2022-10-12 119 瀏覽
呢排大家都飛日本😛提到日本當然就係燒肉,無飛唔到住既我呢日同朋友去扮去日本啦💛燒肉店離地鐵站幾分鐘路程好易去,全店日本居酒居風格裝潢,播住最近日本hit歌💮檯面木系色調比人好舒服既感覺,座位夠寬坐得好舒服,真係好似返咗日本咁🤭呢次叫左午餐燒肉放題🥰(見到+$38可以任食澳洲M5和牛當然立即order左!!)2個鐘頭自己電子pad落單,可以慢慢睇😚☆澳洲M5和牛肉質質素都好高🤩店員會先上一碟每款比我地試下💗有牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱、鹿兒島日本豚🥩幾款和牛肉質嫩滑新鮮,個人最喜歡封門柳🤤,入口一陣肉香,口感有好好咁保持到,網唔黏 就算係燒肉生手都唔怕燒耐咗似食緊炭咁🫡至於豚肉,脂肪含量均等,絕對唔係一口一口油,相當驚喜🤗其他肉類推介厚切牛舌,牛三角,牛小排小食必試:甜甜既厚燒玉子🤤玉子燒冷熱食都可,但只要放上烤爐度烤一下,口感好似暖笠笠既雞蛋蛋糕,好治癒滿口幸福感💗野菜沙律類:🍆🥬🥗全部都好新鮮,健康選擇個人推介encore左幾次胡麻豆腐沙律超新鮮醬唔算多🥰茄子田樂燒煮得好遠好好食。中華沙律正常發揮香麻油,和風炒野菜濃味😛甜品方面,食左半融棉花糖💜、雲呢拿泡芙💛、脆皮香蕉💚。棉花糖以

M5和牛

小食必試:甜甜既厚燒玉子🤤
厚燒玉子

野菜沙律類:🍆🥬🥗

棉花糖

甜品方面,食左半融棉花糖💜、雲呢拿泡芙💛、脆皮香蕉💚。棉花糖以外,特別要提脆皮香蕉🍌,超香濃香蕉味😍,稍為燒10幾秒包裹住炸過既表皮 好有糯米感,值得一試!

𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣
Kurin推介必點之選‼️:
🥩M5和牛封門柳
🥚厚燒玉子
🍌脆皮香蕉
🥗胡麻豆腐沙律
𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣

燒肉最怕就係油煙🥺呢間完全無油煙感,爐夠熱可以立即開始燒😝飲品有無糖超夠凍既烏龍茶,係秋天去燒肉就最適合啦‼️

整體:5/5 ❤️‍🔥
值得一去😍😍😍😍😍

餐廳歌單😌
🔅Aimer 殘響散歌
🔅DiSH// 貓

想睇更多我既食評同分享 可以follow我ig @puddingfoodhk 😉🍮

#hkfoodie #hkfoodies #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfood #hkhealthyfoodblogger #hkgirl #healthyblogger #銅鑼灣美食 #食好西#香港區美食 #相機食先 #熊本燒肉 #日本燒肉 #燒肉 #焼肉 #香港燒肉 #くまもと焼肉 #おいしい #日式燒肉 #玉子燒 #燒肉放題 #放題 #日系餐廳 #yakinikukumomoto #日式放題
M5和牛
厚燒玉子
棉花糖
2022-10-12 75 瀏覽
好耐無食過呢個價錢,但係又咁高質既燒肉啦🤩🤩呢間熊本都係誤打誤撞發現😝😝絕對要分享一下😉佢哋既裝修充滿日本🇯🇵動漫風,有我好細個有睇過既男兒當入樽🤭充滿年代感,令我好似返返去以前咁☺️而且佢哋坐位既空間感都好舒服,唔會好逼👍坐低之後店員勁細心講解套餐包含既食物、落單程序及推介必試食物等等..服務態度一流💯👍我地最後決定點熊本精選放題$278(平日:$258),再另加$38(每位)任食澳州M5和牛🤤🤤🤤🤤真係諗唔到可以任食和牛加$38咁平😱一開始佢哋會先奉上一碟幾款和牛及鹿兒島日本🇯🇵豚肉俾我地試吓先☺️試完就可以根據個人喜好再次落單,相當貼心👍和牛油脂分佈比例好靚,輕微網燒一下,即刻可以食用🤤入口即溶,充滿牛味😝😝另外仲有兩款牛推介必點,包括牛肩胛肉及護心肉都係必點之一🙌🙌呢兩款肉都係較厚切,牛肩胛肉肉質超級嫩滑護心肉超juice及好重牛味👍👍🤭除咗肉類,佢哋都有好多前菜、小食、炸物等等…我仲要推介大家必點清酒煮蜆,因為蜆肉非常新鮮,入口勁清甜;另外仲推介大家試吓蟹肉薯仔沙律🥗我哋仲點左一碗味素飯及生菜🥬配肉食😋 基本上都唔怕無其他嘢食令你唔夠飽☺️至於飲品方面佢哋選擇就唔算太多,不過有我想

