2019-12-17 2439 瀏覽
This restaurant has a long waiting line but it worths the wait for sure. I waited for 10 table, which takes us around 60 mins. We realized there is an app to get the tickets before we arrive. Should have done it.....We ordered the third grade all-you-can eat dinner set. It is included sliced pork from Spain, fresh chicken legs meat, and the most importantly- American Beef Short Plate. We can order however we want! Also, we have our own pot for each, so we can choose the broth we want. We have ch
We ordered the third grade all-you-can eat dinner set. It is included sliced pork from Spain, fresh chicken legs meat, and the most importantly- American Beef Short Plate. We can order however we want! Also, we have our own pot for each, so we can choose the broth we want. We have chosen one tomato, one satay prawn and pork bone broth. All are very delicious!
The meat are in very high quality no kidding! for the price of 180 per each, It's a really good deal!
Also, there are a lot of food option in the buffet bar! The food is very fresh and in good quality. They changed it frequently for the buffet bar.
60 分鐘 (堂食)
2019-11-17 3686 瀏覽
今日去左南昌行v walk一個開左無耐既商場一出地鐵站門口就見到有間牛涮鍋不過呢間既裝修俾平時既牛涮鍋靚一啲坐位同坐位間都係會有木板隔住既 呢間新分店上面既圖案設計就可以得出 牛涮鍋分店裝潢係越黎越靚 望多望 會見到頭頂有日本昭和站既燈箱 都幾有feel望多兩望 會發現呢間唔係叫Mou Mou Club 而係叫Mou Mou Motto查一查Motto 日文原來係解作 更多 既意思我推測呢間鋪應該會有較其他分店多既選擇我地一行三人 選擇左蕃茄湯同麻辣湯底叫左三個set 我選擇左一份丹麥皇冠䐁梅肉而哥哥同佢女朋友都係要左份美國牛胸腹牛胸腹就比較重油脂 不過味道就普通 不過不失食牛涮鍋我都係比較鐘意豬肉 我覺得呢間既丹麥豬肉好鮮甜 肉質口感都比牛更加出色啲之後我地出去自助區拎飲品同各樣火鍋配料飲品方面拎左西瓜汁 非常解渴 佢地鋪頭既杯墊上面仲印左佢地鋪既豬牛公仔 Mou Mou君同Prince Dan Dan 幾得意一如既往自助區 有自助飲品機 有沙律區 有幾款沙律菜同各種醬料 火煱配料都好多選擇 有冬菇豆卜粟米金菇 龍蝦丸花枝丸墨汁丸 餃子 炸魚皮又有炸物 好似炸薯角 炸芋頭 白飯任裝仲
今日去左南昌行v walk

麻辣湯底併蕃茄湯底

又有炸物 好似炸薯角 炸芋頭 白飯任裝
仲有甜品 幾款凍餅
同平時食開既牛涮鍋一樣 全部質素合格 抵食
星期六一個咁豐富既下午茶 食60分鐘三個人加埋一都只係250蚊 抵

2019-11-16
丹麥皇冠豚梅頭肉套餐
2019-09-21 3218 瀏覽
南昌站新開商場比我們期待的細,但食肆算多。牛涮鍋MouMouClub給我們的印象是雖然便宜但環境一般,尤其地面,每次都黏立立。趁新開張不久,我們來試了V Walk這間MouMou Club,不知道跟其他的有甚麼不同?環境方面我們覺得是比較闊落舒適的因為太肚餓,湯未到我們先吃了熟食,質素ok,不過怕太飽所以只是淺嘗安排的是卡位,我們是share一個大鍋,不是一人一鍋的。選了美洲牛胸腹放題,湯底選了鴛鴦(蕃茄濃湯+四川麻辣),相比之下,麻辣那邊好像蓋過了蕃茄,開始時不覺很辣,但尾聲時卻辣了很多,尤其是淥菜,辣到飲了兩杯可樂!食物選擇算多,驚喜是有涼瓜!飲品方面除了一般的汔水,還可選擇沙冰或咖啡,不過有一段時間咖啡機維修中,差不多結帳才終於等到涼瓜之外另一驚喜是甜品,雖然選擇不是太多,但每一款都好味吃完才發現沒給肉類都拍照,總括來說都是沒有失望的😝為了鼓勵不浪費,完成檯上所有食物可獲得一張優惠咭下次用,限期好像大概是一個月之內。希望這分店能一直保持水準、衛生吧,我們應該會常常來吧!
環境方面我們覺得是比較闊落舒適的

食物選擇算多,驚喜是有涼瓜!

