2023-12-01 62 瀏覽
同舊同事去左旺角瓊華中心嘅牛大人台灣火鍋食到飽,地理位置方便,可以食飯前行個街再去食!我地揀左極上和牛吃到飽的套餐,因為叫得和牛,材料上用上頂級的和牛材料,而且新鮮牛味濃。湯底選擇左台灣鳳梨雞鍋,湯底材料好足,有半隻雞,而且雞質地好滑。火鍋材料你可以揀選新鮮嘅海鮮,例如新鮮大蝦、真台灣鯛魚片和新鮮沙白等。將呢啲海鮮放入湯底中煮熟,鮮甜嘅味道會融入湯底,令湯底更加鮮美。除咗海鮮之外,牛大人仲有豐富嘅時蔬自助吧可供選擇,包括新鮮嘅萵荀、皇帝菜同金針菇等等。如果你鍾意豆腐類嘅食材,牛大人亦有多款豆類食材選擇,例如嫩豆腐、響鈴等等。佢哋豆腐質地細滑,入口即化,可以吸收湯底嘅鮮味,帶嚟一種獨特嘅口感。記住要叫佢的鴨血,香辣滑口,好味道!澳洲和牛M5牛肩卷,牛肉質地嫩滑,肥瘦均勻,絕對係火鍋嘅首選,然後自己調整醬料食,一口咬落去,肉汁四溢,絕對食完想再食!除咗牛肩卷之外,仲有澳洲M9和牛牛丸,又係一個令人垂涎嘅選擇。呢啲牛丸做得彈牙有彈性,牛味濃郁,口感超級好。講到飲品,除左自助飲品的飲品任飲之外,只要係社交平台Like牛大人專頁就送鴨屎香檸檬茶。呢杯茶味道真係好味!帶嚟一種清新嘅風味,解渴又開胃

記住要叫佢的鴨血,香辣滑口,好味道!

講到飲品,除左自助飲品的飲品任飲之外,只要係社交平台Like牛大人專頁就送鴨屎香檸檬茶。呢杯茶味道真係好味!帶嚟一種清新嘅風味,解渴又開胃。食火鍋時,一杯凍凍哋嘅鴨屎香檸檬茶絕對係最好嘅搭配!

所以,如果你係食肆探險家同埋火鍋愛好者,牛大人台灣火鍋食到飽絕對係你嘅首選!快啲約埋班朋友嚟牛大人一齊食火鍋啦!
2023-11-30 58 瀏覽
牛大人 @masterbeef.hk .味道:😋😋😋😋抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境:⚡️⚡️⚡️⚡️回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5.任食邊爐最開心 湯底好養顏 吾多地方平又多料鐘意前菜 鹽酥雞😋叫左3次🤣.好多菜既款式 海鮮好新鮮 岩哂健身人士~打邊爐吾一定肥架☺️先纖維 後蛋白質 足夠肌肉量 可以提升燃燒卡路里嘅能力💪🏻 吃飽飽先有得減🥰.臨尾仲有雪糕🍦 滿足😋...💫 #牛大人 #瓊華中心#旺角美食 #打邊爐 ..#米吃 #香港探店 #健身人士飲食 #管理體重 #飽住瘦 #健康餐#跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteatig yt Red 大眾点评 google @kumikofindeat @kukeepfit
牛大人 @masterbeef.hk
味道:😋😋😋😋
抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境:⚡️⚡️⚡️⚡️
回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5
任食邊爐最開心 湯底好養顏 吾多地方平又多料
鐘意前菜 鹽酥雞😋叫左3次🤣
好多菜既款式 海鮮好新鮮 岩哂健身人士~
打邊爐吾一定肥架☺️
💫 #牛大人 #瓊華中心
#旺角美食 #打邊爐
#跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteat
2023-11-28 90 瀏覽
天氣涼啦,又係時候打邊爐🍲牛大人就係香港必食火鍋嘅其中一間今日去旺角瓊華中心分店😉好多卡位,坐位好闊落。叫左澳洲極上和牛set 👍🏻 仲有和牛牛丸送😝牛味濃又彈牙👍🏻呢個set 嘅牛肉片選擇好多,個人推介安格斯牛小排❤️ 入口好嫩滑,口感似肥牛,但冇肥牛咁油膩👍🏻 食唔停口另一推介,澳洲和牛M 5牛肩卷,牛味香濃,肥瘦均勻👍🏻好味今次仲有新品麻吉燒,好似湯圓咁,好軟糯,流沙餡料👍🏻特別又好味仲試左好多款漿類,我最鍾意珍珠章魚漿🐙新鮮彈牙❤️熟食一如以往咁高質,炸物香脆惹味👍🏻午餐肉係必食嘅😂果然係牛大人👍🏻間間分店都keep 到質素
天氣涼啦,又係時候打邊爐🍲
牛大人就係香港必食火鍋嘅其中一間
今日去旺角瓊華中心分店😉好多卡位,坐位好闊落。
另一推介,澳洲和牛M 5牛肩卷,牛味香濃,肥瘦均勻👍🏻好味

