2024-02-19 1652 瀏覽
📍燒烤堂 𝑲𝑼𝑺𝑯𝑰 𝒃𝒚 𝑺𝒌𝒆𝒘𝒆𝒓 𝑲𝒊𝒕𝒄𝒉𝒆𝒏🧭旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室💰人均消費: HKD500以前食過銅鑼灣分店已經覺得好食,今次試埋旺角,正!⭐️鹽燒阿波尾七里香$22/串無我想像中咁爽口,但燒得好香⭐️鹽燒赤雞頸肉$22/串比較偏瘦但肉質仍然有彈性💯鹽燒原塊雞皮$22/串必食!超脆口仲有陣陣椒鹽香💯蜜糖燒雞中翼$18/2隻個蜜糖味好得,好均勻唔會好重手,雞翼又嫩⭐️厚切鹽燒牛舌腩$48/串唔夠大塊,但好爽口好味🆗韓燒泡菜五花腩$28/串五花腩爽口,但泡菜同五花腩無乜火花⭐️福岡味噌松阪豬$28/串佢有啲似台式香腸嘅味,爽口有油香,唔錯🆗鹽燒豚肉蘆筍卷$32/串味道本可以,但蘆筍太少,豚肉太薄,無口感💯雞皮墨魚滑$38/串真心每次必食!雞皮嘅油香包住又肥又厚嘅墨魚滑,爽口彈牙,仲要墨魚滑超香,個個都話好食👎🏻手釣墨魚鬚$22/串有少少韌同有啲鯹,反而應該蘸日本豉油食😂🆗蒜蓉燒廣島蠔$44/2隻燒得唔錯,但唔夠蒜香,蠔微鯹⭐️芝士燒廣島蠔$48/2隻個芝士汁好好味又燒得香,有啲似千島醬味!如果蠔唔鯹一定💯⭐️鹽燒白鱔$48/串佢係一串兩小塊打橫串(少左)但好味,燒得

📍燒烤堂 𝑲𝑼𝑺𝑯𝑰 𝒃𝒚 𝑺𝒌𝒆𝒘𝒆𝒓 𝑲𝒊𝒕𝒄𝒉𝒆𝒏
🧭旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
💰人均消費: HKD500

以前食過銅鑼灣分店已經覺得好食,今次試埋旺角,正!

⭐️鹽燒阿波尾七里香$22/串
無我想像中咁爽口,但燒得好香

⭐️鹽燒赤雞頸肉$22/串
比較偏瘦但肉質仍然有彈性

💯鹽燒原塊雞皮$22/串
必食!超脆口仲有陣陣椒鹽香

💯蜜糖燒雞中翼$18/2隻
個蜜糖味好得,好均勻唔會好重手,雞翼又嫩

⭐️厚切鹽燒牛舌腩$48/串
唔夠大塊,但好爽口好味

🆗韓燒泡菜五花腩$28/串
五花腩爽口,但泡菜同五花腩無乜火花
韓燒泡菜五花腩

⭐️福岡味噌松阪豬$28/串
佢有啲似台式香腸嘅味,爽口有油香,唔錯
福岡味噌松阪豬

🆗鹽燒豚肉蘆筍卷$32/串
味道本可以,但蘆筍太少,豚肉太薄,無口感
鹽燒豚肉蘆筍卷

💯雞皮墨魚滑$38/串
雞皮墨魚滑

👎🏻手釣墨魚鬚$22/串
有少少韌同有啲鯹,反而應該蘸日本豉油食😂
手釣墨魚鬚

🆗蒜蓉燒廣島蠔$44/2隻
燒得唔錯,但唔夠蒜香,蠔微鯹
蒜蓉燒廣島蠔

⭐️芝士燒廣島蠔$48/2隻
個芝士汁好好味又燒得香,有啲似千島醬味!如果蠔唔鯹一定💯

⭐️鹽燒白鱔$48/串
佢係一串兩小塊打橫串(少左)但好味,燒得脆,外脆内嫩
鹽燒白鱔

⭐️味醂魚干$48
好入味嘅味醂魚干,係濕左少少

💯甜奶牛油包$18
真心邪惡!本身想食少少都會忍唔住食晒
甜奶牛油包

⭐️鹽燒翠玉瓜$18/串
Juicy! 有少少爆汁,有少少唔夠味🤏🏻

🆗牛油蒜蓉焗金菇$32
$32份量ok,無乜味

⭐️孜然燒蒜蓉茄子$38
除咗日式,川式燒茄子必食!望落乾但食落都好味,調味唔重手,可以
孜然燒蒜蓉茄子

⭐️札幌啤酒$48 (買一送一)
勁抵!

$500連飲酒好抵,仲要好飽!
銅鑼灣筲箕灣旺角三間都試過,三間都好得!

