雖然喔一年𝟑𝟔𝟓日都處於好熱氣既狀態,但都係忍唔到口成日去食串燒,自從搵到呢間串燒店之後,基本上每個月至少食一次,每次都𝐤𝐞𝐞𝐩到個水準,食材都係好新鮮既,已經推介過超多朋友黎食!!ʕっ˘ڡ˘ςʔ ̣̩⋆̩*̣̩⋆̩最愛清單🧾🤍:✧ 浜燒日本活北寄貝 $𝟓𝟖 ✧ 鹽燒白鱔 $𝟒𝟖✧ 雞皮墨魚滑 $𝟑𝟖✧ 紫蘇雞皮蝦 $𝟒𝟖✧ 鹽燒豬肋肉 $𝟐𝟒✧ 鹽燒三黃雞腿肉 $𝟐𝟖✧ 鹽燒雞軟骨 $𝟏𝟖✧ 鹽燒雞皮 $𝟐𝟐✧ 麻辣魷魚鬚 $𝟐𝟐✧ 七味汁燒豬大腸 $𝟐𝟒✧ 和牛牛小排 $𝟒𝟖✧ 鹽燒牛舌拖羅 $𝟒𝟖✧ 中切鹽燒牛舌芯 $𝟐𝟖✧ 鹽燒𝐀𝟒宮崎和牛 $𝟓𝟖✧ 鹽燒豚肉荔枝卷 $𝟐𝟐✧ 焦糖青蘋果鵝肝多士 $𝟏𝟎𝟖✧ 鹽燒阿波尾七里香 $𝟐𝟐✧ 焦糖鰻魚玉子燒 $𝟐𝟖✧ 牛油蒜蓉芝士焗雜菇 $𝟒𝟐✧ 鹽燒翠玉瓜 $𝟏𝟔✧ 蒜蓉菜圃燒豆皮 $𝟏𝟖✧ 燒芝士年糕 $𝟐𝟖✧ 香水檸檬茶 $𝟑𝟐今次又試咗啲新野,就係【鹽燒三黃雞腿肉】同埋【焦糖鰻魚玉子燒】!! 三黃雞雞腿肉食落好嫩滑同有汁,好味過平時啲燒雞腿肉,而玉子燒包住沾咗滿滿鰻魚汁既烤鰻魚一齊食好吸引,面層嗰層焦糖𝐛𝐚𝐥𝐚𝐧𝐜𝐞返鰻魚汁既鹹,係個幾新

̣̩⋆̩*̣̩⋆̩
✧ 鹽燒翠玉瓜 $𝟏𝟔
✧ 蒜蓉菜圃燒豆皮 $𝟏𝟖
✧ 燒芝士年糕 $𝟐𝟖
✧ 香水檸檬茶 $𝟑𝟐

今次又試咗啲新野,就係【鹽燒三黃雞腿肉】同埋【焦糖鰻魚玉子燒】!! 三黃雞雞腿肉食落好嫩滑同有汁,好味過平時啲燒雞腿肉,而玉子燒包住沾咗滿滿鰻魚汁既烤鰻魚一齊食好吸引,面層嗰層焦糖𝐛𝐚𝐥𝐚𝐧𝐜𝐞返鰻魚汁既鹹,係個幾新奇既配搭( • ω •́ )

然後必嗌既仍然有【紫蘇雞皮蝦】、【雞皮墨魚滑】同埋【鹽燒白鱔】!雞皮蝦用咗紫蘇葉同埋酥脆既雞皮包住新鮮大蝦,係出面食唔到既配搭! 雞皮墨魚滑都一樣係招牌菜式,好似只要係同雞皮有關既串燒佢地都做得好出色!!

如果係鍾意食肥膩野既話,我就超推介佢地既【鹽燒𝐀𝟒宮崎和牛】、【鹽燒牛舌拖羅】同埋【焦糖青蘋果鵝肝多士】(๑❛ᴗ❛๑)

𝐀𝟒宮崎和牛油脂感滿滿,鍾意食和牛既大家自己清唒一串既話一定可以好滿足!! 牛舌拖羅係厚切既牛舌,油脂感比中切既牛舌芯更加出,鍾意食厚切牛舌既各位建議嗌串黎試下!!