護心肉超juice及好重牛味👍👍🤭

除咗肉類,佢哋都有好多前菜、小食、炸物等等…

至於飲品方面佢哋選擇就唔算太多,不過有我想飲既茶及其他飲品,而且我都係想食飽多過飲飽🤭🤭呢間我絕對會再encore,因為CP值太高分啦🥰🥰

📌 熊本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

#teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #foodiesinternationalchat #yummy #日式燒肉 #燒肉控 #熊本燒肉 #必試之選 #和牛 #燒肉放題 #任食和牛 #美食推介 #銅鑼灣美食 #cwbfood
2022-10-08
午餐
  • 清酒煮蜆
2022-10-11 52 瀏覽
今次去咗一日充滿日本回憶嘅地方食燒肉😋餐廳到處都貼滿日本流行文化既海報, 熱血動畫SLAM DUNK、龍珠、多啦A夢、日本歌手及日劇偶像,梗有一樣你會有回憶❤️晚市精選熊本放題 $338升級澳洲和牛 +$38+$38就可以有M5澳洲和放題,咁抵梗係會加食個夠啦🤗🥩牛肉類🥩(秘製五花牛/ 田樂醬牛五花/ 牛側腹橫肌/ 醬燒牛肩胛肉/ 醬燒牛三角肉/ 醬燒牛柳粒/ 厚切牛舌/ 醬燒牛排骨/ 薄切牛小排/ 安格斯西冷)有好多牛嘅唔同部位可以食😳秘製五花牛同醬燒牛三角肉牛味較濃郁,個人比較喜愛,推薦👍🏼🧆其他食品🧆三文魚骨肉唔太多,但都幾夠味!蒜香雞扒肉質嫩滑,蒜味好突出🤤🥓熟食🥓推薦有流心芝士年糕、炸餃子、天婦羅🍤另外清酒煮蜆,有淡淡既酒香味,蜆肉食落都幾清甜。見到有棉花串唸起以前燒野食必點🤭今次都叫番串先,簡單燒一燒就得啦,外面小小脆,入口就溶化✨

晚市精選熊本放題 $338
升級澳洲和牛 +$38
+$38就可以有M5澳洲和放題,咁抵梗係會加食個夠啦🤗

🥩牛肉類🥩

🧆其他食品🧆

🥓熟食🥓

2022-10-09 1339 瀏覽
思鄉病要年底先醫到,繼續出街搵食止住癮先,呢日就出左銅鑼灣食燒肉,餐廳入面嘅佈置都係走地道日本風格,被安排坐龍珠卡位,一坐低就掛住欣賞差啲唔記得叫野食*晚市熊本燒肉放題 $298/位*雖然係最普通嘅價錢,但已經有好多款肉揀,牛五花、牛側腹橫肌、牛肩胛肉、牛舌、牛排骨、牛小排、安格斯西冷,連牛柏葉、牛胃呢啲喺燒肉店比較少見嘅部位都有,另外豬、雞、魚、海鮮,蔬菜類都有唔少選擇,呢個價錢黎講真係好豐富!店員好細心講解,所有肉類都可以一件件咁order,方便大家想試少少又怕叫完太多食唔哂,我地樣樣都叫黎試下,初初重擔心個爐比較細有排等,不過個爐熱左之後原來火力都ok,應付我地兩隻食肉獸完全冇問題肉類嘅質素都唔錯,重有靚靚嘅雪花,第一次咁樣燒牛柏葉黎食,辣辣地幾岩送酒,雞軟骨燒完脆卜卜都好正,除左燒肉重有多款日式前菜、小食同炸物,等緊燒肉個陣個口都好忙下,食到最後我地重叫左brownie、迷你朱古力pancake同棉花糖,好似去左燒野食咁,粒棉花糖燒到溶溶地夾住brownie黎食放題包埋野飲,罐裝汽水、果汁、茶,最後重有雪米糍,大滿足!

