2023-07-21 154 瀏覽
當牛大人遇上牛魔王🐮雖然夏天到都不會影響我呢個牛魔王去打邊爐嘅興致。牛大人食過好多次,肥牛質素真係冇得輸,每次食完都返尋味😋今次嚟到元朗YOHO,環境好寬敞,裝修別緻有特色,二人坐卡位都好闊落。各員工殷勤有禮,自助掃描QR code點餐,不得不讚上菜速度超迅速~★ 120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐★ $328基本上可以點選所有套餐嘅嘢食,呢個套餐會有埋再靚啲嘅牛:安格斯牛小排、手切封門柳、澳洲和牛M5 牛肩卷、安格斯一口牛柳粒同豬雪花肉片,另外仲會附送2粒澳州M9和牛牛丸~♟湯底✧牛大人秘方麻辣鍋心大心細都唔知揀邊款,最後都係返我最愛嘅麻辣。揀咗小辣啱晒一啲食唔到太辣嘅人,湯底以牛骨同中藥材熬成,麻香且不油膩,口感香濃~♟配料及小食配料很多是台灣直送,另推介黑松露海鮮漿、澎湖花枝漿、鮮甜海蝦、私房鴨血、水蓮、牛媽秘製滷牛肚、美人花膠還有台灣小吃有士林鹽酥雞和魚香皮蛋豆腐等等~♟飲品提供多款自家製冷泡茶,亦有冬瓜茶、金桔椰果、酸梅汁、烏梅汁等,罐裝同紙包飲品嘅種類都好多,可以慢慢揀~台灣直送啤酒🍻芭樂鹽小麥口感清新又酸甜,有天然礦物鹹味,不僅揉合了酸味,易入口,鹹甜滋味讓人一口接一口~
當牛大人遇上牛魔王🐮

★ 120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐★ $328

♟湯底✧牛大人秘方麻辣鍋

♟配料及小食

♟飲品
台灣直送啤酒🍻芭樂鹽小麥

2023-07-15 252 瀏覽
今次食完牛大人,佢哋嘅牛肉冇得輸!任食套餐有三款,我哋就揀咗和牛餐!每位會奉送兩粒和牛牛丸,好彈牙仲好juicy!牛大人有好多款牛肉可以揀!當中我就最鍾意澳洲和牛同埋安格斯!因為油脂味較香,入口夠滑!除左牛肉點少得海鮮呢,大大隻蝦同蜆!非常鮮味無限量供應!外面設有自助區,有丸類,蔬菜、麵類等等好多選擇!飲品種類都有好多!見到有款好特別既啤酒叫芭藥鹽小麥,就額外加錢叫左杯試下!入口有果香,然後就會有好香小麥味,幾特別!牛大人既滷牛肉飯都非常出色,小小辣夠惹味,係白飯殺手呀!最後仲有冰涼雪糕做甜品,每位一杯!真係非常滿足呀
今次食完牛大人,佢哋嘅牛肉冇得輸!
任食套餐有三款,我哋就揀咗和牛餐!

每位會奉送兩粒和牛牛丸,好彈牙仲好juicy!

除左牛肉點少得海鮮呢,大大隻蝦同蜆!非常鮮味無限量供應!

外面設有自助區,有丸類,蔬菜、麵類等等好多選擇!

飲品種類都有好多!

見到有款好特別既啤酒叫芭藥鹽小麥,就額外加錢叫左杯試下!
入口有果香,然後就會有好香小麥味,幾特別!

牛大人既滷牛肉飯都非常出色,小小辣夠惹味,係白飯殺手呀!

