2021-07-15 28 瀏覽
老公在燒味店附近上班,已經見到呢間燒味店好多人幫襯,今日放工佢專登外賣叫我唔好煮飯。佢買咗燒鵝上庄,半隻鹽焗雞,半斤叉燒,燒腩,都只係$238!而且見到佢係自己炮製燒鵝,不用擔心吃到黑心燒味!呢個價錢絕對係平到笑呀試吓個燒鵝先,極度香脆,皮脆卜卜,鮮嫩多汁,加埋啲梅醬簡直人間美味🤤🤤叉燒都好好味呀,叉燒肉嘅蜜汁好甜,淨係攞啲汁嚟撈飯都不得了😣😣燒腩仔買到返嚟仲係脆卜卜,我以為會失望啦點知都好香脆又唔係話非常鹹!份量又足!絕呀!最後係鹽焗雞,有好濃郁嘅雞味,唔係用坊間一般嗰啲雪藏麻油雞,再用鹽焗今餐食咗兩大碗白飯救命🆘太正🥲見到佢仲有其他餸才可以買,譬如海蜇手撕雞嗰啲,價錢仲要好相宜,平時如果懶煮一個餸都可以就咁買返去食

2021-07-15
2021-07-14 21 瀏覽
今日去探個好朋友,因為朋友隻腳之前跌倒,所以行路都未復原,所以就去探吓佢,順便大家見面傾吓計,所以斬料上去佢屋企食飯。朋友見面,梗係又要嘆吓酒🥂…….食燒味,飲酒🍾🥂🍸作樂——————————-見到樣樣都想食選擇困難又出現買曬幾款唔使煩😃🟥燒鵝:皮脆卜卜,肉又嫩口,吃鵝我最喜歡點酸梅醬吃,開胃醒胃,再飲反啖酒,一流😋———————————🟨鹽焗雞:滑滑的鹽焗雞,超抵食25元半隻,鹽焗味道適中,加唔加薑蓉都一樣咁好味不過我個人很喜愛吃薑蓉😋———————————-🟫叉燒:半肥瘦的叉燒最好吃😋咬落又軟熟而不會有肥膩的感覺⋯⋯————————————🟧燒腩:皮燒得脆卜卜,肉質不會咸又不會硬,全晩喝酒🍾🍸🥂吃燒味,好味😋—————————昵間燒味全部自家燒,又平又抵食👍嘆住酒…食燒味傾計談天好知己—————————-
朋友見面,梗係又要嘆吓酒🥂…….
食燒味,飲酒🍾🥂🍸作樂
——————————-

半肥瘦的叉燒最好吃😋咬落又軟熟而不會有肥膩的感覺⋯⋯

————————————
🟧燒腩:

—————————
昵間燒味全部自家燒,又平又抵食👍
嘆住酒…食燒味
傾計談天好知己
—————————-
2021-07-10 17 瀏覽
有時喺屋企想加餸🤔@最方便就係落樓下斬d燒味 一家大細都岩食~ 今次就揀左平日經常門口就排晒長龍嘅「燒味滷師」‼️舖面黃色主調嘅新式設計離遠就認得到,有別於一般嘅燒味舖設計,格外精神sharp醒鴨🦆肉大隻厚身 表皮有光澤 食落啖啖肉 唔會燒到太過火而乾柴柴,肉質仲係保持嫩滑 皮香肉嫩,配上冰梅醬,酸甜又開胃叉燒新鮮出爐 香濃又有少少燒焦感覺 唔算肥 但勝在肉質鬆軟 突顯得到叉燒嘅焦炭味雞肉🍗新鮮 肉質爽口 雞皮唔會太肥 啱晒一家大細 鹽焗唔會蓋過雞香味燒腩仔外皮香脆,咬落去脆卜卜 加上燒肉嘅油脂每啖肉都很好juicy 口感豐富😁

• 老師傅燒腩仔
2021-07-07 21 瀏覽
今晚買左好多燒味加餸,屋企人都話抵食🤩至尊燒鵝 (上庄$110)燒鵝皮燒到好香,一啖咬落去,油脂香味充斥口腔😚 鵝肉味濃,肉質軟硬適中,唔會好韌~老師傅燒腩仔 (半斤 $64)外皮炸到金黃鬆脆,咬落脆卜卜~肥瘦比例好好,5會話太瘦或者太肥~肉質嫩滑,平時啲燒腩仔比較多會偏咸,但呢間咸香味啱啱好😋 燒味佬叉燒 (半斤 $39)蜜汁味好香濃,叉燒肥瘦適中,燒得好靚~食落好juicy,唔會乾同韌😙好快就食晒半斤🙈客家鹽焗雞 (半隻 特價$25)雞肉好嫩,味道唔算咸,有鹽焗嘅香味,點上葱油味道啱啱好~ 呢個價錢好抵食!

