2008-02-26
出去食飯真係最怕菜唔新鮮,見到友人網誌有間新野亦唔錯,所以心血來潮昨晚四個人去打打邊爐,其實最想就係試果個"火焰海鮮鍋湯底"!去到睇到個格局真係唔會想像到d食物質素咁好!可惜美中不足係無我最想試既"火焰海鮮鍋湯底"!!但,我地卻試左個"滋陰海底椰湯底",而佢地就介紹沙爹湯底,咁我地就兩樣(要加$10,因清湯+沙爹就不用加錢)!點知一拎埋黎,就嗅到椰子既香味,飲一啖簡直可以話係自選推介囉!一開始我地叫左個抵食刺身拼盤$118 (新鮮到暈),跟住就係好抵好靚$38既菜籃(貪佢咩都有,又平)、牛腋(超正!)拼牛柳粒(一般)$150、牛胸尖(得意之作,都唔錯)、魚腐(er..一般)、白鱔片(超大片好厚肉好味道!)、三芝丸即牛肉、蝦及墨魚芝士丸(新鮮手打,蝦丸好彈牙!)、四餃即雲吞、九餃、水餃、魚皮餃(即包,超新鮮)、黑柏葉(好夠份量)最後啤酒、可樂各1支,4個人埋單$750,我唔覺得貴,因為好難搵d咁新鮮既打邊爐既地方。遠都直得山長水遠再去一次!服務又唔錯,因下次我一定要試到火焰海鮮鍋湯底為止!晏少少post 相比大家睇!