2023-01-26 116 瀏覽
位於銅鑼灣嘅熊本燒肉 原來有超非常抵食的午市燒肉放題和飲品優惠𓇢 午市快閃放題 HK$168起𓇢 午市澳洲和牛燒肉放題 HK$296起𓇢 Happy Hour 時段(14:00- 19:00;Asahi/SUNTORY生啤$40/杯)𓇢$598 就可以無限時任飲日本umai mugi麥啤 +任食澳洲和牛放題嚴守產地直送的食材 吃起來都很鮮味【牛板腱】【牛小排】等 燒起來都有濃郁的牛味而且不過分肥膩๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘個人推薦再點一份【雞髀菇】和【生菜】用生菜包着多汁的雞髀菇和沾了燒汁的牛肉來吃 更富滋味˞͛ʕ̡̢̡๑꒪͒ꇴ꒪͒๑ʔ̢̡̢˞͛【清酒煮蜆】每一粒蜆肉也都脹卜卜吃起來完全沒有腥味之外 更有一份清甜令人十分驚喜( ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ )炸物質素也是不錯 【吉列帶子】咬起來酥脆帶子煮的剛好不會過韌│˶˙ᵕ˙˶)꜆【炸芋球】也是我的最愛追加了很多份呢ദ്ദി ˉ͈̀꒳ˉ͈́ )✧喜歡他們逐塊肉單點的安排有時很怕點了一份吃不完這樣便能按照自己的口味逐份肉追加而且也不怕浪費¨̮值得一讚是強力的抽風系統- ̗̀ ̖́-吃完離開後身上也聞不到油煙味 吃得滿足之餘也不會有煩人的味道殘留一整天單是這一點便已值得回訪.ᐟ.ᐟ
位於銅鑼灣嘅熊本燒肉

個人推薦再點一份【雞髀菇】和【生菜】
用生菜包着多汁的雞髀菇

【清酒煮蜆】每一粒蜆肉也都脹卜卜
吃起來完全沒有腥味之外
更有一份清甜令人十分驚喜( ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ )
炸物質素也是不錯 【吉列帶子】咬起來酥脆

值得一讚是強力的抽風系統- ̗̀ ̖́-
吃完離開後身上也聞不到油煙味
吃得滿足之餘也不會有煩人的味道殘留一整天
單是這一點便已值得回訪.ᐟ.ᐟ
.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】 熊本燒肉@【地區】#Dr_eat_銅鑼灣【類型】#Dr_eat_放題【價位】中價位【用餐時段】午市【餐廳主打】日式燒肉放題【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】。+$28追加任食刺身。+$28 任飲Umai Mugi麥啤。+$78 任飲Umai Mugi麥啤+生啤。+$98 任飲Umai Mugi麥啤+生啤+清酒────────────────────【環境/服務/衛生】。店內掛滿一個個日式燈籠。貼滿海報,壁畫等,好有日本居酒屋Feel.【價錢 星期五至日,假期及前夕 $278 + $38】。120分鐘 Set C 熊本精選放題。+$38升級澳洲和牛。包括封門柳,牛肩胛,牛板腱及鹿兒島豚五花.【牛肉獸必食】。主打:澳洲和牛,安格斯牛。推薦:封門柳|牛肩胛|牛板腱|安格斯西冷|薄切牛小排────────────────────。小評:只需+$38升級即可任食澳洲和牛及豚肉,呢個價錢相當抵食👍 封門柳脂肪不多,但肉味最濃;牛肩胛肉質厚實同時又軟嫩;而牛板腱相信口感更爽彈D;牛小排薄切而上,脂肪均勻之餘,更容易燒至香口.【其他肉類一樣正】。主打:

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
。+$28 任飲Umai Mugi麥啤
。+$78 任飲Umai Mugi麥啤+生啤
。+$98 任飲Umai Mugi麥啤+生啤+清酒
【環境/服務/衛生】
。店內掛滿一個個日式燈籠
。貼滿海報,壁畫等,好有日本居酒屋Feel
【價錢 星期五至日,假期及前夕 $278 + $38】
。120分鐘 Set C 熊本精選放題
。+$38升級澳洲和牛
。包括封門柳,牛肩胛,牛板腱及鹿兒島豚五花