仲試左好多款漿類,我最鍾意珍珠章魚漿🐙新鮮彈牙❤️

熟食一如以往咁高質,炸物香脆惹味👍🏻午餐肉係必食嘅😂

果然係牛大人👍🏻間間分店都keep 到質素
安格斯牛小排
安格斯牛小排
  • 牛大人紅燒牛骨鍋
2023-11-27 54 瀏覽
歎M5和牛的好地方🌸台灣鳳梨雞鍋🌟🌟🌟🌟超足料湯底,有半隻雞,雞肉食嫩滑,有堆鳳梨肉,配料還有苦瓜等等,湯底味道鮮甜而且有下火🌸澳洲和牛M5牛肩卷🌟🌟🌟🌟🌟牛味重,肉質嫩,快熟,初頭打算叫多點,廚房出會一板出,打卡會靚d,點知成座山搬出黎,小編同朋友都愕然左,明明見其他枱都有成板出。🌸手切封門柳🌟🌟🌟🌟🌟朋友第一次試就愛上左,封門柳肉質在嫩中帶點結實,牛味甚濃郁🌸牛胸爽🌟🌟🌟🌟🌟牛胸爽快烚,烚好脆口🌸安格斯牛小排🌟🌟🌟🌟肉質比較有咬口🌸私房鴨血🌟🌟🌟🌟🌟呢個鴨血要煮的,不可即食,但醃味已經好入味🌸美人花膠🌟🌟🌟🌟🌟大大塊花膠扒,充滿完美骨膠原🌸澳洲和牛牛丸🌟🌟🌟🌟🌟呢個跟餐附送架,彈牙而juice肉汁場內有飲品區、自助區、醬料區,多款冷泡茶及其他飲料如果即場在社交平台 讚好及追蹤,即送一杯鴨屎香檸檬茶======詳情======牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #
歎M5和牛的好地方
🌸台灣鳳梨雞鍋🌟🌟🌟🌟
🌸澳洲和牛M5牛肩卷🌟🌟🌟🌟🌟
🌸手切封門柳🌟🌟🌟🌟🌟
朋友第一次試就愛上左,封門柳肉質在嫩中帶點結實,牛味甚濃郁
🌸牛胸爽🌟🌟🌟🌟🌟
牛胸爽快烚,烚好脆口

🌸安格斯牛小排🌟🌟🌟🌟
肉質比較有咬口

🌸私房鴨血🌟🌟🌟🌟🌟
呢個鴨血要煮的,不可即食,但醃味已經好入味

🌸美人花膠🌟🌟🌟🌟🌟
大大塊花膠扒,充滿完美骨膠原

🌸澳洲和牛牛丸🌟🌟🌟🌟🌟
呢個跟餐附送架,彈牙而juice肉汁
場內有飲品區、自助區、醬料區,多款冷泡茶及其他飲料
如果即場在社交平台 讚好及追蹤,即送一杯鴨屎香檸檬茶
======詳情======
牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #夏日打卡日常 #和牛 #吃到飽 #台式火鍋 #花膠 #和牛牛丸 #鴨屎香檸檬茶 #自助區 #免費任飲 #彌敦道 #瓊華中心 #牛大人台灣火鍋吃到飽
2023-10-24
2023-11-25 33 瀏覽
今日咁凍嘅天氣真係啱啱好要打邊爐🥶咁就決定食一頓暖胃又滿足嘅火鍋見好耐無食過牛大人而又有澳洲和牛放題排咗好耐隊都想食🙈首先係澳洲極上和牛,啲肉簡直係柔軟又多汁,啲油花融化係嘴裡,啲味道真係一級棒,係和牛先會咁好口感再嚟就係台灣炸物,鹽酥雞、炸蕃薯啦,食落好香脆可口~不得不提手打澳洲M9和牛丸,好有嚼勁,啲肉丸入口即化,好有牛味野飲方面我鐘意飲冬瓜茶,清新唔會太甜最後甜品就有雪糕同仙草奶凍選擇,我哋都簡咗仙草奶凍,飽到捧住個肚走
今日咁凍嘅天氣真係啱啱好要打邊爐🥶
咁就決定食一頓暖胃又滿足嘅火鍋
見好耐無食過牛大人而又有澳洲和牛放題
排咗好耐隊都想食🙈

