2024-08-26 135 瀏覽
晚飯去咗旺角,食好食又抵食嘅日式燒烤店 燒烤堂。即叫即燒而且速度極快。最近天氣熱冇乜胃口最啱就係食啲香口又食咗唔怕肥嘅嘢。😬 ✨鹽燒雞皮 第一次食 同我想像中一樣,將啲雞油燒晒出嚟塊皮好脆好香口 ✨牛舌拖羅 口感軟滑 肉質鮮嫩 ✨牛油果豚肉卷 豚肉包牛油果係一個好好嘅搭配 牛油果會豚肉唔乾亦都唔油✨焦糖青蘋果鵝肝 麵包底仲有豐富嘅芝士粒 吸走鵝肝多餘嘅油粉 青蘋果酸酸甜甜夾喺中間中和左油膩嘅感覺✨芝士焗蘆筍 勁多我最愛嘅芝士呀💕✨A4和牛 油脂分布均勻 唔乾亦都唔會太滯✨豚肉節瓜波板糖 造型真係整到波板糖咁🍭仲配隻蛋 咬落口感好神奇 外層嫩滑里層將肉同節瓜,層層夾住燒 既唔感覺油膩口感亦豐富
✨牛舌拖羅 口感軟滑 肉質鮮嫩
✨芝士焗蘆筍 勁多我最愛嘅芝士呀💕
✨A4和牛 油脂分布均勻 唔乾亦都唔會太滯

• 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 鹽燒A4宮崎和牛
2024-08-20 222 瀏覽
今天燒烤串癮發作,帶老公去嘆返晚拍拖餐,去到鋪頭門面已經好有日本Feel,入去環境暗暗地,似足日本屋酒屋,好有情調 🍻SAPPORO premium啤酒$48/杯,買一送一 在店面已經看過啤酒買一送一的推廣poster,當然要啤酒它啦,這餐一共叫了兩set 🍢鹽燒阿波尾七里香 $22/串 烤完都很豐富的肉汁,吃起來很香口,果然做得推薦菜有原因 🍢鹽燒原塊雞皮 $22/串 第一次吃這麼大塊燒雞皮,好脆卜卜呀,鹽落得剛剛好,味道很均勻,又一味推薦菜,愛上了,直接列入下次必點😆 🍢鹽燒雞中翼(兩隻) $20/串 一串有兩隻雞翼,皮脆肉嫩,雖然沒有特別驚喜,是正常雞翼的好味道,可能是其他菜餚太出色的原因 🍢厚切鹽燒牛舌拖羅 $48/串 一串有三舊,這也是推薦菜品之一,本身就已經很愛吃牛舌,這一個不會烤到全熟,正宗我心意,幼嫩有咬口,牛味濃,愛了愛了 🍢鹽燒豬肋肉(稀有部位) $24/串 切得細細舊,方便進食,食得出D豬肉是靚豬肉,正常好味 🍢雞皮墨魚滑 $38/串 一串是一大舊,估計是因為不想燒到墨魚滑乾身,所以整成一大塊,吃了四啖才吃曬,份量很足 ,墨魚滑很滑順 🍢蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $4

🍻SAPPORO premium啤酒$48/杯,買一送一

🍢鹽燒阿波尾七里香 $22/串
烤完都很豐富的肉汁,吃起來很香口,果然做得推薦菜有原因

🍢鹽燒原塊雞皮 $22/串

🍢鹽燒雞中翼(兩隻) $20/串

🍢厚切鹽燒牛舌拖羅 $48/串

🍢鹽燒豬肋肉(稀有部位) $24/串
切得細細舊,方便進食,食得出D豬肉是靚豬肉,正常好味

🍢雞皮墨魚滑 $38/串

🍢蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $44/份
賣相吸引,而且看到有許多蠔汁在殼處,新鮮好味道