【牛肉獸必食】
。主打:澳洲和牛,安格斯牛
。推薦:封門柳|牛肩胛|牛板腱|安格斯西冷|薄切牛小排

【其他肉類一樣正】
。主打:豚肉,海鮮,雞翼,雞扒
。推薦:鹿兒島豚五花|朝鮮醬雞翼|黑椒雞翼|大蝦|蜜汁豬肋排

────────────────────
小評:雖然黑椒雞翼同朝鮮醬雞翼都吾錯,但後者更有驚喜!醃得好入味,燒香後肉質嫩滑,啖啖都係惹味香辣;大蝦口感爽彈,新鮮度不錯;鹿兒島豚五花肉味濃郁,脂肪不多
【熟食炸物必食】
。主打:烏冬,沙律,炸物
。推薦:炸餃子|地獄香辣烏冬|味素飯|章魚小丸子|炸芝士年糕|炸香蕉

────────────────────
小評:愛食香口野嘅你必食炸餃子,脆卜卜的,即叫即炸;烏冬選左地獄香辣味,烏冬入口彈牙,吾會煮得過腍;燒肉可配味素飯,食落更香口

•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
【分店】N/A
【℡】26173328
【營業時間】星期一至日 12:00-23:45
午餐
今次嚟到熊本燒肉,裝潢充滿日本居酒屋風情,地方大,座位之間有足夠寛闊空間!K作為龍珠超級Fans,好欣賞店內有大大幅<Dragon Ball超> 牆貼!!🤩💘任食任飲2小時! 食物以tablet落order,而飲品放於雪櫃自取,有罐裝汽水、罐裝茶飲、壺裝凍頂烏龍茶。120分鐘 晚市精選熊本放題 $338另升級任食澳洲和牛放題 +$38👩🏼‍🤝‍👨🏻 JK 心水:升級放題 - 和牛肩胛升級放題 - 和牛板腱 (牛脂香!)升級放題 - 和牛封門柳 (牛味濃!)升級放題 - 飛天澳洲西冷 (用筷子晾起, 好岩打卡)升級放題 - 鹿兒島日本豚醬燒牛三角肉雲尼拿泡芙🙆🏻‍♀️ J大推‍:朝鮮醬雞翼 (單邊雞翼,好惹味!😋)辣魷魚 (好惹味!😋)地獄豚頸肉 (魷魚辣D)茄子田樂燒 (烤醬甜甜哋😋)菠蘿 (甜!完全唔酸!)付味螺肉日式炒野菜🙆🏻 K大推:煙肉車厘茄卷 (味道夾!)朱古力布朗尼 (唔硬實👍🏻)棉花糖串翠玉瓜流心芝士年糕 (好流心!)脆皮香蕉 (香蕉蓉軟綿)紫心香芋丸厚燒玉子 (甜)_______________熊本燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道477-481號3樓_____

120分鐘 晚市精選熊本放題 $338
另升級任食澳洲和牛放題 +$38

👩🏼‍🤝‍👨🏻 JK 心水:
升級放題 - 和牛肩胛
升級放題 - 和牛板腱 (牛脂香!)
升級放題 - 和牛封門柳 (牛味濃!)
升級放題 - 飛天澳洲西冷 (用筷子晾起, 好岩打卡)
升級放題 - 鹿兒島日本豚
醬燒牛三角肉
雲尼拿泡芙

🙆🏻‍♀️ J大推‍:
朝鮮醬雞翼 (單邊雞翼,好惹味!😋)
辣魷魚 (好惹味!😋)
地獄豚頸肉 (魷魚辣D)
茄子田樂燒 (烤醬甜甜哋😋)
菠蘿 (甜!完全唔酸!)
付味螺肉
日式炒野菜

🙆🏻 K大推:
煙肉車厘茄卷 (味道夾!)
朱古力布朗尼 (唔硬實👍🏻)
棉花糖串
翠玉瓜
流心芝士年糕 (好流心!)
脆皮香蕉 (香蕉蓉軟綿)
紫心香芋丸
厚燒玉子 (甜)

