2022-05-23 781 瀏覽
難得嚟到牛大人,梗係叫最貴嘅澳洲極上和牛套餐🤩原價$298, 19:30前離座$248!好抵食🥳湯底叫咗鴛鴦鍋,醍醐蕃茄酸辣鍋同牛大人紅燒牛骨湯!番茄酸辣湯叫咗小辣,酸酸辣辣咁🌶🍅紅燒牛骨湯超級惹味!套餐會送每人兩粒和牛牛丸,真係好好食,食得出牛丸嘅油脂感🥰仲好juicy! 不過記住唔好煮咁耐🤣🤣以下係套餐必食嘅美食🤍{安格斯特選牛板腱}呢一款係中價位套餐都有嘅牛🐮牛味重,脂肪有時好多有時少啲🤣不過每一次都係好食嘅!{安格斯牛小排}牛味好重,肉質脂肪分布比較平均,而且相對上比牛板腱少{手切封門柳}牛味都係重,肉質比較厚身!{澳洲和牛M5牛肩卷}牛味雖然係四款最淡,但係脂肪分布真係好靚,食落未到入口即溶,但係都好快係個嘴化開🤤{台灣鱸魚片}中價位套餐有!食落啖啖肉,又唔會好鞋!魚味夠🐟{章魚珍珠漿}呢度嘅漿類好彈牙!食嘅時候真係見到啲章魚粒粒,好驚喜🐙以下係任食區嘅必食推薦🤍{麻辣鴨血}鴨血好新鮮,每一份係有兩件,基本上個個人都有叫,而且係兩份起跳😋推薦大家喺出邊嘅配料佢拎埋寬粉,寬粉鴨血best combo!! {美人花膠}膠質好多,好養生美顏🤤{牛媽秘制滷大腸}唔知點解好鍾意食大腸,

以下係套餐必食嘅美食🤍

{手切封門柳}牛味都係重,肉質比較厚身!

以下係任食區嘅必食推薦🤍

{美人花膠}膠質好多,好養生美顏🤤
{牛媽秘制滷大腸}唔知點解好鍾意食大腸,呢度嘅大腸都幾乾淨,質感都唔錯🙈
{魚腐}配上酸辣蕃茄湯,真係好似食緊譚仔嘅魚腐🤣而且好吸湯,推薦🌟
仲有好多唔同選擇,大家可以列出一個自己嘅必食清單,咁下次再食就可以睇返啦🤣

飲品仲有唔同嘅茶,好Fresh! Like同follow 社交平台 仲送「紫芋霜奶」💜梗係拎返杯,裏面有好多配料,煙煙韌韌💟最尾仲有甜品,movenpick 雪糕🍦

食得牛大人,套餐嘅分別只係在於肉類同少少海鮮🦞不過其實出面定手機order嘅配料,比起其他任食火鍋店特別又有更多選擇,而且好高質又好味🤍就算叫平少少嘅套餐都會食得好開心🥰
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 私房鴨血
  • 牛大人紅燒牛骨鍋
2022-05-23 52 瀏覽
因為網上訂位已滿,所以大約6點左右到取 walk in 籌,等了十分鐘,終於有檯,可以食到8點。今次要左牛骨湯底,湯底同個皇子麵好夾,脆肉鯇魚大大片又脆口,炸物小食梅粉甜薯略為吾夠味,金桔椰果好淡失左水準。其實一個多鐘頭嘅時間都足夠,滿足嘅一餐。
其實一個多鐘頭嘅時間都足夠,滿足嘅一餐。
2022-05-22 518 瀏覽
 終於等倒放寬晚市嘅大日子,梗係要陸續約返D朋友食飯啦!舊同事最愛打邊爐!今次我地去食聽左好耐嘅牛大人!餐廳望落好大,座位勁多,menu主打台式湯底嘅火鍋🍲,限時120分鐘”極上和牛吃到飽”放題有澳洲M5和牛牛肩胛、手切封門柳、安格斯牛小排、安格斯牛板腱、上腹牛五花、西班牙豬梅片、招牌花枝漿、海鮮等,仲免費送澳洲和牛丸!自助區仲有超~級~多~台灣直送丸類同蔬菜可以拎!點左set 之後就可以 掃QR Code 落單,有台式小食、台式飲品等可追加!!上菜速度仲好快!讚!🥩🍲極上和牛吃到飽套餐 $328/人🥣湯底一共有十種選擇,我地揀左唔辣嘅阿嬤養生湯鍋,湯頭清香又夠鮮味,配料有蟲草花、椰菜等,帶點輕微藥膳味道!太好味! 🥩一次過上枱有勁多種肉類🥩有澳洲M5和牛牛肩胛油脂均勻,肉質紥實香口,手切封門柳最軟嫩,薄切嘅牛小排牛肉味香濃、軟身易人口!唔同部位都唔同口感,可以每樣都食勻最happy!  🍖西班牙豬梅片🍖薄薄一片,好快熟又夠淋!好味!🌟個人推介🌟台式小食,不得不吃鹽酥雞,真正台式味道!炸到酥脆可口仲幾juicy~勁好味!🦐海鮮類🦐有魚片、虎蝦同沙白😋我只點左沙白,蜆肉肥美肉厚,仲冇沙粒

