2021-09-22 134 瀏覽
無限添嘅小菜款式好多種,味道唔錯唔算好鹹,泡菜同蓮藕最好味,d 菜好新鮮洗得幾乾淨無限添嘅芝士同埋蛋,個爐唔錯唔係好癡底,d 蛋煮左幾分鐘都無痴底四個人食,我哋叫咗個海陸空二人餐,佢有好多牛嘅唔同部位,每件兩塊,四個人分剛好每樣試d, 但排有點肥,好多肥膏,佢個餐仲有d 菜比你燒,唔會好膩,d 牛無醃過,可以食到食材本身嘅味道,比以往嘅韓燒更好海鮮雖然選擇唔多但幾好味,個鰻魚燒出嚟最正,魷魚燒魚唔會好乾泡菜煎餅有泡菜味但唔辣,甜甜地,煎得幾香海鮮豆腐鍋(二人)佢下面係用Gas爐即場整熟d海鮮,材料非常豐富,除咗海鮮之外仲有超多嘅蔬菜整完個湯底非常鮮甜,除咗啲海鮮之外最正係個湯底,有少少辣但越食越上癮。個鍋包左兩個飯或麵,可以自己選擇。飯係珍珠米,配埋個湯,超正佢d 蝦超大隻,足足有三隻,好多肉好彈牙薄荷荔枝特飲非常之難飲,薄荷好似牙膏咁嘅味,成杯嘢飲完全飲唔到荔枝味,佢比嘅水仲好飲過佢食完成餐非常之飽,好似食左好多肉咁,但其實食得最多係菜,非常滿意呢餐

無限添嘅小菜

海陸空二人餐

泡菜煎餅
有泡菜味但唔辣,甜甜地,煎得幾香

海鮮豆腐鍋(二人)

佢d 蝦超大隻,足足有三隻,好多肉好彈牙
薄荷荔枝特飲

薄荷荔枝特飲
2021-09-05
海陸空二人餐
2021-09-18 108 瀏覽
🇰🇷去轉韓國先😍#尖沙咀✅ 海鮮煎餅(#해물파전)幾大份~煎到好香都足料,又唔會好油✅人蔘雞湯個湯熬到幾入味,雞肉都腍,好岩送飯✅甜米水真係飲到米味幾特別,但偏甜✅兩個人夜晚人均食左$200,好似抵過平時呢到食lunch嘅價錢🍗炸雞叫左無骨,個人覺得冇咩驚喜,炸粉偏厚唔算脆,少失望🍣紫菜包飯得迷你size,勁少🙈食得唔多夠喉.📌 炑八韓烤 (金巴利中心) (尖沙咀)#尖沙咀美食 金巴利道35號金巴利中心B樓1號鋪-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #韓國菜 #
🇰🇷去轉韓國先😍#尖沙咀

✅ 海鮮煎餅(#해물파전)
幾大份~煎到好香都足料,又唔會好油

✅人蔘雞湯
個湯熬到幾入味,雞肉都腍,好岩送飯

✅甜米水
真係飲到米味幾特別,但偏甜

🍗炸雞叫左無骨,個人覺得冇咩驚喜,炸粉偏厚唔算脆,少失望

🍣紫菜包飯得迷你size,勁少🙈食得唔多夠喉

📌 炑八韓烤 (金巴利中心) (尖沙咀)
#尖沙咀美食 金巴利道35號金巴利中心B樓1號鋪
2021-07-07 176 瀏覽
晚上想吃韓燒,在尖沙咀附近逛了一會,才選擇了炑八,因為朋友不吃牛,自己不吃豬,所以套餐中要有牛有豬才能滿足我們的要求,炑木的菜單較容易配搭,附近很多餐廳的套餐都只有牛/豬,2樣的話需要散叫,比較不化算。最後選擇了炑八$498的套餐,有雞有海鮮有牛小排有五花肉,還有肉眼,所有肉類的種類都有。套餐中的墨魚,真的超美味,超推介!!!前菜有泡菜,海帶,大豆芽,蘿蔔,沙津,前4樣可以任加,但後加的前菜,需要一點時間才會上菜,大概是廚房需時。大豆芽和蘿蔔很好吃!!!

