早幾日有個朋友外國返黎,以前成日一齊玩,兩個最鍾意就係去食牛大人,而家大家都結婚生左小朋友,好耐冇見,一於再回憶下🤣🤣我地揀食極上和牛餐,餐廳即時送上和牛牛丸,一人兩粒,入口油脂豐富勁彈牙🤤套餐包括QR code四十多種食物同自助吧幾十款丸類、蔬菜🥬熱食嘅滷肉飯等,我地點左好多款唔同嘅牛肉,每款都各有特色,岩曬唔同口味嘅朋友☺️另外必食推介仲有佢哋嘅蝦,大大隻,好新鮮好彈牙🤤🤤我哋仲有一個大發現,就係而家牛大人同Dreyer’s聯乘,晚市可以任食雪糕雪條,好吸引🤣啲小朋友勁興奮😆而我哋大人見到餐廳推出水蜜桃🍑hoegaarden,一樣勁想飲,一人點左一杯,訴說下湊仔經🤭🤭今次去到發現牛大人仍然keep到水準,食物質素同服務態度都無下降到,俾返個like👍📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓#牛大人 #火鍋控 #極上和牛 #觀塘美食 #鱷魚恤中心 #美食推介 #美食博主 #blogger #foodie #hotpot #masterbeefhk #Yummy #觀塘好去處

另外必食推介仲有佢哋嘅蝦,大大隻,好新鮮好彈牙🤤🤤

2024-08-14
  • 蜜桃白啤酒
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 安格斯牛小排
知道牛大人最近同Dreyer’s合作推出任食聯乘,於是約左幾個朋友一齊去,我哋都好耐冇打邊爐🍲嗰日心情都有少少興奮同期待😚今次book左位於觀塘分店,地點都係好方便,apm到嘅鱷魚恤中心,一出地鐵站商場🚉佢哋每間分店地好大,我最鍾意呢間,燈光又夠光猛🔆一入到去都係揀湯底先,我哋揀左阿嬤飬生濃湯鍋,清清地又入味☺️之後大家兵分幾路去自助區拎野食,包括丸類、菇類、蔬菜類等…發現而家熟食除左招牌肉澡飯,仲有麻辣牛肉湯泡飯,好新奇🤩去完自助區,發現朋友已經QR code落好曬單,食物及飲品都陸續送到餐枱🥰我哋整埋火鍋醬汁,就開始恰下恰下🤭我地揀左極上和牛餐仲每人送上和牛牛丸,食落爽口彈牙,又新鮮👍唔知係咪太耐無食,覺得佢哋嘅牛肉好似好味左🤔個人超級鍾意佢地嘅安格斯牛小排,真係牛味濃,肉又夠嫩🤤🤤朋友就鍾意佢地嘅和牛,油脂豐富,入口即化嘅感覺😆我地仲點左1杯白桃味hoegaarden啤酒,入口好清好醇,配埋火鍋好正🤭食到尾聲梗係唔少得期待嘅Dreyer’s雪糕雪條任食環節😻唔知係咪食得太飽,原本目標食3個,最後1個已經KO左我😅😅不過今次都食得好滿足🤭📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘

觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

#牛大人火鍋 #美食推介 #人氣火鍋店 #養生火鍋 #台式養生鍋 #極上和牛 #安格斯牛小排 #牛肉控 #火鍋控 #必食火鍋 #Dreyer’s任食雪糕 #甜品控 #觀塘美食 #kwuntung #hotpot #foodie #garthering好去處
2024-08-14
  • 阿嬤養生濃湯鍋
  • 任食Dreyer’s  雪糕雪條
2024-08-20 662 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘).難得兄弟們今日得閒,叫個貴少少,有多啲類型野食以及肉類比較高質嘅$328 澳洲極上和牛套餐。今次特登過嚟更加係因為佢做緊任食雪糕優惠,見到同dryers合作,仲有食試埋脆皮朱古力開心果!.澳洲極上和牛套餐每位贈送兩粒和牛手打丸,juicy爆汁湯底其實糾結咗好耐叫養生鍋好定係鳳梨好最後揀咗鳳梨雞,比較特別同埋好似除咗牛大人我都冇喺出面見過呢個鍋底。入面兩大隻雞脾,個湯微甜,雞肉仲好嫩口.肉類選擇海量,羊,牛,雞,魚等,特別係牛大人緊係要食牛,叫左成座山咁高有封門柳,牛小排都係肉味濃郁.其他一般火鍋配料,蔬菜類,台灣直送丸類,可以隨意係出面任拎,特別鐘意食一個芋頭丸!.牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

