2024-06-09 10 瀏覽
最近愛上酸菜魚的朋友介紹了這間位於深水埗的烤魚店,品嚐一下美味的酸菜魚.餐廳位於鬧市之中十分之方便,加上附近也有十分多的玩具店,可供大家去尋找自己喜愛的玩具寶藏.餐廳環境十分之有氣氛會播着強烈的音樂,令人感受到輕鬆的感覺,也是適合朋友的聚會的.這個清江魚肉質十分之細滑,蒜香酸菜魚是一道非常美味的湘菜經典菜品。它結合了酸菜的爽脆、蒜米的香郁以及魚肉的鮮嫩,味道鮮美而又香醇可口。酸菜的酸香令人食慾大開,蒜米的濃郁味道與酸菜形成完美搭配,讓整道菜美味滿溢。魚肉質嫩滑,吃起來絲絲入口,令人難忘。整道菜色香味俱佳,分外誘人。不僅弘揚了湘菜的獨特風味,也是一道既美味又養生的佳餚。無論是搭配白米飯還是單吃,都令人回味無窮。這道蒜香酸菜魚實在是一絕!手切牛小排肉質鮮嫩多汁,入口即化,令人難忘。牛小排本身就是牛肉中的極品部位,肌理細膩,纖維柔軟,極富肉香。手切工藝更是將其制作到了完美,每一塊牛肉都呈現出均勻的厚度和不同程度的嫩度。在精心烹調之下,牛小排散發出迷人的香氣,內裡卻依然汁水充盈、配上酸菜魚的醬汁,都能令其更添風味。這樣的手切牛小排無疑是牛肉愛好者的至高無上的享受。每一口都能帶來肉質的滑嫩和豐富

手切牛小排肉質鮮嫩多汁,入口即化,令人難忘。

這樣的手切牛小排無疑是牛肉愛好者的至高無上的享受。每一口都能帶來肉質的滑嫩和豐富的口感,讓人百吃不厭,回味無窮。這無疑是一道集肉香、鮮嫩、多汁於一身的頂級牛肉佳餚。

叫了這個清江魚,還可以用68 元自由地選配配料真是適合各人仕的手味了.

大家記得訂位,由於這食店在深水埗十分之出名,避免大家白走一趟.
今日同fd係楓樹街球場踢完波就過黎食晚餐⚽️位置算就腳行返去深水埗地鐵站都只係5️⃣分鐘,呢度同時供應烤魚、火鍋、乾鍋同埋串燒等等,真係滿足哂唔同人既口味😍餐廳分為室外同室內區域,室外有4張4人檯🤭室內有廿幾個位,裝修以磚牆和木系為主,有古代小鎮感覺,牆上貼咗唔少打卡標語🎆🐟烤魚左思右想咗一輪都係揀返最招牌既烤魚,清江魚配蒜香酸菜味,即叫即整需要大約廿分鐘,可以食住串燒等。成份魚拎上檯已經不斷浮出酸菜香氣,清江魚出名肉質嫩滑,食落骨刺又少😋白雪雪既魚肉配上酸辣醒胃既湯底極正,揀咗🖖款配料墊底,有萵筍、鮮腐竹、豆卜同蓮藕片,腐竹同豆卜可以煮耐d,吸多汁就更加惹味,蓮藕片同萵筍帶點爽脆口感,掛埋汁都幾邪惡😉🦪蒜蓉生蠔做完運動要補補身,蒜蓉生蠔配搭剛好,蒜蓉適中唔會過多掩蓋蠔既鮮味,蠔味亦無腥無沙好爽滑👅烤牛脷相當有咬口既串燒,唔使10分鐘就出菜,肉質有咬口,牛味濃郁🐂燒牛胸爽平時打邊爐見得多,估唔到可以做串燒,食落雖然薄但幾脆口,口感幾過癮🐔雞腎呢款串燒雞腎食落既彈韌兼有嚼勁,爽口咬咬下,香料味道提升咗層次🥓燒五花腩五花肉切得偏薄,食落油脂香氣比較搶,好彩做完運動,罪惡感都冇咁大🍆燒茄子平時出去

