2023-12-16
天氣凍梗係要打邊爐啦🤣今晚收工唔煮飯啦!即刻約老公仔去食牛大人涮涮涮餐勁嘅🥘旺角有分店岩晒我哋收工匯合!地鐵站行一陣就到門口啦👍🏻我哋揀咗極上和牛吃到飽Set🥘同埋台灣濃香蕃茄鍋🍅準備今晚要吃到飽飽捧住個大肚腩返屋企🫃🏻🤰🏻我哋分頭行事!🦭老公仔負責用手機QR code落單叫牛肉、海鮮、小食等等!🐹我就負責出去自助區拎台灣直送蔬菜、丸類、飲品等等!好快手我哋全枱都放晒食物準備起筷啦😋老公仔Order咗好多碟SRF美國黑牛後腿肉、澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小扒、封門柳🥩牛全部都係牛!🦭老公仔決定今晚化身牛魔王盡情又激烈地涮涮涮🥘我最鐘意係安格斯牛小扒🥩油脂平均又有肉味😋我自己都可以清一碟🍽知我心意嘅老公仔特登叫個黑松露海鮮漿俾我🥰黑松露迷必試🍄海鮮漿彈牙咬開滲出陣陣黑松露味😌自己調教份量控制大小!最鐘意有得玩又有得食🤣台灣直送嘅丸類同蔬菜好新鮮✨仲有好特別嘅水蓮🌱口感好爽脆新鮮!有芋頭貢丸、花枝丸、王子麵等等台灣特產🤤食完好似飛左轉台灣咁呀✈️好邪惡地飲返啖蕃茄湯底好鮮甜仲見到有蕃茄肉蓉🍅熱辣辣要小心燙口👅最後食埋個雪糕甜品做最後結尾!豐富又飽足嘅一餐大滿足🥰下次天氣再凍啲再嚟牛大人涮到
好邪惡地飲返啖蕃茄湯底好鮮甜仲見到有蕃茄肉蓉🍅熱辣辣要小心燙口👅最後食埋個雪糕甜品做最後結尾!豐富又飽足嘅一餐大滿足🥰下次天氣再凍啲再嚟牛大人涮到飽先😋
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心)
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫A&B號舖