🍢味醂魚乾 $48/份
這一款是喝酒必點的小吃呀,魚乾烤得很香口,如果不是想吃這麼多東西的朋友,主要來喝酒聊天,極之推薦

🍢鹽煮枝豆 $28/份
日本居酒屋必點的食物,這份都是正常的口味道,豆子入口都還是濕濕的,不會擺到乾掉水👍🏻

🍢焦糖青蘋果鵝肝多士 $108/份
鵝肝好大塊啊,而且有蘋果配襯,感覺吃起來沒有油膩感之餘還有點清甜味添,價格看起來較高,不過鵝肝就是這些價位才是正常🤣

🍢檸蜜牛油包 $20/份
本人很愛吃麵包,所以叫了很多麵包吃,這個有點檸檬的酸酸的,可以稍為清走油膩感

🍢甜奶黃包 $18/份
除了鵝肝多士,我就是最喜歡這一個,煉牛油包😆,基本上自己出去燒東西也一定會做這一個

🍢鹽燒芥蘭頭 $16/串
平常很少吃菜的朋友,可以試試這一個,雖然是蔬菜的味道,但是口感真的很爽口

🍢孜然燒蒜蓉茄子 $36/條
這一份茄子很有看頭,而且我覺得肉很厚啊,不知道它是用什麼處理方法呢我覺得很容易夾起肉來吃,蒜蓉燒茄子必點啊🥰

🍢蜜糖燒菠蘿 $18/串
其實這一款是甜點來,但是我一開始就點了這一個來吃,就是喜歡菠蘿的酸甜味,可以中和油膩感

🍢涼拌藤椒魚皮 $38/份
魚皮非常的爽口,而且他的辣油很香又夠辣,很過癮呀,吃得辣的朋友極推薦

🍢奶油乳酪焗蘆筍 $48/串
吃了這麼多肉,總要叫一些蔬菜類,熱熔起司包著蘆筍,夾起蘆筍的時候享受到視覺效果,因為起司拉得很長,好吃又好玩

🍢糖不甩燒芝麻湯圓 $22/串
最後叫了這一個甜點,燒乾了外表的湯圓,吃到裡面熱熱地流心的芝麻餡,身為芝麻控的我,當然要吃這一個甜品啦😋

💸全單共$848元,兩位連加一
兩公婆吃到要散步消消滯,才敢去搭車回歸🤣

2024-08-19 203 瀏覽
今日收工約咗個閨蜜食晚餐,飲酒傾偈、食串燒,今次去咗「燒烤堂」旺角分店,我哋平日晚上18:30上到去,已經座無虛席,好彩有book位~呢度嘅串燒選擇好多,我哋選擇咗;鹽燒原塊雞皮、鹽燒雞軟骨、汁燒新鲜雞肝、惹味爽口雞腎、厚切鹽燒牛舌芯、韓式牛骨髓、蒜蓉燒蟶子、手釣墨魚鬚、豚肉日本蘋果、汁燒煙軔年糕卷、孜然豚肉韭菜花卷、麻辣豬大腸、鹽燒白鱔、味醂魚干、明太子飯團、牛油蒜蓉焗雜菇、孜然燒蒜芯….. 我最鍾意呢度嘅;厚切鹽燒牛舌芯:肉質彈牙爽口,肉感十足,濃郁牛舌味~韓式牛骨髓;牛骨髓唔係好多地方有得食,呢度仲要用咗韓式嘅配搭,好特別,牛骨髓滑捋捋入口即溶~鹽燒原塊雞皮;大大塊卜卜脆,好香口又唔油,正呀!好豐富呀!而且呢度價錢親民,下次我要叫成班friend一齊嚟先~

我最鍾意呢度嘅;
厚切鹽燒牛舌芯:肉質彈牙爽口,肉感十足,
濃郁牛舌味~
韓式牛骨髓;牛骨髓唔係好多地方有得食,
呢度仲要用咗韓式嘅配搭,好特別,牛骨髓滑捋捋入口即溶~
鹽燒原塊雞皮;大大塊卜卜脆,好香口又唔油,正呀!

好豐富呀!而且呢度價錢親民,
下次我要叫成班friend一齊嚟先~
今次嚟到旺角區一間人氣燒烤店「燒烤堂」,平日晚上七點已經滿座,門口已經要等枱,特別深受年輕食客歡迎,餐廳還設有包廂、吧枱和大廳,是一個適合同朋友飲酒聊天的好地方店內有多種不同種類串燒燒牛|燒鳥|燒豚|燒羊|燒鴨|燒海鮮|燒魚|手工心機卷物|前菜|小食|野菜|得意作|穀物|甜品|日本無激素走地雞|我們點了以下食物✨汁燒免冶雞肉軟骨棒(付月見)✨明太子雞腿肉✨鹽燒原塊雞皮✨鹽燒雞軟骨✨鹽燒白鱔✨味醂魚干✨焦糖鰻魚芝士玉子燒✨明太子燒飯團✨日本芝士年糕✨牛油蒜蓉焗金菇✨厚切鹽燒牛舌拖羅✨中切鹽燒牛舌芯✨蒜蓉燒廣島蠔✨蒜蓉燒蟶子✨爆打香水檸檬茶✨新鮮百香果梳打全部都是即點即做,樣樣都好好味,任點基本都唔會伏,以上我有幾個重點推介,每次嚟都會必點▪️日本芝士年糕 - 外層嘅年糕煙煙韌韌,內層還有流心芝士,鹹鹹甜甜食得過癮,大推▪️厚切鹽燒牛舌拖羅 - 大大片厚切,比中切食得更過癮,咬落爆汁食落更爽口▪️ 中切鹽燒牛舌芯 - 中切咬落已經好爽嫩,味道Juicy帶嚼勁▪️ 味醂魚干 - 魚干散發著味醂甘甜的酒香味,沾一點沙律醬更添美味▪️ 明太子雞腿肉 - 雞腿肉肉質嫩滑,加上明太子微辣嘅濃郁醬汁絕對是完美的

店內有多種不同種類串燒

我們點了以下食物
✨汁燒免冶雞肉軟骨棒(付月見)
汁燒免冶雞肉軟骨棒

✨蒜蓉燒蟶子
蒜蓉燒蟶子

✨爆打香水檸檬茶
✨新鮮百香果梳打
▪️ 明太子雞腿肉 - 雞腿肉肉質嫩滑,加上明太子微辣嘅濃郁醬汁絕對是完美的配搭
▪️汁燒免冶雞肉軟骨棒 - 肉質鮮嫩,而軟骨咬落爽脆,加埋月見蛋汁食落更幼滑香濃
▪️ 鹽燒白鱔 - 外層燒到焦香香脆,白鱔仍然保持嫩滑

最掂優惠:

日本芝士年糕
牛油蒜蓉焗金菇
蒜蓉燒廣島蠔
蒜蓉燒蟶子
今晚同男朋友可以大快朵頤了!我地叫左10串串燒,分別有:A4 宮崎和牛男朋友見到呢個有個大拇指所以叫了一份嚐嚐。5成熟和牛嫩得過分,味道似生雞肉。好不好味見仁見智。福岡五花腩男朋友喜歡日本口味的豚肉所以叫呢個,有少少似塗上了蜜糖和花生醬咁ge味道,味甜似蜜,又幾過癮wor。不過個人還是prefer正常咸味多於甜味的串燒!鹹蛋黃墨魚滑這個聽名字已經覺得特別。有沒有驚喜呢?絕對有!咸嘖嘖,金黃色的鹹蛋黃沙,吃起來又咸又香!唇齒留香!!這個我也給個大拇指~!♡月見雞肉骨肉棒沾上黃澄澄的月見生雞蛋,有一份甜咸!豚肉豆苗串係似芽菜一條條果d BB 豆苗,豚肉就燒得有點乾+柴。可以不試!荔枝豚肉串荔枝比較細粒,輕輕一咬,食到酸甜味,又中和到油膩感。牛油果豚肉燒牛油果燒至半淋,入口好creamy!呢個好食!我食得津津有味呢~頗推薦試試!爽口雞腎串真係爽!可能掛住影相,淋左少少。襯熱應該仲正!牛舌芯內臟配雖然係最普通但卻是最亮麗登場,加上檸檬🍋汁是絕配!色味俱佳。海苔黑豚肉鵪鶉蛋串一直喜歡鵪鶉蛋的我見到呢個毫不猶豫落單,海苔條挺多的。還有追加兩杯冷泡白桃烏龍茶$18,不過飲品比較遜,苦澀澀的,或許比$
今晚同男朋友可以大快朵頤了!

我地叫左10串串燒,分別有:

A4 宮崎和牛

男朋友見到呢個有個大拇指所以叫了一份嚐嚐。
5成熟和牛嫩得過分,味道似生雞肉。好不好味見仁見智。

福岡五花腩

鹹蛋黃墨魚滑

月見雞肉骨肉棒

沾上黃澄澄的月見生雞蛋,有一份甜咸!

豚肉豆苗串

荔枝豚肉串

荔枝比較細粒,輕輕一咬,食到酸甜味,又中和到油膩感。

牛油果豚肉燒

爽口雞腎串

真係爽!可能掛住影相,淋左少少。襯熱應該仲正!

牛舌芯

海苔黑豚肉鵪鶉蛋串

一直喜歡鵪鶉蛋的我見到呢個毫不猶豫落單,海苔條挺多的。

還有追加兩杯冷泡白桃烏龍茶$18,不過飲品比較遜,苦澀澀的,或許比$58 order一杯芒果乳酪酒或者柚子梅酒會比較好喝,這裡的酒款選擇算多,也頗具特色。

2024-08-08
5 分鐘 (堂食)
  • 鹹蛋黃煎墨魚餅
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒
  • A4和牛
2024-08-19 128 瀏覽
🙋🏻‍♀️話說爸爸今日放假,👩🏻媽媽我就梗係捉緊呢個機會約朋友仔行街食飯啦,以前我哋成日都去旺角行街,自從做咗媽媽搬咗入新界之後,就真係好少再出旺角啦,難得出到嚟旺角,就梗係要搵啲又高質,性價比又高嘅地方嘆返個晚餐啦,而身為燒烤控嘅朋友仔就極力推薦我旺角嘅【燒烤堂】啦📍呢間位於旺角通菜街嘅【燒烤堂】店舖嘅裝修風格以🇯🇵日本居酒屋為藍本,極具日式風味,而且暖色嘅燈光令成個環境更加有feel添,無論係約會定係三五知己🍻飲番杯🗣傾吓偈🍢食吓野都非常適合呀嘩😍望住張menu樣樣都好岩食好想食,所以我地不知不覺就點咗好多野食lu😬🐂厚切鹽燒牛舌拖羅($48)厚切嘅牛舌拖羅,口感煙韌彈牙,咬落仲好juicy 添🐓汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)($38)雞肉棒啖啖肉,咬落入邊仲有少少軟骨,蘸埋月見蛋嘅蛋汁一齊食,口感細膩又豐富🐟鹽燒白鱔($48)白鱔皮燒到香脆之餘,白鱔肉非常爽甜嫩滑,食完一串,仲想再encore🦀燒萵筍拌蟹膏($26)清香爽脆嘅萵筍配搭香濃鮮味嘅蟹膏,除咗享受雙重口感之外,蟹膏仲齒頰留香添🦪蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)($44)黎到串燒店必定要叫燒蠔,燒過蠔肉質肥美,肉汁鮮甜,必食之選👍🏻🙋🏻

🐂厚切鹽燒牛舌拖羅($48)
厚切嘅牛舌拖羅,口感煙韌彈牙,咬落仲好juicy 添

🐓汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)($38)

🐟鹽燒白鱔($48)

🦀燒萵筍拌蟹膏($26)

🦪蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)($44)

🙋🏻‍♀️另外我哋仲嗌咗👇🏻👇🏻
🐓汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇($28)
🐓鹽燒雞軟骨($16)
🐓麻辣雞軟骨($16)
🐓蜜糖燒雞中翼(兩隻)($18)
🐓惹味爽口雞腎($20)
🐂鹽燒A4宮崎和牛($58)
🐂中切鹽燒牛舌心($28)
🐖泰式豬頸肉($28)
🐖韓燒泡菜五花腩($28)
🥬鹽燒秋葵($16)
🥬牛油蒜蓉焗雜菇($38)
🍆孜然燒蒜蓉茄子($36)
🦑手釣墨魚鬚($22)
🍺日本生啤(買一送一$48)