最後仲有冰涼雪糕做甜品,每位一杯!
真係非常滿足呀
2023-07-01 292 瀏覽
今日相約朋友去元朗YOHO 牛大人晚市打邊爐。牛大人吃到飽套餐有3款套餐,有十款湯底有辣有唔辣,自助火鍋配料吧&肉類無限量供應,超級多選擇。120分鐘極上和牛吃到飽套餐每位贈送M9和牛牛丸2粒($298)(19:30前離座)除了用QR落單,自助吧有多款醬料、火鍋配料、飲品可以選擇,款款都好吸引,最鍾意佢地自家茶,打邊爐飲茶可以中和油膩感。湯底:阿嬤養生濃湯鍋我鍾意湯底比較清淡,可以食到原本食材的鮮味。每位贈送M9和牛牛丸2粒每次都一定會點以個餐必食M9和牛牛丸,和牛味極重,多肉汁又彈牙。澳洲和牛M5牛肩卷咁多款肉,我地都最鍾情澳洲和牛M5牛肩卷,薄薄一片,食落重牛味又軟腍。除左高質澳洲和牛M5牛肩卷,另外台式餃類、台式小食、丸類、台灣直送漿類、海鮮,都好出色。打邊爐要飲一飲啤酒啤啤佢台灣直送啤酒「芭樂鹽小麥」估唔到好易入口,味道帶點清新又酸甜。
今日相約朋友去元朗YOHO 牛大人晚市打邊爐。

湯底:阿嬤養生濃湯鍋
我鍾意湯底比較清淡,可以食到原本食材的鮮味。

每位贈送M9和牛牛丸2粒

澳洲和牛M5牛肩卷

打邊爐要飲一飲啤酒啤啤佢
台灣直送啤酒「芭樂鹽小麥」
估唔到好易入口,味道帶點清新又酸甜。

2023-06-28 171 瀏覽
屋企人真係好鐘意食牛大人,今日我地近近地落左去元朗YoHo 2期食牛大人火鍋放題。餐廳環境寬敞,而且有多張2-4人卡位,亦有多張大圓枱,可以多人一齊打邊爐,好適合一家人或一大班朋友聚會。120分鐘極上和牛吃到飽套餐阿嬤養生濃湯鍋湯鍋有好多養生配料,有大量娃娃菜、人蔘、杞子等等,湯底非常足料。極上和牛吃到飽套餐會每人贈送澳洲M9和牛牛丸,以到既和牛牛丸必食,牛丸咬開超多肉汁,和牛味濃,每人2粒完全唔夠喉。而牛肉方面,其中澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排,我地都encore 左好多次,安格斯牛小排油脂豐富,另外澳洲和牛M5牛肩卷,油花平均,肉味濃郁,2款肉都好軟腍。以到牛肉高質之外,另外火鍋配料和小食都一定要食,真豬小香腸、鬼馬老油條 ,士林鹽酥雞即叫即製,黎到仲熱辣辣。海鮮方面,大蝦,沙白、台灣直送漿類,都好新鮮。台灣直送啤酒「芭樂鹽小麥」係釀造過程中加入土芭樂,口感清新又酸甜,非常易入口。最後食埋Movenpick 朱古力味雪糕,以一餐真係非常滿足。

120分鐘極上和牛吃到飽套餐
阿嬤養生濃湯鍋

海鮮方面,大蝦,沙白、台灣直送漿類,都好新鮮。

台灣直送啤酒「芭樂鹽小麥」
係釀造過程中加入土芭樂,口感清新又酸甜,非常易入口。

2023-06-28 150 瀏覽
唔知食乜好嘅時候,身為火鍋控當然去打邊爐😂論性價比,牛大人一定無得輸,食物款式及質素均唔會令人失望,每次都食到捧住個肚離開😌今次例牌揀咗120分鐘極上和牛吃到飽套餐 ($328),每位仲送2粒澳洲M9和牛牛丸,牛丸彈牙多汁,每次都想食多幾粒,湯底則揀咗以土雞脾肉熬煮嘅台灣鳳梨雞鍋,湯底清甜有雞味😌牛肉有多款可揀,分別有上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷及美國PRIME極級肩里肌,當中以手切封門柳encore最多次,肉味濃又有嚼勁;豬肉則較喜歡西班牙豬梅肉片,肉嫩且脂肪較少;海鮮則必點沙白,無沙又鮮甜。自助區更有數十款蔬菜及丸類,既新鮮又乾淨衛生;飲品櫃有自家品牌茶飲及汽水,亦可自行透過QR code下單點特飲或啤酒。試咗台灣直送芭樂鹽小麥生啤($68),味道酸酸地有芭樂香,好有台灣風味😌

