2025-04-06 62 瀏覽
中環歌賦街呢間奈良過江龍燒肉店真係無得輸!由日本師傅坐鎮,專攻宮崎直飛過嚟嘅黑毛和牛,成個牛嘅部位任你揀,仲有專人幫手燒埋,我哋齋食就得~店內木系裝修好有日本嗰種簡約禪意feel!👅和牛舌牛舌控必嗌!厚切牛舌芯好爽口,本身已經調好味夠哂惹味,加兩滴檸檬汁仲清新!🥩黑毛和牛西冷月見壽喜燒($158)見到啲雪花紋靚到呢~師傅火候掌握得超好,西冷入口即溶!蘸埋月見蛋黃壽喜燒汁,鹹甜交加真係停唔到口!🐮上等肩肉呢個位喺牛牛前肢同肩膀中間,800公斤重嘅和牛先得嗰3-4公斤!師傅通常會切到四四方方薄薄一片,啲脂肪紋好似大理石紋路咁~咬落彈牙得嚟肉味超濃,仲有陣陣油脂甜香!🥩黑毛和牛菲力全隻牛最矜貴嘅部位!每隻牛得嗰少少,肉質軟嫩到呢~一啖咬落去和牛香氣爆晒出嚟,難怪係頂級之選!日本師傅Osato San每日親手切割,保證件件都係啖啖肉精華!👅牛舌刺身估唔到牛舌生食都正!爽脆到呢~入口嗰下冰涼感仲會慢慢化開,有驚喜!🍣里肌肉刺身食落柔軟過絲綢!肉質細嫩鮮美,個口感簡直似食緊拖羅咁奢華~🍳和牛他他食前記得撈埋日本No.1蘭王雞蛋!生牛肉混蛋黃滑溜到不得了,蛋香同肉味perfect match,邪惡但

👅和牛舌

🥩黑毛和牛西冷月見壽喜燒($158)

🐮上等肩肉

🥩黑毛和牛菲力

👅牛舌刺身

🍣里肌肉刺身
食落柔軟過絲綢!肉質細嫩鮮美,個口感簡直似食緊拖羅咁奢華~

🍳和牛他他
食前記得撈埋日本No.1蘭王雞蛋!生牛肉混蛋黃滑溜到不得了,蛋香同肉味perfect match,邪惡但停唔到口!

P.S. 全程有店員幫手燒真係好貼心,唔使驚燒燶靚肉。埋單人均$500左右,但食到咁高質和牛真係值回票價!(仲偷偷mark低咗師傅教嘅燒肉小技巧🤫)」 🥢✨
身為燒肉控,最怕高質燒肉貴到荷包痛💸 但呢間日本過江龍「焼肉ホルモンまっちゃん」絕對顛覆想像!📍中環歌賦街24號地舖,午市套餐$100+起✨✨必點推介✨1️⃣ 黑毛和牛特上級里肌肉套餐霜降紋路超誘人,燒到微焦鎖住肉汁,入口即化嘅油脂香衝擊味蕾! 2️⃣ 壼漬小排肉秘製醬汁醃製,甜香滲透每絲纖維,配白飯一絕🍚 3️⃣ 追加半份黑毛和牛菲力矜貴稀有部位,柔嫩度滿分,和牛迷必試! 4️⃣ 超厚切和牛舌(鹽)厚度直逼1cm‼️ 鹽燒帶出天然鮮甜,彈牙口感食到停唔到口👅 5️⃣ 名物和牛舌芯(鹽)舌芯部位極罕有,濃郁牛味+脆嫩交織,強推必點! 飲品首推 生搾檸檬汽酒🍋,酸甜氣泡完美中和油膩感,夏日感爆燈~ 📍INFO焼肉ホルモンまっちゃん 地址:中環歌賦街24號 營業時間:12:00-15:30;17:30-23:00 人均:午市$150-$250(性價比爆燈!)

