我今次去咗一間餐廳試咗佢嘅黑毛豬餐同埋韓式醬油牛五花餐。兩款餐都係配埋飯同前菜、湯、飲品,價格分別係$88同$92。我先試咗佢嘅黑毛豬餐。佢嘅黑毛豬豬肉燒得好啱口,顏色深嗰幾塊呢就比較好味,入味啲同埋啲肉淋啲有味。不過,其他猪肉就真係好一般。不過,我食咗個迷你五花肉飯,呢個額外加嘅驚喜真係好抵食,份量一啲都唔迷你,好多泡菜同埋幾多五花肉,味道方面除咗泡菜鹹咗啲,但五花肉好好味,好味過黑毛豬餐嘅烤豬肉。另外一款韓式醬油牛五花餐就比較特別啦,牛五花都有少少肉味,醃料味道都唔錯,不過每一件牛五花都有渣,可能係因為佢哋唔係特別處理過。不過我覺得呢一款餐好處係可以試下唔同嘅肉類,有啲新鮮感。同埋呢一款餐嘅湯好飲,唔係太鹹同唔係太濃,適合味蕾比較敏感嘅人。總括而言,呢兩款餐嘅口感真係有好大嘅差異。如果你鍾意豬肉嘅話,咁就選擇黑毛豬餐啦。如果你想試下唔同種類嘅肉類,又想要啱口味嘅話,就可以揀韓式醬油牛五花餐。而迷你五花肉飯就係可以加$16嚟試下啦,份量夠食同埋味道好好。

2023-04-19
午餐
2023-02-27 380 瀏覽
weekend同男朋友係油塘附近行山,中午想食燒肉,搵到大本型有得食,原來係food court入面,中午去到都唔算太多人,唔洗等位,最舒服係有sofa卡位坐。我地叫左個烤肉set同牛肉骨湯配飯。個燒肉肉質都算唔錯,有些小牛肉味,對得起個價錢。牛骨湯飯個牛肉就更加重牛肉味,燉到軟爛入味,都推薦。
2022-11-06 691 瀏覽
今次又嚟幫襯呢間超差嘅炑八分店😂話說上次食烤肉套餐覺得好失望,而且服務態度又差 ,今次我哋轉食烤雞同飯, 睇下係唔係到咁伏?其實份炸雞上到嚟都幾邪惡,雖然佢個皮比較厚,但係佢啲甜辣汁幾有韓國炸雞嘅味道👍🏼如果幾十蚊一份嚟講,我覺得可以接受,而且份量都大分,個底再配埋薯條一定夠飽👍🏼跟餐仲要包一份餐飲,如果冇乜選擇之下,又想食韓國炸雞,又想平平地,不失係一個選擇👍🏼然後我哋叫咗個泡菜豚肉飯... 呢個就比較失望,飯嘅份量應該啱啱好夠一個細食嘅女仔飽,而且啲豚肉都比較硬🥲 泡菜都算多嘅...但整體來講覺得普普通通...下次應該試下石頭鍋可能好啲?不過幾十蚊一份,跟餐飲就算啦😂食過咁多間炑八, 次次過嚟呢間質素最差😂😂#炑八韓烤 #油塘美食 #香港特色 #韓國菜 #食 #食評 #食好d食平d #食好西 #食好d #食食食 #中伏 #炸雞 #薯仔 #薯條 #泡菜 #韓國炸雞 #黃怪獸 #黃怪獸覓食 #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食
今次又嚟幫襯呢間超差嘅炑八分店😂