🐟烤魚

🦪蒜蓉生蠔

👅烤牛脷
相當有咬口既串燒,唔使10分鐘就出菜,肉質有咬口,牛味濃郁

🐂燒牛胸爽

🐔雞腎

🥓燒五花腩

🍆燒茄子
平時出去食串燒都必點,唔少地方都會偏焦,呢度火喉啱啱好,仲有茄子多汁既感覺,加埋調味料吊起成個味
🦑黃金墨魚餅
估唔到有成6件咁多,外層炸得極酥脆,入口墨魚獨有既彈牙咸香就爆發,點小小沙律醬更上一層樓

🐖花式燒豬筒骨
由於今日冇羊上肋同天梯食,補叫咗份豬筒骨,骨膠原滿瀉,入口有漿口,雖然孜然味道較濃

🍻呢度既酒都唔貴,食烤魚串燒一定配啤酒先係最爽最嘆
2024-05-27
今日同朋友想食雞煲串燒,就嚟咗深水埗嘅烤吧31餐廳嘅食物種類好多,花多眼亂,最後都係選擇咗雞煲同串燒烤牛脷牛舌彈牙抵食,$42就有2串燒白鱔外皮香脆, 魚肉彈牙多汁, 食落一啲骨都冇烤雞泡魚干雞泡魚干配上蛋黃醬真係最佳既選擇, 惹味, 同朋友一邊傾計, 一口接一口黃金墨魚餅墨魚餅內仲食到一粒一粒既墨魚肉, 外皮炸得香脆, 好有口感, 值得推介燒扇貝扇貝燒得岩岩好, 好嫩, 扇貝配上蒜茸同金針菇,好食到所有配料都食哂😋竹蓆茅根食左咁多串燒, 當然要似竹蓆茅根解熱氣啫啫雞煲半隻都已經好大份,雞肉好入味, 雞煲好多配料, 食落好有層次,少少辣, 好惹味雞煲食完後, 就可以加火鍋配料打邊爐, 我地叫左一份細既特級手切牛肉同時令蔬菜, 牛肉好新鮮, 肥瘦適中, 重牛味而蔬菜亦吸收左雞煲既精華, 好味🤤食左咁多野, 最後埋單先六百幾蚊, 抵食!
今日同朋友想食雞煲串燒,就嚟咗深水埗嘅
烤吧31

餐廳嘅食物種類好多,花多眼亂,最後都係選擇咗雞煲同串燒

烤牛脷
牛舌彈牙抵食,$42就有2串

燒白鱔
外皮香脆, 魚肉彈牙多汁, 食落一啲骨都冇

烤雞泡魚干

燒扇貝

竹蓆茅根
食左咁多串燒, 當然要似竹蓆茅根解熱氣

啫啫雞煲

而蔬菜亦吸收左雞煲既精華, 好味🤤

食左咁多野, 最後埋單先六百幾蚊, 抵食!
2024-06-04 8 瀏覽
烤吧31早前已在佐敦店吃過,現在搬在深水埗,烤吧分內外座位,裝潢有另一番風味,冷氣夠大烤魚是必點之一,除了原條烤魚,仲有田雞可以點,口味亦有六款,更可以隨意加配菜鮮青椒味+江團魚$298+$20,肉質會比較肥美,唔會太多骨,加上大量青椒,建議大滾一下魚肉會更入青椒味配料加左薯粉同蓮藕說到串燒,可以說是有90分,高質來形容6隻蒜味烤生蠔 $118,每隻都脹卜卜,蒜味非常充滿,唔會過咸辣味雞全翼$28/隻,外層燒得香脆乾身,味粉份量恰到好處,越食越滋味烤茄子$35,完完全全是剪成平面燒烤,一絲絲的拉起,非常滋味,必點烤雞軟骨,一粒一粒非常香口,同樣燒得夠乾身,送酒一流燒鮮魚卜$36/2串,第一次食燒魚卜,入口依然保留魚卜本身的軟棉口感,帶點濕潤,夠特別烤吧31風味夠特色,串燒同烤魚兩樣都好出色