涼瓜之外另一驚喜是甜品,雖然選擇不是太多,但每一款都好味

吃完才發現沒給肉類都拍照,總括來說都是沒有失望的😝

希望這分店能一直保持水準、衛生吧,我們應該會常常來吧!
2019-09-14
30 分鐘 (堂食)
2019-09-03 2052 瀏覽
最近看新聞總會令人心情一沈,總會想吃一頓好一點的振作心靈!與友人經過這間牛涮鍋,可以慢慢邊吃邊𣈱談!點了四川麻辣湯底,店內有蔬菜粉麵丸類的自助餐桌可以讓食客自行選配料進食,而款式亦多様化!肉類則是一客客上,確保新鮮吧!亦有蟹棒,泡菜和沙律任食!湯底很快便上桌,很香的麻辣撲鼻,我們點了美國上級牛胸腹放題!牛肉味濃,一囗接一口! 魚腐很爽囗,車仔芝士丸,芝味濃濃,雞肉嫰滑!今餐除了傾得非常𣈱快外!肚子也非常滿足!

2019-09-02 1734 瀏覽
話說早2日食牛角時比$100做左kabu pass會員,發現有好多優惠卷,其中一張係食其下品牌-牛涮鍋放題可享4送1優惠。咁所以一家人專程來試下個放題,揀左職員介紹的美國SRF和牛放題,每人貴幾十蚊,d牛好靚,我們唔同時間加單的牛,都一樣水準,肉色好靚,不肥,夠薄!豚肉都唔錯,好滑。4個人係有一個鍋,可揀2個湯底,外面自取部有多款式蔬菜/丸/甜品/熟食,芝士丸幾好味。要讚下飲品有好多款揀,最正係有即沖咖啡機,試左朱古力咖啡同latte都幾好!牛奶雪糕係一定要試!好滑!見倒好多人加左錢有刺身放題,睇落好似都幾新鮮,下次試。
2019-08-31 1139 瀏覽
近來心情不佳,減唔減肥這些女人野我都要抛諸腦後,現在最想是要大吃一餐,減肥留回我心情好的時候。食大餐當然食任食的,自助的,放題的,在朋友屋企附求祈揀一間,千其唔好叫我去西九龍中心,我最憎去嗰度,學梁特話齋「恥與為伍」! 結果朋友揀這兒吃火鍋放題,90分鐘任飲任食! 出去巡一圈,生料之外,沙律都是任吃,剛好可以打打底,雖然大吃但都要吃得健康,沙律中的菜睇樣新鮮,沙律汁都有幾隻揀!汽水、果汁、軟雪糕都是任吃任喝湯底一人揀一款,朋友食辣所以揀四川麻辣,我好甜所以揀甜醬油出番去攞生料,芝士腸、魚腐那些加工製品是指定動作,味道唔差,質地唔差,最喜歡吃那碟墨魚滑,入面有墨魚肉吃火鍋點可以不吃牛肉,叫得做美國上等牛胸腹放題,牛肉紅卜卜當然靚,灼兩灼食入口,牛味香,肉質滑,我地翻啅咗5次! 多謝朋友同我齊上齊落,一齊增Fat!
結果朋友揀這兒吃火鍋放題,90分鐘任飲任食!