小編前排同朋友們去試左呢間火鍋店, 聽身邊試過既朋友都讚口不絕, 之前一直都未有機會去試過,今次終於可以一試為快呢度係任食模式,有3款價錢比大家選擇, 3款提供肉既選擇都唔同- 精選嫩牛- 美國特級安格斯- 澳洲極上和牛小編今次選擇左中間價既美國特級安格斯, 另外其他台灣美食, 水餃, 野飲, 火鍋配料全部套餐都有配既, 無論係肉定小食大家都可以無限地叫, 當然大家都唔好浪費食物啦, 呢度用餐時間係120分鐘夠晒時間食到飽飽內裹總有分唔同區域🔸 自助食品區有蔬菜、丸類、肉燥飯等又有台灣直送烏冬 麵 台灣米粉等🔸 飲品區種類選擇多 雪櫃有紙包或罐裝飲品、冷泡茶等而甜品既雪糕係最後店員有紙仔比你寫既🌟 小編強力推薦大家要去試一試佢地既肉燥飯, 真係好好食小編ig page @foodie_masian 👈🏻記得follow埋同比個like👍🏻支持下🥰~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍 牛大人台灣火鍋吃到飽地址:元朗朗日路8號形點 II L3樓A316號舖※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※

- 精選嫩牛
- 美國特級安格斯
- 澳洲極上和牛

內裹總有分唔同區域

🔸 自助食品區
有蔬菜、丸類、肉燥飯等
又有台灣直送烏冬 麵 台灣米粉等

🔸 飲品區
種類選擇多 雪櫃有紙包或罐裝飲品、冷泡茶等
甜品既雪糕係最後店員有紙仔比你寫既

🌟 小編強力推薦大家要去試一試佢地既肉燥飯, 真係好好食

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽
地址:元朗朗日路8號形點 II L3樓A316號舖

※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※
2023-06-24 134 瀏覽
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 牛大人台灣火鍋吃到飽 @元朗💁🏻極上和牛吃到飽(17:00-21:30入座)$328/人想食左好耐既台灣過江龍牛大人,今次終於成功約齊朋友仔一齊去食啦。果然一如所講好食又抵食😋😋只要3百頭就可以食到極上和牛,好抵食醬料區旁有特色既台灣面食、蔬菜同丸類任君選擇,當然必不可少無限飲品供應,同朋友仔叫左一杯特式芭樂鹽小麥🍻,消香小麥味又帶少少酸酸地,好過引💁🏻今次揀左鴛鴦湯底:台灣農鄉蕃茄湯+眷村白玉酸菜鍋酸菜微酸得黎淥肉好入味,夠曬開胃以下為私心推介:💁🏻魚香皮蛋豆腐:豆腐極級滑,作為開胃菜相當唔錯💁🏻牛丸:口感彈牙之餘仲勁香牛肉味💁🏻澳洲和牛M5 牛肩卷:入口即化,估唔到同個湯底又幾夾💁🏻百配鵝脆腸:只要落水淥10秒左右就食得💁🏻水蓮:口感好得意,食落口索索聲,好爽口💁🏻甜品珍珠仙草凍:必不可少,味道唔會太甜但都好有台灣風味是否推薦↩️?✅ys, 除左元朗外仲有唔少地方有分店,真正既食到飽
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 牛大人台灣火鍋吃到飽 @元朗

💁🏻今次揀左鴛鴦湯底:台灣農鄉蕃茄湯+眷村白玉酸菜鍋
酸菜微酸得黎淥肉好入味,夠曬開胃

以下為私心推介:
💁🏻魚香皮蛋豆腐:豆腐極級滑,作為開胃菜相當唔錯
💁🏻牛丸:口感彈牙之餘仲勁香牛肉味
💁🏻澳洲和牛M5 牛肩卷:入口即化,估唔到同個湯底又幾夾
💁🏻百配鵝脆腸:只要落水淥10秒左右就食得
💁🏻水蓮:口感好得意,食落口索索聲,好爽口
💁🏻甜品珍珠仙草凍:必不可少,味道唔會太甜但都好有台灣風味