2023-10-29
鹽燒豚肉蘆筍卷
雞皮墨魚滑
鹽燒白鱔
甜奶牛油包
孜然燒蒜蓉茄子
每次約朋友食飯時話想食串燒,我都會想起呢間日式串燒店,因為有百零款串燒可點,總有幾款想食的。而今次又再嚟食飯,好似又多咗幾款新串燒啦😁*🍡 汁燒年糕卷 (HK$26).呢款似乎係新款的,紫菜燒得脆口,甜甜的,包住𥚃面的年糕,煙煙韌韌超好味❤️🍹青檸梳打 (HK$28)🍹香水檸檬茶 (HK$32).大大的似是啤酒杯的容量,可以大口大口飲,好爽呀🍢 鹽燒原塊雞皮 (HK$22).撐起一片,好似隻風箏🪁,燒得薄脆香口🍢 汁燒赤雞心 (HK$22).上次嚟呢款賣晒,今次食到勁開心😄.口感比較厚實和脆一啲,好味呀~*🍢 汁燒新鮮雞肝 (HK$28).口感比較厚實和軟綿一啲,汁燒好入味~*🍢 鹽燒豚肉露筍 (HK$32).唯一一款豚肉串燒,豚肉配搭露筍很不錯👌🏼🍢 燒汁橫膈理肌 (HK$28).口感軟滑和重牛肉味,比其他牛肉串抵食㗎👍🏼🍢 薄切鹽燒牛舌芯 (HK$28).口感嫩滑、無筋,簡單鹽燒好惹味🍢 鹽燒秋葵 (HK$16).保留秋葵的爽脆口感之餘,味道更惹味🍢 鹽燒淮山 (HK$18).爽脆口感,帶出淮山原味道🍡 蜜糖牛油芋頭 (HK$12).呢款似乎係新款的,切成粒粒的芋頭,塗上蜜糖和牛油來
🍡 汁燒年糕卷 (HK$26)

汁燒年糕卷

🍹青檸梳打 (HK$28)
🍹香水檸檬茶 (HK$32)
.大大的似是啤酒杯的容量,可以大口大口飲,好爽呀

🍢 鹽燒原塊雞皮 (HK$22)
.撐起一片,好似隻風箏🪁,燒得薄脆香口

鹽燒原塊雞皮

🍢 汁燒赤雞心 (HK$22)
.上次嚟呢款賣晒,今次食到勁開心😄
.口感比較厚實和脆一啲,好味呀~
🍢 汁燒新鮮雞肝 (HK$28)
.口感比較厚實和軟綿一啲,汁燒好入味~
🍢 鹽燒豚肉露筍 (HK$32)
.唯一一款豚肉串燒,豚肉配搭露筍很不錯👌🏼

🍢 燒汁橫膈理肌 (HK$28)
.口感軟滑和重牛肉味,比其他牛肉串抵食㗎👍🏼

🍢 薄切鹽燒牛舌芯 (HK$28)
.口感嫩滑、無筋,簡單鹽燒好惹味

🍢 鹽燒秋葵 (HK$16)
.保留秋葵的爽脆口感之餘,味道更惹味

🍢 鹽燒淮山 (HK$18)
.爽脆口感,帶出淮山原味道

🍡 蜜糖牛油芋頭 (HK$12)
.呢款似乎係新款的,切成粒粒的芋頭,塗上蜜糖和牛油來燒,味道好夾好正👍🏼

🐟 味淋魚干 (HK$48)
.油脂清香,味道甜甜地,拈上一些沙律醬食,幾正👍🏼

味淋魚干

🦑 手釣墨魚鬚 (HK$22)
.看似平凡,但口感非常爽彈,觸鬚脆口,好過癮
🍆 孜然蒜蓉茄子 (HK$36)
.用咗孜然粉和蒜蓉調味的原條燒茄子配上青蔥和櫻花蝦,多汁又惹味

🍡 芝士年糕 (HK$38)
.呢款是每次嚟食都係必點的,因為喜歡年糕的煙煙韌韌口感配搭流心的芝士餡,鹹鹹甜甜好好食㗎!