最後就係鵝肝多士都好需要大推,鵝肝表面輕輕燒到焦糖化,配埋在清甜既青蘋果同烘到好脆既多士一齊食,大滿足(꒪´꒳`꒪ )

• 鹽燒原塊雞皮
  • 紅蔥油蒜蓉粉絲元貝
  • 雞皮墨魚滑
  • 厚切鹽燒牛舌腩
  • 焦糖青蘋果鴨肝多士
  • 鹽燒A4宮崎和牛
#慶祝 #生日 成為媽媽就知道媽媽嘅偉大,媽咪生日當然要帶佢食好東西🍡🍢🤤燒烤堂有好多分店🤤總有間喺左近☺️好多款食物可揀,叫得太多🍢我哋食到飽住肚仔出門😆🐷 鹽燒豚肉荔枝卷、牛油果豚肉卷、豚肉日本蘋果卷、無花果卷因帶埋Lisboy同婆婆慶生,當然叫啲連小朋友都食得嘅水果豚肉卷,Lisboy最愛豚肉荔枝卷,荔枝香甜配豚肉又係好夾,有啲鹹有啲甜,口感一流,估唔到仲蘋果🍎、牛油果🥑同無花果豚肉卷🤤真係水果肉卷,Lisboy食到舔舔脷!🍢 豚肉節瓜波板糖、汁燒年糕卷呢度最特別嘅係有豚肉節瓜波板糖,呢個大大塊豚肉串燒會點生卵一齊食🤤係日本食串燒好常見嘅食法,個combination好正!而汁燒年糕就煙韌韌好好咬😙🐮 牛胸爽、牛舌芯呢個牛胸爽好正,入口有層層嘅牛味,牛舌芯夠晒Rich😍大大件口感一流!🐟 鰻魚炒飯、明太子飯團食咗咁多串燒同肉類,當然要食吓少少澱粉增加飽肚咁,我哋叫咗鰻魚炒飯同埋明太子飯團,個鰻魚炒飯好大碗,仲有大大塊鰻魚,四個人share一份都食唔晒,食得太多肉😆飽到上心口,而飯團外脆內軟內熱,明太子口味好出,正爆🍙🍍 柑桔鹹蛋黃卷、孜然蒜蓉燒茄子、黑糖燒菠蘿、蜜糖燒菠蘿食咗咁多肉

🐷 鹽燒豚肉荔枝卷、牛油果豚肉卷、豚肉日本蘋果卷、無花果卷

🍢 豚肉節瓜波板糖、汁燒年糕卷

🐮 牛胸爽、牛舌芯

🐟 鰻魚炒飯、明太子飯團

🍍 柑桔鹹蛋黃卷、孜然蒜蓉燒茄子、黑糖燒菠蘿、蜜糖燒菠蘿
食咗咁多肉類,叫返啲蔬果中和下,估唔到蔬果燒完都可以咁正,蒜蓉燒茄子成日都食到,但係呢度嘅蒜蓉燒茄子係原條咁上,真係好抵食,最特別同埋出名嘅就係柑桔鹹蛋黃卷,酸甜得來又有鹹蛋黃嘅香味,脆卜卜夠晒特別,不得不提就一定係佢個黑糖燒菠蘿,燒完多汁配合埋黑糖真係絕配🤤

🍹 荔枝莫吉托(無酒精) + 芒果乳酸
本身我哋想叫生啤全日買一送一,但係我湊住Lisboy就唔好飲酒🍻最後叫咗杯芒果乳酸,乳酸配串燒真係一流,酸酸甜甜又開胃,Lisboy飲得好開心🤤而荔枝莫吉托好特別,有荔枝香味同無酒精Mojito🍸感覺超Fresh同好正!

• 厚切鹽燒牛舌腩
  • 豚肉節瓜波板糖
呢間啲串燒真係食過返尋味🤤!夜晚又過嚟食串燒, 各款串燒嘅火候都控制得好好, 樣樣都好好味~ 串燒選擇種類超多, 有日、泰、港、川、西、新疆、韓式, 照顧晒所有人嘅口味!𓌈⸝⸝ 鹽燒牛舌芯牛舌肉質爽彈, 咬落有肉汁, 簡單用黑椒調味已經好足夠, 十分滋味!𓌈⸝⸝ 鹽燒A4宮崎和牛A4和牛入口即溶, 咬落滿嘴油香, 肉味香濃, 能鎖住個肉汁𓌈⸝⸝ 免治雞肉軟骨棒雞肉肉質軟嫩, 裏面有爽脆嘅雞胸軟骨, 沾上日本生蛋黃同甜醬油, 更添濕潤感同蛋香!𓌈⸝⸝ 汁燒鮮雞肝雞肝燒至微焦, 入口粉嫩香軟, 一啲都唔乾身!𓌈⸝⸝ 欖角蒜蓉燒蟶子蟶子肉質鮮甜, 燒得啱啱好, 粉絲份量好多, 微辣同有蒜蓉嘅香氣, 好惹味!𓌈⸝⸝ 紫蘇雞皮蝦雞皮好薄脆, 有紫蘇葉嘅獨特香氣, 大蝦大隻又彈牙, 調味剛剛好𓌈⸝⸝ 鹽燒白鱔、椒鹽燒多春魚鹽燒白鱔肉質彈牙, 魚肉都幾厚, 而且燒得外焦內嫩, 有魚油香!燒多春魚好香口, 加埋椒鹽更惹味!𓌈⸝⸝ 鹽燒翠玉瓜、鹽燒芥蘭頭兩款蔬菜都燒得剛好, 個人推介鹽燒翠玉瓜, 清甜又多汁

𓌈⸝⸝ 鹽燒牛舌芯

𓌈⸝⸝ 鹽燒A4宮崎和牛

𓌈⸝⸝ 免治雞肉軟骨棒

𓌈⸝⸝ 汁燒鮮雞肝
雞肝燒至微焦, 入口粉嫩香軟, 一啲都唔乾身!