2024-08-17 4858 瀏覽
收工最鍾意約三五知己去聚會,今次朋友帶我去呢間樓上串燒店 𓊈燒烤堂𓊉 ,食緊果時我已同佢講,下次要再嚟呢間😆款式多又唔貴,重點係生啤全部買一送一🫣真係超級超級抵!.❥ 焦糖青蘋果鵝肝多士◭ 推薦 ◮少貴但好巨型,最啱同朋友開心share鵝肝香醇,入口即溶配埋青蘋果清新香甜,令人回味無窮.❥ 黑松露烤雞松露香氣與雞肉非常融合烤雞肉質鮮嫩,咬落啖啖肉.❥ 手切牛胸爽手切牛胸爽肉質紮咬落有脆韌感 很有嚼勁.❥ 鹽燒紅衫魚❥ 鹽燒牙帶魚鹽燒紅衫魚和鹽燒牙帶魚,魚肉鮮嫩,帶有恰到好處的鹹香。.❥ 蒜蓉燒廣島蠔廣島蠔肥美多汁,鮮味十足,讚👍🏻.❥ 鹽燒A4宮崎和牛◭ 推薦 ◮入口即化的和牛串,油脂比例剛剛好,大推!.❥ 紫蘇雞皮蝦❥ 牛油果豚肉卷蝦身肉質新鮮紮實,還帶有清新的紫蘇香氣;牛油果口感比較特別,綿密的牛油果搭配有韌勁的豚肉,可以試吓.❥ 厚切鹽燒牛舌拖羅◭ 推薦 ◮外層焦香內裡鮮嫩又彈牙,絕對係encore之選😊.❥ 鹽燒芥蘭頭芥蘭頭清脆爽口,鹹香味十足.❥ 麻辣黃花魚春❥ 鹽燒赤雞頸肉❥ 鹽燒豬肋肉未食過黃花魚春串燒,辣辣哋幾惹味;雞頸肉外酥內嫩,肉質鮮嫩多汁;豬肋肉肥而不膩,香氣撲鼻
❥ 焦糖青蘋果鵝肝多士
◭ 推薦 ◮
少貴但好巨型,最啱同朋友開心share
鵝肝香醇,入口即溶
配埋青蘋果清新香甜,令人回味無窮

❥ 黑松露烤雞
松露香氣與雞肉非常融合
烤雞肉質鮮嫩,咬落啖啖肉
❥ 手切牛胸爽
手切牛胸爽肉質紮
咬落有脆韌感 很有嚼勁
黑松露烤雞

❥ 鹽燒紅衫魚
❥ 鹽燒牙帶魚
鹽燒紅衫魚和鹽燒牙帶魚,魚肉鮮嫩,帶有恰到好處的鹹香。
鹽燒紅衫魚

❥ 蒜蓉燒廣島蠔
廣島蠔肥美多汁,鮮味十足,讚👍🏻
❥ 鹽燒A4宮崎和牛
◭ 推薦 ◮
入口即化的和牛串,油脂比例剛剛好,大推!
鹽燒A4宮崎和牛

❥ 紫蘇雞皮蝦
❥ 牛油果豚肉卷
蝦身肉質新鮮紮實,還帶有清新的紫蘇香氣;
牛油果口感比較特別,綿密的牛油果搭配有韌勁的豚肉,可以試吓
牛油果豚肉卷

❥ 厚切鹽燒牛舌拖羅
◭ 推薦 ◮
外層焦香內裡鮮嫩又彈牙,絕對係encore之選😊
❥ 鹽燒芥蘭頭
芥蘭頭清脆爽口,鹹香味十足

❥ 麻辣黃花魚春
❥ 鹽燒赤雞頸肉
❥ 鹽燒豬肋肉
未食過黃花魚春串燒,辣辣哋幾惹味;
雞頸肉外酥內嫩,肉質鮮嫩多汁;
豬肋肉肥而不膩,香氣撲鼻,令人大快朵頤。
麻辣黃花魚春

❥ 香辣雞腳筋
幾鍾意呢款,脆中帶韌,辣味恰到好處
❥ 鹽燒淮山
淮山口感綿密,好養生的感覺
香辣雞腳筋

❥ 蜜糖燒菠蘿
◭ 推薦 ◮
蜜糖燒菠蘿酸甜適中,帶有焦香,是我喜歡的味道👅
蜜糖燒菠蘿

麻辣黃花魚春
香辣雞腳筋
蜜糖燒菠蘿
  • 厚切鹽燒牛舌腩
想食即叫即燒既滋味串燒❓首選✨燒烤堂KUSHI by Skewer Kitchen✨設多間分店,今日就黎到📍旺角通菜街店🤟🏻餐廳環境寬敞舒適,充滿日式居酒屋風情,為令客人可以食到燒物地道原始風味,堅持即叫即燒,耐心炮製各款日式串燒及美食💁🏻‍♀️主打日本無激素走地雞、燒鳥、燒牛、燒羊/鴨❤️另設手工心機卷物、海鮮、野菜、穀物、前菜及佐酒小食等,食物種類包羅萬有,而且質素穩定,難怪餐廳座無虛席🔥日本無激素走地雞系列🔹鹽燒赤雞頸肉,幼嫩彈牙好JUICY🔹汁燒新鮮雞肝,新鮮質地特別軟滑,絕無腥臭味,燒得剛好唔會過熟燒鳥🔹汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見),免治雞肉混入雞軟骨,外層微焦香脆,食落啖啖肉好有咬口🔹麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇,粒粒軟骨加入冬菇,味道更加清香🔹鹽燒原塊雞皮,燒至金黃酥脆,簡單加鹽調味已經好惹味燒牛🔹鹽燒A4宮崎和牛,帶豐富油花,口感柔軟細膩又多汁🔹鹽燒和牛牛小排,軟嫩帶油脂感,肉質緊實有彈性手工心機卷物🔹鹽燒豚肉荔枝卷,甘甜鮮美既豚肉包著香甜荔枝,別有一番滋味🔹麻辣豚肉莞茜卷,豚肉加入香辣調味,夾雜濃厚味道既莞茜,相當獨特海鮮🔹蒜蓉燒廣島蠔,廣島蠔大大隻,蠔肉口感滑嫩,鮮味十足海鮮
想食即叫即燒既滋味串燒❓
設多間分店,今日就黎到📍旺角通菜街店🤟🏻

