2024-08-14 509 瀏覽
忙裡偷閒去拍下拖近近地去左荃新天地既 炑八韓烤 食燒肉❤️因為太耐無食韓燒,全部野都覺得好好食而且價錢仲要唔貴!我哋今次嗌咗下面嘅食物1️⃣炑八厚切五花腩 $138肉質鮮嫩,肥瘦適中!咁大塊有staff幫我地燒😍 燒到金黃色,用生菜包埋蒜頭大醬一齊食就最滋味❤️2️⃣蔥蒜牛五花 $138佢地既牛五花真係超優質,肉質柔嫩!仲要好有牛味,充滿肉汁😍 搭配埋香蔥同蒜末!真係要encore!3️⃣大八爪魚🐙 $98新鮮的八爪魚,真係要大隻🤣 以為個醬咁紅會好辣,點知又唔會!只係微辣😍4️⃣韓式紅蝦🦐 $88紅蝦size超大🤣 薄殼仲要啖啖肉~蝦肉好彈牙!5️⃣泡菜煎餅 $98係薄薄既煎餅,完全唔會厚粉,入邊泡菜份量啱啱好。而且非常脆口,好正呀😍6️⃣韓國水冷麵 $88Q彈既韓國水冷麵❤️ 配埋燒肉啱啱好可以解油膩感~配上醋同芥末醬,非常美味😋我地仲叫左青檸梳打同菠蘿梳打❤️重點係餐廳非常寬敞,坐得好舒服而且燒烤爐既抽氣設備好好食完全唔會全身烤肉味🤣下次一定要嚟呢度再食❤️❤️
忙裡偷閒去拍下拖
近近地去左荃新天地既 炑八韓烤 食燒肉❤️
因為太耐無食韓燒,全部野都覺得好好食
而且價錢仲要唔貴!