芝士年糕

🍍 蜜糖菠蘿 (HK$18)
.呢款也是必點的,熱辣辣的菠蘿切粒,塗上一層被焦香化的蜜糖,甜蜜的😋
.也令此餐飯有個甜蜜的句號

蜜糖菠蘿

今餐消費連加一服務費,都只係每人HK$250,比我之前食嘅都平咗好多,主要原因係因為我哋2個都細食咗。另一個原因係因為我哋比以前更精明,挑選一啲抵食及性價比高的燒物。興趣可以跟住我哋叫😄
2023-11-15
汁燒年糕卷
鹽燒原塊雞皮
味淋魚干
芝士年糕
蜜糖菠蘿
2023-10-30 1967 瀏覽
🍢🍢🍢好味高質串燒▫️有暖爐提供熱住已上枱嘅串燒☑️汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 -$28 一串有兩粒,冬菇係鮮冬菇,燒得剛好,唔會變乾,免治雞肉軟骨有咬口👍🏻☑️椒鹽燒多春魚-$32有4條,個皮燒得好脆,鹽味剛好,又食到魚嘅味道☑️黑松露烤雞 -$28烤雞都幾juicy, 最好味係上面嘅黑松露沙律醬,都俾咗好多。☑️泰式豬頸肉-$28有三片,燒得都香,個泰式酸辣汁會另上,好味☑️泡菜五花腩 -$28泡菜都唔手軟,比左好多,五花腩有啲難扯出嚟☑️鹽墝秋葵 -$16一串4條,用上比較細條嘅秋葵,但會比較嫩☑️牛油果豚肉卷 🥑-$28一串3件,牛油果燒過之後幾淋,估唔到原來同豚肉都幾夾仲有紫菜碎係面☑️孜然豚肉芫茜卷-$22一串3件,芫荽量多,重味,但豚肉超級薄☑️明太子燒厚揚豆腐-$28一串2件,豆腐不是滑果款,係臭豆腐果隻硬身少少嘅豆腐,但明太子醬有好多,個醬冇得頂。☑️孜然蒜蓉茄子🍆 -$36茄子好正,爆汁,有大量嘅蒜蓉同埋孜然粉,好惹味,燒得剛好容易皮肉分離。🆗鹽燒雞中翼(兩隻)-$20燒得太乾身,好難骨肉分離,比較硬☑️羊架 -$48鍾意食羊嘅應該會幾鍾意。☑️鹹蛋黃墨魚滑 -$38都幾大粒,鹹蛋黃醬好濃味,估
🍢🍢🍢
好味高質串燒

▫️有暖爐提供熱住已上枱嘅串燒

☑️汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 -$28

☑️椒鹽燒多春魚-$32
有4條,個皮燒得好脆,鹽味剛好,又食到魚嘅味道

☑️黑松露烤雞 -$28

☑️泰式豬頸肉-$28
有三片,燒得都香,個泰式酸辣汁會另上,好味

☑️泡菜五花腩 -$28
泡菜都唔手軟,比左好多,五花腩有啲難扯出嚟

☑️鹽墝秋葵 -$16
一串4條,用上比較細條嘅秋葵,但會比較嫩

☑️牛油果豚肉卷 🥑-$28

☑️孜然豚肉芫茜卷-$22
一串3件,芫荽量多,重味,但豚肉超級薄

☑️明太子燒厚揚豆腐-$28

☑️孜然蒜蓉茄子🍆 -$36

🆗鹽燒雞中翼(兩隻)-$20
燒得太乾身,好難骨肉分離,比較硬

☑️羊架 -$48
鍾意食羊嘅應該會幾鍾意。

☑️鹹蛋黃墨魚滑 -$38
都幾大粒,鹹蛋黃醬好濃味,估唔到可以咁樣配搭

🆗鹽燒露筍 -$24
一條切開4件,都juicy但未燒得香。

2023-10-28
2024-04-10 0 瀏覽
💰人均 500 HKD (晚市,包廂,有飲酒) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~喺香港食串燒一定會諗起連鎖燒烤店《燒烤堂》,佢地食物選擇非常多, 除左一啲傳統串燒之外,佢哋仲有唔同嘅特式串燒。食得串燒又點少得飲返杯,餐廳提供唔同種類嘅日本酒,日式居酒屋必飲嘅威士忌梳打,同埋多款無酒精特飲,而且生啤更係買一送一!所以今次帶埋一大班朋友去左位於旺角通菜街嘅分店,由於我哋人數比較多,因此我哋係book左包廂(*大家留意返,包廂係要預先book定同埋有最低消費,大家book位時可以問下餐廳detail)餐廳店員做嘢好爽手,就算我哋係包廂內佢哋都好主動入來幫我哋收拾碟同飲品,上菜速度幾快,無乜漏單嘅情況出現。~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~以下係當晚嘅部份食物🤤因為order左太多,所以揀啲印象深刻嘅同大家介紹🤩汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) ($38 HKD)免治雞肉混合左軟骨,口感有層次,先係外層微焦香脆,再食到內裡多汁雞肉,中間亦有軟骨嘅香脆!再蘸上混合左醬油嘅生蛋黃一齊食,別有一番風味。🤩秘制燒羊架🐏($48 HKD)羊架經過秘制調味,炭
💰人均 500 HKD (晚市,包廂,有飲酒)
~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~

🤩汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) ($38 HKD)