是否推薦↩️?
✅ys, 除左元朗外仲有唔少地方有分店,真正既食到飽
2023-06-21 157 瀏覽
一年四季都要打邊爐🥘120分鐘吃到飽~牛大人極上和牛吃到飽 $328 已包一款湯底,+$50就可以鴛鴦鍋,所以揀左酸菜湯 + 蕃茄湯🥘🥫🥘一大銅湯底盛上,輕嚐一下蕃茄湯,味道十分濃郁😋夠哂味👍🏻放哂峰巢豆腐,金菇去索味🥩肉食方面,種類多不勝數🫶🏻 揀左最貴的牛食🥩每位會贈送2粒澳洲M9和牛牛丸👍🏻呢個真係不得了!牛味極濃郁,同平時食開既分別真係大大大不同😍隨此之外,仲有和牛M5牛肩卷、手切封門柳、安格斯牛小排、安格斯一口牛肉粒都係最貴嘅套餐先有😍😍😍真係一分錢一分貨🫢牛的口感係更加鮮嫩,肉味亦相當濃郁🫶🏻油脂分布均勻👍🏻其他配料/小食方面都有幾款推介🫶🏻✨水蓮 🫛 好特別的口感,放落鍋幾耐都係爽身 黑松露海鮮漿✨滿滿的黑松露味道鵝腸✨幾秒定律,爽脆都不得了蕃薯粒脆卜卜✨炸得香脆可口,甜薯👍🏻飲品方面,除左有牛大人多款自家的冷泡茶之外,亦有酉鬼 - 『芭樂鹽小麥』(售價$68 / 400ML)🍻打邊爐又點小得酒呢,酸酸甜甜好開胃🍻唔會飲到成肚氣架😋😋仲有大把quota喪食牛😚😚最後,有芋圓仙草糖水同movenpick雪糕選擇🧡完全飲飽食醉的牛大人🐮*雖然仼食,但都唔好浪費食物✨✨🫶🏻
一年四季都要打邊爐🥘120分鐘吃到飽~牛大人
極上和牛吃到飽

其他配料/小食方面都有幾款推介🫶🏻✨
水蓮 🫛 好特別的口感,放落鍋幾耐都係爽身 [小編第一次食]
黑松露海鮮漿✨滿滿的黑松露味道
鵝腸✨幾秒定律,爽脆都不得了
蕃薯粒脆卜卜✨炸得香脆可口,甜薯👍🏻

芭樂鹽小麥

*雖然仼食,但都唔好浪費食物✨✨🫶🏻
極上和牛吃到飽
2023-06-17 120 瀏覽
牛大人真係食極都唔厭,次次嚟到都會點紅燒牛骨鍋,味道濃郁惹味,用佢煮牛肉零舍好味,果然係招牌湯底極上和牛吃到飽 $328食呢個餐會附送澳洲M9和牛牛丸,口感紮實又彈牙,而且仲好重牛味多款牛肉都可以任食:澳洲和牛M5牛肩卷SRF美國黑牛後腿肉安格斯牛小排安格斯一口牛肉粒手切封門牛柳等等..個人最喜歡安格斯牛小排,大大塊之餘肉質鮮美滑嫩、油花分布均勻,食咗好多碟海鮮方面有海蝦、沙白同好多魚類,各式各樣小食包括鹽酥雞、甜不辣同皮蛋豆腐。黑松露海鮮漿同章魚珍珠漿,兩款都好足料,咬落好彈牙鮮甜。鴨血都係必食!大大件而且質感超滑嫩,吸滿湯汁後,非常好食!食到尾聲仲有 Haagen-Dazs 雪糕

極上和牛吃到飽 $328

多款牛肉都可以任食:
澳洲和牛M5牛肩卷
SRF美國黑牛後腿肉
安格斯牛小排
安格斯一口牛肉粒
手切封門牛柳
等等..

黑松露海鮮漿同章魚珍珠漿,兩款都好足料,咬落好彈牙鮮甜。

鴨血都係必食!大大件而且質感超滑嫩,吸滿湯汁後,非常好食!