✨必點推介✨
1️⃣ 黑毛和牛特上級里肌肉套餐
2️⃣ 壼漬小排肉
秘製醬汁醃製,甜香滲透每絲纖維,配白飯一絕🍚
3️⃣ 追加半份黑毛和牛菲力
矜貴稀有部位,柔嫩度滿分,和牛迷必試!
4️⃣ 超厚切和牛舌(鹽)
5️⃣ 名物和牛舌芯(鹽)
舌芯部位極罕有,濃郁牛味+脆嫩交織,強推必點!

📍INFO
焼肉ホルモンまっちゃん
地址:中環歌賦街24號
營業時間:12:00-15:30;17:30-23:00
人均:午市$150-$250(性價比爆燈!)
2025-04-03
2025-04-03 85 瀏覽
🇯🇵同班媽媽去中環血拼前衝咗間燒肉聖地!門口已經聞到炭香勾魂~全店木系裝修加卡位私隱度爆燈第一round先喪嗌個「和牛他他海膽魚子醬壽司」!鋪滿海膽同爆珠魚子,海洋鮮味撞和牛脂香,個個睇到眼凸凸搶住食🤯 午市定食抵食到尖叫🔥「肌肉越見壽喜燒」,浸完甜甜地嘅壽喜汁仲keep住嫩滑~「和牛舌心」切到超厚身,燒到微焦脆邊,咬落卜卜脆仲爆肉汁!兩個set跟埋溫泉蛋飯同沙律,我哋掃到粒飯都唔剩🍚 追加嘅肉肉軍團先係戲肉🎇「菲力和牛」雪花紋靚到似藝術品,入口即溶到以為自己食緊牛油~「上級橫膈膜」炭燒香爆燈,啖啖都係濃縮牛味💥最癲係「上級牛小排」,油脂分布似大理石油花,燒到滋滋聲,邪惡到想舔鑊鏟! 店員見我哋論論盡盡,幫手燒唔怕燶,埋單計返中環地段絕對合理,呢度絕對係秘密基地!🔥👌

2025-04-02 93 瀏覽
來自日本奈良知名運動主題燒肉店 #焼肉ホルモンまっちゃん 登陸中環啦,主打由宮崎直送的黑毛和牛,而家唔洗去日本,香港都食到日本頂級靚和牛啦。身為燒肉愛好者,今日就嚟品嚐正宗日本燒肉風味。餐裝潢以木色為主色調,別具日本風情,抽氣做得好好,無油煙味,坐得好舒適。店員會幫忙燒和牛,燒出嚟既和牛軟嫩多汁。黑毛和牛特上Kainomi小排肉:日本頂級牛肉,鮮嫩多汁,牛味濃郁,入口即化,鮮甜多汁。黑毛和牛上級里肌肉:雪花紋理細膩,軟嫩富彈性,好juicy,黑毛和牛里肌肉月見壽喜燒:霜降紋絡均勻散佈,沾上蛋黃,食落勁嫩滑。韓式烤豬五花肉(原味/辣味):五花肉肥瘦均勻,辣醬分開上,可按個人喜好調味,外層金黃焦香,再用生菜包加埋配蒜片、青辣椒、甜醬一齊食,原味同辣味都好正,清新爽脆爆肉汁。和牛漢堡:外層焦香,咬落好多肉汁,牛味濃郁。日式牛骨湯:上枱熱騰騰,口感濃郁鮮美。蘋果汁/ 橙汁:兩種都好飲,鮮甜清新,好fresh。

店員會幫忙燒和牛,燒出嚟既和牛軟嫩多汁。

黑毛和牛特上Kainomi小排肉:
日本頂級牛肉,鮮嫩多汁,牛味濃郁,入口即化,鮮甜多汁。

黑毛和牛上級里肌肉:
雪花紋理細膩,軟嫩富彈性,好juicy,

黑毛和牛里肌肉月見壽喜燒:
霜降紋絡均勻散佈,沾上蛋黃,食落勁嫩滑。

韓式烤豬五花肉(原味/辣味):