出去巡一圈,
汽水、果汁、軟雪糕都是任吃任喝
湯底一人揀一款,朋友食辣所以揀四川麻辣,我好甜所以揀甜醬油

多謝朋友同我齊上齊落,一齊增Fat!
2019-08-30 832 瀏覽
行經新商場見到依間裝修得勁靚嘅放題店,俾佢吸引左連價錢都冇睇就入咗去。佢係以日本火車作為主題,牆上邊嘅公仔好可愛。佢價錢又OK喎,叫咗個美國牛放題,都唔貴只係二百幾蚊一位。佢連蟹棒,泡菜,沙律都係任食,呢個真係幾正。鍾意食炸嘢嘅我當然有叫埋炸香芋丸!好足料,入邊嘅香芋好綿同埋好多。外邊好脆好好食。另外仲有蒜香炸蝦片。鍾意蒜味嘅朋友一定唔可以錯過依樣!見到佢仲有asahi啤酒放題,都只係加$22。可惜我同朋友唔飲酒。
香港人最愛打邊爐,根本無分季節。第一次去深水埗新商場,突然好想打邊爐🍲,決定食牛刷鍋。我地簡左美國🇺🇸上級牛胸腹放題,牛肉吾會太硬,好有牛肉香味,好香濃🤗我地啫辣之人一定要試四川麻辣,精心調配,值得一試。仲鐘意可以加佢甜醬油,調調味道解辣🥛車仔芝士丸、魚腐、芝士腸、蟹棒,泡菜,沙律🥗都係任食,最正係佢有我至愛的香辣雞翼,炸香芋丸,外脆內軟,芋泥多❤️仲有意想不到的小丸子同蒜香炸蝦片。食到咁熱,一定要加Asahi 啤酒放題🍻😍咁既價錢吾洗去日本🇯🇵都食到優質牛🐄,下次會再光顧🐾

食到咁熱,一定要加Asahi 啤酒放題🍻😍
咁既價錢吾洗去日本🇯🇵都食到優質牛🐄,下次會再光顧🐾
2019-08-30
5 分鐘 (堂食)
2019-08-29 510 瀏覽
無論四季咩日子覺得打邊爐都係好啱大家既.特別當然係食shabushabu.深水埗最近有間新shabushabu放題,仲有我最鍾意食嘅牛胸腹.來自美國嘅肉質特別嫩口,真係食到lamlam脷嫁.同埋牛鮮味十足,自己鍾意加D佢地特製嘅甜醬油調調味.所以覺得味道真係唔錯.如果食得辣更可以揀佢地嘅四川麻辣,精心調配嫁,真心值得一試.另外仲有不車仔芝士丸,魚腐,芝士腸,蟹棒等等任食.仲有炸香芋丸,小丸子呢D嘅特式小食.價錢都相宜.唔駛一定要飛到日本先食到優質牛.
2019-08-28 422 瀏覽
第一次嚟深水埗新商場突然好想打邊爐烚下烚下,試左呢間牛涮鍋,食物質素唔錯。我地揀左美國上級牛胸腹放題,可以不停咁食牛!食完一碟又一碟😍牛肉脂肪多少少食落唔會好韌,我食得比較清淡,點少少甜醬油就夠曬味。我好中意食菜,呢度蔬菜都有好多選擇,中意食幾多自助拎,就算食素都唔怕餓親啦。而且都有好多炸物任食,好邪惡🤤有炸香芋丸啦小丸子啦同埋炸蝦片😍當然唔少得甜品,好耐無食冬甩,好飽都忍唔住食返個打邊爐最後煮個麵,就可以吸曬湯嘅精華啦😆
第一次嚟深水埗新商場

