招聘中
$17,300+
月薪
2023-12-16 74 瀏覽
天氣凍梗係要打邊爐啦🤣今晚收工唔煮飯啦!即刻約老公仔去食牛大人涮涮涮餐勁嘅🥘旺角有分店岩晒我哋收工匯合!地鐵站行一陣就到門口啦👍🏻我哋揀咗極上和牛吃到飽Set🥘同埋台灣濃香蕃茄鍋🍅準備今晚要吃到飽飽捧住個大肚腩返屋企🫃🏻🤰🏻我哋分頭行事!🦭老公仔負責用手機QR code落單叫牛肉、海鮮、小食等等!🐹我就負責出去自助區拎台灣直送蔬菜、丸類、飲品等等!好快手我哋全枱都放晒食物準備起筷啦😋老公仔Order咗好多碟SRF美國黑牛後腿肉、澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小扒、封門柳🥩牛全部都係牛!🦭老公仔決定今晚化身牛魔王盡情又激烈地涮涮涮🥘我最鐘意係安格斯牛小扒🥩油脂平均又有肉味😋我自己都可以清一碟🍽知我心意嘅老公仔特登叫個黑松露海鮮漿俾我🥰黑松露迷必試🍄海鮮漿彈牙咬開滲出陣陣黑松露味😌自己調教份量控制大小!最鐘意有得玩又有得食🤣台灣直送嘅丸類同蔬菜好新鮮✨仲有好特別嘅水蓮🌱口感好爽脆新鮮!有芋頭貢丸、花枝丸、王子麵等等台灣特產🤤食完好似飛左轉台灣咁呀✈️好邪惡地飲返啖蕃茄湯底好鮮甜仲見到有蕃茄肉蓉🍅熱辣辣要小心燙口👅最後食埋個雪糕甜品做最後結尾!豐富又飽足嘅一餐大滿足🥰下次天氣再凍啲再嚟牛大人涮到

好邪惡地飲返啖蕃茄湯底好鮮甜仲見到有蕃茄肉蓉🍅熱辣辣要小心燙口👅最後食埋個雪糕甜品做最後結尾!豐富又飽足嘅一餐大滿足🥰下次天氣再凍啲再嚟牛大人涮到飽先😋

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心)
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫A&B號舖
2023-12-11 71 瀏覽
吃邊爐,最重要就係湯底🍅中意番茄嘅我,一定會選擇番茄濃湯鍋~滾燙嘅湯底越嚟越入味,非常開胃。澳洲和牛,今天冠軍,🥩肉質非常唔錯,油花肥美,入口即化,我哋食咗好多盤。安格斯牛小排嘅肉質都非常唔錯,🥢肉質細膩均勻,是必吃項目之一。手切封門柳肉味最重,🤓建議唔好煮得太熟。一定要點鴨血,這裡的鴨血質量幾好,熟咗之後都唔會散開,😙Q彈可口。小食最驚喜的是台式系列,尤其係鹽酥雞,🐤熱辣辣更有肉汁,正!@masterbeef.hk

@masterbeef.hk
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角).台式火鍋佢排第一二名,勝在選擇多,材料新鮮.▪️剝皮辣椒雞湯▪️.早兩個月喺台灣初嘗左呢個剝皮辣椒雞湯,個湯少少辣,非常惹味。今次打邊爐可以叫佢,搵咗之後可以飲兩啖先,少少辣,雞肉嫩滑鍾意食靚牛嘅你一定要叫最貴嗰個包埋極上和牛!我哋叫咗牛頸脊同埋後腿肉,前者油脂分布比較多又嫩,後者肉味香濃;本身呢個套餐包和牛牛丸,單叫$58三粒架,呢到人均有兩粒!.呢到仲有啲即食小食,例如皮蛋豆腐,台灣香腸以及梅粉蕃薯🍠.飲品就更加唔使多以介紹,呢度最出名嘅就係有台式冷泡茶飲,桂花烏龍,白桃烏龍,洛神花茶等,另外仲有啲特色台灣罐裝飲品🩶最後埋單會有一人一杯雪糕🍦
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)

台式火鍋佢排第一二名,勝在選擇多,材料新鮮

▪️剝皮辣椒雞湯▪️

鍾意食靚牛嘅你一定要叫最貴嗰個包埋極上和牛!