和牛漢堡:
外層焦香,咬落好多肉汁,牛味濃郁。

日式牛骨湯:
上枱熱騰騰,口感濃郁鮮美。

蘋果汁/ 橙汁:
兩種都好飲,鮮甜清新,好fresh。
2025-04-02 78 瀏覽
嚟到中上環嘅歌賦街,通常會食拉麵,如果係遊客可能會去排九記或者勝香園🤣唔知道原來呢度仲隱藏一間日式燒肉店,見佢嘅lunch menu幾抵,一於試試佢。店舖主推黑毛和牛里肌肉壽喜燒set,午市只需$138,有飯、湯、前菜,牛肉仲有店員幫手燒,以壽喜燒嚟講幾抵食🤑午市定食🥩黑毛和牛里肌肉月見壽喜燒 $138上菜時會先上生肉,不過店員之後會再幫你係廚房燒,確保食到最好狀態嘅燒肉😛雪花紋極靚,不過油花唔會太多,足以令口感軟嫩,食落帶點油香但不致太肥膩😋🥩黑毛和牛特上Kainomi小排肉 $158牛小排相對有咬口多啲,口感較彈👍🏻同樣有油香但不油膩,仲帶微微焦香,唔錯👏🏻🍚前菜、日式牛骨湯、白飯前菜有泡菜,酸酸地微辣開胃😚牛骨湯入面有唔少蘿蔔,湯底呈奶白色,不過飲落鹹咗少少😂推介指數(10分為滿分):8分

午市定食
🥩黑毛和牛里肌肉月見壽喜燒 $138

🥩黑毛和牛特上Kainomi小排肉 $158

🍚前菜、日式牛骨湯、白飯

推介指數(10分為滿分):8分

2025-01-15
2025-03-31 77 瀏覽
位於歌賦街的日式燒肉店,由宮崎直送黑毛和牛,有不同部位選擇,是燒肉的好去處💖💖店員服務殷勤,除了講解不同部位的建議食用方法,更會主動更換烤盤,很加分💯💯🧡 本日和牛牛肉盛合 $398有三款不同的和牛部位,包括肉味濃又多汁的橫隔膜、嫩滑鮮美的小排肉及肉質結實帶有油香的里肌肉,喜歡🤤🤤💜 和牛舌盛合 $148喜歡牛舌的人必點!和牛舌盛合有彈牙的牛舌尖、柔嫩多汁的厚切牛舌及帶有嚼勁的牛舌背,香味四溢,牛舌已調味,單吃已經很美味,加點檸檬汁一起吃更清爽😋😋🥚 黑毛和牛西冷月見壽喜燒 $158和牛西冷油花分布平均,油香四溢,嫩滑誘人,搭配秘製甜甜的月見壽喜燒醬汁,味道更滋味😍😍🐷 韓式辣烤五花肉 $98日本產五花肉烤得焦香四溢,外層微脆,店員再沾上辣汁後,再烤一次鎖住肉汁,中間軟嫩多汁,加入蒜頭、青辣椒及生菜,清爽不會有油膩感👏🏻👏🏻🍜 冷拉麵 $88吃燒肉配煙韌彈牙的冷拉麵很推薦,鰹魚湯底加入香蔥及青檸,清新爽口,清涼解膩✨✨飲品選擇了🫖烏龍茶 ($38)及🍋生榨檸檬汽酒 ($58),後者可以親自鮮榨檸檬汁,再加入汽酒,增加了用餐的小趣味😆