澳洲極上和牛套餐
每位贈送兩粒和牛手打丸,juicy爆汁
湯底其實糾結咗好耐叫養生鍋好定係鳳梨好

2024-08-20 638 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘).朋友想一解台灣嘅火鍋癮,我倆當然會陪佢地食.▪️$328 澳洲極上和牛▪️.湯底今次選擇左鳳梨雞,雞肉就算煲耐左仍然係嫩滑.基本上丸類,蔬果嗰啲都係出面夾另外鴨血,部份台灣茶飲就可以qr code下單呢到令我地最喜歡嘅莫過於漿類,全部手打仲要係好有味.牛大人就係會做好多期間限定,以前一人只有一杯雪糕/一碗仙草,今次竟然同drayer合作,有無限雪糕任食仲要有新出嘅朱古力脆加開心果雪糕🍦正呀,今次係無限任食雪糕!牛大人果然有聽到我哋嘅反應,之前曾經表示甜品選擇比較少!.📌 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)
朋友想一解台灣嘅火鍋癮,我倆當然會陪佢地食

▪️$328 澳洲極上和牛▪️
湯底今次選擇左鳳梨雞,雞肉就算煲耐左仍然係嫩滑

基本上丸類,蔬果嗰啲都係出面夾
另外鴨血,部份台灣茶飲就可以qr code下單

呢到令我地最喜歡嘅莫過於漿類,全部手打仲要係好有味
📌 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-08-17 604 瀏覽
星期五晚去牛大人,要早一個月book定!😋 湯底有唔少選擇,我哋揀咗鳳梨雞湯同麻辣鍋兩款。我鍾意鳳梨雞夠清。🥳 牛就揀咗極上和牛套餐,大概三百幾蚊,大力推介牛肩同牛小排,肉味重小油脂,食極都唔膩。☺️ 試左幾款飲品,但最值得推介都係牛大人自家製冷泡茶,為咗響應政府走塑,牛大人推出自家環保水樽,方便循環再用,值得一讚。😍 甜品系列當然唔少得雪糕,佢有好幾款dreyers 甜筒、movenpick雪糕、kitkat 脆皮雪條系列,大推佢近日同dreyers聯乘嘅新出開心果雪糕,可以食無限雪糕,簡直係回本之選。
星期五晚去牛大人,要早一個月book定!

2024-08-14 795 瀏覽
就算夏天都阻止唔到香港人打邊爐🤣台灣極上和牛吃到飽 $328湯底專登嚟試吓新湯底,呢個期間限定嘅剝皮辣椒雞鍋,岩晒夏天又想食辣人士,辣得嚟又帶點甜味,唔會一昧辣到出晒汗咁🌝牛肉手切封門柳牛味最重同埋肉質結實澳洲和牛M5牛肩卷肉質嫩滑,油脂豐腴M9和牛牛丸 大推 每次嚟都必食,牛肉汁喺口腔爆發🌝海鮮沙白肉質彈牙冇沙同鮮甜,每次黎都勁食📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
就算夏天都阻止唔到香港人打邊爐🤣

