閃亮登場🎉炑八最新推出限時$758嘅「紅綠燈魷魚遊戲套餐」!🍽️.特別值得一提嘅係,套餐仲附送限量版嘅「魷魚遊戲」貼紙一張哦!🎁 .呢套餐真係太豐盛啦!有原隻魷魚,醬油五花肉,梨汁雞肉,深海鱈魚肉,韓式香腸,安格斯外裙肉,同埋和牛牛肋條同月見牛腹肉!豬、牛、海鮮,樣樣都有哦!絕對滿足你嘅所有需求呢!.原隻魷魚:口感鮮嫩五花肉:肥美帶陣陣鹹香梨汁雞肉:口感鮮嫩多汁,梨汁嘅甜味為雞肉增添咗一絲清香深海鳕鱼肉:味道鮮美,厚切增加入口嘅質感,肉質緊致而飽滿韓式香腸:口感有啲似芝士腸,咬落皮脆中間帶芝士流心感安格斯外裙肉:擁有豐富嘅油脂,口感細嫩多汁,肉質緊緻,帶有濃郁嘅牛肉風味和牛牛肋條:油花豐富,每口都係濃郁嘅牛肉香,質感細緻且多汁,帶入口即化嘅油脂融化感。月見牛腹肉:肉質細嫩,口感滑順,均勻嘅油花為其增色唔少,帶有淡淡嘅自然甘甜.如果你鍾意甜點,唔好唔試佢哋最新推出嘅限量椪糖曲奇雪糕,只要$38,就有濃滑嘅雲呢拿雪糕,「魷魚遊戲」焦糖餅同香甜草莓,真係好食到停唔到啊!😋.仲有兩款款配合主題嘅特飲!紅燈沙冰同綠燈沙冰,只要$48,仲附送一份限量版嘅「魷魚遊戲」杯墊!🍧.唔止咁,只要消費滿$50

原隻魷魚:口感鮮嫩
五花肉:肥美帶陣陣鹹香
梨汁雞肉:口感鮮嫩多汁,梨汁嘅甜味為雞肉增添咗一絲清香
深海鳕鱼肉:味道鮮美,厚切增加入口嘅質感,肉質緊致而飽滿
韓式香腸:口感有啲似芝士腸,咬落皮脆中間帶芝士流心感

唔止咁,只要消費滿$500,仲可以攞到限量版「魷魚遊戲」2024年曆卡,真係超值呀!📅
最後,特別提醒一下,前菜除咗沙拉之外,仲可以無限享用泡菜雞蛋同芝士粟米哦!🌽

咁豐盛嘅套餐,真係太誘人啦!大家一定要抓緊時間去「炑八」試試啦!記得地址:荃灣楊屋道18號荃新天地2一樓125號舖。快啲去享受美食嘅盛宴啦!💃🍽️

2023-12-08 690 瀏覽
炑八荃新天地分店, 佈置以木色為主調, 環境舒適寬敞, 配上柔和的燈光 , 最近 netflix 魷魚遊戲真人show出咗, 餐廳佈置以魷魚遊戲為主題, 啱曬粉絲打卡,食佢個餐仲有年曆卡、杯墊、貼紙等禮物送,舖頭入面有好多魷魚遊戲嘅精品售賣添。店內 oppa 全部著曬456運動衫, 活力十足, 氣氛挺熱鬧。入座後 , oppa 殷勤地送上韓式前菜, 有泡菜、大豆芽、 醃蘿蔔等, 醃得爽脆入味,烤爐邊還有滑溜的泡菜蒸蛋、 惹味芝士粟米粒 ,仲係無限添食。紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐 $759套餐十分豐富有:🔸️新鮮魷魚 🔸️醬油五花肉 🔸️深海鱈魚肉🔸️梨汁雞肉🔸️韓式香腸 🔸️安格斯外裙肉🔸️和牛牛肋條 🔸️月見牛腹肉 新鮮魷魚, 燒至表面微微焦香 , 油光亮澤, 鮮味帶嚼勁, 口感一流, 醬油五花肉 , 一層肥肉一層瘦肉相間,燒烤時, 香氣十足,肥油滴在爐端中,火光更旺盛,燒到表面帶微微焦脆, 入口挺軟嫩, 亦可以用生菜加上蒜粒 ,包起五花肉一齊吃, 變得更清爽,沒有油膩感。安格斯外裙肉, 是牛的外側腹膜肌,較多脂肪, 肉質柔軟細緻, 美味的肉汁在口中迴盪, 令人樂在其中。🔹️FRONT MAN 椪糖曲

紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐 $759
🔸️安格斯外裙肉
🔸️和牛牛肋條
🔸️月見牛腹肉

🔹️FRONT MAN 椪糖曲奇雪糕
韓國街頭小吃椪糖曲奇, 造型漂亮 ,香甜薄脆, 配上一球滑溜的雪糕, 讓人喜歡的甜品

🔹️紅燈沙冰
🔹️綠燈沙冰
兩杯沙冰, 一紅一綠, 顏色悅目 , 冰爽解膩 , 加上椰汁粉條, 增加口感。

3天前 0 瀏覽
在中價韓燒中,最有人氣的要數炑八,作為韓燒愛好者,我和太太最近也忍不住再次光顧,除了燒肉外,最想吃的就閃免費任加的前菜、爐邊泡菜蛋及芝士粟米,每次也最少加三輪才滿足呢😎✏️位置(9/10):商場戲院附近,有天橋來往荃灣多個商場✏️環境(8/10):柔和燈光配搭軟墊卡位,抽風系統做得好,幾乎沒油煙✏️服務(8/10):侍應積極幫忙加前菜及爐邊蛋,亦不時監察爐火大小✏️食物(8/10):一如以往的高質,生日更有贈品🌟韓國醬油蟹配紫菜飯 - $258醬油蟹看上去很吸引,肉質夠鮮味,不會腥,伴一碗紫菜飯,加上燒肉、爐邊蛋或泡菜更為豐盛味美😉🌟蒜油蜜糖雞腿肉 - $98用蒜油及蜜糖醃製得十分香甜,燒過後口感嫩滑,更是啖啖肉😊🌟炑八厚切五花腩 - $138一大塊足料厚切的五花腩,侍應主動教我們怎樣燒,燒香後剪成多塊,香脆惹味,伴生菜、蒜片及韓式辣醬食更是人間美味😘🌟韓式肉肉蛋糕太太生日,店家贈送一碟以不同肉混合堆砌而成的肉肉蛋糕,當中有肥牛、豬頸肉等,超有誠意,不能要求更多😄🌟韓國薄脆牛角酥 - $58/件在香脆的薄脆牛角酥上加上香草雪糕及水果,最後加入巧克力糖漿,有多種口感,雪糕也不易融化,是一款不錯的

✏️位置(9/10):商場戲院附近,有天橋來往荃灣多個商場
✏️食物(8/10):一如以往的高質,生日更有贈品

韓國醬油蟹配紫菜飯
🌟韓國醬油蟹配紫菜飯 - $258

🌟蒜油蜜糖雞腿肉 - $98
用蒜油及蜜糖醃製得十分香甜,燒過後口感嫩滑,更是啖啖肉😊

🌟炑八厚切五花腩 - $138

🌟韓式肉肉蛋糕
韓國薄脆牛角酥

🌟韓國薄脆牛角酥 - $58/件
在香脆的薄脆牛角酥上加上香草雪糕及水果,最後加入巧克力糖漿,有多種口感,雪糕也不易融化,是一款不錯的甜品😍
荔枝/菠蘿梳打

🌟荔枝/菠蘿梳打 - $38/杯
食燒肉當然要跟韓式特飲,加點了兩杯梳打,清爽香甜之餘,同時也很解渴😆

🏠炑八韓烤(荃灣)
📬地址:荃灣楊屋道18號荃新天地2期1樓125號舖
2024-04-09
韓國醬油蟹配紫菜飯
韓國薄脆牛角酥
荔枝/菠蘿梳打
我都已經食完半個鐘,我朋友個餐先出,仲要催多幾次個店員就不耐煩,出餐慢就算,連前菜都要催一樣出一樣,兩個湯,一份芽菜一份海帶,我催左四次先齊。 服務態度一般,出餐速度慢,下次不會再幫襯。