🧡 本日和牛牛肉盛合 $398

💜 和牛舌盛合 $148

🥚 黑毛和牛西冷月見壽喜燒 $158

🐷 韓式辣烤五花肉 $98

🍜 冷拉麵 $88

位於中環歌賦街來自奈良的人氣過江龍燒肉店《焼肉ホルモンまっちゃん》餐廳由日本師傅主理主打由宮崎直送黑毛和牛有多個部位選擇全程有貼心店員幫忙燒肉餐廳以木系簡約風《本日和牛牛肉盛合》一次過可以試到三種高質和牛部位小排肉 肉鮮味濃嫩滑多汁里机肉 肉結實帶油香橫隔膜 軟淋多汁肉味濃《和牛舌盛合》和牛舌盛合集和牛牛舌牛舌尖 彈性十足厚切牛舌 軟嫩多汁牛舌背 帶有嚼勁《黒毛和牛里肌肉月見壽喜焼》半熟油香十足肉軟腍加上秘製壽喜燒蛋汁好滿足《黑毛和牛菲力》肉嘅顏色好靚一咬肉汁爆曬出嚟點上店家特製燒汁更加突顯肉嘅甜味《生榨檸檬汽酒》店員職場喺面前榨檸檬汁《青檸檬汽酒》2杯汽酒都好飲好Flash
位於中環歌賦街來自奈良的人氣過江龍燒肉店

《生榨檸檬汽酒》
店員職場喺面前榨檸檬汁
《青檸檬汽酒》
2杯汽酒都好飲好Flash
焼肉ホルモンまっちゃん ,總店在日本奈良,約大半年前於歌賦街開設首間海外分店,主打直送黑毛和牛的高質素日本燒肉店。🔥 本日の希少部位 🔥鹿児島のざき和牛三角腩 $398牛油脂豐富,肉質柔糯,油花一咬鮮嫩多汁A5飛騨牛臀肉蓋 $298牛味最濃郁,有牛脂香但不會過分油膩,肉質纖維口感細緻清爽而不韌🍱 昼定食 🍱配:前菜 (泡菜青瓜) 、日式牛骨湯、白飯黑毛和牛上級里肌肉 $128有肉味,肉質纖維緊緻,口感柔軟黑毛和牛特上Kainomi小排肉 $158雪花油脂分佈細緻平均,油花入口有帶奶香的肉味_______________焼肉ホルモンまっちゃん (中環)中環歌賦街24號地舖_______________

🔥 本日の希少部位 🔥

鹿児島のざき和牛三角腩 $398
牛油脂豐富,肉質柔糯,油花一咬鮮嫩多汁

A5飛騨牛臀肉蓋 $298

🍱 昼定食 🍱
配:前菜 (泡菜青瓜) 、日式牛骨湯、白飯

黑毛和牛上級里肌肉 $128
有肉味,肉質纖維緊緻,口感柔軟

黑毛和牛特上Kainomi小排肉 $158
雪花油脂分佈細緻平均,油花入口有帶奶香的肉味

_______________

焼肉ホルモンまっちゃん (中環)
中環歌賦街24號地舖

_______________
約咗friend喺中環食飯,我佢推薦呢間新開嘅燒肉鋪,因為用嘅材料都係黑牛和牛,而且有好多唔同部位揀,仲話鍾意食牛嘅我一定like!日本和牛牛肉盛合 $398好似assort咁一次可能食哂里肌肉、小排肉、橫隔膜,唔同部位有唔同質感同味道。因為我地都係燒肉新手,怕ruin咗舊靚肉,就問職員可唔可以幫我地燒。佢好貼心咁問我地有冇咩食和牛次序嘅preference,一般食咗瘦嘅先。燒肉燒到啱啱好,睇下個成品幾靚,咬落去中間芯位仲係粉嫩,入口即融。.今次食咗好多款和牛,勁滿足!唔怪得朋友一見到呢間燒肉店就話一齊去啦!.[塊肉]黑毛和牛赤身 $178[塊肉]黑毛和牛里肌肉 $198黑毛和牛菲力(切片) $158

