2023-08-30
最近去左間位於銅鑼灣嘅日本居酒屋風格嘅熊本燒肉店,食物高質,位置方便,好想推介比大家去試試😍燒肉放題最緊要當然係肉嘅質素!呢到主打澳洲同日本和牛放題。一上到枱真係嘩一聲,不論係澳洲定日本和牛,肉嘅雪花分布好靚。可以一次過食到唔同國家唔同特別部位嘅肉,一落到燒肉pan,啲肉味真係香到食指大動!!肉嘅脂肪恰到好處,每啖都入口即溶!滋味大爆發!岩晒我呢個食肉獸🥩🥩 而且呢到食放題嘅食物類別又多又高汁!我數過一共有多達60幾種食物,當中有牛三角、牛肩、牛舌、牛小排、牛五花、豬護心肉、豬頸肉、豚肩、豬五花肉、豬肋排,雞軟骨、雞腎、雞翼、雞扒、三文魚、多春魚、鯖魚、魷魚、蝦、清酒煮蜆、不同嘅新鮮熱辣炸物、地獄湯烏冬(真係好辣🌶😂),連好小見嘅牛大小腸、牛胃呢到都有得食!性價比超高!真係見返啲相都想再去食過🤤🤤除咗食物質素高之外,作為環保L嘅我要大大力讚佢地嘅茶係用可重用嘅玻璃jar裝,雪櫃有好多jar任拎。而唔係一般放題店全部用樽裝即棄茶/全部鋁罐+紙包飲品,每晚啲客咁樣輪流轉,真係可以減少好多飲品包裝嘅垃圾!!加上周圍張貼嘅「惜食」告示提大家食得晒先好嗌,減少廚餘唔好曬野!我未開始食已經對呢間鋪
除咗食物質素高之外,作為環保L嘅我要大大力讚佢地嘅茶係用可重用嘅玻璃jar裝,雪櫃有好多jar任拎。而唔係一般放題店全部用樽裝即棄茶/全部鋁罐+紙包飲品,每晚啲客咁樣輪流轉,真係可以減少好多飲品包裝嘅垃圾!!加上周圍張貼嘅「惜食」告示提大家食得晒先好嗌,減少廚餘唔好曬野!我未開始食已經對呢間鋪有滿滿好感💕 唔係好多餐廳都會花心思做呢啲,一定會回頭再黎食!!而且呢到嘅環境都係一大賣點,我一入到去已經俾周圍嘅裝修吸引住,睇得出老闆好鍾意日本文化!(我都係🥰),全間舖都充滿日本動漫氣氛加埋每枱客散發住濃香嘅燒肉味,真係視覺味覺嘅大享受