2024-04-17
2024-04-17 0 瀏覽
最近同朋友黎左炑八慶生生日月份訂座就可以免費獲贈靚靚肉肉蛋糕! 無論影相打卡都超有儀式感!韓式肉肉蛋糕舖滿肉肉蛋糕造型,睇得又食得~牛肉肉量仲好多下添bo平時最中意呢度無限續前菜、芝士粟米同埋泡菜爐邊蛋韓國醬油蟹配紫菜飯1份$80 (預先喺旅遊網站買咗券)必食推介醬油蟹, 一整隻,滿滿金黃香甜蟹膏只需$80 炑八厚切五花腩肥肉相間,每次必點做菜包肉,正蒜油蜜糖雞腿肉微辛調味雞腿肉,燒好沾上蒜味蜜糖特別滋味韓國薄脆牛角酥甜品韓國直送牛角酥餅乾帶楓糖香口感酥脆配埋雪糕好好味青檸梳打/薄荷荔枝梳打大大杯,燒肉良伴!
最近同朋友黎左炑八慶生

韓式肉肉蛋糕
舖滿肉肉蛋糕造型,睇得又食得~

牛肉肉量仲好多下添bo

平時最中意呢度無限續前菜、芝士粟米同埋泡菜爐邊蛋

韓國醬油蟹配紫菜飯1份
$80 (預先喺旅遊網站買咗券)

必食推介醬油蟹, 一整隻,滿滿金黃香甜蟹膏
只需$80

炑八厚切五花腩
肥肉相間,每次必點做菜包肉,正

蒜油蜜糖雞腿肉
微辛調味雞腿肉,燒好沾上蒜味蜜糖
特別滋味

韓國薄脆牛角酥甜品

韓國直送牛角酥餅乾帶楓糖香口感酥脆

配埋雪糕好好味

青檸梳打/薄荷荔枝梳打
大大杯,燒肉良伴!
2024-04-10
  • 韓國薄脆牛角酥甜品
前菜 $0韓國醬油蟹配紫菜飯 $80於 KKday 可以三折優惠價 $80 預訂韓國醬油蟹配紫菜飯1份 (原價 $258) ;預訂日期至4月19日,享用日期至4月30日韓國直送,延平島藍蟹jelly口感,醬油鹹鮮味道平衡,突出蟹膏濃鮮韓式肉肉蛋糕 +$0於生日該月份晚市時段訂座進餐,可享有生日禮遇 : 韓式肉肉蛋糕!🥩🎂以多塊肉片拼砌成肉肉蛋糕,上面仲放有卷成玫瑰花形狀的豬頸肉及牛肉!🌹🥩#食肉獸 #肉肉控 壽星收到好開心!滿足的生日晚餐!🥰😍 炑八厚切五花腩 $138厚切,啖啖肉!不得了!五花腩肥瘦均勻,層次分明,燒烤後外層好香脆,肉質爽口,入口油香溢出而不膩蒜油蜜糖雞腿肉 $98雞腿肉質嫩滑,蒜香味濃郁而不嗆口,甜甜蜜香味韓國薄脆牛角酥 $58韓國直送,人氣甜品薄脆牛角酥,口感鬆脆,面層有微微焦糖甜香,配搭雲呢拿雪糕、藍莓、士多啤梨,再加上朱古力醬青檸梳打 $38藍天使梳打 $38_______________炑八韓烤 (荃新天地2) (荃灣)荃灣楊屋道18號荃新天地2 1樓125號舖_______________
前菜 $0

韓國醬油蟹配紫菜飯 $80
韓國直送,延平島藍蟹
jelly口感,醬油鹹鮮味道平衡,突出蟹膏濃鮮

韓式肉肉蛋糕 +$0
#食肉獸 #肉肉控 壽星收到好開心!滿足的生日晚餐!🥰😍

炑八厚切五花腩 $138
厚切,啖啖肉!不得了!