烤魚是必點之一,除了原條烤魚,仲有田雞可以點
,口味亦有六款,更可以隨意加配菜

配料加左薯粉同蓮藕

說到串燒,可以說是有90分,高質來形容

烤雞軟骨,一粒一粒非常香口,同樣燒得夠乾身,送酒一流

烤吧31風味夠特色,串燒同烤魚兩樣都好出色

• 生蠔
2024-06-03 15 瀏覽
今晚食烤魚,  放工乘地鐵由中環去深水埗, 只須 30分鐘. [烤吧31],   令我眼前一亮, 有室外室內座位,  可以吃得輕鬆. 我們選擇了室內泠氣位,  紅磚牆,  古木檯椅,  有份幽雅感. 店員好勤快, 替我們安排座位, 送上餐單, 大家 自選.   嘩 !! 招牌烤魚,  美味火鍋.  配菜, 配料選擇勁多.    非常專業, 有六種口味:  毛血旺味, 鮮青椒味, 蒜香酸菜味, 剁椒豆豉味, 香辣豆豉味, 醬香野菌味.  配菜更多, 每份 $20, 任選4份 $68- 好抵食啊.    我們立即落單先點海鱸魚,  醬香野菌味同4款配菜. 廚房準備烤魚要 30分鐘, 看看餐單另一頁有 必點燒烤,   即叫燒即食,   有串燒豬, 牛, 羊, 雞, 也有海產.  川味, 辣味 任擇.   飲品多款, 大家慢慢揀.   落了單,  開心先飲杯  大藍妹啤酒,  準備食好野等了 15分鐘,  燒物送上,  奇美雞泡魚乾 ~ 燒得香口細膩,  賣相 "立立令" 點些沙律醬,   美味.  一人一條又一條,  好快食曬.黃金墨魚餅 ~ 超級香口, 炸得香脆.  墨魚爽甜, 加沾沙律醬
店員好勤快, 替我們安排座位, 送上餐單, 大家 自選.
我們立即落單先點海鱸魚,  醬香野菌味同4款配菜.
廚房準備烤魚要 30分鐘, 看看餐單另一頁有 必點燒烤,
即叫燒即食,   有串燒豬, 牛, 羊, 雞, 也有海產.
 川味, 辣味 任擇.   飲品多款, 大家慢慢揀.
落了單,  開心先飲杯  大藍妹啤酒,  準備食好野
等了 15分鐘,  燒物送上,
奇美雞泡魚乾 ~ 燒得香口細膩,  賣相 "立立令"
 點些沙律醬,   美味.  一人一條又一條,  好快食曬.
奇美雞泡魚乾
黃金墨魚餅 ~ 超級香口, 炸得香脆.  墨魚爽甜, 加沾沙律醬, 好味.
黃金墨魚餅
海蝦 (兩隻) +   烤牛脷 (兩串) 一同送到  ~
海蝦尺寸中等,  蝦肉好鮮甜,  爽口彈牙.
海蝦 (兩隻) + 烤牛脷 (兩串)
烤牛脷串 ~  燒得剛好, 牛脷偏厚身牛味夠香, 要趁熱食.
燒雞中翼,  燒羊架  ~
燒羊架  ~ 外面燒得焦香微脆,  肉質嫩滑多汁無騷味, 非常香口.
燒雞中翼, 燒羊架
燒雞中翼  ~ 燒得金黃色,外皮夠脆, 肉質又嫩又多汁.
燒雞中翼