_______________

熊本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

_______________
70、80後最熱血嘅男兒當入樽動畫上映,成為一個打卡熱潮,作為 稱職人妻睇完戲 就帶老公黎到 熊本燒肉 打卡食燒肉餐廳另一邊仲有龍珠主題添周六日午市燒肉放題:$278加一+$38 升級澳洲和牛 另有多款小食、炸物、主食、甜品、飲品任飲升級澳洲和牛必食:封門柳:軟稔juicy有牛味和牛西冷:脂肪比例少d,肉味濃郁鹿兒島日本豚:油脂豐腴,肉質Q彈另外推介:海蝦新鮮牛柏葉&牛胃調味幾好,燒完唔韌牛舌軟脆爽彈牛柳粒好juicy牛側腹橫肌juicy有咬口仲有燒棉花糖供應飲品:罐裝飲品/冷泡茶一渣連杯拎番位飲值得一讚係枱空間好夠,整體食物質素幾好,肉類選擇多,價錢亦都合理,食燒肉順便打埋卡係開心嘅

餐廳另一邊仲有龍珠主題添

周六日午市燒肉放題
$278加一

+$38 升級澳洲和牛
另有多款小食、炸物、主食、甜品、飲品任飲

升級澳洲和牛必食:

封門柳:軟稔juicy有牛味
和牛西冷:脂肪比例少d,肉味濃郁
鹿兒島日本豚:油脂豐腴,肉質Q彈

另外推介:

海蝦新鮮
牛柏葉&牛胃調味幾好,燒完唔韌
牛舌軟脆爽彈
牛柳粒好juicy
牛側腹橫肌juicy有咬口
仲有燒棉花糖供應

飲品:罐裝飲品/冷泡茶一渣連杯拎番位飲

2023-01-15
2023-01-18 99 瀏覽
熊本燒肉喺銅鑼灣嘅店舖一向都幾受人歡迎,餐廳主打各種嘅燒牛肉同埋刺身等等嘅食物。餐廳嘅裝修以木色為主,加上位置又夠闊落,牆身就掛咗一張一張嘅日本動漫海報,睇得出餐廳真係有花心思佈置過。餐廳點餐係以電子嘅形式落單,最好嘅地方就係可以喺點餐嘅時候睇到食物嘅相。牛肉方面有澳洲和牛,安格斯牛肉等等,依兩款嘅牛肉嘅味道非常濃郁,油脂味夠晒豐富,因為都係薄切為主,所以可以煎得好香口。除咗牛肉之外,仲有雞扒,豬五花肉,雞翼等等嘅常見肉類,都幾多選擇。整體來講,我自己覺得今餐嘅食材本身都幾高質,加上餐廳嘅環境又夠晒靚,所以成個用餐嘅過程好開心。

2023-01-18 87 瀏覽
日本高質燒肉店熊本燒肉(銅鑼灣)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~最近食燒肉食上癮,今次黎到位於銅鑼灣的熊本燒肉,裝修以日本動漫為主,主打任食燒肉,精選熊本和牛放題~~~放題包括多樣燒肉,包括牛五花, 醬燒牛排骨, 地獄豚頸肉,鹿兒島日本豚肉, 和牛牛柳,各式各樣高質肉類~~飲品,甜品都係任飲任食🥰🥰 PS :  全程Ipad 點餐落單,可以隨時隨地加單, 瘋狂怒食🥰🥰🥰
日本高質燒肉店