餐廳環境寬敞舒適,充滿日式居酒屋風情,
為令客人可以食到燒物地道原始風味,
堅持即叫即燒,耐心炮製各款日式串燒及美食💁🏻‍♀️
主打日本無激素走地雞、燒鳥、燒牛、燒羊/鴨❤️
另設手工心機卷物、海鮮、野菜、穀物、前菜及佐酒小食等,
食物種類包羅萬有,而且質素穩定,難怪餐廳座無虛席🔥
日本無激素走地雞系列
🔹鹽燒赤雞頸肉,幼嫩彈牙好JUICY
燒鳥
🔹麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇,粒粒軟骨加入冬菇,味道更加清香
🔹鹽燒原塊雞皮,燒至金黃酥脆,簡單加鹽調味已經好惹味
燒牛
🔹鹽燒A4宮崎和牛,帶豐富油花,口感柔軟細膩又多汁
🔹鹽燒和牛牛小排,軟嫩帶油脂感,肉質緊實有彈性
手工心機卷物
🔹鹽燒豚肉荔枝卷,甘甜鮮美既豚肉包著香甜荔枝,別有一番滋味
海鮮
🔹蒜蓉燒廣島蠔,廣島蠔大大隻,蠔肉口感滑嫩,鮮味十足
海鮮
🔹日式燒白鱔,燒至魚皮脆卜卜,鱔肉呈金黃色,肥美口感啖啖肉夠哂彈牙

前菜及佐酒小食
🔹味醂魚干,味道又甜又香,佐酒一流
甜品
🔹蜜糖燒菠蘿,香甜多汁既菠蘿再於面頭塗上蜜糖燒製,味道香甜唔會酸
燒烤堂✨
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
2024-07-24
2024-08-16 185 瀏覽
第一次嚟旺角呢間分店,裝演簡約舒服,全部都係即叫即燒,價格親民,生啤買一送一,平均$24杯ᴗ̈ 焦糖青蘋果鵝肝多士 $108鵝肝好大塊,非常肥美,配埋青蘋果及多士,真係十分滋味又邪惡,成個配搭好夾😋ᴗ̈ 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38雞肉棒口感爽脆,配搭香甜嘅月見汁,每次必食~ᴗ̈ 雞皮墨魚滑 $38雞皮燒到好香脆,包住彈牙嘅墨魚滑,口感好豐富,正!ᴗ̈ 鹽燒原塊雞皮 $22燒得好香脆,完全冇多餘嘅肥膏,食落好似食緊薯片咁,帶有少少鹽香,配啤酒一流呀ᴗ̈ 明太子雞腿肉 $28嫩滑嘅雞腿肉佈滿濃厚嘅明太子醬,十分惹味ᴗ̈ 明太子燒厚揚豆腐 $28厚揚豆腐配上濃厚嘅明太子醬,微辛鹹香😋ᴗ̈ 麻辣鴨舌 $28口感爽彈,十分惹味,越咬越香ᴗ̈ 蒜蓉燒廣島蠔 $44/兩隻廣島蠔肉質肥美飽滿,加入牛油及蒜蓉燒香,蠔味十足又juicy, encore咗兩轉🤭ᴗ̈ 川燒蒜蓉茄子 $36燒茄子軟綿多汁,皮肉輕昜分離,表面佈滿蒜蓉、辣菜甫及醬汁,好惹味建議可以book定位,咁就唔怕冇位啦,因為呢日平日都滿座

ᴗ̈ 焦糖青蘋果鵝肝多士 $108

ᴗ̈ 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38
雞肉棒口感爽脆,配搭香甜嘅月見汁,每次必食~

ᴗ̈ 雞皮墨魚滑 $38
雞皮燒到好香脆,包住彈牙嘅墨魚滑,口感好豐富,正!