扇貝 (兩隻),  蒜蓉香蒜氣四溢,
扇貝 (兩隻),
扇貝好新鮮, 啖啖肉.  鮮美無比.
蒜蓉生蠔 (四隻) ~  此店燒蒜蓉食物超級正, 把蒜香混上蠔香, 真正回味.
蒜蓉生蠔 (四隻)
燒韭菜 (一串)  燒 秋葵 (一串) ~
燒 秋葵, 好健康的蔬菜, 多吃有益. 口感滑溜,
燒韭菜 (一串) 燒 秋葵 (一串)
燒韭菜幫助中和油脂.   必食.
一盤 海鱸魚連同火具送到,   勁大盤!  小心燙手 !
烤鱸魚,
 配菜也 送來了.  唐生菜,  鮮腐竹.
原條鱸魚好大條,  廚房已先烤香.
部份配菜大豆芽, 萵筍, 芫茜, 香野菌, 廚房已放入魚鍋滾滾下, 吸曬湯汁好入味.
配菜大豆芽, 萵筍, 芫茜, 鮮腐竹, 香野菌,唐生 菜
烤鱸魚, 魚肉表皮香脆, 魚肉滑溜,  少骨, 無腥味,
湯頭味香濃,  好有魚鮮味, 相當開胃.  魚頭有肉又美味.
萵筍, 嫩綠爽口, 吃得健康.
這個烤魚鍋份量大,  材料豐富, 實在吃得很飽.
餐廳人氣旺, 上菜快, 食物夠鮮, 燒物烤魚做得好, 店員細心, 大家吃得爽.
奇美雞泡魚乾
黃金墨魚餅
海蝦 (兩隻) + 烤牛脷 (兩串)
燒雞中翼, 燒羊架
燒雞中翼
扇貝 (兩隻),
蒜蓉生蠔 (四隻)
燒韭菜 (一串) 燒 秋葵 (一串)
烤鱸魚,
配菜大豆芽, 萵筍, 芫茜, 鮮腐竹, 香野菌,唐生 菜
  • 扇貝 (兩隻)
  • 燒羊架
  • 鮮腐竹
  • 香野菌
  • 唐生 菜
2024-06-01 18 瀏覽
深水埗向來有平民美食天堂之稱譽,位於福榮街嘅「烤吧31」絕對係值得推薦嘅餐廳之一🤩皆因食物款式多元化,有烤魚、雞煲、打邊爐、串燒等🍢而且價錢實惠,食物質素出色,難怪深受一眾街坊朋友歡迎👍🏻🔸招牌烤魚:🐟主菜:清江魚($288)清江魚最大賣點為肉質鮮嫩,食落肉嫩刺少💕口感清爽,烤魚用最適合不過🎉🧄口味:蒜香酸菜味(+$20)湯底香濃惹味,酸酸地有助解膩,亦為烤魚增添味道層次🆙🥬配菜:滑豆腐、娃娃菜、唐生菜、豆卜($68/任選4份)配菜份量十足✨豆腐滑溜軟嫩,蔬菜清新爽甜,豆卜充分吸收湯底嘅滋味,讚😻🌟火鍋配料:🔸鴨血($58)鴨血質感滑嫩綿密,咬落彈性十足,而且相當入味✅🔸生海蝦($48/4隻)海蝦大隻厚肉,口感結實有彈性,食落富有鮮味🦐🔸烏冬($18)烏冬煙韌滑溜,再吸盡湯底精華,既飽肚又美味🙆🏻‍♀️🌟小食:🔸芥末魚皮($36)芥末魚皮微辣清爽,冰涼透心,開胃之選🥰🔸川味無骨鳳爪($38)鳳爪口感爽彈,鹹香麻辣程度令人滿有驚喜🌶️🔸蒜香拍青瓜($28)青瓜清新爽口,伴以入味蒜蓉醬汁,作為前菜一流🥒🌟燒物/串燒:🔸燒蒜蓉生蠔($118/半打)生蠔新鮮飽滿,蒜香味濃,值得一試🦪🔸燒白鱔($3