今晚買左好多燒味加餸,屋企人都話抵食🤩

至尊燒鵝 (上庄$110)

老師傅燒腩仔 (半斤 $64)
外皮炸到金黃鬆脆,咬落脆卜卜~
肥瘦比例好好,5會話太瘦或者太肥~
肉質嫩滑,平時啲燒腩仔比較多會偏咸,但呢間咸香味啱啱好😋

燒味佬叉燒 (半斤 $39)
蜜汁味好香濃,叉燒肥瘦適中,燒得好靚~
食落好juicy,唔會乾同韌😙好快就食晒半斤🙈

客家鹽焗雞 (半隻 特價$25)

2021-06-27 21 瀏覽
外父外母今晚上來食飯,老婆千叮萬囑一定要加料,自己就蒸了些海鮮,湊合一餐。加料即刻諗起樓下間燒味店,就腳又抵食,廿幾蚊燒味雙拼,幾十蚊一隻雞。燒鵝上庄:燒鵝皮都有少少脆,皮肉之間有些脂肪,肉質帶點咬口,但保留了肉汁,唔會話有陣雪藏味。叉燒:蜜味較重且較甜,有少許半肥瘦位,肉質嫩腍,是梅頭肉部位。燒腩仔:食前放入氣炸鍋炸一炸,外皮即是香脆,燒腩仔半肥瘦,油膏位不會太多,焗完都唔會過乾。客家鹽焗雞:雞帶咸味,皮薄帶點肥膏,半隻份量都頗多,肉質尚肿算嫩滑且有雞味。

2021-06-27 19 瀏覽
早排慶祝父親節知道老爺鍾意食燒味我同老公專登一早去咗呢間燒味鋪斬料加餸呢間燒味之前成日行過已經想食好耐因為門口大大個牌寫住22蚊單餸/雙餸飯!呢個價錢真係好吸引(*⁰▿⁰*) 燒鵝上莊$110買到返屋企過咗一陣食仲熱熱地皮脆少肥肉 唔會好油膩不過老爺一見到就問我地做咩買上莊( ̄^ ̄)ゞ話識買一定買下莊 因為有燒鵝髀我地兩個又唔識 呀姐問我就是但講咗平果隻(其實都係爭$10🤣) 叉燒$50我叫師父幫我揀舊半肥瘦叉燒幾正 師父揀得好好!同埋唔會好鹹~燒腩仔$64佢啲燒腩仔都好大舊好抵食唔似出面酒樓果種細細舊! 半隻鹽焗雞$30呢個係我地驚唔夠食 後加嘅都係咁多盒入面最正 最好味~啲雞本身都好滑 啲肉都唔鞋口佢仲配埋沙薑汁比你點黎 好鬼好味!整體性價比超高 真係勁平~下次都想試埋貴妃雞同白切雞!
早排慶祝父親節
知道老爺鍾意食燒味
我同老公專登一早去咗呢間燒味鋪斬料加餸
呢間燒味之前成日行過已經想食好耐
因為門口大大個牌寫住22蚊單餸/雙餸飯!
呢個價錢真係好吸引(*⁰▿⁰*)

燒鵝上莊$110
買到返屋企過咗一陣食仲熱熱地
皮脆少肥肉 唔會好油膩
不過老爺一見到就問我地做咩買上莊( ̄^ ̄)ゞ
話識買一定買下莊 因為有燒鵝髀
我地兩個又唔識
呀姐問我就是但講咗平果隻(其實都係爭$10🤣)

叉燒$50
我叫師父幫我揀舊半肥瘦叉燒
幾正 師父揀得好好!
同埋唔會好鹹~

燒腩仔$64
佢啲燒腩仔都好大舊好抵食
唔似出面酒樓果種細細舊!

半隻鹽焗雞$30
呢個係我地驚唔夠食 後加嘅
都係咁多盒入面最正 最好味~
啲雞本身都好滑 啲肉都唔鞋口
佢仲配埋沙薑汁比你點黎 好鬼好味!