ᴗ̈ 鹽燒原塊雞皮 $22

ᴗ̈ 明太子雞腿肉 $28
嫩滑嘅雞腿肉佈滿濃厚嘅明太子醬,十分惹味

ᴗ̈ 明太子燒厚揚豆腐 $28
厚揚豆腐配上濃厚嘅明太子醬,微辛鹹香😋

ᴗ̈ 麻辣鴨舌 $28
口感爽彈,十分惹味,越咬越香

ᴗ̈ 蒜蓉燒廣島蠔 $44/兩隻

ᴗ̈ 川燒蒜蓉茄子 $36

建議可以book定位,咁就唔怕冇位啦,因為呢日平日都滿座

2024-08-12 157 瀏覽
今次帶第一次食燒烤堂嘅朋友嚟食旺角店😗 一於唔駛諗 回歸初心 嗌曬佢啲推介菜式啦😋-✨焦糖青蘋果鵝肝多士 $108 / 蒜蓉菜脯燒豆皮 $16嚟親都必叫嘅鵝肝多士🍞 鵝肝每次都keep到質素 油香味十足🪿 而燒豆皮入面包咗大量辣菜脯 鹹香惹味 充滿港式風味🇭🇰-✨豚肉節瓜波板糖 / 蟹膏燒飯糰 $38將豚肉同節瓜片捲成一個大餅咁 好得意呀🍭 另外仲嗌咗我最鍾意嘅燒飯糰 啖啖蟹膏🦀-🐔赤雞頸肉 / 原塊雞皮 $22🐔汁燒免治雞肉軟骨棒 $38 / 雞軟骨 $16赤雞頸肉用嘅係日本無激素走地雞 肉質爽口😋 當然仲有必食嘅雞皮 大大塊去曬肥膏 無法取代🥹 免治雞肉棒繼續保持水準😌 今次仲試咗兩款味道嘅雞軟骨💥 鹽燒經典唔會錯 麻辣就顯得更有特色🌶️-🐮A4宮崎和牛 $58 / 和牛牛小排 $48🐮厚切鹽燒牛舌拖羅 $48試咗兩款和牛串燒 油脂豐富🔥 我自己就特別鍾意牛小排 肉味夠濃🤤 厚牛舌又係一定要嗌 冇嘢好挑剔👍🏻-🐷豚肉荔枝卷 $22 / 豚肉無花果卷 $26🐷牛油果豚肉卷 $28 / 汁燒煙韌年糕卷 $26嚟燒烤堂一定嗌卷物 荔枝卷同年糕卷都係我嘅首選😍 無花果卷唔知係咪新菜式呢🤔 豚
✨焦糖青蘋果鵝肝多士 $108 / 蒜蓉菜脯燒豆皮 $16

✨豚肉節瓜波板糖 / 蟹膏燒飯糰 $38

🐔赤雞頸肉 / 原塊雞皮 $22
🐔汁燒免治雞肉軟骨棒 $38 / 雞軟骨 $16

🐮A4宮崎和牛 $58 / 和牛牛小排 $48
🐮厚切鹽燒牛舌拖羅 $48

🐷豚肉荔枝卷 $22 / 豚肉無花果卷 $26
🐷牛油果豚肉卷 $28 / 汁燒煙韌年糕卷 $26
嚟燒烤堂一定嗌卷物 荔枝卷同年糕卷都係我嘅首選😍 無花果卷唔知係咪新菜式呢🤔 豚肉配搭無花果嘅香甜味 幾特別😳

🦪浜燒活元貝 $58 / 雞皮墨魚滑 $38
幾乎枱枱都嗌嘅雞皮墨魚滑 相信唔駛多介紹🤭 活元貝來貨有水準 本身已經好清甜 燒出嚟好好味😇

🍹黃皮金蛋潮洲茶 $28 / 香水檸檬茶 $32
估唔到會有幾款黃皮嘅飲品😯 潮洲茶冇額外加糖 酸酸哋咁幾開胃☺️ 另外仲有爆打香水檸檬茶🧑🏻‍🍳 咁啱坐正喺廚房附近 周不時會聽到入面爆打檸檬嘅聲音🤣
📍燒烤堂
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
2024-08-11 3568 瀏覽
燒烤堂既串燒真係做得好出色~ 今次去佢地另一分店都一樣咁好味!!旺角分店環境唔錯, 枱與枱之間都幾寬敞, 食飯傾計都好舒服~~而價錢都經濟合理食物方面就係2版紙既餐牌道tick~串燒選擇超豐富!! 有多款肉類, 海鮮, 卷物, 小食, 穀物, 野菜, 甜品等等酒品就有酒類&非酒類~~青檸菠蘿梳打 $32新鮮既青檸+菠蘿清涼酸甜, 加埋梳打口感清新新鮮椰青 $38椰青大大個, 肉質厚實飽滿, 清爽又清甜~~鹽燒原塊雞皮 $22雞皮外表燒到金黃酥脆, 零油脂感焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28玉子表面既焦糖閃亮光澤, 鰻魚肥美, 油脂感豐富, 玉子口感軟嫩綿滑, 加埋芝士, 層次感豐富牛油蒜蓉焗金菇 $32牛油加超多蒜蓉好香丫!!!柑橘咸蛋黃卷 $28口感酥脆軟糯, 咸蛋味道香濃汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28入口啖啖肉, 雞肉軟骨卜卜脆, 整個配塔軟嫩多汁鹽燒雞軟骨 $16燒得剛好唔會乾, 口感卜卜脆~鹽燒白鱔 $48白鱔新鮮肥美, 外皮燒到香脆, 肉質爽口彈牙燒蒿筍蟹膏 $26清爽既蒿筍上鋪滿蟹膏, 鮮味十足~~蜜糖燒菠蘿 $18燒過既菠蘿好清甜又多汁蒜蓉燒廣島蠔 $44/2隻蠔肉飽滿肥美, 鮮
而價錢都經濟合理

食物方面就係2版紙既餐牌道tick~

酒品就有酒類&非酒類~~

青檸菠蘿梳打 $32
新鮮既青檸+菠蘿清涼酸甜, 加埋梳打口感清新

新鮮椰青 $38
椰青大大個, 肉質厚實飽滿, 清爽又清甜~~

鹽燒原塊雞皮 $22
雞皮外表燒到金黃酥脆, 零油脂感

焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28

牛油蒜蓉焗金菇 $32
牛油加超多蒜蓉好香丫!!!