台灣極上和牛吃到飽 $328

湯底
專登嚟試吓新湯底,
呢個期間限定嘅剝皮辣椒雞鍋,岩晒夏天又想食辣人士,
辣得嚟又帶點甜味,

澳洲和牛M5牛肩卷
肉質嫩滑,
油脂豐腴

M9和牛牛丸
大推 每次嚟都必食,
牛肉汁喺口腔爆發

🌝海鮮
沙白
肉質彈牙冇沙同鮮甜,
每次黎都勁食

觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
牛大人任飲任食火鍋一向都好出名✨食物質素高質保持到水準👍🏻食物種類選擇多🤤重點係價錢一啲都唔貴!!!朋友聚餐好地方.大家完全唔洗就住食~一個價錢任飲任食~打邊爐前先調個料,自助形式~調料區有好多款調味料揀~自助區除左調料,飲品,素菜都係自取任食任飲,自己跟返喜好去選擇💓今次我揀左極上和牛吃到飽,每人$328餐廳提供最高級既澳洲極上和牛🐮和牛油脂分布平均食落好軟嫩🤤好好味! 每位送兩粒「澳洲 M9和牛牛丸」,小編強烈推薦✅牛丸超級超級好食!!!超爽勁彈牙.真心好食💯🐮安格斯牛小排🐮澳洲和牛牛胸爽食物掃QR code自助下單,任食海鮮最正係有超新鮮大蝦蝦、沙白蜆超厚花膠都有🤤🤤台式熟食都有真係好多選擇~✨限定湯底:酸辣雙雄:三椒酸菜鮮魚鍋/醍醐蕃茄酸辣鍋,湯底好濃味道好惹味用嚟打邊爐🍲好正~
牛大人任飲任食火鍋一向都好出名✨

今次我揀左極上和牛吃到飽,每人$328
餐廳提供最高級既澳洲極上和牛
🐮和牛油脂分布平均食落好軟嫩🤤好好味!
🐮安格斯牛小排
🐮澳洲和牛牛胸爽

✨限定湯底:
2024-08-12 933 瀏覽
人均$200起|觀塘|任吃火鍋|牛大人🔥只需港幣200元,在牛大人火鍋就能盡享Dreyer's冰淇淋自助,同時享用各式極品肉品和時令蔬菜。🍅觀塘店環境寬敞舒適。招牌濃香牛骨鍋鮮甜可口,澳洲M9和牛丸、入口即化的牛肉滑都極其美味,彈牙鮮香的雲吞也是必點。🍦最後再來一頓Dreyer's冰淇淋自助,讓你食而忘返。物美價廉,絕對是聚餐或放鬆的好選擇。——————為食分界線——————📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓人均消費: $200
人均$200起|觀塘|任吃火鍋|牛大人
🔥
🍅
🍦

——————為食分界線——————
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)

人均消費: $200
2024-08-11 799 瀏覽
呢排天氣太熱,見到牛大人依家有同Dreyers合作,有無限脆皮雪條供應,超想食美國開心果味同時又想試吓榛子味,所以就帶咗屋企人嚟牛大人一次過滿足我幾個願望啦!老實說,火鍋會不停encore真的只有牛大人有呢個能力🤣 每次我哋嚟一定係食極上和牛套餐,人均$300多元。但可以無限叫澳洲M5和牛😍 而且上菜速度一啲都唔慢,牛花非常均衡,入口即溶。連我媽媽係一個對食要求好高嘅人都好滿意佢地既牛,一碟碟咁車哂落個鍋到,速度勁快!今次我哋主攻兩款牛,必食一定係澳洲M5和牛,最好食的!我地叫左over 25+碟,全部都唔會miss單,性價比高到覺得佢地好蝕😂 第二款係美國SRF黑牛,見到係期間限定,都係一樣入口即溶嘅新鮮靚牛👍因為屋企人唔食辣嘅關係係我哋今次湯底叫咗紅燒牛骨鍋。之前曾經分享過牛大人必食秘技就係一定要試試佢哋台灣好出名嘅王子麵配上呢個牛骨鍋湯底,再加上M5和牛,成件事係非常之夾同埋好味,因為佢嘅麵吸收咗牛骨嘅精華,所以麵好濃郁,而且又嫩滑。除左牛之外,其次就係佢哋嘅必食台式鴨血🫣 我未試過食鴨血可以滑到咁,又超好味,encore左3次先夠皮🙈 值得一提嘅係,其實你一入坐佢哋都會每人送一