整體性價比超高 真係勁平~
下次都想試埋貴妃雞同白切雞!
鹽焗雞
2021-06-27
3 分鐘 (外賣自取)
鹽焗雞
  • 客家鹽焗雞
  • 燒味佬叉燒
2021-06-27 16 瀏覽
又係週日加餸時間我哋咁鍾意食燒味同埋滷水咁係要來燒味滷師買吓嘢食啦今次揀咗四款燒味至尊燒鵝(上庄)$110塊皮燒得香脆當然唔使講配埋醬汁一啲都唔油膩就咁食都正!燒味佬叉燒 $50今次食落較為多肥膏但仍然燒得香脆美味送飯一流~如果肥瘦更均勻就仲好啦~老師傅燒腩仔 $64脆皮又厚肉 落唔落芥末醬一樣都好味就算拎到返屋企塊皮仍然卜卜脆客家鹽焗雞(半隻)$30隻雞本身都有啲鹹味配埋類似沙薑味嘅醬汁又係另一種風味最令我買得開心嘅係價錢公道 味道一流 分量十足

又係週日加餸時間

燒味佬叉燒 $50
今次食落較為多肥膏
但仍然燒得香脆美味
送飯一流~
如果肥瘦更均勻就仲好啦~

老師傅燒腩仔 $64

又係另一種風味

最令我買得開心嘅係
價錢公道 味道一流 分量十足

2021-06-26 49 瀏覽
天時咁熱,唔想屋企人焗喺廚房煮咁多餸,所以過咗去燒味滷師嗰度買啲燒味返嚟試吓。至尊燒鵝(上庄) $110燒鵝個皮,好香口,濃濃嘅燒鵝香味。而肉質亦都夠林,燒味最怕就係乾爭爭,佢就唔會有呢個問題😋。係師傅嘅刀工需要改善,有一舊接着一夠冇切斷嘅狀況😅燒味佬叉燒 $50叉燒唔太肥但都夠哂林,每舊叉燒都痴滿蜜糖汁,夠哂味道,亦都唔會乾爭爭,老人家都食完一舊接着一舊,仲話要介紹番。👍🏻👍🏻👍🏻老師傳燒腩仔 $64佢做到燒腩仔必要嘅特質,個皮夠脆身,亦做到一層肥一層瘦嘅燒腩仔效果。🥳👏🏻客家鹽焗雞(半隻) $30而家佢嘅三款雞都做緊特價,屯門嘅街坊如果想加餸,呢個一定係不二之選。$30有半隻雞,啱晒我哋呢啲慳家嘅家庭。鹽焗雞做得好夠鹹香味,唔使再點蔥油,都已經好好送飯。整體來講,依間燒味舖性價比十分高,價錢相宜,但整到燒味肉質要夠林,夠入味,皮夠脆身既效果。另外,佢有自取外賣優惠價$22一個單雙拼飯盒,真係經濟之選。
至尊燒鵝(上庄)

至尊燒鵝(上庄) $110
燒味佬叉燒

燒味佬叉燒 $50
老師傳燒腩仔

老師傳燒腩仔 $64
客家鹽焗雞(半隻)

客家鹽焗雞(半隻) $30

至尊燒鵝(上庄)
燒味佬叉燒
老師傳燒腩仔
客家鹽焗雞(半隻)
今日一家人一齊食飯,特登去買野加餸!燒味滷師真係超級正,今次都唔知第幾次來,實在太正!今次叫咗幾款之前未食過嘅食物,覺得都幾高質!!📌燒味佬叉燒$50,$50就有咁大盒!特登叫師傅揀咗條冇咁肥,而且要腍啲嘅!真係超級好食,蜜汁夠香,真係唔會太肥,而且好夠腍,又有好多肉汁!❤️😋😋😋😋😋📌燒鵝下庄$120,呢度真係買真正燒鵝,一隻隻燒鵝掛喺佢哋個窗前面,睇住個燒鵝頭係突出的,證明咗唔係燒鴨!燒鵝質素超好,肉質細嫩,完全冇羶味,好香好香,而且外皮酥脆!必點‼️‼️‼️‼️📌海蜇燻蹄$36,一盒裏面有齊兩款,燻蹄味都唔錯,可以加入佢哋嘅特製辣醋,不過最鍾意都係啲海蜇,夠多,係醃製過的,有種麻油味道,好香!📌五香牛展$36 ,都係一盒裏面有兩款嘢,有牛展,又有海蜇,牛展都好香,軟嫩!📌老師傅燒腩仔$64,超級高質,超級好食🥺👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,肉味夠香,肥瘦平均,最鍾意佢哋嗰層皮,好脆!

