別推介藥膳牛骨鍋和椰子雞鍋,湯頭味道濃郁,特別是藥膳鍋。以下是幾款我特別推介的食物:.🔹美國安格斯牛板腱🔹肉味濃,脂肪少,多吃也不會膩.🔹西班牙豬五花片🔹爽口彈牙.🔹肩胛肉🔹肉質軟腍,油脂較多,很推薦的一款肉.🔹麻辣小龍蝦🔹非常入味,麻辣惹味.🔹海鮮🔹沙白蜆鮮甜,蝦彈牙,墨魚爽口

🔹美國安格斯牛板腱🔹
肉味濃,脂肪少,多吃也不會膩
🔹西班牙豬五花片🔹
爽口彈牙
🔹肩胛肉🔹
肉質軟腍,油脂較多,很推薦的一款肉
🔹麻辣小龍蝦🔹
非常入味,麻辣惹味
🔹海鮮🔹
沙白蜆鮮甜,蝦彈牙,墨魚爽口
2024-04-06 265 瀏覽
呢間野我真系祝您生意興隆🙂由入座個一刻前台態度已經十分之惡劣到差5多食飽,準備走既時候啲侍應態度簡直系一流,冇得頂🙂我系一個長期反應遲鈍既人就算人地態度差,我都隔幾分鐘先反應到,先會嬲既人竟然個侍應態度差到,一講完個句野我9秒9擰翻轉頭話佢請我都5會再食😊
呢間野我真系祝您生意興隆🙂
由入座個一刻前台態度已經十分之惡劣
到差5多食飽,準備走既時候
侍應態度簡直系一流,冇得頂🙂
我系一個長期反應遲鈍既人
就算人地態度差,我都隔幾分鐘先反應到,
先會嬲既人
竟然個侍應態度差到,一講完個句野
我9秒9擰翻轉頭話佢
請我都5會再食😊
2024-04-06
就算天氣熱都阻唔到我打邊爐嘅心癮🙌🏻今次黎到旺角「牛駅」打邊爐,平日夜晚黎都好多人😆不過價錢幾合理,簡咗$298 SRF美國極級和牛片全餐✨呢度地方大,環境好舒服😆重點係好多好多食物選擇,涼拌小菜、火鍋醬料、熟食、飲品同甜品都係非常多!火鍋配料例如丸類同蔬菜都有十款以上👍🏻👍🏻特別要讚嘅佢地keep到好乾淨同refill嘅速度都好快!─═★:;*─═☆:;*─═★:;*─═☆:;*─═★:;*🍲花膠雞鍋湯底入面真係有花膠喺度,絕對係真材實料,養顏又夠補,重點係唔太油膩👍🏻用QRcode落單,第一時間即刻點一轉肉類🔸美國極黑和牛SRF、牛板腱、美國牛肩胛肉、西班牙豬五花同澳洲羊肉片✨和牛大大塊,大約2-5秒食得,油脂唔算多,肉質好嫩,牛味濃郁😍肩胛肉好有咬口🥩另外有得order海鮮✨大蝦同沙白非常鮮甜,水魷魚、脆鯇魚片都可以試試!熟食除咗出邊有得拎,都有小量係有得order😆我叫咗幾次芝麻雞翼同鹽酥雞,非常脆口仲要好juicy😍乳鴿大大隻!🔸飲品、甜品飲品方面:我勁鐘意佢地自制茶,茶味都好出!珍珠奶茶又係必拎😆唔會話太大杯又可以過下口癮!仲有梅酒同啤酒,多人嘅話可以啤一啤佢🙈甜品方面:乳

🍲花膠雞鍋湯底

用QRcode落單,第一時間即刻點一轉肉類

🔸飲品、甜品

甜品方面:乳酪雪糕係勁有驚喜🙈佢係好重乳酪味~另外係出面都拎咗d小蛋糕同芋圓仙草,Häagen-Dazs都係任拎😆好滿足呀!

1987 瀏覽