🥩🍲極上和牛吃到飽套餐 $328/人

🍖西班牙豬梅片🍖薄薄一片,好快熟又夠淋!好味!
🦐海鮮類🦐有魚片、虎蝦同沙白😋我只點左沙白,蜆肉肥美肉厚,仲冇沙粒👍🏻
💛台灣直送丸類💛一向都鐘意食丸,真係好多選擇,雞肉丸、龍蝦沙律丸、麻辣丸、海鮮丸,必食仲有花枝丸!
🍡澎湖花枝漿🍡招牌花枝漿,花枝鮮味十足,口感彈牙,推介!

🧃台式飲品都唔馬虎,點了芋霜珠奶同白桃烏龍解解膩!
牛大人台灣火鍋吃到飽
地 址📍:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓
  • 澎湖花枝漿
  • 西班牙豬梅片
  • 手切封門柳
  • 澳洲M5和牛牛肩胛
2022-05-20 461 瀏覽
We decided to try out their all-you-can-eat hotpot set for dinner the other day. It did not fail to surprise us. The ambience was great and very clean. The staff were all very friendly. Above all, their food was delicious. This is one of the best hot pot places! Recommending it to everyone! We had their: 1. Wagyu beef dinner set For HKD 50, we could opt for the double soup option where we had the choice of choosing 2 different soup bases. We chose their Master Beef spicy soup and their pork bell

1. Wagyu beef dinner set
For HKD 50, we could opt for the double soup option where we had the choice of choosing 2 different soup bases. We chose their Master Beef spicy soup and their pork belly with pickled vegetable soup. Both their soup bases were so good. We loved the kick that the spicy soup gave and it blended really well with the milder, more tangy soup that the pickled vegetable gave. They were very generous with the range of vegetables, noodles and sauces they gave. They kept it very clean as well and was thoroughly kept in order throughout the dinner which I really appreciated since we are still in the midst of a pandemic. We were most surprised by their selection of meat. They made the ordering process very simple where we could order through a QR code at the comfort of our seat. All the meat they served were very fresh and were very generous with their portion. We loved their beef tenderloin and wagyu beef. They were very tender and juicy. The wagyu beef were very fresh and had a buttery taste with a melt-in-the-mouth sort of texture. Our set came with the taro milk which we loved. It was not too sweet, perfect combination to a hotpot meal. We were also given the choice to select either a Taiwanese grass jelly dessert or ice-cream. We chose both since there was two of us. Both were really delicious and a perfect ending to an amazing meal. Overall, it was a lovely experience. Will definitely be coming back and bringing our friends again!

Taste: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Hygiene: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for money: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Overall rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-05-16
2022-05-19 81 瀏覽
久仰牛大人大名,今次相約友人530pm來到銅鑼灣分店。入到去,感覺舒適閒然,空間感足。相比其他店有優勝之處。尼度主打台灣地道特色湯底及風味食材,有10款湯底選,我地選左台灣鳳梨雞鍋。如果妳想試多種款湯,可以加$50轉鴛鴦鍋。唔講甘多,點野食。尼度食物同樣選擇多。肉類牛板腱,牛肉 ,羊肉等肉質細嫩,口感佳。丸類種類繁多,頗有特色,香芋丸 ,牛筋丸,花枝丸,甚至乳酪丸,個人覺得香芋丸幾香。飲品茶類多,洛神花茶,桂花茶,白桃烏龍茶,菊花烏龍茶,另外酸梅湯都有。白桃烏龍茶清香甘口。甜品竟然有 movenpick同haagen dazs 雪糕食,好滿足整體而言,環境舒適,食物種類多而美味,服務快,受歡迎是有他道理。
久仰牛大人大名,今次相約友人530pm來到銅鑼灣分店。