🤩秘制燒羊架🐏($48 HKD)
羊架經過秘制調味,炭燒到焦香,外脆內嫩,肉質亦唔會太膩。

🤩明太子雞腿肉🍗($28 HKD)
雞腿肉燒得啱啱好,明太子醬汁增加咗啲海鮮味,好特別。

🤩鰻魚炒飯🐟($48 HKD)
炒飯口感糯糯,亦唔會太油膩,鰻魚肉份量一啲都唔「孤寒」,而且口感軟滑,非常出色嘅炒飯。

🤩明太子燒飯團🍙($38 HKD)
燒飯團包住明太子,外層有啲炭燒香味,口感香脆但內裡米飯依而軟熟。

🤩鹽/麻辣燒白鱔🐍($48 HKD)
白鱔燒得香脆,鹽味同麻辣味都好出色,兩款都值得一試。

🤩焦糖鰻魚芝士玉子燒 🍳($28 HKD)
玉子燒加咗焦糖鰻魚同芝士,味道層次豐富,好好味。

🤩孜然燒蒜蓉茄子 🍆($36 HKD)
經典燒烤必食嘅燒茄子,配合孜然同蒜蓉增加咗香氣,好開胃。

🤩雞皮墨魚滑 🦑($38 HKD)
雞皮燒得脆口,墨魚滑滑地,好特別嘅組合。

🤩牛油蜜糖日本蕃薯條 🍠($38 HKD)
蕃薯條炸得金黃酥脆,牛油蜜糖增加咗啲甜味,十分邪惡😈。

🤩孜然豚肉芫茜卷 🐷($22 HKD)
豚肉卷燒得香口,孜然同芫茜令味道更加豐富,一口咬落芫茜更會「爆汁」,愛茜人士一定不能錯過。
🍖愛燒烤人士一定不能錯過
🍻適合一大班人一齊食下嘢飲下嘢
💰價格ok,食物高質
如果大家想食串燒,我好推薦燒烤堂!🍢佢主要賣日式串燒,不過都有惹味嘅港式串燒俾你選擇,裝潢係日本風,座位比一般串燒店寬敞又乾淨,坐得舒服唔洗同人迫✨大部份食物高質冇伏,推介過俾朋友都好滿意,而且有多間分店🥳ꞋꞌꞋꞌꞋꞌ會想encore的✨/ଘ 焦糖青蘋果鴨肝多士 $88 ▸ 8/10見好多人推介 差唔多係招牌咁款😆清清地爽脆嘅青蘋果中和翻焦糖同鴨肝嘅甜膩成個清甜又肥美 好好食順帶一提 店家update左menu宜家由鴨肝改為鵝肝~😆ଘ 明太子雞腿肉 $28 ▸ 7.5/10呢個都好有驚喜🤩明太子醬甜甜鹹鹹 雞肉juicy💦ଘ 麻辣燒赤雞心 $22 ▸ 7.5/10雞心係小編嘅至愛🥰烤得啱啱好 爽嫩彈牙 醬汁惹味 推薦👍🏻ଘ 惹味鹹蛋黃豬大腸 $24 ▸ 7.5/10外皮烤至微脆帶煙韌 內裡軟淋肥美✨如果鹹蛋黃再出啲就更perfectଘ 鹽燒原塊雞皮$22 ▸ 7.5/10 燒到超乾身超脆 零油膩感ଘ 雞肉軟骨棒 (付月見) $38 ▸ 7/10雞肉棒點蛋黃一向係冇得輸嘅組合!味道醇香濃郁👍🏻係貴左啲啲🙊ଘ 芝士年糕 $38 ▸ 7/10唔少一齊食過嘅朋友都好鐘意呢款平時食開嘅芝士年糕配
惹味鹹蛋黃豬大腸

如果鹹蛋黃再出啲就更perfect

ଘ 鹽燒原塊雞皮$22 ▸ 7.5/10
燒到超乾身超脆 零油膩感

ଘ 雞肉軟骨棒 (付月見) $38 ▸ 7/10
雞肉棒點蛋黃一向係冇得輸嘅組合!
味道醇香濃郁👍🏻係貴左啲啲🙊
雞肉軟骨棒 (付月見)

ଘ 芝士年糕 $38 ▸ 7/10
唔少一齊食過嘅朋友都好鐘意呢款
平時食開嘅芝士年糕配煉奶
又幾夾幾特別㗎~

其他/
ଘ 厚牛舌腩 $48 | 芝士燒廣島蠔 $48 | 牛油蒜蓉焗雜菇 $38
孜然蒜蓉茄子 $36 | 鹽燒翠肉瓜 $16 | 蜜糖菠蘿 $18 | 提燈 $38
以上全部都冇伏😆🫶🏻
係焗菇調味淡左啲 其他就唔多介紹啦

