☆燒味滷師🐔𝘚𝘪𝘶 𝘔𝘦𝘪 𝘓𝘰𝘶 𝘚𝘪高質又抵食港式燒味店😍在外國最想念的永遠是香港地道燒味,今次到訪這間店舖做開街坊生意,簡單來講就是👉🏻平靚正,今晚可以加餸啦~-燒味佬叉燒($50)這麼多款燒味最喜歡吃叉燒,所以每次去燒味店都會必點,作為餐廳內的*人氣之選*果然高水準!叉燒色澤均勻亮麗,咬下去蜜汁非常入味,每一塊肥瘦度適中,而且斬件厚度剛剛好,整體性價比高,絕對要一試😋(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10.至尊燒鵝(半隻)($180)燒鵝外皮烤得焦脆,充滿油香🍗肉質方面挺厚實,蘸一點酸梅醬再食,酸甜酸甜,又是另一個層次的味道🤤(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10.麻辣手撕雞 ($60)麻辣醬調製得不錯,夏天食夠曬頂癮😆重點是份量超足,有齊雞脾雞胸肉,大大一份可以幾個人分來吃,非常抵食,而且送飯一流🍚不過肉質可以做得更鮮嫩,不吃辣的也可以選擇原味手撕雞~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10.❁please support + like + share❁

燒味滷師🐔
𝘚𝘪𝘶 𝘔𝘦𝘪 𝘓𝘰𝘶 𝘚𝘪
燒味佬叉燒($50)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
燒味佬叉燒

至尊燒鵝(半隻)($180)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10
至尊燒鵝(半隻)

麻辣手撕雞 ($60)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 7.5/10
麻辣手撕雞

5 分鐘 (外賣自取)
午餐
2021-06-20 64 瀏覽
今日父親節,爸爸話想食燒味,作為孝順仔女嘅我,梗係即刻落街買啲靚燒味俾爸爸食啦!附近新開左一間燒味舖頭,見到平時都好多人買,一於今日就試吓啦!🍴燒鵝 半隻 $180半隻燒鵝$180又真係唔貴,燒鵝偏瘦,最怕肥嘅燒鵝,太油膩!皮雖然唔脆,食落都有油香,肉亦有鵝味,好香濃,幾好食!相信新鮮出爐會更加好食呀!🍴燒味佬叉燒 半斤 $50叉燒半斤嘅份量都幾多㗎,味道真係好驚喜!肉質軟淋,一啲都唔會柴,唔會鹹!好欣賞佢肥瘦適中,食落仲甜甜地添,好好食!🍴原味手撕雞 半隻 $60手撕雞味道偏淡,但都肉質都唔會好乾,雞絲都撕得細,啱晒中意清淡嘅人啊,覺得麻辣應該會更香口更好食,下次會想試吓麻辣味!推薦指數: 9/10整體嚟講係好好食,幾高質,價錢亦都唔貴,平日唔煮飯都會買嚟加餸,下次會想試吓燒鴨燒肉!

🍴燒鵝 半隻 $180

🍴燒味佬叉燒 半斤 $50

🍴原味手撕雞 半隻 $60

推薦指數: 9/10
2021-06-19 71 瀏覽
呢間新開嘅街坊燒味舖幾新淨,好整潔,街坊價燒味飯都只係$22!下次真係要黎試下😋😋😋.至尊燒鵝 (半隻) 🍗$180有成隻鵝脾擺面好吸引😍睇落唔算好肥,但食落肉質勁鬆軟,勁香燒鵝肉味,媽咪都勁鍾意!.燒味佬叉燒 🍖$50叉燒一開排得好整齊,睇落好靚仔😆同樣睇落唔肥但食落好鬆軟!肥瘦啱啱好,真係幾出色.麻辣手撕雞🐣 (半隻) $60超大盒雞😆😆手撕雞好嫩唔鞋,麻辣味好香😋撈飯一流~.整體來說呢間啲燒味比一般街市舖高質好多,值得encore!!