食過咁多間炑八, 次次過嚟呢間質素最差😂😂

#想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食
女友收工,同佢去行下商場同食野,因為比較夜,都差唔多9點,覺得冇乜好選擇,就求其入food court睇下見到炢八有啲一人餐,問佢地仲有冇得叫,得到話有既回覆,咪叫啲一人燒烤餐食。黎個燒牛同燒豬,但係就冇爐邊蛋同芝士,灰😒😒😒跟住食2舊肉,發覺差咁個湯,就走去問佢地,佢地話賣哂啦,冇啦。下??!!咁就冇啦?係呀,收左啦,冇架啦。我真係企左喺度......其他炑八都冇咁hea,呢間真係多乜謝,成餐食得求求其其。唔一定black list炑八,不過呢間一定唔再幫襯。
黎個燒牛同燒豬,但係就冇爐邊蛋同芝士,灰😒😒😒
下??!!咁就冇啦?
係呀,收左啦,冇架啦。
我真係企左喺度......
其他炑八都冇咁hea,呢間真係多乜謝,成餐食得求求其其。
唔一定black list炑八,不過呢間一定唔再幫襯。
2022-05-19
2022-05-30 479 瀏覽
心血來潮想食烤肉~ 見到油塘大本型有嘉炑八燒烤喺food court入面, 心諗應該都唔會太伏, 入咗去食了~因為之前都去過其他分店嘅炑八燒烤, 前菜都會大大碟, 而且燒烤係會包埋蛋漿, 都算乾淨企理衛生~點知大本營呢間分店真係慘不忍睹💥由於我哋係好早入到去,所以大把枱可以揀心, 不過我哋都轉咗幾次枱, 原因係鐵板燒上面有好污糟嘅油漬,應該係嗰個吸油嘅器具漏落嚟... 嗰啲係萬年油漬嚟㗎喎,有啲核突囉! 見到同場的另一個家庭都係不斷轉枱, 都係同一個原因。今次我哋叫咗一個豬套餐同牛套餐,份量睇落去都唔夠普通分店多,味道都仲算正常,不過套餐入面唔包蛋漿,要另外加10蚊畀錢買🙃以往豬套餐係會包一塊豬公仔嘅薯仔,呢度冇😑而且前菜大家都睇到,勁細一份, 同平時大大份真係好有出入🙃咁樣嘅價錢我寧願返返去普通炑八燒烤算啦, food court嘅質素真係差好多🥲#大食代 #foodcourt #foodie #foodiehk #大本型 #油塘美食 #食好d食平d #食好西 #食 #香港特色 #香港 #yum #yummy #黃怪獸 #黃怪獸覓食

點知大本營呢間分店真係慘不忍睹💥

而且前菜大家都睇到,勁細一份, 同平時大大份真係好有出入🙃

• 牛燒烤
2021-10-31 1140 瀏覽
係food court 入面食韓燒,自己叫餐自己攞,快餐模式。一次過攞份餐,先開始燒肉。可以先食前菜同飲咗湯先,等肉燒好個飯都凍左D🥺D肉係okay既,肉質味道都唔錯,唔係韓燒自助餐,全部一樣味嗰啲肉,可以追加小食,例如芝士粟米,爐邊蛋,魚糕,年糕等。唔建議加迷你泡菜豬肉飯,因為得五塊肥肉,我問呀姐,仲要俾佢話係得五塊,勁無禮貌。跟餐包一杯飲品,但次次都勁多冰,一係加大或走冰比較好。 因為food court都唔可以要求太高,但食物質素OK嘅。

梨汁雞肉
黑毛豬肉
追加粟米芝士
梨汁雞肉
追加粟米芝士
2021-10-30 643 瀏覽
出街食燒肉,好多時一係就放題,一係就單點,但係單點嘅份量一個人又食唔晒🙈🙈所以如果得一兩個人嘅話就真係好少食燒肉🥺🥺依間炑八嘅設計真係好好,因為佢係有燒肉set,一個人份量,可以試到唔同嘅肉啊😻😻如果唔夠食仲可以一份份咁樣追加,係幾貼心嘅😋😋-除咗燒肉之外佢亦都有好多唔同嘅韓式主食,例如係牛肉炒粉絲同埋韓國石頭鍋飯,而我同埋屋企人最鍾意就係食泡菜豬肉飯,好有喺韓國食嘅感覺😋❤️❤️
2021-10-05 634 瀏覽
油塘大本型而家都有幾多食肆選擇,見到呢間韓國嘢幾抵食,都有得食燒肉嘅,不過自己一個人就唔食燒肉啦人蔘雞湯分量超多,有成半隻雞,個湯都幾好飲,雞肉都好淋,越咬越香,個人蔘雞仲跟埋白飯一碗,嘢飲,泡菜同埋湯,算係幾抵食
2021-08-25 458 瀏覽
本來想叫個紫菜包飯做lunch, 去到嘅時候已經係11:15, 佢地係開10點的. 去到嘅時候, 前面已有一名男子等緊比staff serve, 但我同佢都等咗好耐, 入面3個呀姐原全唔理我地, 繼續係到吹水整嘢. 佢地見到我地都冇諗住過嚟最後我地兩個都走咗, 服務態度好差.
最後我地兩個都走咗, 服務態度好差.
2021-08-24 314 瀏覽
由啱啱開張食到依家 疫情嚴重嗰排外賣既肉明顯少咗 但唔緊要 生意難做我明 呢排消費券出咗 生意好咗但啲肉少咗更多 啱啱買個外賣啲豬肉夾埋兩舊都冇 $50買咗一碗泡菜+飯 好過分 唔會再食
外賣自取
2021-07-23 540 瀏覽
午市抵食味道不錯,好難得找到平價的午市韓食😚雖然是food court ,但味道也不輸蝕👍🏻有前茶和湯,飲品.💠石頭鍋飯 𝗦𝘁𝗼𝗻𝗲 𝗕𝗶𝗯𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽$52好噴噴,牛肉嫩滑,超足料😋加了韓國辣椒醬後,超野味😍食到淡淡飯焦.味道也很正宗😊💠大醬湯飯 𝗦𝗼𝘆𝗯𝗲𝗮𝗻 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 𝘀𝘁𝗲𝘄 𝘄/𝗿𝗶𝗰𝗲 $50幾香濃,豆腐有很多,牛肉,還有幾隻硯.大醬可以再落多點,喜歡濃味朋友可自行加大醬料😉通常吃了一半後,就會喜歡將飯倒進湯變湯飯裡食😍😍雖然重口味,但好正🤓💠辣炒年糕 𝗧𝘁𝗲𝗼𝗸𝗯𝗼𝗸𝗸𝗶 +$12跟餐加,年糕味不正宗,不辣而且味道不太好食.

