2022-07-11
一直擺入bookmark list 前排終於決定去試,發現原來真係幾掂。絕對可以encore雞皮墨魚滑 $38唔怪之得咁多話必食, 佢個口感真係無得輸雞皮烤得香脆咸香, 墨魚滑彈牙, 口感層次豐富好食😋泰式豬頸肉 $28豬頸肉爽口juicy, 個泰式醬汁好惹味厚牛舌腩 $48燒得真係岩岩好, 有口感又帶有牛肉香味味淋燒雞泡魚干 ʜᴋᴅ 48🐡香香甜甜,係熟悉無得輸嘅味道焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28玉子面頭燒到脆卜卜帶甜,食落有d 似creme brulee咁有層焦糖面, 不過玉子比較實, 同入面包住嘅鰻魚太細粒存在感唔高明太子厚揚豆腐 $22 明太子好厚厚一層~ 喜歡明太子嘅應該抵抗唔到😆 下面燒過豆腐脆脆哋蟹膏飯糰 $38🍙飯糰本身已經加入左飯素, 再輕燒. 燒完微脆又唔會太乾身. 面頭係一層蟹膏不過個味都無想像中濃郁, 之後自己用紫菜包住麻辣豬大腸 $24朋友點嘅 試左舊又真係估唔到幾惹味軟腍鹽燒白鱔 $48白鱔外皮燒得香脆, 肉質都幾軟嫰不過帶有細骨.鹹蛋黃煎墨魚餅 $68見有人推薦好食😋不過覺得墨魚餅口感上雞皮墨魚滑咁彈牙. 鹹蛋黃略有點膩蒜蓉燒廣島蠔 $44 2隻蒜蓉超多, 食
雞皮墨魚滑 $38
唔怪之得咁多話必食, 佢個口感真係無得輸
雞皮烤得香脆咸香, 墨魚滑彈牙, 口感層次豐富好食😋
泰式豬頸肉 $28
豬頸肉爽口juicy, 個泰式醬汁好惹味
厚牛舌腩 $48
燒得真係岩岩好, 有口感又帶有牛肉香味
味淋燒雞泡魚干 ʜᴋᴅ 48
🐡香香甜甜,係熟悉無得輸嘅味道
焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28
明太子厚揚豆腐 $22
蟹膏飯糰 $38
麻辣豬大腸 $24
朋友點嘅 試左舊又真係估唔到幾惹味軟腍
鹽燒白鱔 $48
白鱔外皮燒得香脆, 肉質都幾軟嫰不過帶有細骨
.鹹蛋黃煎墨魚餅 $68
蒜蓉燒廣島蠔 $44 2隻
蒜蓉超多, 食到蠔味 都唔🤑
蜜糖燒菠蘿 $18
菠蘿燒過更香甜多汁🍍正
鹽燒豚肉荔枝卷 $22
荔枝多汁香甜, 正好減低膩度🐖
鹽燒雞軟骨 $18 |燒辣雞中翼 $18/ 2隻
前者有咬口, 後者都唔錯, 唔會燒得太乾. 不過相對無其他咁有驚喜
生啤 $48
另外值得一提係呢度星期一到星期日 朝日啤酒 全日買一送一, 真係幾抵食