🔸招牌烤魚:
🐟主菜:清江魚($288)

🧄口味:蒜香酸菜味(+$20)
湯底香濃惹味,酸酸地有助解膩,亦為烤魚增添味道層次🆙

🥬配菜:滑豆腐、娃娃菜、唐生菜、豆卜($68/任選4份)

🌟火鍋配料:
🔸鴨血($58)
鴨血質感滑嫩綿密,咬落彈性十足,而且相當入味✅

🔸生海蝦($48/4隻)
海蝦大隻厚肉,口感結實有彈性,食落富有鮮味🦐

🔸烏冬($18)
烏冬煙韌滑溜,再吸盡湯底精華,既飽肚又美味🙆🏻‍♀️

🌟小食:
🔸芥末魚皮($36)
芥末魚皮微辣清爽,冰涼透心,開胃之選🥰

🔸川味無骨鳳爪($38)
鳳爪口感爽彈,鹹香麻辣程度令人滿有驚喜🌶️

🔸蒜香拍青瓜($28)
青瓜清新爽口,伴以入味蒜蓉醬汁,作為前菜一流🥒

🌟燒物/串燒:
🔸燒蒜蓉生蠔($118/半打)
生蠔新鮮飽滿,蒜香味濃,值得一試🦪

🔸燒白鱔($38)
鱔皮脆口帶焦香,魚肉嫩滑彈牙🐟脂香滿溢,非常惹味💁🏻‍♀️

🔸燒蒜芯($12/串)
蒜芯串口感爽脆,灑上孜然粉,食落辛香惹味💥

🔸燒秋葵($18/串)
秋葵串保持住蔬菜嘅鮮脆口感,食落有淡淡嘅煙燻風味😋

🌟飲品:
🔹竹蔗茅根水($38/札)
真材實料竹蔗茅根水,清熱潤喉,烤魚必備飲品🔥
本新想約朋友北上食烤魚但佢話香港都有好介紹所以就跟佢去搵食 呢到既烤魚同口味都有好多選擇 最搞笑連田雞都有 揀左江團魚配蒜香酸菜味配料 68 有4樣 都好抵 要左豆卜 、大豆芽、蓮藕、蒿筍黎到好大份呀 鐘意食江團魚係因為唔多骨 魚肉夠嫩 湯頭係蒜香酸菜酸酸辣辣已經好開胃 原來加左蒜 成個湯底係會惹味好多叫多d 配菜就岩 可以索晒d 湯 不得不提 魚同配菜份量都好多岩晒幾個人一個齊 呢到唔單止有烤魚 串燒都係主打而且仲有干鍋/ 小食 好多野揀我哋都叫左d 串燒試下 串燒仲可以揀辣度 牛胸爽 同平時打邊爐既質感完全唔同 烤完既牛胸爽外面好脆口油花迫左出黎 食落更香 牛舌 大大片 而且厚身 食落都有牛肉味 羊架 烤到岩岩好 食落有肉汁 肉唔會柴 個醬汁酸酸辣辣 幾特別 仲好開胃 雞全翼 佢有個失傳之辣味 不過我哋就唔敢挑戰 叫番基本版 雞翼烤得夠乾身 外面既皮脆 裡面既肉嫩 正茄子 烤完出黎唔會乾晒 但食落已熟晒 夠淋吸晒味同羊架一樣醬汁食落酸酸地 就算飽都唔覺得膩烤魚同串燒都好唔錯期待下次黎試埋 干鍋 小食 同雞煲
本新想約朋友北上食烤魚
但佢話香港都有好介紹
所以就跟佢去搵食

呢到既烤魚同口味都有好多選擇
最搞笑連田雞都有
揀左江團魚配蒜香酸菜味
配料 68 有4樣 都好抵
要左豆卜 、大豆芽、蓮藕、蒿筍

黎到好大份呀

就算飽都唔覺得膩

烤魚同串燒都好唔錯
期待下次黎試埋 干鍋 小食 同雞煲
2024-05-28 10 瀏覽
🥢剁椒豆豉味清江魚$288呢道剁椒豆豉味清江魚實在太正啦!魚肉新鮮彈牙,剁椒同豆豉味香濃馥郁,入口既辣又鮮,加上萵荀同豆卜配合,簡直係超完美組合!。🥢串燒五花腩$28每串五花腩肉質鮮嫩同入味,外脆內軟,好鬼正呀!無論係燒到外層焦香,定係肉質肥美多汁,都完全符合我嘅口味。🥢燒白鱔$38我最愛呢道燒白鱔啦!佢哋嘅燒鱔技術出色,令到白鱔焦香四溢,入口即溶,好似口感化咗咁,非常難忘!。🥢燒雞軟骨$26燒雞軟骨好滋味呀!咬落有彈牙口感,同埋鹹香味道恰到好處。。🥢烤紐西蘭羊架$42烤羊架真係好入味!有少少羶味,但係唔會太重,反而增添咗幾分山野氣息,加上燒得好香,外脆內嫩,。。🥢燒美國牛仔骨$68燒美國牛仔骨外表焦脆的烤層下隱藏住牛肉鮮嫩多汁嘅質地,入口即溶,簡直係完美!
🥢剁椒豆豉味清江魚$288