因為屋企人唔食辣嘅關係係我哋今次湯底叫咗紅燒牛骨鍋。之前曾經分享過牛大人必食秘技就係一定要試試佢哋台灣好出名嘅王子麵配上呢個牛骨鍋湯底,再加上M5和牛,成件事係非常之夾同埋好味,因為佢嘅麵吸收咗牛骨嘅精華,所以麵好濃郁,而且又嫩滑。除左牛之外,其次就係佢哋嘅必食台式鴨血🫣 我未試過食鴨血可以滑到咁,又超好味,encore左3次先夠皮🙈 值得一提嘅係,其實你一入坐佢哋都會每人送一碟M5和牛嘅牛丸,無得再reorder,但呢個牛丸勁彈牙,又會好似想爆汁咁,非常好食的!

仲有任飲台式飲品/甜品,依家有期間限定嘅鴨屎香檸檬茶個人覺得都好好飲,希望佢哋會keep住一路有。而甜品🍧 更加無得輸,dreyers 幾款口味都好吸引,
牛大人絕對值得大家一食再食👍
2024-07-30 1081 瀏覽
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓。。「牛大人」相信冇乜人唔識,呢間連鎖台灣過江龍火鍋店一直都赫赫有名,火鍋材料好多都由台灣或者外國空運到港,而且火鍋店裝修同環境佈局都好舒服,一班人去烚下烚下就啱晒喇🤣。。🔘澳洲極上和牛 | $288 (7:30pm前離座)評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語: 說實話都一段時間冇打邊爐🥲去到門口見到有三款任食牛肉火鍋套餐選擇,分別為「精選嫩牛」、「美國特級安格斯」同「澳洲極上和牛」,其實精選嫩牛同澳洲極上和牛只係相差$80,但由肉類選擇以至其他配料都有明顯嘅分別,咁自然地梗係揀後者啦🤣❤️以下係「澳洲極上和牛」獨有嘅配料❤️- 澳洲和牛M5牛肩卷- 安格斯一口牛肉粒- 安格斯牛小排- 手切封門柳- 豬雪花肉片- 花雕酒雞件- 章魚珍珠漿🍲湯底牛大人提供總共十款唔同口味嘅湯底俾大家選擇。正當我哋眼花撩亂之際,店員推介我哋試下呢款「牛大人紅燒牛過鍋」,而事實上的確係冇揀錯🤤湯底用新鮮牛骨熬製而成,入面加入少量花椒八角粒作調味,但絕對唔會辣,只有微微嘅麻辣感覺,反而令大家更加開胃!🥩肉類餐廳而家係用QR code直接落單,簡單又快捷
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

🔘澳洲極上和牛 | $288 (7:30pm前離座)
評分:🌕🌕🌕🌕🌑

- 花雕酒雞件
- 章魚珍珠漿

🍲湯底

🥩肉類
餐廳而家係用QR code直接落單,簡單又快捷,亦都減少左漏單嘅機會👍🏼當中我哋最欣賞嘅係澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳,同埋章魚珍珠漿。和牛只要輕輕焯一焯就食得,入口鮮嫩非常好食!手切封門柳牛味十足,章魚珍珠漿口感彈牙,仲有少少嘅章魚粒粒🤤

🧆配料
現場設有自助配料吧俾大家瘋狂添加食物😂大部分最受歡迎嘅配料例如芝心丸、牛丸、豆卜、生菜等等都會係度搵到,而且有一部分係台灣直送添🫶🏼最令我心動嘅係佢哋有提供台灣花枝丸,真係好好食🥲