日本和牛牛肉盛合 $398

[塊肉]黑毛和牛赤身 $178
[塊肉]黑毛和牛里肌肉 $198
黑毛和牛菲力(切片) $158
2029 瀏覽
🇯🇵✨呢間日式燒肉店開喺拉麵街-歌賦街睇落舖頭細細,但係入面內有乾坤見到餐廳ᴍᴇɴᴜ嘅選擇都幾多主要係食和牛🇯🇵♡和牛刺身盛合 $𝟤𝟧𝟪第一次見原來和牛舌都可以生食😍口感爽口 完全唔覺得係食緊牛舌仲有啲牛嘅香味好特別餐廳仲配咗芥辣俾我哋就好似食緊刺身咁🍣♡和牛舌盛合 $𝟣𝟦𝟪呢個牛舌成盒真係大癲超級好食牛舌心口感勁蛋爽口咁樣嘅質素兩塊已經可以買呢個價錢總共有成六至七塊👅每一件都係入口都好感動🥹🥹到底餐廳點賺我地錢 咁有良心🥹♡本日和牛盛合 $𝟥𝟫𝟪 (當日係ᴀ𝟧神戶和牛)呢個乘客又係勁平勁抵食,可能咁大盤每一款都有四件嘅黃牛可以買到呢個價錢店員教我哋由最肥食到最瘦嘅肉就可以食到好香嘅肉味🐮✨我哋竟然最鍾意就係比較瘦嘅嗰款牛肩食落去好腍,但係又好香牛既肉味♡配菜白飯&生菜🍚🥬♡ ʜɪɢʜʟɪɢʜᴛ ✨人均$𝟧𝟢𝟢內食到咁高質真心冇投訴服務仲要勁好 係咁問我哋使唔使幫手燒🤍我必須要ʜɪɢʜʟɪɢʜᴛ 佢哋嘅廁所衛生情況極好😂喺香港第一次見有餐廳咁抌本會洗手間用用日本免治廁所🚽上環拉麵街寸金尺土都仲放咁多小心思喺洗手間上面真心睇得出餐廳係好有良心驚佢蝕住做😂
🇯🇵
✨呢間日式燒肉店開喺拉麵街-歌賦街
睇落舖頭細細,但係入面內有乾坤
見到餐廳ᴍᴇɴᴜ嘅選擇都幾多

超級好食牛舌心口感勁蛋爽口
咁樣嘅質素兩塊已經可以買呢個價錢總共有成六至七塊👅
每一件都係入口都好感動🥹🥹
到底餐廳點賺我地錢 咁有良心🥹

♡本日和牛盛合 $𝟥𝟫𝟪 (當日係ᴀ𝟧神戶和牛)
店員教我哋由最肥食到最瘦嘅肉
就可以食到好香嘅肉味🐮
✨我哋竟然最鍾意就係比較瘦嘅嗰款牛肩
食落去好腍,但係又好香牛既肉味

♡配菜
白飯&生菜🍚🥬

♡ ʜɪɢʜʟɪɢʜᴛ ✨
人均$𝟧𝟢𝟢內食到咁高質真心冇投訴
服務仲要勁好 係咁問我哋使唔使幫手燒🤍
日本免治廁所🚽

2025-03-10 203 瀏覽
放假當然要享受美食,最近我發現一間來自日本的餐廳在中環歌賦街登陸,這家餐廳是奈良的元祖店,主打宮崎直送的黑毛和牛,令人期待。餐廳的氛圍讓人放鬆。我首先點了凍結檸檬汽酒,視覺效果震撼,結冰的檸檬片漂浮其中,味道酸甜清爽。而威士忌生薑汽水則是經典的日本酒精飲品,獨特的風味讓人回味無窮。主菜方面,和牛舌盛合集齊三種不同部位的和牛牛舌,牛舌尖彈性十足,厚切牛舌軟嫩多汁,牛舌背則帶有嚼勁,肉香四溢。本日和牛肉盛合則包括油香四溢的近江牛小排、細膩的里肌肉和濃郁的橫膈膜肉,均令人驚喜。餐廳的雞腿肉鮮嫩滑口,雞肝外脆內軟,入口即化。服務生主動幫忙燒肉,掌握生熟程度恰到好處,並多次更換燒烤網,確保食材最佳狀態。每隻碟子都來自日本元祖店,帶來文化深度。總之,這次的用餐體驗無疑是一次美味的旅程。食材質量與細緻服務讓我感受到日本料理的獨特魅力,絕對值得再次光顧!