食到尾聲仲有 Haagen-Dazs 雪糕
牛大人紅燒牛骨鍋👍🏻👍🏻材料有牛骨、牛肋骨、洋蔥、紅棗、八角、肉桂枝、香葉同埋陳皮,味道好濃郁好豐富,少少辣,好惹味澳洲和牛M5 牛肩卷👍🏻👍🏻牛肩卷即係牛嘅後頸,油花均勻,肉質軟嫩,又juicySRF美國黑牛後腿肉👍🏻👍🏻SRF黑牛有日本和牛細緻嘅油花,同時都有美國安格斯牛嘅濃厚肉味,牛大人嘅牛肉係真係有保證澳州和牛牛丸👍🏻 食澳洲極上和牛餐,每位會送兩粒,牛味濃,彈牙多汁真台灣鯛魚片👍🏻肉質細嫩牛胸爽👍🏻即係牛白肉,胸腔肋骨嘅軟骨,好爽口水蓮👍🏻好爽脆蟹籽墨汁漿響鈴除咗多款火鍋配料,仲有多款台式小食真豬小香腸士林鹽酥雞麵食方面,王子麵、新竹米粉同雞絲麵都好吸引,特別推介王子麵,好吸汁,麵質又好,細細個唔會塞飽個胃飲品方面,除咗飲品櫃入面嘅罐裝飲品同牛大人自家製冷泡茶,仲可以落單嗌台式手搖飲品牛大人洛神花茶茶一刻檸檬紅茶金桔椰果👍🏻 入面有粒話梅,酸中帶咸味,好生津解渴,同埋好鍾意椰果Q彈嘅口感芭樂鹽小麥 $68/400ml👍🏻係牛大人聯乘酉鬼啤酒出嘅啤酒,台灣直送,芭樂即係蕃石榴,係比較甜同易入口嘅啤酒,另外再加咗珊瑚礁鹽吊一吊味甜品可以揀Haagen-Dazs雪糕或者期間限定仙草
牛大人紅燒牛骨鍋👍🏻👍🏻

澳洲和牛M5 牛肩卷👍🏻👍🏻
牛肩卷即係牛嘅後頸,油花均勻,肉質軟嫩,又juicy
SRF美國黑牛後腿肉👍🏻👍🏻
真台灣鯛魚片👍🏻肉質細嫩
牛胸爽👍🏻即係牛白肉,胸腔肋骨嘅軟骨,好爽口
水蓮👍🏻好爽脆
蟹籽墨汁漿
響鈴

除咗多款火鍋配料,仲有多款台式小食
真豬小香腸
士林鹽酥雞

牛大人洛神花茶
茶一刻檸檬紅茶

芭樂鹽小麥 $68/400ml👍🏻

甜品可以揀Haagen-Dazs雪糕或者期間限定仙草凍,好滿足
元朗Yoho Mall分店環境舒適,都幾大,啲位都幾多

🐮澳洲極上和牛吃到飽
  • SRF美國黑牛後腿肉
  • 澳州和牛牛丸
  • 真台灣鯛魚片
2023-06-10 171 瀏覽
牛大人係一間香港台式任食打邊爐嘅連鎖店,平時都受好歡迎,所以去食之前記得要book 位,如果唔係就要係門口排陣隊啦~😇我地好耐冇黎食,所以一叫就叫最貴嗰個set- 澳洲極上和牛!😜呢個set 包括安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷等等,我地最鍾意就係澳洲和牛M5牛肩卷因為佢真係嫩腍多汁而且對比起其他,佢嘅牛味好濃~😎牛大人亦都有唔同滑或者海鮮提供, 我地試咗唔同種類嘅滑最後都係覺得乾貝鮮魚滑最好,因為入面有粒粒乾瑤柱架🤩~ 佢地嘅蝦亦都好新鮮彈牙,所以我地都order 幾轉~😛佢地亦都有提供台式小食,鹽酥雞、台灣腸、油炸鬼、炸午餐肉同埋皮蛋豆腐,我地超級推薦佢地嘅即午餐肉因為炸過嘅外層微脆而且唔油膩~😋嗰度亦都有提供自助bar,可以拎丸類、蔬菜、麪、同埋飲品~ 佢地嘅冷泡茶可以for打完邊爐之後解滯😉~ 最後一人一個movenpick雪糕,成個體驗好滿足~😍