𓌈⸝⸝ 欖角蒜蓉燒蟶子

𓌈⸝⸝ 紫蘇雞皮蝦

𓌈⸝⸝ 鹽燒白鱔、椒鹽燒多春魚

𓌈⸝⸝ 鹽燒翠玉瓜、鹽燒芥蘭頭
兩款蔬菜都燒得剛好, 個人推介鹽燒翠玉瓜, 清甜又多汁
2025-03-19
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)
  • 鹽燒A4宮崎和牛
【🍢 深夜食堂の驚喜!高質創意串燒🔥老best聚舊一流✨】你有冇諗起一個朋友係⋯同你漸漸地愈行愈遠⋯?燒烤堂係我長期約老best嘅高質飯堂!可惜⋯物是人非,燒烤堂依然高質,但朋友已經冇再聯絡了⋯燒烤堂除咗採用日式居酒屋佈置外,食物都勁高質,長期滿座🥰🔥必點推薦🔥🔶鹽燒雞皮 $22 薄脆而不油膩!「咔嚓」聲伴隨焦香,係罪惡感滿分的下酒神器!🔷焦糖青蘋果鵝肝多士 $108 冰火三重奏!冷鵝肝慕斯×熱脆多士×酸甜蘋果片,奢華感直衝味蕾👑🔶豚肉荔枝卷 $22 豚肉油脂滲入清甜荔枝,爆汁口感超驚艷💦🦪海鮮控專區🦪🔷蒜蓉燒蠔 $48/2隻 肥美蠔肉鋪滿金銀蒜,新鮮蒜味香濃💖🔶麻辣墨魚鬚 $22 彈牙墨魚裹上川式椒香,微麻後勁超涮嘴!🍠創意澱粉組合🍠🔷牛油蜜糖日本蕃薯條 $38 甘甜綿密!琥珀色蜜糖 glaze 讓人一根接一根停不下來🍯 🔶汁燒年糕卷 $26 外脆內糯!照燒醬+海苔加持的日式風情🎏🌟隱藏版驚喜🌟☄️ A4和牛 $58 油花好似係舌尖跳舞!建議原味品嚐滿口奶香和牛🥰☄️孜然茄子 $36 整條茄子霸氣上桌!蒜蓉孜然雙重夾擊超惹味😳一向偏食,唔食茄子嘅我都食到停唔到!🥤解膩
【🍢 深夜食堂の驚喜!高質創意串燒🔥老best聚舊一流✨】

燒烤堂除咗採用日式居酒屋佈置外,食物都勁高質,長期滿座🥰

🔥必點推薦🔥
🔶鹽燒雞皮 $22
薄脆而不油膩!「咔嚓」聲伴隨焦香,係罪惡感滿分的下酒神器!

🔷焦糖青蘋果鵝肝多士 $108

🔶豚肉荔枝卷 $22
豚肉油脂滲入清甜荔枝,爆汁口感超驚艷💦

🦪海鮮控專區🦪
🔷蒜蓉燒蠔 $48/2隻
肥美蠔肉鋪滿金銀蒜,新鮮蒜味香濃💖

🔶麻辣墨魚鬚 $22
彈牙墨魚裹上川式椒香,微麻後勁超涮嘴!

🍠創意澱粉組合🍠

油花好似係舌尖跳舞!建議原味品嚐滿口奶香和牛🥰

☄️孜然茄子 $36

🥤解膩飲品🥤
🔶香水檸檬茶 $32
檸檬清香解膩,酸甜比例啱啱好!

🔷芒果乳酸 $28
質地略帶稠感(類似優格飲),仲有濃郁的芒果香和發酵乳酸,解膩一流。🥭

仲有好多特色嘅串燒,值得一試!
🔶檸蜜牛油包 $20
🔷香草蒜蓉包 $18
🔶鹽燒雞軟骨 $18
🔷椒醬燒多春魚 $32
🔶明太子飯團 $38
🔷蜜糖菠蘿 $18
🔶汁燒年糕卷 $26
🔷味淋魚干 $48