ଘ 青菠 $28 ▸ 7/10
ଘ 菠蘿可爾必思$28 ▸ 7/10
兩杯都係菠蘿飲品
酸酸地 開胃又清爽

𝘙𝘦𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵: 𝘳𝘦𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵𝘦𝘥👅
𝘙𝘦𝘴𝘦𝘳𝘷𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯: 𝘳𝘦𝘤𝘰𝘮𝘮𝘦𝘯𝘥 𝘵𝘰 𝘣𝘰𝘰𝘬

🏘: 旺角通菜街1A-1L號Deli2 3樓A室 (分店設於筲箕灣、紅磡、銅鑼灣、尖沙咀、中環)
🕘: 星期一至日 18:00-00:00
☎️: 98860397
🚶🏻‍♀️: 旺角站E2出口步行5分鐘
💵: 加一服務費✔️
惹味鹹蛋黃豬大腸
焦糖青蘋果鴨肝多士
麻辣燒赤雞心
雞肉軟骨棒 (付月見)
  • 明太子雞腿肉
2024-03-27 47 瀏覽
📍燒烤堂 (旺角)🟡小編十分想念日本黎到旺角想食日式串燒!門口bar 枱以為好細點之入到去係好闊落同有少少居酒屋氣氛!有少少驚喜🤏🏻😆🤣總結!好食 唔係四川燒烤推介食和牛/明太子醬嘅東東🤣泡菜烤肉!菠蘿!芝士年糕🤭唔推介食蛋串😂 偏硬同埋乾身同想像中有啲不同雖然個樣幾cute 😆位置係妹記嗰棟野嘅頂樓🤭Hea 傾計 飲野 吹水 好地方!#yum旺角地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
📍燒烤堂 (旺角)🟡

小編十分想念日本
黎到旺角想食日式串燒!
門口bar 枱以為好細
點之入到去係好闊落同有少少居酒屋氣氛!
有少少驚喜🤏🏻😆🤣

總結!好食 唔係四川燒烤
推介食和牛/明太子醬嘅東東🤣
泡菜烤肉!菠蘿!芝士年糕🤭

唔推介食蛋串😂 偏硬同埋乾身
同想像中有啲不同
雖然個樣幾cute 😆

位置係妹記嗰棟野嘅頂樓🤭
Hea 傾計 飲野 吹水 好地方!

#yum旺角

地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
2024-03-13 133 瀏覽
想燒烤但又唔想出去外面日曬雨淋 留係室內嘅燒烤店唔多 整得好食又唔會太咸嘅串燒少之又少🥲呢間就正正係串燒好有水準 食過返尋味嘅一間 身邊啲朋友都大推㗎🤏🏻.🔹檸檬牛油包 $18香脆嘅豬仔包 配上大大塊芝士 再加埋啲牛油 仲帶點檸蜜香 🍋食落脆卜卜 芝士同牛油入口即溶 夠哂邪惡🧀🧈😈.🔹雞皮墨魚滑 $38雞皮燒到好香脆 一啲都唔油膩 真係每啖都嚓嚓聲 唔知以為自己食緊薯片 完全停唔到口🤤墨魚滑大大件 每一舊都爽口彈牙 好有咬口🫦.🔹孜然燒蒜蓉茄子 $36出面多數就咁蒜蓉燒 呢一間除咗食到好重嘅蒜蓉味 但加咗孜然粉 帶有少少辣味 都幾特別 食下食下都幾辣🥵.🍻最後再嚟杯大啤酒 咁就夠哂chill 😚📍燒烤堂 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
🔹檸檬牛油包 $18
食落脆卜卜 芝士同牛油入口即溶 夠哂邪惡🧀🧈😈
🔹雞皮墨魚滑 $38
墨魚滑大大件 每一舊都爽口彈牙 好有咬口🫦
🔹孜然燒蒜蓉茄子 $36
🍻最後再嚟杯大啤酒 咁就夠哂chill 😚
📍燒烤堂 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
今日約咗幾個朋友嚟燒烤堂傾下偈食下串燒我哋本身book五個人已經早咗一個星期book但係佢都畀一張四人嘅卡位我哋四個人其實係啱啱好好坐得落,彩我哋有一個甩底燒嘅肉串都係偏肥,如果唔係夾蔬菜,就咁燒啲肉串嘅話就會好油好漏薄牛舌仲好食過厚牛舌厚牛舌有少少韌川味燒茄子見到佢有手指公先至嗌但係麻麻地咋喎,川味做得唔夠香,得個辣食唔到其他香味好不過不失啦不過畀我都唔會再嗌荔枝卷就真係好食啦,荔枝加埋啲肉嘅肥好香,又唔會好漏,因為個荔枝肉嘅甜味幫佢解咗啲漏就咁鹽燒秋葵都好好食泡菜豬肉麻麻地啲肉好韌😐燒雞皮好薄好脆,食落好似豬肉紙👌🏼😐燒和牛啲牛肉好肥,食都成口都係油👌🏼
今日約咗幾個朋友嚟燒烤堂傾下偈食下串燒
我哋本身book五個人
已經早咗一個星期book但係佢都畀一張四人嘅卡位我哋
四個人其實係啱啱好好坐得落,彩我哋有一個甩底

