2019-02-06
現在有好多放題形式的餐廳,每一款食物都會有不同的質素,一路食有好多食物質素都會下降。絕對唔係好似一些網上的片段咁,係網上別人介紹就好好味咁,但去到就第二個樣。係燒肉放題中食反個石頭煱泡菜飯,係一種享受,但肉太了,可能人地都係想到你係黎食燒肉放題。但如果想要白飯既都有,紫菜白飯,圖片中的紫菜白飯有四片紫菜的,但黎到既時候就得兩片,想要佢比多幾片唔係唔得,但我覺得有少少面色睇喔!還有我覺得出食物的時間有點耐。又有飯又有燒肉好滿足。肉類方面,質素食左幾次都保持到。我覺得特別好食既牛肉有腹胸肉(醬汁),叫醬汁就可以了。「提示:如果你有點了其他肉類是其他味的,係會食唔出既,因為無論你點的是什麼味也是會放埋一齊的。」豬肉方面,我覺得1cm豬腩肉和豬頸肉都是不錯的。如果有海鮮的$288/成人,沒有海鮮$238,差$50。但我絕對絕對認為不需要食有海鮮的,因為之前食過,海鮮的太差勁👎了。蔬菜就每次都會點牛油粟米和牛油雜菌。我地煮牛油雜菌有個方法的。首先每次都會點兩份,將兩份放成一份,之後把錫紙兜做蓋,這樣雜菌不會流失太多水份會更好吃。今次係新年前去食可能太多人了。大家睇下我既粟米去曬邊。。。
豬肉方面,我覺得1cm豬腩肉和豬頸肉都是不錯的。
今次係新年前去食可能太多人了。大家睇下我既粟米去曬邊。。。