🥢串燒五花腩$28

🥢燒白鱔$38

🥢燒雞軟骨$26

燒雞軟骨好滋味呀!咬落有彈牙口感,同埋鹹香味道恰到好處。

🥢烤紐西蘭羊架$42

🥢燒美國牛仔骨$68
好耐無去食燒烤啦!就同f去試試新餐廳,我地未去過。主角: 睇到烤魚好正!我地就烤魚選了bb辣的江團魚,肉質非常鮮嫩,湯底的味道剛剛好,要bb辣,唔太辣又有味道,加了四款配菜一起煮,吸收湯底的精華,很鮮味。燒烤類: 燒扇貝是蒜蓉口味,加了金菇一起燒,口感非常特別燒生蠔非常肥美,size 好大一個呀!分別有蒜蓉口味和原味,我們首先食原味,配上了Wasabi豉油,可以品嚐到生蠔的鮮味,再試蒜蓉味,兩款各有特色。蒜蓉燒茄子的肉很綿滑,吃下去很Juice,蒜蓉味非常突出。大腸串燒的size非常大串,外層灑上美味的香料,燒得很香脆,大腸的中間夾了青蔥,可以解膩。竹蔗茅根是一大壺的,飲下去的味道濃郁,非常足料!過左9點超級便宜價錢,9蚊一串,15蚊燒烤,我地坐到9點先知道,下次真係仲要去😆哈哈!
好耐無去食燒烤啦!
就同f去試試新餐廳,我地未去過。

主角:

燒烤類:
燒扇貝是蒜蓉口味,加了金菇一起燒,口感非常特別

蒜蓉燒茄子的肉很綿滑,吃下去很Juice,蒜蓉味非常突出。

竹蔗茅根是一大壺的,飲下去的味道濃郁,非常足料!

• 生蠔
2024-05-25 20 瀏覽
Book揀左呢到食飯,貪佢呢到有烤魚、雞煲、打邊爐同串燒!一次過可以食哂想食嘅野😍!烤魚我地揀左鮮青椒烤江團魚仲加左火鍋配料,價錢定價好親民👍🏻特級手切牛(小)小份份量都OK,而且唔肥!食多幾塊都唔怕。手打墨魚滑 必點!彈牙!仲要食到少少墨魚粒咁,好有口感!薯粉索哂啲汁,好辣好過癮😂即炸響鈴真係熱辣辣即炸出嚟!👍🏻烤茄子係屋企整唔到咁好食🥹!奇味雞泡魚乾有咬口!雞腎、雞軟骨落左孜然粉燒,惹味!竹蔗茅根水超大渣好抵飲!甜度適中,解辣一流!呢間餐廳可以一次過滿足哂幾個願望!正😋

烤魚我地揀左鮮青椒烤江團魚

仲加左火鍋配料,價錢定價好親民👍🏻

特級手切牛(小)
小份份量都OK,而且唔肥!食多幾塊都唔怕。

手打墨魚滑
必點!彈牙!仲要食到少少墨魚粒咁,好有口感!

薯粉索哂啲汁,好辣好過癮😂

即炸響鈴
真係熱辣辣即炸出嚟!👍🏻

烤茄子
係屋企整唔到咁好食🥹!

奇味雞泡魚乾
有咬口!

雞腎、雞軟骨
落左孜然粉燒,惹味!

竹蔗茅根水
超大渣好抵飲!甜度適中,解辣一流!