入到去,感覺舒適閒然,空間感足。相比其他店有優勝之處。

唔講甘多,點野食。尼度食物同樣選擇多。

肉類
牛板腱,牛肉 ,羊肉等肉質細嫩,口感佳。

丸類

飲品

甜品

終於比我book到每日都近乎座無虛席既牛大人啦,正所謂本來無一物,何處惹塵埃,但我今日就點都要惹一惹你先咖啦。放題任食呀麻,幾大就幾大,幾飽就幾飽,黎呀!誓要去入刀山,浩氣壯過千關👇📌 120分鐘澳洲極上和牛·吃到飽套餐 - $278/Head▪️ 牛 大 人 紅 燒 牛 骨 鍋 -▫️ 打邊爐喎,淨係湯底都好緊要啦,我同朋友就揀左呢個「牛大人紅燒牛骨鍋」,顧名思義,湯底充滿濃厚既牛骨香味,係乜都未落既情形先舀一匙飲下,入口係feel到熬湯既精華所在,同黎緊既澳洲和牛就非常夾啦。▪️ 澳 洲 和 牛 M5 牛 肩 卷 - ▪️ 澳 洲 和 牛 牛 丸 - ▫️ 食物方面主要以QR落單,而自助區都有得拎,第一個必試就係呢個「澳洲和牛M5牛肩卷」,肉質相當嫩滑,薄切得黎油脂分布平均,完全今晚瘋狂追加既重點主角;而每枱每人額外兩粒既「澳洲和牛牛丸」免費既,不過就無得翻打,食落係相當爽口彈牙,牛味豐富,呢個頭炮絕對唔會失望。▪️ 糖 醋 甜 不 辣 -▪️ 士 林 鹽 酥 雞 -▫️ 黎得牛大人又係必試兩款經典人氣小食,分別係「糖醋甜不辣」、「士林鹽酥雞」。前者其實係台式炸魚餅,面頭用左糖醋,口感Q彈得黎有得
終於比我book到每日都近乎座無虛席既牛大人啦,

放題任食呀麻,幾大就幾大,幾飽就幾飽,黎呀!