2021-06-23 20 瀏覽
在虹橋BYOB對面開了一間新的燒味外賣店比一般外賣燒味店大間乾淨企理而且有新張優惠所以決定在父親節買來試一試🐱燒鵝(上庄)$110份量很多,肉很多,燒鵝味好香仲附有燒鵝髀一隻肥瘦適中配酸梅醬酸酸甜甜,很開胃我個人認為好食過太興,但平好多推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🐱叉燒$50最怕肥叉燒,但這盒叉燒肥瘦適中肉質軟淋,蜜汁平均沾在每片叉燒上很香挺薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🐱燒腩仔$64層層分明,表皮香脆,肥瘦分明,腩肉軟嫩入口即溶,瘦肉鹹香足,配芥末醬很惹味。但我覺得稍鹹了一點。推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🐱鹽焗雞$30新張優惠,超級抵食!半隻都只係$30。肉算挺滑嫩,肉挺多。但不太吃得出是鹽焗雞,味道更似是白切雞🤔推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻總結而言,外賣加餸方便抵食啖啖肉!住附近的可以試下😊
在虹橋BYOB對面開了一間新的燒味外賣店
比一般外賣燒味店大間乾淨企理
而且有新張優惠
所以決定在父親節買來試一試

🐱燒鵝(上庄)$110
份量很多,肉很多,燒鵝味好香
仲附有燒鵝髀一隻
肥瘦適中
配酸梅醬酸酸甜甜,很開胃
我個人認為好食過太興,但平好多
推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🐱叉燒$50
最怕肥叉燒,但這盒叉燒肥瘦適中
肉質軟淋,蜜汁平均沾在每片叉燒上很香
挺薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🐱燒腩仔$64
層層分明,
表皮香脆,
肥瘦分明,
腩肉軟嫩入口即溶,
瘦肉鹹香足,
配芥末醬很惹味。
但我覺得稍鹹了一點。
推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🐱鹽焗雞$30
新張優惠,超級抵食!
半隻都只係$30。
肉算挺滑嫩,
肉挺多。
但不太吃得出是鹽焗雞,
味道更似是白切雞🤔
推薦度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

總結而言,外賣加餸方便抵食啖啖肉!住附近的可以試下😊
2021-06-23 13 瀏覽
至尊燒鵝上莊$110燒鵝鵝味好濃 帶有點點鵝騷味 是我喜歡的 鵝皮烤得皮脆 焦糖顏色相當吸引 我平時較喜歡食上莊 因為較多肉 另外附送燒鵝醬油 食之前先淋落去 增加整體濕潤感燒味佬叉燒$50揀咗半肥瘦嘅叉燒 入口真係甘香 肉質夠淋 叉燒醬汁調教得剛好 有掛汁效果 味道亦都唔會太甜老師傅燒腩仔$64食燒腩仔最緊要個皮夠脆 咬到卜卜聲先至夠過癮 雖然唔係即刻食 晚飯開餐嘅時候個皮竟然仲係脆嘅 值得一讚 燒肉醃得入味 味道鹹香 肉質爽彈 配芥辣食別有一番風味客家鹽焗雞(半隻)$30勁抵食囉三十蚊有半隻雞 我特登叫師傅唔好斬 我返屋企完隻撕開嚟食 咁先至夠爽 雞皮有粒粒鹽巴 食落鹹鹹地 雞皮又唔會過肥 勁好食 雞肉依然保留肉汁 整體是高水準的有時煮到唔知煮乜好 我鍾意斬料加餸 店舖只有外賣沒有堂食食燒味夠方便 雖然簡單但好食 元朗井財街燒味滷師我成日都幫襯 價錢唔貴之餘食物質素亦都 使我滿意
至尊燒鵝上莊$110

燒味佬叉燒$50

老師傅燒腩仔$64

客家鹽焗雞(半隻)$30

有時煮到唔知煮乜好 我鍾意斬料加餸 店舖只有外賣沒有堂食

2021-06-22 20 瀏覽
父親節唔想出去同人逼又要分四人一台,喺父親節燒鵝加餸!屋企簡簡單單開住冷氣舒服食過父親節飯😝😝三十幾度真係唔想整太多嘢,一於斬料加餸!見到屋企附近井財街這間燒味滷師!自己店舖即燒即賣品質當然有保證!新張期間仲做緊優惠🤭🤭斬咗四份一燒鵝上庄110,燒我嚟講真係算抵,獨立分開一包燒鵝汁唔會太鹹!鵝~好香肉質算紮實有口感!落口鵝嘅皮下脂肪爆曬油,雖然邪惡咗啲但真係好香🤩🤩客家鹽焗雞半隻30蚊相信應該全屯門最平嘅掛!兩又唔錯喎唔會太肥而且雞肉好嫩滑,鹹香!😬燒味佬叉燒,係佢哋嘅招牌好食嘅肥瘦口感唔錯,咬落好淋👍真係明智嘅選擇,加碟菜,灼個蝦又係父親節大餐😂😂

三十幾度真係唔想整太多嘢,一於斬料加餸!