我哋今次嗌咗下面嘅食物
1️⃣炑八厚切五花腩 $138
炑八厚切五花腩

2️⃣蔥蒜牛五花 $138
蔥蒜牛五花

3️⃣大八爪魚🐙 $98

4️⃣韓式紅蝦🦐 $88
紅蝦size超大🤣 薄殼仲要啖啖肉~蝦肉好彈牙!
韓式紅蝦

5️⃣泡菜煎餅 $98

6️⃣韓國水冷麵 $88
韓國水冷麵

我地仲叫左青檸梳打同菠蘿梳打❤️
青檸梳打同菠蘿梳打

重點係餐廳非常寬敞,坐得好舒服
而且燒烤爐既抽氣設備好好

韓式紅蝦
韓國水冷麵
青檸梳打同菠蘿梳打
2024-08-06 310 瀏覽
今天老婆生日, 去左炑八食韓烤慶祝, 期間女經理既服務態度一流, 其餘個個都唔理我, 見到都扮見唔到, 立即dup低頭, 唯獨是女經理, 她又主動, 又有禮貌, 仲會滿口笑容, 個金髮男經理就成日不瞅不睬! 講返食物, 炑八菜單上的選擇非常多樣,從牛肉、豬肉到海鮮,各種食材應有盡有。我點了招牌的五花肉和豬肉拼盤,肉質鮮嫩,烤制後更加香氣四溢。金髮經理就求其講解點燒, 非常馬虎, 但女經理就又幫忙落飲品, 又幫忙通知拎泡菜, 甚至幫手落手落腳去倒芝士、粟米、蛋漿, 非常殷勤有禮; 相反, 金髮經理就成日唔記得, 搞到走單, 佢自己就掛著玩手機。此外,餐廳提供的韓式小菜也非常美味,特別是泡菜和黃豆芽,酸辣開胃,讓人一口接一口。值得一提的是, 女經理的服務質量相當出色,面對咁多客人,佢都能夠做到熱情周到,笑容滿臉, 有禮客氣, 甚至隨時關心顧客的需求,仲有再問我老婆要否再添置蛋漿, 簡直令我同老婆用餐既體驗更加開心、愉快。總的來說,炑八韓烤餐廳不僅提供了美味的食物,還有良好的用餐氛圍和優質的服務(撇除金髮男經理唔好提),無論是與朋友聚會還是家庭聚餐,都是一個不錯的選擇。如果你想要享受一次難忘
總的來說,炑八韓烤餐廳不僅提供了美味的食物,還有良好的用餐氛圍和優質的服務(撇除金髮男經理唔好提),無論是與朋友聚會還是家庭聚餐,都是一個不錯的選擇。如果你想要享受一次難忘的韓國燒烤體驗,炑八絕對值得一試!
五花腩
2024-07-26
1 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
五花腩
  • 厚切五花腩
2024-08-02 270 瀏覽
今日嚟到炑八韓烤~好正啊前菜全部都任食~!爐邊泡菜蛋 🍳芝士粟米 🌽🧀泡菜 🥬芽菜 🌱薯容 🥔炑八厚切五花腩 🥓哇,這個厚切五花腩真係唔使多講,入口即化,脂香四溢,好有層次感!每一口都係幸福嘅滋味👍蔥蒜牛五花 🥩蔥蒜牛五花,不得了!牛肉嫩滑得嚟又唔會太肥,蔥蒜嘅香味完全滲入每一口牛肉,真係超級開胃,每咬一口都感受到濃濃嘅香氣🤤大八爪魚 🐙呢個大八爪魚啖啖都係彈牙嘅口感,海味十足!配埋特製嘅醬汁,一齊食更加提味,真係叫人一試難忘。韓式紅蝦 🍤紅蝦大大隻,唔會過熟!韓式嘅調味令到紅蝦嘅鮮味更突出,真係每一口都係享受,好似去咗韓國咁🦐泡菜煎餅 🥞泡菜煎餅好有特色,外脆內軟,泡菜嘅酸辣味道同煎餅嘅香味融合得天衣無縫!每一口都充滿咗泡菜嘅獨特風味,真係食過翻尋味!😋韓國水冷麵 🍜最後介紹一下韓國水冷麵,夏天食一流!冰涼嘅麵條配上特製嘅湯汁,清爽解膩,好適合喺炎熱嘅日子嚟一碗,真係消暑又開胃!❄️中💥餐廳資料 🥔炑八韓烤(荃灣店) 🥔荃灣楊屋道1號荃新天地二期1樓125號舖
今日嚟到炑八韓烤~
好正啊前菜全部都任食~!

爐邊泡菜蛋 🍳

韓式紅蝦 🍤

泡菜煎餅 🥞

韓國水冷麵 🍜

💥餐廳資料
🥔炑八韓烤(荃灣店)
🥔荃灣楊屋道1號荃新天地二期1樓125號舖
2024-07-31 269 瀏覽
香港都幾多日式韓式烤肉店,隔一段時間朋友相聚又會揀食烤肉,不過要食比較靚嘅肉,價錢也不平! 我就覺得呢間CP值幾高......🔥炑八韓烤 (荃新天地2分店)今日同朋友睇完戲就去左隔離嘅炑八韓烤食烤肉。之前無嚟過呢間分店,原來都幾大間,門口有魷魚遊戲的打卡位,全店卡位座位好濶落。.侍應先送上幾款韓式前菜、沙律、爐邊蛋加泡菜和芝士粟米,生菜盤。除沙律外其他可以任添,全部不另收費,真係幾抵喔!.🔥烤肉推介🐂蔥蒜牛五花**$138有10片厚牛五花肉,大量蔥蒜及醬汁醃製,突出肉味,吃時不用額外點調味料。肉質軟嫩且脂肪分佈均匀,燒到最後加把香葱蒜粒放肉面輕炙同吃,別有一番滋味。..🐖炑八厚切五花腩**$138大大條五花肉,𠝹花及擺盤精美,我先剪開厚片再令煎烤。輕烤時滲出豬油,五花肉肥瘦層次分明,烤到肉邊焦燶,再以生菜及泡菜包住食,特別香口。配埋烤南瓜片、冬菇等蔬菜,清除肥膩感。..🐙大八爪魚**$98泡菜辣椒醃漬大隻八爪魚,好在有侍應教我地燒。最好剪開八爪魚嚟燒,咁受熱更均勻,更快熟,縮細收水就可以食喇,有鮮味,唔算好辣。..🦐韓式紅蝦**$88一碟3隻,大大隻的紅蝦!一烤就聞到蝦殼燒焦的香氣。蝦