至尊燒鵝 (半隻) 🍗$180

燒味佬叉燒 🍖$50

麻辣手撕雞🐣 (半隻) $60
超大盒雞😆😆手撕雞好嫩唔鞋,麻辣味好香😋撈飯一流~

2021-06-19 49 瀏覽
屋企附返開咗間新嘅燒味店,成日都好多人排隊,襯住父親節齊人食飯,斬料加餸依家仲做緊新開張優惠,唔怪得咁鬼多人燒味佬叉燒同手撕雞係玻璃櫥櫃望入去,見到啲燒味都好整齊咁掛出嚟,望落去都好新鮮好吸引最後我哋揀咗半隻至尊燒鵝,同埋一份撕雞至尊燒鵝:燒鵝嘅表皮燒得好香,而鵝肉就好滑嫩,最抵讚嘅係鵝肉本身唔會好肥,有油香得黎唔會太油膩手撕雞:雞肉撕得好平均,調味剛剛好,唔好死咸,有雞味得黎又有芝麻嘅香氣燒味佬叉燒:叉燒唔算笑得好窿,但係個表面嘅調味做得好好,屋企人鍾意食瘦叉燒,大家都讚佢好味加咗三個餸成枱豐富晒

依家仲做緊新開張優惠,唔怪得咁鬼多人

燒味佬叉燒同手撕雞

最後我哋揀咗半隻至尊燒鵝,同埋一份撕雞

加咗三個餸成枱豐富晒

🍖父親節食飯人多出唔到去食 所以留係屋企 加餸最啱就係斬料🍖至尊燒鵝 (半隻) $180燒鵝片好脆好香 油脂味超香 啖啖肉好正 好嫩滑 完全唔鞋口 同埋完全冇鵝蘇味 🍖燒味佬叉燒 (半斤) $50叉燒好靚 半肥瘦 一打開盒望到賣相色水好靚 再聞到好香叉燒蜜汁味 不得了😍肉質好淋 仲有少少焦香味 係三樣之中最好食 仲要好抵食係鋪頭到掛係到都好好食咁🤤🍖原味手撕雞 (半隻)$60有原味同麻辣味揀 屋企人唔食得辣 所以揀左原味 雞絲份量好多 完全唔肥 啱晒伴住叉燒同燒鵝食 🍖買嘅時候係食飯時間 都好多街坊買 斬到冇停手 咁抵食加有質素真係好值得買📍慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖

🍖父親節食飯人多出唔到去食 所以留係屋企 加餸最啱就係斬料

🍖至尊燒鵝 (半隻) $180

🍖燒味佬叉燒 (半斤) $50
肉質好淋 仲有少少焦香味 係三樣之中最好食 仲要好抵食
係鋪頭到掛係到都好好食咁🤤

🍖原味手撕雞 (半隻)$60

📍慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖
  • 燒味佬叉燒
朋友要移民佢話最唔捨得係香港嘅燒味既然係咁就喺佢未走之前同佢屋企人食返餐住家飯我就喺佢屋企附近嘅燒味店買咗幾款燒味上去加餸呢間燒味店由order到取餐都見到人流不斷 而且睇落仲好新鮮添我就點了⭐至尊燒鵝半隻只帶微微的脂肪雖然瘦但肉質燒得很嫩滑而且燒鵝皮食落都好香小店嚟計燒鵝質素已經好好⭐燒味佬叉燒半斤燒味中我最愛是叉燒因為今日要就返其他人嘅口味無叫肥叉但都好唔錯 肉唔會鞋 而且保留到肉汁唔乾蜜汁味濃郁 唔會過鹹 佢調呢個叉燒汁都剛剛好⭐原味手撕雞半隻呢個係order比佢囝囝味道較清 食到雞嘅味道個人覺得好適合小朋友食呢3款燒味 我同朋友都話小店有水準而且味道又唔會過濃好值得推介
朋友要移民