再嚟就係台灣炸物,鹽酥雞、炸蕃薯啦,食落好香脆可口~

野飲方面我鐘意飲冬瓜茶,清新唔會太甜
最後甜品就有雪糕同仙草奶凍選擇,
我哋都簡咗仙草奶凍,飽到捧住個肚走
【旺角•牛大人】@masterbeef.hkππππππππππππππππππππππππππππππ旺角人氣爆燈牛氣滿瀉火鍋專門店牛大人🌻|極上和牛吃到飽套餐x2|HKD 338澳洲M9、和牛牛丸每份份量有濃郁的牛肉味和牛脂香,口感飽滿有彈性,還很多汁。澳洲M5和牛肩卷是大塊的肉片,具備牛肉味和油香,但切塊後肥瘦均勻。安格斯牛小排非常嫩滑肥美,入口即化。手切封門柳是瘦肉,肉味最濃,質地柔軟有彈性。豬雪花肉片類似於豬頸肉,口感不錯,一條條的。安格斯一口牛肉粒的大小不一,有些很好吃,有些不太好吃。中級選項中的兩款牛肉都不錯,特別是極黑牛肩肉,吃起來很香,塊大。但食用幾片後會有些膩,如果不是特別想嘗試所有的牛肉,中級選項已經滿足了。蟹籽墨汁醬、辣鴨血、牛筋、牛肚、花膠、海蝦、沙白、水蓮、鹽酥雞和厚炸午餐肉都讓我非常滿意!桂花烏龍冷泡茶和冬瓜茶都是用自家瓶裝的,很用心,兩款都很好喝。甜品中的Movenpick冰淇淋和限定仙草冰糕不錯,但有些膩,吃了一半就放棄了。服務方面,所有菜單都是通過QR碼點餐,食物不用等5分鐘就已經送來了,收碟也很快手。環境方面,餐廳寬敞明亮。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務
【旺角•牛大人】@masterbeef.hk
旺角人氣爆燈牛氣滿瀉火鍋專門店牛大人

🌻|極上和牛吃到飽套餐x2|HKD 338

安格斯牛小排非常嫩滑肥美,入口即化。

手切封門柳是瘦肉,肉味最濃,質地柔軟有彈性。

豬雪花肉片類似於豬頸肉,口感不錯,一條條的。

安格斯一口牛肉粒的大小不一,有些很好吃,有些不太好吃。

環境方面,餐廳寬敞明亮。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 338
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #牛大人 #web3旺角
牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心)
2023-11-22 47 瀏覽
朋友同我慶生去咗牛大人吃到飽我哋選咗澳洲極上和牛$288任食台灣鳳梨雞鍋清香台灣鳳梨配埋啲苦瓜旺菜同半邊雞好足料。一坐低朋友已經好快手落哂單。見到咁多野食,真係未食先興奮😆!我哋個餐每位贈送 澳洲M9和牛牛丸2粒呢兩粒牛丸食落肉汁爆滿,勁好食😋打邊爐梗係要叫番兩杯啤酒飲,呢款全新嘅啤酒(酉鬼)「芭樂鹽小麥」啖啖芭樂味,口感順滑正。真豬小香腸士林鹽酥雞(辣)鬼馬老油條叫咗幾款台灣小吃送啤酒一流。食牛大人梗係要食牛啦!澳洲和牛M5牛肩卷正呀!牛味香濃!食落有口感。海蝦肉質鮮甜爽彈。外面仲有自助食品區有蔬菜、麵、新竹米粉同好多款丸。甜品梗係要食哈根大師雪糕啦!
朋友同我慶生去咗牛大人吃到飽
我哋選咗澳洲極上和牛$288任食

台灣鳳梨雞鍋
清香台灣鳳梨配埋啲苦瓜旺菜同半邊雞
好足料。

一坐低朋友已經好快手落哂單。
見到咁多野食,真係未食先興奮😆!