🔥炑八韓烤 (荃新天地2分店)

🔥烤肉推介
🐂蔥蒜牛五花**$138
🐖炑八厚切五花腩**$138
🐙大八爪魚**$98
🦐韓式紅蝦**$88
一碟3隻,大大隻的紅蝦!一烤就聞到蝦殼燒焦的香氣。蝦頭有甘香蝦膏,肉質彈牙又夠鮮味。
熟食推介
🍕泡菜煎餅**$98
微辣脆口煎餅,有海鮮餡料,點魚露同吃,香脆惹味。

🍜韓國水冷麵**$88
幼細蕎麥麵泡在冰水中,吃時輕輕用筷子撥散麵條,冰涼透心。配料有雪梨、醃蘿蔔和雞蛋,附有酸醋和黃芥茉,幾清新。

🍸特飲**@$38
荔枝梳打和檸檬柚子梳打
配埋燒肉真係好爽好Fresh !

• 蔥蒜牛五花
2024-07-30 231 瀏覽
歎冷氣食韓燒確係爽嘅,晚飯唔想同人迫,呢度絕對係好選擇,因為舖面又大又多位。由門口到坐低食嘢,有種好有樂趣嘅感覺。前菜除咗有泡菜、薯仔沙律、仲有豆角、芽菜同酸蘿蔔之類,一d都唔hea。燒肉有油脂最香最肉香,牛五花入口juicy,五花腩d肥膏香夾煙韌,用菜包住食一流。大八爪魚同韓式紅蝦都幾正嘅,一邊燒八爪魚,一邊聞到魷魚酥味。少少辣幾惹味,但略嫌咸左少少。紅蝦燒起上嚟好香bbq同蝦膏味。料理方面泡菜煎餅同韓國水冷麵都幾抵食,煎餅4個人都夠食,水冷麵冰涼酸酸地,韓燒同水冷麵、梳打,絕配。

由門口到坐低食嘢,有種好有樂趣嘅感覺。
厚切五花腩

韓式紅蝦、牛五花
水冷麵
薄荷荔枝梳打、柚子檸檬梳打
2024-07-24 351 瀏覽
炑八有種特別的魅力,❤️就似麥記譚仔,總讓人心心念念要每隔一段時間跟家人朋友來報到🤭今次也來吃個家常便飯式的烤肉。下單後便來了6款韓式小菜、沙律、爐邊蛋和芝士粟米,未點肉已吃一輪青菜,很健康滿足。🔥烤肉:🥓🐖炑八厚切五花腩五花肉貼心地先用刀輕輕𠝹花,令煎烤時也不會因厚切而難以熟透。相片可見五花肉肥瘦層次分明,是上好的肥肉😍貓太太喜歡煎得微微Over,最好是肥油漏出,有點焦焦燶燶乾乾地夾生菜吃最一流。🥩🐮蔥蒜牛五花大把大把的蔥蒜碎灑牛五花肉中,牛肉呈醬紅色,已用醬油醃入味,吃時不用額外點調味料也很滋味。🐙大八爪魚泡菜辣椒醃漬,很辣的呢,過一過海鮮癮🤭🦐韓式紅蝦一碟3隻,很巨大的紅蝦!蝦頭有甘香蝦膏,肉質彈牙。熟食:🍕泡菜煎餅辣辣脆口煎餅🍜韓國水冷麵下火必點!有勁道的黑色蕎麥麵泡在冰沙中,吃前要將麵條煎幾刀。配料有雪梨、醃蘿蔔和雞蛋,還附有酸醋和黃芥茉。🍸🍹特飲是荔枝和檸檬柚子梳打,冷爽透心涼!