熊本燒肉(銅鑼灣)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

呢排天氣咁凍,食燒肉就啱曬啦,今次小編去到銅鑼灣搵到間樓上燒肉店,呢到嘅裝修係動漫風,如果係動漫迷黎打卡真係幾有feel📸。食物質素方面,雖然係任食放題,但食物水準絕對唔差,仲可以食足2個鐘,啱曬食肉獸😈.🐮晚市精選熊本放題 $676呢個套餐食到嘅肉類算多,無論係豬牛雞定係海鮮類都應有盡有😌小編特別推介呢到嘅牛西冷,肉質鮮甜,配上蔥花一齊燒,色香味俱全🥳唔單只係肉類,呢到仲有好多特色小食提供,熱食同樣出色🤪如果覺得肉類款式唔夠嘅話,仲可以+$38升級澳洲和牛,抵食得黎又可以大大增加滿足感🤩.💰人均消費~$700.🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:4/5💰價錢:3/5
🐮晚市精選熊本放題 $676
💰人均消費~$700
🍽味道:4/5
🏙環境:4/5
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:4/5
💰價錢:3/5
2023-01-17 97 瀏覽
近排又轉涼返食燒肉呢d暖笠笠既野啱啱好🔥佢餐廳裝修好動漫feel有兩塊牆全部都係動漫野好啱動漫迷🤣-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ 🍴晚市精選熊本放題 $338佢放題價錢都幾抵, 我地仲加左$38升級澳洲和牛~佢點菜係用ipad好方便, 上菜都超快~放題黎講咁既價錢佢既野食質素都算唔錯, 當然你唔好expect佢好似貴價牛咁高質🙊🤣🤣🐮澳洲和牛系列和牛肩胛•和牛板腱•和牛封門柳•飛天澳洲西冷•鹿兒島日本豚佢叫飛天澳洲西冷真係掛左喺個架度幾有gimmick🤣除左和牛佢仲有秘製五花牛, 牛三角肉, 牛排骨, 牛舌同埋勁多其他唔同種類既牛, 可以慢慢試哂每樣~除左牛肉之外, 覺得佢d🐣雞軟骨同雞腎都幾香幾好食🤤我地仲嗌左一個地獄香辣稻庭烏冬同豬骨濃湯稻庭烏冬🍲~食完膩野食返個湯烏冬啱啱好😌地獄辣湯比我想像中淡味左d, 相反個豬骨濃湯幾好味~其實佢仲有好多其他熟食好似炸年糕炸帶子吉列蝦🍤etc, 但真係太飽無辦洗試勻咁多野🤣最後野似方面佢出面有飲品櫃可以自己拎野飲, 我就揀左佢既冷泡烏龍茶☕️~佢既茶係用一個高身壺裝, 所以可以慢慢飲唔洗行咁多轉~
-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
🍴晚市精選熊本放題 $338

🐮澳洲和牛系列
和牛肩胛•和牛板腱•和牛封門柳•飛天澳洲西冷•鹿兒島日本豚
佢叫飛天澳洲西冷真係掛左喺個架度幾有gimmick🤣

2023-01-15 138 瀏覽
一個字 - 劣!服務態度差劣,所有職員除左個妹妹之外全部扮睇你唔到任食限時2小時,我地叫左第一輪足足20分鐘,佢地話Error左所以出唔到,叫我地重新叫過。但又唔會比返白等個20分鐘比你。好啦我地再叫,佢地就一輪亂比,hold單之後一野出勁多,好多都都無。我真係第一次食燒肉要食麵/飯 食飽就算。如果係mk200蚊個d我真係無咁嬲,因為個頭大概都係依d質素。開向港島,300幾400蚊,質素係mk200蚊。真係好野,比個叻你。
一個字 - 劣!

服務態度差劣,所有職員除左個妹妹之外全部扮睇你唔到
但又唔會比返白等個20分鐘比你。

好啦
我真係第一次食燒肉要食麵/飯 食飽就算。

開向港島,300幾400蚊,質素係mk200蚊。
真係好野,比個叻你。
2022-12-02
  • 白飯
————————————————————————熊本燒肉地址:銅鑼灣謝斐道477-481號3樓食肉獸必去日本燒肉放題店,超近地鐵站,午市放題低至$168!今次選擇了澳洲和牛放題(午市澳洲和牛放題$296起🦘🇦🇺),追蹤社交平台即送時令海鮮拼盤🦞🥰燒肉靠桌上提供的醬料調味~喜愛燒肉配啤酒的Happy Hour時段(14:00-19:00)Asahi / SUNTORY生啤$40/杯,$598 更可以享用無限時任飲日本umai mugi麥啤+任食澳洲和牛放題🍻🥩😍三五知己好去處!🟠推薦食物 Recommended 🔹午市澳洲和牛燒肉放題🇦🇺🐂($296):包括和牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱,牛味更濃醇豐富🥩再加任飲任食>70款美食,包括鹿兒島豚肉牛舌薄切牛小排等~🔸棉花糖:人氣超hot item,不止BBQ可以燒棉花糖,在熊本燒肉也可以🤭離火燒到漲大和金黃色就外脆內軟了🔹煙肉車厘茄🍅:燒完超級juicy,爆汁🍅加煙韌煙肉🥓🔸清酒煮蜆:沒有沙,很是清甜,啖啖肉🔹炸物:必點炸帶子!啖啖肉,麵衣很薄脆,另外有炸天婦羅、芝士年糕、紫心香芋丸🍡~🔸朝鮮醬雞翼🇰🇵🍗:這個醬料的名字和顏色都非常
————————————————————————
熊本燒肉
地址:銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