誓要去入刀山,浩氣壯過千關👇

▪️ 牛 大 人 紅 燒 牛 骨 鍋 -

▪️ 澳 洲 和 牛 M5 牛 肩 卷 -

▪️ 澳 洲 和 牛 牛 丸 -

澳洲和牛M5牛肩卷」,肉質相當嫩滑,薄切得黎油脂分布平均,

▪️ 糖 醋 甜 不 辣 -

▪️ 士 林 鹽 酥 雞 -
士林鹽酥雞

前者其實係台式炸魚餅,面頭用左糖醋,口感Q彈得黎有得甜甜地,幾開胃;
糖醋甜不辣

後者炸粉唔會太厚,外層炸得金黃香脆,肉質亦夠嫩滑,唔會太鹹我幾鍾意。

▪️ 手 打 旗 魚 漿 -

▪️ 私 房 鴨 血 -

▪️ 鮮 甜 海 蝦 -
鮮甜海蝦

▫️ 另一打火鍋三寶「手打旗魚漿」鮮味十足,比平時食開既魚鬆更加鬆口,
手打旗魚漿

私房鴨血」口感煙靭爽彈,配襯牛骨湯底可謂更高層次;
私房鴨血

鮮甜海蝦海蝦夠哂新鮮,肉質爽甜有彈性,唔錯。

▪️ 紫 芋 霜 奶 -

▪️ 白 桃 烏 龍 -
白桃烏龍

▫️ 牛大人招牌野飲又點少得呢個入埸必備既「紫芋霜奶」,同樣係每枱每人一杯,
飲落有濃郁牛奶味,加上食到粒粒紫芋小芋圓,口感層次豐富,好好飲;
紫芋霜奶

而「白桃烏龍」味道香甜,果然係牛大人專屬既冷泡茶特色!
2022-05-17
15 分鐘 (堂食)
白桃烏龍
又嚟番呢度,因為真係太掛住佢嘅牛牛🤤今次食五點呢個time slot,雖然好似好早但人一啲都唔少!一去到店員已經好efficient咁問定每枱客要食咩湯底,之後先安排入座。入咗去坐低冇幾耐個鍋已經嚟到,之後就可以利用等個鍋滾嘅時間出去攞嘢食同掃code點嘢食,完全唔洗擔心要等!🤣今次揀到嘅係台灣濃香蕃茄鍋,因為唔想食辣🤣但又意外哋佢唔會清到得清水味,而係有好濃郁嘅蕃茄味。有埋粟米等配菜,感覺健康啲囉🤪😜上面提到點餐有兩個方法,第一個係掃qr code,入面主要係叫肉、海鮮、小食,同一啲付費嘅嘢食同飲品。要食牛就十分推介佢嘅極上和牛吃到飽套餐,入面嘅牛絕對唔會失望!其中嘅澳洲和牛A5牛肩卷真係難以抗拒!油脂感好高,richy得嚟又唔會覺得好漏,薄薄哋一片,點一點鼓油,fit哂!另外highlight仲有安格斯特選牛板腱,雖然冇和牛口感咁豐富,但肉質一樣好好,唔會覺得太乾,而且佢冇咁多肥膏,相對哋唔會咁guilty!另外仲有用QR code叫嘅係墨魚滑同蜆。墨魚滑好重墨魚味,鍾意食嘅會好enjoy,但對魚味sensitive嘅可能會略嫌腥。蜆就中等,呢個size嚟講蜆肉都叫肥美。不過佢好蠱
又嚟番呢度,因為真係太掛住佢嘅牛牛🤤

另外仲有用QR code叫嘅係墨魚滑同蜆。墨魚滑好重墨魚味,鍾意食嘅會好enjoy,但對魚味sensitive嘅可能會略嫌腥。蜆就中等,呢個size嚟講蜆肉都叫肥美。不過佢好蠱惑,成日喺個湯到消失咗😂除咗呢兩樣我仲叫咗個脆薯同鴨血小食,脆薯平平冇奇,過下口癮可以;鴨血就真高質😍麻麻辣辣咁,仲要好滑,就咁食又得,放落湯碌下又得,我自己就隊咗成四五嚿🤣

食牛大人唔少得就係食佢嘅王子麵,佢嘅麵質我會話係類近福麵,係扁幼身嘅即食麵,絕對係火鍋必配嘅麵食😆當然除咗佢仲有其他麵選擇😌

打邊爐唔少得嘅當然仲有嘢飲,仲要係滿滿養生茶🤣原本想試佢嘅18+冬瓜茶,但可惜當日賣哂了🥹最後仲有雪糕送,有Movenpick同Haagen-Dazs揀,為呢餐邪惡感十足嘅dinner劃上完美句號🥰

我是一個不太喜歡食放題的人,因為覺得食材不夠新鮮 BUT宜家朋友介紹嘅店真的是把我吸引住了🤩200💰有找 一定要淺try一下,而且店如其名真係食到飽 姐妹們放開肚皮去吃吧🤣牛肉自助根據肉的等級分成三個不同的套餐,初級價格便宜 但可以食到的嘢不多,我就覺得第二種等級係性價比最高既,一般都會叫依個。而最高級別的,我覺得太貴了也食不了更多(當然有預算又追求肉質的話就可以試下啦)我一般去都會點鴛鴦鍋(+$50)都是掃碼落單,不用加錢。蔬菜和飲品就要去到配料區攞啦,通常都有好多人係度排隊,最後仲有甜品食🍮

2022-05-13 451 瀏覽
牛大人一向深得香港人喜愛🐮只要一想打邊爐都會諗起佢,因為佢除左有靚牛之外仲有幾款台式小食😍而我覺得最正既就係甘梅地瓜🍠。🐒極上和牛吃到飽💰$278(早鳥優惠)👉🏻台式鳳梨雞鍋🍍👉🏻送2粒澳洲M9和牛牛丸🍢呢2粒牛丸出色💯多汁之餘仲食得出手味,同出面既完全唔同,如果對牛丸有執著既話強烈建議加錢嗌🤣。💁🏻‍♀️上菜速度黎講係超級快同完全無走單,呢點對於任食黎講真係好重要‼️🐮中意食牛既我推介呢個澳洲極上和牛套餐,因為可以任食澳洲M5和牛😍封門柳就相對牛味會重啲,而牛板腱就嫩滑啲,所以如果嗌呢個set就可以試哂咁多款啦❤️。除左牛,海鮮選擇都有脆肉鯇,蝦🦐特別啲既就有墨魚滑🦑章魚滑🐙等等等等🤣多到都記唔哂自助區都有唔少台式丸類同火鍋料🍲唔使驚選擇少,最驚個胃唔夠大🤰🏻因為佢最後仲會一人一甜品🧋諗都唔使諗,仙草凍呀唔該🥣。食材方面全部都用料新鮮🥗出面自助區都keep住有refill🈵無論係醬料定食物都係常滿👍🏼職員態度都好好,收碟又密,又主動加湯❤️好sweet温馨提示,如果就到時間建議早啲入坐,平啲仲少人啲😙。🐒18+冬瓜茶💰$38飲悶左啤酒既大家不妨試試呢杯18+冬瓜茶🍻一上枱同普通冬瓜茶無分別,