全部都係熱辣辣,兼上菜極快,一班朋友share就勁正💖
#Laglag美食推介#foodielagblah旺角
#foodielagblah串燒
📍: 燒烤堂 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
  • 鹽燒雞皮
  • 孜然蒜蓉茄子
  • 鹽燒豚肉荔枝卷
  • A4和牛
  • 味淋魚干
2025-01-23 3351 瀏覽
今次終於來到呢間久仰大名嘅燒烤堂啦!餐廳提供唔同風格嘅串燒,食物非常之多元化~✨鹽燒原塊雞皮雞皮燒到又薄又酥脆,勁似食緊薯片~✨鹽燒A4宮崎和牛宮崎和牛油脂分布平均,入口即溶~✨ 鹽燒和牛牛小排牛小排牛味濃郁,肉質柔軟~✨雞皮墨魚滑表面果一層雞皮好脆口,中間嘅墨魚滑亦好Q彈~✨惹味爽口雞腎雞腎口感脆嫩,仲用咗秘製醬汁去提味~✨泰式豬頸肉豬頸肉爽口彈牙,味道正宗~✨孜然燒西蘭花苗西蘭花苗口感脆嫩,仲吸引咗孜然粉嘅香味~✨海苔黑豚肉鵪鶉蛋黑豚肉包住鵪鶉蛋,表面仲有海苔做點綴~✨明太子雞腿肉惹味嘅明太子醬配搭多汁嘅雞髀肉,正!✨川燒活元貝元貝鮮嫩彈牙~✨蒜蓉燒生蠔生蠔肥美鮮甜,而且仲蒜香濃郁~✨川燒蒜蓉茄子茄子口感柔軟,仲鋪滿咗菜脯同埋蒜蓉~✨蒜香牛油酒煮蜆蜆肉大大粒,而且每一粒都冇沙~✨焦糖鰻魚芝士玉子燒表面有一層香脆嘅焦糖,鰻魚芝士夾咗喺玉子嘅中心,味道毫無違和感~✨椒鹽燒多春魚多春魚表面微焦香脆,魚肉肉質細膩~✨焦糖青蘋果鵝肝多士焦糖同埋青蘋果為鵝肝多士增添咗一種清新嘅感覺,整體油而不膩~✨糖不甩燒芝麻湯圓第一次食燒湯圓,口感好特別,中間仲有流心嘅芝麻餡~✨冷泡白桃烏龍茶白桃烏龍茶係無

✨鹽燒原塊雞皮
雞皮燒到又薄又酥脆,勁似食緊薯片~

✨鹽燒A4宮崎和牛
宮崎和牛油脂分布平均,入口即溶~

✨ 鹽燒和牛牛小排
牛小排牛味濃郁,肉質柔軟~

✨雞皮墨魚滑
表面果一層雞皮好脆口,中間嘅墨魚滑亦好Q彈~

✨惹味爽口雞腎
雞腎口感脆嫩,仲用咗秘製醬汁去提味~

✨泰式豬頸肉
豬頸肉爽口彈牙,味道正宗~

✨孜然燒西蘭花苗
西蘭花苗口感脆嫩,仲吸引咗孜然粉嘅香味~

✨海苔黑豚肉鵪鶉蛋
黑豚肉包住鵪鶉蛋,表面仲有海苔做點綴~

✨明太子雞腿肉
惹味嘅明太子醬配搭多汁嘅雞髀肉,正!

✨川燒活元貝
元貝鮮嫩彈牙~

✨蒜蓉燒生蠔
生蠔肥美鮮甜,而且仲蒜香濃郁~

✨川燒蒜蓉茄子
茄子口感柔軟,仲鋪滿咗菜脯同埋蒜蓉~

✨蒜香牛油酒煮蜆
蜆肉大大粒,而且每一粒都冇沙~

✨焦糖鰻魚芝士玉子燒

✨椒鹽燒多春魚
多春魚表面微焦香脆,魚肉肉質細膩~

✨焦糖青蘋果鵝肝多士

✨糖不甩燒芝麻湯圓
第一次食燒湯圓,口感好特別,中間仲有流心嘅芝麻餡~

✨冷泡白桃烏龍茶
白桃烏龍茶係無添加糖嘅,清新又解膩~
  • 雞皮墨魚滑
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
  • 鹽燒雞皮
  • 明太子雞腿肉
  • 孜然蒜蓉茄子
  • 鹽燒和牛牛小排
  • 蒜蓉燒廣島蠔
我和朋友喜愛食燒烤,今次打算到旺角一帶覓食,享受美食佳餚的情趣,上網看見「燒烤堂」食材新鮮,受顧客喜愛,一個談天說地的好地方。鹽燒豚肉荔枝卷鹽燒豚肉爽口,荔枝很香,齒頰留香。鹽燒雞中翼兩隻雞中翼幾大件,食落香脆,肉質爽滑。紅蔥油蒜蓉粉絲元貝元貝入口鮮嫰,粉絲吸入汁,食落味道不俗。豚肉節瓜波板糖豚肉和節瓜捲成一起,不會過淋,口感十足。孜然蒜蓉茄子蒜蓉好香,茄子滿載的味道清新。鰻魚炒飯炒飯有好多鰻魚粒,質感夠細密。糖不甩燒芝麻湯圓芝麻湯圓甜度剛好,細滑芳香。燒烤堂(旺角)地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室