*晚市熊本燒肉放題 $298/位*

放題包埋野飲,罐裝汽水、果汁、茶,最後重有雪米糍,大滿足!
2022-10-05 83 瀏覽
初初見到有呢間燒肉店係俾佢嘅環境吸引,你睇下佢d牆身,真係充滿濃厚嘅日式漫畫風味 🇯🇵店舖有一邊卡位,牆身係清一色 Slam Dunk 嘅主題🏀靚到啊😍 又掛咗好多色彩繽紛嘅旗仔,勁似去咗日本咁 🥳我果晚冇機會坐呢一區,但都行咗去打個卡 😁📸呢度放題plan係咁嘅:晚市精選熊本放題 $298/位呢個係基本plan,如果想要更多肉肉或其他食物選擇,可以:+$38/位 升級澳洲和牛任食又或者+$28/位 刺身放題❗另加一服務費因為呢排食肉肉食上癮 😂嚟到燒肉店梗係食佢d肉先啦 😌當晚同朋友就+$38 升級澳洲和牛任食,刺身就或者留返下次食先試 😊📲 自助落單,但唔係用QR code,有塊平板電腦俾你直接揀食材,清清楚楚 😀肉類主打係牛牛啦 🐮 基本上都好多款,牛小排、西冷、牛仔骨、肩胛肉、牛舌、牛柳,呢d走唔甩實有,仲有牛五花添,連牛柏葉、牛胃都有!大部份肉質較腍身但都不錯,惟牛舌冇薄切就覺得可惜咗dd,個人覺得厚身得滯 😁不過真係推介大家最好+$38 升級任食呢個和牛🔥其實咁樣係抵d啊!❤️唔知大家係咪都同我一樣鍾意食爽口同入口即溶嘅肉肉呢?佢有鹿兒島日本豚、和牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱
店舖有一邊卡位,牆身係清一色 Slam Dunk 嘅主題🏀
靚到啊😍

又掛咗好多色彩繽紛嘅旗仔,勁似去咗日本咁 🥳
我果晚冇機會坐呢一區,但都行咗去打個卡 😁📸

呢度放題plan係咁嘅:
晚市精選熊本放題 $298/位

呢個係基本plan,如果想要更多肉肉或其他食物選擇,可以:
+$38/位 升級澳洲和牛任食
又或者
+$28/位 刺身放題

❗另加一服務費

因為呢排食肉肉食上癮 😂
嚟到燒肉店梗係食佢d肉先啦 😌

不過真係推介大家最好+$38 升級任食呢個和牛🔥
其實咁樣係抵d啊!❤️
唔知大家係咪都同我一樣鍾意食爽口同入口即溶嘅肉肉呢?
佢有鹿兒島日本豚、和牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱
呢幾款我清咗一碟又嗌多一碟完美咁掃哂入口 😁🤤

喺熊本燒肉呢道,反而覺得佢d豚肉好好食喎!🐷💕
五花肉好爽口,食好多塊都唔漏,肉質都幾彈,燒到少少焦焦地食,外面脆口又熱辣辣咁真係好邪惡呀 😈😆👍
另外仲有雞肉,不過我哋食牛同豬都已經試唔哂咁多款喇 😂

除咗肉肉,呢度有多春魚、三文魚骨、辣魷魚燒!🤩
如果係飯桶同澱粉控都唔駛擔心,呢度都有白飯同2款湯底烏冬叫 🤣🤣🤣😬👍

亦都有蔬菜可以燒,
特別推介‼️‼️‼️✨
煙肉車厘茄卷 🥓🍅
煙肉燒到焦脆,夾埋燒到淋淋地嘅車厘茄,一咬落口,beat哂d車厘茄汁出嚟配埋脆口嘅煙肉 🤤 好juicy得嚟,因為有dd酸甜,遮蓋咗煙肉油香嘅邪惡感 😙 食多2件都唔怕 😋❤️