我哋個餐每位贈送 澳洲M9和牛牛丸2粒
呢兩粒牛丸食落肉汁爆滿,勁好食😋

打邊爐梗係要叫番兩杯啤酒飲,
呢款全新嘅啤酒(酉鬼)「芭樂鹽小麥」
啖啖芭樂味,口感順滑正。

真豬小香腸
士林鹽酥雞(辣)
鬼馬老油條
叫咗幾款台灣小吃送啤酒一流。

食牛大人梗係要食牛啦!
澳洲和牛M5牛肩卷
正呀!牛味香濃!食落有口感。

海蝦
肉質鮮甜爽彈。

外面仲有自助食品區有蔬菜、麵、新竹米粉同好多款丸。

甜品梗係要食哈根大師雪糕啦!
2023-11-14 3682 瀏覽
終於有機會試下呢間人氣火鍋-牛大人,牛大人有好多分店,淨係旺角都有兩間,星期六晚七點半上到瓊華中心已經勁多人等緊位,所以唔想等咁耐就記得要提早book位火鍋放題有兩個鐘,我同朋友揀咗澳洲極上和牛,可以試哂美國同澳洲牛,而喺極上和牛類別揀到嘅牛的確靚啲,肉質比較淋同鮮嫩,呢個套餐仲送咗4粒澳洲M9和牛牛丸,呢個牛丸絕對係成晚嘅亮點,因為牛丸入面爆多汁,而且好彈牙,牛味仲好濃,俾錢再叫都值!其他配料例如蝦、沙白都好正,夠新鮮而且冇沙。至於雜菌、雜菜、丸、麵就喺出面自己夾。呢度仲有啲小食可以點,我點咗台灣香腸、鹽酥雞,都唔錯湯底方面,我揀咗秘方麻辣鍋(小辣),初頭食落唔覺辣,點知滾耐咗好鬼辣,食菜就好明顯見到真章,但個湯底係幾香,有少少藥材味最後可以揀Haagen-Dazs雪糕或者鮮草凍做甜品,估唔到鮮草凍有咁多料,味道都做到糖水鋪水準食完今餐我終於明點解牛大人咁受歡迎,CP值算幾高,絕對有下次

2023-11-11
  • 新鮮沙白
  • 極上和牛吃到飽
2023-11-13 97 瀏覽
見到天文台話下星期一會跌到十幾度,即刻去牛大人打番個靚邊爐打打底。一去到旺角瓊華牛大人門口已經大排長龍。好彩早一日book定位。牛大人120分鐘吃到飽,食物穩定保持一貫質素,由頭食到尾都係高質既食物。每次都會叫澳州極上和牛套餐$328/位。因為有和牛同海鮮任食,仲有澳洲M9和牛牛丸送。湯底有白玉酸菜鍋、麻辣鍋、紅燒牛骨鍋、濃香蕃茄鍋、蒜頭雞鍋、養生素食鍋、鳳梨雞鍋、剝皮辣椒雞鍋、薑母鴨鍋、養生濃湯鍋,我地就揀左紅燒牛骨鍋,順便可以飲下牛骨湯補補身。牛:美國SRF黑牛、澳洲和牛M5牛肩卷、封門牛柳,以上3款真係鐘意食牛既人必食,牛肉味都濃之餘,又唔會太膩。海鮮:蝦、台灣鯛魚片,海鮮新鮮又彈牙。黑松露海鮮漿好食又彈牙,口感豐富。熟食:鹽酥雞、真豬小香腸,同台灣食既味道一模一樣。醬料區飲品櫃最後仲送Hagen Dazs雪糕解下膩。牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)📍地址:旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