而且味道又唔會過濃
好值得推介
2021-06-18
2021-06-16 53 瀏覽
夜晚唔知食啲乜好,所以就簡單烚菜,同埋去咗附近嗰度買燒味食。呢間本身係其他地方都有分店,而且成日見到有好多街坊買,所以就揀咗呢間試吓啦!麻辣手撕雞 $60半隻手撕雞差唔多有成一個手掌之大,份量決定超乎想像。手撕雞係有原味同辣味揀,因為屋企人都食得辣,所以就叫咗麻辣手撕雞。呢度嘅雞雖然好大份,但係全部都係冇骨,而且啲雞肉嫩滑,都幾抵嗌。燒味佬叉燒 $50平時食開嘅叉燒就係肥肉較多,但呢度嘅叉燒主要都係瘦肉,所以比較健康。而且配埋香甜嘅叉燒汁,令到成個叉燒嘅味道更加豐富,忍唔住食越多添~至尊燒鵝半隻 $180連我老竇都食到讚不絕口嘅一道燒味呀。個員工好好人,仲比多一袋燒鵝汁我,淋落去之後就更加濃味。燒鵝咬落去嘅時候勁有肉汁,肉質鮮嫩,而且外皮頗脆,果然完全對得起呢個價!

麻辣手撕雞 $60

燒味佬叉燒 $50

2021-06-15 63 瀏覽
今日嚟到慈雲山呢間燒味滷師斬料加送返屋企當端午節飯食。呢間燒味外賣店唔係開咗好耐,但係見到門口都排咗好多人。見到依家舖頭做緊新張優惠試食價$30有半隻雞,真係好抵食🤣▫️至尊燒鵝(上庄)($180半隻)燒鵝拎返屋企嘅時候已經聞到好香燒鵝味😍油香撲鼻,燒鵝肉非常之多汁,夾起身唔會甩皮,啲肉唔會鞋,非常之肥美嫩滑,仲要啖啖肉,配埋酸梅汁同埋燒鵝汁,非常之好食😋▫️燒味佬叉燒($50)切得厚薄適中,叉燒肉味香濃,叉燒醬汁味道好香甜美味,配埋飯食真係一流☺️▫️麻辣手撕雞($60)醬汁有少少辣,非常之惹味,而且雞肉好嫩滑,完全一啲冰鮮味都冇。▫️地址:燒味滷師 (德慈樓) (慈雲山)慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖

▫️
至尊燒鵝(上庄)($180半隻)
▫️
燒味佬叉燒($50)
▫️
麻辣手撕雞($60)
▫️
地址:燒味滷師 (德慈樓) (慈雲山)
慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖
慈雲山街市附近新開左間性價比好高既燒味店: 燒味滷師🤩 見到咁多街坊排隊買,都知又平又正啦😏 今晚做節,當然要加料啦😎至尊燒鵝半隻 $180一般燒鵝係偏肥,因為怕油膩都比較少食🙈 見到燒味滷師既至尊燒鵝比較瘦,就一於嗌半隻試下✌🏻真係幾驚喜,燒鵝肉質又juicy又結實😍 燒鵝髀啖啖肉真係好正‼️ 燒味佬叉燒半斤 $50無特別嗌肥叉,因為我比較鍾意食瘦叉🤣 燒味滷師既瘦叉一啲都唔會乾同硬,口感反而好軟熟,依似價錢真係超值👍原味手撕雞半隻 $60手撕雞有原味/麻辣口味,我就揀左原味,有少少麻油味都幾香👏 估唔到半隻手撕雞份量都幾多,大大盒好似食極都仲有😂 起曬骨啖啖肉真係好正,肉質鮮甜結實,真材實料😇

2021-06-14
10 分鐘 (外賣自取)
午餐
  • 原味手撕雞
2021-06-13 51 瀏覽
好耐冇食燒味啦,過節加餸買燒味,方便快捷。.🌸 至尊燒鵝 $110燒鵝外皮香脆有光澤,有陣鵝油香味,口感酥香肉嫩,肉汁多而不帶腥。配上酸梅醬,超美味可口~.🌸 燒味佬叉燒 $50叉燒肉質軟嫩多汁,色澤鮮明,香味四溢。半肥瘦叉燒,肥而不膩,食幾塊都咁正。.🌸玫瑰豉油雞 (半隻) $30雞肉肉質柔嫩多汁,充滿著醬香和玫瑰露酒的酒香香氣。配上醬油同薑蔥汁,任君挑選。.🌸海蜇燻蹄 $36炎炎夏日最啱食嘅涼拌,海蜇冰凍脆爽,燻蹄香醇而有嚼勁。.呢度都幾多人來買,需要排下隊。不過師傅都好快手,等一陣就可以拎。😉
好耐冇食燒味啦,過節加餸買燒味,方便快捷。