🔥烤肉:
🥓🐖炑八厚切五花腩

🥩🐮蔥蒜牛五花

🐙大八爪魚
泡菜辣椒醃漬,很辣的呢,過一過海鮮癮🤭

🦐韓式紅蝦
一碟3隻,很巨大的紅蝦!蝦頭有甘香蝦膏,肉質彈牙。

熟食:
🍕泡菜煎餅
辣辣脆口煎餅

🍜韓國水冷麵

🍸🍹特飲是荔枝和檸檬柚子梳打,冷爽透心涼!
2024-07-16 291 瀏覽
心思思想食韓燒,就去咗荃灣荃新天地食呢間,地點方便易搵餐廳裝潢舒適,地方好大,座位幾闊落;抽氣抽得好掂,怕油煙味嘅朋友可以放心嚟💙一坐低店員會奉上前菜、爐邊蛋同芝士,熱溶嘅爐邊芝士可以無限refill👍🏿🥢食得韓燒唔嗌返條五花腩成何體統🤭五花腩好厚身,夠邪惡~ 燒嘅時候豬油洶湧澎湃而出,燒完之後啲油出咗嚟就冇咁肥,加上我地燒烤技術幾好🤣燒到外邊脆脆哋,特別香口~配少少泡菜包住生菜一齊食正!仲有南瓜片、冬菇等蔬菜,食完之後好飽🥢蔥蒜牛五花上枱前已經醃好咗,味道唔錯,燒兩燒已經可以食😌🥢八爪魚好巨型,彈牙有咬口,充滿韓式辣醬嘅甜甜辣辣味道;自己唔食得辣特登嗌咗小辣,唔使狂飲水🤭🥢泡菜煎餅,外邊焦脆,但餅身軟淋淋,夾起好易散,好在泡菜足料🥢韓式水冷麵,食韓燒多數最後會食碗水冷麵解吓膩,特別多醋,上面配料有醃蘿蔔同青瓜等,感覺涼快,瞬間降溫,好啱而家呢個天氣食🧊🥢薄荷荔枝梳打 + 菠蘿梳打
心思思想食韓燒,就去咗荃灣荃新天地食呢間,地點方便易搵

🥢蔥蒜牛五花上枱前已經醃好咗,味道唔錯,燒兩燒已經可以食😌

🥢薄荷荔枝梳打 + 菠蘿梳打

2024-07-15 318 瀏覽
出咗花紅梗係要同姊妹食好西港鐵🚈找美食, 荃灣 地鐵站 一出沿南豐天橋行 15分鐘 就到 荃新天地二期 十分方便此間分店門面,已十分吸引,主題係魷魚遊戲,打卡一流🤩其中一讃之一係無限提供爐邊芝士及泡菜蛋配菜任食 🤩泡菜煎餅🫓外皮酥脆, 酸酸甜甜帶點辣的泡菜,沾一點煎餅沾酱,吃多不膩😋蔥蒜牛五花🐮10件肉質軟嫩且脂肪分佈均匀,保留牛肉鮮美,香葱 薑 蒜的濃郁香氣,一試難忘韓式紅蝦3隻🦐大大隻,肉質Q彈炑八厚切五花腩🐽肥瘦比例適中,䐁脂紮實而不 肥膩,帶點爽彈咬口,剪成一條條厚的五花腩包埋生菜泡菜辣酱,正呀!韓國水冷麵🍜清清涼涼冷麵配芥辣及醋大八爪魚🐙原隻八爪魚以韓式烤酱醃味,新鮮鮮甜,肉柔軟又帶彈性荔枝梳打薄荷荔枝梳打
出咗花紅梗係要同姊妹食好西