呢到仲有啲即食小食,例如皮蛋豆腐,台灣香腸以及梅粉蕃薯🍠

最後埋單會有一人一杯雪糕🍦
2023-12-10 60 瀏覽
天氣開始變凍啦🌀緊係去打邊爐啦🫶依間火鍋店相信好多人都有食過☺️就係牛大人啦~牛大人有好多間分店,總有一間係你附近‼️依到既坐位闊落舒適,啱晒一大班朋友嚟打邊爐🍲.🐮澳洲極上和牛黎到依到點可以唔食盡啲牛佢🤣澳洲極上和牛依個level 既牛整體黎講性價比極高☺️仲送4粒澳洲M9和牛牛丸,超好食😋真係做到爆晒汁,同埋好彈牙,牛肉味香濃😙如果唔係叫依個餐想食嘅話就要單點啦⚠️.湯底: 台灣鳳梨雞鍋湯底除咗有鳳梨🍍之外仲有超大量嘅苦瓜☺️放心煲出嚟完全一啲都唔苦😅呢個湯底唔會話好濃味,清清地冇咁燥熱👍🏽.🍽️小食:依到既小食種類超多😍有鹽酥雞、台灣腸、皮蛋豆腐咁樣。完全係夜市嘅小食,質素都有返咁上下‼️.🥩肉類嚟到打邊爐點可以唔食牛啊☺️呢度嘅牛質素有保證,肉味香濃唔會話好薄🤣依到既牛板腱最重肉味😋除左牛肉外,仲有豚肉🐷同羊肉.🌀其他呢度嘅海鮮種類都有好多,有蜆,蝦,水魷等等☺️值得一提嘅係漿類既味道多到講唔晒,仲有期間限定嘅味道🤣除此之外,牛大人有好多台灣直送既野食,例如餃子🥟鴨血等等咁嘅價錢俾咗依個質素,真係物超所值😍
🐮澳洲極上和牛
湯底: 台灣鳳梨雞鍋
🍽️小食:
🥩肉類
🌀其他
2023-12-08 108 瀏覽
生日飯約朋友打邊爐,網上book左位,去到吾駛等,即刻有職員帶位。 座位闊落,落單用QR CODE,吾駛下下搵職員落單,我地選左中間個plan, 2百幾蚊可以任食美國牛,牛肉肉質中上,吾會話好多肥膏 估吾到有鵝腸,很少火鍋放題會有鵝腸,鵝腸洗得乾淨無屎,吸曬個雞湯底精華入味 食台灣火鍋當然要點鴨血,鴨血份量按人頭比,就算你寫3碟,佢都係比3舊你,要分幾次落單先夠食 海鮮方面,我地點左蝦,沙白,魚沙白夠大隻好清甜,但有1,2粒有少少沙,有進步空間飲品響出面既自助區任拿,飲料都算多選擇,除左可樂呢d,仲有d手工茶選 最後30min會有職員問你要咩甜品,有3款雪糕口味選擇,我地都食得好滿足

海鮮方面,我地點左蝦,沙白,魚
沙白夠大隻好清甜,但有1,2粒有少少沙,

生日
鴨血
  • 台灣鳳梨雞鍋
2023-12-01 83 瀏覽
餐廳嘅環境好舒適,自助區嘅飲品選擇非常多,有各式各樣嘅飲料可揀。而且,佢哋提供嘅食材選擇亦都好多元化,有好多款新鮮嘅蔬菜同埋台灣麵!湯底係牛骨湯,牛味好濃郁,每一口都好滋味。我特別鍾意佢哋嘅牛肉選擇,有好多款式可以揀擇,例如SRF美國黑牛後腿肉,肉質鮮嫩多汁,令人回味無窮。另外,佢哋嘅西班牙豬五花肉亦都好出色,口感豐富。海鮮方面,佢哋嘅海蝦同蜆都好新鮮,食落鮮甜彈牙。另外,餐廳仲提供台灣小食,例如鴨血等,款式多樣化!最後,仲有一個驚喜係每個人都可以享受一杯Movenpick/哈根達斯雪糕!