2025-03-03
  • 和牛舌盛合
  • 本日和牛肉盛
  • 雞腿肉
  • 雞肝
2025-03-06 191 瀏覽
📍焼肉ホルモンまっちゃん (中環)嚟自奈良橿原嘅過江龍!香港食燒肉嘅餐廳好多,但食到內臟(ホルモン)嘅餐廳真係唔多,仲係基本上得牛腸、雞心、砂肝🙂‍↔️。呢度嘅選擇多好多,嚟一次一定試唔晒😳。🔹牛胃 $48🔹牛肚 $68內臟用汁醃過,唔羶唔腥。兩款都係有咬口嘅部位。牛胃油脂香會重啲,牛肚就更加有𡁻勁。🔹黑毛和牛菲力(切片) $158肉質細嫩,油脂恰到好處。食多幾片都唔膩💕。🔹黑毛和牛里肌肉月見壽喜燒$138完全冇諗過油脂咁豐富,做到入口即溶嘅感覺。加埋蘭王蛋一齊食就更加滑捋捋🤩。🔹和牛舌盛合 $148一碟有齊舌尖、舌芯、舌背。舌尖比較容易燒到香口。舌芯最嫩最多肉汁。舌背最有咬口而且越𡁻越香。🔹和牛舌味噌煮 $48牛舌嘅纖維燉煮到一咬即化。吸收晒甜味嘅醬汁,味道好啱佐酒。🔹韓式辣牛肉湯 $78泡菜+韓式辣醬嘅味道好出,酸酸辣辣好開胃。🔹烤椰菜 $28好似日本居酒屋嘅前菜(お通し)🤣。和牛燒出嚟嘅油脂去烤,味道好香。
📍焼肉ホルモンまっちゃん (中環)

🔹牛胃 $48
🔹牛肚 $68

🔹黑毛和牛菲力(切片) $158
肉質細嫩,油脂恰到好處。食多幾片都唔膩💕。

🔹黑毛和牛里肌肉月見壽喜燒$138

🔹和牛舌盛合 $148

🔹和牛舌味噌煮 $48
牛舌嘅纖維燉煮到一咬即化。吸收晒甜味嘅醬汁,味道好啱佐酒。

🔹韓式辣牛肉湯 $78
泡菜+韓式辣醬嘅味道好出,酸酸辣辣好開胃。

🔹烤椰菜 $28

2025-03-04 144 瀏覽
今晚喺呢間舒服嘅小店食咗一餐超正嘅烤肉,水準直逼日本高級燒肉店!原來廚師三代都係做燒肉,經驗豐富,刀工一流,選材仲要係頂級,真係食得好滿足❤️我最鍾意嘅係牛舌,入口即化,爽口彈牙,牛味十足,我一個人食咗三碟🤣老公就最愛,肥美軟腍,牛味濃郁,烤起嚟香到爆🔥店長推介嘅都好好食,肉味鮮香,點少少特製醬汁就已經好正!服務亦好周到,店長親自幫手烤肉,仲話餐碟係150年歷史嘅古董,真係大開眼界😀總括嚟講,呢度係我喺香港食過最好食嘅燒肉,一定會再嚟!🤣

我最鍾意嘅係牛舌,[名物和牛舌芯]入口即化,[超厚切和牛舌]爽口彈牙,牛味十足,我一個人食咗三碟🤣老公就最愛[和牛上級橫隔膜],肥美軟腍,牛味濃郁,烤起嚟香到爆🔥