沙律大大兜 😳 我以為細細碗架咋!成個公仔麵碗咁大 😮 我叫咗個蟹肉蟹籽薯仔沙律🥗 薯蓉做得好軟綿 😋 雜菜配料同芝麻醬都俾好多 😆

強烈推介🔥‼️‼️‼️‼️
茄子田樂燒 🍆
真係好味到爆!😍🤤
如果唔係要燒肉呢,我淨係呢個我都會至少叫6件食 😋
燒得好鬼死香!d醬汁+蒜蓉+茄子本身有d水份... 咬落去超juicy真係好食到癲咗 🤩🤩🤩

仲有炸物:
日式餃子、天婦羅炸蝦、唐揚雞塊等
又有邪惡嘅脆皮香蕉、紫心香芋丸同芝士年糕 🍡🤤
小菜:
中華沙律、付味螺肉等

仲有得燒棉花糖!😆

甜品就唔算多,不過不失,呢度就唔多介紹。
不過放題到最後會送每人一件大大粒雪米糍 😙
基本上食咗咁多嘢都已經飽到上心口,食埋粒雪米糍就真係KO咗個胃了 😂😂😂

整體呢個放題嚟講都不過不失嘅 👌👍😄

2022-09-27
  • 蔬菜
  • 燒棉花糖
  • 和牛拼盤
2022-10-05 80 瀏覽
閒日午市時間黎到銅鑼灣覓食,同一個大食既男人一定要食放題先可以食飽佢!就搵到一間食過好多次既熊本燒肉,諗諗下都開左起碼五年以上,但質量都一直好好!非常多燒肉選擇!澳洲和牛、封門柳、鹿兒島五花肉、牛五花、牛小排、牛舌等等,差唔多每個部位都會齊曬,而且仲細分黎自唔同國家既肉類!炸天婦羅外脆內嫩!個人最愛炸香蕉,非常有口感同鬆軟!仲有天婦羅蝦、年糕、芋頭丸、章魚燒、炸雞等等炸物都必定要試!前菜、蔬菜都有得選擇清酒煮蜆係一個我一叫再叫既選擇!個湯好鮮甜浸住蜆幾惹味!日式炒雜菜都係一個健康選擇,仲有唔同種類既沙律等等!雪櫃有好多自助任飲飲料,包括一揸揸既綠茶、竹庶茅根、五花茶,仲有唔同罐裝汽水等!環境好有日本氣氛,好用心佈置!整體都好好,食物質素都唔差,但店員態度服務就值得改善。

非常多燒肉選擇!

炸天婦羅外脆內嫩!

前菜、蔬菜都有得選擇

2022-10-05 76 瀏覽
一向都好鍾意食日本燒肉,今次和好友去左位於銅鑼灣鬧市嘅「熊本燒肉yakiniku_kumamoto」食燒肉放題😍,餐廳裝修風格以日本居酒屋為主,一出Lift 巳經見到好多日本明星嘅相掛係牆上,一入去,見到熊本熊之外,仲見到牆上佈滿龍珠、男兒當入樽等動漫,真係好似置身係日本動漫主題餐廳一樣😍😍😍,打卡必選😍我和朋友每人加左$38,升級食澳洲和牛放題($296一位🥰),可以食到(升級)和牛肩胛、(升級)和牛封門柳、和牛板腱及鹿兒島豚肉😍😍😍,真係超級抵食👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻除左燒肉外,D前菜、甜點、飲品都係任食,炸物尤其好味,炸得好乾身,唔會油淋淋👍👍,其中炸蝦🍤、炸餃子🥟、炸帶子等,食到我地停唔到口😋😋😋,仲有食埋燒棉花糖、忌廉泡芙、朱古力brownie 等甜品,真係好滿足🥰✅主打任食M5 澳洲和牛✅午市快閃放題HK$168起✅Happy Hour時段 (14:00 - 19:00;Asahi/SUNTORY生啤 $40/杯)✅新推出「辛の麻辣系列」(每位+$48;追蹤社交平台或分享帖文即可免費任食)✅澳洲和牛燒肉放題(HK$296起)✅「$598 無限時任飲日本umai mugi麥啤,任食