2021-07-06
  • 大墨魚
2021-07-07 149 瀏覽
又黎食韓燒喇🥰全港有多間分店嘅炑八相信無人唔識掛🤭放工接埋朋友一齊去食餐好,迎接個美好週末🤣今日7點半黎到,好彩有book位,爆晒場咁濟,一入到去已經聞到好香嘅燒肉味🤤🤤流晒口水。我同朋友都懶得揀野,直接order左佢地新嘅套餐:和牛牛舌勝燒套餐($698),入面都有幾多款野食!韓牛前胸肉、霜降牛小排、護心肉、和牛牛舌、豬梅花肉、大啡菇等等。霜降牛小排最有入口即溶嘅感覺🤤油脂分布平均。而我最鍾意食嘅牛舌都好好食,佢係薄切,保留到牛舌獨有嘅爽彈口感!爐邊蛋都好出色,推介芝士爐邊蛋!食完可以再叫店員添加🤓甜蜜蜜芒果梳打不得了!半大個芒果肉咁上,打卡有驚喜,芒果好鮮甜🥭配埋梳打非常夾!

爐邊蛋都好出色,推介芝士爐邊蛋!食完可以再叫店員添加🤓

2021-07-07 150 瀏覽
同朋友7點WALK IN黎到呢間餐廳,餐廳入面冇乜人,之後叫左個$498既套餐,有牛有豬肉有蝦有章魚,晚市套餐仲會送芝士紫菜包飯或者沙灘墊,我地揀左紫菜包飯。相比其他分店,呢間分店既服務質素算係唔錯,試過係其他分店食野,上菜慢,叫極都唔應……呢間一坐低就開始上前菜,同埋解釋得好清楚邊D可以無限添加(例如:泡菜 生菜 蘿蔔 芽菜 芝士 蛋),邊D食完就冇(例如:沙律)。章魚幾好食,本身想額外購買,都已經冇貨。總括而言,呢個套餐係食得飽既,不過性價比較低,牛肉係有一大塊,但豬肉其實得兩塊,完全唔夠食,可能散叫仲抵。。事後發現原來有book檯會有8折 so sad😢😢😢😢章魚=墨魚 唔逐個錯字改喇🤣🤣🤣

章魚=墨魚 唔逐個錯字改喇🤣🤣🤣
2021-07-06 107 瀏覽
好耐都無過韓燒,襯著生日朋友帶我到炑八食韓燒,環境都舒服,選了期間限定套餐-和牛牛舌勝燒套餐✨套餐包括有牛舌、韓牛前胸肉 、醬油牛小排 、薄切牛舌 、慶洲五花肉 、慶洲豬梅肉 、韓風墨魚;另外有韓式前菜泡菜、芽菜,還有可以再添泡菜蛋和芝士粟米😍沙律和牛牛舌切得很薄薄的很容易熟,一見到一邊熟就要即反轉燒,燒到岩岩好,入口很林又可口😋韓牛肉燒完牛味香濃,入口好林燒得剛剛好,燒好用剪刀剪開一塊塊,口感鮮味多汁又夠林😋 鎖住肉汁更加美味呢!慶洲五花肉味道肉質鮮嫩,十分滋味呢甜蜜蜜芒果梳打夏天唔少得芒果🥭系列嘅飲品,用新鮮芒果再配上梳打都唔覺得好甜,反而很清新可口👍🏻外觀仲好靚😍夏日冰涼西瓜梳打食韓燒點都會好熱氣,點番杯西瓜🍉梳打消消暑就最好啦,可以降降火so refreshing 🥰