此間分店門面,已十分吸引,主題係魷魚遊戲,打卡一流🤩

其中一讃之一係無限提供爐邊芝士及泡菜蛋配菜任食 🤩

炑八厚切五花腩🐽

韓國水冷麵🍜

清清涼涼冷麵配芥辣及醋

大八爪魚🐙

原隻八爪魚以韓式烤酱醃味,新鮮鮮甜,肉柔軟又帶彈性

荔枝梳打

薄荷荔枝梳打

2024-07-10
2024-07-06 289 瀏覽
Ooo午餐韓烤之選ooO炑八午市套餐$60-110包括韓式燒肉前菜 、泡菜爐邊蛋、芝士粟米都是無限refil抽氣算幾好 不會太大油煙 冷氣又夠唔會太熱 lunch hea 下食野都唔錯👍🏻OooooO🔸和牛燒肉飯 $110大量和牛鋪滿整碗飯 和牛用上韓燒汁非常惹味 個人喜歡再加入爐邊蛋泡菜一起食口感味道更好OooooO🔸韓式醃漬豬五花套餐 $116用上韓國近年大受歡迎的稀有部位護心肉油分不多爽口彈牙 肥瘦均衡 以自家的韓式醬汁醃製 燒至少燶味道有點蜜燒叉燒味正💕另外包括豬五花及豬大腸 非常豐富此餐仲配有韓式迷你飯 其實2個人食都夠OooooO🔸蔥蒜牛五花 / 豬肋肉 / 蔥蒜雞腿肉 (加配優惠價$48)豬肋肉個人非常喜歡 醃得好好味🫶🏻🫶🏻雞腿肉混肉質有彈性 味道不錯。OooooO🔸加配特色飲品 (加$8/$12)清涼的青檸梳打少甜 消暑又解渴 藍色梳打打卡一流
Ooo午餐韓烤之選ooO
炑八午市套餐$60-110包括韓式燒肉
前菜 、泡菜爐邊蛋、芝士粟米都是無限refil
抽氣算幾好 不會太大油煙 冷氣又夠唔會太熱

以自家的韓式醬汁醃製 燒至少燶味道有點蜜燒叉燒味正💕
另外包括豬五花及豬大腸 非常豐富
此餐仲配有韓式迷你飯 其實2個人食都夠

豬肋肉個人非常喜歡 醃得好好味🫶🏻🫶🏻
雞腿肉混肉質有彈性 味道不錯。

OooooO
🔸加配特色飲品 (加$8/$12)
清涼的青檸梳打少甜 消暑又解渴 藍色梳打打卡一流
2024-07-05 257 瀏覽
♥️炑八(荃灣)去炑八最中意佢有泡菜爐邊蛋同芝士粟米可以任添😆今日同朋友一齊lunch黎燒下肉🌟韓式豬肉泡菜炒飯呢個炒飯份量好足!食落泡菜味夠濃 撈埋啲配料 食落好滋味~😋♥️牛肉滋味組合有梨汁牛扒、蒜香牛五花、牛腹肉梨汁牛扒係我最愛!食落調味甜甜地 又juicy~~牛腹肉都唔錯我地仲加配左3款肉類:蔥蒜雞腿肉同牛五花、豬肋肉雞腿肉肉質嫩滑 咬落有肉汁好好味~牛五花調味剛好 食落有油香 豬肋肉脂肪不多 食落爽口🌟柚子檸檬梳打飲落清爽 柚子味濃郁🌟藍天使梳打面頭仲有兩件菠蘿 飲落檸檬🍋味重 個人幾中意
♥️炑八(荃灣)
🌟韓式豬肉泡菜炒飯