💠石頭鍋飯 𝗦𝘁𝗼𝗻𝗲 𝗕𝗶𝗯𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽$52

💠辣炒年糕 𝗧𝘁𝗲𝗼𝗸𝗯𝗼𝗸𝗸𝗶 +$12
跟餐加,年糕味不正宗,不辣而且味道不太好食.
2021-07-04 325 瀏覽
今日買2個温泉蛋牛肉飯,結果個飯無蛋...咁叫咩温泉蛋?問返朋友先知呢間成日俾漏嘢打俾佢地又無人聽電話,連大本營既都無人聽..SO出黎既電話懷疑係假既條氣好唔順,又唔想特登行返去大本營同佢嘈..搞到我心情好矛盾
打俾佢地又無人聽電話,連大本營既都無人聽..
SO出黎既電話懷疑係假既
20 分鐘 (外賣自取)
2021-06-27 358 瀏覽
1. 黑毛豬餐 配飯配前菜配湯配飲品 $88黑毛豬豬肉燒呢就, 圖片顏色深嗰幾塊呢就比較好味啲入味啲同埋啲肉淋啲有味囉, 其他猪肉嘅話就真是好一般2- 韓式醬油牛五花餐 配飯配前菜配湯配飲品 $92牛五花都有少少肉味嘅, 醃料味道都唔錯, 可惜每一件牛五花都有渣😔3 -驚喜係個額外加嘅 迷你五花肉飯呢個飯上面都好多泡菜同埋幾多五花肉, 份量一啲都唔迷你, 味道呢除咗泡菜鹹咗啲,但五花肉好好味 好味個黑毛豬餐嘅烤豬肉呀, 同呢個飯呢淨係加16蚊真係好抵食整體嚟講呢,呢間油塘炑八呢,就唔同我喺黃大仙食嗰間分店咁好味囉,黃大仙嗰間既前菜仲可以任加仲有三樣㖭, 感覺上個烤盤呢係容易烤啲囉, 油塘呢間呢個烤盤烤一烤就燶, 烤得非常之困難
1. 黑毛豬餐 配飯配前菜配湯配飲品 $88

2- 韓式醬油牛五花餐 配飯配前菜配湯配飲品 $92

3 -驚喜係個額外加嘅 迷你五花肉飯

2020-10-25 1303 瀏覽
係油塘大本型嘅大食代3樓入面間炑八Taste食下午茶選著個套餐D 紫菜卷加魚糕 再加杯汽水 送著個例湯加泡菜2小塊 28紋紫菜卷OK 不過不失,同韓國當地比係無得比,諗起韓國哋紫菜包飯就留晒口水,好想去呀(疫情快哋走啦)魚糕都入味,食得出係韓國魚糕,但杯嘢飲可樂就衰過汽水機出來嘅汽水,無咩味 泡菜就偏酸同其他分店比,反而個例湯好飲呢個下午茶套餐28紋來講,咁多嘢食,份量又唔少,唔介意味道,想求其醫飽個肚,可以試下食
係油塘大本型嘅大食代3樓入面間炑八Taste食下午茶

真心好過分。油塘既韓國野真係唔多,咁就去左呢間食左個泡菜豬肉飯。上到枱,咁我突然諗,不如數下佢俾左幾多塊豬肉啦,因為餐牌上面既圖見到豬肉既份量都唔少,一塊塊整齊咁排上面。點知我一數就大鑊啦,發現佢既豬肉,首先,係要以粒計既,非常非常細粒,平均都係手指甲咁大。當你以為大塊既,一塊塊既,好深色既,係豬肉既時候,其實一切都係假嘅,全部都係泡菜。細細粒既先係豬肉。佢完全係以顏色欺騙世人。其次,佢粒粒豬肉都算啦,已經咬都無咩口感,而且佢份量仲好鬼少。鬼我諗唔超過十粒。其實,豬肉係貴,但係都唔使份量咁少掛,你既價錢又唔平,都要俾番啲應有既質素掛。以後,絕對唔會再食,一定。
真心好過分。
以後,絕對唔會再食,一定。