呢間餐廳可以一次過滿足哂幾個願望!正😋
2024-05-25 331 瀏覽
收工和king姐出到深水埗覓食,去了一間可以食烤魚,又可以食燒烤物的餐廳。烤吧31地方都幾大,裝修佈局有特色,抽氣裝置都可以。人均消費$440左右。清江魚$288香辣豆豉味再加萵筍、雲耳、蓮藕片、滑豆腐$68清江魚肉質鮮嫩,少骨刺多肉,口感清爽。辣度醒神,有回味的麻辣感,舌尖上的快感,辣椒控必試。滑豆腐是百福豆腐,超嫩口感。萵筍和蓮藕片清爽有咬口。雲耳爽彈回味。燒白鱔$38扇貝$56燒海中蝦$26海鮮類都新鮮,尤其燒白鱔最為特別。外層燒到硬脆口感,裡面肉質極為幼嫩,滑溜口感,如豆腐般柔軟,而且不腥臭,新鮮味美。扇貝都好食,裡面加有很多蒜蓉,還夾雜着很多金菇,增添口感。燒雞中翼$20燒紐西蘭羊架 $42 燒紐西蘭羊架好食,無腥羶味,肉質軟韌有咬口。燒雞中翼就幾抵食,一串有兩隻雞翼。燒秋葵$18 燒鮮冬菇$12燒豆腐干$16 茄子$35 茄子的份量,很吸睛,很大份,不停夾,都還未夾完,哈哈。椰汁$15 加多寶$14

清江魚$288香辣豆豉味

燒秋葵$18
燒鮮冬菇$12
燒豆腐干$16
茄子$35
茄子的份量,很吸睛,很大份,不停夾,都還未夾完,哈哈。

椰汁$15
加多寶$14
2024-05-21
4 分鐘 (堂食)
2024-05-25 26 瀏覽
深水埗福榮街一向都有好多吾同特色既小食店,喺搵食嘅好地方。呢間招牌好搶眼嘅烤魚串燒店就係其中一間平靚正嘅地道食店。食點嘅餐牌有好多選擇,我地首先叫左個主菜煲:🌟田雞$278- 田雞肉細膩,口感嫩滑有潤澤肌膚,滋補解毒功效只要加$68 仲可以任選4樣式配菜 🌟蒜蓉生蠔半打 $118🍢京蔥燒大腸 $48、雞腎2串 ¢28、燒雞軟骨2串$26 、烤墨魚嘴2串 $32、燒日本蕃薯仔2串$28、 燒韭菜1串$13、 燒青椒1串 $12🌟蒜蓉牛油粉絲金針菇兜 $35🌟香辣毛血旺 $48🥒冰鎮秋葵$36🧊竹蔗茅根水(樽)$38整體食物吾錯,價錢優惠,而且選擇多,份量足,最合適三五知己一齊傾計聚餐!
深水埗福榮街一向都有好多吾同特色既小食店,喺搵食嘅好地方。

呢間招牌好搶眼嘅烤魚串燒店就係其中一間平靚正嘅地道食店。

食點嘅餐牌有好多選擇,我地首先叫左個主菜煲:
🌟田雞$278
- 田雞肉細膩,口感嫩滑有潤澤肌膚,滋補解毒功效
只要加$68 仲可以任選4樣式配菜
🌟蒜蓉生蠔半打 $118
🌟蒜蓉牛油粉絲金針菇兜 $35
🌟香辣毛血旺 $48
🥒冰鎮秋葵$36
🧊竹蔗茅根水(樽)$38
2024-05-19
2024-05-22 7 瀏覽
📍烤吧31 (深水埗)深水埗福榮街25-31A號新榮大樓地下E號舖今日出嚟深水埗 ,食下呢間比較多人推薦嘅 ‘ 烤吧31 ‘ 😆 主打嘅招牌烤魚 同必點燒烤我哋都叫咗 😋 海鱸魚 +毛血旺味(鍋底) 海鱸魚含豐富蛋白質 夠鮮味 肉質緊實 細骨唔算多 啖啖魚肉 🥳 鍋底 配料多樣化又足料😁 鴨血 ,午餐肉 ,薯仔 ,豬大腸 ,蓮藕 ,水魷魚 🦑 加埋辣辣地 食得刺激又過癮 🤪 絕對夠飽 🫶🏻燒烤 秘製牛筒骨係一舊好大條嘅牛骨髓 🤩,配以蒜蓉及香料烤熟,食落油脂味好香,入口即溶😍 補鈣一流 🫶🏻燒生蠔 🦪蒜蓉生蠔 ,肥美嘅生蠔 加埋香噴噴嘅蒜蓉 更提升鮮甜味 ,最佳配搭 🥳 燒扇貝 扇貝非常新鮮 ,肉質鮮美又Juice 配以蒜蓉及金針菇 會更有口感 🥳燒白鱔 燒到皮脆卜卜 😋 ,白鱔肉質較爽口,無骨👍🏻烤牛脷 牛脷 =牛舌 ,厚切大大片食落更爽脆 有嚼勁 ✌🏻 五花肉薄片五花 ,燒到迫晒啲油出嚟 ,焦香脆口 完全唔油膩 🤪牛仔骨第一次燒黎食 ,好好味 😋牛味更突出,肉質夠嫩 吾會韌 ,加上辣辣地 好惹味😙 竹蔗茅根 (榨) 大大樽 ,解辣一流 😝 加上清涼又清熱 👍🏻
📍烤吧31 (深水埗)
深水埗福榮街25-31A號新榮大樓地下E號舖