鹽燒豚肉荔枝卷

鹽燒豚肉爽口,荔枝很香,齒頰留香。

鹽燒雞中翼兩隻

雞中翼幾大件,食落香脆,肉質爽滑。

紅蔥油蒜蓉粉絲元貝

元貝入口鮮嫰,粉絲吸入汁,食落味道不俗。

豚肉節瓜波板糖

豚肉和節瓜捲成一起,不會過淋,口感十足。

孜然蒜蓉茄子

蒜蓉好香,茄子滿載的味道清新。

鰻魚炒飯

炒飯有好多鰻魚粒,質感夠細密。

糖不甩燒芝麻湯圓

芝麻湯圓甜度剛好,細滑芳香。

燒烤堂(旺角)
地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
2025-04-11 0 瀏覽
今日我同朋友去咗一間係旺角嘅燒烤店,我哋一入去就點咗幾樣嘢,同大家介紹下佢哋嘅特色。首先嚟一杯士多啤梨乳酸,飲落去酸酸甜甜,好清新,再加上椰青,個coco都好清涼,正!之後,我哋嘗試咗幾個燒烤菜式:鹽燒三黃雞腿肉:呢個雞肉燒得非常好,外皮脆脆,肉質嫩滑,而且鹽味唔會太重,食落去感覺幾好鹽燒阿波尾七里香:七里香嘅香氣好濃,肉質嫩滑,配合鹽燒嘅味道,唔錯。汁燒雞心:味道香濃,真係好有口感唔好以為雞心好普通,但食過之後覺得非常驚喜!韓式燒牛肋肉:呢個肉質滑而不柴,配搭韓式醬汁,味道非常好,有啲微微嘅甜味。牛舌芯:呢個肉質厚實,咬落去超過癮,真係值得試!泡菜五花腩:五花腩脂肪適中,泡菜嘅酸味幫助消油,非常好。檸蜜牛油包:外脆內軟,真係好食,明太子飯團:唔錯,包住紫菜一齊食,感覺超正。另外,我都試咗味噌松板豬,泰式豬頸肉,牛油果豚肉卷,同埋鹽燒豚肉荔枝卷,每一樣都好有水準。

之後,我哋嘗試咗幾個燒烤菜式:

牛舌芯:呢個肉質厚實,咬落去超過癮,真係值得試!

泡菜五花腩:五花腩脂肪適中,泡菜嘅酸味幫助消油,非常好。

• 牛油蒜蓉焗金菇
  • 明太子淮山燒
  • 蒜蓉燒廣島蠔
2025-04-11 147 瀏覽
好受歡迎嘅串燒店,平日放工時間去都人山人海爆滿,約朋友一齊食串燒再啤一啤一大快事🍻而且所有串燒即叫即燒,熱辣辣上枱特別美味,仲非常多選擇❗️價錢亦好親民🫶✨✨推薦串燒:✨✨🔸鹽燒白鱔 $48肥厚白鱔,肉質鮮味🔸椒鹽燒多春魚 $32/4條🔸牛舌拖羅 $48鍾意食牛舌嘅必點🌟煙韌有咬口,口感爽🔸焦糖鰻魚玉子燒 $28焦糖薄脆香甜,配上熱辣辣嘅玉子及肥美,增加多層次的口感,好味🤤推介❗️🔸雞肉軟骨棒(付月見)🍗 $38食到粒粒軟骨,日式燒汁配日本蛋黃更香滑,正👍🏻🔸明太子雞腿肉 $28滿滿嘅少辣薄明太子醬配搭喺軟嫩多汁雞腿肉上,出色😍🔸焦糖青蘋果鵝肝多士 $108上碟都大件,充滿油脂嘅鵝肝加上清爽青蘋果🍏及焦糖脆卜卜多士,口感超級豐富,中和咗當中膩感,平衡得好好🔸海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28🔸孜然豚肉韭菜花卷 $24