✅主打任食M5 澳洲和牛
✅午市快閃放題HK$168起
✅澳洲和牛燒肉放題(HK$296起)
✅「$598 無限時任飲日本umai mugi麥啤,任食澳洲和牛放題
2022-10-05 64 瀏覽
🐻‍❄️熊本燒肉 主打120分鐘任食日式燒肉牆身貼滿日本動漫海報 餐廳播放輕快動感動漫歌曲 比起一般燒肉店更有氣氛 🥰而且小店店員(老板?)積極有禮 方型網紋燒爐好夠火力及不黏烤盤 加分🤣座位方面 寛敞且整潔 非常不錯 🐄午市澳洲和牛燒肉放題$298 價錢其實好實惠 食物種類唔少 我哋今次食M5和牛為主以下介紹及推薦食品🥙前菜類: 枝豆 螺肉 蟹籽沙律🥗蔬菜: 翠玉瓜 粟米 雞髀菇 菠蘿 同生菜菜類超新鮮 用生菜包肉食仲好味🥩肉類: 鹿兒島五花肉 牛小排 牛舌 澳洲M5和牛 雞軟骨大推厚牛舌 厚度適中 口感爽口有嚼勁又唔會太韌❣️澳洲和牛油脂較多 口感更香更豐富封門柳 油脂分佈平均 好重牛肉味雞軟骨加少少鹽 好簡單都已經燒得好好味 🦐海鮮: 大蝦 三文魚骹海蝦鮮甜彈牙 三文魚骹魚油香十足🍤小食類: 芝士年糕 日式餃子 章魚小丸子 清酒煮蜆炸物都係即炸 熱辣辣即上 以上小食全部都推薦 尤其是芝士年糕 拉絲芝士太好味❣️章魚小丸子亦都係外脆內軟🍩甜品:朱古力布朗尼 雲呢拿泡芙2款甜品正常水準 好食嘅但 冇特別大驚喜☕️飲品: 罐裝汽水 自家製冷泡茶 無糖冷泡茶我鐘意
🐻‍❄️熊本燒肉 主打120分鐘任食日式燒肉

2款甜品正常水準 好食嘅但 冇特別大驚喜

☕️飲品: 罐裝汽水 自家製冷泡茶
無糖冷泡茶我鐘意
2022-10-03 57 瀏覽
最近唔知點解好想食燒肉!發現銅鑼灣有一間日式主題燒肉店,上網啲人話座位闊落坐得舒適,嘢食又OK,就訂枱去試吓。本身燒肉套餐已經可以有好多唔同款式嘅食物,正!但我哋都升級左一啲高級小小嘅澳洲和牛放題 +$38@(升級)和牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱、鹿兒島日本豚四款都唔錯喎,脂肪分布平均,最緊要係個牛味好重,讚!一定要注意時間~日本豚油香十足。另外,其他都係任點任食薄切牛小排、安格斯西冷都好重牛味。雞軟骨自己燒,一粒粒好得意,好香脆。清酒煮蜆encore左好多次,因為好鮮味,酒香濃郁。另外海鮮仲叫咗蝦、多春魚,幾新鮮。小食,我就鍾意枝豆、辣味螺肉、中華沙律,特別係支豆好清新,再加少少海鹽,encore之選。粟米、翠玉瓜、菠蘿都燒下,清新D呀嘛!炸餃子、香芋丸、小丸子金黄香脆炸物,都係放題必食。出面飲品除咗各式各樣汽水之外,仲有無糖嘅茉莉花茶,非常清新。臨走之前,仲有雪糕糯米糍大福餅,大滿足!其他環境及落單參考
另外,其他都係任點任食薄切牛小排、安格斯西冷都好重牛味。
炸餃子、香芋丸、小丸子金黄香脆炸物,都係放題必食。
臨走之前,仲有雪糕糯米糍大福餅,大滿足!
其他環境及落單參考
🥩放題][7.5/10]❗️「熊本燒肉Yakiniku Kumamoto -銅鑼灣」一班人傾計食飯🥩燒肉一直都係一個唔錯既選擇🤤咁岩比我搵到一間係銅鑼灣而且環境好有feel既餐廳😍當然唔可以錯過啦🥩依間主打任食M5澳洲和牛,任飲生啤🍺鍾意飲酒既你一定唔可以錯過👻🥩燒肉黎講其實都係大同小異,所以揀左啲特別既野食黎講。✨✨✨《燒肉篇🥩》✨✨✨1️⃣和牛板腱🐃🥩一咬落口啲牛既汁已經湧出黎🤤而且啲牛好淋,油脂分布平均,食牛又驚嘥卡路里既話第一選擇可以揀佢📝2️⃣和牛封門柳🐃🥩封門柳啲油明顯少好多,唔會咬到成口都油🍯但佢牛味好出🥩又唔會食到個種冰左好耐既感覺3️⃣醬燒牛肩胛肉🐃🥩牛肩胛本來就用左店內既汁醃左🧄所以燒完勁香燒肉汁味,而且啲牛好嫰好滑🍖值得一試4️⃣辣牛柏葉🐃🥓 依個真係要介紹下!牛柏葉勁入味🤤然後辣得黎岩岩好🌶好好咬口!平時街食有啲係咬唔爛🫠佢依個岩岩好🫶🏻😭i love it🌼✨✨✨《小食篇》✨✨✨小食小編揀左啲覺得出色既黎講😙唔特別個啲就skip📝5️⃣炸帶子 我本身都勁鍾意食炸帶子😭中學成日小息落小食部買!
🥩[燒肉放題][7.5/10]