🟠推薦食物 Recommended
牛肉

煙肉車厘茄

🔹煙肉車厘茄🍅:燒完超級juicy,爆汁🍅加煙韌煙肉🥓
🔸清酒煮蜆:沒有沙,很是清甜,啖啖肉
炸物

朝鮮醬雞翼

🔸朝鮮醬雞翼🇰🇵🍗:這個醬料的名字和顏色都非常吸睛,燒完超級好味道,少少辣,雞翼很入味!
大蝦

🔹大蝦🦐:新鮮易燒,十分新鮮燒完肉質鮮美
🔸Aloe Vera Drink:解渴消暑解辣,有蘆薈粒粒,增加口感

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹無 No

🟠員工 Waiters
nice且爽快,主要是pad下單,上菜速度很是迅速

🟡環境 Environment

日本居酒屋🏮風格,熊本熊不時出現陪你食,環境非常寬敞舒適

🟠總評分Overall (8/10)

💰$298/person

#ezukokofood #ezukokocausewaybay #ezukoko銅鑼灣
#ezukokojapan #ezukoko日式 #ezukoko燒肉
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #銅鑼灣餐廳 #yakinikukumamoto #熊本燒肉 #hkig #hkfoodie #allyoucaneat #wagyu #燒肉 #日式燒肉 #日式燒烤 #牛肉控 #和牛 #任食和牛 #澳洲和牛 #日本和牛 #放題 #燒肉達人 #オーストラリア産和牛食べ放題 #食べ放題 #燒肉外賣 #meatlover #hkbbq #happyhour #bbqgathering
牛肉
  • 清酒煮蜆
  • 棉花糖
1K
2023-01-11 65 瀏覽
正所謂食野食埋裝修就更加有feel一坐低見到成幅牆都係Slam Dunk真心正行近去另一邊係龍珠既牆好有潛質做打卡點呀燒肉放題$338, 加$38升級澳洲和牛放題燒肉黎講最緊要個爐夠熱可以更好控制牛肉既生熟度熊本個爐就夠晒火喉基本放題肉類已經非常豐富, 已經有唔同部位既牛肉可以選擇再加埋有豬, 有海產, 想試晒都唔係咁易啦再加上平平地就可以食埋澳洲和牛就更加豐富如果仲係唔夠喉仲可以加碼叫埋刺身放題, 都係加$28, 抵食放題飲品都係任飲燒肉又熱氣又油膩飲下茶或者清熱飲就啱啦鍾意啤一啤佢既朋友仲可以叫杯鬼佬涼茶(啤酒)不得不提既竟然係日式燒肉見到有綿花糖可以燒好有港式BBQ既feel😂都係幾新既體驗

正所謂食野食埋裝修就更加有feel
一坐低見到成幅牆都係Slam Dunk真心正
行近去另一邊係龍珠既牆
好有潛質做打卡點呀

燒肉放題$338, 加$38升級澳洲和牛放題
燒肉黎講最緊要個爐夠熱
可以更好控制牛肉既生熟度
熊本個爐就夠晒火喉

基本放題肉類已經非常豐富, 已經有唔同部位既牛肉可以選擇
再加埋有豬, 有海產, 想試晒都唔係咁易啦
再加上平平地就可以食埋澳洲和牛就更加豐富

放題飲品都係任飲
燒肉又熱氣又油膩
飲下茶或者清熱飲就啱啦
鍾意啤一啤佢既朋友仲可以叫杯鬼佬涼茶(啤酒)