沙律

和牛牛舌

韓牛肉

慶洲五花肉味道肉質鮮嫩,十分滋味呢

甜蜜蜜芒果梳打

夏日冰涼西瓜梳打
2021-06-19
2021-07-06 1699 瀏覽
家姐出左糧巧興奮咁話要請我食有質素既韓燒喎~~好好奇佢究竟會帶我去邊道食呢........原來就係尖沙咀既炑八韓烤一入到去就真係幾有韓風FEEL~~呢道好多CAR位, 超正, 張枱好大, 坐得好舒服!!就算成枱放左好多野都仲有位淨家姐請梗係食呢道最貴既餐啦~其實唔算好貴, 最貴都係$698 和牛牛舌勝燒套餐....套餐有韓牛前胸肉, 降霜牛小排, 大八爪魚, 護心肉, 和牛牛舌, 豬梅花肉 & 大啡菇如果唔點套餐既話仲可以散叫的, 餐牌有好多選擇!!套餐包新鮮沙律菜~~仲有無限添加既前菜超開心丫, 可以不斷refill我鍾意既泡菜同海帶!!呢道既泡菜唔係好辣, 平時食唔到辣泡菜既朋友都可以盡食啦套餐個拼盤好吸睛丫!! 用一個好大既牛型盤丫~~上面裝晒今日食既韓燒呢護心肉 & 豬梅花肉護心肉係豬的橫隔膜和肝之間既肉, 燒香後油分唔多, 爽滑彈牙豬梅花肉肉質幼嫩, 鮮美可口, 一D都唔油膩!!韓牛前胸肉 & 和牛牛舌以前韓牛唔出口所以冇乜機會食到韓牛~而家終於可以唔洗去韓國都食到喇!!!食到~韓牛~真的很興奮~~~~韓牛牛味特別濃郁, 肉質軟腍!和牛牛舌脂肪含量高, 口感非常豐富!!降霜牛
家姐出左糧巧興奮咁話要請我食有質素既韓燒喎~~

一入到去就真係幾有韓風FEEL~~
呢道好多CAR位, 超正, 張枱好大, 坐得好舒服!!
就算成枱放左好多野都仲有位淨

家姐請梗係食呢道最貴既餐啦~
其實唔算好貴, 最貴都係$698 和牛牛舌勝燒套餐....

如果唔點套餐既話仲可以散叫的, 餐牌有好多選擇!!
套餐包新鮮沙律菜~~
仲有無限添加既前菜

超開心丫, 可以不斷refill我鍾意既泡菜同海帶!!
呢道既泡菜唔係好辣, 平時食唔到辣泡菜既朋友都可以盡食啦

套餐個拼盤好吸睛丫!!
用一個好大既牛型盤丫~~
上面裝晒今日食既韓燒呢

護心肉 & 豬梅花肉

豬梅花肉肉質幼嫩, 鮮美可口, 一D都唔油膩!!
韓牛前胸肉 & 和牛牛舌
以前韓牛唔出口所以冇乜機會食到韓牛~
而家終於可以唔洗去韓國都食到喇!!!
食到~韓牛~真的很興奮~~~~
韓牛牛味特別濃郁, 肉質軟腍!