每次都會叫澳州極上和牛套餐$328/位。
因為有和牛同海鮮任食,仲有澳洲M9和牛牛丸送。

海鮮:蝦、台灣鯛魚片,海鮮新鮮又彈牙。

黑松露海鮮漿好食又彈牙,口感豐富。
熟食:鹽酥雞、真豬小香腸,同台灣食既味道一模一樣。

醬料區

飲品櫃

最後仲送Hagen Dazs雪糕解下膩。

牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
📍地址:旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
2023-11-03
2023-11-13 49 瀏覽
💡有名氣既台式火鍋牛大人係台式火鍋當中相當有名氣,食材一直以黎都保持新鮮,食材選擇多元化,仲有自家製冷泡茶,所以都一嚟再嚟。🍽️多款台式藥膳火鍋湯底每款湯底都用咗好多健康嘅食材,今次揀咗剝皮辣椒雞鍋,因為比較少見,所以特別試吓。湯底用咗台東出產嘅剝皮辣椒,令到成個湯底甘甜得來有啲微辣,而且雞肉都相當嫩滑。🍽️高質既牛肉今晚叫咗「極上和牛吃到飽」套餐,一嚟就送上4粒澳洲M9和牛牛丸,真係食得出係用牛肉去製成,食落去好彈牙,而且肉汁香濃,想再嗌就要加錢。其他牛肉一樣相當出色,比較鍾意食澳洲和牛牛肩卷同埋手切封門柳,肉味最香濃。另外呢度竟然有比較少見到嘅牛胸爽,脆而爽口。🍽️出色嘅鮮魚漿墨魚漿同海鮮呢度有好多來自台灣直送嘅手打鮮魚漿墨魚漿等等,每一款都真材實料,食得出佢係用新鮮嘅食材製作而成,尤其墨魚漿可以食到啲墨魚粒。當然唔少得海鮮,海蝦、沙白、鱸魚片,食材都好鮮甜新鮮。🍽️多款台灣直送嘅食材黎到台式火鍋店,當然唔少得佢嘅台式食品啦,例如台灣腸、鴨血、豬血糕等等,每一樣都相當唔錯,份量又唔會好多可以試到好多唔同嘅台式小食。🍽️豐富嘅自助區喺自助區有各式各樣既多丸類,蔬菜等,都一樣好新鮮。當然唔少得汽
💡有名氣既台式火鍋

🍽️多款台式藥膳火鍋湯底

🍽️高質既牛肉

🍽️出色嘅鮮魚漿墨魚漿同海鮮

🍽️多款台灣直送嘅食材

🍽️豐富嘅自助區
喺自助區有各式各樣既多丸類,蔬菜等,都一樣好新鮮。當然唔少得汽水同飲品啦,多款特色既冷泡茶,最岩打邊爐時用黎消滯。

2023-11-10 52 瀏覽
心心想念牛大人高性價比的火鍋 這次跟友人逛街 順道來個二訪到訪了更方便的旺角瓊華中心分店面積比初訪的尖沙咀少 人流則更旺了!久未到訪 當然要享受個高質的盛宴晚市放題從 ʜᴋᴅ 𝟸𝟶𝟾 起 任吃 𝟷𝟸𝟶 分鐘( 星期五 六 日每個套餐每位需 + ʜᴋᴅ 𝟷𝟶 )於 𝟻ᴘᴍ 入座 吃最頂級的套餐也只需 ʜᴋᴅ 𝟸𝟾𝟾 起所以我們就決定最高級一點了𓋪 極上和牛吃到飽套餐眾多湯底中選了剝皮辣椒雞鍋用台灣土雞燉出鮮甜湯頭 配台東特產剝皮辣椒 整體入口鮮香濃郁的台式湯底愈熬愈能喝到微辣帶麻的多重層次有選擇困難的也可以+ ʜᴋᴅ 𝟻𝟶 選鴛鴦鍋肉類 小食跟個別特色餃類可用手機 ǫʀ 下單其餘丸類 蔬菜 麵食 熱葷 飲品等豐富配料都可以到自助吧隨意夾取 ( 順道走動消化下!極上和牛套餐附送珍貴的澳洲 ᴍ𝟿 和牛牛丸超 ᴊᴜɪᴄʏ 又彈牙 完全高質 想要多吃幾顆啊啊還有安格斯牛小排 封門柳等等可以點飲品櫃有多款冷泡茶跟汽水熱飲有養生的薑母茶還有最新出品的鴨屎香檸檬茶 最近大熱 酸爽口感 適合配以濃味湯底解辣高質素見稱的牛大人 果然二訪也不會失望點最高質素的套餐價錢也不會到天價而且服務都超友善 當天隔壁坐
心心想念牛大人高性價比的火鍋
這次跟友人逛街 順道來個二訪
到訪了更方便的旺角瓊華中心分店
面積比初訪的尖沙咀少 人流則更旺了!
久未到訪 當然要享受個高質的盛宴