🥩燒肉黎講其實都係大同小異,所以揀左啲特別既野食黎講。

✨✨✨《燒肉篇🥩》✨✨✨
1️⃣和牛板腱🐃🥩

2️⃣和牛封門柳🐃🥩

3️⃣醬燒牛肩胛肉🐃🥩

4️⃣辣牛柏葉🐃🥓

✨✨✨《小食篇》✨✨✨
小食小編揀左啲覺得出色既黎講😙唔特別個啲就skip📝

5️⃣炸帶子
我本身都勁鍾意食炸帶子😭中學成日小息落小食部買!難得係放題見到即刻嗌💫
食左一啖🥹係回憶既味道!炸粉唔會太多而且又唔會太乾真係好好味!🤤美中不足既係冇沙律醬🫙

6️⃣流心芝士年糕🍘
年糕勁煙韌,鍾意軟糯糯既大家唔可以錯過🥹而且一咬落去啲芝士流曬出黎🧀好邪惡但好出色💕

7️⃣厚燒玉子🧈
好少喺放題店見到玉子所以就帶嚟試吓🍳
我覺得口感唔錯唔會太實或者太淋但係蛋味唔夠🥚試唔試就你話事啦😙

✨✨✨《甜品篇》✨✨✨

8️⃣朱古力布朗尼🍫
Brownie黎講就實左少少,可能擺左落雪櫃
但味道好濃而且食得出用dark chocolate整🥹可以一試

9️⃣棉花糖🍡
出奇地有棉花糖😙明知唔特別都要屎忽鬼試下🤤有燒棉花糖經驗嘅我當然係燒到外脆內軟🍭食飽玩下做個小甜品都唔錯

☄️☄️☄️《性價比》☄️☄️☄️

價 錢:[4/5]
食物質素:[3.5/5]
食物款式:[3.5/5]
整體黎講食物算唔錯🍗但款式唔太算太多🥹如果一班人聚下傾計既話都係一個唔錯既地方🌏

🥩熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto
地址: 銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
電話: 26173328

🈹而家仲要做緊推廣優惠:
1. Happy Hour時段 (14:00 - 19:00;Asahi/SUNTORY生啤 $40/杯)🍺🍻
2. 新推出「辛の麻辣系列」🌶🌶🌶(每位+$48;追蹤社交平台或分享帖文即可免費任食)
3. 澳洲和牛放題🥩🥩🥩🐃🐃🐃
4.「$598 無限時任飲日本umai mugi麥啤,任食澳洲和牛放題」🍺🥩🐃