鵝~好香肉質算紮實有口感!
落口鵝嘅皮下脂肪爆曬油,雖然邪惡咗啲但真係好香🤩🤩

客家鹽焗雞半隻30蚊

相信應該全屯門最平嘅掛!
兩又唔錯喎唔會太肥而且雞肉好嫩滑,鹹香!😬

燒味佬叉燒,係佢哋嘅招牌
好食嘅肥瘦口感唔錯,咬落好淋👍

真係明智嘅選擇,加碟菜,灼個蝦又係父親節大餐😂😂
2021-06-20 20 瀏覽
燒味是香港人的comfort food,斬料快靚正,由細食到大百吃不厭。自己在家難煮,所以出去買,方便又省時,尤其現時天熱太熱根本不想煮。來到紅橋,搵食好地方,最近發現這間燒味店抵食又有質素,每次都買多點,和家人分享。燒鵝上莊$110燒鵝的皮燒到好香,油光令人不可抗拒,肉質鬆化,配上酸梅醬更加滋味。鵝肉的香無可取代,十分吸引。叉燒$50看到掛出來的叉燒令人垂涎欲滴,像叫我帶它回家,最喜歡它甜香的醬汁,很濃郁入味,叉燒肥瘦適中,肉夠嫩不會粗糙。燒腩仔$64哇,燒腩仔的皮脆卜卜,十分有口感,接著是迷人的脂肪層,以及鹹香的肉,肉夠嫩和鬆化。鹽焗雞$30雞用鹽焗製作,但出來不會太鹹,鹹香滋味很下飯,雞肉鮮味仍突出,加上雞肉嫩滑,配上薑蔥好對味,份量又多,超抵食!

燒鵝上莊$110

叉燒$50

燒腩仔$64

鹽焗雞$30
2021-06-19 17 瀏覽
燒味滷師屯門井財街21號協邦大廈地下13-14號舖父親節返了屋企食飯,因為屋企都幾多人,出餐廳食有限聚唔想分開2張台,就叫外賣返屋企食,人齊整最緊要呀!老爸是傳統食開廣東同中菜,有成7個人開飯就買左好多燒味孝敬爸爸,再整左海鮮。破例買左燒腩仔,平時怕老人家身體唔常食,肥瘦分明,香脆架皮真係正,同埋唔會醃到好死鹹,食左唔驚血壓狂升至尊燒鵝,燒鵝脾比爸爸,油脂豐盛,肥美大隻多肉食,皮燒得好香,媽媽話佢係店內有燒爐,唔係工場批發,怪不得特別好食又多肉汁。因為有小朋友,穩陣買叉燒等佢地都岩食,蜜汁係小朋友抗拒唔到架噉美味。叉燒位置要了偏瘦,始終唔想老人家食肥叉,控制健康。瘦得來充滿蜜汁,不乾身,食過咁多次都水準維持到。剛開店時我都會成日一個大買叉燒飯做晚餐。媽媽見客家鹽焗雞特價又買左半份,知我無肉不歡,好滑嫩架雞肉,連我平日厭棄架雞胸位都唔鞋口,正!仲要咁抵食,媽媽基本上都變了熟客成日去
燒味滷師
屯門井財街21號協邦大廈地下13-14號舖

Father’s day with extra siumei!!Yeahhhh It’s father’s day!! so it’s time to have more food on the table as more people are coming Here again to grab some siumei at “Siu Mei Lo Si” where i’d like to acknowledge them as the professor of Siu Mei actually as this shop really provides cheap and quality food.Was so shocked that they expanded their branches to Tuen Mun, Tsz Wan Shan, and even Kwai Chung in just a few months. So hard to find cheap siumei from a clean and nicely renovated shop nowadays👏🏻

Although they have expanded their kingdom of siumei in a very short period of time, their food maintained cheap while tasty👅

Staffs wearing gloves all the time should also receive a round of applause(especially during the pandemic).
Only a few customers in front and the waiting time is around 5-8 minutes.

dinner timeee