厚切牛舌&薄牛舌

薄牛舌仲好食過厚牛舌
厚牛舌有少少韌

川味燒茄子

川味燒茄子見到佢有手指公先至嗌

但係麻麻地咋喎,川味做得唔夠香,得個辣食唔到其他香味

好不過不失啦不過畀我都唔會再嗌

荔枝燒肉

就咁鹽燒秋葵都好好食

泡菜豬肉

泡菜豬肉麻麻地啲肉好韌

燒雞皮
😐
燒雞皮好薄好脆,食落好似豬肉紙

👌🏼

😐
燒和牛啲牛肉好肥,食都成口都係油

👌🏼

厚切牛舌&薄牛舌
荔枝燒肉
2024-01-07 187 瀏覽
今次去到旺角的燒烤堂,試了串燒大合奏,先講串燒嗰份量,真係好滿足!鹽燒赤雞頸肉食落外皮微焦內裏嫩滑,真係口水直流🤤。麻辣雞心啲辣得嚟又唔會將雞心嫩滑掃到一邊,個人好鍾意。柚子雞腿肉滿滿的柚子香氣,清新得黎完全唔膩口,蜜糖雞翼又甜又香,食落好滿足。雞腳筋烤得香辣得嚟彈牙,而A4 和牛同牛舌腩每一啖都是肉汁四溢,食得出心思。牛油蒜蓉燒虎蝦🦐每隻都勁大只,蒜蓉香氣撲鼻而蟶子雲吞影了,美味得滑。至於青菜都唔失色,鹽燒翠玉瓜脆口多汁,配埋Sapporo 啤酒,嘩~簡直係完美嘅組合!有啲人未必鍾意鹹蛋黃,但鹹蛋黃豬大腸同雞皮墨魚滑用料實在,每啖都獨有風味。食串燒肯定要有朋友分擔,一齊品嘗下嗰份歡樂,幾好玩嘅!芝士年糕嘅拉絲效果就真係即影即好,相機食先啊!整體嚟講,呢到既食物質素真係太正,值得再嚟幾轉!👍🔥