店長推介嘅[黒毛和牛赤身]都好好食,肉味鮮香,點少少特製醬汁就已經好正!服務亦好周到,店長親自幫手烤肉,仲話餐碟係150年歷史嘅古董,真係大開眼界😀

總括嚟講,呢度係我喺香港食過最好食嘅燒肉,一定會再嚟!🤣
2025-03-02 137 瀏覽
中環 「歌賦街」集合了幾家出名的食店,例如九記牛腩,和幾間特色的日本拉麵店,附近還有蓮香酒家今晚試這一家:燒肉ホルモンまっちゃん日本和牛店(高質食材)除了燒肉,還有刺身招牌:魚子醬+海膽+和牛壽司海膽好新鮮,這樣的組合令味蕾好興奮主菜:和牛盛合(橫膈膜、里肌肉、小排)燒烤後,濃濃的牛味,肉質飽滿,油脂豐富海蝦鋪滿幼細的海鹽,好新鮮和彈牙檸檬氣酒配上燒肉,簡直完美另外,咖喱飯和冷面都好好味店員服務都唔錯
中環 「歌賦街」
今晚試這一家:
燒肉ホルモンまっちゃん
日本和牛店(高質食材)
除了燒肉,還有刺身
招牌:魚子醬+海膽+和牛壽司
海膽好新鮮,這樣的組合令味蕾好興奮
主菜:和牛盛合(橫膈膜、里肌肉、小排)
燒烤後,濃濃的牛味,肉質飽滿,油脂豐富
海蝦鋪滿幼細的海鹽,好新鮮和彈牙
檸檬氣酒配上燒肉,簡直完美
另外,咖喱飯和冷面都好好味
店員服務都唔錯
2025-02-26 134 瀏覽
初訪來自奈良既日式燒肉店焼肉ホルモンまっちゃん!店舖位於中環歌賦街,面積雖然唔大但坐得舒服冇油煙味,最欣賞店員服務周到,會留意住客人並適時提供協助,所以每一款肉都成功燒得好好味🤩🔸黑毛和牛韓式他他首先係超級精緻既前菜和牛他他,新鮮生牛肉幼滑軟稔,配上蔥花、芝麻以及橙黃色生蛋黃拌勻,軟嫩口感食唔停口🥰🔸蔥鹽和牛舌一片片牛舌上鋪滿蔥鹽,店員會將整份放上鐵板上燒,仲好細心提醒我地翻面;燒好後用牛舌夾住大量蔥花一齊食,蔥花平衡油脂超級好味!🔸和牛上級橫膈膜我同老公最愛❤️赤身肉油花均勻分佈,適量油份唔會蓋過和牛自身肉香,口感軟嫩,簡單鹽燒最能品嘗牛肉質素🔸黑毛和牛上級小排肉用上黑毛和牛,同樣油花分布均勻但口感比橫膈膜更有彈性;用醬汁調味再燒香之後油份逼出,肉香濃郁帶咬勁🔸韓式烤豬五花肉用上北海道四元豬既五花肉非常厚切,肉質軟嫩無腥味;可以配上蒜片、青辣椒及辣醬製作啱自己口味既生菜包,滿足度加哂分!🔸和牛100%漢堡將和牛掐成漢堡扒放上爐燒,望住滿滿肉汁溢出香氣撲鼻😍加入醬汁一齊燒煮,又有店員幫手睇住火候,切開之後係肉汁滿滿既免治牛肉,非常惹味🥰🔸自家製大白菜韓式泡菜店員推介每枱必點既泡菜,用大白
初訪來自奈良既日式燒肉店焼肉ホルモンまっちゃん!

🔸黑毛和牛韓式他他

🔸蔥鹽和牛舌

🔸和牛上級橫膈膜

🔸黑毛和牛上級小排肉

🔸韓式烤豬五花肉

🔸和牛100%漢堡
🔸自家製大白菜韓式泡菜
店員推介每枱必點既泡菜,用大白菜每日自家製造,酸味適宜可以減輕燒肉油膩感