和牛牛舌脂肪含量高, 口感非常豐富!!
降霜牛小排
降霜牛小排富含霜降, 細緻油花, 香味濃郁~~
 肉質軟嫩, 豐富油花分佈均勻, 入口香滑又多汁

拉絲芝士粟米好好味丫!!!
仲可以refill既添~~

食完拉絲芝士就食泡菜烤蛋~~
咁樣整既蛋好滑, 加埋泡菜味道一流

套餐包一籃菜~~
跟韓式食法, 生菜包肉加泡菜蒜等一齊食大滿足丫!!
咁食比起淨食肉會冇咁膩添~~

套餐加$20有一杯梳打~
叫左菠蘿梳打同荔枝梳打....
2杯都幾好味, 唔會太甜又夠氣~~
同家姐各有喜好

• 和牛牛舌勝燒套餐
2021-07-06 117 瀏覽
同朋友約尖沙咀食食晚餐,朋友指定要食炑八韓烤,今天選了厚切帶骨肉眼套餐帶大家來看看厚切帶骨肉眼油花很靓,氣勢上桌,先把烤盤用牛油刷過後放上牛扒,烤起來吱吱作響,香味四溢,真沒想到肉眼扒也可以自己烤!趣味十足肉質軟嫩多汁,可以食到油花豐富的部位,也可以享受瘦肉的咬勁醬油五花肉醬油的鹹度剛剛好,比起厚切五花肉吃起來口感更juicy不會乾柴。豬皮油脂多味道超香,外皮微微焦酥意外的美味芒果梳打&芒果柑橘冰沙炎炎夏日當然要來杯特飲!最近推出了期間限定的芒果特飲🥭特別推薦芒果梳打及芒果柑橘冰沙。沒有什麼比清涼的飲品更消暑更解膩了!芒果很大一塊,打卡一流,也別忘了把芒果吃掉!整體而言,食物品質跟味道都很好,侍應服務態度佳,也會主動提供服務,是食燒烤的好選擇
同朋友約尖沙咀食食晚餐,朋友指定要食炑八韓烤,今天選了
帶大家來看看

厚切帶骨肉眼
肉質軟嫩多汁,可以食到油花豐富的部位,也可以享受瘦肉的咬勁

醬油五花肉

豬皮
油脂多味道超香,外皮微微焦酥意外的美味

芒果梳打&芒果柑橘冰沙

2021-07-05 799 瀏覽
在晚上覓食時,突然落下滂沱大雨,朋友與我立即在附近屋簷下暫避,突察覺到身後地庫內光亮霓虹燈的燒肉店,我倆想也沒想便進內用膳。雖然內裡以灰黑色為主,但每枱均設有照明燈,光線未有被鋪位在地庫,及深色主色調而有所影響。所有座位為梳化卡位,不論個人空間或是枱與枱之間都空間充足。枱上已放有相關用具和餐具,還附送輕便圍裙,剛穿上白色衫的我也頓時輕了一口氣。就座後服務員隨即送上無限添加5小碟前菜,包括芽菜、蒜頭青椒、泡菜、海帶及酸蘿白,輕微醃製清新帶酸,不但減膩提味,還保留到食材原味道,肉類還未呈上已快吃光了,略嫌冷凍溫度不足,溫度介乎室溫偏涼。除了單點食物外,餐廳還推出了二款燒肉套餐,非常適合因避雨而驚鬼未定的我倆,再點二杯夏日飲品解渴定神拼盤內包括醬油五花肉、大墨魚、梨汁雞翼、豬皮、蔥蒜牛五花各2件及蔬菜,而帶骨肉眼扒則獨立放另一碟上,因為其面積比臉還要大,呈鮮紅色,脂肪分佈十分平均,還附上脂肪搽擦鐵網。整體份量剛好能吃光,品嚐後特別喜愛以下數款:五花肉層次尚算分明,薄切不但易熟,還減低脂肪層所帶來的油膩感,連生菜一同進食也較容易咬開,完全沒有扯也扯不開的尷尬場面,淡然醬油味不會過咸之餘沒有蓋過

前菜5小碟

厚切!!帶骨肉眼套餐

場面,淡然醬油味不會過咸之餘沒有蓋過豬肉鮮,脂肪比例在五花肉界別來說不算厚亦不算多,剛好帶出軟腍口感而沒有太大負擔。
厚切!!帶骨肉眼套餐

厚切大墨魚意外地非常腍身軟滑,不費吹灰之力便可咬,夾生菜食完全無問題,吃魷魚墨魚會胃痛的友人也可大快朵頤吃,而且墨魚捲曲迅速,十分快熟,略嫌經醃製後味道偏咸,吃後兩人也不約而同喝點甜飲中和一下。

厚切!!帶骨肉眼套餐

焦點主角原來不但有賣點,原來質素不俗。正想夾起放網燒時,服務員隨即上前協助,由於肉眼扒肉質帶嚼勁,燒烤時間須拿捏準確,才可把嚼勁程度掌握到位,一大塊肉眼扒大約剪成10小片。
牛肉燒至外熟內帶少粉嫩,肉質腍中有嚼勁,肉汁在咀嚼時稍有溢出,整塊牛扒未有經醃製,牛鮮味突出而不帶雪味,不過吃後飽肚感大增,亦提示晚餐已接近尾聲了~