📍熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto @yakiniku_kumamoto
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
#yakinikukumamoto #熊本燒肉 #hkig #hkfoodie #allyoucaneat #wagyu #燒肉 #日式燒肉 #日式燒烤 #牛肉控 #和牛 #任食和牛 #澳洲和牛 #日本和牛 #放題 #燒肉達人 #オーストラリア産和牛食べ放題 #食べ放題 #燒肉外賣 #meatlover #hkbbq #happyhour #bbqgathering
和牛板腱🐃🥩
炸帶子 (炸物)
辣牛柏葉🐃🥓
和牛封門柳🐃🥩
2022-09-21
用餐優惠
試食活動
和牛板腱🐃🥩
炸帶子 (炸物)
辣牛柏葉🐃🥓
  • 牛肉
2022-10-01 44 瀏覽
呢度既裝修成個感覺真係好似去左日本咁, 牆上面貼滿曬日式既poster同埋掛左啲日式錦旗🎏 呢度既基本既燒肉任食係$298一個人, 想食靚啲既和牛可以加$38 全食澳洲和牛😌 套餐本身包左任飲汽水同茶, 另外可以加$78啤酒任飲🍻 燒肉主要係食牛, 所以有大量唔同既牛肉, 部位可以揀, 另外仲有少量既豬同雞可以揀👍🏽 和牛方面有4款可以選擇, 同普通既牛比較澳洲和牛食落會軟綿😎 另外仲有啲熟食可以俾你食住等啲野熟😂 當中我最鐘意係豬骨湯底同辣湯底既彈牙烏冬, 有大大粒章魚既章魚小丸子, 炸芝士, 炸香蕉都好好食😋 最後甜品仲會有燒綿花糖真係好耐冇食過喇😍 飲品方面我地選擇左一大壺既冰凍烏龍茶, 食完咁多肉飲返杯可以幫助消化, 最後仲會有一人一粒雪米糍添😋 真係前菜食到甜品好滿足😀

2022-09-28
熊本燒肉一向價錢實惠,質素相當唔錯,今日和朋友試佢哋嘅午市燒肉放題,只需要$ 278就可以食到澳洲和牛放題,餐廳裝修好有日本風情,牆壁上佈滿日本漫畫,播放住日本輕快嘅音樂,氣氛相當好👍🏻👍🏻打開iPad嘅Menu,食物種類多如天上繁星,當然唔可以錯過係四款澳洲和牛,另外其他類別有牛,豬,雞,魚,前菜,炸物,沙律,蔬菜,烏冬,甜品,每個項目都有好多唔同選擇,飲品亦是有多款可以任飲的,整體水準也相當唔錯,性價比非常高,記得去食之前要留定肚👍🏻👍🏻🔥🔥▪️120分鐘午市澳洲和牛放題 Mon - Thur $ 258 Fri - Sun $ 278🥩▪️澳洲和牛和牛肩胛 / 和牛封門柳 / 和牛板腱 / 鹿兒島日本豚🐮▪️牛類秘製牛五花/ 田樂醬牛五花 / 牛側腹橫肌醬燒牛肩胛肉 / 醬燒牛柳粒 / 厚切牛舌醬燒牛排骨 / 薄切牛小排 / 醬燒牛三角肉🐷▪️豬類煙肉車厘茄卷 / 豚護心肉 / 地獄豚頸肉厚切辣五花肉 / 厚切五花肉 / 蜜汁豬肋排特選豚肩🐔🐠▪️雞和魚類黑椒雞翼 / 朝鮮醬雞翼 /蒜香雞扒 /雞軟骨 /雞腎 三文魚骨 /多春魚 /鯖魚 /辣魷魚 /三文魚骹 /大蝦🥗🍜▪️沙律和飯麵類