♥️牛肉滋味組合
有梨汁牛扒、蒜香牛五花、牛腹肉
梨汁牛扒係我最愛!食落調味甜甜地 又juicy~~
牛腹肉都唔錯

我地仲加配左3款肉類:蔥蒜雞腿肉同牛五花、豬肋肉
雞腿肉肉質嫩滑 咬落有肉汁好好味~
牛五花調味剛好 食落有油香
豬肋肉脂肪不多 食落爽口

🌟柚子檸檬梳打
飲落清爽 柚子味濃郁
🌟藍天使梳打
面頭仲有兩件菠蘿 飲落檸檬🍋味重 個人幾中意

2024-07-03 170 瀏覽
炑八韓烤荃新天地分店, 佈置以淺木色為主調,座位舒適, 配上柔和的燈光, 進入餐廳時, 陣陣烤肉香氣撲鼻而來 , 令人期待滋味韓烤午餐 !入座後 , 先送上韓式前菜, 有泡菜、大豆芽、 薯蓉、 醃青瓜及蘿蔔等, 醃得爽脆入味,烤爐邊還有滑溜的泡菜蒸蛋、 惹味芝士粟米粒 , 仲係無限 refill 添。牛肉滋味組合 $118🔸️蒜香牛五花🔸️牛腹肉 🔸️梨汁牛扒五花肉 , 一層肥肉一層瘦肉相間,燒烤時, 肉香十足,燒到表面帶微微焦脆, 肉質鮮嫩,帶有明顯的蒜香和醬料的香甜, 亦可以用生菜加上蒜粒 ,包起五花肉一齊吃, 變得更清爽,沒有油膩感。牛腹肉,較多脂肪, 肉質柔軟細緻,滑嫩美味。梨汁牛扒 , 入口軟嫩 , 搭配梨子的清香及甜香, 份外甜美。韓式豬肉泡菜飯+$16肥瘦適中的韓式豬肉 , 配上泡菜 , 每口呈現出辣、鹹、 甜, 十分開胃, 配上飯香 , 充滿韓式的風味。和牛燒肉飯 $98和牛燒肉 , 肉質細膩柔嫩 , 融化在口中, 一股醇厚的牛肉味 , 加上滋味的牛肉汁, 拌飯一流。蔥蒜雞腿肉/加配+$48肥美的雞腿肉 , 燒到雞皮帶微微焦香, 鮮嫩滑溜, 啖啖誘人的蔥蒜香氣 。

牛肉滋味組合 $118
🔸️蒜香牛五花
🔸️牛腹肉
🔸️梨汁牛扒

韓式豬肉泡菜飯+$16

和牛燒肉飯 $98

蔥蒜雞腿肉/加配+$48

豬肋肉/加配+$48
肉質肥嫩 , 含豐富脂肪 , 入口柔軟, 充滿肉汁。

荔枝梳打/加配+12
充滿夏日色彩 , 冰涼透心 , 十分解膩 。

2024-06-22 155 瀏覽
本人甚少寫食評,其實唔算太差都唔想寫出嚟,職員服務態度真係有待改善,唔係呢間公司一定會被拖垮,入座前沒有解釋清楚,原來兩人進餐需要最少購買兩份烤肉才能埋單,即使叫晒成枱食物,唔包含有兩份烤肉的話,未能成為最低消費,無法埋單。根本冇明顯寫清楚規條,唔該講清楚寫清楚啦,咁嘅經營方法,香港飲食界也會給你們拖垮,怪唔得啲香港人上晒大陸食嘢啦。話說回來食品質素的確係唔錯,價錢亦都比較相宜,可惜服務質素如此,整個體驗絕對難以接受
慶祝紀念
生日
2024-06-16 187 瀏覽
炑八韓烤📍荃灣楊屋道18號荃新天地2 1樓125號舖同朋友嚟食lunch,上到成枱食物好豐富🤭飽到晚飯都唔洗食😂餐廳幾大,座位闊落,抽氣系統幾好,唔多油煙。和牛燒肉飯$98大大碗,多和牛多汁😋牛肉滋味組合$118蒜香牛五花、牛腹肉、梨汁牛扒牛扒幾肥美幾腍,本身醃好咗已經好夠味,牛五花雪花分布平均,肉色幾靚。另外再加配蔥蒜雞腿肉、蔥蒜牛五花、豬肋肉同迷你韓式麻藥蛋飯,超多蔥蒜😯,雞腿肉好多汁,燒完仲係好juicy。
炑八韓烤
📍荃灣楊屋道18號荃新天地2 1樓125號舖