🔻性價比之選❤️品質一流
🔻元朗、荃灣、沙田、觀塘、旺角、尖沙咀、銅鑼灣都有分店
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
2024-07-04
2024-07-27 1131 瀏覽
星期五喺觀塘放lunch,梗係想happy Friday!同同事一齊開心食個飯🤡我哋揀咗牛大人打算食個快邊爐!我哋揀咗最平嗰個餐,叫吓牛叫吓豬,大家一齊開心share!觀塘店嘅話,我覺得店員服務不錯!我哋比較人多,店員都會盡量配合我哋嘅要求👍👍M男店員好有耐性,細心聽我哋要咩湯底,想同佢講聲唔該晒😸😸食物方面,我自己本身好鍾意食牛大人嘅牛丸,任挾之下,我食咗10粒仲有佢嘅粟米真係好甜,我又食咗5個基本上我淨係食呢啲都好飽,更何況仲要食埋啲牛豬
星期五喺觀塘放lunch,梗係想happy Friday!
同同事一齊開心食個飯🤡

我哋揀咗牛大人打算食個快邊爐!
我哋揀咗最平嗰個餐,叫吓牛叫吓豬,大家一齊開心share!

M男店員好有耐性,細心聽我哋要咩湯底,想同佢講聲唔該晒😸😸

仲有佢嘅粟米真係好甜,我又食咗5個

基本上我淨係食呢啲都好飽,更何況仲要食埋啲牛豬
2024-07-04
午餐
2024-07-24 1315 瀏覽
打邊爐一定要揀牛大人!全港最抵食嘅台式火鍋,高質湯底,火鍋配料選擇多元化,牛肉選料高級,晚市最平嘅套餐都,已經包海鮮蝦蜆,絕對係性價比之選。由於政府宣傳走塑,牛大人自家冷泡茶系列,全部都用環保水樽代替膠樽,我估應該方便循環再用。不過環保水樽個樣都幾靚,會想買返個自己用😹今次見牛大人推出咗夢王祭系列,食材加入了夢王蛋,更加有特色甜品,食貴餐就可以試到。不過就算唔係食貴嘅套餐,like 社交平台page 就可以送特色飲品,布丁珍珠奶茶。
打邊爐一定要揀牛大人!