韓烤凍飲當然不能少,友人與我名自點了
一杯夏日特飲,個人較喜愛芒果梳打,半邊已介芒果放於杯上確實震撼,芒果鮮甜而不膩,加上清新少甜芒果梳打,既解渴又不添膩。
甜蜜蜜芒果梳打+柑橘鮮橙果茶

——
整體評語:
食物-所有肉類均沒有雪味,醃料濃度帶出惹味同時不會蓋過肉鮮味,切割大小剛好適合一口品嚐,連同生菜一同進食也感方便,整體烤物都非常容易控制火喉與熟度,較難掌握的肉眼扒亦有服務員協助,可以品嚐到所有肉類最好的質素
服務-服務員全場就只有2人,既需要服務客人,也要添前菜、爐邊蛋及芝士,同時也主動上前提供烤肉眼扒服務,期間更介紹肉眼扒特性與燒烤方法,忙碌中不失親切態度
衞生-所有用具與餐具都乾爽不黏,有提供生熟餐具同時亦有供應消毒濕紙巾與圍裙,兼顧到環境整潔外,也注重食客個人衞生
環境-全場均為卡座,而且枱與枱之間距離充人,空間感與舒適度十足,可以與友人暢所欲言,也不會聽到鄰枱對話。光線充足,空氣流通,絕對沒有地庫所帶來的不便
抵食-套餐價錢合理,但可以品嚐不同種類及部位的肉類,還可以不停添加前菜、爐邊物及生菜,吃到捧著肚子離開十分滿足,抵食指數甚高
2021-06-22
前菜5小碟
甜蜜蜜芒果梳打+柑橘鮮橙果茶
2021-07-05 98 瀏覽
想不到吃什麼,就黎食炑八。今次叫了$498套餐,睇落好似好小野,但食落兩個人覺得好飽!醬油五花肉好入味,雖然薄沏,但入口都有口感,肉質好juicy ! 值得encore! 大墨魚,爽口,易燒,份量都算多。雞翼,正常發揮。豬皮,骨膠原極重!仲有牛五花。厚切帶骨肉眼扒,好好味!帶有少量脂肪,食落更順滑肥美!牛味濃!正😄另外叫左兩杯芒果特飲!半隻芒果上,估五到芒果甘甜!🤓好好味,至於飲品五會太甜,容易入口

大墨魚,爽口,易燒,份量都算多。
雞翼,正常發揮。
豬皮,骨膠原極重!仲有牛五花。

2021-07-04 84 瀏覽
之前父親節食咗呢個英雄爸爸套餐,對比以前散叫開,套餐的而且確比較抵食。成個套餐有齊特級牛肋骨、和牛牛舌、將由五花肉、護心肉、來汁雞肉、大啡菇,再加埋韓式辣炒年糕,非常豐富,另外仲有多兩杯飲品。呢度特別好嘅係,當燒到咁上下,店員會來玩燒烤網,健康。燒烤網旁邊亦都有芝士同埋蛋。大些菇非常大份,放落炭爐燒,好香。好鍾意佢啲牛肉,油脂分布算平均,唔會特別肥,如果真係覺得太油膩嘅話,我會加少少檸檬汁,咁樣就可以平衡返。佢仲有大蝦。放入炭爐燒,啲蝦膏熱到滾寫晒出嚟,非常正。炒年糕超級大份,佢雖然有少少辣,但另外亦都有少少甜。我飲品叫咗一杯芒果梳打同埋西瓜梳打,幾好飲。