🐒極上和牛吃到飽💰$278(早鳥優惠)
👉🏻台式鳳梨雞鍋🍍
👉🏻送2粒澳洲M9和牛牛丸🍢

温馨提示,如果就到時間建議早啲入坐,平啲仲少人啲😙

🐒18+冬瓜茶💰$38
飲悶左啤酒既大家不妨試試呢杯18+冬瓜茶🍻一上枱同普通冬瓜茶無分別,但飲落係偏苦,因為係落左酒落冬瓜茶到🍺第一次試又幾特別😂

• 18+冬瓜茶
  • 仙草凍
2022-05-11 68 瀏覽
超級耐冇打邊爐,趁着母親節,成班人一齊出街打邊爐最開心牛大人呢間人氣打邊爐店真係日日爆滿,就算食頭輪,五點去食都坐到七八成多款飲品任食任飲,仲有配料區有齊蔬菜、丸類、麵食,都係任拎任食一個人都係$300左右,已經可以食到最貴嘅餐叫咗個蕃茄湯底,酸酸甜甜都幾開胃推介個手打和牛丸,雖然要加錢、但係食得出同平時凍肉舖買嘅完全唔同,彈牙同爽口好多肉類首推豬雪花肉片,口感似豬頸肉,不過比豬頸肉更厚身同爽口,出邊打邊爐真系食唔到甜品可以雪榚有movepick 同哈根大師簡,期間限定仲有哈蜜瓜tim
超級耐冇打邊爐,趁着母親節,成班人一齊出街打邊爐最開心
一個人都係$300左右,已經可以食到最貴嘅餐
叫咗個蕃茄湯底,酸酸甜甜都幾開胃

2022-05-07 96 瀏覽
開放晚市堂食後既星期五 黎到銅鑼灣牛大人任食台式火鍋 真係好掛住靚靚牛肉同台式麻辣豬紅 就一早黎拎定位 等位既時間都係等得好誇張🤪入到黎第一件事就係選湯底 當然選返牛大人秘方麻辣鍋湯底 食肉類配搭麻辣先係最爽選擇 然後3款套餐選擇 今次專登享受最貴極上牛肉 質素真係非常高 之後同樣用QR Code不斷不停瘋狂地落單😍極上牛肉套餐最特別必叫 #手切封門柳 大大塊牛好有咬感肉質又彈性 #澳洲和牛M5牛肩卷 薄薄牛片卷 脂肪同肉質分佈均勻 口感超正 #安格斯牛小排 肉質結實有非一般牛味 另外呢個餐仲會送上好矜貴既 #澳洲M9和牛牛丸 每人只有2粒 食落真係非常彈牙 而且又會爆汁另外超鍾意牛大人既台式熟食 #台式香腸 #甜不辣 #鹽酥雞 #炸甘薯 每一份都好有台灣夜市既味道 必叫熟食🤪自助區加QR Code落單仲有過百款火鍋食材選擇 店員會不斷Refill 食物應有盡有😍 醬油區配料充足 飲品區有埋Anson Lo代言既0+梳打水 非常跟貼潮流🤪最後仲要奉上每人一客甜品 可以選擇雪糕或者牛大人自製 #台中仙草凍 識選當然選台式涼粉啦🤪

