2023-12-01
同舊同事去左旺角瓊華中心嘅牛大人台灣火鍋食到飽,地理位置方便,可以食飯前行個街再去食!我地揀左極上和牛吃到飽的套餐,因為叫得和牛,材料上用上頂級的和牛材料,而且新鮮牛味濃。湯底選擇左台灣鳳梨雞鍋,湯底材料好足,有半隻雞,而且雞質地好滑。火鍋材料你可以揀選新鮮嘅海鮮,例如新鮮大蝦、真台灣鯛魚片和新鮮沙白等。將呢啲海鮮放入湯底中煮熟,鮮甜嘅味道會融入湯底,令湯底更加鮮美。除咗海鮮之外,牛大人仲有豐富嘅時蔬自助吧可供選擇,包括新鮮嘅萵荀、皇帝菜同金針菇等等。如果你鍾意豆腐類嘅食材,牛大人亦有多款豆類食材選擇,例如嫩豆腐、響鈴等等。佢哋豆腐質地細滑,入口即化,可以吸收湯底嘅鮮味,帶嚟一種獨特嘅口感。記住要叫佢的鴨血,香辣滑口,好味道!澳洲和牛M5牛肩卷,牛肉質地嫩滑,肥瘦均勻,絕對係火鍋嘅首選,然後自己調整醬料食,一口咬落去,肉汁四溢,絕對食完想再食!除咗牛肩卷之外,仲有澳洲M9和牛牛丸,又係一個令人垂涎嘅選擇。呢啲牛丸做得彈牙有彈性,牛味濃郁,口感超級好。講到飲品,除左自助飲品的飲品任飲之外,只要係社交平台Like牛大人專頁就送鴨屎香檸檬茶。呢杯茶味道真係好味!帶嚟一種清新嘅風味,解渴又開胃
記住要叫佢的鴨血,香辣滑口,好味道!
講到飲品,除左自助飲品的飲品任飲之外,只要係社交平台Like牛大人專頁就送鴨屎香檸檬茶。呢杯茶味道真係好味!帶嚟一種清新嘅風味,解渴又開胃。食火鍋時,一杯凍凍哋嘅鴨屎香檸檬茶絕對係最好嘅搭配!
所以,如果你係食肆探險家同埋火鍋愛好者,牛大人台灣火鍋食到飽絕對係你嘅首選!快啲約埋班朋友嚟牛大人一齊食火鍋啦!