突然好想打邊爐烚下烚下,
試左呢間牛涮鍋,食物質素唔錯。
我地揀左美國上級牛胸腹放題
可以不停咁食牛!食完一碟又一碟😍

牛肉脂肪多少少食落唔會好韌,
我食得比較清淡,點少少甜醬油就夠曬味。

我好中意食菜,呢度蔬菜都有好多選擇,
中意食幾多自助拎,就算食素都唔怕餓親啦。

而且都有好多炸物任食,好邪惡🤤
有炸香芋丸啦小丸子啦同埋炸蝦片😍

當然唔少得甜品,好耐無食冬甩,
好飽都忍唔住食返個

打邊爐最後煮個麵,就可以吸曬湯嘅精華啦😆

2019-08-28
2019-08-28 357 瀏覽
嗰日就約埋個friend喺深水埗V Walk行街,然後就喺牛涮鍋食打邊爐放題。今次呢個打邊爐放題,我哋叫咗個「美國上級牛胸腹放題」 喺一個範圍之內,肉類都是任選任點。吧檯上面嘅食物,例如丸丸、麵、沙律,全部都係任食,唔會食唔飽,只怕浪費。飲番一杯冰凍啤酒,一切悶熱鬱結都全消,啤酒同打邊爐都係絕配啦,我係叫嘅鍋底係「四川麻辣 and 甜醬油」 四川麻辣鍋底,辣得來層次口感分明,真係食得好過癮,甜醬油就係甜甜地咁傳統口味。我直不停係咁嗌美國牛胸腹肉,油脂分佈好均勻,肉味濃又嫩又滑,就算灼耐咗都唔會靭,我哋係食肉獸,不停食牛胸腹肉就ok。食飽飽之後,再食雪糕 (雪糕都係自己整同埋任食),一切都好完美。

2019-08-28 371 瀏覽
牛魔王朋友急call 找腳陪食, 指明要食牛胸腹放題, 義不容遲, 放工直達深水步的牛涮鍋; 一入門覺得地方很企理, 先加分除了食物放題, 還有Asahi  啤酒放題, 又悶又熱的天氣下有冰涼啤酒消暑最好不過選了鴛鴦鍋, 一邊是四川麻辣的, 牛魔王朋友說配合上級靚牛肉一流牛肉嫩滑又味濃, 配上麻辣味真不錯, 不過自己受不得太辣, 還是乖乖的留給朋友包底蟹棒, 泡菜, 沙律三樣都是好喜歡的食物, 有任食超級開心; 另外也有車仔芝士丸, 魚腐, 芝士腸, 香辣雞翼, 炸香芋丸這些放題必備; 整體食物質素水準之上, 可以再來 encore
  • 美國上級牛胸腹
  • 香辣雞翼
2019-08-28 326 瀏覽
源自日本既Shabu Shabu火鍋放題店登陸左南昌全新商場V Walk啦🤩!主打日式火鍋放題既牛涮鍋,除左可以食到美國SRF和牛放題、美國上級牛胸腹放題、美州特選雞腿肉放題外,仲可以升級海鮮刺身放題,任食肉類、海鮮、刺身等!🍲湯底有8款可以揀,包括四川麻辣、甜醬油、豬骨湯、蕃茄濃湯、味噌雞白湯、辛味豬骨湯、黑蒜油豬骨湯、昆布湯。除左肉類,配料都有好多選擇嫁,例如魚腐、芝士腸、車打芝士丸、蟹捧等等👅。
2019-08-28 278 瀏覽
今日試了深水埗牛刷鍋,非常值得推介,首先本人10分喜歡吃蟹棒,而該店蟹棒泡菜沙律亦是任食的,另外蒜香炸蝦片亦是該店自家製作,味道非常好味,蒜蓉味濃烈👍🏻打邊爐方面本人選擇了麻辣湯底,麻辣湯底亦不算太辣打邊爐可接受,該店有上級牛胸腹放題及美國雞肉可供選擇,牛肉有牛肉味而且非常爽口,雞肉亦非常柔嫩,不會有很硬的感覺!該店亦有自家製的甜豉油,與一般食店之味道不同,配合上級牛肉非常好味!除了打邊爐的食品外,我還點了一款香辣雞翼作小食, 雞翼非常脆身,而且加上小小辣味,非常開胃!
2019-08-26 220 瀏覽
同學見面緊係要拾下拾下先過癮架嘛,所以就去左office附近搵間火鍋舖,點知最近嘅火鍋舖原來係牛涮鍋佢,呢間舖雖然無我之前去果間分店咁大,不過地方都ok的,都算係個乾淨地方,坐低叫肉嘅種類之後,我地就開始狂食牛牛喇,牛質素都ok, 唔會好似平時啲普通任食邊爐,連上嘅牛肉都結晒冰,入口成陣冰味一啲牛肉味都無,換碟嘅速率都好快, 我地成班一口氣都差唔多食左十碟, 但係完全唔覺有等候嘅時間, 跟住火鍋配料嘅種類都多,畀到我地呢啲食客唔同嘅享受,估唔到牛涮鍋都幾令人驚喜
2019-08-24