呢日放假中午去咗食牛大人。牛大人性價比幾高,選擇好多,所以已經食過幾次😆 今次食最頂級既任食套餐!!😝🔸🐮極上和牛吃到飽 $218/人湯底揀咗台灣鳳梨雞鍋🐔 鍾意佢夠清甜🥹🐮澳洲和牛M5牛肩卷油脂豐富,口感嫩😋🐮SRF美國黑牛後腿肉 (期間限定!!)肉質厚,牛味好濃🤤 不停encore🤣🤣有自助食品區,可以任攞唔同既蔬菜🥬、丸類等等。我最鍾意佢哋個芝士丸,咬落去勁多芝士🤤 亦都可以掃QR code嗌嘢食,有好多台灣小食,例如台灣腸、滷大腸、滷牛肚、滷牛筋等等🥰 竟然有皮蛋豆腐!! 佢哋嘅皮蛋豆腐加埋木魚,好食🥹 細細份,少食多滋味😆飲品都有好多選擇,有各式各樣嘅冷泡茶。我最鍾意飲白桃烏龍🍑 茶味同白桃甜味比例啱啱好👍🏻見佢新出咗一款手工啤 - 芭樂鹽小麥($68)🍺 所以嗌嚟試吓,口感幾清爽😚佢哋自家製嘅雪糕好好食🍨!呢次攞咗香芋味雪糕,香芋味濃,奶味好出,口感順滑🤤

🔸

🐮極上和牛吃到飽 $218/人
湯底揀咗台灣鳳梨雞鍋🐔 鍾意佢夠清甜🥹

🐮澳洲和牛M5牛肩卷
油脂豐富,口感嫩😋

🐮SRF美國黑牛後腿肉 (期間限定!!)
肉質厚,牛味好濃🤤 不停encore🤣🤣

2023-06-04
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • SRF美國黑牛後腿肉
2023-06-09 109 瀏覽
✨牛大人喺香港已經開咗好耐,一直都超級受歡迎。🤣今次終於去咗試佢哋嘅午市吃到飽,食物質素高之餘選擇亦都好多,🫶🏻食完超級滿足!.🐷澳洲極上和牛吃到飽 👅8.5/10.✨湯底方面,我哋揀咗台灣鳳梨雞鍋,🙌🏻店員同我哋講湯底係用咗鳳梨醬整成,🐔入面仲有好多雞肉。🐮主角牛肉方面,我哋最推薦SRF美國黑牛後腿肉,佢嘅脂肪比例唔算好多,牛味濃郁,肉質一啲都唔鞋。🥳另外牛媽秘制滷牛筋味道都非常唔錯,牛筋非常入味,非常有咬口。😋除咗牛肉之外,蟹籽墨汁漿同埋章魚珍珠漿都非常推薦大家可以試吓,🙌🏻佢哋係好似墨魚滑蝦滑嗰啲自己不落去,質地彈牙充滿海鮮嘅鮮味。🥬另外出邊都仲有好多蔬菜同埋丸嘅選擇,除咗火鍋嘅配料之外,仲可以QR code落單點其他小食。👍🏻 魚香皮蛋豆腐同埋梅甘酥脆薯都唔錯。.📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (形點 II) (元朗)元朗朗日路8號形點 II L3樓A316號

🐷澳洲極上和牛吃到飽 👅8.5/10

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (形點 II) (元朗)
元朗朗日路8號形點 II L3樓A316號
2023-06-07 1612 瀏覽
極上和牛吃到飽 $ 338/人1700 hrs入座,揀左台灣濃香番茄鍋,湯底好香甜,勁濃郁既番茄味,後尾仲額外加左番茄肉落去滾🤤🤤更加香濃😎以下係誠意推介,必食🤤澳州和牛牛丸(2粒)呢個跟餐有嘅,平時叫就要加錢。呢個咬落會爆汁又爽口,成日牛香味!呢個加錢唔捨得,但食完唔會唔記得!超好食私房鴨血(辣)呢個基本黎都食好多,又厚又Q彈,當飯爬咁滯!水蓮好少地方食到,外表飽滿唔軟爛,爽脆新鮮又索到湯汁。鮮甜海蝦打邊爐點少得海蝦,呢隻嘅海蝦大大隻,食落爽口唔會霉,基本都係必食必食!新鮮沙白沙白同蜆非常相似,體型較大偏圓,質感韌口,且味道較淡,好快就煮熟,同埋冇沙👍🏻安格斯牛小排牛小排取自牛前胸肋骨部位肉,係牛隻最精華既部位,肉質鮮美滑嫩、油花分布均勻澳洲和牛M5 牛肩卷呢個牛肩卷油花均勻,食落嫩滑,牛香豐盈!小編會encore!牛胸爽好多人見到都誤以為白色一片片既牛胸爽係牛既脂肪,其實佢係胸腔肋骨中間的軟骨部位,食落十分爽口架,女士們必試,食完皮膚又滑又彈!SRF美國黑牛後腿肉呢個肉質比較結實,但相對牛味會比較濃郁。黑松露海鮮漿呢個小編都好中意食,黑松露同海鮮味都比想像中突出,夾埋好有新鮮感。蟹
極上和牛吃到飽 $ 338/人