✨✨推薦串燒:✨✨
🔸鹽燒白鱔 $48
肥厚白鱔,肉質鮮味
🔸椒鹽燒多春魚 $32/4條

🔸牛舌拖羅 $48
鍾意食牛舌嘅必點🌟煙韌有咬口,口感爽

🔸焦糖鰻魚玉子燒 $28

🔸雞肉軟骨棒(付月見)🍗 $38
食到粒粒軟骨,日式燒汁配日本蛋黃更香滑,正👍🏻

🔸明太子雞腿肉 $28
滿滿嘅少辣薄明太子醬配搭喺軟嫩多汁雞腿肉上,出色😍

🔸焦糖青蘋果鵝肝多士 $108

🔸海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28
🔸孜然豚肉韭菜花卷 $24

• 明太子雞腿肉
  • 焦糖鰻魚玉子燒
  • 雞肉軟骨棒(付月見)
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
燒烤堂這間串燒店非常有人氣,全店滿座!氣氛輕鬆愉快,生啤買一送一,享受串燒喝一啖啤酒,非常幸福🌟汁燒鮮雞肝 - 味道特別出色,外焦內嫩🌟蘋果豬肉卷 - 清甜可口🌟A4和牛 - 肉質滑嫩,入口即化,牛味香濃🌟鹽燒雞皮- 一大塊香脆可口,更是令人驚喜,咬下去時那股油脂的香撲鼻而來🌟燒烤雞全翼 - 也是必點,雞翼的肉質鮮嫩,皮膚上微微的焦糖化,增添了層次感,吃的時候配上啤酒,簡直一絕🌟焦糖青蘋果鵝肝多士 - 則是甜與鹹的完美結合,鵝肝的濃郁配上焦糖的甜美,讓人驚豔🌟泡菜五花腩 - 的口感和風味也讓我印象深刻,五花肉搭配酸辣的泡菜,讓整體味道更為豐富🌟芫荽豬肉卷必叫,鍾意食芫荽的人士最愛🌟味噌松板豬 - 嫩滑好味🌟紫蘇雞皮蝦 - 必叫👏🏻雞皮與蝦的組合讓我驚喜,紫蘇的清香恰到好處,讓這道菜更具清爽感🌟浜燒活北寄貝 -貝肉鮮嫩🌟燒烤雞全翼 - 也是必點,雞翼的肉質鮮嫩,皮膚上微微的焦糖化,增添了層次感,吃的時候配上啤酒,簡直一絕🌟鰻魚炒飯更是經典,米飯粒粒分明,鰻魚的香氣彌漫開來,唔好睇佢細細碗,份量勁多🌟牛油蜜糖的日本蕃薯條讓人忍不住多吃幾根,牛油的香氣搭配甜蜜的口感,真係非常邪惡又好味🌟雞皮
燒烤堂這間串燒店非常有人氣,全店滿座!
氣氛輕鬆愉快,生啤買一送一,享受串燒喝一啖啤酒,非常幸福

🌟汁燒鮮雞肝 - 味道特別出色,外焦內嫩
🌟蘋果豬肉卷 - 清甜可口
🌟A4和牛 - 肉質滑嫩,入口即化,牛味香濃

🌟芫荽豬肉卷必叫,鍾意食芫荽的人士最愛

🌟味噌松板豬 - 嫩滑好味

🌟浜燒活北寄貝 -貝肉鮮嫩

🌟雞皮墨魚滑,雞皮嘅油香包住墨魚肉質非常鮮味甘香

😍吃完後心情瞬間變得更愉快。整體而言,這裡的每一道菜都充滿了用心,令我不禁想再來一次,絕對會再來這間餐廳
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 味噌松板豬
2025-04-02 327 瀏覽
下班後走到有多家分店的串燒連鎖店輕鬆一下餐廳以日式居酒屋為靈感,提供新鮮即燒的創意串燒木系裝潢溫暖舒適,燈光柔和,帶深夜食堂的氛圍串燒融合日、港、川等多種風味,適合朋友聚會海鮮川燒活元貝肥美多汁,外層微焦,鮮甜中帶刺激必食推介紫蘇雞皮蝦清新特別,雞皮薄脆,蝦肉彈牙手工心機卷物鹽燒豚肉荔枝卷油脂滲入荔枝,清甜爆汁季節限定燒鳥汁燒三黃雞氣管外脆內嫩,醬汁甜鹹適中人氣產品鹽燒原塊雞皮串在竹籤上,酥脆不油膩,焦香滿口
下班後走到有多家分店的串燒連鎖店輕鬆一下
餐廳以日式居酒屋為靈感,提供新鮮即燒的創意串燒
木系裝潢溫暖舒適,燈光柔和,帶深夜食堂的氛圍
串燒融合日、港、川等多種風味,適合朋友聚會
海鮮川燒活元貝肥美多汁,外層微焦,鮮甜中帶刺激
川燒活元貝
必食推介紫蘇雞皮蝦清新特別,雞皮薄脆,蝦肉彈牙
紫蘇雞皮蝦
手工心機卷物鹽燒豚肉荔枝卷油脂滲入荔枝,清甜爆汁
鹽燒豚肉荔枝卷
季節限定燒鳥汁燒三黃雞氣管外脆內嫩,醬汁甜鹹適中
燒鳥汁燒三黃雞氣管
人氣產品鹽燒原塊雞皮串在竹籤上,酥脆不油膩,焦香滿口
鹽燒原塊雞皮
2025-04-02
川燒活元貝
紫蘇雞皮蝦
燒鳥汁燒三黃雞氣管
鹽燒原塊雞皮
朋友成日都叫我去試,但係一直都未有機會,難得真係約到朋友過嚟食,果然就好似佢咁講啲價錢真係親民,啲嘢食又好有創意,最抵讚係啲味都做得好唔錯。‣ 鹽燒三黃雞腿肉 $28見到三黃雞就點樣都要嗌嚟食,三黃雞腿肉燒得好嫩,鹽燒嘅調味啱啱好,帶出雞肉嘅鮮甜。咬落去肉汁爆出嚟,皮仲有少少脆口。‣ 雞肉軟骨棒(付月見) $38軟骨棒燒到外脆內嫩,咬落去會食到軟骨嘅口感,真係超正。撈埋啲蛋漿一齊食,蛋香同雞肉嘅味道真係夾到不行,濃郁得嚟又唔會太膩,如果唔係聽日要返工飲唔到酒,配酒一齊食真係一流。‣ 明太子雞腿肉 $28鍾意明太子一定唔可以錯邊,明太子嘅鹹香同雞腿肉真係絕配,燒完之後明太子嘅味道滲入雞肉,真係冇得輸。‣ 三黃雞全翼 $28食完個雞腿肉都唔夠嗌返個雞翼,全翼燒得皮脆肉嫩,肉質肥嘟嘟,食落去完全唔柴。而佢嘅蜜糖用嘅份量啱啱好,唔會話甜過頭。‣ A4和牛 $58和牛燒得啱啱好,入口即化,一啲都唔韌,油脂分布得勻稱又唔會覺得油膩。‣ 海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28黑豚肉卷住鵪鶉蛋呢個一直係長勝將軍,我覺得燒烤嚟講鵪鶉蛋真係必食,豚肉燒得香口,鵪鶉蛋咬落啲蛋黃爆出嚟,今次仲有啲紫菜,可以一試!‣ 鹽燒豚