2023-12-10 136 瀏覽
多次到訪嘅串燒店,多款串燒選擇,中港日韓嘅串燒都有。環境舒服,好適合朋友聚會,不過佢哋淨係開晚市。餐廳新增暖爐,已上枱嘅串燒可以熱住佢—————————————————————🍴 鹽燒雞皮 ($22) 超級大片嘅雞皮,食落去香脆可口,加埋少少鹽味,味道十分匹配😋 美味指數: 8/10—————————————————————🍴 鹽燒雞軟軟骨($16) 雞軟骨正正常常,唔食得辣嘅可以叫鹽燒~😋 美味指數: 7/10—————————————————————🍴 中切鹽燒牛舌芯 ($28) 牛舌芯唔會太韌,有咬口,肉質鮮甜😋 美味指數: 7/10—————————————————————🍴 牛骨髓($28) 牛骨髓比較特別,唔係間間串燒舖都有,佢係似一串凝固好嘅布甸,牛骨味唔係非常香,但感覺幾特別😋 美味指數: 7.5/10————————————————————— 🍴 泡菜五花腩($28) 泡菜包住五花腩,微辣,呢個幾特別可以一試😋 美味指數: 8/10—————————————————————🍴 孜然豚肉芫荽卷($22) 豚肉包住芫荽,芫荽味好香濃,鍾意芫荽嘅可以試下😋 美味指數: 6.
—————————————————————
🍴 鹽燒雞皮 ($22)
超級大片嘅雞皮,食落去香脆可口,加埋少少鹽味,味道十分匹配
😋 美味指數: 8/10
—————————————————————
🍴 鹽燒雞軟軟骨($16)
雞軟骨正正常常,唔食得辣嘅可以叫鹽燒~
😋 美味指數: 7/10
—————————————————————
🍴 中切鹽燒牛舌芯 ($28)
牛舌芯唔會太韌,有咬口,肉質鮮甜
😋 美味指數: 7/10
—————————————————————
🍴 牛骨髓($28)
😋 美味指數: 7.5/10
—————————————————————
🍴 泡菜五花腩($28)
泡菜包住五花腩,微辣,呢個幾特別可以一試
😋 美味指數: 8/10
—————————————————————
🍴 孜然豚肉芫荽卷($22)
豚肉包住芫荽,芫荽味好香濃,鍾意芫荽嘅可以試下
😋 美味指數: 6.5/10
—————————————————————
🍴焦糖鰻魚芝士玉子燒 ($28)
玉子燒入邊包住一細舊鰻魚,上面仲有焦糖脆皮,好食!
😋 美味指數: 8.5/10
—————————————————————
🍴 明太子飯團($38)
每次都會叫嘅明太子飯團,好香濃嘅明太子味,飯團係燒得偏硬,有飯焦嘅感覺
😋 美味指數: 8.5/10
—————————————————————
🍴 蟹膏飯團($38)
比起明太子飯團蟹膏就冇咁出眾,蟹膏味唔濃
😋 美味指數: 6/10
—————————————————————
🍴 牛油蒜蓉焗金菇($32)
係燒烤堂呢個比較高級少少嘅串燒舖,就唔太建議叫蒜蓉金菇,比較普通同埋偏貴
😋 美味指數: 6.5/10
—————————————————————
🍴 孜然蒜蓉茄子($36)
😋 美味指數: 6/10
—————————————————————
🍴黑糖菠蘿($20)
黑糖菠蘿必叫!!上面有一層焦糖脆,菠蘿好鮮甜,每次都好想encore~
😋 美味指數: 9.5/10
2023-12-05
2023-11-22 178 瀏覽
串燒店以日式串燒為主, 亦有一些其他口味例如泰和川式, 全是即叫即燒, 性價比很高的串燒店。♡ 焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝煎得香脆, 入口即溶, 充滿油脂的香味。配上焦糖青蘋果和多士, 微酸而清新的蘋果和多士中和了鵝肝的油膩感。♡ 鹽燒阿波尾七里香名字改得很特別, 原來是雞屁股, 燒得很香脆, 感覺油脂比較多。♡ 明太子雞腿肉雞腿肉加上明太子調味, 肉質鮮嫩又鹹香。♡ 鹽燒原塊雞皮雞皮上的脂肪已被餐廳處理掉, 剩一下層薄薄的雞皮, 再燒到很香脆, 就像薯片一樣薄脆。再用簡單的調味, 已經很好吃。♡ 麻辣雞軟骨雞軟骨不會燒得太乾, 口感不錯。♡ 厚切鹽燒牛舌腩厚切牛舌腩口感爽滑很彈牙, 口腔充滿油香。♡ 海苔黑豚肉鵪鶉蛋配搭很特別把黑豚肉包著鵪鶉蛋燒, 豚肉肉質嫩和加上海苔為鵪鶉蛋調味。♡ 雞皮墨魚滑雞皮包著墨魚滑一起燒, 外皮香脆, 內裡彈牙, 口感層次多。♡ 鹹蛋黃燒墨魚滑鹹蛋黃醬很濃郁, 鹹香加上墨魚彈牙, 與墨魚滑配搭很好。♡ 芝士燒廣島蠔(兩隻)廣島蠔厚身肥美, 加上芝士一起燒, 令到蠔味更出。♡ 蜜糖菠蘿塗在菠蘿外面的蜜糖燒得香甜脆口, 加上菠蘿一起吃酸酸甜甜的。

♡ 焦糖青蘋果鵝肝多士

♡ 鹽燒阿波尾七里香

♡ 明太子雞腿肉
雞腿肉加上明太子調味, 肉質鮮嫩又鹹香。

♡ 鹽燒原塊雞皮

♡ 麻辣雞軟骨
雞軟骨不會燒得太乾, 口感不錯。

♡ 厚切鹽燒牛舌腩
厚切牛舌腩口感爽滑很彈牙, 口腔充滿油香。

♡ 海苔黑豚肉鵪鶉蛋

♡ 雞皮墨魚滑

♡ 鹹蛋黃燒墨魚滑
鹹蛋黃醬很濃郁, 鹹香加上墨魚彈牙, 與墨魚滑配搭很好。

♡ 芝士燒廣島蠔(兩隻)
廣島蠔厚身肥美, 加上芝士一起燒, 令到蠔味更出。

♡ 蜜糖菠蘿
同朋友慶祝生日,早一個星期打電話尼book左,比預約左既時間早少少到左,即刻可以入,原來有限進餐時間,可以食2個鐘,仲比左間好日式房仔比我地,可能我地人多少少或者可能係有兩個小朋友,覺得咁樣做非常窩心。我地叫左好多野食,因為選擇好多,好多野都好想試,不過掛住傾計同食野,冇全部影相,另外尼野食既速度亦都好快,而且味道都唔差!不過第一輪叫左份炒飯就比較耐,差唔多尾聲先送尼,最後有啲飽,所以食唔哂了。總結,會想再encore!價錢亦算合理!