主打嘅招牌烤魚 同必點燒烤我哋都叫咗 😋

海鱸魚 +毛血旺味(鍋底)
鍋底 配料多樣化又足料😁

燒烤
秘製牛筒骨

燒生蠔 🦪

燒扇貝

燒白鱔
燒到皮脆卜卜 😋 ,白鱔肉質較爽口,無骨👍🏻

烤牛脷
牛脷 =牛舌 ,厚切大大片食落更爽脆 有嚼勁 ✌🏻

五花肉
薄片五花 ,燒到迫晒啲油出嚟 ,焦香脆口 完全唔油膩 🤪

牛仔骨
第一次燒黎食 ,好好味 😋
牛味更突出,肉質夠嫩 吾會韌 ,加上辣辣地 好惹味😙

竹蔗茅根 (榨)
大大樽 ,解辣一流 😝 加上清涼又清熱 👍🏻
2024-05-20 16 瀏覽
高質烤魚打邊爐☺️~沙巴魚條魚非常新鮮🤪仲要比足兩大條我地😙小骨得黎 d魚肉非常嫩口🤣☺️搭配豐富嘅調味料☺️☺️非常之正👍~手切本地肥牛超大碟☺️油花靚 脂肪分佈非常平均☺️👍有牛味 入口即溶👍好耐未食過咁正嘅手切牛😜👍🏻~即炸響鈴脆口彈牙😜🤩唔會好似出面嗰啲成舊嘢好死咁😭撈埋個湯底食真係好正呀👍😙~手打墨魚滑爽口彈牙☺️☺️又夠晒大嚿 仲食得出好有墨魚味🤣成舊嘢都好新鮮呀🤩😛👍🏻
高質烤魚打邊爐☺️

~沙巴魚

~手切本地肥牛

~即炸響鈴

~手打墨魚滑

2024-05-17 11 瀏覽
來吃烤魚,魚類選擇頗多,而且有五款味道,價錢實惠公道,值得一讚!我們選擇了蒜香酸菜海鱸魚,沒什麼骨的海鱸魚吃起來就啖啖肉,而且魚挺大條的,吃魚肉也是夠吃得滿足飽。略為烤過的魚皮,泡在湯汁內非常入味,配上酸菜一齊吃,下飯一流!還可以用優惠價選擇配菜,蘿蔔片、腐竹、金針菇、雲耳配上香辣蒜蓉味湯底,吃過不停!這裏也有賣串燒,款式也挺多,叫了燒牛筋丸、串燒五花肉、燒雞中翼、燒白鱔、燒招牌生蠔、烤新鮮天梯等等。五花肉烤得剛剛好,金黃的色澤,邊位吃起來脆脆的,加上孜然粉,香到不得了。雞中翼肥美可口、白鱔魚皮脆肉嫩、生蠔鮮味爆燈、難得還試到天梯,第一次食原來口感爽脆結實,感覺不賴!