以下係誠意推介,必食🤤

澳州和牛牛丸(2粒)

私房鴨血(辣)
呢個基本黎都食好多,又厚又Q彈,當飯爬咁滯!

水蓮
好少地方食到,外表飽滿唔軟爛,爽脆新鮮又索到湯汁。

鮮甜海蝦

新鮮沙白

安格斯牛小排

澳洲和牛M5 牛肩卷

牛胸爽

SRF美國黑牛後腿肉
呢個肉質比較結實,但相對牛味會比較濃郁。

黑松露海鮮漿

蟹籽墨汁漿
呢個係小編最鍾意食既一款手工魚滑,味道香濃,仲有d蟹籽 好有口感

安格斯特選牛板腱
呢個都係小編嘅encore名單,肉質嫩滑,中間帶小小筋,口感非常非常好。

紐西蘭羊卷肉
呢個羊肉肥瘦均勻層次分明,好重羊味。除左牛肉外嘅首選!!

酒精飲品-芭樂鹽小麥 $68/400ml
呢隻酒味偏酸,容易入口。苦澀味非常非常少,不喜啤酒的亦都可以試試!
  • 鴨血
  • 蟹籽墨汁漿
  • 水蓮
2023-06-06 103 瀏覽
💖假期黎牛大人開餐😛,任嗌各種肉類🥩、海鮮、蔬菜、丸子、甜品、飲品等,晚市時段成人二百幾就可以大食特食🫢。1️⃣極上和牛吃到飽🐂 $278/位💖今次要左最高價位嘅套餐,可以食最多種類嘅肉類同小食。湯底有十款可以自選,要左牛大人紅燒牛肉鍋🥣,微辣更提味,攞黎煮肉類唔使點醬都得。下面👇🏻係我嘅推薦~🔸肉類💖一定要狂食✅澳洲和牛M5牛肩卷!油脂靚、口感嫩,薄切食多都唔膩。另外推薦✅安格斯特選牛板腱,牛肉味濃且有咬口,越食越香。一入座會每人送兩粒澳洲和牛牛丸,香口彈牙。肉類除左牛仲有豬肉、雞件、羊肉等(不過今次我all in左牛肉😛)。🔸小食💖熟食類推薦✅士林鹽酥雞,外脆內嫩,香口微辣;✅梅甘酥脆薯,外皮微脆,咬落香甜;✅糖醋甜不辣,魚漿彈牙,調味酸甜;✅鬼馬油炸鬼,香脆好味。🔸火鍋配料、丸子、蔬菜💖必食✅美人花膠,高質又唔heavy,食多都唔驚太飽。✅章魚珍珠漿、✅澎湖花枝漿等都好味。蔬菜選擇多,自己出去任攞就得!🔸甜品、飲品💖甜品有多款口味嘅Movenpick、Häagen-Dazs雪糕揀,佢地嘅台中仙草凍都好推薦。飲品方面選擇好多,like/follow佢地社交平台仲可以有免費特飲(今次嘅係

1️⃣極上和牛吃到飽🐂 $278/位

🔸肉類

🔸小食

🔸火鍋配料、丸子、蔬菜

🔸甜品、飲品
💖甜品有多款口味嘅Movenpick、Häagen-Dazs雪糕揀,佢地嘅台中仙草凍都好推薦。飲品方面選擇好多,like/follow佢地社交平台仲可以有免費特飲(今次嘅係翡翠果凍多多)!我仲另外嗌咗芭樂鹽小麥🍺($68),口感輕薄、味道唔苦澀帶果香,超易入口,清新嘅味道好適合夏天~

💖夏天嘆住冷氣打邊爐🍲正,而且呢度上菜好快手,唔會出現少上/漏單嘅情況,對我黎講係連鎖火鍋放題嘅no1🏆。