不得不提既竟然係日式燒肉見到有綿花糖可以燒
好有港式BBQ既feel😂
都係幾新既體驗
2023-01-10 79 瀏覽
🥓熊本燒肉 (銅鑼灣) 🥓✨超日本嘅熊本燒肉🤤✨-·燒肉放題(+澳洲和牛) - - - $298+38本身入邊都有好多唔同嘅肉揀🤤但係我哋呢啲牛魔王見$38咁抵梗係加嚟試吓!和牛肩胛、和牛板腱、和牛封門柳、鹿兒島日本豚五花任食🤤啲牛肉完全係唔韌🤤仲要超級推介佢哋個厚切牛舌!真係好厚同埋好大塊!超正!🥹講起都想食😢除咗有唔同嘅肉類,仲有好多其他選擇例如蔬菜(茄子、翠玉瓜、番薯)、海鮮(大蝦、三文魚、多春魚)仲有甜品可以燒🤣估唔到有棉花糖🤤🤤🤤·刺身放題 - - - (+28)我哋見個刺身放題,只係加$28又可以任食就加埋種類唔算少,呢個價錢嚟講好抵食竟然仲有虎蝦🤣好surprise👍🏻想讚一讚佢哋全部人嘅服務態度都係好好唔明真係講到你明,佢哋超有耐性同超有禮貌,有位仲好幽默🤣🤣好鍾意佢哋呢度啲氣氛👍🏻嘢食方面都冇漏單☺️飲品係自己出去攞👍🏻有啲清熱嘅啱晒燒肉嘅時候飲👍🏻呢間真係唔錯🙌🏻-Total: 800推介指數:8/10———————————————🔺 熊本燒肉 (銅鑼灣)🔺 銅鑼灣謝斐道477-481號3樓-----------------------
🥓熊本燒肉 (銅鑼灣) 🥓

✨超日本嘅熊本燒肉🤤✨

·燒肉放題(+澳洲和牛) - - - $298+38

除咗有唔同嘅肉類,仲有好多其他選擇

·刺身放題 - - - (+28)

想讚一讚佢哋全部人嘅服務態度都係好好

Total: 800
推介指數:8/10
———————————————
🔺 熊本燒肉 (銅鑼灣)
🔺 銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
-----------------------
2023-01-10 74 瀏覽
我哋就揀咗澳洲和牛放題($296)之後亦都加咗$28要刺身放題咁首先講咗佢哋嘅澳洲和牛/牛肉先啦和牛肩胛同埋和牛板腱食落去就比較有口感😋😋而和牛封門樓食落去就比較嫩滑有種入口即溶嘅感覺☺️☺️鹿兒島日本豚燒完食落去就比較脆口厚切牛舌食落去都好爽口醬燒牛柳粒同埋薄切牛小排嘅牛肉味就比較濃郁💗💗跟住就講吓佢哋嘅刺身啦基本上有得揀嘅10款刺身我哋都嗌咗嚟試(因為我真係太耐冇食刺身😂😂)當然我都係覺得三文魚都係最正嘅除此之外我都覺得嗰個吞拿魚、希靈魚同埋北寄貝味道都真心幾唔錯👍👍所以呢幾款我都ENCORE咗一次之後就講吓其他雞肉/豬肉啦佢哋嗰個朝鮮醬雞翼食落去幾惹味😍😍同埋我幾欣賞佢哋嘅係單骨雞翼所以比較容易燒同埋方便食🤩🤩雞肉食落去都好嫩滑跟住我覺得佢嗰個地獄豬頸肉口感幾正🥰🥰而且食落去好爽口但係奈何真係太辣啦🌶🌶我食咗一兩嚿已經覺得好辛苦佢哋亦都有一啲海鮮同埋炸物可以嗌前者就分別有海蝦同埋魷魚後者就分別有炸餃子、炸蝦同埋唐揚炸雞等等最後亦都可以燒埋棉花糖‼️‼️(真係好耐冇試過燒嘢食燒棉花糖)
我哋就揀咗澳洲和牛放題($296)
之後亦都加咗$28要刺身放題