蒜油蜜糖雞腿肉 $98
雞腿肉質嫩滑,蒜香味濃郁而不嗆口,甜甜蜜香味

韓國薄脆牛角酥 $58
韓國直送,人氣甜品

青檸梳打 $38

藍天使梳打 $38
_______________

炑八韓烤 (荃新天地2) (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2 1樓125號舖

_______________
2024-03-08 138 瀏覽
💟仁川鰻魚半份有塊細板燒,鰻魚有少少草腥味,肉質爽脆。💟韓式烤腹脅肉豬梅頭的位置,肥瘦37比例,非常好吃。餐牌沒了護心肉,這個倒是可以頂替。💟芝士炸雞7件炸雞上桌後要立刻拌勻,否則就凝固了;半份炸雞寫明7件,香脆酥,炑八的炸雞沒有失望過。💟凍檸茶韓燒飲凍檸茶其實都ok💟任食芝士粟米同泡菜蛋呢個要個爐夠熱先熟得快同食得過癮,好怕啲爐唔夠熱,食完啲蛋都未熟💟前菜酸蘿蔔&泡菜最好味呢3款。其他質素唔穩定。
💟仁川鰻魚半份
有塊細板燒,鰻魚有少少草腥味,肉質爽脆。

💟韓式烤腹脅肉

💟芝士炸雞7件

💟凍檸茶
韓燒飲凍檸茶其實都ok

💟任食芝士粟米同泡菜蛋

💟前菜酸蘿蔔&泡菜
最好味呢3款。其他質素唔穩定。
一家食韓燒團年飯呢 。 呢間食店不設低消 但必須點3 個肉類/ 點一個餐才可開爐( 框枱紅衫哥哥仔不能多問 說話冇尾音) 燒芝士栗米 及蛋 這2 款無限添加。 牛肉選擇不多 。 食物味道還可 。 涼麵很大的 味道可以炸雞一份滿滿的 也是可以 整體食物質素正常。 問拎叉係冇 記得自己帶🤪 ( 問紅衫哥哥什麼也不願意提供/ 回答) 場內看到個女仔服務員就搵到個叉比我 如果不是手有問題也不會問了。 最後問红衫哥哥 OpenRice 請他確認我出席哈哈 ! 結果回覆 我哋咩都做哂。 自己問OpenRice ~ 没尾音的態度。 其實除了食物質素、 價錢、 服務、 環境也是客戶考慮的 。 一心本地消費結果 個紅衫哥哥 搞到心情欠佳。
2024-02-04
團年飯
生日去荃新天地睇戲,想食烤肉,牛角或呢間二選一,揀左呢間(後悔!)。套餐得1款選擇,$795 7款肉1款魷魚,我哋唔想食咁多肉又怕食唔哂所以唔揀套餐,但店員話唔揀套餐要選3款肉!?我哋得兩個人,唔想食咁多肉,問店員可唔可以選兩款肉另選1款其他主食,例如石頭飯或人參雞湯,但店員都係話要選3款肉。我哋唯有照點3款肉,但唔敢叫其他野食怕食唔哂。肉質素的确唔錯,但食到一半已經好"溜",但唔想浪費唯有食哂佢,想叫飲品解"溜",但沙冰又話無,生啤又話無?最後埋單$590,送張85折劵,但無用囉,因為無下次囉!無聽過韓烤有咁嘅點餐要求,如果想係呢間餐廳食個石頭飯,基本上係閑人免進囉!另外桌面黐立立,唔係幾好囉!
另外桌面黐立立,唔係幾好囉!
2024-01-12 178 瀏覽
係2023年最後一日 大女陪我哋倆老行街兼lunch 去到荃灣原本都係想打邊爐但最後我都係揀咗韓燒六小碟前菜,泡菜係最難食😖送嘅沙律生菜牛舌(大蔥)唔記得叫乜,總之呢碟係兩款牛炑八特製護心肉係豬同雞海鮮煎蔥餅玉子紫菜飯
2023-12-28 140 瀏覽
今日黎食呢間荃新天地嘅炑八韓烤,就係為左試佢地新出嘅魷魚遊戲套戲同打個靚卡,喺openrice book位仲有88折添架😁套餐本身係2人餐黎,價錢$758,當然包左大大條鮮魷魚🦑 食落彈牙有鮮味。另外仲有2份牛肉,一份係和牛牛肋條+月見牛腹肉,一份係安格斯外裙肉,我覺得各有各好味,安格斯薄切燒幾下就食得,外邊嘅肥油仲有少少脆,和牛就厚實d牛汁更豐富👍🏻其他燒物仲有雞肉,腸仔,魚柳,五花肉,同少量蔬菜。最緊要嘅係鍋邊嘅蛋漿,芝士粟米,同其他配菜都係無限refill,我當然唔輸蝕食左幾round蛋同芝士啦😁最後見crossover套餐有得加配椪糖曲奇雪糕🍨($38),製作有心思係參考番套戲嘅曲奇造型👍🏻