2023-11-24 74 瀏覽
在香港覓食😉來到旺角尋找美食,朋友們一直在推薦的台灣放題火鍋終於有機會嘗試了!晚餐時間就開始排隊了,有時間記得早一點到來🤓這家火鍋店提供三種套餐,我當然選擇了最豪華的一款!🐮肉類的選擇會更豐富美味,😚我點了安格斯特級選牛,口感相當不錯💗和牛牛肉丸也非常好吃🥢除了肉類,他們的海鮮也值得一試!食材新鮮,品質出眾✨✨尤其推薦他們的手打系列,彈牙的口感令人難以忘懷!此外,他們還提供多種自助式的佐品配菜,還有各種面食可供選擇🍜根據個人口味來挑選就好啦!

2023-11-20 85 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽•旺角好有台灣feel🥰多款飲品食物種類很多一定可以吃到飽😂澳洲極上和牛吃到飽套餐😍湯底紅燒牛骨湯夠味套餐送的M9和牛牛丸-爆汁! 🤩澳洲 M5牛肩卷、美國SRF黑牛、封門柳、大腸、牛筋、豬肉、雞、海鮮有蜆、蝦和魚...仲有鴨血、水餃、花枝漿、麻吉燒...麻吉燒即湯丸,好有驚喜!🥳
牛大人台灣火鍋吃到飽•旺角
好有台灣feel🥰
多款飲品
食物種類很多
一定可以吃到飽😂

澳洲極上和牛吃到飽套餐😍
湯底紅燒牛骨湯夠味

套餐送的M9和牛牛丸-爆汁! 🤩

仲有鴨血、水餃、花枝漿、麻吉燒...
麻吉燒即湯丸,好有驚喜!🥳

2023-11-17 126 瀏覽
午市M5和牛邊爐放題|📍牛大人(旺角)♡澳洲極上和牛套餐♡|💰$208之前去過觀塘食晚市,每人大概都要$3xx,而家午市路過見到抵食咗,雖然食物款式會少啲,但係可以有90分鐘食🧏🏻‍♀️所以都係忍唔住又食多次🫶🏻食物方面:期間限定嘅SRF美國黑牛後腿肉結合和牛的細緻油花和安格斯牛的濃厚肉味🫶🏻味道唔錯。澳洲和牛M5 牛肩卷油花分配勻稱,入口即化,肉質相當嫩滑❤️‍🔥果然係牛大人入面最好食嘅牛肉❤️‍🔥如果單點嘅話一碟都要$198😳果然都係午市放題抵食好多!之前想食蛋餃賣哂,今次終於食到坊間少見台灣直送嘅蛋餃🫶🏻另外台式蝦餃同樣都係必食之選🫶🏻食落蝦味重口感彈牙🫶🏻連男朋友都大讚🫶🏻台式小食方面試咗士林鹽酥雞🐥炸粉薄而且仲保留到肉汁💛個人覺得比豪大大出色😂除此之外梅甘酥脆薯同甜不辣亦都唔錯飲品方面:like 牛大人fb page / follow 牛大人 ig就免費有杯鴨屎香檸檬茶(原價$25),自助區各款冷泡茶都好正❤️‍🔥無糖消除邪惡感😂個人嚟講最愛白桃烏龍同桂花烏龍!如果想飲罐裝飲品嘅話自助區都有台灣品牌茶一刻嘅檸檬紅茶,低糖得嚟都好好飲😂我自己都飲咗2罐~真心推薦喔✌🏻
午市M5和牛邊爐放題|📍牛大人(旺角)
♡澳洲極上和牛套餐♡|💰$208