🌸 至尊燒鵝 $110
配上酸梅醬,超美味可口~

🌸 燒味佬叉燒 $50

🌸玫瑰豉油雞 (半隻) $30

🌸海蜇燻蹄 $36
炎炎夏日最啱食嘅涼拌,海蜇冰凍脆爽,燻蹄香醇而有嚼勁。

呢度都幾多人來買,需要排下隊。
不過師傅都好快手,等一陣就可以拎。😉
2021-06-13
10 分鐘 (外賣自取)
  • 海蜇燻蹄
  • 玫瑰豉油雞
2021-06-12 60 瀏覽
小編知道慈雲山開左間新既燒味店,收工之後就去斬料返屋企,同屋企一齊試下佢係㗎真係咁好味咁吸引先☝🏻◾至尊燒鵝(上庄) $110好耐無食過燒鵝啦,今次一食落去,又真係燒得唔錯,肉裡面既汁都保留到,唔會太乾,幾好味。◾️燒味佬叉燒 $50超好味,叉燒唔會太肥唔會太瘦,配上叉燒汁,飯都食多幾碗。◾️玫瑰豉油雞(半隻) $30好正呀~食到落啖啖嫩肉,玫瑰露配上豉油,簡直一流,而且價錢超級抵食$30有半隻雞喎~~◾️海蜇燻蹄 $36一個我好鍾意既冷盤前菜,食完好開胃,燻蹄既肉質幼嫩,而海蜇好彈牙,我媽都停唔到口咁食。

◾至尊燒鵝(上庄) $110

◾️燒味佬叉燒 $50
超好味,叉燒唔會太肥唔會太瘦,配上叉燒汁,飯都食多幾碗。

◾️玫瑰豉油雞(半隻) $30

◾️海蜇燻蹄 $36

2021-06-12 31 瀏覽
呢間燒味店聽講價格親民 款式多樣化佢哋嘅鵝皮香脆 滷水都好出名吸引大批街坊排隊幫襯係斬料加送嘅好選擇(´▽`)之前一直覺得其他分店太遠 所以冇試見佢慈雲山開咗新分店 一於試試佢!-📌分類#couple_fooddiary_港式-🥢至尊燒鵝 $180 半隻師傅刀工好好,每一片都切得好均勻燒鵝得好好,就算放咗一段時間係晚飯食,啲皮都唔會淋,仲有少少脆口。望落去d肉質偏瘦,食落食到啖啖鵝片嘅油香。如果想食半肥瘦嘅朋友,記得要同師傅講聲!-🥢燒味佬叉燒 $50調味啱啱好,汁都另上好細心。蜜汁甜甜地,同時帶點蜜糖嘅焦香 好適合配叉燒 叉燒位置唔係腩位,非常適合健身嘅人士 食完都唔會肥膩-🥢海蜇燻蹄 $36呢個有驚喜, 係咁多樣之中嘅最愛,因為佢哋嘅調味啱啱好,同時保留到燻蹄嘅肉質鮮味,仲有少少嘅酒味提升左燻蹄嘅味道,真係好惹味,燻好入味但又唔會過鹹,而且海蜇爽口入味-🥢玫瑰豉油雞 $30 半隻半隻雞嘅肉質都係好肥美,有keep 到雞肉嘅肉汁,食到好濃厚嘅豉油香,整體都好入味$30來講性價比算高!
呢間燒味店聽講價格親民 款式多樣化
佢哋嘅鵝皮香脆 滷水都好出名
吸引大批街坊排隊幫襯
係斬料加送嘅好選擇(´▽`)
之前一直覺得其他分店太遠 所以冇試
見佢慈雲山開咗新分店 一於試試佢!
📌分類
#couple_fooddiary_港式
🥢至尊燒鵝 $180 半隻
師傅刀工好好,每一片都切得好均勻
🥢燒味佬叉燒 $50
調味啱啱好,汁都另上好細心。
蜜汁甜甜地,同時帶點蜜糖嘅焦香 好適合配叉燒
叉燒位置唔係腩位,非常適合健身嘅人士
食完都唔會肥膩
🥢海蜇燻蹄 $36
🥢玫瑰豉油雞 $30 半隻
$30來講性價比算高!
2021-06-12 46 瀏覽
#大食小公主慈雲山區出動👸🤪[期待左好耐嘅燒味😉😉 燒味滷師]🚩至尊燒鵝 上庄 $110儘管係外賣返屋企食但係鵝皮都好香脆同有油香👍👍鵝皮下面有一層薄薄嘅油脂👍肉質偏瘦但係一啲都唔柴推薦❤️❤️❤️❤️🚩 玫瑰豉油雞 半隻 $30$30 超級無敵抵😍😍玫瑰味好入味👍👍👍油雞好滑冇得輸🔥🔥🔥‼️‼️🚩燒味佬叉燒 一斤 $50有驚喜嘅叉燒好厚切叉燒好淋帶有少許肥😎😎叉燒外皮燒得啱啱好帶有少少蜜糖味👍👍🚩海蜇燻蹄 $36海蜇好爽口彈牙👍👍海蜇推介😍😋😋成盒野又平又抵食總結時間🥰四樣燒味都好平好高質推介比鍾意食燒味嘅朋友👏👏👏評分時間👅(5️⃣個👸為滿分)食物👸👸👸👸抵食👸👸👸👸回頭率👸👸👸👸📍慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖#princessbigeater#hongkong#hongkonger#hk#hkig#foodiehk#foodies#852#foodshare#likefood#hongkongfoodie#foodiehongkong#相機食先#食評#香港小食#香港美食#香港美食指南#平民小食#食好西#香港小店#大食小公主
#大食小公主慈雲山區出動👸🤪