柑橘咸蛋黃卷 $28
口感酥脆軟糯, 咸蛋味道香濃

汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28
入口啖啖肉, 雞肉軟骨卜卜脆, 整個配塔軟嫩多汁

鹽燒雞軟骨 $16
燒得剛好唔會乾, 口感卜卜脆~

鹽燒白鱔 $48
白鱔新鮮肥美, 外皮燒到香脆, 肉質爽口彈牙

燒蒿筍蟹膏 $26
清爽既蒿筍上鋪滿蟹膏, 鮮味十足~~

蜜糖燒菠蘿 $18
燒過既菠蘿好清甜又多汁

蒜蓉燒廣島蠔 $44/2隻
蠔肉飽滿肥美, 鮮嫩爆汁

川燒活蟶子 $52
蟶子好新鮮, 肉質飽滿彈牙, 川式調味帶黎麻辣鮮香, 突出蟶子既鮮甜

香蒜咸蛋黃燒墨魚滑 $38
墨魚滑好厚身, 質感爽口彈牙~
表面既咸蛋黃又香又脆

孜然燒蒜芯 $12
蒜芯軟嫩多汁, 爽脆可口~~

厚切鹽燒牛舌拖羅 $48
牛舌肉質厚實, 口感軟腍, 爽口多汁~~

明太子雞腿肉 $28
雞腿肉表面佈滿明太子醬~~
雞腿肉肉質軟嫩, 非常juicy

鹽燒A4宮崎和牛 $58
呢串和牛好正呀, 油脂豐富, 入口即溶

豚肉節瓜波板糖(附月見) $38
豚肉同節瓜片卷埋製成波板糖型狀~~
再沾上蛋漿同醬汁一齊食, 口感更香又滑, 層次感豐富

鹽燒豚肉荔皮卷 $22
薄薄既豚肉包住荔枝肉, 皮脆肉嫩, 柔軟多汁
~~

鹽燒豚肉荳苗卷 $28
豚肉包住翠綠鮮嫩既荳苗,口感豐富

• 青檸菠蘿梳打
  • 鹽燒白鱔
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 明太子雞腿肉
都聽過好多fd提起/ 食過燒烤堂,最近終於的起心肝去試吓,walkin入去都差d冇無位,建議去之前訂定位穩陣😜串燒款式都好多吓,幾特別嘅係同款食材都仲有唔同口味選擇(例如日式、川味),幾多變化。☺️試咗好多款串燒,分享吓特別有印象嘅俾大家:🐔汁燒鮮雞肝幾似日本食到嘅感覺,夠大粒、又creamy!😌🍄麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇冬菇扁平大塊,釀咗好多餡;口感好豐富,軟骨脆脆哋、冬菇軟滑多汁、免治雞肉幾有彈性。🤓🐣鹽燒雞皮好薄好脆好香口,冇咩脂肪,食落唔會好膩!🤪👅牛舌拖羅俾拖羅二字吸引咗,口感好爽滑,好彈牙,好不錯!🌯鹽燒豚肉荔枝卷係用荔枝肉卷住豚肉,食到中段食依個,真係好解膩,荔枝又甜又多汁!😍🌯鹽燒豚肉露筍卷係用豚肉片卷住露筍,豚肉唔柴有彈性、露筍爽脆冇渣,已經好正!😛🦢焦糖青蘋果鵝肝多士塊麵包係有芝士粒!驚喜咗!鵝肝味道濃郁juicy,青蘋果甜甜哋、爽脆解膩。好食!😋🍙蟹膏飯團勁多蟹膏、唔會過鹹,飯粒有咬口、飯團兩面燒到香脆!🥰因為大部分都偏日式口味,唔會過鹹、又食到食材原味道。唔夠味可以自己加辣粉/ 椒鹽。🥸丫!最後,Sapporo啤酒買一送一,幾貼心嘅優惠。串燒+啤酒,定律嚟架啦!

試咗好多款串燒,分享吓特別有印象嘅俾大家:

🐔汁燒鮮雞肝
幾似日本食到嘅感覺,夠大粒、又creamy!😌

🍄麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇

🐣鹽燒雞皮
好薄好脆好香口,冇咩脂肪,食落唔會好膩!🤪

👅牛舌拖羅
俾拖羅二字吸引咗,口感好爽滑,好彈牙,好不錯!