🔥🔥▪️120分鐘午市澳洲和牛放題

特選豚肩

🐔🐠▪️雞和魚類

🥗🍜▪️沙律和飯麵類
香醋蟹籽沙律 / 胡麻豆腐沙律 /蟹肉蟹籽薯仔沙律
日式炒野菜 / 豬骨濃湯稻庭烏冬 /地獄香辣稻庭烏冬/ 熊本味素飯

🍤▪️小食和炸物類

菠蘿 / 茄子 / 鮮冬菇 / 洋蔥

🍯▪️甜品
芝心芝士年糕/ 脆皮香蕉 / 雲尼拿泡芙
迷你朱古力班戟 /朱古力布朗尼 / 棉花糖串

🌟順帶一提店員服務態度非常之好,會為你介紹有什麼是店舖必食推介,又會間中係咪同你傾吓計,好窩心,放題店比較少有的服務👍🏻👍🏻

• 棉花糖
  • 蒜香清酒煮蜆
2022-09-30 68 瀏覽
【有多款熟食同肉抵食之選👍🏻】朋友之前食過就話好想再食😚價錢唔算貴又多選擇大家都可以試下😋午市冇乜人DERRR😙-🍴肉有豬、牛、雞😚厚燒牛舌超郁,口感SO JENG😬仲有豬頸肉雖然有少少鹹,但係味道幾好辣辣地🥰.🍴小食有好多炸物,例如炸餃子、帶子、炸蝦、章魚小丸子🍡唯一冇試炸雞🍗炸物全部好脆!章魚小丸子都外脆水軟,仲要唔係得一細舊章魚係入面🐙全部嘢如果有埋沙律醬就好🥺炸物超推介🥰.🍴蔬菜有生菜🥬沙律都有3款都幾大份🥗仲會有炒雜菜、燒菠蘿、蕃薯仔🥔etc. -🔖食物種類多-💎推介指數: 💎💎💎💡性價比:✨✨✨🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️-
🍴肉
🍴小食
🍴蔬菜
🔖食物種類多
💎推介指數: 💎💎💎
💡性價比:✨✨✨
🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️
呢間燒肉裝潢唔算好靚,但十分懷舊,喺石泥牆上貼滿日本動漫、卡通及偶像,播放住日文歌,氣氛滿滿!重點係食物選擇都滿滿!我哋揀咗精選熊本放題,再加35蚊就食到澳洲和牛放題,升級咗有多4款肉類食,包括和牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱及鹿兒島日本豚。升級咗嘅牛肉,肉質當然唔輸蝕,但我居然係畀日本豚吸引咗,薄薄一片,油脂豐富,燒到脆卜卜,一邊飲仙草凍一邊食熱氣肉,好放肆但好爽🐷✨除咗和牛、豚肉,仲有以下必食推薦:▫️三文魚骹:食過一件再翻叫,師傅嚟到都話呢度嘅三文魚骹好新鮮,燒嘅時候記得加少少醬汁碟上嘅粗鹽,咁樣一齊燒出嚟,魚鮮味更突出!我食咁5舊🙊✨▫️雞軟骨:喺個燒爐上炒雞軟骨咁,即燒炒即食,真係估唔到咁好味。不過我唔記得加七味粉,加咗應該更滋味!▫️多春魚:每次燒野食必上榜,呢度嘅多春魚都幾大條,啲春都滿意!▫️棉花糖:唔洗熱辣辣BBQ都食到燒棉花糖,不過要小心啲火,我燒到舊棉花糖著曬火😂✨▫️脆皮香蕉:呢個小食真係喜出望外,外層係炸過嘅糯米,中間有香蕉,香蕉味勁香,自己食咗2件!▫️地獄香辣稻庭烏冬:一碗份量啱啱好,個湯底辣得好正,好似平時食嘅一款湯粉味道,但又講唔出係邊度食過⋯▫️煙肉車厘茄卷:爆汁車

除咗和牛、豚肉,仲有以下必食推薦:

▫️煙肉車厘茄卷:爆汁車厘茄配咸咸哋嘅煙肉,perfect match🫶🏻✨

2022-09-24
午餐
2022-09-28 30 瀏覽
即興想食燒肉,搵左間熊本熊主題既日式燒肉店!120分鐘放題,絕對夠時間!店內佈滿日本動漫海報,十分有特色!基本既熊本燒肉都有數十種款式,亦可以加錢升級澳洲和牛、日本和牛、刺身放題等😚.▪️晚市熊本放題 $298/位 ▫️任食澳洲M5和牛+$38/位和牛肩、牛板健、日本豚肉、西冷、牛小排等數十款燒物 可以任選強烈推介魷魚,本身醃咗少少辣,而且唔容易燒燶!encore左十次❤️叫左碗白飯,燒肉配白飯一流😆翠玉瓜、茄子夠晒清新;燒到最後梗係要整伴棉花糖!而且仲送一人一份糯米糍
店內佈滿日本動漫海報,十分有特色!
▪️晚市熊本放題 $298/位

▫️任食澳洲M5和牛+$38/位

叫左碗白飯,燒肉配白飯一流😆