‣ 鹽燒三黃雞腿肉 $28

‣ 雞肉軟骨棒(付月見) $38

‣ 明太子雞腿肉 $28

‣ 三黃雞全翼 $28

‣ A4和牛 $58

‣ 海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28

‣ 鹽燒豚肉荔枝卷 $22
‼️超級推薦‼️無論幾多次都好,豚肉荔枝卷都係我嘅飛佛。豚肉燒得香噴噴,而荔枝嘅清甜中和咗油膩感,食落去鮮甜同埋油香一下子爆出嚟,諗起都仲想食多幾串。

‣ 豚肉日本蘋果卷 $24
燒完之後蘋果嘅酸甜同豚肉嘅鹹香好夾,咬落去仲有蘋果嘅爽脆口感,呢款串燒幾驚喜。

‣ 浜燒活北寄貝 $58
北寄貝燒得勁juicy,保留咗海鮮嘅鮮甜,咬落去嘅時候有啲爽口得嚟都幾彈牙,連啲汁都冇放過飲埋佢,相當鮮甜,值得一試。

‣ 野生蟹肉餅 $58
蟹肉餅外脆內軟,一分開兩半就見到滿滿嘅蟹肉。咬落去啲蟹肉好實在,完全唔係得個樣。

‣ 焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
‼️超級推薦‼️忍唔住拎嚟做封面,呢款真係驚艷,鵝肝煎得又香又滑,配上青蘋果嘅酸甜同多士嘅脆口,味道層次好豐富。

‣ 焦糖鰻魚玉子燒 $28
玉子燒軟滑得嚟又充滿蛋香,搭埋焦糖鰻魚之後甜鹹交錯,發現原來鹹鹹甜甜都好match。

‣ 豚肉節瓜波板糖(附月見) $38
‼️超級推薦‼️初頭以為真係波板糖,原來係造型。豚肉同節瓜燒得香口,節瓜吸收咗肉汁變得好juicy,加咗月見蛋之後更加creamy,比想像中好食勁多,忍唔住開口讚佢。

‣ 柑桔咸蛋黃卷 $28
柑桔嘅清新同咸蛋黃嘅濃香搭得好好,果香同蛋香嘅碰撞係一個好特別嘅配搭,值得一試!

‣ 牛油蒜蓉焗金菇 $32
金菇焗得啱啱好,吸滿咗牛油同蒜蓉嘅香氣,食落滑溜又有咬口,蒜香濃郁得嚟唔會太嗆口。

‣ 孜然蒜蓉茄子 $36
茄子燒得軟腍入味,孜然嘅香料味同蒜蓉好夾,川燒我諗應該仲正,下次應該會試吓。
2025-04-01 159 瀏覽
今日我同朋友去咗一間係旺角嘅燒烤店我哋揀嘅串燒係我食過非常之唔錯。所以想推薦俾大家。首先嚟一杯士多啤梨乳酸同椰青之後,我哋嘗試咗好多特別串燒:鹽燒三黃雞腿肉:呢個雞肉燒得非常好,外皮脆脆,肉質嫩滑,而且鹽味唔會太重,食落去感覺幾好鹽燒阿波尾七里香:七里香嘅香氣好濃,肉質嫩滑,配合鹽燒嘅味道,唔錯。汁燒雞心:味道香濃,真係好有口感唔好以為雞心好普通,但食過之後覺得非常驚喜!韓式燒牛肋肉:呢個肉質滑而不柴,配搭韓式醬汁,味道非常好,有啲微微嘅甜味。牛舌芯:呢個肉質厚實,咬落去超過癮,真係值得試!泡菜五花腩:五花腩脂肪適中,泡菜嘅酸味幫助消油,非常好。檸蜜牛油包:外脆內軟,真係好食,明太子飯團:唔錯,包住紫菜一齊食,感覺超正。另外,我都試咗味噌松板豬,泰式豬頸肉,牛油果豚肉卷,同埋鹽燒豚肉荔枝卷,每一樣都好有水準。
今日我同朋友去咗一間係旺角嘅燒烤店
我哋揀嘅串燒係我食過非常之唔錯。所以想推薦俾大家。
首先嚟一杯士多啤梨乳酸同椰青

之後,我哋嘗試咗好多特別串燒:

牛舌芯:呢個肉質厚實,咬落去超過癮,真係值得試!