台中仙草凍

秘製鴨血
台中仙草凍
秘製鴨血
2022-05-06 64 瀏覽
終於食到牛大人火鍋啦!我哋喺星期四7:00去到見到好多人喺度 可以想像到佢嘅名氣係幾勁。我地叫咗個澳洲和牛套餐,大約三百幾蚊一位,有得任食和牛👍🏻出面的配菜都有好多選擇,有海鮮丸、龍蝦丸,有唔同嘅蔬菜種類,就算係粉麵嘅種類都幾多,有王子麵、烏冬等等。飲品櫃有好多唔同款式嘅飲品,各有特色,有多款冷泡茶,例如係桂花烏龍、菊花茶,當然仲有汽水,我哋仲加多一個有酒精嘅冬瓜茶,好特別。湯底方面我哋叫咗個牛骨湯,有少少胡椒味好香,而且呢度仲有好多唔同台式小食揀,例如係台灣腸、鹽酥雞,俾一般嘅火鍋選擇多好多,連海鮮都可以揀!

我地叫咗個澳洲和牛套餐,大約三百幾蚊一位,有得任食和牛👍🏻

夜晚終於有返堂食,呢晚妹豬仔就去咗打邊爐。呢度裝潢十分台式,地方亦寛敞。.🔸 (19:30前離座及假期加HK$10,即HK$288/位).湯底方面,揀選咗「阿嬤養生濃湯鍋🍲」,湯底以大骨原湯為基礎,加入紅棗、 杞子、木耳、娃娃菜等熬製而成,味道甘香🙌🏻!.除咗自助火鍋配料吧嘅食物之外,呢個套餐嘅食物選擇超豐富❤️!可以點選「精選嫩牛套餐」同「美國特級安格斯套餐」嘅食物,例如:上腹牛五花、紐西蘭羊卷肉、西班牙梅豬肉片、花雕酒雞件、安格斯特選牛板腱、美國prime極級肩里肌😋。.另外仲可以點選呢個套餐嘅:安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷……等等,款式超多😍!肉類嘅肉質都唔錯,如果偏好肉味濃啲嘅話,建議可以點選手切封門柳,不過切得較厚身,要留意淥嘅時間。.妹豬仔亦點咗蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿、澎湖花枝漿,可自己控制形狀大小,淥到浮起面就食得,食落爽口又彈牙👍🏻!另外亦點咗啲台灣特色小食,例如:士林鹽酥雞、真豬小香腸、梅甘酥脆薯、糖醋甜不辣等等😋。.飲品方面,同樣好多選擇,自助吧有罐裝飲品之外,仲有幾款冷泡茶🍵:洛神花茶、菊花普洱、白桃烏龍、桂花烏龍。而手機點嘅有:烏

🔸[120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐] (19:30前離座及假期加HK$10,即HK$288/位)
阿嬤養生濃湯鍋

蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿、澎湖花枝漿
澎湖花枝漿
士林鹽酥雞、真豬小香腸、梅甘酥脆薯、糖醋甜不辣、鴨血

飲品方面,同樣好多選擇,自助吧有罐裝飲品之外,仲有幾款冷泡茶🍵:洛神花茶、菊花普洱、白桃烏龍、桂花烏龍。而手機點嘅有:烏梅汁、酸梅汁、金桔椰果等,另外貪得意亦點咗18+冬瓜茶,一杯500ml (+HK$38),係冬瓜茶加入威士忌🥃,飲落甜甜地,幾易入口。
冷泡茶:洛神花茶、菊花普洱、白桃烏龍、桂花烏龍

✨妹豬仔👧🏻💬: 整體來講,呢個火鍋任食唔錯,食物夠晒多選擇,真係俾客人吃到飽!
120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐

(以上價錢僅供參考,一切以火鍋店為準)
阿嬤養生濃湯鍋
蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿、澎湖花枝漿
澎湖花枝漿
士林鹽酥雞、真豬小香腸、梅甘酥脆薯、糖醋甜不辣、鴨血
冷泡茶:洛神花茶、菊花普洱、白桃烏龍、桂花烏龍
2022-05-03 78 瀏覽
晚市開返第一時間沖去牛大人打邊爐火鍋湯底足料,食材新鮮多元化如果剩係得午市實在太多人排隊搞唔掂今次去銅鑼灣店依然咁多人數安心出行,針卡,量體溫消毒就可以安排入座啦每次去到揀湯底都有選擇困難因為全部都好想試,最終我都係揀返麻辣鍋有三款吃到飽套餐選擇,任食兩小時我哋就揀咗澳洲極上和牛套餐,加送澳洲M9和牛牛丸超過10款肉類,🌟安格斯特選牛板鍵、🌟手切封門柳、安格斯一口牛肉粒等超過50款火鍋配料,絕大部份係台灣直送,鴨血、手打花枝漿、鹽酥雞、蛋餃等,十足台灣風味而且每間分店質素都穩定,間間都好味
晚市開返第一時間沖去牛大人打邊爐
火鍋湯底足料,食材新鮮多元化