🌯鹽燒豚肉荔枝卷

🌯鹽燒豚肉露筍卷

🦢焦糖青蘋果鵝肝多士

🍙蟹膏飯團
勁多蟹膏、唔會過鹹,飯粒有咬口、飯團兩面燒到香脆!🥰

2024-07-08
2024-07-10 3613 瀏覽
位於旺角的日式串燒店。有時突然串燒癮起時,燒烤堂無疑是首選之一。餐廳分店夠多、地點夠就腳及食物出品穩定,都成了我與朋友一直回訪的原因。.而當中旺角分店也是我最常光顧的愛店,雖然空間比不上其他分店寬敞,但對於旺角人來說真的好方便呢~餐廳主打超多款的各式中日韓串燒,下班和朋友前來此處喝酒吃串燒,實屬不錯~ ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆ ▫  汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)  $38▫  明太子雞腿肉 $28▫  A4和牛 $58▫  牛小排 $48▫  橫隔里肌 $28▫  牛舌拖羅 $48▫  牛舌芯 $28▫  牛胸爽 $22▫  鹽燒白鱔 $48▫  日式燒白鱔 $48▫  焦糖鰻魚玉子燒 $28▫  豚肉節瓜波板糖 (付月見) $28▫ ᴅʀɪɴᴋꜱ: 生啤 $48 (買一送一) ___⋆ ⋆ ___ ✿ 明太子雞腿肉┆汁燒免治雞肉軟骨棒明太子雞腿肉舖滿明太子醬,入口雞肉的質感軟腍,而明太子醬汁惹味;汁燒免治雞肉軟骨棒是餐廳人氣招牌之一,肉味濃郁的免治雞肉,混入刴碎的雞軟骨,啖啖肉兼有咬口;蘸沾雞蛋及醬汁後,味道更柔和。.✿ A4和牛┆牛小排┆橫隔里肌┆牛胸爽牛肉
而當中旺角分店也是我最常光顧的愛店,
雖然空間比不上其他分店寬敞,但對於旺角人來說真的好方便呢~
 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
▫  鹽燒白鱔 $48
▫  日式燒白鱔 $48
▫  焦糖鰻魚玉子燒 $28
▫  豚肉節瓜波板糖 (付月見) $28
▫ ᴅʀɪɴᴋꜱ: 生啤 $48 (買一送一)
 ___⋆ ⋆ ___

✿ 明太子雞腿肉┆汁燒免治雞肉軟骨棒
✿ A4和牛┆牛小排┆橫隔里肌┆牛胸爽
牛肉類的串燒當然少不了。
整體都燒得很軟嫩香口,肉味濃郁;
當中燒牛胸爽比較特別,平時只有在火鍋時見過,原來燒烤過的牛胸爽也很不錯,爽嫩又脆口。
✿ 鹽燒白鱔┆日式燒白鱔 ┆牛舌拖羅┆ 牛舌芯
每次串燒都必叫的燒牛舌及燒白鱔。
牛舌芯不算厚切,可點可不點,喜歡牛舌的可點牛舌拖羅,更粉嫩厚切,爽嫩且入口充滿肉汁。
而燒白鱔的魚皮炭焦香脆,鱔肉金黃不腥,肉質爽甜~
日式燒醬汁夠濃,上面舖滿蔥絲,入口惹味;而鹽燒則比較清淡,但魚肉味道相對突出。
兩款口味,各有千秋吧~
✿ 焦糖鰻魚玉子燒 ┆ 豚肉節瓜波板糖
焦糖鰻魚玉子燒質感綿滑,玉子上舖上了香脆的焦糖外皮,加上捲入芝士及鰻魚,口感甜蜜又豐富。
豚肉節瓜波板糖是把切成薄片的節瓜夾著豚肉片捲起再燒,因此造型酷似波板糖~ 很有創意和心機的一道菜式呢~ 豚肉片與爽脆的節瓜夾雜著一併進食,蘸沾蛋黃及醬汁拌勻後,口感層次豐富又滋味,連不吃節瓜的朋友也讚不絕口呢。

✿ ᴅʀɪɴᴋꜱ: SAPPOR啤酒
現正買一送一的啤酒,不可能錯過吧~
2024-07-09 426 瀏覽
每次想食串燒時都會諗起燒烤堂 , 所以都算係燒烤堂半個粉絲 , 因為燒烤堂最正係乜類型既串燒都有,日泰港川西彊台乜都燒晒,仲要性價比唔錯,今次黎到旺角分店,食物有水準焦糖青蘋果鵝肝多士大推‼️ 講真本身對鵝肝冇乜超大感覺,因為食完好滯乜都食唔到,但呢個完全顛覆咗對鵝肝既感覺 ,  鵝肝油脂超濃 , 入口即溶,加左塊青蘋果完全平衡咗個油膩感!多士仲要好香脆,仲超香牛油味!必食 !!!!蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)廣島蠔肉質肥美 , 味道鮮甜冇腥味,加入大量蒜蓉同香蔥調味,份外惹味 !!!

焦糖青蘋果鵝肝多士
蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)
2024-07-07
2024-06-13 371 瀏覽
朋友食過呢間燒烤堂,大力推薦話要再encore一次,見OpenRice 上面評分都幾好,咁我地幾個人一於就順佢意,晚餐一早預約定燒烤堂,試吓佢既串燒,睇下係咪真係咁正去到打開Menu,啤酒仲做緊買一送一優惠,飲住啤酒配串燒,Perfect!每樣食物都好似好吸引,所以我地每款都落左少少試下。燒烤必有既燒茄子泡菜五花腩鹽燒同日式燒白鱔,我自己就覺得鹽燒好食啲。牛舌拖羅、牛小排呢個焦糖青蘋果鵝肝多士好好食甜奶牛油包豚肉日本蘋果卷雞泡魚乾叫左咁多野食埋單連埋加一都係千四蚊左右,都幾抵食

燒烤必有既燒茄子
泡菜五花腩
鹽燒同日式燒白鱔,我自己就覺得鹽燒好食啲。

牛舌拖羅、牛小排

呢個焦糖青蘋果鵝肝多士好好食

甜奶牛油包

豚肉日本蘋果卷

雞泡魚乾

叫左咁多野食埋單連埋加一都係千四蚊左右,都幾抵食
2024-05-17
10 分鐘 (堂食)
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士