成盒野又平又抵食

總結時間🥰
四樣燒味都好平好高質
推介比鍾意食燒味嘅朋友👏👏👏

評分時間👅(5️⃣個👸為滿分)

食物👸👸👸👸
抵食👸👸👸👸
回頭率👸👸👸👸

📍慈雲山慈華里4-14號德慈樓地下C號舖

2021-06-11 42 瀏覽
至尊燒鵝 上庄 $110呢款至尊燒鵝既皮又薄又脆, 肉質嫩滑, 幾Juicy唔會好乾,一咬落去, D鵝油即刻佈滿成個口腔, 一啖鵝肉再點一點少少酸梅醬, 味道酸酸甜甜, 唔會太油膩玫瑰豉油雞  $30顏色好靚,份量都幾多, 啖啖肉, 肉質都幾鮮嫩,食落好夠味而且都夠Juicy, 30蚊半隻真係好抵食呀燒味佬叉燒 $50甘多款燒味入面, 小編最鐘意呢間既叉燒!!呢間既叉燒肥瘦適中, 顏色都燒得好靚, 蜜汁甜度都岩岩好, 唔會話好甜, 仲帶有少少酒香味, 肉質都唔會好乾, 小編強推!海蜇熏蹄 $36海蜇爽口彈牙, 加埋D醬汁 , 酸酸甜甜幾開胃, 燻蹄軟腍, 味道都唔錯
至尊燒鵝 上庄 $110

玫瑰豉油雞  $30

燒味佬叉燒 $50

海蜇熏蹄 $36
2021-06-08 43 瀏覽
🌟燒味老叉燒叉燒一開出嚟已經好驚喜 排得好整齊 肥瘦均勻燒至輕輕燶邊每一舊都沾有大量麥芽糖肉質非常豐富同嫩滑食落去口感好豐富肉汁肉香充塞着整個口腔令人想不斷食轉眼間已吃光🌟玫瑰豉油雞(半隻)🐔玫瑰露同豉油加埋真係好香好入味 加上雞肉亦都好嫩滑 半隻份量都好多😋🌟海蜇燻蹄呢個冷盤真係好正 海蜇好爽口彈牙配埋晶瑩剔透既燻蹄 呢個組合真係好開胃💯👍🏻🌟至尊燒鵝燒鵝真係好出色 見到師傅手起刀落咁斬出一件件燒鵝已經好期待一打開嗰下香味隔住口罩都聞到燒鵝外皮皮下脂肪好少 鵝香味濃😋個皮又夠香脆 真係要encore之選👍🏻
🌟燒味老叉燒
叉燒一開出嚟已經好驚喜