如果剩係得午市實在太多人排隊搞唔掂
今次去銅鑼灣店依然咁多人
數安心出行,針卡,量體溫消毒就可以安排入座啦

有三款吃到飽套餐選擇,任食兩小時
我哋就揀咗澳洲極上和牛套餐,

加送澳洲M9和牛牛丸

而且每間分店質素都穩定,間間都好味
  • 18+冬瓜茶
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 白桃烏龍
  • 牛大人秘方麻辣鍋
2022-04-27 1071 瀏覽
🤎牛大人台灣火鍋吃到飽 (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)🧸銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️聽左牛大人個名好耐,前段日子人氣爆曬棚,我怕要排長龍所以仲未去食🤣今日行過見少人啲,我就唔客氣衝了‼️睇下係唔係真係大家講到咁好食😏首先銅鑼灣餐廳地方好闊落,店員安排咗我哋坐沙發卡位,張枱夠晒大放幾多嘢食都OK🤫終於明白點解咁多人排隊🫶🏻-極上和牛吃到飽套餐🤰🏻 $198/人首先,包你食得飽😆果然餐廳真係冇改錯名‼️今次我就叫咗個午市套餐,90分鐘任食。呢個餐係最多嘢食揀嘅,可以食埋澳洲M5和牛🐮。🥘鍋底有好多款任君選擇,今次我就揀咗牛大人紅燒牛骨湯,有微辣的🌶 聽講係用牛骨慢熬而成,清香濃郁。我自己覺得用呢個湯底嚟淥牛,係Double Cambo⚡️食材方面掃QR code點餐好方便㗎,而且上菜速度都好快。今日試過佢哋嘅餃子同埋魚滑,也是讚讚🤫仲有自助區域,火鍋配料款式眾多,唔知大家最鍾意嘅火鍋配料係邊款呢?其實我食嚟食去都係果幾樣㗎咋分別就係娃娃菜、金菇、冬瓜、蘿蔔、響鈴。你以為呢啲好普通對嗎,千估萬估都估唔到佢竟然有龍蝦沙律丸😍😍😍平時去到一般嘅

🤎牛大人台灣火鍋吃到飽 (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)
🧸銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓

-極上和牛吃到飽套餐🤰🏻 $198/人

你以為呢啲好普通對嗎,千估萬估都估唔到佢竟然有龍蝦沙律丸😍😍😍平時去到一般嘅火鍋餐廳都未必有得揀沙律丸😭呢度警員有,我太感動了🤭唔知有冇人同我一樣都係好鍾意食呢一款丸呢🫣

混醬嘅區域都不得不讚☺️因為超多款式花多眼亂😍一於全部都Try🙈

仲有澳洲M5牛肩胛太好味了‼️初頭我哋淨係叫咗4份諗住試吓先,不過牛肩胛真係有濃郁嘅牛味同埋肉質嫩滑,容易入口。每盤嘅脂肪比例剛剛好👍🏻一盤大概有3片左右,如果大家都係牛魔王嘅話記得帶多少少啦🙌🏻

私家大廚提提大家,如果上菜嘅時候牛肉編咗未解凍大家可以隔住個鍋烘一烘,解凍得快啲喲💖

⚠️食得晒先好嗌唔好做大嘥鬼😤

除此之外我哋仲+$30/人 升級左海鮮😍,有魚片、虎蝦同沙白😋鍾意食蝦嘅我今日竟然最欣賞嘅係沙白。因為我知道如果處理得唔好嘅話入邊會有好多沙,但係估唔到今日入口嘅時候一粒沙塵都冇👍🏻👍🏻👍🏻

-18+冬瓜茶🔞 $38

聽個名咁突然同埋OpenRice勁多人介紹所以我都叫兩杯試吓🙈飲第一啖清清涼涼我覺得幾好味呀👀原來18+嘅意思係因為入邊有酒精成份😱威士忌🥃溝冬瓜茶,我覺得味道幾特別,

-桂花烏龍茶🌸

清清淡淡嘅桂花香味完全同烏龍茶融合為一體,解膩恩物🙊

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-04-27