晚市放題從 ʜᴋᴅ 𝟸𝟶𝟾 起 任吃 𝟷𝟸𝟶 分鐘
( 星期五 六 日每個套餐每位需 + ʜᴋᴅ 𝟷𝟶 )
於 𝟻ᴘᴍ 入座 吃最頂級的套餐也只需 ʜᴋᴅ 𝟸𝟾𝟾 起

愈熬愈能喝到微辣帶麻的多重層次
有選擇困難的也可以+ ʜᴋᴅ 𝟻𝟶 選鴛鴦鍋
肉類 小食跟個別特色餃類可用手機 ǫʀ 下單
其餘丸類 蔬菜 麵食 熱葷 飲品等豐富配料
都可以到自助吧隨意夾取 ( 順道走動消化下!
極上和牛套餐附送珍貴的澳洲 ᴍ𝟿 和牛牛丸

高質素見稱的牛大人 果然二訪也不會失望
點最高質素的套餐價錢也不會到天價
而且服務都超友善 當天隔壁坐著一桌遊客
姐姐們都熱心解答點餐流程 有貼心耶
唯一一個缺點就是...太多人了 (笑
剛過五點到訪 入座率已經七成 後來直接滿滿滿
所以有計劃要到訪的朋友記得記得要訂座
2023-10-28
{澳洲極上和牛吃到飽套餐 - $328}又係麻甩邊爐之夜!今次叫左最強嘅澳洲極上和牛套餐!一定要食到R 住肚腩寫食評😂唔知係唔係因為今次我地叫左一個較清淡嘅 「台灣鳳梨雞鍋」湯底,估唔到,反而令我感到突顯牛肉嘅美味!一如以往,牛大人啲肉肉都係高級水平,今次都唔例外,我地最愛嘅係澳洲和牛M5牛肩卷同埋期間限定嘅手切封門柳!食牛肉以外,佢地嘅「漿」即係我地講嘅咩滑咩滑都係我每次黎必叫之選!今日再抵讚嘅係海鮮都非常出色,鮮蝦,魚同花甲都又新鮮又美味!兩個人食到飽飽仲有雪糕同甜品,堅係一個包你吃到飽嘅套餐!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
{澳洲極上和牛吃到飽套餐 - $328}

兩個人食到飽飽仲有雪糕同甜品,堅係一個包你吃到飽嘅套餐!

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
極上和牛吃到飽套餐之台灣鳳梨雞鍋體驗,11月開始打邊爐啦🤡 牛大人台式食品鍋底多,加上任飲任食就又嚟啦。今次個湯底係第一次食,有有小魚乾、苦瓜、椰菜、韭菜、多薑。大菜底配半隻雞,甜多於酸既。今次多咗好多新款食物 - 瓜仔雞水餃幾得意,有啲似醃咗嘅瓜加雞肉。口感係實少少幾特別可一試~小食繼續喜歡皮蛋豆腐同埋甜不辣,份量細左,任食嚟講仲好,食多兩款🤭海鮮類又海蝦、沙白都好肥美、台灣鯛魚片、美人花膠、黑松露海鮮漿都有驚喜好鮮好彈、鯇魚腩同埋鯇魚片等等。其中台灣鱸魚最突出,又鮮唔腥~ 同海鮮漿不相伯仲!牛肉係重點 - 和牛gogogo~ 澳洲M5和牛卷係瘦中帶少肥;美國黑牛後腿肉係偏瘦安格斯牛小排係半肥瘦。和牛最重牛味道,美國黑牛後腿肉就次選🤭和牛牛丸、手切封門柳同牛胸爽都係香牛味。羊肉都飛味道!算係比較大件,落咗鍋之後都好容易搵得返😆花雕酒雞件、水蓮、鴨血、豬血米糕、冬瓜粟米都係比較突出大配菜😬 今期水蓮好新鮮好爽口。最後食埋比利時朱古力 Hagen dazs飽哂!台灣仙草凍嘅配料都幾滿,有齊花生、紅豆、椰果同珍珠。飲品都係指定嘅桂花烏龍最正仲有其他菜品係咪台灣飲品,例如番石榴。
極上和牛吃到飽套餐之台灣鳳梨雞鍋體驗,11月開始打邊爐啦🤡