總結,會想再encore!價錢亦算合理!
2023-11-17
生日
2023-11-17 92 瀏覽
生啤一送一,啤酒非常底飲鹽燒七里香$22燒到香脆雞油味濃👍🏻麻辣雞心$22麻辣味適中👍🏻鹽燒雞皮$22超大塊雞皮,非常之香脆👍🏻麻辣猪大腸$24這個略嫌,不夠脆味增松板豬$28這個似豬頸肉涼牉滕朝魚皮$38送酒👍🏻香草蒜蓉包$18蒜蓉味香濃👍🏻燒初生蛋$12雞肉軟骨棒$38有香濃嘅蛋味,咬落有脆骨骨橫扁理肌$28蒜蓉燒廣島蠔$44蟹膏飯團$38焦糖青蘋果鵝肝多士$108非常大件的👍🏻
生啤一送一,啤酒非常底飲

鹽燒七里香$22
燒到香脆雞油味濃👍🏻

麻辣雞心$22
麻辣味適中👍🏻

鹽燒雞皮$22
超大塊雞皮,非常之香脆👍🏻

麻辣猪大腸$24

香草蒜蓉包$18
蒜蓉味香濃👍🏻

燒初生蛋$12

雞肉軟骨棒$38
有香濃嘅蛋味,咬落有脆骨骨

橫扁理肌$28

蒜蓉燒廣島蠔$44

蟹膏飯團$38

焦糖青蘋果鵝肝多士$108
非常大件的👍🏻

2023-10-03 138 瀏覽
同朋友聚舊,想坐得耐又唔想打邊爐,最好就係去食串燒😋-通常食串燒都係小店坐得唔舒服、所以今次搵間個vibe好d既居酒屋,但又唔係全日式既、入面有得簡 港式川西式日式既串燒。-野食都多款簡、不過就無大菇同韮菜,而我最鐘意就係黑松露雞肉,d醬好惹味,加埋個滑滑好有口感既雞肉😋忍唔住叫多條。另外燒汁牛橫里肌都好好食,個汁係甜甜的,不過就甜味會蓋過d牛味。-飲品方面可以加$6檸檬,Coke Zero with fresh lemon解下滯👍🏻
同朋友聚舊,想坐得耐又唔想打邊爐,最好就係去食串燒😋

生蠔
茄子

生蠔
嘻嘻,終於到我食燒烤堂嚕(´~`*)!好炆水咁晏晝先打去book位,間間都要後補咁🥹 好彩呢間最後8:30有位!>< 一嚟就睇中個Sapporo 買一送一( -᷄ ᴗ -᷅ ) !先講推介的!焦糖青蘋果鵝肝多士🪿🍞 $108Wakaka 一上枱,好大舊,熱辣辣😚 鵝肝煎到表面少少脆,入口即溶,好似雪糕咁> ₃ < 放入口唔見左,但味道仲會留喺口入面!夾埋焦糖蘋果,少少甜少少酸幾得意,又會想再食多啲,巧邪惡呢!不過價錢少貴;33牛油果豚肉卷🥑🐽 $28第一次食呢個配搭,又幾得意!用豚肉卷住軟滑既🥑,質感同味道都唔錯👍🏾鹹蛋黃墨魚滑🦑 $38墨魚滑+鹹蛋黃呢個配搭都好推薦ദ്ദിᐢ- ̫-ᐢ₎ 墨魚滑亦好彈牙!牛油蒜蓉焗金菇 🧄$32算係抵食之選,大大份,預期中既味道,牛油同蒜蓉好難唔好食><!OK的仲有雞肉軟骨棒,A4和牛,雞皮墨魚滑,麻辣雞軟骨,味醂魚干,蒜蓉燒廣島蠔嗰啲~~停一停諗一諗,以下係不太推的!(〃゚д゚〃)黑松露烤雞 🫸🏾 $28佢嗰Pat松露汁,除左無乜松露味外,仲有啲酸餿咁鹽燒白鱔🧂$48無乜特別的,無油香味 ( ՞. ̫.՞)

先講推介的!
焦糖青蘋果鵝肝多士🪿🍞 $108

牛油果豚肉卷🥑🐽 $28

鹹蛋黃墨魚滑🦑 $38

牛油蒜蓉焗金菇 🧄$32

停一停諗一諗,以下係不太推的!(〃゚д゚〃)

黑松露烤雞 🫸🏾 $28
佢嗰Pat松露汁,除左無乜松露味外,仲有啲酸餿咁

鹽燒白鱔🧂$48
無乜特別的,無油香味 ( ՞. ̫.՞) 有少少失望呢~~

鹽燒豚肉蘆筍🐽$32
問題在於蘆筍,苦同巧多渣呢( ・̆ ・̆ ) 聽講 (即係google) 好似要焯一焯水💦 先會巧食啲!

總結!!串燒種類多,多創新款,味道大多唔錯!都係得幾款可一不可再> ₃ <

回頭指數🦖: 4/5 (+ 枱同枱有dd近~ 自己偷偷地拉開)