2023-11-10 62 瀏覽
今次我去咗食香港牛大人,選咗佢嘅紅燒牛肉湯底同M5澳洲牛肉放題。首先,我要話一聲湯底真係好好食嘅。佢嘅味道好濃郁,有淡淡嘅香料香氣,加埋鮮甜嘅牛肉味,真係令人回味無窮。至於M5澳洲牛肉,真係一級棒!佢嘅質感好嫩滑,每啖都好咬口,肉汁鮮美。我覺得佢嘅質素真係好高,係我食過嘅放題牛肉中嘅頂尖水平。而且,香港牛大人仲有自取食品區,好多款蔬菜同丸類可以自己揀。我就揀咗啲青菜同埋魚蛋,新鮮又多汁,搭配牛肉湯底,味道更加豐富。最令我印象深刻嘅係佢嘅自助調味區。喺度,你可以自己調製醬料,根據自己嘅喜好。我試咗幾款醬料,有辣椒醬、蒜蓉醬同埋麻油,每一款都帶嚟唔同嘅風味,令我嘅牛肉更加美味。總括而言,我好滿意今次去香港牛大人嘅用餐體驗。湯底味道出色,M5牛肉質素極高,而且自取食品區同自助調味區都係一大亮點。如果你鐘意食牛肉,咁就一定要試下去香港牛大人,你一定唔會後悔嘅!

好耐無去牛大人喇,事關遲遲天氣未轉既關係,少左打邊爐,等到天氣一轉,心郁郁就想來過打邊爐過過癮呢間牛大人真系超級大間,可以用盪失路咁大形容,每個坐位都系獨立式坐位,私隱度比較高,走廊位置窄少少,不過呢到基本上都系QR code落單,除左去廁所可無太多需要出入,而職員上菜速度十分之快,推車仔一份份咁落枱,望見都開心另外仲有個自助區:除左醬汁區、飲品區、唔少蔬菜類丸類選擇可以揀,飲品區比較特別依然系佢地既自家製茶樽,無糖燒製又好飲,至鐘意系呢到既桂花烏龍,特別推薦👍🏻❤️打邊爐最緊要系湯底,一紅一白,最夾始終系一辣一唔辣,我地揀左牛大人秘方麻辣湯+阿嬤養生濃湯,麻辣湯上枱就已攻攻地鼻,最刺激真系岩岩上轉烚肉個轉!阿嬤養生濃湯就咁飲入口都非常舒服,唔會感覺到成口味精或過份咸咩,飲到有雞既湯湯效果,用來烚蔬菜丸類唔錯❤️自助落單入面都有分收費or免收費選項,自助飲品區外既飲品多數收費服務尼,order左杯啤酒🍻送送口,「洛神花小麥啤」,入口幾清香花味,麥味易相對較濃,對本身鐘意飲1664既客尼講,一定會好鐘意既口味尼,400ml呢個size設計得好好,唔會太多或太少❤️自助落單機裡面既M5和牛肩卷肉

❤️自助落單機裡面既M5和牛肩卷肉+M9和牛牛丸都真十分推介,好香既牛鮮味,丸的話就多左分爽口彈牙感,因為我地揀左「澳洲極上和牛」,所以有送到M9和牛牛丸,如果唔想額外加費倒不如選擇「澳洲極上和牛」系最抵試晒所有款式既套餐,岩晒我呢種樣樣都想試既為食種(貪吃棗)

限時120分鐘,2個鐘頭左右基本上都真系牛大人話渣咁食到飽,無甜品區設計,埋單情況下提供甜品紙仔客人選擇都幾貼心,有movepick既雪糕or台式仙草凍
  • 澳洲M9和牛牛丸
2023-11-03 67 瀏覽
之前同朋友食過銅鑼灣分店,覺得好抵食,所以今次家人生日,就book左旺角分店試吓。座位都算寬躺,但冷氣抽風可以再加強(有少少焗)120分鐘任食,個個吃到飽,食物方面都好有水準。因為掛住食,所以忘記影相。入座時店員見到長老,主動講長者卡有優惠價,又慳咗約$100。大家都好驚喜,超抵食!蛋糕切餅費加$50,都算合理。星期六晚旺角食飯,埋單約$1600/5位,每人平均都係$300。家人整體都好滿意,真心推介。

座位都算寬躺,但冷氣抽風可以再加強(有少少焗)