呢度特別好嘅係,當燒到咁上下,店員會來玩燒烤網,健康。

燒烤網旁邊亦都有芝士同埋蛋。

大些菇非常大份,放落炭爐燒,好香。

佢仲有大蝦。

放入炭爐燒,啲蝦膏熱到滾寫晒出嚟,非常正。

炒年糕超級大份,佢雖然有少少辣,但另外亦都有少少甜。

我飲品叫咗一杯芒果梳打同埋西瓜梳打,幾好飲。
2021-06-21
2021-06-28 76 瀏覽
<Hong Kong🇭🇰•Tsim Sha Tsui>“咬我唷!和牛牛舌勝燒套餐”朋友前排回復單身,但時不時想起同前度錫錫的一面😅施主唷!向好看,下個更可愛唷!我地叫份「和牛牛舌👅」比你享受👅舌吻一刻🤪飲番啖「甜蜜蜜芒果梳打」即刻唔再DRY DRY 唷🤪(本身芒果應該篤爛同梳打混合,但朋友將半份芒果原粒落肚🥲隨即我飲咗淨梳打汽水🤣)和牛牛舌勝燒套餐包含:- 和牛牛舌👅- 韓牛前胸肉😳- 霜降牛小排❄️- 護心肉🫀- 大八爪魚🐙- 豬梅花肉🐖我鍾意用生菜包住佢食,冇咁油膩而且仲好Juicy- 大啡菇薄切和牛牛舌,輕輕一燒就食得!夾住一齊食,爽脆多汁!原來食燒肉嘅同時,可以無限添加:- 爐邊芝士- 爐邊泡菜蛋蛋- 泡菜- 酸蘿蔔- 生菜- 豆芽涼拌-海帶涼拌- 沙律 (一次)......#chantaljj尖沙咀 #chantaljj韓國菜 #尖沙咀美食 #香港醬油蟹
<Hong Kong🇭🇰•Tsim Sha Tsui>
“咬我唷!和牛牛舌勝燒套餐”

朋友前排回復單身,但時不時想起同前度錫錫的一面😅
施主唷!向好看,下個更可愛唷!
我地叫份「和牛牛舌👅」比你享受👅舌吻一刻🤪

和牛牛舌勝燒套餐包含:

- 和牛牛舌👅

- 韓牛前胸肉😳

- 霜降牛小排❄️
- 護心肉🫀

- 大八爪魚🐙

- 豬梅花肉🐖

我鍾意用生菜包住佢食,冇咁油膩而且仲好Juicy
- 大啡菇
薄切和牛牛舌,輕輕一燒就食得!夾住一齊食,爽脆多汁!

原來食燒肉嘅同時,可以無限添加:
- 爐邊芝士
- 爐邊泡菜蛋蛋
- 泡菜
- 酸蘿蔔
- 生菜
- 豆芽涼拌
-海帶涼拌
- 沙律 (一次)
#chantaljj尖沙咀
#chantaljj韓國菜
#尖沙咀美食
#香港醬油蟹
2021-06-28 51 瀏覽
經過兩個月無限ot 終於可以忙裡偷閒 放下假搵啲好西食下安慰下心靈 見到炑八呢排出新野無理由唔入去食啦 㨂左厚切帶骨肉眼扒套餐!食炑八當然唔少得一枱都係嘅前菜同埋最愛爐邊蛋 + 芝士粟米套餐除左主角勁大嘅厚切肉眼扒之外重有 醬油五花肉 大墨魚 雞翼 豬皮 同牛5花牛5花上面有葱蒜 燒起上黎特別香 入口比較有咬口 都算有牛味豬皮同雞翼加左梨汁 豬皮入口帶甜 好多骨膠原重有大墨魚 又係厚切 勁有咬口食完一輪 終於到左主角出場 店員幫我地換左鐵板重勁好咁幫我地燒同剪埋 肉眼無醃過 單靠牛味輕輕點啲大醬已經好好食 而且好飽最後飲埋兩杯芒果同西瓜特飲 爽晒
經過兩個月無限ot 終於可以忙裡偷閒 放下假
搵啲好西食下安慰下心靈 見到炑八呢排出新野
無理由唔入去食啦 㨂左厚切帶骨肉眼扒套餐!
食炑八當然唔少得一枱都係嘅前菜