1K
2023-12-23 89 瀏覽
朋友喺Openrice book 咗食炑八,依家訂紅綠燈魷魚遊戲套餐仲有88折,好抵呀!ღ紅綠燈魷魚遊戲套餐 $758套餐入面有新鮮魷魚、醬油五花肉、梨汁雞肉、深海鱈魚肉、韓式香腸、安格斯外裙肉、和牛牛肋條同月見牛腹肉,好多肉肉好豐富,新鮮魷魚🦑好大條,燒完入口爽脆,深海鱈魚肉好厚身,食落啖啖肉又嫩滑,最愛月見牛腹肉,油花細緻,口感滑嫩🤤套餐送限量貼紙同埋杯墊😍可以拎返屋企收藏🥰ღ掽糖曲奇雪糕 $38食完燒肉叫返個雪糕食啱晒勒💢 掽糖係魷魚遊戲入面其中一個遊戲~圓餅,每個雪糕都有一塊唔同嘅掽糖☺️大家都可以碰碰運氣玩吓ღ紅燈沙冰 $48ღ綠燈沙冰 $48

ღ紅綠燈魷魚遊戲套餐 $758
套餐入面有
新鮮魷魚、醬油五花肉、梨汁雞肉、深海鱈魚肉、
韓式香腸、安格斯外裙肉、和牛牛肋條同月見牛腹肉,
好多肉肉好豐富,新鮮魷魚🦑好大條,燒完入口爽脆,
深海鱈魚肉好厚身,食落啖啖肉又嫩滑,
最愛月見牛腹肉,油花細緻,口感滑嫩🤤

套餐送限量貼紙同埋杯墊😍可以拎返屋企收藏🥰

ღ掽糖曲奇雪糕 $38

ღ紅燈沙冰 $48

ღ綠燈沙冰 $48
魷魚遊戲熱潮一直熱捲全球,人氣韓燒店炑八韓烤最近聯乘魷魚遊戲推出韓式BBQ套餐,套餐仲會送年曆卡、貼紙等主題紀念品,各位鐘意魷魚遊戲既朋友仔要去試下紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐新鮮魷魚真係原條好新鮮,切左左一條條容易燒,爽口彈牙醬油五花一直都好鐘意食韓式調味豬肉,醬油味香濃、肥瘦均勻,好有咬口梨汁雞肉加入梨汁甜甜地好特別,雞肉煮後都好嫩滑深海鱈魚肉魚肉好滑,燒完之後外皮香脆韓式香腸味道正常帶鹹香幾特別安格斯外裙肉 & 和牛牛肋條 兩款牛都好食,肉質軟諗,大滿足月見牛腹肉大推!沾蛋好嫩滑牛味香濃,值得一試FRONT MAN椪糖曲奇雪糕講到魷魚遊戲不能不提椪糖,呢個曲奇雪糕入口順滑,有得挽有得食紅燈沙冰綠燈沙冰顏色好靚打卡一流,味道有啲糖果/夾糖的味道,甜甜酸酸好開胃

紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐

新鮮魷魚
真係原條好新鮮,切左左一條條容易燒,爽口彈牙

醬油五花
一直都好鐘意食韓式調味豬肉,醬油味香濃、肥瘦均勻,好有咬口

梨汁雞肉
加入梨汁甜甜地好特別,雞肉煮後都好嫩滑

深海鱈魚肉
魚肉好滑,燒完之後外皮香脆

韓式香腸味道正常帶鹹香幾特別

安格斯外裙肉 & 和牛牛肋條
兩款牛都好食,肉質軟諗,大滿足

月見牛腹肉
大推!沾蛋好嫩滑牛味香濃,值得一試

FRONT MAN椪糖曲奇雪糕

紅燈沙冰
綠燈沙冰
顏色好靚打卡一流,味道有啲糖果/夾糖的味道,甜甜酸酸好開胃
整間店嘅佈置到店員制服都勁有氣氛,就好似重演魷魚遊戲咁,有得玩有得食又可以勁打卡🥳,等你嚟玩呀🤗,依家於Openrice預訂下面套餐仲可以享有88折優惠!🚦紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐🚦🔸️新鮮魷魚當然唔少得主角,原條魷魚上,輕輕一燒已經爽口又彈牙。🔸️安格斯外裙肉🔸️醬油五花肉🔸️和牛牛肋條🔸️月見牛腹肉朋友是食肉獸,見到依幾碟口水直流了😋:安格斯外裙肉肉味既濃且嫩;醬油五花肉油香四溢,入口好嫩 ;月見牛腹肉勁juicy,沾上滑溜溜的溫泉蛋好入味;和牛牛肋條好有咬口且油香十足。🔸️梨汁雞肉雞肉滑嘟嘟,配上梨汁調味添一份清甜。🔸️深海鱈魚肉鱈魚肉質結實彈牙。🔸️韓式香腸燒過的香腸外皮脆卜卜腸肉滑。🍨FRONT MAN椪糖曲奇雪糕超大球雲呢拿雪糕伴士多啤梨及一塊鹹香的椪糖曲奇,我試玩咗過到關啦😜🍹紅燈沙冰🍹綠燈沙冰沙冰味道酸酸甜甜好醒胃,還加入口感煙韌的粉條。

🚦紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐🚦
🔸️新鮮魷魚
當然唔少得主角,原條魷魚上,輕輕一燒已經爽口又彈牙。
🔸️安格斯外裙肉
🔸️醬油五花肉
🔸️和牛牛肋條
🔸️月見牛腹肉
🔸️梨汁雞肉
雞肉滑嘟嘟,配上梨汁調味添一份清甜。
🔸️深海鱈魚肉
鱈魚肉質結實彈牙。
🔸️韓式香腸
燒過的香腸外皮脆卜卜腸肉滑。

🍨FRONT MAN椪糖曲奇雪糕

🍹紅燈沙冰
🍹綠燈沙冰
沙冰味道酸酸甜甜好醒胃,還加入口感煙韌的粉條。
2023-12-18
平時見OpenRice 呢間評價都ok,今晚就決定試吓啦.叫咗個牛舌第一次見到個牛舌薄到透光😵$138/6塊,唔知以為我點咗$68/ 6塊嘅質素🫨我問個店員,佢話正常!係咁!真係啤一聲再嚟個牛小排,名副其實「小」同薄😵‍💫燒起好似牛肉乾咁細塊😧可能我真係好耐冇食過韓燒,D食材珍貴成咁🤔反而最抵食係$58碟雞腎🤣🤣再好笑D,我問個店員拎烤肉醬料,佢問我「嚇?咩醬料」,我話D肉點乜?佢先恍然大悟🤣
第一次見到個牛舌薄到透光😵
$138/6塊,唔知以為我點咗$68/ 6塊嘅質素🫨
我問個店員,佢話正常!係咁!
真係啤一聲
再嚟個牛小排,名副其實「小」同薄😵‍💫
燒起好似牛肉乾咁細塊😧
可能我真係好耐冇食過韓燒,D食材珍貴成咁🤔
反而最抵食係$58碟雞腎🤣🤣
牛舌