厚切牛舌食落去都好爽口
醬燒牛柳粒同埋薄切牛小排嘅牛肉味就比較濃郁💗💗

跟住就講吓佢哋嘅刺身
基本上有得揀嘅10款刺身我哋都嗌咗嚟試
(因為我真係太耐冇食刺身😂😂)
當然我都係覺得三文魚都係最正嘅

但係奈何真係太辣啦🌶🌶
我食咗一兩嚿已經覺得好辛苦

佢哋亦都有一啲海鮮同埋炸物可以嗌
前者就分別有海蝦同埋魷魚
後者就分別有炸餃子、炸蝦同埋唐揚炸雞等等
最後亦都可以燒埋棉花糖‼️‼️
(真係好耐冇試過燒嘢食燒棉花糖)
  • 棉花糖
  • 刺身
我實在太耐冇食燒肉啦🥺所以星期日經開銅鑼灣就去左位於銅鑼灣既熊本燒肉食燒肉放題🥩佢係銅鑼灣地鐵站附近 都好方便 一上到黎餐廳已經覺得好似去左日本居酒屋 牆上貼滿左唔同經典動畫人物同場景+ 日系和風擺設 🎏🎎可以慢慢打卡~🇯🇵餐廳全日供應日式燒肉放題+主打任食M5澳洲和牛 任飲生啤 而我地就簡左午市澳洲和牛燒肉放題套餐($296起) 所有食物都係用iPad 落單 方便快捷👍🏻佢地有好多款唔同既烤肉 全部用靚靚木板上 例如 牛小排 牛五花 安格斯西冷 肩胛肉 三角肉 等 😋雖然佢有幾種肉係調左味 但味道唔會太濃掩蓋左本身既肉味 反而食落好香口 🤤👅而澳洲和牛放題有牛板腱 牛肩胛同 牛封門柳 澳洲飛天西冷 鹿兒島日本豚五花 全部都好juicy 肉質鮮嫩柔軟 我地encore左好多次 澳洲飛天西冷個賣相真係好靚 😍除此之外 熟食類都有好多選擇 我試左既有薯仔沙律 炒野菜 清酒煮蜆 香辣烏冬 炸物等等🥗🍤🥟🍘🍥全部啲質素都好到位 推介大家 一定要食流心芝士年糕 外皮炸得好軟熟入面係熱辣辣既流心芝士 真係好正 同埋炸香蕉糕都要試 唔會太甜 好重香蕉味 又煙韌 味道特別 而甜品就有𝐁𝐫𝐨𝐰𝐧𝐢𝐞

熊本精選牛套餐

澳洲M5牛
飛天西冷牛

除此之外 熟食類都有好多選擇 我試左既有薯仔沙律 炒野菜 清酒煮蜆 香辣烏冬 炸物等等🥗🍤🥟🍘🍥全部啲質素都好到位 推介大家 一定要食流心芝士年糕 外皮炸得好軟熟入面係熱辣辣既流心芝士 真係好正 同埋炸香蕉糕都要試 唔會太甜 好重香蕉味 又煙韌 味道特別 而甜品就有𝐁𝐫𝐨𝐰𝐧𝐢𝐞 雲呢拿泡芙同棉花糖 🍫🥧
野飲方面係自助形式 可以自己去雪櫃拎大部分都係罐裝飲品 款式唔多 🍸
炸芝士年糕&炸香蕉糕
辣烏冬&蜆

最後食足120分鐘 捧住個大肚腩走 大滿足🈵💯

2023-01-08
午餐
  • 炸芝士年糕
2023-01-05 77 瀏覽
熊本燒肉銅鑼灣謝斐道477-481號3樓入到黎呢間餐廳感覺就好似去左日本咁,呢到無論所有既格局同佈置都同係日本既居酒屋好相似,週圍掛滿晒日式彩旗,而且仲有唔同既動漫主題,見到我最鐘意既龍珠同男兒當入樽,比我搵返童年既感覺。。而餐廳主要係食燒烤放題,我地大家7點鬆d黎到都已經幾多人,建議大家記得book位先呢到既價錢都幾大眾化,只需要$298/位,已經包含左燒烤既食物同熟食,總共有幾拾款食物可以隨意Order, 而我地再每位加$38, upgrade左食澳洲和牛,就可以多4款高質靚肉,十分抵食-和牛肩胛-和牛板腱-和牛封門柳-鹿兒島日本豚五花除左肉類以外,仲有燒大蝦,燒菠蘿,茄子,三文魚,靖魚都好吸引,同埋好欣賞餐廳大部份食物都係以件數計,咁樣就可以大大減少浪費既情況發生,加上我地落幾多基本上都送足個份量,唔會有少左或漏單既情況,值得一讚熟食方面都好出色,最欣賞呢到既炸物,有炸帶子,芝士年糕同埋炸雞,全部都係新鮮即叫即整熱辣辣。。。另一個驚喜就係燒棉花糖,餐廳已經一串串咁整好晒,係爐面輕輕咁烘一陣,燒到表面微脆,但入口即溶既感覺係最正既,食落甜甜地真係好sweet
熊本燒肉
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