食完一輪 終於到左主角出場 店員幫我地換左鐵板
重勁好咁幫我地燒同剪埋 肉眼無醃過 單靠牛味
輕輕點啲大醬已經好好食 而且好飽

最後飲埋兩杯芒果同西瓜特飲 爽晒

上次同男朋友試完個牛舌套餐覺得好好味,好嘢當然要分享埋比好姊妹啦,所以今次我哋喺尖沙咀度再食過,但原來每間分店嘅套餐都會有啲唔同。今次呢個係韓牛X和牛,因為除咗有和牛牛舌之外,仲有韓牛前胸肉,霜降牛小排,睇見我咁靚嘅拼盤都流晒口水。佢個霜降牛小排油脂分布都幾靚,林得嚟唔會成口油。而呢個韓牛胸前肉同佢個牛小排一樣個油脂分布都係好似雪花一樣,呢一個部位比牛小排再林一啲但又瘦一啲,真係唔錯。而佢個和牛牛舌就保持水準,好有口感。另外佢仲有塊豬梅花肉,唔好以為豬肉就一定會比牛肉硬,佢呢塊梅花肉都一樣好林,而且食落都好Juicy。將佢放落生菜度再配埋其他配菜,絕配!另外仲有我最鍾意食嘅大墨魚片,佢呢個厚切大墨魚,咬落去啖啖肉,又彈牙,正!另外佢仲跟咗隻大啡菇,佢呢種菇燒完之後仲Juice個未燒之前,真係好神奇。當然呢間分店嘅爐邊蛋同埋爐邊芝士都係任fill,呢個拉絲粟米芝士,又幾好味。嘢飲方面,我哋試咗芒果梳打同埋西瓜梳打。芒果梳打就有成半個芒果肉喺面頭,梳打唔會太甜,味道啱啱好,而佢個芒果肉就好甜好好味,當左飯後果咁食。

佢個霜降牛小排油脂分布都幾靚,林得嚟唔會成口油。

而佢個和牛牛舌就保持水準,好有口感。

將佢放落生菜度再配埋其他配菜,絕配!

2021-06-24
2021-06-23 60 瀏覽
平日時間兩公婆放工經過金巴利中心, 成日都見到位於地牢的炑八韓烤, 終於有機會抽到時間同老公去食疫情關係平日時間不是很多人排隊, 所以好快就入到去睇睇餐牌見到佢哋最近推廣嘅厚切帶骨肉眼套餐, 對於選擇困難症嘅我哋, 即管試一試吧!一貫韓式料理傳統, 坐下一陣子便滿枱配菜哈哈, 仲有燒蛋漿呢值得讚許的是這裏的服務員非常有禮貌配菜上好了便是肉類了, 厚切帶骨肉眼果然不失期望, 非常之厚切急不及待將佢哋放落bigbig燒爐由於太肚餓關係配菜已經食曬了我們還點了夏日冰涼西瓜梳打, 同埋甜蜜蜜芒果梳打值得再次讚許讚許的是這裏的服務員非常有禮貌, 還主動過來給我們把後切肉眼扒煮熟服務員貼心地剪成一口一口的厚切肉眼肉汁鮮嫩, 不會咬口很硬, 值得推介不過由於厚切關係, 兩個人都食得非常之飽, 捧住個肚出門口呢度人流不是非常很多, 適合一家大細或者朋友聚餐, 價錢適中, 不錯不錯

疫情關係平日時間不是很多人排隊, 所以好快就入到去

值得讚許的是這裏的服務員非常有禮貌

急不及待將佢哋放落bigbig燒爐

由於太肚餓關係配菜已經食曬了
厚切帶骨肉眼套餐

我們還點了夏日冰涼西瓜梳打, 同埋甜蜜蜜芒果梳打
夏日冰涼梳打

服務員貼心地剪成一口一口的
厚切帶骨肉眼套餐

厚切肉眼肉汁鮮嫩, 不會咬口很硬, 值得推介
不過由於厚切關係, 兩個人都食得非常之飽, 捧住個肚出門口
2021-06-15
5 分鐘 (堂食)
夏日冰涼梳打
  • 厚切帶骨肉眼