和牛牛丸、手切封門柳同牛胸爽都係香牛味。

羊肉都飛味道!算係比較大件,落咗鍋之後都好容易搵得返😆

• 黑松露海鮮漿
2023-11-09 40 瀏覽
(19:39前離座)極上和牛吃到飽 $298.0 Each+免費澳州和牛牛丸(2粒)揀左個濃味少少既湯底 牛大人紅燒牛骨鍋如果想清少少可以揀養生美顏鍋澳洲和牛M5 牛肩卷和美國PRIME極級肩里肌品質上乘,質地鮮嫩,入口即化。澳州和牛牛丸正呀 佢好juicy爆汁咁濟真味牛肉漿係牛大人既特色菜是使用新鮮的牛肉製作而成,帶有濃郁的牛肉香味,不過我都係prefer就咁6牛肉食 感覺仲爽 手工川丸子和手工大黑輪都是非常受歡迎的點心選擇,口感彈牙,味道鮮美。手工大黑輪似係甜不辣 但係dum 落火鍋到6 好感煙韌 是我杯茶🫰🏻台式蝦餃和瓜仔雞水餃則是非常道地的台灣點心仲有新品必食推介既芝麻麻吉燒、花生麻吉燒我地一開波就每人叫左一粒好奇心低下 即刻6黎食點知原來是湯圓(?)又幾過癮仲想encore 因為入面既料勁足 係流心的!同埋出面個皮好q彈 勁有咬口在海鮮方面,澎湖花枝漿、脆肉鯇魚腩和新鮮沙白都是不容錯過的選擇。這些海鮮食材新鮮最後,鴨屎香檸檬茶是一款清新的飲品選擇但要follow 社交平台先有一杯免費 我地梗係唔會錯過呢個優惠啦😏非常開胃,能夠舒緩口中的油膩感。
(19:39前離座)極上和牛吃到飽 $298.0 Each
+免費澳州和牛牛丸(2粒)

揀左個濃味少少既湯底 牛大人紅燒牛骨鍋
如果想清少少可以揀養生美顏鍋

澳州和牛牛丸
正呀 佢好juicy爆汁咁濟

真味牛肉漿係牛大人既特色菜

台式蝦餃和瓜仔雞水餃則是非常道地的台灣點心

仲有新品必食推介既芝麻麻吉燒、花生麻吉燒
我地一開波就每人叫左一粒
好奇心低下 即刻6黎食
點知原來是湯圓(?)又幾過癮
仲想encore 因為入面既料勁足 係流心的!
同埋出面個皮好q彈 勁有咬口

最後,鴨屎香檸檬茶是一款清新的飲品選擇
非常開胃,能夠舒緩口中的油膩感。
  • 鴨血
  • 麻吉燒
打邊爐嘅季節又到啦 雖然香港人成日都打我就通常真係秋冬先會去😂😂😂今次再到訪牛大人 因為真係抵食好多旺角店夠大 座位有卡位/圓枱 非常彈性‼️啱晒一家大細嚟 又唔洗煩買材料仲要洗碗⁡🐮澳洲極上和牛任食120分鐘套餐 平日正價$328/位加一 21:30-23:00入座$308最抵食係19:30前離座/23:00後入座 只需$288比起平一個價位嘅套餐多4款靚牛肉🩷🥰調味吧都有唔少配搭任君選擇 有辣有唔辣最正梗係有炸蒜/蒜泥/蔥油/牛肉汁揀飲品方面勁多選擇 成牆飲品櫃😝😝😝10款自家養生台式湯底 仲有自助火鍋配料吧🥰較為特別嘅有芋泥包心貢丸/香草雞肉丸/風琴豆腐等超過120款小食/水餃/熟食/飲品俾你揀今次仲食埋鴛鴦鍋 食晒兩款唔同湯底😍牛肉自然唔洗多講 有M5和牛牛肩卷澳洲M9和牛牛丸超濃牛味 而且好juicy 爽口彈牙‼️👍🏻食落真係滑啲又啖啖肉少少筋 叫咗好多碟仲試埋佢地嘅私房鴨血/鯇魚片/花生麻吉燒等🤤🤤甜品可以選擇Movenpick雪糕或芋圓仙草凍有個雪糕做打邊爐結尾冇得輸吖‼️🩷
打邊爐嘅季節又到啦 雖然香港人成日都打

仲試埋佢地嘅私房鴨血/鯇魚片/花生麻吉燒等🤤🤤
甜品可以選擇Movenpick雪糕或芋圓仙草凍
有個雪糕做打邊爐結尾冇得輸吖‼️🩷

2023-10-25
10 分鐘 (堂食)