2023-11-01 63 瀏覽
上星期我和好朋友到旺角的牛大人餐廳享用了一頓美味的晚餐。我們選擇了麻辣湯底。湯底熱辣麻辣,但卻有舒服的辣味,不會刺激到我們的舌頭。食材新鮮多樣,包括牛肉片、羊肉片、蔬菜和豆腐等。我們在湯底中涮煮這些食材,品嚐到濃郁的湯汁。整個火鍋過程非常愉快。 除了食物本身外,服務也是一大亮點。服務員態度友善且專業,主動為我們提供了菜單和建議。他們熟悉餐廳的各種菜式,也能夠解答我們對食物的問題。整個用餐體驗非常順暢,讓我們感到舒適和滿意。 總而言之,我們對旺角牛大人餐廳的印象非常好。菜品精緻美味,火鍋和招牌菜肴都令人垂涎三尺。餐廳的服務也非常出色,讓我們感到賓至如歸。如果你想在旺角享用美食,我強烈推薦到牛大人餐廳一試,你絕對不會失望。
2023-10-03
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
2023-10-30 80 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)牛大人真係食極都唔厭,任食嘅好處就係每樣野都可以食!.▪️牛大人紅燒牛骨湯▪️.第一次喺牛大人食牛骨湯,紅紅地嘅湯底係濃郁嘅牛湯果.牛肉個人最推介嘅就係牛小排同封門柳嫩得黎又有牛肉香,蔬菜係出面任夾,但係比較特別嘅水連呢度都有得嗌!果然係台灣火鍋!個人幾鍾意食水蓮,爽口清新.另外呢度嘅墨汁墨魚滑好好食,彈牙香口鴨血就當然係台灣火鍋必備不可缺少,最緊要呢度嘅係好食嘅鴨血,唔會一夾就散.最後仲會一人有杯雪糕食!
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)

牛大人真係食極都唔厭,任食嘅好處就係每樣野都可以食!
▪️牛大人紅燒牛骨湯▪️

第一次喺牛大人食牛骨湯,紅紅地嘅湯底係濃郁嘅牛湯果

牛肉個人最推介嘅就係牛小排同封門柳
嫩得黎又有牛肉香,
個人幾鍾意食水蓮,爽口清新
另外呢度嘅墨汁墨魚滑好好食,彈牙香口

最後仲會一人有杯雪糕食!
2023-10-26 59 瀏覽
餐廳名稱🏠:牛大人台灣火鍋吃到飽餐廳地址📍:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫評價🗣 價錢💰:🌕🌕🌕🌕🌑味道😋:🌕🌕🌕🌕🌑環境🏡:🌕🌕🌕🌕🌑 ✨和牛放題真係好正🤤🤤我地今次試左牛大人嘅澳洲和牛套餐,真係值得一試😋。 雖然係任食,但啲和牛唔會話切得好薄,都有一定厚度,所以好抵食😍😍。湯底我地揀左台中蒜頭雞鍋,有成半隻雞,啲雞肉好嫩滑,湯底賣相都好吸引🤩。食物選擇都好多,我地本身想每樣試啲,都試唔曬🤣🤣。大家黎真係要試下佢嘅黑松露海鮮漿,好彈牙,我地追加左幾次😍😍。侍應服務態度都幾好,我地加完單之後,啲嘢食好快就黎,同埋侍應會主動加湯👍🏻👍🏻。飲品選擇真係好多,有啤酒、台灣特飲、同各式各樣嘅中國茶,有選擇困難症嘅人應該好痛苦😆。甜品就有movenpick同hagendaz雪糕,好正🤤🤤。🍽澳洲極上和牛:HK $328- #foodbloggers #instafood #foodie #foodiegram #hkiger #instafood #hkfoodie #hkigers #foodphotography #likeforlikes #like4likes #likeforfo
餐廳名稱🏠:牛大人台灣火鍋吃到飽
餐廳地址📍:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

評價🗣
價錢💰:🌕🌕🌕🌕🌑
味道😋:🌕🌕🌕🌕🌑
環境🏡:🌕🌕🌕🌕🌑

✨和牛放題真係好正🤤🤤

🍽澳洲極上和牛:HK $328

#foodbloggers #instafood #foodie #foodiegram #hkiger #instafood #hkfoodie #hkigers #foodphotography #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #foodporn #hkfood #foodlover #yummy #hkfoodblogger #香港美食 #相機食先 #手機食先 #食好西 #吃貨 #吃貨日常 #吃貨日記 #吃貨人生