和牛燒肉飯$98
大大碗,多和牛多汁😋

牛肉滋味組合$118
蒜香牛五花、牛腹肉、梨汁牛扒

2024-05-28 2214 瀏覽
炑八嘅午市套餐原來都好抵食👍🏻,6、70蚊嘅價錢都可以食到韓式燒肉😚,仲有前菜、爐邊蛋、芝士粟米無限refill😍!·♡ 月見芝士和牛漢堡套餐 HKD$58大熱打卡🤩😍「月見芝士和牛漢堡」!! 原隻新鮮蛋黃夠哂吸睛,和牛漢堡🍔、芝士🧀、蛋黃🍳一層一層堆疊上去,玩味十足😆。手動隻蛋黃時要有啲技巧,唔係就好易整穿佢㗎啦‼️ 和牛漢堡本身已經熟咗,放上爐烘燒佢一陣,燒到有些微燶邊就ok喇~·♡ 牛肉滋味組合 HKD$118有齊三種牛肉一次過試下,組合包括 🐃蒜香牛五花、🐂牛腹肉、🥩梨汁牛扒,牛五花薄薄一片,燒10秒左右翻下佢就食得;牛腹肉同梨汁牛扒都好有咬口😚,肉質亦唔會好韌,特別梨汁牛扒已經過調味,梨汁帶甜味🤤,好容易入口。·♡ 蔥蒜牛五花 / 豬肋肉 / 蔥蒜雞腿肉 (加配優惠價$48)加配價只係$48就有正常份量😙,真係好抵食!! 蔥蒜牛五花油脂感會較重,帶有油香🤤;豬肋肉肉質富趙勁,有少少豬頸肉嘅口感😚;而雞腿肉混入蔥蒜一齊食好惹味,肉質亦有彈性👍🏻。·♡ 手打鮮橙茶 / 士多啤梨果茶 HKD$48鮮橙茶勁香橙味,味道酸酸甜甜,而士多啤梨果茶味道則會甜香一點,兩款特飲都飲到真係有

♡ 月見芝士和牛漢堡套餐 HKD$58

手動隻蛋黃時要有啲技巧,唔係就好易整穿佢㗎啦‼️
♡ 牛肉滋味組合 HKD$118

加配價只係$48就有正常份量😙,真係好抵食!!
蔥蒜牛五花油脂感會較重,帶有油香🤤;
豬肋肉肉質富趙勁,有少少豬頸肉嘅口感😚;
而雞腿肉混入蔥蒜一齊食好惹味,肉質亦有彈性👍🏻。
♡ 手打鮮橙茶 / 士多啤梨果茶 HKD$48

鮮橙茶勁香橙味,味道酸酸甜甜,而士多啤梨果茶味道則會甜香一點,兩款特飲都飲到真係有果肉喺裡面,好解膩。
📍炑八韓烤
荃灣楊屋道18號荃新天地21樓125號舖
2024-05-19
午餐
2024-05-19 1825 瀏覽
那天和J姐看完電影後,我們的胃口早已被激起,於是直接前往了很久沒有光顧的「炑八韓燒」享用午餐。我們的目光停留在菜單上的「月見芝士和牛漢堡套餐」,僅需$58。菜單上詳細推薦了這道套餐的人氣吃法,讓我們對口感和滋味充滿期待。當這道菜端上桌時,我們被它的外觀所吸引,鬆軟的芝士和多汁的牛肉完美結合,每一口都帶來滿滿的滿足感。還可以手動層層堆疊,趣味十足。接著,我們品嚐了「牛肉滋味組合」,包含蒜香牛五花、牛腹肉和梨汁牛扒,價格為$134;這些肉質鮮嫩多汁,每一口都散發出濃濃的肉香,富含脂肪和筋絡;五花肥而不膩,烤完沾完醬汁口感豐富十足。我們還升級了「迷你泡菜豬肉飯」,都只是額外加$16;五花控肉,肥瘦相間,肉質鮮嫩多汁,入口即化。每一口咬下去,都能感受到肉汁在口中爆開的美妙滋味,搭配著微辣的泡菜,酸辣的風味與豬肉的鮮美完美融合。此外,我們還加配了限定的蔥蒜牛五花$48、豬肋肉$48和蔥蒜雞腿肉$48;每一款肉都展現出獨特的口感和滋味。蔥蒜的香氣與肉質的鮮美完美結合,讓我們愛不釋手。我們搭配了手打鮮橙茶$48和士多啤梨果茶$48,清新的口感讓整餐更加完美。

• 炑八厚切五花腩
  • 前菜