泡菜五花腩:五花腩脂肪適中,泡菜嘅酸味幫助消油,非常好。

2025-04-01 192 瀏覽
串燒店首選燒烤堂,樣樣都好高質(๑•ω•́ฅ✧︎而且非常之多選擇!有燒雞牛羊鴨豚魚、手工心機卷物、海鮮、前菜/佐酒小食、自家製得意作、穀物、野菜同甜品! 一大班friend happy share就最fit🥳🥳期間限定必食野生蟹肉餅,好厚實~切開係勁足料嘅絲蟹肉!食落鮮味滿滿🤤🤤肉類串燒推介明太子雞腿肉!濃厚的明太子醬汁,勁濃郁啊😎內臟有惹味麻辣雞心、爽口雞腎。牛舌芯夠哂軟嫩又juicy💦海鮮方面都好多正嘢!重點推介浜燒活北寄貝同紅蔥油蒜蓉粉絲元貝🌟勁鮮甜!另外蒜蓉燒蟶子加入咗欖角更惹味呢🤪麻辣墨魚鬚🐙同蒜香牛油酒煮蜆🧄個人每次必食係香草蒜蓉包🍞有芝士粒粒🧀😆唔少得蔬菜類牛油蒜蓉芝士焗雜菇🍄同孜然蒜蓉茄子🍆仲有勁清甜的蜜糖菠蘿🍍Sapporo 生啤🍺買一送一!勁抵飲啊🤪仲有招牌青檸菠蘿梳打🍹椰青🥥爽!

2025-03-31 199 瀏覽
去咗燒烤堂食串燒 分享下心目中top3:❤️孜然豚肉芫荽卷芫荽控會瘋狂!個醬汁有少少蜜糖甜甜地🍯再加芫荽香味超級夾🥹💚Encore又試埋麻辣味 唔算好辣但覺得孜然味出色好多 甜咸combo停唔到口!❤️鹽燒馬友好大條!燒得好入味 魚肉嫩( ´▽`)❤️鹽燒白鱔肉質爽口彈牙 好香口🐟另外推介:🩷黑糖菠蘿呢個係意料之外好食嘅甜品🍍!因為唔食燒菠蘿揀咗佢 個黑糖脆皮本身已經好吸引 菠蘿食落超甜!甜到我懷疑佢係罐頭菠蘿🤣好食!超juicy💦🩷鹽燒雞皮一上枱嗰陣個friend就拎嚟度我塊面🤣因為真係好大塊 好脆口好jap😋🩷牛舌試咗拖羅同埋牛舌芯🐮兩款都唔錯 拖羅再好食啲 肉質彈牙啲整體其實全部嘢食質素都幾好✨但上面介紹嘅係我特別特別鍾意( ´▽`)❣️性價比好高 同埋好啱同朋友嚟食住嘢飲返杯傾偈 生啤勁抵 $48買一送一😱
去咗燒烤堂食串燒 分享下心目中top3:
❤️孜然豚肉芫荽卷
芫荽控會瘋狂!個醬汁有少少蜜糖甜甜地🍯
再加芫荽香味超級夾🥹💚
Encore又試埋麻辣味 唔算好辣
但覺得孜然味出色好多 甜咸combo停唔到口!
❤️鹽燒馬友
好大條!燒得好入味 魚肉嫩( ´▽`)
❤️鹽燒白鱔
肉質爽口彈牙 好香口🐟

另外推介:
🩷黑糖菠蘿
呢個係意料之外好食嘅甜品🍍!
因為唔食燒菠蘿揀咗佢
個黑糖脆皮本身已經好吸引 菠蘿食落超甜!
甜到我懷疑佢係罐頭菠蘿🤣好食!超juicy💦

整體其實全部嘢食質素都幾好✨
但上面介紹嘅係我特別特別鍾意( ´▽`)❣️
  • 孜然豚肉芫荽卷
2025-03-30 190 瀏覽
⭐️如果你係串燒愛好者,呢間『燒烤堂』絕對值得一試,有提供多樣化嘅串燒風味,包括日式、韓式、川式、台式和新疆等,每一種風味都有其獨特嘅魅力!⭐️呢度嘅串燒都係即叫即燒,上菜速度好快,唔需要等好長嘅時間就可以食到熱辣辣嘅美食🤤
2025-03-29
🔖焦糖青蘋果鵝肝多士 🥪