2024-07-16 1339 瀏覽
觀塘呢間🤩牛大人地點超方便,一出港鐵站🚇經過商場搭𨋢就到,岩哂怕落雨🌧️嘅朋友仔。入面超級大,啲座位🪑好寬敞,性價比又高,最啱約埋啲🥳朋友仔一齊嚟大嚓一餐!呢期最矚目😍嘅當然係佢哋同 Dreyer's 合作由每人一個🍮甜品升級到無限任食雪糕🍨。仲要有多款嘅 Mõvenpick / Dreyer's 雪糕批 / Dreyer's 甜筒🍦同埋 Kit Kat 雪糕批可以揀添🤤!而且除咗🍨雪糕之外仲可以 like 👍佢哋 社交平台換領一杯好香🥥椰奶味嘅金鑽鳳梨椰奶西🍹添!自助區💪提供多款無酒精飲品,想飲下🍺啤酒的話,就可以加錢揀高質嘅少爺拉格啤酒🍻 ,入口清爽配火鍋一流🥰。湯底🍲方面有唔少選擇,我哋揀咗台灣鳳梨雞鍋,🐓湯底非常淸甜,唔會搶咗牛肉嘅鮮味😋,而且同其他火鍋配料都幾百搭☺️。今次我哋食嘅極上🇦🇺澳洲和牛吃到飽套餐🤩主打澳洲和牛M5牛肩卷,入口肉質幼嫩肥美🤤,牛肉味亦都好香濃。另外 SRF 美國🇺🇲黑牛後腿肉脂肪分佈均勻,有咬口得嚟肉汁濃郁😊又香甜。 海鮮🌊方面有大大隻嘅海蝦,十分之鮮甜🦐又彈牙,另外佢哋嘅沙白亦非常👍肥美厚肉。自助區💪仲有多款台灣直送嘅火鍋食材🥢,丸類款式豐富,蔬菜🥬又
自助區💪仲有多款台灣直送嘅火鍋食材🥢,丸類款式豐富,蔬菜🥬又新鮮。
2024-07-14 1209 瀏覽
今次喺Openrice買左和牛午餐優惠劵&book位, 90分鐘可以任食澳洲M5和牛牛肩肉, 我地叫左“台灣鳳梨雞鍋”湯底, 有苦瓜片, 鳳梨粒, 半隻雞, 兩隻大蜆, 大旺菜, 開胃又好味. 以前膠樽裝既大紅袍, 綠茶, 洛神茶, 原來依家已經換左用杯裝, 同樣好飲又環保. 食物方面好多選擇, 除左有我一定食既牛之外, 仲有豬有雞, 有蝦滑墨魚滑餃子, 小食方面有炸雞粒, 台灣腸, 滷水豬大腸, 仲有我喜歡的鴨血, 丸類有牛有豬有腸仔, 蔬菜都有好多選擇, 食90分鐘已經好飽好滿足
今次喺Openrice買左和牛午餐優惠劵&book位
, 同樣好飲又環保
2024-07-13
3 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
  • 鴨血
  • 台灣鳳梨雞鍋
  • 台式小食
2024-07-12 1030 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽 ❗️諗起台式火鍋會即刻諗到牛大人今日又來打邊爐🍲最近牛大人全線同dreyer's 合作✨😋晚市入座可任食dreywr’s 雪糕🍦好正啊!勁多種口味!一次過食到美國開心果、馬達加斯加雲呢拿、加州士多啤梨、地中海榛子配合朱古力都食到來牛大人任飲任食好正😃湯底勁多款我叫左剝皮辣椒雞鍋~同埋多款靚牛肉🥩澳洲和牛M5牛肩卷🥩SRF 美國黑牛後腿肉🥩安格斯特選牛板腱🥩美國 PRIME 極級肩里肌手切封門柳跟餐仲有四粒澳洲和牛牛丸~彈牙爽口同埋有台灣直送嘅蔬菜同飲品~食到飽絕對無問題!食物質素有保證如果鐘意飲啤酒唔好錯過~🍺🍻少爺啤酒會由即日起至7月14日有限時買一送一優惠(限時為每晚的限定時間)有興趣就快D訂位😆牛大人📍將軍澳唐賢街9號Popcorn 2樓PopFood 3號舖
牛大人台灣火鍋吃到飽 ❗️
諗起台式火鍋會即刻諗到牛大人
今日又來打邊爐🍲

最近牛大人全線同dreyer's 合作✨😋
晚市入座可任食dreywr’s 雪糕🍦

好正啊!勁多種口味!一次過食到
美國開心果、馬達加斯加雲呢拿、

加州士多啤梨、地中海榛子配合朱古力都食到

來牛大人任飲任食好正😃湯底勁多款
我叫左剝皮辣椒雞鍋~同埋多款靚牛肉

🥩澳洲和牛M5牛肩卷
🥩SRF 美國黑牛後腿肉
🥩安格斯特選牛板腱
🥩美國 PRIME 極級肩里肌手切封門柳
跟餐仲有四粒澳洲和牛牛丸~彈牙爽口
同埋有台灣直送嘅蔬菜同飲品~

食到飽絕對無問題!食物質素有保證

如果鐘意飲啤酒唔好錯過~🍺🍻
少爺啤酒會由即日起至7月14日

有限時買一送一優惠(限時為每晚的限定時間)

有興趣就快D訂位😆牛大人